Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Δεν… φώτισε κανέναν!

Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε κάτι διαφορετικό μπροστά στον Περέιρα, και κάνοντας απλά τα τυπικά έφυγε από την έδρα του Φωστήρα (0-2) με την πρόκριση. Περίπατος για τον Πανιώνιο (4-0 την Παναχαϊκή).

Δεν… φώτισε κανέναν
Υπό το βλέμμα του Βίτορ Περέιρα, ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε απέναντι στον Φωστήρα και «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Με πολλά νέα πρόσωπα, τους περισσότερους βασικούς να μένουν εκτός και τον Νικοπολίδη υπηρεσιακό τεχνικό οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν χωρίς να ζοριστούν, παίρνοντας τη νίκη με σκορ 2-0 στον Ταύρο.

Με πέναλτι που κακώς καταλογίστηκε ο Φορτούνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 15’, με τους Πειραιώτες να διαμαρτύρονται δικαίως όμως για το γκολ του Ντοσεβί που δεν μέτρησε (πέρασε ολόκληρη η μπάλα στο πλασέ του Γάλλου) στην εκπνοή του πρώτου μέρους. Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Γκαζαριάν στο 47’, με την κοντινή προβολή του Διαμαντάκου στο 83’ να διευρύνει το προβάδισμά τους.

inner

Άνετη νίκη και πρόκριση από τον ίδιο όμιλο και για τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι» δεν άφησαν περιθώρια στην Παναχαϊκή και επικράτησαν με το ευρύ 4-0 στη Νέα Σμύρνη. Γιάννου (19’, 67’) και Κολοβός (54’ πεν, 55’) με δύο γκολ έκαστος το πήραν… προσωπικά απέναντι στην αχαϊκή ομάδα που αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 53’ λόγω αποβολής του Κάργα.

1ος όμιλος:

1. Ολυμπιακός (4-1) 7
2. Πανιώνιος (5-1) 5
3. Παναχαϊκή (2-5) 3
4. Φωστήρας (0-4) 1

Το αναμενόμενο ήταν ένας Ολυμπιακός που απλά θα κάνει το καθήκον του και εύκολα ή δύσκολα παίζοντας με τα δεύτερα θα φύγει με το «διπλό» από την έδρα του Φωστήρα. Με εκτεταμένο ροτέισον, όπως …επιβάλλεται σε τέτοιου τύπου παιχνίδια, ήθελε τη νίκη που θα επισφράγιζε την πρόκριση αλλά και -όσο είναι αυτό εφικτό- μια καλή πρώτη εντύπωση μπροστά στα μάτια του Βίτορ Περέιρα. Το πρώτο ήρθε. Το δεύτερο όχι.

Οι επιθετικές ενέργειες από Ντοσεβί και Φορτούνη, βρήκαν σε ετοιμότητα τον Μπότο. Όχι όμως και η εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη. Ένα πέναλτι πάντως που δεν έπρεπε να καταλογιστεί αφού δεν υπήρχε χέρι από τον Κακαρά στην περιοχή. Αντιθέτως όμως θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ του Ντοσεβί, αφού η μπάλα -όπως φάνηκε και στο ριπλέι- πέρασε ολόκληρη την γραμμή στο πλασέ του Γάλλου, πριν απομακρυνθεί.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε τον Ολυμπιακό να ψάχνει επίμονα και ένα δεύτερο γκολ, και έφτασε κοντά σε αυτό όταν μετά από σέντρα του Σαλίνο, η κεφαλιά του Γκαζαριάν σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η όρεξη των πιτσιρικάδων (Βούρος, Σάλιακας, Βέργος) και η ευκαιρία τους να πάρουν αγωνιστικά λεπτά με την πρώτη ομάδα ήταν το πιο ουσιαστικό κέρδος στο σημερινό παιχνίδι. Το γκολ του Διαμαντάκου με κλασική κίνηση σέντερ φορ ήρθε να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Την ίδια ώρα στη Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος ήταν σαρωτικός κόντρα στην Παναχαϊκή, με τους Γιάννου και Κολοβό να κάνουν τη διαφορά δίνοντας διαστάσεις θριάμβου (4-0) στην πρόκριση.

inner

Ο Γιάννου «έγραψε» το πρώτο γκολ, αλλά και τον επίλογο του ματς, με δύο υποδειγματικά τελειώματα. Ενδιάμεσα ο Κολοβός μέσα σ’ ένα δίλεπτο πέτυχε ισάριθμα γκολ. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (στη φάση αποβλήθηκε ο Κάργας) και εν συνεχεία με σουτ μέσα από την περιοχή.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φωστήρας: Mπότος, Βλάχος, Σακελλαρίου, Μουστογιάννης, Σιώπης, Μουκίδης, Κρητικός, Τεγούσης, Ποτουρίδης (66' Μήτκας), Γρομητσάρης, Κακαράς.

Ολυμπιακός: Μέγκιερι, Σαλίνο, Βούρος, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Κασάμι (57' Ιμπραχίμ), Φορτούνης (79' Βέργος), Ντοσεβί (68' Σάλιακας), Γκαζαριάν, Διαμαντάκος.

Πανιώνιος: Γιαννακόπουλος, Πάνος, Ρισβάνης, Παντίδος, Τασουλής, Σιώπης (69' Γκέζος Μ)., Μητρόπουλος, Μπούζας, Φούντας, Κολοβός (71' Μασούρας), Γιάννου.

Παναχαϊκή: Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κάργας, Αλά, Στεργίδης (69' Χαρτσίας), Μαρουκάκης, Ντα Κόστα, Κοντοχρήστος, Τσώνης, Βιέρα, Μπατανιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: