Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Πράξεις...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την εποχή Κάλας στον ΑΡΗ και την ανάγκη να φύγουν μακριά τα σύννεφα της αναξιοπιστίας
Στις τελευταίες μας επικοινωνίες πριν την αλλαγή του χρόνου και την πρώτη του νέου έτους είχαμε σημειώσει και την ανάγκη και την προοπτική της νέας κατάστασης στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ.
Η...εποχή Κάλας στην ουσία ξεκίνησε από χθες στον σύλλογο και έχω την αίσθηση ότι άπαντες πολύ γρήγορα θα αντιληφθούμε τις διαφορές ή αν θέλετε θα καταλάβουμε για την ορθότητα ή όχι της επιλογής. Πολύ απλά ως θέση απέναντι στην περίπτωση του Άλεξ Κάλας θα πω ακριβώς το ίδιο που είπα και στην περίπτωση του Γιώργου Γαλανού. ΠΡΑΞΕΙΣ!
Αν ο Άλεξ Κάλας και οι συνεργάτες του κάνουν αυτό το οποίο υποσχέθηκαν ο ΑΡΗΣ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με την άνοδο στην Β εθνική αρχικά. Στην συνέχεια η ιστορία αλλάζει και φυσικά θα έχουμε πολλά να πούμε, να γράψουμε, αλλά και να απαιτήσουμε.
Την δεδομένη χρονική στιγμή ο κόσμος του ΑΡΗ θέλει να δει πράξεις και είναι αλήθεια ότι ήδη έχει πάρει ένα πρώτο δείγμα. Χθες ήταν αργία, αλλά η πλευρά Καλαιτζίδη είχε φροντίσει να έχει διαθέσιμα χρήματα για τους παίκτες. Να μην...χαθεί άλλη μία μέρα. Έτσι χθες πληρώθηκαν τον Δεκέμβριο. Πήραν δηλαδή χρήματα που οφείλονταν στην χρήση της προηγούμενης διοίκησης. Πληρώθηκαν χωρίς γκρίνιες, χωρίς ψαλίδια και έναντι. Δεν θα σταθώ στις αλλαγές σε επίπεδο γυμναστών, φυσιοθεραπευτών και ανάλογων θέσεων γιατί πολύ απλά ο καθένας επιλέγει τους συνεργάτες του. Ακριβώς το ίδιο (ή μάλλον το αντιστρόφως ανάλογο) είχε γίνει όταν έφυγε ο Καλαιτζίδης.
Για μένα πολύ σημαντικό είναι το γεγονός της στελέχωσης των γραφείων. 3,5 μήνες επί Γαλανού είχε γίνει συζήτηση για την θέση με έναν άνθρωπο που είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος! Πλέον ανέλαβε ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στον χώρο συν ένα ακόμα στέλεχος απαραίτητο για πολλά μικρά, αλλά πολύ ουσιαστικά ζητήματα των παικτών, όπως πχ η βίζα του Σανιά.
Ολοκληρώθηκαν δυο μεταγραφές, αυτές του Σανιά, Νλουντούλου που επιστρέφουν και πλέον θα παίξουν με την φανέλα του ΑΡΗ. Έγινε προεργασία για συγκεκριμένες μεταγραφικές κινήσεις. Μπήκε πετρέλαιο στο Ρύσιο (ήμαρτον!!!) και αποκαταστάθηκαν πολλά μικρά και διάφορα σημαντικά κομμάτια της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος που ήταν στην κυριολεξία σε...κώμα!
Έγινε κάποιο μεγάλο κατόρθωμα θα πει κάποιος; Όχι βέβαια! ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ λίγες μέρες. Η αρχή σου δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξείς, αλλά επαναλαμβάνω και ο Κάλας θα κριθεί από τις πράξεις του. Μακάρι πλέον να μην ασχολούμαστε με τις γελοιότητες για το πετρέλαιο, τα τέιπ και τις μπανάνες.
Είναι πολύ σημαντικό στις 15 του μήνα να τρέξει η εκκαθάριση. Είναι το δεύτερο επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι που ανέλαβε η διοίκηση Κάλας. Δεν υπάρχει πλέον καμία άλλη ανοχή για πιθανή καθυστέρηση. Εφόσον δρομολογηθούν όλα αυτά, να μπορεί επιτέλους ο Αρειανός να μιλάει για μπάλα, μεταγραφές και φυσικά δυναμική επάνοδο που σε κάθε περίπτωση θα είναι ακόμα πιο ουσιαστική αν συμπαίκτες του κ. Κάλας αποδειχθούν και στην πράξη προσωπικότητες όπως ο Ντίτερ Χένες. Αλλά για αυτά έχουμε ακόμα χρόνο. Σε πρώτη φάση πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του συλλόγου. Και δεν εννοώ στα μάτια των φιλάθλων. Στον ίδιο τον χωρο του ποδοσφαίρου, εκτός αν θεωρούν ορισμένοι ότι το συνάφι του αθλήματος (παίκτες, προπονητές κτλ) περιμένει να διαβάσει από τα ΜΜΕ το τι συμβαίνει στην καθημερινότητα της κάθε ομάδας...
ΥΓ1 Η ενίσχυση με Σανιά, Νλουντούλου είναι πάρα πολύ σημαντική με βάση και όλα όσα ακούμε από τους (ξανά) συμπαίκτες τους. Το θέμα είναι να βρουν σύντομα πατήματα μετά την αποχή.
ΥΓ2 Το παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ δύσκολο και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο λόγω της απουσίας του Πόι και της λανθασμένης για μένα φυγής του Ατματζίδη. Σε κάτι τέτοια ματς η πίεση που θα ασκήσει ο κόσμος μπορεί να είναι καθοριστική. Οπότε;
ΥΓ3 Είναι δεδομένο ότι διάφορα παιχνίδια θα αρχίσουν να παίζονται για μία ακόμα φορά στην πλάτη του ΑΡΗ. Κάποιοι είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πολύ καλή παρουσία του Κάμπος και να τον βάλουν...μπροστά στις μηχανορραφίες τους. Ο Βραζιλιάνος όμως επειδή είναι και γάτα θα τους την φέρει από...πίσω!
ΥΓ4 Αν έρθει ο Γεωργιάδης θα το αναλύσουμε από κάθε άποψη...
ΥΓ5 Σήμερα που γιορτάζουν οι Γιάννηδες και η μισή Ελλάδα έχει γενέθλια και ο Ντίτερ Χένες!
ΥΓ6 Για να μην ξευτιλιστούν και πάλι τα παιδιά, είπαν να βγουν τελευταίοι στον όμιλό τους πίσω από Γιάννενα, Κέρκυρα και Καλαμαριά. Ο Μανιάς τους έδινε την πρόκριση με το γκολ του, αλλά χωρίς βουτιά για πέναλτι πώς να κερδίσεις; Και φυσικά αύριο μην ξεχάσετε να δουλέψει ο μηχανισμός! Πρώτο θέμα καμιά μεταγραφή και πνιγμένος ο αποκλεισμός!
ΥΓ7 Μου το έστειλε Ηρακλειδέας στο ραδιόφωνο και με το δίκιο του. Μετά τα αποτελέσματα στο κύπελλο, Μία ομάδα, μία πόλη μου έγραψε και στο καπάκι, ερώτηση συμπολίτη (επίσης πετυχημένο). Αποκλείστηκαν Πιερικός και Αιγίνιο; Αυτά είναι καζούρα, τζέρτζελές, χαβαλές! Για όσους νιώθουν βέβαια...
ΥΓ8 Και ο ΑΡΗΣ παίζει κύπελλο ρεεεεεεεεεεεεεεεεεε (sic)
ΥΓ9 Αυριο θα επέλθουν σημαντικότατες αλλαγές και στον Ερασιτέχνη. Άντε γιατί και εκλογές πλησιάζουν και τα κομματόσκυλα πρέπει να αφοσιωθούν στην δουλειά τους, αλλά να μας αδειάσει την γωνιά και ο συμπολίτης που...τρύπωσε στο ΔΣ, αλλά πλέον δεν έχει κανένα αντικείμενο.

*Πηγή:gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: