Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Λάμψη χωρίς... Αγγλους!!

Η Πρέμιερ Λιγκ το κορυφαίο πρωτάθλημα, αλλά οι Αγγλοι δεν συμπεριλαμβάνονται στους καλύτερους του Πλανήτη. Το... ναυάγιο στο Νησί και η μοναδική εξαίρεση! Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος. 
Αποκλεισμός από το Μουντιάλ για την Αγγλία και ακόμα μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της. Τραγική εικόνα και οι ελπίδες διάκρισης ακόμα μια φορά στον κουβά. Το Νησί σε κρίση και οι φίλοι της ομάδας δεν μπορούν να κατανοήσουν τους λόγους που η Αγγλία βρέθηκε ακόμα μια φορά σε αδιέξοδο. Ποιες ήταν οι αιτίες της καταστροφής;
Κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει πως το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, η Πρέμιερ Λιγκ «χρωστά» πολλά στους παίκτες - αστέρια που κοσμούν τη Λίγκα και φυσικά δεν προέρχονται από την Αγγλία. Αγουέρο, Φαλκάο, Σάντσες, Κόστα, Αζάρ έχουν εκτοξεύσει τις μετοχές του πρωταθλήματος, αλλά στερούν από τους Βρετανους μια ευκαιρία για διάκριση.
Η «εισαγωγή» παικτών, οι ευκαιρίες που δεν δίνονται στους νεαρούς βρετανούς και οι λιγοστές ευκαιρίες έχουν αλλοιώσει την παλιά πετυχημένη συνταγή. Κορυφαία η Πρέμιερ Λιγκ, αλλά αναλογιστείτε από που προέρχονται οι πρωταγωνιστές των ομάδων... Αργεντινή, Βέλγιο, Ισπανία, Κολομβία, Χιλή και σε ελάχιστες περιπτώσεις από την Αγγλία.

Το Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο «football-observatory» και ο ειδικός αλγόριθμος που χρησιμοποιήθηκε έβγαλε τη λίστα με τους πολυτιμότερους παίκτες στον Πλανήτη. Στο «μίξερ» μπήκαν παραστάσεις παικτών (αγώνες, γκολ, απόδοση), τα χαρακτηριστικά τους (ηλικία, θέση, συμβόλαιο) και επίπεδο ανταγωνισμού, αλλά και τα αποτελέσματα των ομάδων του (σύλλογοι και εθνικές ομάδες), όλα αυτά... ανακατεύτηκαν καλά και έβγαλαν αποτέλεσμα που προκαλεί απογοήτευση στους Άγγλους.

Μόλις ένας παίκτης στην πρώτην δεκάδα! Ο ποδοσφαιριστής που διασώθηκε από το «ναυάγιο» στη Βραζιλία, ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι στις πρώτες θέσεις με την αξία του να είναι στα 63 εκατ. ευρώ. Πρέπει να φτάσουμε στην... 27η θέση για να βρούμε τον επόμενο Αγγλο, με την αξία του Γουέιν Ρούνεϊ να είναι στα 37 εκατ. ευρώ. Κι όμως η 50αδα συμπληρώνεται με μόλις.... δυο ακόμα Αγγλους, τον Μπάρκλεϊ της Εβερτον (33 εκατ. ) και τον Τζακ Γουίλσιρ της Αρσεναλ (στα 32 εκατ. η αξία του). Στοιχεία σοκ που προκαλούν τεράστια ανησυχία στο Νησί, αφού η Πρέμιερ «καλπάζει», αλλά οι Βρετανοί αδυνατούν να βρουν το φως της επιτυχίας.


Στην κορυφή είναι ο Μέσι με την αξία του να είναι στα 220 εκατ., ενώ ο Ρονάλντο ακολουθεί με 133 εκατ. Κι αυτό που προαναφέραμε απεικονίζεται περίτρανα στην πρώτη δεκάδα της λίστας. Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά έξι ποδοσφαιριστές παίζουν στην Αγγλία και πρωταγωνιστούν.
Ο Αζάρ (99 εκατ.), ο Κόστα (84 εκατ.) και ο Φάμπρεγας (62 εκατ.) της Τσέλσι, ο Σέρχιο Αγουέρο της Σίτι (65 εκατ. ) και ο Αλέξις Σάντσες (61 εκατ. ) της Αρσεναλ συμπληρώνουν μαζί με τους Πογμπά (72 εκατ.), Μπέιλ (60 εκατ. ) την πολυτιμότερη δεκάδα του Πλανήτη! Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Γκέτσε, Χάμες, Οσκαρ, Σουάρες, Κουρτουά, Ισκο, Λεβεντόφσκι και Κόκε απαρτίζουν την πρώτη 20αδα!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: