Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη για τη Βασιλεία!! (video)

Πέρασε… χάνοντας η Τσέλσι! Η εκπληκτική Βασιλεία πήρε μεγάλη και δίκαιη νίκη επί των Λονδρέζων (1-0), αλλά το 0-0 της Σάλκε με τη Στεάουα, τους επέτρεψε να περιμένουν το συνοδό τους πλέον στους "16"!

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη για τη Βασιλεία! (video)
Μ’ ένα γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 87', η Βασιλεία κέρδισε για δεύτερη φορά στον όμιλο την Τσέλσι με 1-0 και φιγουράρει πλέον στη 2η θέση με 8 πόντους.

Έτσι, της κάνει πια ένας πόντος στη «Βέλτινς Αρίνα» απέναντι στη Σάλκε για να περάσει στους "16".

Οι Γερμανοί ήταν νωθροί κι άφησαν δυο πόντους στο «Νασιονάλα Αρίνα» κόντρα στη Στεάουα (0-0), με αποτέλεσμα να δώσουν από σήμερα την πρόκριση στην Τσέλσι και οι ίδιοι ν' αναζητούν πλέον μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική.

ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΤΣΕΛΣΙ 1-0

Ένα ανελέητο μονότερμα της Βασιλείας, αποτέλεσε το πρώτο 45λεπτο με τους αριθμούς να μιλάνε από μόνοι τους. Τελικές 9-0 για τους Ελβετούς (οι έξι στον στόχο), τα κόρνερ 7-1 και με τον Τσέχ να έχει πραγματοποιήσει σωρεία επεμβάσεων και τον Όμπι Μίκελ να σώζει μια φορά πάνω στη γραμμή. Ο Φράι στο 13ο λεπτό είδε τον Τσεχ να διώχνει σε κόρνερ, ενώ ο Ιβάνοφ στην εξέλιξη της φάσης έστειλε την μπάλα στην εστία, αλλά ο Μίκελ έδιωξε πάνω στη γραμμή. Δύσκολη η επέμβαση του Τσεχ και στο 23ο λεπτό σε προσπάθεια του Σαλάχ, ενώ οι Στρέλλερ στο 29ο και Ντιέ στο 34ο δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στην εστία από καλή θέση.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με την Βασιλεία να μην ασκεί τόσο μεγάλη πίεση, αλλά την Τσέλσι, να μην μπορεί να κάνει ούτε τελική προσπάθεια. Ο Ντιέ στο 83ο λεπτό προειδοποίησε με ένα σουτ που πέρασε λίγο έξω και τελικά στο 87ο λεπτό, ο Σαλάχ πήρε αυτό που δικαιούταν. Βαθιά μπαλιά από την άμυνα και συγκεκριμένα από τον Σαρ, προς τα αριστερά της επίθεσης, ο Σαλάχ έκανε άψογο κοντρόλ και φτάνοντας κοντά στον Τσεχ, αυτή τη φορά τον νίκησε για χαρίσει τη νίκη στη Βασιλεία.


All Gaols Basel 1-0 Chelsea (26-11-2013... από Sport-Today-2014

ΣΤΕΑΟΥΑ – ΣΑΛΚΕ 0-0

Φτωχό σε φάσεις το πρώτο μέρος ανάμεσα στις δύο αντιπάλους, με τους Γερμανούς ν’ αφυπνίζονται μετά το μισό του ημιχρόνου και να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιες φάσεις με τον Τζόουνς και τον Φαρφάν, ενώ ο Φάρμαν σταμάτησε την καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων σε ένα σουτ του Πιοβοκάρι στο 31ο λεπτό.

Οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί ούτε και στο δεύτερο μέρος. Αντίθετα ήταν η Στεάουα, αυτή που απείλησε τα καρέ των Γερμανών, με τον Ζσούκαλα και τον Τανάσε στο 70ο και το 76ο αντίστοιχα, ενώ ο Πιοβοκάρι με κεφαλιά απείλησε τον Φάρμαν στο φινάλε του ματς, με τον γκολκίπερ της Σάλκε να μπλοκάρει. Πλέον η Σάλκε θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική για να πάρει την δεύτερη θέση.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς της 5ης αγωνιστικής στον Ε’ όμιλο

Βασιλεία – Τσέλσι 1-0
(87’ Σαλάχ)

Στεάουα – Σάλκε 0-0

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 9 11-3
2. Βασιλεία 8 5-4
3. Σάλκε 7 4-6
4. Στεάουα 3 2-9

Η επόμενη αγωνιστική:

Τσέλσι – Στεάουα
Σάλκε – Βασιλεία Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: