Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Γυρίζει η ΑΕΚ κι ο… τροχός!!

Όχι μόνο έρχεται, αλλά το κάνει τακτοποιώντας και παλιούς… λογαριασμούς! Η αγριεμένη ΑΕΚ ξεπλήρωσε στον Ατρόμητο το μαύρο απόγευμα του υποβιβασμού και προκρίθηκε με επίδειξη δύναμης στο Κύπελλο (3-0).

Γυρίζει η ΑΕΚ κι ο… τροχός!
Πιο δυνατά από ποτέ έστειλε το μήνυμα της αντεπίθεσής της η ΑΕΚ!

Διψασμένη ν’ αποδείξει πως έχει ήδη επιστρέψει σε τοπ επίπεδο, η «Ένωση» διέλυσε 3-0 τον Ατρόμητο και πέρασε αγριεμένη στους «16» του Κυπέλλου.

Με μαέστρο τον εκπληκτικό Μάνταλο (που είχε δυο ασίστ κι ένα δοκάρι) κι εκτελεστές τους Αραβίδη (6’), Λαμπρόπουλο (30’) και Τζανετόπουλο (58’), η «Ένωση» πήρε μίνι-εκδίκηση για την ταφόπλακα που της είχε βάλει ο Ατρόμητος κι άφησε τον κόσμο της να παραληρεί και ν’ αναρωτιέται στα πόσα θα σταματούσε, αν δεν τραβούσε χειρόφρενο ή δεν αγωνιζόταν με σημαντικές απουσίες.

Η άδικη αποβολή του Πίτου Γκαρσία αποτελείωσε τους τραγικούς Περιστεριώτες, που έγιναν έρμαιο στις διαθέσεις των «κιτρινόμαυρων» και πρέπει να είναι ευχαριστημένοι από το τελικό σκορ.


Τα σημερινά αποτελέσματα

ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0
(6’ Αραβίδης, 30’ Λαμπρόπουλος, 58’ Τζανετόπουλος)

Πανθρακικός-Ηρακλής Ψαχνών 2-1
(42’ Χασομέρης, 60’ Αράμπα - 67’ Τσιμόντζι)

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου

ΑΕΚ 7 (6-0)
Πανθρακικός 5 (3-2)
Ατρόμητος 4 (2-3)
Ηρακλής Ψαχνών 0 (1-6)


Το ματς

Ένας πόντος ήταν αρκετός. Μια ισοπαλία θα έφτανε. Για την… παλιά ΑΕΚ ίσως. Γιατί αυτή που φωνάζει πως «έρχεται» (απέδειξε ότι) δεν έχει καμία διάθεση για εκπτώσεις. Με πλήρη συναίσθηση της σημασίας που είχε το παιχνίδι για τον κόσμο της και αξιοποιώντας τη φοβερή ώθησή του απ’ την εξέδρα, η «Ένωση» βούτηξε απ’ το λαιμό τον Ατρόμητο. Και δεν τον άφησε, πριν του δώσει να καταλάβει ποιος θα ήταν το αφεντικό.

Με ατέλειωτο πρέσινγκ. Φοβερό πάθος. Και πίεση που δε χρειάστηκε πάνω από έξι λεπτά για ν’ αποδώσει. Γιατί ο Γκορμπούνοφ δεν υπολόγισε το πείσμα του Αραβίδη -κι εκείνος του πήρε το πορτοφόλι. Όλα τα… λεφτά όμως ήταν η φούρια της ΑΕΚ να βάλει κι άλλα γκολ. Μπορεί λοιπόν να μην το πέτυχε ο ίδιος ο Μάνταλος (με κοντινή κεφαλιά). Το κέρασε όμως -με φαρμακερό φάουλ- στο Λαμπρόπουλο. Και πριν καν βγει το ημίχρονο, είχε ήδη βγει η ψυχή του Ατρομήτου.

Διότι δεν έφτανε το σφυροκόπημα που δεχόταν, θα ‘πρεπε πλέον να το υποστεί και με αριθμητικό μειονέκτημα (εξαιτίας πολύ αυστηρής αποβολής του Πίτου Γκαρσία). Βέβαια έτσι που έπαιζε η ΑΕΚ και περισσότερους -αντί για λιγότερους- αντιπάλους να ‘χε απέναντί της, δεν θα σταματούσε. Άλλωστε, η ανάμνηση του θλιμμένου απογεύματος στο Περιστέρι, όταν ο Ατρόμητος σφράγιζε τον υποβιβασμό της, ήταν από μόνος του λόγος για τον κόσμο, ώστε να περιμένει περισσότερα γκολ.

Κάτι που περισσότερο απ’ όλους είχε συνειδητοποιήσει (ξανά) ο Μάνταλος. Γιατί επανέλαβε ξανά την τακτική του πρώτου μέρους: Το γκολ που δεν μπορούσε να βάλει ο ίδιος (επειδή το δοκάρι σταματούσε το φοβερό του σουτ) να το… μεταβιβάσει σε άλλον. Και όχι οποιονδήποτε άλλον, αλλά την «αποκάλυψη» της φετινής ΑΕΚ: Τον Άνταμ Τζανετόπουλο, που υπέγραψε άψογα τη νέα εξαιρετική του εμφάνιση και το σκορ που φώναξε πιο δυνατά από ποτέ ότι η «Ένωση» έχει ήδη επιστρέψει.


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ρόβας, Τζανετόπουλος (80’ Μπαρμπόσα), Πλατέλλας, Μάνταλος, Αραβίδης (67’ Ντούνης), Μπρέσεβιτς (74’ Γιόχανσον)

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Γροντής, Ζόριτς, Σαρρής

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Νάστος, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κοντοές, Αγκουαζί, Γκαρσία, Ούμπιντες, Τάτος (46’ Δημούτσος), Μπρίτο (63’ Γεωργίου), Ναπολεόνι

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπάρκας, Φυτανίδης, Παπάζογλου, Κιβρακίδης, Παπασπύρος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: