Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Βήμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ!

Σημαντική νίκη που τον φέρνει πιο κοντά στην επόμενη φάση του Eurocup πέτυχε ο ΠΑΟΚ ο οποίος επικράτησε στην έδρα τους της Άλμπα Φέχερβαρ με 68-64, για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Βήμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στη Θεσσαλονίκη της Άλμπα Φέχερβαρ με 68-64, για την 7η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Eurocup κάνοντας σημαντικό βήμα για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε τις πέντε νίκες στο γκρουπ και εκτός από το εισιτήριο στους «32» του θεσμού μπορεί να ελπίζει και σε ένα καλό πλασάρισμα.

Τα πράγματα πάντως δεν ήταν εύκολα για τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλο καθώς το κακό επιθετικά, τρίτο δεκάλεπτο, έβαλε τους Ούγγρους ξανά στο παιχνίδι και τους επέτρεψε να… πιέσουν τους γηπεδούχους μέχρι το τέλος.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μπόγρης. Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Χομπς.

Το ματς



Οι δύο ομάδες πορεύονταν μαζί στο πρώτο δεκάλεπτο με τον ΠΑΟΚ να ηγείται στο πρώτο πεντάλεπτο (8-6), τους φιλοξενούμενους να παίρνουν τα ηνία στη συνέχεια (12-14), αλλά τελικά τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να ολοκληρώνουν την περίοδο με το εύθραυστό μεν, υπέρ τους δε, 17-16. Στη συνέχεια ο «Δικέφαλος του Βορρά» εστίασε στην άμυνά του. Ανάγκασε του Ούγγρους σε λάθη, τους περιόρισε στους 13 πόντους και παίζοντας με καθαρό μυαλό στην επίθεση βρέθηκε λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους στο +13 (40-27), με τον Κεμπ να μειώνει πριν το ημίχρονο σε 40-29.

Η κακή επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ παρ’ ολίγον να του κοστίσει στην τρίτη περίοδο (12 πόντοι). Η Άλμπα πλησίασε ακόμα και στους τέσσερις πόντους 46-42 με τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου να απαντούν με μικρό σερί 6-0 για το +10 (52-42). Μένοντας όμως χωρίς πόντο στα τελευταία 2’15’’ έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ρίξουν και πάλι τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, 52-45. Οι Ούγγροι αποδείχθηκαν πολύ σκληροί για να εγκαταλείψουν και έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο παρότι βρέθηκαν στο -11 (60-49) κατάφεραν να μειώσουν στους πέντε με τον Κεμπ (65-60) με 1’03’’ να απομένει, ενώ ο ίδιος παίκτης λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έκανε το 65-62. Με 1/2 βολές ο Κούπερ έφερε τον ΠΑΟΚ στο 66-62 15’’ για το φινάλε, ακολούθησε το καλάθι του Χομπς (66-64), ενώ ο Χαραλαμπίδης με βολές διαμόρφωσε το τελικό 68-64.


Τα δεκάλεπτα: 17-16, 40-29, 52-45, 68-64

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Πέιν 10, Κούπερ 9 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Χαραλαμπίδης 6, Τσόχλας 6 (2), Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 11 (6 ριμπάουντ), Δέδας 2 (1), Μαργαρίτης 9 (1), Καλλές, Μπόγρης 14 (6 ριμπάουντ), Κασελάκης, Κονιάρης

Άλμπα Φέχερβαρ (Κάρλος Φάρδε Σεντέντο): Κεμπ 8, Ζανάτι 2, Χομπς 16 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Ολάχ, Τζούχος 3, Μουρ 10, Π. Τοθ 2, Σομόγκι 4, Ν. Τοθ 10, Σούπολα 7 (2), Μπλάσκοβιτς 2 Πηγή: sport-fm.gr

Και με χιόνια και με κρύα βαυαρική κυριαρχία!!

Παίζεις με μισή ομάδα, δίχως κίνητρο πρόκρισης, με το θερμόμετρο να δείχνει μείον… κάμποσο και υπό ελαφρά χιονόπτωση. Αν είσαι η Μπάγερν, δεν έχεις πρόβλημα και «καθαρίζεις» (3-1) την ΤΣΣΚΑ Μόσχας…

Και με χιόνια και με κρύα βαυαρική κυριαρχία!
Αυτή η Μπάγερν Μονάχου δεν σταματά πουθενά και με τίποτα…

Οι Βαυαροί, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, δεν χαρίστηκαν στην ΤΣΣΚΑ την οποία νίκησαν με σκορ 3-1 μέσα στη Μόσχα.

Το χορό των γκολ άνοιξε ο Ρόμπεν στο 17’ για να ακολουθήσει ένα πιο παραγωγικό δεύτερο ημίχρονο στο οποίο κατάφεραν να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Στο 56’ ο Γκέτσε σημείωσε το δεύτερο γκολ των πρωταθλητών Ευρώπης, για να έρθει πέντε λεπτά αργότερα ο Χόντα και να μειώσει με χτύπημα πέναλτι. Η χαρά -και η ελπίδα για ένα θετικό αποτέλεσμα- των Ρώσων κράτησαν λίγο, αφού η απάντηση ήρθε στο 65’ και μάλιστα με το ίδιο νόμισμα.

Για λογαριασμό της Μπάγερν ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» ο Μίλερ, ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

Με αυτήν τη νίκη η Μπαγερν έφτασε στις 10 συνεχόμενες στο Champions League κι έσπασε το ρεκόρ της Μπαρτσελόνα που είχε φτάσει μέχρι τις 9 πριν σταματήσει το σερί.









Cska Moscow vs Bayern Munich 1-3 (all goals... από video4all




Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 15 (15-2)
Μάντσεστερ Σίτι 9 (11-6)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (7-15)
Βικτόρια Πλζεν 0 (2-12)

Επόμενη αγωνιστική (10/12)

Πλζεν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι.
Πηγή: sport-fm.gr

Έξω ο Τσόρι, εξτρέμ ο Χολέμπας!!

Χωρίς τον Τσόρι Ντομίγνκεζ θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ολυμπιακός, αφού ο Μίτσελ επέλεξε να τον αφήσει στον πάγκο. Αριστερό εξτρέμ ο Χολέμπας, πίσω του ο Μπονγκ.

Έξω ο Τσόρι, εξτρέμ ο Χολέμπας
Συντηρητικά και χωρίς να έχει διάθεση να παρατάξει επιθετικό σχήμα ο Μίτσελ, κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ισπανός τεχνικός αφήνει στον πάγκο τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, και επιλέγει τον Χολέμπας για το αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, έχοντας ως μπακ τον Γκαετάν Μπονγκ.

Πιο συγκεκριμένα ο Μίτσελ, επιλέγει τον Ρομπέρτο στο τέρμα. Δεξιά θα είναι ο Σαλίνο, αριστερά ο Μπονγκ και οι Σιόβας και Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Οι Σάμαρης και Μανιάτης θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο θα είναι ο Φουστέρ.

Ο Κάμπελ, ντεμπουτάρει στο αρχικό σχήμα, στο Τσάμπιονς Λιγκ, παίζοντας δεξιά, ο Χολέμπας αριστερά και ο… «καυτός» Μήτρογλου στην επίθεση.

Η ενδεκάδα: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ, Χολέμπας, Μήτρογλου.

Η ενδεκάδα της Παρί: Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βίλ, Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μότα, Βεράτι, Ματουιντί, Καβάνι, Λαβέτσι, Ιμπραϊμοβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

Ηλιάδης: “30 λαμόγια…”

athanasiadhs pae aris
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Δημήτρης Ηλιάδης ρωτήθηκε από το www.arenafm.gr σχετικά με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και απάντησε:
“Σε καμία περίπτωση αυτή η ανάρτηση δεν αφορά στους οπαδούς του Άρη, γιατί ο Άρης χωρίς τους οπαδούς του είναι μηδέν… Αυτό αφορά τριάντα λαμόγια που βρίσκονταν τα προηγούμενα χρόνια κοντά στην ομάδα και θέλουν τώρα να την ξεζουμίσουν και να της δημιουργήσουν πρόβλημα πριν να βρει τον δρόμο της. Δεν κάνουν κακό στον Ηλιάδη με όσα λένε σε ραδιόφωνα χωρίς αντίδραση, αλλά προσπαθούν να κάνουν ζημιά στον ίδιο τον Άρη. Σε λίγες μέρες θα μπουν στη θέση τους…”
Πηγή: arenafm.gr

«Ούτε η ιντερπόλ βγάζει άκρη»!

Zampetas_big
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Άρη Αντώνης Ζαμπέτας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αδιαφορία όσο αναφορά τα χρέη της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια.
Αναλυτικά είπε:
Για την αδιαφορία σχετικά με τα χρέη τα προηγούμενα χρόνια:“Πολύ κόσμος δε κοιμάται καλά. Το θέμα είναι να μη πάθει κακό ο Άρης γιατί υπάρχουν παιδιά από πίσω. Πρέπει να συνεχίσουμε με να παλεύουμε για το καλό του Άρη. Ας χάσω και δύο διαμερίσματα, αρκεί να είναι καλά ο σύλλογος. Με ενδιαφέρει να μη μπω φυλακή για χρέη που δε δημιούργησα. Βρήκα ένα ισοζύγιο το Νοέμβριο του 1999 το οποίο είχε ένα ποσό γύρω στα 20 εκατ. ευρώ και είχα πει πως έπρεπε να κάνουμε μια διοίκηση πρωτοδικείου και κάποιοι εξυπνάκηδες είχαν πει πως η υπερηφάνεια του Άρη δεν το επιτρέπει . Το είχαν πει η τότε λέσχη και οι τότε σύνδεσμοι”.
Και προσέθεσε: ”Όταν  ήταν να φύγει ή όχι ο Βιτόλο μου έλεγαν κρατήστε τον μη φύγει και αυτός ζητούσε 800.000 ευρώ. Το Ιούνιο του 2010 είχα πει πως η οικονομική κατάσταση είναι άθλια. Δεν ξεφύγαμε ποτέ από το οικονομικό παγόβουνο. Τα οικονομικά τότε δεν ενδιέφεραν κανέναν.  Είχαμε δώσε 35.000 για εισιτήρια και είχαμε πουλήσει μόνο 1.800. Ήμουν διευθύνων σύμβουλος του Άρη και πουλούσα εισιτήρια για να μειώσω τα χρέη. Αν είχαμε κάνει τότε διοίκηση πρωτοδικείου, τώρα θα παίζαμε Ευρώπη.
Επιπλέον, οι φήμες περί 40 εκ. ευρώ εσόδων θα απαντηθούν σύντομα. Εύχομαι να βγει το πόρισμα και να φανεί ποιοι “φάγανε” τα χρήματα αυτά. Είχα ανακαλύψει 3 επιταγές για ποδοσφαιριστή που έφυγε το 2009. Οι δύο επιταγές εισπράχτηκαν κανονικά αλλά η τρίτη εισπράχθηκε στην Αθήνα. Μιλάμε για ένα ποσό των 75 χιλιάδων. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Αν θέλει κάποιος να κάνει έρευνα θα δει πως απλά φύγανε τα λεφτά και πήγαν στον ποδοσφαιριστή. Τίποτα άλλο δε θα δει. Δεν έχω να καλύψω τίποτα και έχω να μιλήσω για τα πάντα.  Άμα δεν είχε ξεκινήσει ο πόλεμος προς την ΠΑΕ Άρης το καλοκαίρι του Κάμπορα όλα θα ήταν διαφορετικά. Το μόνο που με νοιάζει είναι το καλό του Άρη”.
Για τις δηλώσεις του Λάμπρου Σκόρδα:“Όποιος έχει στοιχειά, να μιλήσει επώνυμα με στοιχεία. Η παραφιλολογία μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση. Ας σκεφτόταν ο κ. Σκόρδας που οδήγησε τις καταστάσεις με τον εγωισμό του. Πως πέταξε ανθρώπους όπως εμένα που του στάθηκαν την εποχή της δεύτερης εθνικής. Είχε κάνει την μείωση του διοικητικού συμβουλίου και μας έδιωξε”.

Για τον πιθανό επενδυτή:“Ο υποψήφιος επενδυτής, πρέπει να μπει για να βοηθήσει την ομάδα. Η ανάπτυξη της Ντόρτμουντ ξεκίνησε από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Πρέπει ο Άρης να δημιουργήσει ισχυρές ακαδημίες για να πουλάει παίκτες. Ποτέ δε δώσαμε βάση στην Ελλάδα στις ακαδημίες. Μακάρι να έρθει ο επενδυτής και να αλλάξει την ομάδα. Δε γνωρίζω κάτι εκτός του ότι η Ελλάδα είναι μεγάλο ρίσκο για να επενδύσεις και ότι η ομάδα βρίσκεται χαμηλά βαθμολογικά και ο επενδυτής δε μπορεί να γνωρίζει άμα θα σωθεί η ομάδα”.
Για τις προσπάθειες που είχε κάνει να βρει ο ίδιος επενδυτή:“Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διοίκηση της ΠΑΕ έψαχνα να βρω έναν άνθρωπο να βοηθήσει την ομάδα. Ο  Ισμάιντ Χάσαν έχει βάλει 30 εκ. ευρώ στην Μπάγερν 1860 και δεν έχει πάρει το 51% των μετοχών. Φανταστείτε να έβαζε 30.000.000 στον Άρη. Τον είχα προσεγγίσει αλλά τι έχει να αποδείξει  η Ελλάδα επιχειρηματικά; Ήταν διαβασμένος και δεν ενδιαφέρθηκε για τον Άρη. Συνεχίζω να ψάχνω αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος. Ακόμα και με Αρειανό επιχειρηματία μίλησα και που είπε πως φεύγει από τη χώρα”.
Για τα λάθη του Άρη στο δικαστήριο:
“Ο κ. Ηλιάδης πήγε στο δικαστήριο με ελλειμματικό προϋπολογισμό. Βέβαια δεν είχε μόνο αυτός την ευθύνη αλλά και οι συνεργάτες του. Το νομικό επιτελείο δεν έχει εδώ ευθύνη καθώς οι νομικοί δεν είχαν όλα τα στοιχεία. Υπεύθυνοι είναι μονάχα ως προς τον έλεγχο. Να δει ξεκάθαρα το αγωνιστικό και να γίνει ένα με τους Πουλίδο και Αγκάνθο”.
Για το γεγονός πως δε μπορεί να μαθευτεί ποιός “έφαγε” χρήματα από τον Άρη:
“Να σταματήσει το ψέμα πως θα εμφανιστεί η αλήθεια. Θα εμφανιστούν θεματάκια, όχι ποίος έφαγε τα λεφτά. Ούτε  η ιντερπόλ  μπορεί να βγάλει άκρη.  Το ΣΔΟΕ έχει ελέγξει πολλές φορές την ΠΑΕ Άρης. Δε θα φανούν όσα πρέπει να φανούν, το πρόσωπο που έχει κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στον Άρη λέγεται Αντόνιο Καλσάδο”.
Πηγή: arenafm.gr

“Tα πάντα η Σαχτιόρ για τη νίκη”

kaza
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο Καζακστανός δημοσιογράφος της “Καραγκαντί TV”, Βιτάλι Νεσιμπάεβ, για τις τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο της Σαχτιόρ Καραγκαντί.
Αναλυτικά είπε:
Για τις δηλώσεις του προπονητή της Σαχτιόρ Κουμίκοβ:
“Ο προπονητής είπε πως η ομάδα δεν έχει να χάσει κάτι και πως θα τα δώσει όλα στο παιχνίδι. Το δυσάρεστο είναι πως δε θα παίξει ο Βασίλιεβιτς”.
Για αντικαταστάτες του Βασίλιεβιτς:
“Ο ΠΑΟΚ είναι καλή και οργανωμένη ομάδα με πολύ καλή επίθεση. Ο Ταράσοφ είναι ένας είναι πολύ καλός αντικαταστάτης. Επιπλέον, πιθανός αντικαταστάτης είναι και ο Μάλιν”.
Για τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο:
“Ο Κουμίκοβ κάλεσε τον κόσμο στο παιχνίδι. Το μέρος είναι κάπως μακριά και περιμένουμε περίπου 15.000 κόσμο”.
Για την θερμοκρασία στο γήπεδο:
“Το γήπεδο θα έχει γύρω στους 12 βαθμούς. Έχουμε ζέστη στο Καζακστάν σε σχέση με άλλες φορές”.
Για το άμα η Σαχτιόρ μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ:
“Δεν έχει να χάσει κάτι η Σαχτιόρ. Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα στον όμιλο όμως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσει”.
Για την πιθανή εντεκάδα:
“Η πιθανή εντεκάδα είναι η εξής: Μόκιν , Ποριφάεβ, Τζίτζιτς, Ταράσοφ, Μπαιζάνοφ, Σίμτσεβιτς, Γκαζαριάν, Κάνιας, Βίτσιους, Φινοτσένκο, Χιζνιντσένκο”.
Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ:
“Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι γνωστοί στην Ευρώπη για την αγάπη τους για την ομάδα και το πάθος τους. Είδαμε πόσο παθιασμένοι ήταν όλοι στο γήπεδο της Τούμπας. Θα θέλαμε πολύ να τους δούμε και στο γήπεδο μας”.
Πηγή: arenafm.gr

Επιστολή Κώνστα για τις εξελίξεις στον Άρη!!

Ο Αθανάσιος Κώνστας υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Λάμπρου Σκόρδα, έστειλε επιστολή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΑΕ Άρης.

Αναλυτικά:

«Η αποτυχία υπαγωγής της ομάδας μας στο Άρθρο 99, για πολλούς παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν μια, απευκταία μεν αλλά, αναμενόμενη εξέλιξη.

Η απαισιοδοξία αυτή πήγαζε από το φόβο ότι η Διοίκηση του κ. Ηλιάδη θα διαχειριζόταν και αυτή την υπόθεση με τον ίδιο ερασιτεχνισμό και την ίδια προχειρότητα που επέδειξε στη διαχείριση πολλών θεμάτων στη μέχρι τώρα διαδρομή της. Ο φόβος μιας οριστικής αποτυχίας να επιτευχθεί ο στόχος του 99 πλανάται πάνω από την ομάδα και είναι περισσότερο ορατός ιδιαίτερα μετά την αντίδραση της Διοίκησης που δεν διέφερε σε τίποτε από όλες τις προηγούμενες. Να ξορκίσει το κακό με μια ακόμη υπόσχεση επιτυχίας.

Ο κ. Ηλιάδης κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος πολλά, δημιουργώντας σε μεγάλο, ίσως, τμήμα του λαού του ΑΡΗ την ψευδαίσθηση της σωτήριας επιλογής. Το ψέμα όμως έχει κοντά πόδια. Δεν χρειάστηκαν παρά λίγοι μήνες για να αποδειχθούν οι εκλογικές εξαγγελίες κενό γράμμα.

Οι χορηγίες του 1,4 εκατομμυρίου δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, η υπόσχεση της ταμειακής διευκόλυνσης έμεινε υπόσχεση, η βεβαιότητα της υπαγωγής στο άρθρο 99 αντικαταστάθηκε από το φόβο της αποτυχίας που θα οδηγήσει το σύλλογο σε ντροπιαστικό αφανισμό και η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, πέρα από τη θλίψη που προκαλεί σε όλους όσους αγαπούν τον ΑΡΗ, είναι οφθαλμοφανώς και πανθομολογουμένως άθλια.

Αντί δραστικών κινήσεων η Διοίκηση του κ. Ηλιάδη επιλέγει την πολιτική του εφησυχασμού με έωλα μελλοντικά σχέδια, επιλέγει την αντικατάσταση των παλαιών υποσχέσεων με νέες, σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο, άγνωστο γιατί, χρόνο που όμως δεν διαθέτει η ομάδα. Κάθε μέρα που περνάει είναι πολύτιμη και με την απουσία των κατάλληλων χειρισμών είναι μια μέρα που φέρνει τον ΑΡΗ μας πιο κοντά στην καταστροφή.

Η Διοίκηση του κ. Ηλιάδη αντί της προσπάθειας ομαδικής ύπνωσης πρέπει να τραβήξει την κουρτίνα και να πει την αλήθεια στο λαό του ΑΡΗ, έναν λαό που αγαπάει την ομάδα σχεδόν παθολογικά, έναν λαό που άφησε άφωνη την ποδοσφαιρική Ελλάδα με τη στήριξή του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης, έναν λαό που παρακολουθεί με κομμένη ανάσα τα τεκταινόμενα και περιμένει λύσεις και απαιτεί απαντήσεις.

Ελπίζουμε να μην γίνει πραγματικότητα η ρήση «ενός κακού μύρια έπονται» και αποδειχθεί, όπως φοβόμαστε, ότι τα μύρια κακά που θα ακολουθήσουν θα έχουν απαρχή την εκλογή Ηλιάδη. Ακόμη δεν είναι τόσο αργά, δεν έχουμε μπει ανεπιστρεπτί στο δρόμο προς την καταστροφή του ΑΡΗ μας, αλλά το σχοινί κονταίνει.

Ο κ. Ηλιάδης οφείλει να αφήσει στην άκρη τις ανέξοδες υποσχέσεις και να ενημερώσει το λαό του ΑΡΗ. Γιατί ο λαός αυτός αξίζει να μάθει τι έγινε (ή μάλλον τι δεν έγινε) με τις χορηγίες του 1,4 εκατομμυρίων, αξίζει να μάθει τι έγινε (ή μάλλον τι δεν έγινε) με την ταμειακή διευκόλυνση, αξίζει να μάθει τι έγινε (ή μάλλον τι δεν έγινε) με τη υπαγωγή στο άρθρο 99. Αξίζει να μάθει την αλήθεια.

Κύριε Ηλιάδη σας ακούμε».

«Έχει πρόβλημα επιβίωσης ο Αραβίδης»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος του Χρήστου Αραβίδη, Γιώργος Παναγόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην κίνηση του πρώην επιθετικού του Άρη να ζητήσει την αφαίρεση βαθμών από τον Άρη λόγω οφειλών προς το πρόσωπό του.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Ο Αραβίδης δέχτηκε μετά από συζήτησεις τόσο δικές μου με τον κ. Ηλιάδη όσο και δικές του να χαρίσει μέρος των δεδουλευμένων. Από 50.000 τα κατέβασε στις 35.000, χάρισε τόκους και δέχτηκε να πάρει 5.000 με προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε δόσεις των 10.000 ευρώ. Από αυτά τα χρήματα πήρε μόνο 15.000 και δεν του καταβλήθηκαν οι δόσεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Έπρεπε, δηλαδή,να έχει εξοφληθεί προ της εκδόσεως της απόφασης του άρθρου 99. Και αυτά που πήρε τα πήρε με το ζόρι. Ο παίκτης αγανάκτησε με την συμπεριφορά. Είναι έξαλλος από καιρό γιατί εκτός των άλλων έχει και πρόβλημα επιβίωσης.

Ο Πανιώνιος του χρωστάει του κόσμου τα λεφτά, με τη Δόξα Δράμας είμαστε στα δικαστήρια. Τον ρωτάτε πώς ζει; Υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα. Ο Άρης δεν έχει μαντήλι να κλάψει. Πώς θα εγγυηθεί και μπορεί να πει στον ποδοσφαιριστή κάνει και άλλο υπομονή; Θα προσφύγουμε και κατά των φυσικών προσώπων στα πολιτικά δικαστήρια αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Αναγκαστικά θα το κάνουμε και αυτό όπως το έκαναν και οι άλλοι. Και ακολουθούν και άλλοι, όπως ο Παπαστεριανός με τον Παπαζαχαρία».

Για τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών: «Υπάρχει κίνδυνος όσο δεν υπάρχουν προσωρινές διαταγές και δεσμευτικές αποφάσεις κατά των ποδοσφαιριστών, κάτι που είναι παράνομο και μεταξύ άλλων καταλύει και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ». Πηγή: metrosport.gr

Τα ''αλάνια'' έφτασαν Αστάνα! (videos)

Στο γήπεδο βρίσκονται οι έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ που διένυσαν 6000 χιλιόμετρα για να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα.

Δείτε το video έξω από το γήπεδο.









Ο Στέφενς βρέθηκε κοντά στους έξι οπαδούς της ομάδας και τους ευχαρίστησε για το ταξίδι ενώ το ίδιο έκαναν οι Κατσουράνης , Σαλπιγγίδης.

Δείτε τα σχετικά videos






Πηγή: metrosport.gr

«Σοβαρό το ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Άρης»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΑΣ Άρης, Κώστας Χαριτωνίδης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τις συζητήσεις με υποψήφιο επενδυτή: «Δεν αξίζει ο Άρης να περνάει αυτήν την ταλαιπωρία εδώ και χρόνια. Ο Άρης είναι ένα μεγάλο σωματείο με πολύ κόσμο ο οποίος θέλει να βλέπει τον Άρη να πρωταγωνιστεί και να είναι σε ψηλή βαθμολογική θέση. Αυτή την στιγμή μοναδική διέξοδος για την λύση των προβλημάτων του Άρη είναι η έλευση ενός επενδυτή. Θεωρώ από αυτά που ξέρω ότι αυτό που γίνεται είναι σοβαρό και μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι υπάρχει κάτι σοβαρό. Δεν μπορούσαμε, άλλωστε, στη παρούσα φάση να πούμε ότι οι συζητήσεις που γίνονται δεν αφορούν κάτι σοβαρό. Ο Άρης είναι αυτός που είναι, έχει κόσμο γήπεδο και κάποιος που ενδιαφέρεται πραγματικά μπορεί με σωστές κινήσεις να τα αξιοποιήσει».

Για την αποχώρηση του Κράβαρικ: «Ο Κράβαρικ ακολούθησε την μοίρα που ακολουθούν οι προπονητές. Όταν σε επτά παιχνίδα παίρνουμε μία νίκη από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει κάτι για να αλλάξει η ομάδα και τα αποτελέσματά της. Δεν γίνεται να φύγουν οι παίκτες, φεύγει ο προπονητής». Πηγή: metrosport.gr

«Στοπ» της αστυνομίας στους οπαδούς του Ηρακλή!!

Χωρίς την συμπαράσταση των οπαδών του θα αγωνιστεί την Κυριακή ο Ηρακλής στην Καλαμαριά στο τοπικό ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα.

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι των «κοκκινόμαυρων» φάνηκαν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν εισιτήρια στον Γηραιό για τις ανάγκες των οπαδών του, η αστυνομία ήταν ανένδοτη ανάβοντας «κόκκινο» στην μετακίνηση των οπαδών του Ηρακλή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής:
«Η Αστυνομία δεν επιτρέπει την μετακίνηση των φιλάθλων του Ηρακλή στην Καλαμαριά για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Απόλλωνα. Παρά το γεγονός ότι η ΠΑΕ Ηρακλής ζήτησε να λειτουργήσει εκδοτήριο και θύρα για τους φιλοξενούμενους φιλάθλους και η ΠΑΕ Απόλλων εξέφρασε το ίδιο αίτημα, η Αστυνομία αρνήθηκε να επιτρέψει την παρουσία μεμονωμένων ή οργανωμένων φιλάθλων του Ηρακλή στο γήπεδο».

Ποιο επεισόδιο; Να γιατί τιμωρήθηκε ο Χακόμπο!!

Την ώρα που όλοι νομίζουν ότι τα νεύρα του Χακόμπο τον έθεσαν προσωρινά εκτός ομάδας, ο σκύλος σάς αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που ο Ισπανός τιμωρήθηκε! Ο ΠΑΟΚ, μετά και τη νίκη στο ντέρμπι με τον Άρη, φαίνεται πως ηρεμεί και ξεχνάει σιγά - σιγά τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στην προπόνηση με τον Σανθ Χακόμπο, ο οποίος τιμωρήθηκε από τον Χουμπ Στέφενς για τα ...γαλλικά που "έχωσε" στον γυμναστή.
Όπως αποκαλύπτει, όμως, η έγκυρη στήλη του σκύλου στο Twitter, "Sportdog Penalty", ο πραγματικός λόγος που ο Ολλανδός τεχνικός τιμώρησε τον τερματοφύλακά του, δεν ήταν το επεισόδιο στην προπόνηση. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Χακόμπο ξεπερνούσε τα όρια.
Αυτό που ...τρέλανε περισσότερο τον Στέφενς ήταν η αντίδρασή του μετά την τεσσάρα από τον Ολυμπιακό και κυρίως τα όσα είπε για τις συνολικές ευθύνες και τη συγνώμη στον κόσμο.
Ουσιαστικά ο Ολλανδός, με την "καμπάνα" αυτή, θέλησε να στείλει ένα σκληρό "μήνυμα" στον Χακόμπο και να του εξηγήσει με τον δικό του τρόπο, πως την ...επικοινωνία στην ομάδα τη χαράζει ο ίδιος και όχι οι παίκτες!
Με την κίνηση αυτή έστειλε και ένα "μήνυμα" στη διοίκηση (ίσως γι΄ αυτό ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε την Κυριακή πως δεν ξέρει αν αντέχουν οι παίκτες τον "σκληρό" Στέφενς) ότι για να επιβάλει το δικό του "νόμο" στα αποδυτήρια, δεν διστάζει να αλλάξει τον βασικό γκολκίπερ παραμονές του ντέρμπι με τον Άρη.
Άλλωστε, αυτό φάνηκε και από την ενδεκάδα που παρέταξε στο παιχνίδι με τον συμπολίτη, καθώς δεν ...μάσησε να αφήσει στον πάγκο τους σταρ Στοχ Λούκας και στην εξέδρα τον Νίνη. Άσχετα αν δεν του βγήκε στο χορτάρι...
Ο Στέφενς έχει αποφασίσει να φτιάξει τον "δικό" του ΠΑΟΚ και σε αυτόν σίγουρα δεν χωράνε βεντέτες και ...τρέλες. Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα "θέλω" του, θα δέχεται τις κυρώσεις. Τελεία και παύλα!
Πηγή: sportdog.gr

Προχωράει η ΑΜΚ της Δικέφαλος 1924 Α.Ε.!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta μία προσέγγιση του αποψινού μεγάλου αγώνα του Ολυμπιακού με το μεγαθήριο Παρί Σεν Ζερμέν.
Ο φετινός Ολυμπιακός έχει ήδη κάνει υπερβάσεις στην Ευρώπη με τον Μίτσελ στον πάγκο.
Και μόνο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του έμεινε αήττητος σε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια δεν είναι μικρό πράγμα. Όπως δεν είναι μικρό πράγμα ότι για πρώτη φορά φέτος ο Ολυμπιακός συνδύασε νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και νίκη επί του Παναθηναϊκού μέσα σε ένα τριήμερο-επιτυχία που παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από το δεδομένο ότι τα δύο αυτά ματς (με ΠΑΟ και Μπενφίκα) ακολούθησε κι άλλο ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ, που επίσης το κέρδισε.
Μόνο που τώρα ενόψει της αποψινής μάχης με την Παρί, ο Ολυμπιακός αν θέλει να επιζήσει μετά από μία τέτοια δοκιμασία, είναι υποχρεωμένος να κάνει κι άλλη, μεγαλύτερη υπέρβαση! Και δεν εννοώ…μόνο ότι πρέπει να μείνει για πρώτη φορά αήττητος και στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια του στη φάση των ομίλων! Εννοώ κυρίως ότι ο Ολυμπιακός πρέπει για πρώτη φορά να πάρει εκτός έδρας αποτέλεσμα από ένα μεγαθήριο των Κυπέλλων Ευρώπης! Διότι αυτή η Παρί και λόγω οικονομικών μεγεθών και κυρίως λόγω αγωνιστικών δυνατοτήτων, είναι πλέον ένα από τα θηρία της Ευρώπης. Δεν είναι π.χ.…απλά Μάντσεστερ Σίτι. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι εν δυνάμει διεκδικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως απέδειξε και πέρσι, όταν αποκλείστηκε στους 8 της διοργάνωσης από την Μπαρτσελόνα με δύο ισοπαλίες…
Κι ο Ολυμπιακός ναι μεν πλέον στέκεται απολύτως αξιοπρεπώς εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ, φέρνοντας πολύ καλά αποτελέσματα εδώ και κάποια χρόνια, όμως δεν το έχει κάνει και με ένα από τα θηρία της Ευρώπης. Έχει πάει στη Ρεάλ κι έχει τρεις ήττες, έχει πάει στην Άρσεναλ κι έχει άλλες τρεις ήττες, στη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ κι έχει δύο ήττες, στη Λίβερπουλ κι έχει άλλες δύο ήττες, στη Γιουβέντους το ίδιο και στην Τσέλσι επίσης έχει χάσει. Πέντε ήττες ήταν μάλιστα και με βαριά σκορ-όπως επίσης οφείλουμε να σημειώσουμε ότι σε τέσσερα ματς ο Ολυμπιακός υπέκυψε στα τελευταία λεπτά-αλλά υπέκυψε.
Δηλαδή ο Ολυμπιακός έχει κάνει μεγάλα αποτελέσματα κι εκτός έδρας (σε Πορτογαλία Χ με Πόρτο και Μπενφίκα, σε Ρώμη διπλό με Λάτσιο και Χ με Ρόμα, σε Γαλλία διπλά με Μαρσέϊγ και με την πρωταθλήτρια Μονπελιέ, σε Ισπανία Χ με την πανίσχυρη τότε Κορούνια, σε Γερμανία διπλό με την επίσης πολύ δυνατή τότε Βέρντερ κλπ, κλπ), αλλά από κάποιο μεγαθήριο δεν έχει πάρει ακόμη αποτέλεσμα. Κι ακόμη κι από Ντόρτμουντ, Σάλκε, Μπορντό, Βαλένθια, Λιόν ήττες έχει. Θα μπορέσει απόψε κόντρα στην «νέα Μπάρτσα», όπως την λένε πια στη Γαλλία, να τα καταφέρει;
Εγώ, πάντως, θέλω να σταθώ σε ένα σημείο που έχω προσέξει στα παιχνίδια της Παρί μέσα στο σπίτι της: όταν βάλει ένα γκολ κι εσύ της επιτεθείς κι αντιδράσεις καλά, μπορείς να πετύχεις γρήγορη ισοφάριση! Π.χ. η Πόρτο πέρσι βρέθηκε να χάνει στο 29, αλλά ισοφάρισε στο 33’…Και να θυμίσω ότι κι ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς, έτσι ισοφάρισε, γρήγορα…
Προσοχή, όμως: Η Παρί όταν της βάλεις γκολ μέσα στο σπίτι της, θα σου επιτεθεί αμέσως! Κι έτσι πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις την πίεσή της. Η Άντερλεχτ τις προάλλες προηγήθηκε στο 68’-η Παρί την ισοφάρισε στο 70’!…Η Μπάρτα τον Μάρτιο προηγήθηκε στο 89-η Παρί την ισοφάρισε στο 90’!…Η Βαλένθια προηγήθηκε στο 55’-η Παρί την ισοφάρισε στο 65’…
Αν θέλετε την δική μου αίσθηση, ο Ολυμπιακός πρέπει τουλάχιστον να είναι ισόπαλος στο ημίχρονο, για να έχει τύχη να κάνει την υπέρβαση απόψε.
Πηγή: gazzetta.gr

«Αυτός έχει κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στον Άρη»

Τον πρώην υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Άρη, Αντόνιο Καλσάδο, υπέδειξε ως τον άνθρωπο που έχει κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην ΠΑΕ, ο Αντώνης Ζαμπέτας, ξεσπώντας για την οικονομική «τρύπα» στην ομάδα.

«Αυτός έχει κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στον Άρη»
Ξέσπασε για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο Άρης, ο Αντώνης Ζαμπέτας.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ τοποθετήθηκε σε συνέντευξή του στον «Arena fm» για όλα τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους «κιτρινόμαυρους», αποδίδοντας στον Αντόνιο Καλσάδο μεγάλο μέρος της ζημιάς που έχει γίνει στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Ζαμπέτας:

Για την αδιαφορία σχετικά με τα χρέη τα προηγούμενα χρόνια:
«Πολύς κόσμος δεν κοιμάται καλά. Το θέμα είναι να μην πάθει κακό ο Άρης, γιατί υπάρχουν παιδιά από πίσω. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό του Άρη. Ας χάσω και δύο διαμερίσματα, αρκεί να είναι καλά ο σύλλογος. Με ενδιαφέρει να μην μπω φυλακή για χρέη που δε δημιούργησα».

«Βρήκα ένα ισοζύγιο το Νοέμβριο του 1999 το οποίο είχε ένα ποσό γύρω στα 20.000.000 ευρώ και είχα πει πως έπρεπε να κάνουμε μια διοίκηση Πρωτοδικείου. Κάποιοι εξυπνάκηδες είχαν πει πως η υπερηφάνεια του Άρη δεν το επιτρέπει. Το είχαν πει η τότε Λέσχη κι οι τότε σύνδεσμοι».

«Όταν ήταν να φύγει ή όχι ο Βιτόλο, μου έλεγαν 'κρατήστε τον μην φύγει' κι αυτός ζητούσε 800.000 ευρώ. Τον Ιούνιο του 2010 είχα πει πως η οικονομική κατάσταση είναι άθλια. Δεν ξεφύγαμε ποτέ από το οικονομικό παγόβουνο. Τα οικονομικά τότε δεν ενδιέφεραν κανέναν. Είχαμε δώσει 35.000 ευρώ για εισιτήρια και είχαμε πουλήσει μόνο 1.800. Ήμουν διευθύνων σύμβουλος του Άρη και πουλούσα εισιτήρια για να μειώσω τα χρέη. Αν είχαμε κάνει τότε διοίκηση Πρωτοδικείου, τώρα θα παίζαμε Ευρώπη».

«Επιπλέον, οι φήμες περί 40.000.000 ευρώ εσόδων θα απαντηθούν σύντομα. Εύχομαι να βγει το πόρισμα και να φανεί ποιοι 'φάγανε' τα χρήματα αυτά. Είχα ανακαλύψει 3 επιταγές για ποδοσφαιριστή που έφυγε το 2009. Οι δύο επιταγές εισπράχτηκαν κανονικά, αλλά η τρίτη εισπράχθηκε στην Αθήνα. Μιλάμε για ένα ποσό των 75.000 ευρώ. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα».

«Αν θέλει κάποιος να κάνει έρευνα θα δει πως απλά φύγανε τα λεφτά και πήγαν στον ποδοσφαιριστή. Τίποτα άλλο δεν θα δει. Δεν έχω να καλύψω τίποτα κι έχω να μιλήσω για τα πάντα. Άμα δεν είχε ξεκινήσει ο πόλεμος προς την ΠΑΕ Άρης το καλοκαίρι του (σ.σ. Χαβιέρ) Κάμπορα, όλα θα ήταν διαφορετικά. Το μόνο που με νοιάζει είναι το καλό του Άρη».

Για τις δηλώσεις του Λάμπρου Σκόρδα:
«Όποιος έχει στοιχεία, να μιλήσει επώνυμα με στοιχεία. Η παραφιλολογία μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση. Ας σκεφτόταν ο κ. Σκόρδας πού οδήγησε τις καταστάσεις με τον εγωισμό του. Πώς πέταξε ανθρώπους όπως εμένα, που του στάθηκαν την εποχή της Β' Εθνικής. Είχε κάνει τη μείωση του διοικητικού συμβουλίου και μας έδιωξε».

Για το γερμανικό πρότυπο:
«Βρείτε τα λόγια του προέδρου της Ντόρτμουντ κι ακούστε τι λέει ο άνθρωπος προς τους μετόχους της εταιρίας του. Το 2005 αυτή η ομάδα ήταν να καταστραφεί και πέρυσι είχε κέρδος τα 95.000.000 ευρώ. Οι γερμανικές ομάδες δείχνουν όλες υγεία. Μεγαλύτερη υγεία από τις Μπαρτσελόνα και Ρέαλ. Η Μπάγερν βοήθησε την Ντόρτμουντ να σωθεί κι ο πρόεδρος της Ντόρτμουντ ευχαρίστησε την Μπάγερν επίσημα. Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα, όπου βάζουμε πάνω από όλα τον εγωισμό».

Για τον πιθανό επενδυτή:
«Ο υποψήφιος επενδυτής πρέπει να μπει για να βοηθήσει την ομάδα. Η ανάπτυξη της Ντόρτμουντ ξεκίνησε από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Πρέπει ο Άρης να δημιουργήσει ισχυρές ακαδημίες για να πουλάει παίκτες. Ποτέ δεν δώσαμε βάση στην Ελλάδα στις ακαδημίες. Μακάρι να έρθει ο επενδυτής και να αλλάξει την ομάδα. Δεν γνωρίζω κάτι, εκτός του ότι η Ελλάδα είναι μεγάλο ρίσκο για να επενδύσεις κι ότι η ομάδα βρίσκεται χαμηλά βαθμολογικά κι ο επενδυτής δεν μπορεί να γνωρίζει άμα θα σωθεί η ομάδα».

Για τις προσπάθειες που είχε κάνει να βρει ο ίδιος επενδυτή:
«Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διοίκηση της ΠΑΕ έψαχνα να βρω έναν άνθρωπο να βοηθήσει την ομάδα. Ο Ισμαΐντ Χάσαν έχει βάλει 30.000.000 ευρώ στη Μόναχο 1860 και δεν έχει πάρει το 51% των μετοχών. Φανταστείτε να έβαζε 30.000.000 ευρώ στον Άρη. Τον είχα προσεγγίσει, αλλά τι έχει να αποδείξει η Ελλάδα επιχειρηματικά; Ήταν διαβασμένος και δεν ενδιαφέρθηκε για τον Άρη. Συνεχίζω να ψάχνω, αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος. Ακόμα και με Αρειανό επιχειρηματία μίλησα και που είπε πως φεύγει από τη χώρα».

Για τα λάθη του Άρη στο δικαστήριο:
«Ο κ. Ηλιάδης πήγε στο δικαστήριο με ελλειμματικό προϋπολογισμό. Βέβαια δεν είχε μόνο αυτός την ευθύνη, αλλά κι οι συνεργάτες του. Το νομικό επιτελείο δεν έχει εδώ ευθύνη, καθώς οι νομικοί δεν είχαν όλα τα στοιχεία. Υπεύθυνοι είναι μονάχα ως προς τον έλεγχο. Να δει ξεκάθαρα το αγωνιστικό και να γίνει ένα με τους Πουλίδο και Αγκάνθο».

Για το γεγονός πως δεν μπορεί να μαθευτεί ποιος "έφαγε" χρήματα από τον Άρη:
«Να σταματήσει το ψέμα πως θα εμφανιστεί η αλήθεια. Θα εμφανιστούν θεματάκια, όχι ποίος έφαγε τα λεφτά. Η Ιντερπόλ πρέπει να ασχοληθεί για να βρεθεί η αλήθεια. Ο ΣΔΟΕ έχει ελέγξει πολλές φορές την ΠΑΕ Άρης. Δεν θα φανούν όσα πρέπει να φανούν. Το πρόσωπο που έχει κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στον Άρη λέγεται Αντόνιο Καλσάδο (σ.σ. ο πρώην υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ)».

«Μπήκε» ο Ουντότζι!

Κανονικά προπονήθηκε ο Σαλόζε Ουντότζι, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί στο ματς του Άρη κόντρα στον Πανθρακικό.

«Μπήκε» ο Ουντότζι
Με τον Σαλόζε Ουντότζι στη σύνθεσή του θα παίξει κόντρα στον Πανθρακικό ο Άρης.

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής έβγαλε το κανονικό πρόγραμμα στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς να δίνει το πρωί βαρύτητα στη φυσική κατάσταση και το απόγευμα σε ασκήσεις τακτικής.

Αντίθετα, ο Γιάννης Παπαδόπουλος συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί, όπως και ο Τζον Ίμπε. Πηγή: sport-fm.gr

Η τούρτα του Τζαβέλλα!!

Έκπληξη στον Γιώργο Τζαβέλλα έκανε το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ για τα 26α γενέθλια του μετά την άφιξη της ομάδας στο Καζακστάν.

Η τούρτα του Τζαβέλλα
Μία… φλεγόμενη τούρτα ήταν η έκπληξη του ΠΑΟΚ στον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος χτες (26/11) γιόρτασε τα 26α γενέθλια του στην Αστάνα.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ ζήτησε κεράκια για την τούρτα του Έλληνα αμυντικού, ωστόσο κάτι χάθηκε στη μετάφραση και ο υπάλληλος του ξενοδοχείου έβαλε πάνω… φλογοβόλα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Πηγή: sport-fm.gr

Γιατρός και… «επενδυτής» στον Πανιώνιο!!

Εκτός από ιατρική βοήθεια, προσφέρει και οικονομικά ο Χρήστος Δάρας στον Πανιώνιο και είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να το κάνει. «Κάποιοι ασκούν μόνο κριτική», δήλωσε στη «Sportday».

Γιατρός και… «επενδυτής» στον Πανιώνιο
Κάτι παραπάνω από γιατρός της ομάδας είναι ο Χρήστος Δάρας για τον Πανιώνιο. Έχει βοηθήσει οικονομικά την ομάδα και είναι διατεθειμένος να το ξανακάνει αν χρειαστεί, όπως δήλωσε στη «Sportday».

«Εάν υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας και μπορώ να βοηθήσω, θα το κάνω. Την ομάδα τη γουστάρω! Αφιερώνω πολλές ώρες. Εάν μπορώ να βοηθήσω τον Πανιώνιο, θα το κάνω. Κάποια άτομα στην ΠΑΕ έχουν βάλει το κεφάλι τους στον ντορβά. Άλλοι ασκούν μόνο κριτική. Πρέπει όλοι μας να σεβόμαστε τον Πανιώνιο. Όταν σέβεσαι κάτι που κάνεις, όλα λύνονται. Όσο είμαι στον Πανιώνιο θα κάνω ό,τι μπορώ», επεσήμανε.

Καταρχάς, ο κ. Δάρας καλύπτει από την τσέπη του τα έξοδα που χρειάζονται για να λειτουργήσει το ιατρικό τμήμα της ομάδας και πρόκειται για ποσό πάνω από 100.000 ευρώ ετησίως! Πρόσφατα, έδωσε 300 ευρώ σε παίκτη που δεν είχε να φάει!!!

Παραλίγο, να πληρώσει και το ξενοδοχείο της ομάδας στη Λιβαδειά. Ωστόσο, τελικά το έκανε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Παντελής Τσιλαλίδης, ενώ για το ματς της περασμένης Δευτέρας κόντρα στους Βοιωτούς είχε τάξει πριμ σε περίπτωση νίκης. «Είπα στους παίκτες ότι αν κέρδιζαν τον Λεβαδειακό θα έδινα στους αρχηγούς να μοιράσουν όπως θέλουν ένα άλφα ποσό στους συμπαίκτες τους. Μόνο αυτό. Για το ξενοδοχείο τελικά δεν χρειάστηκε», σχολίασε στη «Sportday». Σύμφωνα με πληροφορίες αν οι «κυανέρυθροι» επικρατούσαν του Λεβαδειακού θα τους έδινε 5.000 ευρώ.

Χθες, μπήκε στους λογαριασμούς των παικτών ένα ποσό από τα οφειλόμενα και ερωτηθείς αν ήταν μέσα σε αυτούς που έβαλαν το χέρι στην… τσέπη, απάντησε: «Όχι. Τα λεφτά ήταν από τη διοίκηση». Πηγή: sport-fm.gr

Οι βασικοί άξονες του τετ-α-τετ Αλαφούζου – Γιαννακόπουλου!!

Οι βασικοί άξονες του τετ-α-τετ Αλαφούζου – ΓιαννακόπουλουΔύο είναι τα κύρια σημεία στην αυριανή συνάντηση που θα υπάρξει ανάμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Γιάννη Αλαφούζο.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Goal ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται να ενημερώσει τον ομόλογο της ΠΑΕ για την πρόθεσή του να μπει στην ομάδα –την πρώτη χρονιά- σε ένα ποσό της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν επιθυμεί με τα χρήματα αυτά να «σβηστούν» τα χρέη της ομάδας αλλά για την ενίσχυσή της.

Για να υπάρξει θετική έκβαση θα πρέπει τα διακανονισμένα χρέη να μην ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αν τα ξεπερνάει τότε δεν θα μπορέσει να εφαρμοσθεί το σχέδιο του Γιαννακόπουλου για αγωνιστική ενίσχυσης της ομάδας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός φέρεται να είναι θετικός στο ενδεχόμενο παραμονής του Αλαφούζου, δηλαδή, της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ και να βοηθήσει για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί την ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Χάνει τη σεζόν ο Κριπιντίρης!

Με ρήξη χιαστών που υπέστη στην προπόνηση ο Μιχάλης Κριπιντίρης χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Χάνει τη σεζόν ο Κριπιντίρης
Μετά τον Ανέστη Αγρίτη ακόμη ένας παίκτης της Καλλονής υπέστη ρήξη χιαστών.

Ο λόγος γίνεται για τον πρώτο αρχηγό της ομάδας, Μιχάλη Κριπιντίρη, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ωστόσο, πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τεχνικός της ομάδας της Καλλονής, Γιάννης Μαντζουράκης, αφού ενοχλήσεις στο γόνατο αντιμετωπίζει ο Γκάσιτς.

Παράπονα για ενοχλήσεις στη γάμπα έκανε ξανά ο Περόνε, του οποίου ωστόσο και η τρίτη μαγνητική τομογραφία βγήκε καθαρή.

Η κατάσταση του Αργεντινού θα επανεκτιμηθεί σήμερα (Τετάρτη, 27/11), όπως και των Λεοζίνιο και Σιλιγαρδάκη. Στα αγωνιστικά, η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της για τις δύο αναμετρήσεις κόντρα στον ΟΦΗ (πρωτάθλημα 1/12 και Κύπελλο 4/12). Πηγή: sport-fm.gr

Ενοχλημένος ο Γιαννακόπουλος!!

Ενοχλημένος ο ΓιαννακόπουλοςΤην ενόχλησή του για τα όσα έχουν αρχίσει να ακούγονται και να γράφονται για τους «συμπαίκτες» του από το εξωτερικό στην προσπάθεια που θα κάνει να… μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετέφερε στα άτομα του περιβάλλοντός του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Επεσήμαινε μάλιστα πως όλα θα γίνουν γνωστά μόνο από το στόμα του ίδιο και από κανέναν άλλο.

Στο αυριανό ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα κάνει γνωστές τις προθέσεις του για την ΠΑΕ και στη συνέχεια αναμένεται να παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου, για να ενημερώσει και τον κόσμο για τις σκέψεις του.Πηγή: sport-fm.gr

«Ετοιμάστε όλα τα στοιχεία»

«Ετοιμάστε όλα τα στοιχεία»Να έχουν έτοιμα όλα τα στοιχεία που θα χρειαστεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να έχει στα χέρια του για να πάρει την απόφασή του για την είσοδό του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε από τους υπεύθυνους της ομάδας ο Γιάννης Αλαφούζος.

Έτσι χθες στα γραφεία υπήρξε έντονη κινητικότητα για το ζήτημα αυτό αλλά και για αυτό της αδειοδότησης το οποίο οι πράσινοι δεν πρέπει και δεν το έχουν αφήσει πίσω.

Οι «πράσινοι» χθες ετοίμασαν όλα τα στοιχεία, που δείχνουν και τα χρέη της ομάδας, και τις υποχρεώσεις της στη συνέχεια, και το μπάτζετ στο αγωνιστικό και στο διοικητικό.

«Ετοιμάστε όλα τα στοιχεία, ώστε να τα παραδώσουμε άμεσα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να έχει πλήρη γνώση του τι γίνεται και να μην υπάρχει η παραμικρή απορία», ήταν η σαφής εντολή του προέδρου της ΠΑΕ.

Στο πλαίσιο αυτό και σήμερα θα συνεχιστεί η καταγραφή όλων των στοιχείων και αύριο στο ραντεβού ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα είναι έτοιμος να τα παραδώσει στον Γιαννακόπουλο, έτσι ώστε να τον εξυπηρετήσει να πάρει το συντομότερο δυνατό την απόφαση.Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται και το συζητάει ο Λεονάρντο!!

Στην Ελλάδα θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο Λεονάρντο και πρόκειται να συζητήσει με την ΑΕΚ. Πέντε παίκτες του Ατρόμητου… τσεκάρει η «Ένωση». Δέκα εκατομμύρια ευρώ από την ονοματοδοσία του γηπέδου.

Έρχεται και το συζητάει ο Λεονάρντο
Στη χώρα μας θα έρθει τις επόμενες ημέρες ο Λεονάρντο. Ο πρώην παίκτης ΑΕΚ έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με την Γιέονμπουκ Χουντάι Μότορς μέχρι την 1η Δεκεμβρίου και στη συνέχεια θα περάσει από... γνώριμα για αυτόν λημέρια.

Θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει μια κουβέντα με την «Ένωση», αν και ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον σύλλογο της Νότιας Κορέας για έναν ακόμη χρόνο.

Ο 27χρονος έχει τονίσει μέσω δηλώσεων του ότι δεν έχει πρόβλημα να επιστρέψει στην ομάδα και όπως προκύπτει από αυτά που μεταφέρουν σε άτομα οικεία σε αυτόν από Ελλάδα, δεν είναι αρνητικός στο να αγωνιστεί και στη Β’ Εθνική. Αν πάρει εντέλει επίσημη μορφή η επαφή μεταξύ των πλευρών, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας από την επόμενη σεζόν, όταν και λογικά οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν προβιβαστεί στη Football League.

Σε αυτά τα δεδομένα πρέπει να προσθέσουμε και ότι ο Δέλλας με τον Λυμπερόπουλο, που υπήρξαν συμπαίκτες με τον «Λέο» έχουν πολύ καλή γνώμη για αυτόν.

Σηφάκης, Καραγκούνης και όχι μόνο

Σε ό,τι αφορά sτις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν, φαίνεται πως υπάρχει ενδιαφέρον για πέντε παίκτες από τον Ατρόμητο. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε η πληροφορία πως εξετάζονται οι περιπτώσεις των Σηφάκη και Καραγκούνη.

Το συμβόλαιο τους με την ομάδα του Περιστερίου λήγει το καλοκαίρι και είναι πιθανόν να γίνει κρούση νωρίτερα, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να κλείσει τους δύο παίκτες από τον Ιανουάριο. Ειδικά, για τον πρώτο δεν πρέπει να καθυστερήσει η ΑΕΚ, διότι είναι σε καλή ηλικία, 29 ετών και πρόκειται για διεθνή παίκτη.

Ίδιες περιπτώσεις είναι και αυτές των Καραμάνου, Μπάλλα και Ταυλαρίδη που επίσης η συνεργασία τους με τον Ατρόμητο λήγει στο τέλος της σεζόν και βρίσκονται στη λίστα των «κιτρινόμαυρων». Μάλιστα, οι δύο πρώτοι είναι και σε καλή ηλικία, αφού ο μεν είναι 23 χρονών και ο δεύτερος 20 ετών. Οπότε θα μπορέσουν να βοηθήσουν όταν με το καλό επιστρέψει η ΑΕΚ στη Superleague.

Δέκα εκατομμύρια από… το γήπεδο

Επιπλέον δέκα εκατομμύρια ευρώ από τα ήδη είκοσι που θεωρούνται σίγουρα (τα δέκα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και άλλα τόσα από Παππά, Χατζηιωάννου και Αγγελόπουλο) αναμένεται να μπουν στην ΑΜΚ, σύμφωνα με τη «Goal News». Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει κάνει επαφές με εταιρίες παγκόσμιας εμβέλειας για την ονοματοδοσία του γηπέδου της «Αγίας Σοφιάς» και σύμφωνα με τους υπολογισμούς, να υπάρξει συμφωνία θα αποφέρει δέκα εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Aνακούφιση για «Κατσούρ», επιστρέφει ο Στοχ!!

Ένα χτύπημα που δέχτηκε ο Κώστας Κατσουράνης στην προπόνηση της Τετάρτης ανησύχησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ ενόψει της συμμετοχής του στο ματς με τη Σαχτέρ. Επιστρέφει στην 11άδα ο Στοχ.

Aνακούφιση για «Κατσούρ», επιστρέφει ο Στοχ
Παραλίγο πλήγμα στον ΠΑΟΚ με τη συμμετοχή του Κώστα Κατσουράνη στο αυριανό ματς απέναντι στη Σαχτέρ Καραγκαντί για το Europa League.

Στην προπόνηση της ομάδας στην Αστάνα ο Έλληνας διεθνής μέσος δέχτηκε ένα χτύπημα και αποχώρησε κουτσαίνοντας, ωστόσο, τόσο ο ίδιος όσο και το ιατρικό τιμ της ομάδας διαβεβαίωσαν τον Χουμπ Στέφενς πως δεν τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή του.

Όσον αφορά την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Ολλανδός τεχνικός, δεν θα έχει εκπλήξεις όπως στο ντέρμπι με τον Άρη. Ο Στέφενς θα ξεκινήσει με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια και τους Κατσουράνη και Τζαβέλλα κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα άκρα της άμυνας θα βρεθούν Λίνο και Σκόνδρας, ενώ στον άξονα Λάζαρ και Τζιόλης.

Στην μεσοεπιθετική γραμμή θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα ο Στοχ, με τους Λούκας, Νίνη και Βούκιτς να διεκδικούν τις δύο θέσεις πίσω από τον Αθανασιάδη.
Πηγή: sport-fm.gr

«Πρόκριση από απόψε για Ολυμπιακό»

Ικανό να προκριθεί ακόμη και από απόψε στους «16» του Champions League θεωρεί τον Ολυμπιακό ο Περ Ζέτερμπεργκ, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Με έχει εντυπωσιάσει ο Μήτρογλου», τόνισε.

«Πρόκριση από απόψε για Ολυμπιακό»
Εξαιρετική χαρακτήρισε τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League ο Περ Ζέτερμπεργκ μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Σουηδός παλαίμαχος μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων» θεωρεί πιθανό η πρώην ομάδα του να προκριθεί ακόμη κι από απόψε στους «16» της διοργάνωσης, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον Κώστα Μήτρογλου.

Αναλυτικά, ο Περ Ζέτερμπεργκ μίλησε στον Βασίλη Σαμπράκο για:

-τη μέχρι τώρα πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League: «Ο Ολυμπιακός τα έχει πάει πολύ καλά μέχρι τώρα. Έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και μόνο μία ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η πορεία του είναι εξαιρετική. Περίμενα πως η Παρί θα είναι το φαβορί και πως η μάχη για τη δεύτερη θέση θα ήταν μεγάλη ανάμεσα στην Μπενφίκα και τον Ολυμπιακό. Όμως ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα είναι καλύτερος από την Μπενφίκα και την Άντερλεχτ. Έχει μία σταθερότητα στην απόδοσή του, όχι μόνο εντός έδρας, αλλά και εκτός».

-την εικόνα που σχημάτισε από τον Ολυμπιακό στα ματς που τον είδε: «Στο πρώτο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ολυμπιακός έπρεπε να προηγείται με 2-0 στο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια δέχτηκε κάποια εύκολα γκολ. Απέναντι στην Άντερλεχτ, ο Ολυμπιακός ήταν καλά οργανωμένος αμυντικά. Η Άντερλεχτ σε εκείνο το ματς ήταν καλύτερη, αλλά ο Ολυμπιακός με τέσσερις ευκαιρίες πέτυχε τρία γκολ».

-τον παίκτη που έχει ξεχωρίσει από τον Ολυμπιακό: «Ο Μήτρογλου με έχει εντυπωσιάσει. Σκοράρει σε κάθε αγώνα σε όλες τις διοργανώσεις, ακόμη και με την Εθνική ομάδα. Φαίνεται πως μπορεί να αγωνιστεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Είναι ένας σημαντικός παίκτης για τον Ολυμπιακό, καθώς πετυχαίνει γκολ που είναι απαραίτητα για την ομάδα του, προκειμένου να προκριθεί».

-το αν θεωρεί έκπληξη να προκριθεί ο Ολυμπιακός στους «16»: «Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί ακόμη και απόψε. Για μένα δεν θα είναι καθόλου έκπληξη».

-το αν πιστεύει πως αυτή η ομάδα του Ολυμπιακού είναι από τις κορυφαίες στην ιστορία του συλλόγου: «Είναι πολύ νωρίς να το πούμε αυτό. Θα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα παιχνίδια και να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα».

«Γιατί ο Μήτρογλου είναι η πιο hot… ιδιοκτησία στην Ευρώπη»

Νέο δημοσίευμα από το εξωτερικό παραθέτει τα κατορθώματα του Μήτρογλου και εξηγεί γιατί είναι η πιο.. hot περίπτωση παίκτη στην Ευρώπη στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

«Γιατί ο Μήτρογλου είναι η πιο hot… ιδιοκτησία στην Ευρώπη»
Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν η ιστοσελίδα Goal… φτιάχνει το προφίλ του Κώστα Μήτρογλου με το οποίο προσπαθεί να εξηγήσει γιατί είναι η πιο hot... ιδιοκτησία ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Σε αυτό το κείμενο γίνεται μια γενικότερη αναφορά στα κατορθώματα του διεθνούς επιθετικού των ερυθρολεύκων μέχρι τώρα στη σεζόν. Παραθέτει μέρος των δηλώσεων του Μίτσελ αλλά και συμπαικτών του, πλέκοντάς το εγκώμιο του άσου της ελληνικής ομάδας.

Ωστόσο σε αυτό επισημαίνει ότι ο Μήτρογλου είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις που έχει με τον Ολυμπιακό… «Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το νταμπλ και να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ», ανέφερε.Πηγή: sport-fm.gr

Ρομέν: «Μην κλειστεί ο Ολυμπιακός»

Ο Ρομέν Αργυρούδης, που έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό στη δεκαετία του ’70 θα είναι απόψε στο «Παρκ Ντε Πρενς» και συμβουλεύει τους ερυθρόλευκους για το πώς θα εξουδετερώσουν την Παρί Σ.Ζ.

Ρομέν: «Μην κλειστεί ο Ολυμπιακός»
Ένας... φίλος από τα παλιά είναι στο Παρίσι και θα παρακολουθήσει τον αγώνα στο Παρκ Ντε Πρενς. Ο Ρομέν Αργυρούδης, ο οποίος φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα στις αρχές της δεκατίας του '70, για μόλις δύο σεζόν, από το 1971 έως το 1973.

ΠΑΡΙΣΙ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μπάμπης Παπάζογλου

Υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα την εποχή της δικτατορίας, διότι ήταν ένας «ελεύθερος άνθρωπος», όπως λέει, και δεν δέχτηκε να κάνει δήλωση αναγνώρισης της κυβέρνησης των Συνταγματαρχών. Η επιστροφή στη Γαλλία ήταν πλέον υποχρεωτική, αν και δεν το ήθελε...

Ο Αργυρούδης αγωνίστηκε στη συνέχεια στη Λανς, έγινε και τεχνικός διευθυντής της, πέρασε και από άλλους συλλόγους και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με νεαρούς ποδοσφαιριστές, εκπροσωπώντας τους. Ο Ολυμπιακός όμως είναι πάντα στην καρδιά του. Μπορεί να είναι ταυτισμένος με τη Λανς, ακόμη και τώρα όμως αισθάνεται πολύ περισσότερο Ολυμπιακός, παρ' ό,τι αγωνίστηκε μόλις δύο χρόνια στην Ελλάδα.

Του αρέσει πολύ η φετινή ομάδα και πιστεύει ότι έχει τύχη στον αποψινό αγώνα απέναντι στην παρέα των Ζλάταν και Καβάνι. Πως; Να μην κλειστεί όπως μας είπε στη συνομιλία, που είχαμε μαζί του. «Αν ο Ολυμπιακός, αμυνθεί κινδυνεύει με άσχημη ήττα. Πρέπει να παίξει με τον τρόπο που ξέρει, χωρίς να φοβηθεί και χωρίς να κλειστεί. Έχει παίκτες, όπως ο Μήτρογλου, με τους οποίους μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο», τόνισε.

Θυμήθηκε μάλιστα το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη. «Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει όπως στο πρώτο ημίχρονο με την Παρί στο Καραϊσκάκη. Έτσι θα έχει τύχη απόψε. Η Παρί έχει παίκτες όπως οι Ιμπραϊμοβιτς, Καβάνι και Λαβέτσι κι αν κλειστείς, μπορούν εύκολα να σκοράρουν. Μπορούν να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα. Το ξαναλέω. Αν ο Ολυμπιακός κλειστεί θα είναι δύσκολο να μην χάσει και μπορεί η ήττα να είναι άσχημη», ήταν τα λόγια του.Πηγή: sport-fm.gr

Αισιόδοξος ο Μπονγκ!!

Αισιόδοξος ο ΜπονγκΤην αισιοδοξία του ότι ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν στην Γαλλία εάν κάνει πράξη όσα δοκιμάζει στις προπονήσεις εξέφρασε ο Μπονγκ.

«Δουλέψαμε πολύ καλά. Βάλαμε σε τάξη τα όσα θέλουμε να κάνουμε στο γήπεδο, στο παιχνίδι με την Παρί. Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Ελπίζουμε όλοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι εδώ, όμως χρειάζεται να βγάλουμε στο γήπεδο όλα όσα δουλεύουμε εδώ στην προπόνηση. Να παίξουμε με σεβασμό απέναντι στην Παρί και να κάνουμε όλα όσα μας λέει ο προπονητής. Τα συναισθήματα μου είναι καλά που επιστρέφω στην Γαλλία. Χαίρομαι που θα παίξω σε αυτό το γήπεδο, το οποίο μου αρέσει. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι», ανέφερε ο αμυντικός του Ολυμπιακού στο κανάλι της ομάδας.

Για την αγωνιστική κατάσταση της σημερινής αντιπάλου του Ολυμπιακού επισήμανε:

«Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο αφού η Παρί είναι σε καλή φόρμα και έχει καλά αποτελέσματα τελευταία, εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας και να ψάξουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Τέλος, σχολίασε το γεγονός ότι και στο Παρίσι οι οπαδοί θα είναι δίπλα σε αυτόν και τους συμπαίκτες του…

«Θέλω να τους πως να μας δείξουν τη μέγιστο της υποστήριξης τους και να μας βοηθήσουν πραγματικά όπως κάνουν πάντα. Αύριο (σήμερα) περιμένουμε ένα πραγματικά δυνατό και δύσκολο ματς και χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων ώστε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα εδώ», κατέληξε.
Πηγή: sport-fm.gr

Κανονικά ο Μανωλάς!

Κανονικά ο ΜανωλάςΔεν εμπνέει ανησυχία το χθεσινό χτύπημα που δέχθηκε ο Κώστας Μανωλάς κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης του Ολυμπιακού πριν το παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο διεθνής αμυντικός αποχώρησε για λίγα λεπτά από τις ασκήσεις που έκανε με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και προς το τέλος του προγράμματος «μπήκε» και πάλι.

Ωστόσο σήμερα το πρωί αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο απουσίας του από τον αποψινό αγώνα.

Οι υπεύθυνοι της ομάδας ξεκαθάρισαν ότι ο νεαρός αμυντικός είναι απόλυτα έτοιμος για να αγωνιστεί σήμερα στο παιχνίδι και βάσει των όσων έδειξε ο Μίτσελ στο χθεσινό οικογενειακό διπλό στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι.Πηγή: sport-fm.gr

Σε κρίσιμη κατάσταση ο οπαδός του Άγιαξ!!

Ο οπαδός του Άγιαξ που έπεσε από την εξέδρα και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι πανηγυρίζοντας το γκολ της ομάδας του κατά της Μπαρτσελόνα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο οπαδός του Άγιαξ
Η χαρά για τη μεγάλη νίκη του Άγιαξ επί της Μπαρτσελόνα με 2-1 επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό οπαδού του Άγιαξ. Στη διάρκεια των πανηγυρισμών για το πρώτο γκολ της ομάδας του, έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από την εξέδρα των φανατικών του «Αίαντα» και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Ο άτυχος οπαδός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Στη διάρκεια της νύχτας είχαν κυκλοφορήσει μέσω ίντερνετ κάποιες φήμες που ανέφεραν πως είναι σε κώμα ή νεκρός, ωστόσο έχουν διαψευστεί από τις αρχές και η τελευταία ενημέρωση αναφέρει πως η κατάστασή του είναι σοβαρή και κρίσιμη.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα «σκληρές»

inner

inner

inner

Πηγή: sport-fm.gr

Προφυλάσσει Σνάιντερ ο Μαντσίνι!!

Κανένα ρίσκο υποτροπής στον τραυματισμό που έχει ο Σνάιντερ στο μηρό δεν θέλει να πάρει ο Μαντσίνι για το αποψινό αγώνα της Γαλατασάραϊ με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League.

Προφυλάσσει Σνάιντερ ο Μαντσίνι
Δεν θέλει να παίξει… με τη φωτιά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και σκέφτεται πολύ σοβαρά να προφυλάξει τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ για την σημερινή αναμέτρηση του Champions League ανάμεσα στη Γαλατασάραϊ και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 29χρονος Ολλανδός αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού στον μηρό και ο Ιταλός τεχνικός θέλει να έχει έτοιμο τον ποδοσφαιριστή του για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης με τη Γιουβέντους.

«Ο Σνάιντερ δεν είναι 100% έτοιμος. Δουλεύει με την ομάδα τέσσερις, πέντε μέρες και θα λάβω μια απόφαση για τον ίδιο», δήλωσε, αρχικά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο και να χρησιμοποιήσουμε τον Γουέσλεϊ (Σνάιντερ)».
Πηγή: sport-fm.gr

Τα πλάνα του Μπλαν!

Τα πλάνα του ΜπλανΟ Λοράν Μπλαν ξεκούρασε κάποιους παίκτες στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος για να τους έχει πανέτοιμους όλους για το σημερινό ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με τον Ολυμπιακό.

Ο γάλλος τεχνικός θα διατηρήσει το 4-3-3 ως σχήμα στον αγωνιστικό χώρο.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Ιμπραϊμοβιτς θα είναι στην κορυφή της επίθεσης. Στο δεξί άκρο της επίθεσης θα είναι ο Καβάνι και στο αριστερό ο Λαβέτσι.

Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να βρεθεί και πάλι στην 11άδα ο Ματουιντί. Πίσω του θα αγωνιστούν οι Βεράτι και Τιάγκο Μότα.

Στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Τιάγκο Σίλβα με τον Άλεξ. Στα άκρα της θα είναι ο Φαν Ντερ Βιλ με τον Μάξγουελ. Και τέλος τερματοφύλακας ο Σιρίγκου.Πηγή: sport-fm.gr

Η κατάρα των Παρισίων!!

Η κατάρα των ΠαρισίωνΜεγάλη είναι η κακοδαιμονία που... κυνηγά τις ελληνικές ομάδες –Εθνική και μη- που έχουν αγωνιστεί στο «Παρκ Ντε Πρενς».

Μοναδική που έχει ξεφύγει δίχως να χάσει από το παριζιάνικο κάστρο ήταν η ΑΕΚ το 1998 στα προημιτελικά του Κυπελλούχων, αποσπώντας 0-0 στο πρώτο αγώνα (αποκλείστηκε όμως με 0-3 στη ρεβάνς της Ν. Φιλαδέλφειας).

Όλοι οι άλλοι έφυγαν με κατεβασμένο κεφάλι. Πρώτη πήγε εκεί η Εθνική Ελλάδας. Ήταν για τα προκριματικά του Euro 1960 στις 1/10/1958.

Το αποτέλεσμα; Συντριβή με 7-1 για την Εθνική μας που είχε τερματοφύλακα τον Σάββα Θεοδωρίδη και τους Στεφανάκο, Λουκανίδη, Θεοφάνη να κάνουν το ντεμπούτο τους με το εθνόσημο. Μη σας κάνει εντύπωση η βαριά ήττα.

Η Εθνική έπαιξε δυο ακόμη φορές στο παριζιάνικο γήπεδο. Μια το 1973 και μια το 1980. Και τα δυο φιλικά. Και τα δυο έληξαν με ήττες. Η πρώτη με 3-1 (ντεμπούτο Κελεσίδη και Λάκη Νικολάου) και η δεύτερη με 5-1 (το γκολ ο Μαύρος κόντρα στη Γαλλία, που είχε αρχηγό και σκόρερ δυο τερμάτων τον Πλατινί).

Πρώτος ελληνικός σύλλογος που πήγε στο Παρίσι ήταν ο ΠΑΟΚ. Το 1992 έχασε 2-0 από την Παρί του Γουεά για το ΟΥΕΦΑ. Η ρεβάνς διακόπηκε με τον ΠΑΟΚ να τιμωρείται με ένα χρόνο αποκλεισμό.

Ακολούθησε η ΑΕΚ με τη «λευκή» ισοπαλία, ενώ το 2006 ο Παναθηναϊκός για το ΟΥΕΦΑ συνετρίβη με 4-0. Την ίδια χρονιά έχασε και η ΑΕΚ με 2-0. Σε τέσσερις επισκέψεις συλλόγων μας δεν έχει σκοράρει κανείς στο άντρο της ΠΣΖ.Πηγή: sport-fm.gr

Κοκκίνισέ τον!!

Ο Ολυμπιακός απόψε απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να πάρει ένα αποτέλεσμα στο Παρίσι με στόχο να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κοκκίνισέ τον!
Ο Ολυμπιακός απόψε απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να πάρει ένα αποτέλεσμα στο Παρίσι με στόχο να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φυσικά και αυτό είναι δύσκολο αλλά οι Πειραιώτες είναι αποφασισμένοι να προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό απέναντι στην πρωταθλήτρια Γαλλίας η οποία θα έχει ως στόχο τη νίκη για να κλειδώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το ζητούμενο


Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες για τον αποψινό αγώνα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να διαφοροποιήσει κάτι από τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται μέχρι τώρα τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη.

Αυτό που ζητά είναι η κατοχή της μπάλας…

«Εμείς παίζουμε καλά όταν έχουμε την κατοχή. Αυτό το καταφέραμε στο Καραϊσκάκη, όταν χάσαμε την κατοχή προσπαθούσαμε να την ανακτήσουμε. Αύριο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Γνωρίζουμε ότι οι καλύτερες ομάδες χρειάζονται την μπάλα, την κατοχή της, για να κάνουν το παιχνίδι τους. Αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς να κάνουμε αύριο», ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακούλ.

Το σχήμα!


Στην τελευταία προπόνηση ο Μίτσελ έδειξε τις σκέψεις του για το παιχνίδι. Βάσει της χθεσινής δοκιμής, η ενδεκάδα θα αποτελείται από τους:

Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλά, Σιόβα, Μανιάτη, Σάμαρη, Κάμπελ, Φουστέρ, Τσόρι και Μήτρογλου.

Πρόκειται για ένα σχήμα το οποίο υιοθετεί ο Μίτσελ στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη με κάποιες διαφοροποιήσεις σε αυτό. Ο Ρομπέρτο θα βρίσκεται και πάλι κάτω από τα δοκάρια. Οι Μανωλάς και Σιόβας στο κέντρο της άμυνας. Οι Σαλίνο και Χολέμπας στα άκρα της με τον Μπονγκ να μένει και πάλι στον πάγκο.

Στη μεσαία γραμμή δεν αλλάζει το δίδυμο του Σάμαρη και του Μανιάτη. Μπροστά τους θα είναι ο Τσόρι ο οποίος συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες έναντι του Σαβιόλα. Η συμμετοχή του Φουστέρ είναι δεδομένη στο ένα άκρο, ο Κάμπελ θα δώσει το "παρών" στο άλλο. Φυσικά στην κορυφή της επίθεσης ο Μήτρογλου. Πηγή: sport-fm.gr

Βενγκέρ: «Για νίκη στη Νάπολι»

Ικανοποιημένος από τη νίκη κόντρα στην Μαρσέιγ δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ, που τόνισε πως παρότι η Άρσεναλ προκρίνεται και με ήττα μέχρι δύο γκολ διαφορά από τη Νάπολι, θα παίξει για τους τρεις βαθμούς.

Βενγκέρ: «Για νίκη στη Νάπολι»
Η τέταρτη νίκη της Άρσεναλ σε πέντε παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μαρσέιγ (2-0), έφερε την ομάδα του Λονδίνου μία ανάσα από την πρόκριση στους «16» και ο Αρσέν Βενγκέρ είχε κάθε λόγω να χαμογελά μετά το ματς. «Είναι θετικό που νικήσαμε και έχουμε το πάνω χέρι για την πρόκριση, αφού στο τελευταίο παιχνίδι με τη Νάπολι στην Ιταλία μας κάνει η ισοπαλία ή και η ήττα μέχρι δύο γκολ διαφορά. Θα πρέπει όμως ν διατηρήσουμε το πνεύμα μας σε υψηλό επίπεδο και να πάμε με σωστή νοοτροπία για τη νίκη και σε αυτό το παιχνίδι», τόνισε ο Αλσατός τεχνικός, που εξήρε την απόδοση του Γουίλσιρ.

«Αρχίζει να επανέρχεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο και χαίρομαι που βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μου άρεσε αυτό που είδα από εκείνον απόψε. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει νωρίτερα το δεύτερο γκολ για να κάνουμε πιο άνετη την κατάσταση για μας, αφού χάσαμε πέναλτι και είχαμε ευκαιρίες». Πηγή: sport-fm.gr

Μουρίνιο: «Ήμασταν κουρασμένοι»

Την κούραση των παικτών του από τις συνεχόμενες υποχρεώσεις χαρακτήρισε ως κύρια αιτία της κακής εμφάνισης της Τσέλσι κόντρα στην Βασιλεία ο Ζοσέ Μουρίνιο, που έκανε λόγο για δίκαιη ήττα.

Μουρίνιο: «Ήμασταν κουρασμένοι»
Παρότι η Τσέλσι εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, η ήττα από την Βασιλεία δεν άφησε τον Ζοσέ Μουρίνιο να χαμογελάσει. Ο Πορτογάλος τεχνικός που κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του, έσπευσε να τους δικαιολογήσει στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε. «Λόγω των άλλων αποτελεσμάτων προκριθήκαμε, αλλά ήταν μία κακή εμφάνιση και μία δίκαιη ήττα. Πλέον θα πρέπει να νικήσουμε την Στεάουα στην έδρα μας για να είμαστε πρώτοι στον όμιλο», τόνισε αρχικά ο «Special one» και συνέχισε:
«Δεν μου άρεσε καθόλου η απόδοσή μας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κάναμε πολλά αμυντικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο αν και ισορροπήσαμε δεχθήκαμε το γκολ. Νομίζω ότι ήμασταν κουρασμένοι. Πληρώσαμε το τίμημα της διακοπής των 15 ημερών λόγω των Εθνικών ομάδων και της κούρασης που επέφεραν στους παίκτες μας οι υποχρεώσεις τους. Δώσαμε και μεγάλη βάση στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Γουέστ Χαμ κόντρα στην οποία παίξαμε πολύ καλά, ίσως να έπρεπε να κάνω και άλλες αλλαγές στην ενδεκάδα για να έχουμε φρεσκάδα». Πηγή: sport-fm.gr

Στέφενς: «Σκληρός αν χρειαστεί»

Στέφενς: «Σκληρός αν χρειαστεί»Ο Χουμπ Στέφενς παραδέχθηκε τις δυσκολίες που κρύβει το αυριανό παιχνίδι με την Σαχτέρ στο Καζακστάν για τον ΠΑΟΚ αλλά ξεκαθάρισε ότι ο στόχος είναι η πρόκριση και μάλιστα συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μπορεί.

Ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον Χακόμπο σχολιάζοντας…

«Πρέπει να είσαι δίκαιος απέναντι στην ομάδα σου και σκληρός αν χρειαστεί».

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου:

-πώς αντιμετωπίζει αυτός και οι παίκτες του το αυριανό παιχνίδι:
"Θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παίξουμε εδώ. Η ώρα, οι καιρικές συνθήκες είναι διαφορετικά. Θα πρέπει να το διαχειριστούμε επαγγελματικά".

-Για το γεγονός πώς ο ΠΑΟΚ παίζει σε μία έδρα που δεν κέρδισε άλλη ομάδα:
«Είπα και πριν ότι είναι δύσκολο ματς. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες εδώ. Και η ομάδα είναι πολύ δύσκολη, την αντιμετωπίσαμε και στην Τούμπα. Έπαιξε με δύναμη στην έδρα μας. Θα δούμε τι θα πετύχουμε αύριο σ' αυτές τις συνθήκες»

-για το δύσκολο ταξίδι μέχρι και την Αστάνα:
"Φυσικά από τη μέρα της κλήρωσης το ξέραμε. Γι' αυτό, όπως είπε και ο Γιώργος, ήρθαμε μία μέρα νωρίτερα, κάναμε ό,τι καλύτερο. Ξέραμε ότι θα ήταν στο τέλος Νοέμβρη. Πρέπει να το διαχειριστούμε, αυτό είναι το σημαντικό".

-εάν έχουν βελτιωθεί οι παίκτες του από τη διαδικασία των συνεχών αγώνων στην Ευρώπη, ειδικά των εκτός έδρας:
"Ελπίζω να συμβαίνει αυτό. Οι ποδοσφαιριστές μου να κέρδισαν από αυτή την εμπειρία. Είναι εμπειρία να διαχειριζόμαστε τρεις αγώνες την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν είχαμε τραυματισμούς. Γιατί έτσι μπορούμε να αλλάζουμε όχι μόνο παίκτες που έχουν πρόβλημα, αλλά και εκείνους που δεν είναι σε καλή φυσική κατάσταση"

-εάν σκέφτεται και άλλο τρικ τύπου "Τζαβέλας στόπερ":
"Αυτό που συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι πώς δεν έχουμε μόνο τους αγώνες, αλλά και τις προπονήσεις και εκεί κάθε παίκτης μπορεί να δείξει στον προπονητή τι μπορεί να κάνει. Ο Γιώργος δοκιμάστηκε στην προπόνηση, τα πήγε καλά και πήρε την ευκαιρία να παίξει σ' αυτή τη θέση με τον Άρη. Αν κάποιοι δεν μου δείξουν αυτά τα στοιχεία, δεν μπορώ να τους χρησιμοποιήσω. Για αύριο θα δούμε"

-για τις δηλώσεις του Σαββίδη ότι "ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις για την πειθαρχία, όπως στο θέμα Χακόμπο":
"Εγώ είμαι αυτός που είμαι, αν πρέπει αν δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες θα τους δώσω. Κάθε προπονητής θέλει να κερδίζει. Αν πρέπει να είμαι σκληρός για να συμβεί αυτό το κάνω. Αλλά δεν είμαι πάντα σκληρός. Πρέπει να είσαι δίκαιος απέναντι στην ομάδα σου και σκληρός αν χρειαστεί"

-για τις μεταγραφές:
"Θα πρέπει να περιμένουμε το Γενάρη, για να δούμε τις θα γίνει"


«Φαβορί ο ΠΑΟΚ, αλλά πάμε για τη νίκη»

Σύνθημα νίκης στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν, έδωσε ο προπονητής της Σαχτέρ Καραγκαντί, Βίκτορ Κουμίκοφ, ενόψει του αυριανού (28/11) αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο χαρακτήρισε φαβορί.

«Φαβορί ο ΠΑΟΚ, αλλά πάμε για τη νίκη»
Την άποψη ότι οι υπάρχουσες καιρικές συνθήκες δεν θα αποτελέσουν σύμμαχο της ομάδας του στο αυριανό (28/11) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική του 12ου ομίλου του Europa League, εξέφρασε ο προπονητής της Σαχτέρ Καραγκαντί, Βίκτορ Κουμίκοφ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. «Θα κάνουμε ό,τι περνά από τις δυνάμεις μας για να ολοκληρώσουμε ικανοποιητικά τη σειρά των εντός έδρας παιχνιδιών» τόνισε μεταξύ άλλων.

Στην αρχική του τοποθέτηση, δήλωσε:

«Το αυριανό παιχνίδι θα είναι για μας το τελευταίο εντός έδρας σ' αυτή την ποδοσφαιρική σεζόν. Θα κάνουμε ό,τι περνά από τις δυνάμεις μας για να ολοκληρώσουμε ικανοποιητικά τη σειρά των εντός έδρας παιχνιδιών. Πριν αρχίσουν τα ματς των ομίλων είχα πει ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και τώρα μπορώ να το επιβεβαιώσω. Το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ και θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν μέσα από αυτό την πρόκριση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Αναφερόμενος στις κλιματολογικές συνθήκες και το αν θα αποτελέσουν σύμμαχο της ομάδας του, τόνισε: «Τον ίδιο καιρό που έχουμε εδώ, έχει και στην Ολλανδία. Στην Ελλάδα, ίσως, είναι λίγο πιο ζεστά. Σε σχέση με προηγούμενα χρόνια δεν έχει πολύ κρύο. Μπορούμε να πούμε πώς στην Αστάνα έχουμε καιρό φθινοπώρου. Πιστεύω, κατά συνέπεια, ότι δεν θα έχει μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι. Αν είχε μείον 20 βαθμούς και το χιόνι στους δρόμους έφθανε μέχρι το γόνατο θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό».

Τέλος, μιλώντας για την παρουσία του κόσμου, σχολίασε: «Οι οπαδοί έχουν ιδιαίτερη σημασία στο δικό μας σύλλογο. Αν το γήπεδο είναι γεμάτο, το επίπεδο υποστήριξης είναι διαφορετικό, δημιουργεί μία άλλη αύρα. Οι παίκτες παίζουν πολύ καλύτερα όταν οι οπαδοί τους υποστηρίζουν και τους δίνουν ώθηση. Ακόμη πιστεύω πώς αν στα παιχνίδια με την Αλκμααρ και την Μακάμπι Χάιφα το γήπεδο ήταν γεμάτο οι πιθανότητες να κερδίσουμε θα ήταν πολλές περισσότερες».

Από πλευράς παικτών, δηλώσεις έκανε ο Εβγκένι Ταράσοφ. «Είμαστε έτοιμοι. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε την πρώτη νίκη στον όμιλο. Γνωρίζουμε ότι μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιήσουμε τη χώρα. Μπορεί να μην έχουμε επίσημο ματς στα πόδια μας το τελευταίο διάστημα, όμως μέσα από τα διπλά και τις ασκήσεις στις προπονήσεις προσπαθήσαμε να κρατηθούμε σε ρυθμούς αγώνων. Πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούμε» τόνισε.

«Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη του Καββαδά»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επιβεβαίωσε τις επαφές του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο για την απόκτηση του Βασίλη Καββαδά, αλλά επισήμανε πως «… ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία».

«Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη του Καββαδά»
Επιβεβαίωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας τις επαφές του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο για την απόκτηση του Βασίλη Καββαδά, αλλά κατέστησε σαφές ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του νεαρού σέντερ.

Παράλληλα στάθηκε στις δυσκολίες του αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ και δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας του μέχρι τώρα.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για:

-την υπόθεση του Καββαδά: «Η εισήγησή μου στη διοίκηση ήταν ότι πρέπει να πάρουμε τον Καββαδά. Εμείς βασίζουμε πολύ την πορεία της ομάδας μας στο πώς δουλεύεις στην προπόνηση. Για κάθε καλή εμφάνιση που κάνει ο Πρίντεζης ή ο Πέτγουεϊ, έχει σημαντική συνεισφορά ο Αγραβάνης που τους πιέζει στην προπόνηση. Εκεί υπήρξε έλλειμμα στην ομάδα μας στη θέση ‘5’, γιατί χτύπησε ο Σίμονς και είναι τραυματίας ο Μαυροειδής. Αντί για τέσσερις παίκτες πλέον έχουμε δύο και δεν φτάνουν για την προπόνηση. Εφόσον μειώθηκε ο ανταγωνισμός στην προπόνηση, είπα να δούμε τις επιλογές μας. Εισηγήθηκα στη διοίκηση και η διοίκηση προχωρά στο να βρει άκρη για αυτό το θέμα με τον Πανιώνιο. Είναι Έλληνας παίκτης, ταλαντούχος και πιστεύουμε πως μπορεί να μας βοηθήσει. Δεν έχει ολοκληρωθεί τίποτα, η διοίκηση είναι σε διαδικασία συζητήσεων. Ο Καββαδάς δεν έχει σχέση με τον Σίμονς, αλλά περισσότερο για τον Μαυροειδή. Η μεταγραφή του Καββαδά αν γίνει δεν θα είναι για έξι μήνες. Το σκεπτικό μας είναι να έχουμε έναν Έλληνα στη θέση ‘5’. Φέτος δεν κάνει καλή σεζόν. Είμαι υπόχρεος στη διοίκηση γιατί κάνει πάντα το καλύτερο για την ομάδα. Νεότερα για αυτό το θέμα θα έχουμε από αύριο. Περιμένουμε και τον Σίμονς, να επιστρέψει και να παίξει, γιατί είναι παίκτης που έχουμε διαλέξει. Αν δεν είναι υγιής, θα κοιτάξουμε το επόμενο βήμα».

-το κίνητρο της ομάδας του: «Δεν υπάρχει καμία σκέψη υποτίμησης αντιπάλου. Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχουν περιθώρια να χαλαρώσεις, γιατί μπορεί να εκτεθείς. Μας ενδιαφέρει πολύ η νίκη, παρότι είμαστε αρκετά άνετοι έχοντας ουσιαστικά προκριθεί. Έχουμε μεγάλο κίνητρο γιατί παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας».

-το ρεκόρ της ομάδας του και τη βράβευση του Σπανούλη: «Δεν πιστεύω πως θα υπάρχει πανηγυρικός χαρακτήρας. Δεν είναι κάποιο τρόπαιο. Σίγουρα είναι κάτι θετικό γι’ αυτούς που είναι στην ομάδα και σημαίνει ότι δουλεύουν καλά. Πανηγυρική ατμόσφαιρα υπάρχει όταν κάποιος παίρνει τίτλους. Είναι σημαντική η βράβευση του Σπανούλη, γιατί πρόκειται για ένα μέλος της ομάδας».

-τις διαφορές με το πρώτο παιχνίδι: «Για να κερδίσουμε στον πρώτο γύρο χρειάστηκε να παίξουμε πολύ καλά γιατί ήταν πλήρης η Γαλατάσαραϊ. Θα χρειαστούμε ένα επίσης καλό παιχνίδι την Πέμπτη. Η Γαλατάσαραϊ αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς, αλλά επειδή έχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα έκανε προσθήκες όπως ο Μενσά-Μπονσού και ο Χέρστον, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί παίκτες που πλέον έχουν πιο σημαντικό ρόλο, όπως ο Αρσλάν».

-το αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας: «Ο ευχαριστημένος είναι ταυτόχρονα και εφησυχασμένος. Εμείς είμαστε σε μία διαδικασία συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης. Κάθε ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Είχαμε τον τραυματισμό του Σλούκα, για παράδειγμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτά που συμβαίνουν. Ο Ολυμπιακός έχει 16 νίκες σε ισάριθμα ματς και εμένα αυτό με αφήνει πάρα πολύ ευχαριστημένο, γιατί κερδίζουμε παντού μέχρι τώρα. Φυσικά και θα χάσουμε παιχνίδια. Κάποια παιχνίδια που κερδίσαμε τα αντιμετωπίσαμε σαν ήττα κι αυτό είναι θετικό. Ο Ολυμπιακός στο εξωτερικό απολαμβάνει ενός σεβασμού που με αφήνει έκπληκτο, από τους αντιπάλους και τον κόσμο. Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και θέλουμε να έχουμε υγεία για να προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα νικών και τίτλων. Η ομάδα είναι σε μια διεργασία βελτίωσης».

Μια ανάσα από Καββαδά!

Ο Βασίλης Καββαδάς είναι έτοιμος να υπογράψει στον Ολυμπιακό. Πηγές κάνουν λόγο για οριστική συμφωνία με τον Πανιώνιο για τον διεθνή σέντερ. Περνά εξετάσεις ο παίκτης.

Μια ανάσα από Καββαδά
Μια ανάσα από την απόκτηση του Βασίλη Καββαδά βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο απόκτησης ψηλού λόγω του τραυματισμού του Σέντρικ Σίμονς και φαίνεται πως τελικά αποφάσισαν να πάρουν παίκτη, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να αντικατασταθεί ο Αμερικανός με βουλγαρικό διαβατήριο.

Πηγές αναφέρουν πως η συμφωνία με τον Πανιώνιο είναι οριστική και ο διεθνής σέντερ θα υπογράψει αφού περάσει πρώτα από ιατρικά τεστ. Η λύση Καββαδά προτιμήθηκε από αυτή κάποιου ξένου, καθώς θεωρείται μία καλή επένδυση.

Ο 22χρονος άσος (2,04μ.), που είχε απασχολήσει και πρόπερσι τον Ολυμπιακό, έχει φέτος 3,5 πόντους, 1,5 ριμπάουντ και 1 τάπα σε 10,8 λεπτά κατά μέσο όρο στο Eurocup, ενώ στην Α1 έχει 2,3 πόντους και 1,8 ριμπάουντ σε 9,7 λεπτά ανά αγώνα.Πηγή: sport-fm.gr

Από τον Ιούλιο έρχεται ο «νέος φόρος ακινήτων»

Ο νέος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων και ο συμπληρωματικός φόρος θα μπουν σε εφαρμογή μετά την λήξη του Έκτακτου Τέλους Ακινήτων, που γνωρίσαμε ως χαράτσι της ΔΕΗ.

Από τον Ιούλιο έρχεται ο «νέος φόρος ακινήτων»
Την πρώτη δόση του ενιαίου φόρου (πρώην χαράτσι της ΔΕΗ) και τον συμπληρωματικό φόρο (πρώην ΦΑΠ) θα κληθούν να πληρώσουν οι κάτοχοι ακινήτων, το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Η καταβολή των δύο φόρων - του ενιαίου και του συμπληρωματικού, θα γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις από τον Ιούλιο έως και το τέλος Δεκεμβρίου του 2014, ενώ η κατάθεση του νομοσχέδιου στη Βουλή θα γίνει τις επόμενες ώρες.

Το οικονομικό επιτελείο προσδοκά να βάλει στα ταμεία του κράτους το ποσόν των 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Να συμπληρώσουμε ότι το 2015 ο ενιαίος φόρος θα αποπληρωθεί σε εννέα μηνιαίες δόσεις, αντί για έξι το 2014.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι η Τρόικα αμφισβητεί τα στοιχεία που προσκόμισε το Υπουργείο Οικονομικών και ζητάει τη λήψη νέων μέτρων που θα ανέρχονται στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Τα 200 εκ. ευρώ από την περικοπή του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων συν 200 εκ. ευρώ από άλλα διαρθρωτικά μέτρα που ακόμα δεν έχουν καθοριστεί.

Οι Νέοι έδειξαν το δρόμο στον Ολυμπιακό!!

Καλή εμφάνιση από την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, που ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Παρί Σεν Ζερμέν στις Βερσαλλίες δείχνοντας το δρόμο στην ανδρική ομάδα εν όψει Champions League.

Οι Νέοι έδειξαν το δρόμο στον Ολυμπιακό
Με γκολ του Ψυχογιού στο 82ο λεπτό, η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Παρί Σεν Ζερμέν στις Βερσαλλίες για τη Youth League. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 56’ με πέναλτι του Μπαμπόκ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα παράτησαν και είχαν ευκαιρία να πάρουν ακόμη και τη νίκη μετά την ισοφάριση.

Με το βαθμό αυτό ο Ολυμπιακός έφτασε τους τρεις και παραμένει τελευταίος στον τρίτο όμιλο, ενώ η Παρί έχει πλέον έξι και παραμένει δεύτερη.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Ηλιάδης, Μακροστέργιος, Βλάχος, Σωτηράκος, Βούρος (67’ Ψυχογιός), Παπασάββας (15’ Λάτσι), Νασιακόπουλος, Γιάνκοβιτς, Πασαλίδης (46’ Γκούτσιος), Σιώπης, Ιγνατίδης. Πηγή: sport-fm.gr

Επιτέλους… νίκησαν!!

Σημαντικές εκτός έδρας νίκες πέτυχαν Νετς και Μάτζικ, κόντρα σε Ράπτορς και Χοκς αντίστοιχα, βάζοντας τέλος στο σερί ηττών τους. Ήττα για τους Λέικερς στην Ουάσινγκτον, ρεκόρ καριέρας για τον Νενέ.

Επιτέλους… νίκησαν
Τέλος στις συνεχόμενες ήττες και επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα είχαμε τα ξημερώματα στο ΝΒΑ για τους Μπρούκλιν Νετς και τους Ορλάντο Μάτζικ. Οι πρώτοι, με τον Μπλάτσε να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι (24 πόντοι) και τον Τζόνσον να τον βοηθάει σημαντικά με 21, είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα το προβάδισμα, με τους Ράπτορς να βρίσκουν λύσεις στους Ντε Ρόουζαν και Λόουρι. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι οι Νετς κόντεψαν ξανά να… αυτοκτονήσουν, καθώς παρότι προηγήθηκαν 101-86 πέντε λεπτά πριν το φινάλε, δέχθηκαν επί μέρους 14-1 και καρδιοχτύπησαν στο τέλος. Αυτή, ήταν η πρώτη νίκη (102-100) για το Μπρούκλιν –είχε σε καλή βραδιά και τους Γκαρνέτ, Πιρς- μετά από πέντε σερί ήττες.

Η Μάτζικ βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι και με οκτώ πόντους στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στους Χοκς στην Ατλάντα, αλλά το δεύτερο τους ανήκε ολοκληρωτικά. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα και με αιχμές τους Αφλάλο και Νίκολσον που σταμάτησαν στους 26 και τους 18 αντίστοιχα, έκαναν «φύλλο και φτερό» το αμυντικά συστήματα των «γερακιών» και επικράτησαν με σκορ 109-92. Οι γηπεδούχοι είχαν σημαντικά προβλήματα στο σκοράρισμα καθώς μόνο οι Χόρφορντ και Τίγκι ανταποκρίθηκαν, ενώ στους 6 πόντους σε επτά λεπτά συμμετοχής έμεινε ο Πέρο Άντιτς.

Στην Ουάσιγκτον, οι Λέικερς πάλεψαν και με το παραπάνω το ματς κόντρα στους Γουίζαρντς, αλλά οι τελευταίοι χαμογέλασαν στο τέλος, επικρατώντας με 116-111. Ο Νενέ με 30 πόντους που αποτελούν ρεκόρ καριέρας και ο φορμαρισμένος Τζον Ουόλ που σταμάτησε στους 31 ήταν οι κινητήριοι «μοχλοί» στην επίθεση των γηπεδούχων, την ώρα που ο Γουέμπστερ προσέθεσε στην συγκομιδή 20 με 9 ριμπάουντ. Οι «λιμνάνθρωποι» καθοδηγήθηκαν στο σκοράρισμα από τον Τζόρνταν Φάρμαρ που είχε 22 πόντους και 8 ασίστ, ενώ στους 17 σταμάτησε ο Γκασόλ.

Τέλος, στις νίκες μετά από τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα επανήλθαν και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που παρά τις σημαντικές απουσίες των Μπόγκουτ και Ιγκουοντάλα, επικράτησαν 102-101 των Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη.

Αναλυτικά:

Γουίζαρντς (6-8)-Λέικερς (7-8) 116-111
Ουόλ 31 (9 ασίστ), Νενέ 30 (5 ασίστ), Γουέμπστερ 20 (9 ριμπ.), Γκόρτατ 15-Φάρμαρ 22 (8 ασίστ), Γκασόλ 17 (8 ασίστ), Γιάνγκ 16, Μπλέικ 15.

Ράπτορς (6-8)-Νετς (4-10) 100-102
Ντε Ρόουζαν 27, Λόουρι 24, Νόβακ 12, Γκέι 9-Μπλάτσε 24, Τζόνσον 21, Πιρς 16, Γκαρνέτ 12.

Χοκς (8-7)-Μάτζικ (5-9) 92-109
Χόρφορντ 15, Τίγκι 15, Γουίλιαμς 11, Μίλσαπ 10, Άντιτς 6-Αφλάλο 26, Νίκολσον 18, Ολαντίπο 18, Βούτσεβιτς 12 (15ριμπ.), Νέλσον 8 (10 ασίστ).

Πέλικανς (6-8)-Γουόριορς (9-6) 101-102
Άντερσον 21 (12ριμπ.), Χόλιντεϊ 17, Γκόρντον 16, Ντέιβις 14 (11ριμπ.)-Τόμσον 22 (8 ασίστ), Λι 19 (7ριμπ.), Ο’ Νιλ 18 (8ριμπ.), Κάρι 16 (9ασίστ, 8ριμπ.).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Έβαλε… 21 τρίποντα ο Ναβάρο. Σερί!! (video)

Όταν κάποιος βάλει 3-4 συνεχόμενα τρίποντα ο σπίκερ μιλάει για «εκνευριστική ευστοχία». Καταλαβαίνεις γιατί η «Χάλα Πιονίρ»… ξέσπασε, όταν ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είπε να σταματήσει στα 21!

Έβαλε… 21 τρίποντα ο Ναβάρο. Σερί! (video)
Δεν τον λες και την πιο συμπαθητική φυσιογνωμία του μπάσκετ. Είναι απ’ τους συχνότερους στόχους μπινελικίων (sic) στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Είναι όμως και μεγάλος παίκτης ο… τσόγλανος!
Το ακόμα πιο εκνευριστικό, δε, με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι ότι τσιγκλίζει ΚΑΙ με αυτό την εξέδρα! Εκείνη λοιπόν στο Βελιγράδι (πριν το παιχνίδι με την Παρτίζαν) δεν ασχολείτο ιδιαίτερα με το ζέσταμά του.

Άρχισε να προσέχει όμως πως αυτά που… έβρεχε ήταν τρίποντα. Ξεκίνησε να δυσφορεί όταν διαπίστωνε πως δεν σκοπεύει να χάσει κάποιο. Και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς όταν αστόχησε στο… 22ο!





Πηγή: sport-fm.gr

Με Λάσμε στη Βιτόρια!

Ο Στεφάν Λάσμε ένιωσε ξανά ενοχλήσεις στο γόνατο, αλλά θα ακολουθήσει την αποστολή του Παναθηναϊκού στη Βιτόρια για το ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα και θα κριθεί εκεί η συμμετοχή του.

Με Λάσμε στη Βιτόρια
Βάσιμες ελπίδες υπάρχουν για τη συμμετοχή του Στεφάν Λάσμε στον αγώνα του Παναθηναϊκού την Παρασκευή με τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια. Ο Γκαμπονέζος σέντερ ακολούθησε χθες ένα μέρος της προπόνησης, αλλά στη συνέχεια ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο και αποχώρησε. Θα δοκιμάσει και σήμερα να ανεβάσει ένταση στην προπόνηση και όλοι στις τάξεις των «πράσινων» περιμένουν πώς θα ανταποκριθεί το σώμα του.

Ο Λάσμε αναμένεται να ακολουθήσει την αποστολή του Παναθηναϊκού στη Βιτόρια και εκεί θα κριθεί η συμμετοχή του. Αντίθετα, δεν τίθεται καν θέμα με τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος προπονήθηκε χθες σε πιο χαλαρούς ρυθμούς για να μην επιβαρύνει ένα ελαφρύ τράβηγμα που είχε στη γάμπα μετά το ματς με τη Λιέτουβος Ρίτας και λόγω του οποίου έπαιξε μόνο στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον Άρη.Πηγή: sport-fm.gr

Οι… διαφορές Ολυμπιακού-Παρί και Μήτρογλου-Ζλάταν!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έχει μία τελευταία κουβέντα στο sport-fm.gr για το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παρί…

Οι… διαφορές Ολυμπιακού-Παρί και Μήτρογλου-Ζλάταν!
• Ουδεμία αμφιβολία για το μέγεθος της δυσκολίας της αποψινής αποστολής του Ολυμπιακού. Ας σκεφθούμε απλά ότι η Παρί εδώ κι εννέα μήνες, από αρχές Μαρτίου, έχει δώσει σε Γαλλία κι Ευρώπη 33 αγώνες κι έχει 22 νίκες κι 11 ισοπαλίες! Αήττητη.

• Αλλά κι ο Ολυμπιακός δεν είναι κανένας μικρός αντίπαλος. Στις δύο τελευταίες επισκέψεις του στη Γαλλία, πέρσι και πρόπερσι, έκανε διπλά σε Μονπελιέ και Μαρσέϊγ. Σίγουρα η Παρί είναι άλλης δυναμικότητας ομάδα φέτος σε σχέση με τις άλλες δύο, σίγουρα έχει τον Ιμπραίμοβιτς, αλλά κι ο Μήτρογλου δεν είναι κανένα εύκολο παιδάκι.

• Ο Σουηδός έχει βάλει από τις αρχές της φετινής σεζόν 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με την Παρί, αλλά και με την εθνική ομάδα της χώρας του. Αλλά κι ο Έλληνας 23 γκολ έχει βάλει σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ολυμπιακό και με την εθνική ομάδα μας! Κι άμα λάχει έχει παίξει και σε λιγότερα παιχνίδια ο δικός μας. Κι ούτε έχει γκολ από πέναλτι, όπως ο Ζλάταν.

• Κι άμα θέλετε και το άλλο: κι ο Ολυμπιακός εδώ κι εννέα μήνες, από τέλη του περασμένου Φλεβάρη, ξέρετε τι έχει κάνει σε 31 αγώνες που έχει δώσει σε Ελλάδα κι Ευρώπη; 26 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα! Αυτή από την… Παρί!

• Καταλαβαίνετε; Έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες, εκ των οποίων η μία είναι αήττητη εννέα μήνες κι η άλλη στους ίδιους εννέα μήνες έχει χάσει μόνο από αυτήν!

• Πιστεύω ότι απόψε το κλειδί για τον Ολυμπιακό είναι να μην βάλει γρήγορο γκολ η Παρί. Πηγή: sport-fm.gr