Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

«Ίσως μας βοηθήσει στο πρωτάθλημα ο αποκλεισμός»

Ο Γιάννης Χριστόπουλος τόνισε ότι στον Πλατανιά ήθελαν να πάρουν τη νίκη επί του Ηρακλή για να προκριθούν στους «16» του Κυπέλλου και παραδέχθηκε ότι το μυαλό ήταν και στον Πανιώνιο.

«Ίσως μας βοηθήσει στο πρωτάθλημα ο αποκλεισμός»
Ο Πλατανιάς ήρθε ισόπαλος (0-0) με τον Ηρακλή και έμεινε εκτός συνέχειας στο Κύπελλο και ο Γιάννης Χριστόπουλος τόνισε πως η ομάδα του ήθελε να πάρει την πρόκριση, παρά το ότι ο πρώτος στης στόχος είναι η παραμονή στη Super League. Ωστόσο, τόνισε πως ίσως αυτός ο αποκλεισμός βοηθήσει τους Χανιώτες στην προσπάθεια που κάνει να «σωθεί». Ο 45χρονος τεχνικός επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τον Μαχλελή.

«Σήμερα θέλαμε να κερδίσουμε αυτό το ματς για να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κυρίως για λόγους πρεστίζ της ομάδας μας. Πήρα μαζί μου στην αποστολή όλους τους υγιείς παίκτες που είχα στη διάθεσή μου. Μόνο ο Ολιμπά ήταν ο μοναδικός υγιής ποδοσφαιριστής που έμεινε εκτός αποστολής. Βέβαια, είχαμε στο μυαλό μας και το παιχνίδι του Σαββάτου, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μας και προσπάθησα όσο μπορούσα να έχω κάποιους παίκτες πιο φρέσκους.
Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ο αντίπαλος είχε καλή αμυντική οργάνωση, πολλά τρεξίματα, γρήγορες εναλλαγές κατά πλάτος του γηπέδου. Από την άλλη, εμείς χρειαζόμασταν μόνο τη νίκη και αυτό ήταν ίσως ένα σημείο το οποίο δεν μπορέσαμε να το διαχειριστούμε καλά στο μυαλό μας. Προσπαθήσαμε από το ξεκίνημα του αγώνα να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο, δεν απειλήθηκε από τον αντίπαλο.

Σίγουρα, έγιναν κάποια εύκολα λάθη στο α’ ημίχρονο που έδωσαν τη δυνατότητα στον αντίπαλο να βγάλει κάποιες κόντρα επιθέσεις και είναι λογικό αυτό όταν παίζεις τόσο ανοικτά. Ουσιαστικά, δεν κινδυνέψαμε, ο τερματοφύλακάς μας έπιασε 1-2 φορές τη μπάλα προς το τέλος του αγώνα, μετά το 75’ όπου είχαμε μείνει πολύ ψηλά και προσπαθούσαμε να πετύχουμε το γκολ της πρόκρισης. Στο α’ ημίχρονο ενώ παίζαμε σωστά, δεν ήμασταν σωστοί μέσα στην περιοχή, ούτε στις τελικές πάσες και ενέργειες. Στο β’ ημίχρονο είχαμε καλύτερη συγκέντρωση στις πάσες, στις πλαγιοκοπήσεις, μας δόθηκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουμε το γκολ αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηρακλή.

Δεν μπορούμε να μείνουμε σ’ αυτό το παιχνίδι, έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας το Σάββατο. Επαναλαμβάνω, θέλαμε σίγουρα να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου αλλά ίσως, όπως λένε, ουδέν κακό, αμιγές καλού, οπότε στην προσπάθεια που κάνουμε στο πρωτάθλημα για την παραμονή μας ίσως αυτός ο αποκλεισμός μας βοηθήσει περισσότερο
», σχολίασε για το ματς με τον «Γηραιό».

Ερωτηθείς αν έβγαλε ένα βαρύ φορτίο η ομάδα του με αυτόν τον αποκλεισμό, απάντησε: «Ήθελα να περάσουμε στον επόμενο γύρο για να πάρουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές που έχουμε και να παίξουν περισσότερο χρόνο κάποια παιδιά. Υπάρχουν όμως κάποιες θέσεις στις οποίες δεν έχουμε βάθος και δεν είναι εύκολο το ροτέισον. Οπότε ιδιαίτερα σε αυτές τις θέσεις, αυτός ο αποκλεισμός θα μας κάνει καλό, θα μας ελαφρύνει λίγο το πρόγραμμα».

Για το αν έπρεπε το αγωνιστικό πλάνο με τον Ηρακλή να ήταν πιο ξεκάθαρο και οι παίκτες, γνωρίζοντας ότι περνάνε μόνο με νίκη, να έπαιζαν με πιο πολύ πάθος: «Στα παιχνίδια του Κυπέλλου όταν βρίσκονται πολλοί, αρκετοί, διαφορετικοί ποδοσφαιριστές στον ίδιο σχηματισμό, χρειάζεται λίγο χρόνο ώστε ν’ αρχίσει η ομάδα να δουλεύει. Εμείς έπρεπε να κυνηγήσουμε τη νίκη από το 1ο λεπτό, με ισορροπία, γιατί αν δεχόμασταν κάποιο τέρμα, θα ήταν δύσκολο μετά. Θα ήταν δύσκολη η πρόκριση. Συμφωνώ μαζί σας ότι χάσαμε αρκετές προσωπικές μονομαχίες, ιδιαίτερα στο επιθετικό μας μισό.

Δεν είναι ότι τα παιδιά δεν ήθελαν. Απλώς, αυτό μας βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Τα παιδιά ήθελαν την πρόκριση. Θέλαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Προσπαθούσαμε να παίξουμε με μυαλό, να ισορροπήσουμε τα συναισθήματα που έχουμε στην καρδιά με τη σωστή σκέψη και βγήκε αυτό το αποτέλεσμα
».

Ερωτηθείς αν έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του:«Τα πιο πολλά παιδιά έχουν πάρει ευκαιρίες και θα συνεχίσουν να παίρνουν ευκαιρίες. Αυτό είναι το ρόστερ μου. Το στηρίζω, το πιστεύω και προχωράμε. Ίσως σήμερα περίμενα μεγαλύτερη βοήθεια από κάποια, πιο έμπειρα παιδιά».

Για το ματς του Σαββάτου με τον Πανιώνιο: «Μπορεί βάσει στατιστικής ή αποτελεσμάτων, ο Πανιώνιος να μην είναι δυνατός εκτός έδρας, αλλά είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και ιδιαίτερα από τη μέση και μπροστά. Το έχει δείξει κατ’ επανάληψη και στα τελευταία παιχνίδια και στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Είχα πει στο ξεκίνημα, μετά τα πρώτα παιχνίδια, ότι θα ήθελα η ομάδα μου να έχει μίνιμουμ 18 βαθμούς με τη συμπλήρωση του α’ γύρου. Αυτή τη στιγμή έχουμε 18 βαθμούς.

Θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη. Αν καταφέρουμε να φτάσουμε, γιατί μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα κάνουμε το ταμείο, τους 21 βαθμούς, θα είναι πολύ θετικό, πάρα πολύ θετικό. Και γι’ αυτό στο μυαλό μας, το Σάββατο, έχουμε μόνο ένα αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια απ’ όση βγάλαμε σήμερα στον αγωνιστικό χώρο. Να μας βοηθήσει ο Θεός, να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη
».

Για το αν θα έχει... συνέχεια η απόδοση της ομάδας του στο Καραϊσκάκη:«Είναι κάποιες μικρές παράμετροι, οι οποίες μας επιβαρύνουν. Δεν είναι εύκολο να τις αντιληφτεί ο πολύς κόσμος. Όταν φώναζα από την αρχή της περιόδου ότι εμείς όποτε έχουμε τρία ματς, τρεις στις πέντε φορές θα παίζουμε σε έξι μέρες, εξακολουθώ να το πιστεύω αυτό.

Είναι πολύ μεγάλη επιβάρυνση για την ομάδα μου. Όταν έχουμε κάποιες πολύ σημαντικές απουσίες, κάποιων ποδοσφαιριστών που έχουν περισσότερες παραστάσεις ή είναι πιο έμπειροι, ή τέλος πάντων μπορούν να μας βοηθήσουν περισσότερο και τους χάνουμε κι αυτό είναι ένα μεγάλο ντεζαβαντάζ. Και ειδικά όταν είναι τόσο κοντά τα παιχνίδια, είναι δύσκολο να μπορέσουν να επανέλθουν. Όπως καταλαβαίνετε, πάλι είναι μια δύσκολη εβδομάδα για μας, μια επιβαρυμένη εβδομάδα. Εμείς σε όποιο ματς παίζουμε, παίζουμε για τη νίκη. Και στο Καραϊσκάκη και σήμερα και το Σάββατο θα κατέβουμε για να πάρουμε τη νίκη
».

Για τη δοκιμή του Μπεν Τσουγκ και τον Μαχλελή: «Με τον Μαχλελή, έχουμε έρθει σε συμφωνία για τον επόμενο μισό συν ένα χρόνο. Είναι ένας παίκτης που χρειαζόμαστε στο ρόστερ της ομάδας μας. Θα γυμνάζεται… Περιμέναμε ότι μετά τις γιορτές θα μπορούσε να μείνει ελεύθερος, δυστυχώς υπάρχει μία διαδικασία στη Νίκη Βόλου και τα υπόλοιπα παιδιά δεν έχουν καταφέρει να μείνουν ακόμα ελεύθερα, αλλά πιστεύουμε ότι θα γίνει μετά το επόμενο σαββατοκύριακο.

Δυστυχώς δεν τον είχαμε μαζί μας αυτές τις δύο εβδομάδες, αλλά πιστεύω ότι μετά το ματς με τον Πανιώνιο θα τον έχουμε μαζί μας. Όσον αφορά για το νεαρό Γαλλοαλγερινό που δοκιμάζεται, προτάθηκε στην ομάδα μας από έναν άνθρωπο που εμπιστευόμαστε, η διοίκηση κυρίως και ήρθε εδώ για κάποιες ημέρες για δοκιμή. Από εκεί και μετά καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο και χρειάζεται κάποιο χρόνο, γιατί υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια και δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει μια καλή αξιολόγηση, οπότε θα χρειαστεί πιο πολύς χρόνος
».

Για άλλες μεταγραφές και αν θα γίνουν: «Ναι. Ήδη έχουμε κάνει πρόταση και διαπραγμάτευση με έναν ποδοσφαιριστή όπου δεν έχουμε καταφέρει όμως να έρθουμε σε συμφωνία. Εάν δεν καταφέρουμε να έρθουμε τις επόμενες δύο μέρες σε συμφωνία με αυτόν τον ποδοσφαιριστή θα στραφούμε σε άλλες λύσεις. Εννοώ ότι είμαστε σε διαπραγματεύσεις».

Για το αν παραμένει στην άποψη ότι δεν θέλει δανεικούς στον Πλατανιά: «Εγώ δεν ήθελα από το ξεκίνημα της περιόδου, όπως και η διοίκηση δανεικούς παίκτες για συγκεκριμένους λόγους. Από εκεί και μετά, η ζωή αλλάζει, όλα αλλάζουν, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Σήμερα όμως, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν κινούμαστε για κάποιο δανεισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: