Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

«Ούτε η ιντερπόλ βγάζει άκρη»!

Zampetas_big
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Άρη Αντώνης Ζαμπέτας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αδιαφορία όσο αναφορά τα χρέη της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια.
Αναλυτικά είπε:
Για την αδιαφορία σχετικά με τα χρέη τα προηγούμενα χρόνια:“Πολύ κόσμος δε κοιμάται καλά. Το θέμα είναι να μη πάθει κακό ο Άρης γιατί υπάρχουν παιδιά από πίσω. Πρέπει να συνεχίσουμε με να παλεύουμε για το καλό του Άρη. Ας χάσω και δύο διαμερίσματα, αρκεί να είναι καλά ο σύλλογος. Με ενδιαφέρει να μη μπω φυλακή για χρέη που δε δημιούργησα. Βρήκα ένα ισοζύγιο το Νοέμβριο του 1999 το οποίο είχε ένα ποσό γύρω στα 20 εκατ. ευρώ και είχα πει πως έπρεπε να κάνουμε μια διοίκηση πρωτοδικείου και κάποιοι εξυπνάκηδες είχαν πει πως η υπερηφάνεια του Άρη δεν το επιτρέπει . Το είχαν πει η τότε λέσχη και οι τότε σύνδεσμοι”.
Και προσέθεσε: ”Όταν  ήταν να φύγει ή όχι ο Βιτόλο μου έλεγαν κρατήστε τον μη φύγει και αυτός ζητούσε 800.000 ευρώ. Το Ιούνιο του 2010 είχα πει πως η οικονομική κατάσταση είναι άθλια. Δεν ξεφύγαμε ποτέ από το οικονομικό παγόβουνο. Τα οικονομικά τότε δεν ενδιέφεραν κανέναν.  Είχαμε δώσε 35.000 για εισιτήρια και είχαμε πουλήσει μόνο 1.800. Ήμουν διευθύνων σύμβουλος του Άρη και πουλούσα εισιτήρια για να μειώσω τα χρέη. Αν είχαμε κάνει τότε διοίκηση πρωτοδικείου, τώρα θα παίζαμε Ευρώπη.
Επιπλέον, οι φήμες περί 40 εκ. ευρώ εσόδων θα απαντηθούν σύντομα. Εύχομαι να βγει το πόρισμα και να φανεί ποιοι “φάγανε” τα χρήματα αυτά. Είχα ανακαλύψει 3 επιταγές για ποδοσφαιριστή που έφυγε το 2009. Οι δύο επιταγές εισπράχτηκαν κανονικά αλλά η τρίτη εισπράχθηκε στην Αθήνα. Μιλάμε για ένα ποσό των 75 χιλιάδων. Αυτό είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Αν θέλει κάποιος να κάνει έρευνα θα δει πως απλά φύγανε τα λεφτά και πήγαν στον ποδοσφαιριστή. Τίποτα άλλο δε θα δει. Δεν έχω να καλύψω τίποτα και έχω να μιλήσω για τα πάντα.  Άμα δεν είχε ξεκινήσει ο πόλεμος προς την ΠΑΕ Άρης το καλοκαίρι του Κάμπορα όλα θα ήταν διαφορετικά. Το μόνο που με νοιάζει είναι το καλό του Άρη”.
Για τις δηλώσεις του Λάμπρου Σκόρδα:“Όποιος έχει στοιχειά, να μιλήσει επώνυμα με στοιχεία. Η παραφιλολογία μας έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση. Ας σκεφτόταν ο κ. Σκόρδας που οδήγησε τις καταστάσεις με τον εγωισμό του. Πως πέταξε ανθρώπους όπως εμένα που του στάθηκαν την εποχή της δεύτερης εθνικής. Είχε κάνει την μείωση του διοικητικού συμβουλίου και μας έδιωξε”.

Για τον πιθανό επενδυτή:“Ο υποψήφιος επενδυτής, πρέπει να μπει για να βοηθήσει την ομάδα. Η ανάπτυξη της Ντόρτμουντ ξεκίνησε από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Πρέπει ο Άρης να δημιουργήσει ισχυρές ακαδημίες για να πουλάει παίκτες. Ποτέ δε δώσαμε βάση στην Ελλάδα στις ακαδημίες. Μακάρι να έρθει ο επενδυτής και να αλλάξει την ομάδα. Δε γνωρίζω κάτι εκτός του ότι η Ελλάδα είναι μεγάλο ρίσκο για να επενδύσεις και ότι η ομάδα βρίσκεται χαμηλά βαθμολογικά και ο επενδυτής δε μπορεί να γνωρίζει άμα θα σωθεί η ομάδα”.
Για τις προσπάθειες που είχε κάνει να βρει ο ίδιος επενδυτή:“Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη διοίκηση της ΠΑΕ έψαχνα να βρω έναν άνθρωπο να βοηθήσει την ομάδα. Ο  Ισμάιντ Χάσαν έχει βάλει 30 εκ. ευρώ στην Μπάγερν 1860 και δεν έχει πάρει το 51% των μετοχών. Φανταστείτε να έβαζε 30.000.000 στον Άρη. Τον είχα προσεγγίσει αλλά τι έχει να αποδείξει  η Ελλάδα επιχειρηματικά; Ήταν διαβασμένος και δεν ενδιαφέρθηκε για τον Άρη. Συνεχίζω να ψάχνω αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί κάποιος. Ακόμα και με Αρειανό επιχειρηματία μίλησα και που είπε πως φεύγει από τη χώρα”.
Για τα λάθη του Άρη στο δικαστήριο:
“Ο κ. Ηλιάδης πήγε στο δικαστήριο με ελλειμματικό προϋπολογισμό. Βέβαια δεν είχε μόνο αυτός την ευθύνη αλλά και οι συνεργάτες του. Το νομικό επιτελείο δεν έχει εδώ ευθύνη καθώς οι νομικοί δεν είχαν όλα τα στοιχεία. Υπεύθυνοι είναι μονάχα ως προς τον έλεγχο. Να δει ξεκάθαρα το αγωνιστικό και να γίνει ένα με τους Πουλίδο και Αγκάνθο”.
Για το γεγονός πως δε μπορεί να μαθευτεί ποιός “έφαγε” χρήματα από τον Άρη:
“Να σταματήσει το ψέμα πως θα εμφανιστεί η αλήθεια. Θα εμφανιστούν θεματάκια, όχι ποίος έφαγε τα λεφτά. Ούτε  η ιντερπόλ  μπορεί να βγάλει άκρη.  Το ΣΔΟΕ έχει ελέγξει πολλές φορές την ΠΑΕ Άρης. Δε θα φανούν όσα πρέπει να φανούν, το πρόσωπο που έχει κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στον Άρη λέγεται Αντόνιο Καλσάδο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: