Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Από «βασίλισσα»… πελάτισσα!!

Μια πόλη, δυο ομάδες, ένα (ακόμα) τιμολόγιο! Μετά την αρπαγή του Σούπερ Καπ και το διπλό στο πρωτάθλημα, η Ατλέτικο τσάκισε 3η φορά φέτος τη Ρεάλ (2-0) και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο Copa Del Rey.

Από «βασίλισσα»… πελάτισσα
Είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ενδεχομένως η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Φόβητρο για τη συντριπτική πλειοψηφία των αντιπάλων που έχει αντιμετωπίσει.

Για την Ατλέτικο όμως, η Ρεάλ παραμένει -φέτος τουλάχιστον- η καλύτερη… πελάτισσα!

Μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ και την άλωση του «Μπερναμπέου» στην Primera Division, οι «ροχιμπλάνκος» χτύπησαν τη συμπολίτισσα και στο Κύπελλο (2-0).

Παρόλο που ο (βασικός) Φερνάντο Τόρες δε συνδύασε την επιστροφή του με γκολ, η ψυχωμένη ομάδα του Σιμεόνε δεν τον χρειάστηκε.

Γιατί δε μάσησε στην υπεροχή των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο. Έμεινε όρθια (χάρη και στη σταθερότητα του Όμπλακ). Κι όταν ο Σέρχιο Ράμος έκανε ένα ανόητο πέναλτι -γκρεμίζοντας τον Γκαρθία- δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Πρώτα λοιπόν ο… παθών νίκησε απ’ τη βούλα τον Νάβας. Κι έπειτα όλα ήρθαν στα μέτρα των «ροχιμπλάνκος». Διότι η εσπευσμένη είσοδος του Ρονάλντο (που είχε μείνει στον πάγκο) δεν την τρόμαξε. Αντίθετα, τρόμαξε η ίδια η Ρεάλ. Βλέποντας τον Χιμένες να ξεχειλώνει το προβάδισμα της Ατλέτικο με κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ. Kαι ν’ απειλεί (με το καθαρό σκορ ενόψει της ρεβάνς) να της στερήσει πρόωρα έναν απ’ τους στόχους της φετινής σεζόν.



Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Copa Del Rey

Τρίτη, 6/1

Θέλτα-Μπιλμπάο 2-4
(11' Άλεξ Λόπεθ, 54' Τσάρλς - 5' Σαν Χοσέ, 15' και 87' πεν. Αντούριθ, 61' Σουσαέτα)

Μάλαγα-Λεβάντε 2-0
(16' Χουάνπι, 78' Όρτα)

Τετάρτη, 7/1

Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ 1-0
(72’ Τσερίσεφ)

Ατλέτικο-Ρεάλ 2-0
(58’ πεν. Γκαρθία, 76’ Χιμένες)

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: