Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Χρόνια πολλά Παναγιώτη και Νίκο!

Τα γενέθλιά τους γιορτάζουν έχουν σήμερα ο Παναγιώτης Γλύκος και ο Νίκος Σπυρόπουλος με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως το συνηθίζει, να τους εύχεται «χρόνια πολλά» μέσω ενός ειδικού αφιερώματος στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται Χρόνια Πολλά με υγεία και ό,τι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο στονΠαναγιώτη Γλύκο και τον Νίκο Σπυρόπουλο που σήμερα έχουν τα γενέθλιά τους. O Γλύκος γεννήθηκε πριν 28 χρόνια στο Βόλο με καταγωγή από τη Σκόπελο. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού Βόλου σε ηλικία 17 ετών και την αμέσως επόμενη χρονιά αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα. Είναι από τους πρωταγωνιστές της ανόδου του Ολυμπιακού Βόλου από την Γ’ στη Β’ Εθνική μέσα από τα μπαράζ του 2007 κι εκεί τον βλέπει ο ΠΑΟΚ και τον αποκτά ως μια επένδυση για το μέλλον.

Μετά από 2 χρόνια και μετά το ντεμπούτο του με την 1η ομάδα του ΠΑΟΚ σε ηλικία 23 ετών, αποφασίζεται να δοθεί δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου το καλοκαίρι του 2009. Παραμένει για έξι μήνες στην πρώτη του ομάδα και επιστρέφει για να ξαναδοθεί δανεικός το καλοκαίρι του 2010 στον Αγροτικό Αστέρα, όπου έχει ραντεβού με την ατυχία, καθώς στην προθέρμανση πριν τον πρώτο του αγώνα τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατο και χάνει τη σεζόν. Επιστρέφει το καλοκαίρι του 2011 και καταφέρνει από τρίτος τερματοφύλακας να πάρει φανέλα βασικού.  Καλείται στην Εθνική ομάδα από τον Φερνάντο Σάντος πρώτη φορά για τους αγώνες προκριματικών του Μουντιάλ κόντρα σε Λετονία και Λιθουανία, χωρίς ωστόσο να αγωνιστεί. Η πολύ καλή του πορεία με τον Δικέφαλο, όμως, τον στέλνει στα γήπεδα της Βραζιλίας όπου αγωνίζεται στον αγώνα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού που χαρίζει στην Ελλάδα την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ο Νίκος Σπυρόπουλος γεννήθηκε το 1983 στις Καρύες Ιωαννίνων και καθιερώθηκε στην Α Εθνική με τη φανέλα του Πανιωνίου κι έπειτα μ’ εκείνη του Παναθηναϊκού. Συνολικά έχει αγωνιστεί 210 φορές στην πρώτη κατηγορία και έχει πετύχει δύο γκολ. Το πρώτο του, μάλιστα, ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2006-07 όταν ο Πανιώνιος είχε επικρατήσει με 3-1. Με την Εθνική ομάδα ο Σπυρόπουλος έχει αγωνιστεί 35 φορές με συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2010 (στον αγώνα με την Αργεντινή) και στο Euro 2008 στην αναμέτρηση με την Ισπανία.

Στον ΠΑΟΚ ο 31χρονος ποδοσφαιριστής το καλοκαίρι του 2013 όταν και έμεινε ελεύθερος από την Κιέβο Βερόνα με την οποία αγωνίστηκε δύο φορές στη Serie A».

Παραιτήθηκε ο Μπαρτζώκας!!

Την παραίτησή του στη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός υπέβαλε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μία μέρα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. Κατσικάρης ή Τζόρτζεβιτς οι πιθανοί αντικαταστάτες.

Παραιτήθηκε ο Μπαρτζώκας!
Θέμα χρόνου ήταν! Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ύστερα από την ήττα του Ολυμπιακού στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό και έτσι λίγο πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης της Παρασκευής (10/10) ο Έλληνας προπονητής υπέβαλε την παραίτησή του στη διοίκηση της ΚΑΕ.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η παραίτηση του Γιώργου Μπαρτζώκα θα γίνει δεκτή από την «ερυθρόλευκη» διοίκηση, με την επίσημη ανακοίνωση του «διαζυγίου» να αναμένεται εντός των προσεχών ωρών. Αυτό σημαίνει, πως στην αναμέτρηση της Κυριακής (12/10) κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, στην πρεμιέρα της φετινής Α1 στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ, στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά θα είναι ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του, Μίλαν Τόμιτς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο είναι τα επικρατέστερα ονόματα για να αναλάβουν τον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ενώ ένα είναι το αουτσάιντερ. Επικρατέστερα ονόματα είναι αυτά των Φώτη Κατσικάρη και Σάσα Τζόρτζεβιτς, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι από τον Πανιώνιο, να έχει χάσει λίγο έδαφος σε σχέση με τους δύο προηγούμενους.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πατάει χόρτο ο «Τόρο»

Βελτιωμένη ήταν η κατάσταση του Βασίλη Τοροσίδη το πρωί και όπως όλα δείχνουν θα προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι.

Πατάει χόρτο ο «Τόρο»
Το ιατρικό τιμ της Εθνικής έχει ρίξει το βάρος στην αντιμετώπιση του προβλήματος του Βασίλη Τοροσίδη προκειμένου να ξεπεράσει την οσφυαλγία και να είναι «ετοιμοπόλεμος» για το ματς με τη Φινλανδία. Το σημερινό πρόγραμμα του δεξιού μπακ της Ρόμα περιελάμβανε δύο θεραπείες (πρωί-μεσημέρι) και η εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου είναι ενθαρρυντική.

Ο «Τόρο» παρουσιάζεται αποφασισμένος να αγωνιστεί το βράδυ του Σαββάτου και άπαντες στη «γαλανόλευκη» αποστολή αισιοδοξούν ότι θα τα καταφέρει. Να σημειώσουμε ότι ο Βασίλης Τοροσίδης σηκώθηκε το πρωί σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήταν χθες, γεγονός που ενισχύει την πιθανότητα να τεθεί στη διάθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Εκτός απροόπτου, λοιπόν, ο διεθνής αμυντικός θα βγει στο γήπεδο κανονικά για να πάρει μέρος στην τελευταία προπόνηση (20:00) της Εθνικής. Εάν δεν τα καταφέρει, η κατάσταση θα ανατραπεί και ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα πρέπει να βρει τον αντικαταστάτη του, πιθανότατα στο πρόσωπο του Γιάννη Σκόνδρα.

Στο μεταξύ, ο Κλαούντιο Ρανιέρι έδειξε το πρωί σε βίντεο στιγμιότυπα από το προηγούμενο παιχνίδι της Φινλανδίας κόντρα στα Νησιά Φερόε. Στην ανάλυση του ο Ιταλός τεχνικός στάθηκε στα αμυντικά κενά της αντιπάλου, συμπληρώνοντας όμως, ότι από τη μέση και μπροστά οι Φινλανδοί μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι εάν οι διεθνείς μας τους το επιτρέψουν.

Όσον αφορά, τον ποδοσφαιριστή που ξεχωρίζει από τη Φινλανδία, ο ομοσπονδιακός προπονητής εστίασε στον επιτελικό χαφ, Ρόμαν Ερεμένκο που παίζει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και από τα πόδια του περνούν οι περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η... εκδίκηση του Χάμιλτον!!

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τον ταχύτερο γύρο στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα του Σότσι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το γκραν-πρι.

Η... εκδίκηση του Χάμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τον ταχύτερο γύρο στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα του Σότσι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το γκραν-πρι παίρνοντας το... αίμα του πίσω για την δεύτερη θέση που πήρε στις πρώτες δοκιμές.

Τον αμέσως καλύτερο χρόνο έκανε ο Κέβιν Μάγκνουσεν με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά από τον Φερνάντο Αλόνσο ο οποίος βρέθηκε στην τρίτη θέση στη σχετική κατάταξη.

Αναλυτικά…

1. Χάμιλτον Mercedes, 1'39.630
2. Μάγκνουσεν, McLaren, 1'40.494
3. Αλόνσο, Ferrari, 1'40.504
4. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1'40.542
5. Μπότας, Williams, 1'40.573
6. Μπάτον, McLaren, 1'40.718
7. Μάσα, Williams, 1'40.731
8. Κβίατ, Toro Rosso, 1'41.108
9.Φέτελ, Red Bull, 1'41.396
10. Βερνιέ, Toro Rosso, 1'41.531
11. Ραϊκόνεν, Ferrari, 1'41.630
12. Χούλκενμπεργκ, Force India, 1'41.677
13. Ρικιάρντο, Red Bull, 1'42.061
14. Πέρες, Force India, 1'42.090
15. Σούτιλ, Sauber, 1'42.233
16. Γκροσάν, Lotus, 1'42.892
17. Μαλδονάδο, Lotus, 1'42.905
18. Γκουτιέρες, Sauber, 1'43.055
19.Έρικσον, Caterham, 1'44.135
20. Τσιλτον, Marussia, 1'44.530
21. Κομπαγιάσι, Caterham, 1'44.952*Πηγή: sport-fm.gr*

Φταίνε, φόβος και λοιπές πνευματικές αδυναμίες!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες θεωρεί πως αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν είναι αγωνιστικό, αλλά φόβου, κόμπλεξ και άλλων πνευματικών αδυναμιών. 
Το ζήσαμε κι αυτό... Ο εμφανέστατα ποιοτικότερος (σε ό,τι αφορά το ρόστερ) Ολυμπιακός έχασε από τον Παναθηναϊκό των 11:27 του Διαμαντάκου, των 14:53 του Μποχωρίδη, των 29:27 του Γιάνκοβιτς, των 24:55 του Παππά.
ADVERTISEMENT
Λάθος ξεκίνησα ή μάλλον άδικα. Πάμε πάλι...
Μπράβο στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Μπράβο στους παίκτες του οι οποίοι προσπάθησαν από το 1' έως και το 40' και όχι από το 1' έως και το 38'. Ο Παναθηναϊκός με το σκορ στο 49-60 γύρισε το ματς με την εξής πεντάδα: Μποχωρίδης, Παππάς, Μπλουμς, Γιάνκοβιτς και Διαμαντάκος.
Πάμε και στα δικά μας....
Δε ξέρω αν είναι κόμπλεξ ή φόβος. Μπορεί και τα δύο. Αν έχετε απάντηση μου την δίνετε. Μπάσκετ πάντως δεν είναι η αιτία. Δεν το ξεχνούν ξαφνικά όταν βλέπουν τον Παναθηναϊκό απέναντί τους. Κάτι άλλο πάντως δεν μπορεί να είναι. Κόμπλεξ ή φόβος. Ή και τα δύο.
Για τι μπάσκετ να μιλήσουμε; Για συστήματα; Για pick 'n' roll; Για λάθη; Για τρίποντα;
Όχι φίλοι και φίλες. Δε θα μιλήσω για μπάσκετ. Αρνούμαι.
Σε ματς το οποίο μετά από εύστοχη βολή, δέχεσαι κάρφωμα στον αιφνιδιασμό είναι ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Να έχεις φάουλ να δώσεις (τρία ομαδικά) και να μην το κάνεις είναι ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Δε μπορώ να διανοηθώ πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν έκανε φάουλ στον Διαμαντίδη με 2,6 δευτερόλεπτα για την λήξη και ενώ τον είχε δίπλα του. Ανεπίτρεπτο!
Βασικά τα ομαδικά φάουλ θα έπρεπε να είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί όταν ο Έι Τζέι Σλότερ έκανε περίπατο στη ρακέτα του Ολυμπιακού σα να βγάζει το σκύλο του βόλτα στο πάρκο και με άνεση μετέτρεπε το 68-75 (1'26'' για την λήξη) σε 72-75. Στην προθέρμανση πιο δύσκολα σκόραρε....
ΜΕ ΤΟ «ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ»
Για όλα τα παραπάνω ΟΥΔΕΜΙΑ ευθύνη φέρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Οι παίκτες όφειλαν να τα κάνουν διότι τους είχε δώσει σχετική εντολή. Το ανέφερε άλλωστε προς τιμήν του και ο Κώστας Σλούκας ο οποίος δήλωσε, «Η ομάδα ήταν άψογα προετοιμασμένη, το τεχνικό τιμ έκανε άψογα τη δουλειά του, αλλά παρότι είχαμε διαφορά χάσαμε. Οι παίκτες αναλαμβάνουμε την ευθύνη αυτής της τεράστιας αποτυχίας. Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι κάνοντας ένα φάουλ, αλλά παρότι ο πάγκος ωρυόταν δεν έγινε φάουλ και δεχτήκαμε το καλάθι. Η χρονιά αρχίζει με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Οι παίκτες αναλαμβάνουμε 100% την ευθύνη της ήττας. Αυτό που μας απομένει είναι να επικεντρωθούμε στους άλλους δύο μας στόχους. Το παιχνίδι ήταν δικό μας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κράξει κάποιος τους προπονητές. Στο τελευταίο δίλεπτο έπεσαν πλερέζες χωρίς λόγο. Εκεί δεν μπορεί να κάνει κάτι ο προπονητής, η ευθύνη είναι των παικτών».
Για να το λέει κάτι περισσότερο θα ξέρει, ΑΛΛΑ...
Αλλά ο Μπαρτζώκας έχει τεράστια ευθύνη για το γεγονός ό,τι το ματς έφτασε εκεί που έφτασε. Στα τελευταία 3΄ο Ολυμπιακός έχει πετύχει ένα τρίποντο από νορμάλ επίθεση. Οι υπόλοιπες είναι για τα πανηγύρια. Ένα σουτ του Σλούκα από τα πέντε μέτρα γλιστρώντας, 3 ποσταρίσματα του Πρίντεζη με την μπάλα να καταλήγει σε αντίπαλα χέρια (ναι μεν στοχευμένη επίθεση, αλλά αφού δε σου πάει την αλλάζεις). Το μοναδικό σωστό ήταν το pick 'n' roll με το οποίο κέρδισε το φάουλ ο Σλούκας, αλλά αυτό δεν είναι σύστημα. Το «ανοικτά και pick 'n' roll» δεν είναι σύστημα!
Νομίζω πως ο coach πλέον καλείται να ζήσει με την έντονη αμφισβήτηση η οποία θα του ασκείται συνεχώς ακόμη και με αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του στα εντός έδρας ματς του ΣΕΦ.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι δε θα στοιχίσει στον Μπαρτζώκα τη θέση του στον πάγκο (και σωστά για μένα), αλλά η σχέση του με τον κόσμο της ομάδας θα φτιάξει μόνο (και εάν) τον Μάιο του 2015. Για οκτώ μήνες θα βιώνει την αμφισβήτηση καθημερινά ακόμη κι αν νικήσει την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία με 60-130.
ΥΓ: Πόση στεναχώρια να αντέξει αυτός ο κόσμος από τη συγκεκριμένη ομάδα στα ματς με τον Παναθηναϊκό; Γιατί να πάει στο γήπεδο;
ΥΓ 2: Αντί να σημαδέψει ο Ολυμπιακός τον Μπατίστα, ο Ουρουγουανός σημάδεψε όλους τους ψηλούς του Ολυμπιακού. ΗΜΑΡΤΟΝ!
ΥΓ 3: 14-4 στο ξεκίνημα. Μάλλον για τα καφέ σορτσάκια θα έφταιγαν τα δυναμιτάκια. Όχι, θα έφταιγαν αυτοί πίσω από τον πάγκο. Ίσως οι διαιτητές. Οκ, έφταιγαν 20.000 οπαδοί που φώναζαν και έβριζαν. Τι; Άδειο ήταν το ΟΑΚΑ; Κάτι cheerleaders έσκουζαν...
ΥΓ 4: Πλέον σε ματς στο οποίο θα δω δέκα κώνους (αυτούς της τροχαίας) να φορούν πράσινες φανέλες, το χέρι μου στη φωτιά για νίκη του Ολυμπιακού δε θα το βάλω.
ΥΓ 5: Σλούκας και Λαφαγέτ άλλαξαν τον ρυθμό. Λοτζέσκι σούπερ στην επίθεση, αλλά στην άμυνα του βάζω καλάθι κι εγώ. Ο Σπανούλης με την τρίτη περίοδο που έκανε έπρεπε να παίξει τουλάχιστον 28 λεπτά και όχι 21:25.
ΥΓ 6: Αγγελόπουλοι τα έχετε κάνει όλα για αυτή την ομάδα. «Ματώνετε» οικονομικά με εκατομμύρια. Είστε οι μόνοι που δεν φταίτε. Κρατήστε μέρος του μισθού των παικτών και προσλάβετε ΑΜΕΣΑ έναν ψυχολόγο. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΚΑ. Θα είναι τεράστια μεταγραφή και βοήθεια για την ομάδα. Στο ΝΒΑ έχουν όλες. Δεν είναι ντροπή.
ΥΓ 7: Στη ζωή μας (Σίλι) τίποτα και κανένας δεν είναι δεδομένος.
ΥΓ 8: Η παρακάτω φωτογραφία ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και λόγος για να χαμογελάς. Δυστυχώς απόψε, είναι και ο μοναδικός.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Τόσο... τρελή όσο η Μπολόνια το 2002!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για τον θρίαμβο της δεκαετίας του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού, το... τρέμουλο των «ερυθρόλευκων», την ένσταση στο φινάλε και τις απειλές του Γιαννακόπουλου, όπως αυτές γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα.
Εβλεπες κάτι αμούστακα παιδάκια να πανηγυρίζουν στο κέντρο του γηπέδου και αναρωτιόσουν αν έχει προηγούμενο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ μια τέτοια περίπτωση.
ADVERTISEMENT
Να υπάρχει δηλαδή μια ομάδα που διαθέτει καλύτερο υλικό και με το που πατάει στο συγκεκριμένο γήπεδο να χάνει με... 1000+1 τρόπους και από την άλλη κάτι τυπάκια με πράσινα να μπαίνουν στο παρκέ και να πιστεύουν πως θα νικήσουν, έτσι απλά γιατί αυτή η φανέλα γράφει πάνω «Παναθηναϊκός» κι έχει έξι αστέρια.
Να πω την αλήθεια δεν πιστεύω στην παράδοση, θεωρώ πως είναι περισσότερο για 'μας τους δημοσιογράφους που θέλουμε να γράφουμε και να γεμίζουμε σελίδες στις εφημερίδες, αλλά πραγματικά δεν έχω άλλον τρόπο για να εξηγήσω το παπατράκ που νιώθει ο Ολυμπιακός κάθε φορά που πλησιάζει στο ΟΑΚΑ και την δύναμη που αντλούν οι αντίπαλοί του, αισθανόμενοι την αδυναμία του.
Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το τρέμουλο στο τελευταίο πεντάλεπτο του παιχνιδού, βλέποντας παίκτες με τεράστια εμπειρία να διστάζουν να πασάρουν και να λες μέσα σου «να τώρα, τώρα θα κάνουν το λάθος» και να το συγκρίνεις μάλιστα με την αυτοπεποίθηση του Σλότερ, του Παππά, ακόμη και του Μποχωρίδη που νόμιζες πως είχαν καμια 100ή ντέρμπι στα πόδια τους και ξέρουν να διαχειρίζονται την πίεση και το άγχος;
Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το άγχος του Σλούκα που φίλησε την μπάλα πριν από την εκτέλεση της πρώτης βολής στα 6'', την οποία μάλιστα έχασε ή το γεγονός ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως σχέδιο σε εφαρμογή στις τελευταίες πέντε - έξι επιθέσεις του Ολυμπιακού; Πώς να ερμηνεύσεις το παιδικό λάθος να πάνε τρεις παίκτες στο μαρκάρισμα του Διαμαντίδη και να επιτρέψουν στην ουσία να εκδηλωθεί ο αιφνιδιασμός με τον Μπατίστα;
Τη νίκη του Παναθηναϊκού θα μπορούσα να την συγκρίνω με την επιτυχία του 2002 στην Μπολόνια, όταν η τότε ομάδα πάλεψε με Θεούς και δαίμονες και κατέκτησε το ευρωπαϊκό απέναντι στο φαβορί. Δεν συγκρίνω βεβαίως το μέγεθος του θριάμβου, ούτε τα ρόστερ των ομάδων, αλλά τις τωρινές δυσκολίες που ήταν αναλογικά ίδιες μ' εκείνες του 2002. Με μισή ομάδα, χωρίς την συμπαράσταση φιλάθλων, με κάτι πιτσιρίκια που σε άλλες εποχές δεν θα βρίσκονταν ούτε στις προπονήσεις και αρκετούς ξένους που δεν είχαν ιδέα τι σημαίνει Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, οι «πράσινοι» πήραν μια τεράστια νίκη με πολλαπλά κέρδη.
Πρώτον, ο Παναθηναϊκός σε μια χρονιά που ξεκινάει από το απόλυτο μηδέν, έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει τη σεζόν με ένα τουλάχιστον τρόπαιο. Δεύτερον, μετέφερε κι άλλη πίεση στον Ολυμπιακό που ξεκινάει με γκρίνια, κατήφεια και δικαιολογημένο προβληματισμό που αντανακλά κυρίως στο πρόσωπο του Μπαρτζώκα. Τρίτον και σημαντικότερο, κέρδισε την πίστωση χρόνου που αναζητούσε ο Ιβάνοβιτς για να επιστρέψουν οι τραυματίες και να προστεθούν παίκτες στο ρόστερ. Με σαφώς μικρότερη πίεση και πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, ο Μαυροβούνιος έχει όλο τον χρόνο να δουλέψει, έχοντας ήδη στο τσεπάκι το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.
Μαζί με τον Παναθηναϊκό, μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς ήταν και ο προπονητής του. Ο Ιβάνοβιτς «έστιψε» το μυαλό του για να γεννήσει ιδέες και να καλύψει τρύπες που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν καλύπτονται με κανέναν τρόπο. Εφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει σχήμα με Μπλουμς, Παππά, Μποχωρίδη, Γιάνκοβιτς και Διαμαντάκο κι αντί η διαφορά να αυξάνεται υπέρ του Ολυμπιακού, αυτή μειωνόταν μ' ένα μαγικό τρόπο. Ο Ιβάνοβιτς έκανε τον Παναθηναϊκό να «δαγκώνει» και η... λύσσα του πάγκου ήταν ενδεικτική της αποφασιστικότητας των παικτών του.
Υ.Γ1: Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται από τις επιτυχίες, αλλά και τις αποτυχίες, αρκεί αυτές να τις αποδέχονται. Την ένσταση του Ολυμπιακού την θεωρώ παράλογη και unfair. Μια πιθανή καταγγελία στα αρμόδια όργανα για τον κόσμο στις εξέδρες θα μπορούσα να την κατανοήσω, αλλά την ένσταση κατά του κύρους του αγώνα την θεωρώ αστεία.
Ενσταση καταθέτεις για αλλοίωση αποτελέσματος, εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη ενός παιχνιδιού, αλλά όχι για τα επιπλέον άτομα που βρίσκονταν στις εξέδρες και δεν είχαν καμία παρέμβαση στο παιχνίδι. Το να θες να ακυρώσεις στα χαρτιά ένα ματς που το 'χασες από αμούστακα πιτσιρικία δείχνει ότι δεν είσαι έτοιμος να αποδεχτείς μια αποτυχία που προφανώς δεν την φανταζόσουν. Και για το γεγονός ότι σου συνέβη είναι σίγουρο ότι δεν ευθύνονται οι 30 επιπλέον της εξέδρας που κακώς υπήρχαν, αλλά σίγουρα δεν επηρέασαν το τελικό σκορ.
Υ.Γ2: Η μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού γεννά πλέον προσδοκίες και η ενίσχυση της ομάδας είναι περισσότερο απαραίτητη από πριν. Η εντύπωση είναι πως μ' ένα αξιόπιστο «5άρι» κι ένα «3άρι» που θα μοιραστεί τον χρόνο με τους Γιάνκοβιτς και Χαραλαμπόπουλο, οι «πράσινοι» μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικοί μέχρι ενός σημείου και στην Ευρωλίγκα.
Υ.Γ3: Οι απειλές του Γιαννακόπουλου στους διαιτητές, όπως αυτοί τις κατέγραψαν στο φύλλο αγώνα είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Αποτελεί συνέχεια στην προσπάθεια ποδοσφαιροποίησης του μπάσκετ, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, άλλοτε με εκατέρωθεν - ανούσιες για τον πολύ κόσμο - ανακοινώσεις, άλλοτε με απειλές σαν κι αυτές, άλλοτε με τιμωρίες που γράφονται στα παλιά υποδήματα των παραγόντων.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στον «αέρα» ο Μπαρτζώκας!


Επισφαλής θεωρείται η θέση του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, χωρίς να ισχύουν για την ώρα οι φήμες περί υποβολής της παραίτησής του στους αδελφούς Αγγελόπουλους.

Στον «αέρα» ο Μπαρτζώκας
Η χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό και η απώλεια του πρώτου τροπαίου της σεζόν, έφερε όπως αναμενόταν κλυδωνισμούς στους «ερυθρόλευκους». Η αντίδραση των οπαδών της ομάδας να περιμένουν την αποστολή στο ΣΕΦ με… άγριες διαθέσεις και κυρίως η έντονη αποδοκιμασία που δέχθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ήταν φανερό πως θα επέφερε εξελίξεις. Η θέση του, ήταν έτσι και αλλιώς δύσκολη μετά τον αποκλεισμό από τους «πράσινους» και την εικόνα που έδειξε για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα στο ΟΑΚΑ, αλλά και η αγανάκτηση του κόσμου, φαίνεται πως ίσως οδηγήσει πιο πρόωρα σε εξελίξεις και αποφάσεις.

Για την ώρα και παρά την έντονη φημολογία, ο Έλληνας τεχνικός δεν έχει μιλήσει με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αδελφούς Αγγελόπουλους, οπότε δεν ισχύει το ότι έχει υποβάλει την παραίτησή του. Αυτό δε σημαίνει πως αποκλείεται να το κάνει τις επόμενες ώρες, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, χθες βράδυ μιλώντας σε συνεργάτες του και απαντώντας στους οπαδούς, τόνιζε: «Αφού το πρόβλημα είμαι εγώ, να φύγω».

Σε περίπτωση που τελικά ο 49χρονος τεχνικός παραιτηθεί, είναι άγνωστο το τι θα πράξουν οι πρόεδροι της ομάδας, που «ζυγίζουν» όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσουν. Η ιστορία τους και ο τρόπος που χειρίζονται τα θέματα τεχνικής ηγεσίας και όχι μόνο, έχει δείξει πως δεν παίρνουν αποφάσεις εν θερμώ. Όμως η πίεση είναι αυτή τη φορά αφόρητη και με γνώμονα το καλό της ομάδας και την ηρεμία της, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν στην αλλαγή του προπονητή. Όπως και δεν αποκλείεται να τον στηρίξουν.

Μοναδική περίπτωση άμεσης απομάκρυνσης, ήταν αυτή του Πίνι Γκέρσον, ο οποίος δέχθηκε «βροχή» αντικειμένων στο ΣΕΦ μετά από μία ήττα από την Σιένα. Το σκηνικό μοιάζει πάρα πολύ με αυτό του Ισραηλινού, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές στην ομάδα, εκτιμούν πως άμεσα θα παρθούν αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή όλα είναι «ανοικτά» και οι σκέψεις-κινήσεις κρατούνται από τους «ερυθρόλευκους» ως επτασφράγιστο μυστικό.

Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο που να αφορά το μέλλον του Μπαρτζώκα, όπως και κανένα σχόλια στα ονόματα των υποψήφιων αντικαταστατών που έχουν ακουστεί (Γιάννης Σφαιρόπουλος, Σάσα Τζόρτζεβιτς, Φώτης Κατσικάρης).

*Η σημερινή προπόνηση, είναι προγραμματισμένη για τις 18:00. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρετσινιά σαν το -35! Γιατί δεν έχει παραιτηθεί ακόμα;

Ο Γ. Κογκαλίδης εξηγεί στον SportDog γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας στιγματίστηκε από την ιστορία. Η "συγνώμη" που δεν είπε ποτέ κι ο "σκελετός" που βρίσκεται στην ντουλάπα του! Τι κοινό μπορεί να έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς; Έχουν να λένε για μια …τεράστια πρωτιά. Ο Μάλκοβιτς ήταν ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε Ευρωλίγκα (Κύπελλο Πρωταθλητριών, αν δεν κάνω λάθος, της τότε εποχής) με ελληνική ομάδα κι ο Μπαρτζώκας ο πρώτος Έλληνας προπονητής, που κέρδισε την Ευρωλίγκα. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό κοινό σημείο: Είναι οι δύο κόουτς, που ...στιγμάτισε η ιστορία!
Ήταν 19 Μαΐου 1996, όταν ο τροπαιούχος Παναθηναϊκός πήγε με ...γαλλικό αέρα (το φάιναλ φορ είχε γίνει στο Παρίσι) στο ΣΕΦ, για τον τελικό που θα έκρινε τον τίτλο. Όχι μόνο του ...κόπηκε ο αέρας, αλλά χωρίς ανάσα οι παίκτες του είδαν το ταμπλό να γράφει το ατιμωτικό 73-38 σε βάρος τους.
Αυτή η ήττα στοιχειώνει εδώ και 18 χρόνια τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να έχει βγει νικητής από τις περισσότερες μονομαχίες με τον "αιώνιο" αντίπαλο, ειδικά στους αγώνες που κρίνουν τίτλο, όμως ποτέ δεν έβγαλε από πάνω του τη ...ρετσινιά του -35. Όλα αυτά μέχρι χθες το βράδυ.
Αυτή η ήττα του Ολυμπιακού είναι ισοδύναμη. Είναι εξίσου ντροπιαστική, είναι -κατ΄ αναλογία- ιστορική. Γιατί είναι ένα αποτέλεσμα εκτός λογικής, εκτός πραγματικότητας, εκτός κάθε μπασκετικής ανάλυσης. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν ήταν απλά το φαβορί. Τηρουμένων των αναλογιών έπρεπε να φύγουν με χαλαρή νίκη από το ΟΑΚΑ. Αντ΄ αυτού έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι, ντροπιασμένοι όσο ποτέ.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν χωρά πουθενά. Περίμενα ότι στη συνέντευξη Τύπου θα έλεγε ΜΟΝΟ δύο λέξεις. Η μία ήταν "συγνώμη" και η άλλη "παραιτούμαι". Δεν το έπραξε. Το γιατί το γνωρίζει ο ίδιος.
Οι εικόνες στο ΣΕΦ, η ταραχώδης άφιξη της αποστολής, οι αποδοκιμασίες, οι προπηλακισμοί, δεν είναι στοιχεία που επικροτούμε. Αλίμονο. Επαγγελματίες είναι κι αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους απομακρύνονται, δεν προπηλακίζονται. Όμως, είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν αποδέχεται πλέον ως τεχνικό ηγέτη της ομάδας τον Γιώργο Μπαρτζώκα.
Η γνώμη μου είναι πως σήμερα κιόλας, έχει αργήσει ήδη, πρέπει να ανακοινωθεί η από κοινού λύση της συνεργασίας. Η αποτυχία του Έλληνα τεχνικού είναι παροιμιώδης. Είτε σε αγωνιστικό, είτε σε ψυχολογικό επίπεδο. Ακόμα κι όταν ο Κώστας Σλούκας προσπαθούσε να του παράσχει ομπρέλα προστασίας, ο ίδιος μετατόπιζε το βάρος της ευθύνης στους παίκτες του, συμπεριλαμβανομένου και του διεθνή πόιντ γκαρντ, που ήταν δίπλα του στη συνέντευξη Τύπου και τον "κάλυπτε".
Δεν είμαι από αυτούς που στοχοποιούν, ή αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους, όμως ο καθένας κρίνεται από τη δουλειά του. Κι εγώ αν αρχίσω να γράφω άλλα αντί άλλων θα χάσω το προνόμιο να έρχομαι σε απευθείας επαφή μαζί σας. Κι ο καθένας εξ ημών, αν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει στην ...ντουλάπα του μια περήφανη κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, με πανέμορφο μπάσκετ, με ποιοτική απόδοση, με εξαιρετική προσέγγιση στα πράγματα. Από χθες έχει κι έναν ...σκελετό. Το αν θα τον κουβαλά 16 χρόνια, θα το δείξει η ιστορία.
*Πηγή: sportdog.gr*

Oι τύποι μάς άλλαξαν ...προλόγους και επιλόγους!!

Από την πίκρα και τη μουρμούρα στη χαρά και την ικανοποίηση! O K. Γκόντζος γράφει στο SportDog για τη συγκλονιστική ανατροπή από τα απίστευτα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού.Ο συγκλονιστικό τρόπος με τον οποίο ο Παναθηναϊκός κέρδισε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά και τον πρώτο του τίτλο για φέτος, ίσως και να επισκιάζει την ουσία των όσων είδαμε απόψε στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Κι αυτό ήταν η παρουσία της νέας ομάδας του Παναθηναϊκού. Νέας από κάθε άποψη και κυριολεκτικά. Και αγωνιστικά αλλά και ηλικιακά.

Ακόμα δηλαδή κι αν δεν γινόταν αυτή η εκπληκτική ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα και πάλι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να μιλάει για μια νέα ομάδα που έδωσε υποσχέσεις και όλα τα σχετικά.

Μόνο που καταλαβαίνετε όλοι, ότι σε περίπτωση ήττας, όλα αυτά θα πήγαιναν αδιάβαστα. Οι περισσότεροι θα θεωρούσαν ότι λεγόντουσαν για να γλυκαθεί το χάπι της ήττας και οι υπόλοιποι δεν θα είχαν -τις πρώτες ώρες τουλάχιστον- την όρεξη να σκεφτούν τα όποια θετικά μετά από μια ήττα-αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό.

Η πλάκα όμως είναι, πως το ίδιο θα κληθούν να κάνουν και τώρα ή έστω το ίδιο πρέπει να κάνουν και τώρα.

Παρά δηλαδή τον λογικότατο ενθουσιασμό έως ντελίριο που θα τους έχει πιάσει μετά την εκπληκτική ανατροπή και νίκη-πρόκριση-κούπα για τον Παναθηναϊκό, όταν ηρεμήσουν και σκεφτούν με πιο κρύο αίμα ή πιο ψύχραιμα, θα δουν ότι ο πραγματικός λόγος της χαράς τους θα πρέπει να είναι άλλος.

Θα πρέπει να είναι δηλαδή, η ικανοποίηση ή η διάλυση αν θέλετε των όποιων αμφιβολιών είχαν μέχρι χθες, πως ο Παναθηναϊκός μπορεί και την ομάδα να ανανεώσει και να μείνει σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα και να διατηρήσει μαζί με όλα αυτά αυτό το περίφημο και μοναδικό DNA του νικητή και πρωταθλητή, με το οποίο είναι μπολιασμένη αυτή η φανέλα με τα έξι αστέρια και τις αμέτρητες κούπες.

Το ότι δεν τελείωσε εδώ η ιστορία, είναι σωστό. Το ότι η ομάδα αυτή έχει πολύ δρόμο μπροστά της και ασφαλώς θα έχει και σκαμπανεβάσματα, είναι κι αυγό σωστό. Όπως επίσης σωστό είναι και το ότι γενικότερα στον αθλητισμό ένα παιχνίδι από μόνο του μπορεί και να μη λέει τίποτε.

Άλλο τόσο σωστό όμως είναι, ότι το δείγμα γραφής και από πλευράς ποιότητας και από πλευράς ψυχολογίας και νοοτροπίας που έδειξε απόψε η εντελώς νέα ομάδα του Παναθηναϊκού, μας επιτρέπει να ξεπερνάμε -με το σχετικό μέτρο βέβαια- όλες αυτές τις λογικές ενστάσεις και να μιλάμε για μια ομάδα που έδειξε ότι μπορεί να πάρει την καυτή σκυτάλη από τα βαριά χέρια και μυαλά που διαδέχεται.

Από κει και πέρα, ιδιαίτερες λεπτομέρειες υπήρξαν, πάντα υπάρχουν και πόσο μάλλον σε ένα άθλημα σαν το μπάσκετ που έμεναν ακόμα τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου και ακόμα δεν είχες πει τέλειωσε το παιχνίδι.

Όμως απόψε πήγαν περίπατο και οι λεπτομέρειες και όλα.

Καθώς δεν νομίζω ότι πολλοί από μας και από σας πίστευαν ότι αυτή η νέα ομάδα θα μπορούσε να φέρει τα πάνω κάτω τόσο εντυπωσιακά.

Ας μην ξεχνάμε. Μιλάμε επί της ουσίας για τον μισό σχεδόν Παναθηναϊκό από πλευράς απουσιών και για παιδιά που μέχρι χθες αυτή τη φανέλα και αυτή την ομάδα -όπως και αρκετούς από τους συμπαίκτες τους- τους έβλεπαν μόνο στην τηλεόραση ή στα ...όνειρά τους.

Για να σας πω την αλήθεια μάλιστα, όταν πλησίαζε το παιχνίδι στο τέλος και ειδικά εκεί που ο Ολυμπιακός ξαναπήρε προβάδισμα δέκα πόντων, στην ουσία σκεφτόμουν να ξεκινήσω το κομμάτι με το πόσο άτυχος είναι ο Παναθηναϊκός που τούτυχε τέτοιο παιχνίδι με το ξεκίνημα της σεζόν και που ότι και να πεις για την απόδοση ή για τις υποσχέσεις που άφησε αυτή η ομάδα, θα πνιγόταν στην πίκρα, τη στεναχώρια και γιατί όχι και τη μουρμούρα από την ήττα μέσα στο σπίτι σου από τον Ολυμπιακό.

Να όμως που αυτά τα πιτσιρίκια, ο μέγας Διαμαντίδης και αυτός ο περίεργος τύπος από την Ουρουγουάη έστειλαν αδιάβαστους και τους ...προλόγους και τους ...επιλόγους.

Οι τύποι είναι πραγματικά απίστευτοι. Και έδειξαν πως μας επιφυλάσσουν πολλές ακόμα τέτοιες βραδιές.

Και για να πω αυτό που σίγουρα σκέφτονται όλοι, σκεφθείτε τι θα γίνει όταν γυρίσουν και οι ...παλιοί, γίνουν καλά και οι ...άλλοι και οι νέοι γίνουν ακόμα πιο ωραίοι χρόνο με τον χρόνο.

Απλά σκεφθείτε το.*Πηγή: sportdog.gr*

Ε, ε, ε, ο, ο, ο, βγάλτε τις φανέλες...!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης μπαίνει στην καρδιά και το μυαλό του τελευταίου οπαδού του Ολυμπιακού και "ξεκλειδώνει" το σύνθημα που ταιριάζει στους παίκτες του Μπαρτζώκα. Ή δένουνε από μια πέτρα στο λαιμό και πάνε και "φουντάρουνε" στο φαληρικό όρμο παραπλεύρως του ΣΕΦ ή οι πιο πολλοί τουλάχιστον - με ελάχιστες εξαιρέσεις - ζητούν αυτοβούλως λύση των συμβολαίων τους, παραιτούμενοι κάθε νομίμου δικαιώματος τους (των απολαβών τους, πρωτίστως, για τους επόμενους μήνες, για να μην πω για ...όλη τη χρονιά από τους βατήρες εκκίνησης ακόμα!).

Που αν δεν αναζητείται φιλότιμο, καλύτερα να έθεταν τις παραιτήσεις τους στους Αγγελόπουλους, αναγνωρίζοντας περισσότερο τσαγανό και πάθος για το σύλλογο στα αφεντικά τους, παρά στους εαυτούς τους, μολονότι πληρώνονται (και αδρά) κιόλας για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Δεν γίνεται να έχει προηγηθεί τόσο "χαρτομάνι", οι ανακοινώσεις-πολεμικά ανακοινωθέντα με την άλλη πλευρά του Γιαννακόπουλου, να μαίνονται τόσες μέρες πριν από το τζάμπολ του ΟΑΚΑ, με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, με ...πλήρη στρατιωτική εξάρτηση να μάχονται σκληρά στο αγωνιστικό περιθώριο και στο παρκέ να εμφανίζονται (πάλι και ...ξανά) οι ίδιες άτολμες φανέλες.

Παίκτες χωρίς "άντερα", ξένα σώματα, ψυχικά και ιστορικά, αναλογικά με τις απαιτήσεις και την παραδοσιακή φλόγα του σωματείου τους. Επαγγελματίες που δεν ξέρουν; Δεν μπορούν; Δεν το ...σηκώνουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, κάθε που περνούν την κεντρική πύλη του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων;

Η ουσία είναι ότι δεν πάει άλλο. Και αρκεί μια φευγαλέα ματιά στα "post" των φίλων του Ολυμπιακού στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από την ώρα που εξελισσόταν το ματς και για πολλές ώρες μετά, προκειμένου να αντιληφεί και κάποιος εντελώς ξένος με την ομάδα, την πίκρα και την απογοήτευση τους.

Από αυτή την ομάδα που για δύο συνεχόμενα χρόνια σκαρφάλωσε στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά - επί του απόλυτου κοντράστ - η ζωή της στον εσωτερικό χώρο εξακολουθεί να σκιάζεται από την επιβλητικότητα του ...τέρατος του μισητού αντιπάλου της!
Δεν μπορεί να παίζει ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό - έστω και για μια υποβαθμισμένη διοργάνωση όπως είναι το Κύπελλο, που είτε το κατακτάς είτε το χάνεις ελάχιστοι το θυμούνται και το επικαλούνται ύστερα από λίγο καιρό - και να μην προασπίζεσαι το γόητρο της φανέλας που φοράς. Κι εδώ, θα περιμένει κανείς (πια) από τους αδελφούς Αγγελόπουλους να βάλουν μια τάξη σ΄ αυτό το επαναλαμβανόμενο γεγονός, το οποίο τούτη τη φορά παίρνει διαστάσεις γελοιότητας και ντροπής.

Σκληρά λόγια, όμως αυτό είναι. Και η αλήθεια τσούζει και πονάει. Μόνο που κάπως, κάποτε, επιβάλλεται να υπογραμμίζεται. Ειδικά πια όταν ...δεν πάει άλλο...

Από κάπου θα πεταγόταν ο Χατζηγιάννης για συναυλία
Η ήττα και ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τη ...νοστιμιά της πρώτης κούπας της σεζόν - γιατί περί αυτού πρόκειται όπως ξέρουμε όλοι κι ας ήταν προημιτελικός ο αγώνας - ήρθε και πέρυσι. Μόνο που τώρα ήταν αλλιώς οι συνθήκες και οι καταστάσεις.

Οι Πειραιώτες δεν παίζονταν τυχαία φαβορί από τον ..."Stoiximan" που διαφημίζεται κιόλας, φόρα παρτίδα από φέτος, στις φανέλες του πρωταθλητή. Ήταν το απόλυτο φαβορί (4.65 παιζόταν ο Άσος και κάπου κοντά στο 1,50 το Διπλό!) και παρέμειναν το γνωστό, κλασικό αουτσάιντερ. Κι αυτό μονάχα ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα μπορούσε να το ...καταφερει!

Άδειες οι εξέδρες του ΟΑΚΑ, με τα τσιρίγματα των cheerleaders να κάνουν "τίμια" προσπάθεια να δώσουν στόμφο και "αντί-Ολυμπιακή" ατμόσφαιρα στο ματς, ωστόσο πιο πολύ να σου προκαλούν την εντύπωση ότι ετοιμάζεται να ...βγει μέσα από τη σκηνή ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ή κάποιος άλλος καλλιτέχνης-σταρ για συναυλία.
Ντέρμπι σου λέει ο άλλος. Με κρύες κερκίδες, περιβάλλον αλαλούμ, μη μπασκετικό και εκτός συνθηκών "classico" 1000% και διόλου ζεστές τις αγωνιστικές μηχανές των δύο τους, καθώς αυτή η εποχή, πριν καν τα αρχικά τζάμπολ πρωταθλήματος και Euroleague, πιο πολύ σου κάνει για πρόβα τζενεράλε, παρά για μια κόντρα "αιωνίων" με φόντο έναν τίτλο, ένα τρόπαιο.

Με ελλείψεις αμφότεροι, με τον ΠΑΟ να παρουσιάζεται όμως, με εντελώς νέα ομάδα, "αμούστακα παιδιά" και καινούργιο προπονητή, ο οποίος δεν έχει ιδέα ακόμα από το τι θα πει να ...βαράει η πίεση "κόκκινα" για Αγγελόπουλους και Γιαννακόπουλους, Πράσινους και Ερυθρόλευκους οπαδούς, γι΄ αυτό το δόλιο το γόητρο.

Γι΄ αυτό ναι! Ποιος χολοσκάει τώρα για το έπαθλο του Κυπέλλου μωρέ. Η ...καζούρα και η περηφάνεια είναι το ζήτημα, η "κεντρική ιδέα" τέτοιων παιχνιδιών, στην αρχή της χρονιάς.
Σ΄ αυτό τον τομέα οι παίκτες του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν εκ νέου κατώτεροι των συνθηκών και του "ειδικού βάρους" να νικάς τον Παναθηναϊκό - που σου έχει κάνει και τόσες πλάκες - στο σπίτι του (κι ας είναι άδειο). Τους στάθηκε αδύνατο να πάρουν ακόμα ένα ντέρμπι με την ετικέτα του φαβορί. Του μεγάλου φαβορί.
Μια έτοιμη ομάδα από την περασμένη σεζόν, με κάποιες καλές προσθήκες (ειδικά αυτή του Λαφαγιέτ όπως φάνηκε και θα φανεί ξεκάθαρα νομίζω στη συνέχεια) που τον κατέστησαν σχεδόν υπερπλήρη (αν ίσως έλυνε και την εναλλακτική στη θέση "5") ηττήθηκε (κλασικά) από τον Διαμαντίδη και μια παλιοπαρέα από "ρούκις", σαν τον Παππά που όντως μεγαλούργησε. Ή και τον Μπλουμς, που και δεν είναι κάτι σπουδαίο και πρωτοπάτησε το ποδάρι του στην Ελλάδα μόλις την περασμένη Τετάρτη!
Κοιτάζοντας την στατιστική, με τους αριθμούς να παρουσιάζουν υπεροπλία του Ολυμπιακού στον αγώνα, σε κάθε τομέα, πριν στη διάρκεια και ύστερα από τη λήξη του παιχνιδιού (γιατί στη θεωρία δεν αλλάζει κάτι), καταλήγεις αβίαστα στο συμπέρασμα ότι ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ο αγώνας.

Όπως και όταν η διαφορά και το μαξιλαράκι ασφαλείας υπήρχε για τον Ολυμπιακό στο 2ο ημίχρονο.

Όπως και όταν 2 λεπτά πριν από τη λήξη το χάντικαπ ήταν 7 πόντοι!
Δεν γίνονται αυτά στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός ΜΟΝΟ τα κάνει.

Και ο Ολυμπιακός ΜΟΝΟ ...τα χάνει!*Πηγή: sportdog.gr*

Brasileiro: Εξευτελισμός για Ιντερνασιονάλ!! (videos)

Τραγική εμφάνιση πραγματοποίησε η Ιντερνασιονάλ και έχασε με 5-0 από τη Σαπεκοένσε στην 27η αγωνιστική του Brasileiro.
Οι Ντιόνες και Λεάντρο πέτυχαν από δύο γκολ σε βάρος του Ντίντα, ο οποίος στο 88ο αποβλήθηκε και παραχώρησε πέναλτι, με το οποίο ο Καμίλο διαμόρφωσε το ντροπιαστικό αποτέλεσμα για τους «κόκκινους». Νωρίτερα, ο Λεάντρο Νταμιάο επανήλθε στις θετικές εμφανίσεις πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στο 1-0 της Σάντος επί της Μπαΐα, ενώ η Φλουμινένσε και η Ατλέτικο Μινέιρο αρκέστηκαν σε 0-0, που δεν βόλεψε κάποια από τις δύο ομάδες.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Φλουμινένσε – Ατλέτικο Μινέιρο 0-0
Σάντος – Μπαΐα 1-0 (11’ Λεάντρο Νταμιάο)
Σαπεκοένσε – Ιντερνασιονάλ 5-0 (36’ Ντιόνες, 40’ Λέαντρο, 59’ Λεάντρο, 76’ Ντιόνες, 89’ πέν., Καμίλο – 88’ ΚΟΚ Ντίντα)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
27
56
Σάο Πάολο
27
49
Ιντερνασιονάλ
27
47
Γκρέμιο
27
46
Κορίνθιανς
27
46
Ατλέτικο Μινέιρο
27
44
Σάντος
27
42
Φλουμινένσε
27
42
Σπορτ Ρεσίφε
27
36
Γκοΐας
27
34
Φλαμένγκο
27
34
Φιγκουιρένσε
27
32
Παλμέιρας
27
31
Σαπεκοένσε
27
31
Ατλέτικο Παραναένσε
27
31
Μπαΐα
27
30
Κοριτίμπα
27
29
Βιτόρια
27
28
Κρισιούμα
27
27
Μποταφόγκο
27
26
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.








*Πηγή: onsports.gr*

Χωρίς χρέη, με γιο Σαββίδη!

Η επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, καθαρού από υποχρεώσεις στο Δημόσιο, θα βρει έναν εκ των δύο γιων του Ιβάν Σαββίση στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας. Ακόμα και σήμερα η ψήφιση της ρύθμισης για τα χρέη.

Χωρίς χρέη, με γιο Σαββίδη
Η επίλυση του θέματος των χρεών προς το Δημόσιο ήταν από τις προτεραιότητες στην ατζέντα του Ιβάν Σαββίδη όταν απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

Ακόμα και σήμερα είναι πιθανό να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις, μιας και αναμένεται από την Κυβέρνηση η ψήφιση της σχετικής ρύθμισης. Βάσει αυτής ΑΕ όπως ο ΠΑΟΚ θα διευκολυνθούν καταβάλλοντας μόνο το πρωτογενές κεφάλαιο των χρεών τους.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αναμενόμενες και οι επόμενες κινήσεις του Σαββίδη. Η συμμετοχή του με 14 εκατομμύρια ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να πηγαίνουν στην εξόφληση των παλιών χρεών. Στην συνέχεια θα τοποθετήσει τον έναν από τους δύο του γιους (σε πρώτη φάση το Νίκο Σαββίδη) στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, κάτι που σκεφτόταν εδώ και καιρό.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Ρόσμπεργκ είναι… γρήγορος!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έκανε το ταχύτερο γύρο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του γκραν-πρι το οποίο θα διεξαχθεί στο Σότσι.

Ο Ρόσμπεργκ είναι… γρήγορος

Στη δεύτερη θέση θα βρεθεί ο Λιούις Χάμιλτον, με τον Μπάτον να συμπληρώνει την τριάδα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι πιλότοι έδειξαν στη στήριξή τους στον Μπιανκί με ένα αυτοκόλλητο το οποίο είχαν κολλήσει όλοι στα κράνη τους.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1'42.311
2. Χάμιλτον, Mercedes, 1'42.376
3. Μπάτον, McLaren, 1'42.507
4. Αλόνσο, Ferrari, 1'42.720
5. Μάγκνουσεν, McLaren, 1'43.026
6. Πέρες, Force India, 1'43.129
7. Κβίατ, Toro Rosso, 1'43.164
8. Ραϊκόνεν, Ferrari, 1'43.212
9. Βενριέ, Toro Rosso, 1'43.327
10. Μπότας, Williams, 1'43.542
11. Μάσα, Williams, 1'43.741
12. Ρικιάρντο, Red Bull, 1'43.821
13. Χούλκενμπεργκ, Force India
14. Φέτελ, Red Bull
15. Σούτιλ, Sauber
16. Μαλδονάδο, Lotus
17. Σίροτκιν, Sauber
18. Γκροσάν, Lotus
19. Μέρχι, Caterham
20. Έρισκον, Caterham
21. Τσίλτον, Marussia *Πηγή: sport-fm.gr*

Με ένα αυτοκίνητο στη Ρωσία η Marussia!

Ως ένδειξη σεβασμού στον Ζιλ Μπιανκί ο οποίος αγωνίζεται για τη ζωή του, η ομάδα του Marussia ανακοίνωσε ότι στο γκραν-πρι της Ρωσίας θα «κατέβει» με ένα μονοθέσιο!

Με ένα αυτοκίνητο στη Ρωσία η Marussia
Ως ένδειξη σεβασμού στον Ζιλ Μπιανκί ο οποίος αγωνίζεται για τη ζωή του, η ομάδα του Marussia ανακοίνωσε ότι στο γκραν-πρι της Ρωσίας θα «κατέβει» με ένα μονοθέσιο!

«Θα τρέξουμε με ένα αυτοκίνητο το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο Γκραν – Πρι στο Σότσι ως ένδειξη σεβασμού στον οδηγό μας Ζιλ Μπιανκί, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομεία στο Yokkaichi της Ιαπωνίας σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση», αναφέρει η σχετική ενημέρωση της εταιρείας.

Μάλιστα, ενημερώνει ότι η αγωνιστική ομάδα του Μπιανκί έχει φτιάξει και άλλο ένα αυτοκίνητο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αλλά η απόφασή της εταιρείας είναι αυτό να παραμείνει στο γκαράζ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βασικός ο Αφελάι!!

Την αγωνιστική του άνοδο στην τρέχουσα σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού θα σφραγίσει σήμερα ο Ιμπραϊμ Αφελάι με την παρουσία του στην 11άδα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Βασικός ο Αφελάι
Την αγωνιστική του άνοδο στην τρέχουσα σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού θα σφραγίσει σήμερα ο Ιμπραϊμ Αφελάι με την παρουσία του στην 11άδα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Το πρώτο βήμα ήταν η κλήση του στην Εθνική για το προκριματικό παιχνίδι με την Τσεχία που δεν αγωνίστηκε. Το δεύτερο θα γίνει σήμερα.

Ο 28χρονος εξτρέμ όπως έκανε γνωστό ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «οράνιε» Γκους Χίντινκ μετά τη χθεσινή προπόνηση των «οράνιε» θα είναι βασικός στο αποψινό φιλικό παιχνίδι με απέναντι στο Καζακσταν για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Τελευταία φορά ήταν πάλι σε φιλικό παιχνίδι. Κόντρα στη Γερμανία στις 14 Νοεμβρίου του 2011 όταν και αντικαταστάθηκε στο 59'. Το εντυπωσιακό σ' εκείνο το παιχνίδι (εκτός του ότι έληξε 0-0) ήταν πως ο Αφελάι είχε αγωνιστεί ως εσωτερικό χαφ.

Ο Ολλανδός εξαργυρώνει τις εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό. Και ακόμα ο Αφελάι δεν είναι στο 100%.

Ωστόσο δείχνει κάθε παιχνίδι που περνάει πως βελτιώνεται και σίγουρα η κλήση του, αλλά και η συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα θα τον βοηθήσει ψυχολογικά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέθανε ο «Μητσάρας»

Μία από τις πιο... οικείες παρουσίες των ελληνικών γηπέδων δεν είναι πια ανάμεσά μας. Ο λόγος για τον «Μητσάρα» που έφυγε από την ζωή.

Πέθανε ο «Μητσάρας»
Ο θρυλικός «Μητσάρα», μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, έφυγε από την ζωή.

Αποτελούσε πάντα μια «συνοδεία» για όλους τους πρωταγωνιστές ενός ποδοσφαιρικού αγώνα σε δηλώσεις τους μπροστά στην κάμερα στα αθηναϊκά, κατά βάση, αλλά και όχι μόνο, γήπεδα.

inner

Εκτός αυτού όμως και εντός γηπέδου δεν περνούσε απαρατήρητος. Πολλές φορές έχει φωτογραφηθεί να κρατάει πλακάτ και να στέλνει μηνύματα προς όλους, που έχουν ή όχι σχέση με τον αθλητισμό.

Ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας έγραψε το προφίλ που διατηρεί στο Facebook:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!ΕΦΥΓΕ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΕΙ!!!!Η ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΔΩ ΧΑΡΑΓΜΕΝΗ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΕΣ ΑΠΟ 3ΧΡ ΩΣ 103!!!!ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΟΝ <<ΜΗΤΣΑΡΑ>>ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ..ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ!!!!ΤΟΝ ΚΑΤΕΠΙΛΟΓΗΝ <<ΑΣΤΕΓΟ>>ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΑΚΑΤ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!ΕΥΦΥΗΣ ΒΑΘΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΕΝΑΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΚΑΤ..ΟΠΟΥ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΜΗΤΣΑΡΑΣ ΓΙΑ << ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ!!!>>ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΗΤΣΑΡΑ!!!Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΑΞΕΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΓΗ!!ΕΚΤΙΜΗΣΕΣ ΟΡΘΑ ΤΗΝ ΕΠΙΓΕΙΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ<<ΕΓΡΑΨΕΣ>>ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ !!ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΑ Η ΑΝΑΠΑΥΣΗ...ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΦΙΛΕ......

inner

inner

inner

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ημέρα «κρίσης» για Τόρο!

Στη σημερινή προπόνηση θα κριθεί εάν ο Βασίλης Τοροσίδης θα μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική στο αυριανό παιχνίδι με την Φινλανδία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Ημέρα «κρίσης» για Τόρο
Στη σημερινή προπόνηση θα κριθεί εάν ο Βασίλης Τοροσίδης θα μπορέσει να ενισχύσει την Εθνική στο αυριανό παιχνίδι με την Φινλανδία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Ο διεθνής ακραίος μπακ θέλει πάρα πολύ να αγωνιστεί και να βοηθήσει κάτι που –φυσικά- παίζει ρόλο αλλά για να μπορέσει να είναι στις επιλογές του Ρανιέρι θα πρέπει να δώσει το «ΟΚ» και το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής.

Υπάρχει αισιοδοξία αλλά σήμερα μετά την προπόνηση θα είναι περισσότερο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Κατά τα άλλα, επικρατέστερο σχήμα το 4-3-3, με γκολκίπερ Καρνέζη, άμυνα «Τόρο», Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Γιαννούλη, χαφ Ταχτσίδη, Σάμαρη, Μανιάτη και επίθεση Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και Μήτρογλου ή Κλάους με φαβορί τον πρώτο.

Ως plan b υπάρχει το 4-4-2 σε ρόμβο με τον Σαμαρά πίσω από τους φορ (Μήτρογλου και Κλάους).*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα έχει άλλες εκπλήξεις;

Συνεχίζεται η δράση στην προκριματική φάση του EURO 2016, μετά τα μη αναμενόμενα αποτελέσματα της Πέμπτης. Ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Τσεχία-Τουρκία, Βουλγαρία-Κροατία.

Θα έχει άλλες εκπλήξεις;
Δεύτερη ημέρα της 2ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του EURO 2016, ενώ την Πέμπτη την... πάτησαν αρκετά φαβορί. Οι ομάδες πρώτου, δεύτερου και όγδοου ομίλου ρίχνονται την Παρασκευή στην «μάχη».

1ος όμιλος

Ένα από τα αμφίρροπα παιχνίδια της σημερινής ημέρας διεξάγεται στον πρώτο όμιλο. Η Τουρκία υποδέχεται την Τσεχία, με τους γηπεδούχους να προέρχονται από το «βαρύ» 3-0 της πρεμιέρας από την Ισλανδία! Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν μεγάλη νίκη με 2-1 επί της Ολλανδίας στην πρώτη αγωνιστική.

Οι «οράνιε» παίζουν στην έδρα τους με τον Καζακστάν και θα είναι βασικός ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, Ιμπραίμ Αφελάι, όπως προανήγγειλε ο Γκους Χίτινγκ.

Το πρόγραμμα
Λετονία-Ισλανδία
Ολλανδία-Καζακστάν
Τουρκία-Τσεχία

2ος όμιλος

Δύσκολη αποστολή για την Κύπρο, καθώς θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ, που είχε ρεπό στην πρώτη αγωνιστική, όταν η ομάδα του Χαράλαμπου Χριστοδούλου νίκησε την… μουντιαλινκή, Βοσνία με 2-1 στην Ζένιτσα. Το πρώτο του επίσημο παιχνίδι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας δίνει και το Βέλγιο, που θα βρεθεί αντιμέτωπο με την Ανδόρα.

Το πρόγραμμα
Βέλγιο-Ανδόρα
Κύπρος-Ισραήλ
Ουαλία-Βοσνία

8ος όμιλος
Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Ιταλία που θα παίξει στην έδρα της με το Αζερμπαϊτζάν, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το Βουλγαρία-Κροατία, με τους Πράνιτς, Σίλντενφελντ να είναι έχουν κληθεί από τον Νίκο Κόβατς. Προβλήματα της τελευταίας στιγμής δεν υπάρχουν για τις δύο ομάδες. Αυτό που προέκυψε για τους φιλοξενούμενους με τον Λόβρεν, καλύφθηκε με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού.


Το πρόγραμμα
Βουλγαρία-Κροατία
Ιταλία- Αζερμπαϊτζάν
Μάλτα-Νορβηγία *Πηγή: sport-fm.gr*

Είναι μια μέρα δύσκολη…!

Βαρύ κι ασήκωτο το κλίμα στον Ολυμπιακό μετά το κάζο από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Λαϊκά δικαστήρια στο ΣΕΦ, πιθανές και εξελίξεις στην ομάδα. Οργή για Γιαννακόπουλο.

Είναι μια μέρα δύσκολη…

Ο Ολυμπιακός πήγε στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς σαν φαβορί, πληρέστερος, συμπαγέστερος, με λιγότερες απουσίες, ίδιο κορμό και προπονητή, αλλά και σε ένα περιβάλλον όχι ακριβώς… φιλόξενο, αλλά σε καμία περίπτωση ανάλογο με προηγούμενες επισκέψεις του στο ΟΑΚΑ. Και παρά το κακό του ξεκίνημα στον αγώνα, έδωσε γρήγορα την αίσθηση πως είναι η καλύτερη ομάδα, ξέφυγε στο σκορ στην τρίτη περίοδο και φάνηκε να «καθαρίζει» το παιχνίδι χάρη στα τρίποντα του Λοτζέσκι στο τέλος. Όμως σε μια ανεπανάληπτη καθίζηση και θαρρείς και προσπάθησε να χάσει, είδε τον ελλιπέστατο και νεανικό Παναθηναϊκό να του κλέβει τη νίκη.

Οι «διακόπτες» στο +7 του 1:55 πριν το τέλος έπεσαν και με τρεις σερί λάθος επιθέσεις κι αντίστοιχες άμυνες ο Ολυμπιακός απέδειξε πως δεν έχει εξαντλήσει όλους τους τρόπους αυτοχειρίας απέναντι στον Παναθηναϊκό στους περσινούς τελικούς της Α1. Θαρρείς και κατέβαλε προσπάθεια για να χάσει, με αβίαστα λάθη, ανορθολογικές επιθετικές επιλογές, άστοχα σουτ και κάκιστες άμυνες. Αποκορύφωμα, το φάουλ που αν και υπήρχε σχετική εντολή από τον πάγκο δεν έγινε ποτέ στον Διαμαντίδη (θα ήταν το τέταρτο ομαδικό και δεν θα υπήρχαν βολές) επιτρέποντάς του να σερβίρει το καλάθι της νίκης στον Μπατίστα με κάρφωμα στον… αιφνιδιασμό!

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός είδε να χάνεται πρόωρα-και πάλι δια χειρός του «αιωνίου» του αντιπάλου-ο πρώτος από τους τρεις στόχους της σεζόν.

Και τώρα τι;

Ο Ολυμπιακός είναι ακόμη στην αρχή της σεζόν και έχει τους δύο μεγάλους στόχους του μπροστά του. Όμως ο κόσμος του είναι αγανακτισμένος. Πάνω που ξεπέρασε το περσινό πάθημα στους τελικούς της Α1, ήρθε ένα ακόμη πιο «ηχηρό» χαστούκι. Οι περίπου 100 οπαδοί του που υποδέχτηκαν με άγριες διαθέσεις την αποστολή στο ΣΕΦ αργά το βράδυ αντιπροσωπεύουν το αίσθημα της πλειοψηφίας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άκουσε τα περισσότερα, δίχως-ωστόσο-να γλιτώσουν και οι παίκτες. Άλλωστε η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τη μία πλευρά ή την άλλη, αλλά και τις δύο.

Το θέμα είναι τι ξημερώνει στον Ολυμπιακό… Σαφής απάντηση για την ώρα δεν υπάρχει. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν συνηθίζουν να «ξηλώνουν» προπονητές, ειδικά αυτούς που έχουν παρουσιάσει έργο, έστω κι αν κάνουν λάθος. Όμως είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσουν τα αφεντικά της ΚΑΕ αν οι κραυγές ορισμένων αγανακτισμένων οπαδών γίνουν κύμα οργής στα προσεχή παιχνίδια στο ΣΕΦ.

Σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά. Αρχικά στην πρεμιέρα της Α1 την Κυριακή, όπου υποδέχονται τον Απόλλωνα Πατρών κι αφετέρου στη δύσκολη αφετηρία της Ευρωλίγκας με τη Βαλένθια στην Ισπανία την επόμενη Παρασκευή. Στα παιχνίδια αυτά, αλλά και συνολικά για περίπου ένα μήνα, ο Γιώργος Πρίντεζης θα είναι εκτός μάχης καθώς θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση για καθαρισμό στον αστράγαλό του.

Οργή για Γιαννακόπουλο

Στον Ολυμπιακό δεν αναζητούν δικαιολογίες για την ήττα τους, αλλά υπάρχει οργή για τη στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Καταγγέλλουν φραστικές κι όχι μόνο επιθέσεις του προς ανθρώπους της αποστολής (τον αντιπρόεδρο Γιώργο Σκινδήλια και τον γενικό διευθυντή Χρήστο Σταυρόπουλο), αλλά και απειλές προς τους διαιτητές. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν ένσταση για την παρουσία του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο γήπεδο αν και τιμωρημένος από την ΕΦΙΠ, αλλά και για τους πάνω από 30-40 οπαδούς που με κάποιον τρόπο μπήκαν στο ΟΑΚΑ με όχι ειρηνικές διαθέσεις και… φίλαθλο πνεύμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε τρεις ο Πανιώνιος!

Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με Ξανθόπουλο, Βεργίνη και Γουντς.

Κοντά σε τρεις ο Πανιώνιος
Καλή η προσπάθεια των εφήβων του Πανιωνίου στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών, αλλά οι «κυανέρυθροι» χρειάζονται έτοιμους παίκτες για να «επιβιώσουν» στην Α1 που αρχίζει. Και φαίνεται πως είναι κοντά σε τρεις εξ αυτών, καθώς βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Βασίλη Ξανθόπουλο, Δημήτρη Βεργίνη και Τόνι Γουντς.

Ο 30χρονος πλέι μέικερ (1,88μ.) έχει θητεύσει άλλες δύο φορές στην ομάδα (2007-2009 και 2011/12), ενώ την περασμένη σεζόν έπαιξε στην Ομπραντόιρο έχοντας 2,8 πόντους, 3,1 ασίστ, 1,8 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 17 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στην ισπανική λίγκα.

Ο 27χρονος Βεργίνης (1,92μ.), που παίζει στις δύο θέσεις των γκαρντ, έπαιξε την περασμένη σεζόν στη Βουλγαρία με τη Λουκόιλ έχοντας 8,5 πόντους, 2,6 ασίστ, 2,2 ριμπάουντ και 1,1 κλέψιμο σε 22 λεπτά ανά αγώνα.

Ο 24χρονος Γουντς (2,11μ.) είναι σέντερ και έπαιξε την περασμένη περίοδο στη Νέα Κηφισιά έχοντας 6,4 πόντους και 4,4 ριμπάουντ ανά αγώνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Άρεσαν ξανά «Παπ» και Giannis

Μια ακόμη καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Παπανικολάου στη φιλική νίκη των Ρόκετς με 113-93 επί των Γκρίζλις των Καλάθη και Κουφού. Θετικός και ο Αντετοκούνμπο με Μπακς.

Άρεσαν ξανά «Παπ» και Giannis

Στη φιλική νίκη με 113-93 επί των Γκρίζλις στο Χιούστον, ο «Παπ» είχε 9 πόντους με 2/2 βολές, 2/4 δίποντα και 1/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες, 3 φάουλ και 3 λάθη. Όλα αυτά σε 23:57, που ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος χρόνος συμμετοχής στην ομάδα του, που είχε κορυφαίους τους Τζέιμς Χάρντεν με 21 και Τέρενς Τζόουνς με 15 πόντους αφήνοντας εκτός τον Ντουάιτ Χάουαρντ.

Μέτρια παρουσία είχαν οι δύο ομογενείς των Γκρίζλις. Ο μεν Κώστας Κουφός σε 17:32 είχε 2 πόντους (1/4 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 τάπες και 3 φάουλ, ο δε Νικ Καλάθης σε 13:30 είχε 3 πόντους (3/4 βολές, 0/1 δίποντα), 3 ασίστ, 1 λάθος και 1 φάουλ.

Οι Μπακς έχασαν με 94-80 από τους Πίστονς στο Ντιτρόιτ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγωνίζεται αυτή τη φορά βασικός και σε 21:24 να έχει 6 πόντους (3/6 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 φάουλ και 1 λάθος. Ο Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ με 20 πόντους ξεχώρισε από τους νικητές.

Στα άλλα δύο φιλικά της ημέρας, οι Ουόριορς επικράτησαν άνετα των Λέικερς με 120-105 στο Λος Άντζελες με 25 πόντους του Κλέι Τόμπσον και 20 του Στίβεν Κάρι. Ο Κόμπι Μπράιαντ σε 22:33 είχε 15 πόντους (5/7 βολές, 5/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και 2 λάθη. Οι Τζαζ πέρασαν με 109-105 από το Πόρτλαντ με 22 πόντους του Τρέι Μπερκ, ενώ άλλους τόσους είχε για τους γηπεδούχους ο Λαμάρκους Όλντριτζ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Παναθηναϊκός όλα τα μπορεί!!

Ενθουσιασμός στις τάξεις του Παναθηναϊκού για την παλικαρίσια και κόντρα στα προγνωστικά νίκη επί του Ολυμπιακού. Καλύτερη συνέχεια υπόσχονται οι «πράσινοι» που όμως δεν παρασύρονται.

Ο Παναθηναϊκός όλα τα μπορεί

Κι όμως, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ακόμη κι αν βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές ή και στο -7 στο 1:55 πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να κερδίσει ξανά τον «αιώνιο» αντίπαλο. Χάρη στην τεράστια κλάση του Διαμαντίδη, που πέτυχε το τρίποντο της ισοφάρισης και σέρβιρε το νικητήριο καλάθι, το σθένος του Μπατίστα που αν και με λιγοστές ανάσες έτρεξε σαν… σπρίντερ και κάρφωσε την μπάλα για τη νίκη, την «έκρηξη» των Παππά και Γιάνκοβιτς που έδειξαν έτοιμοι να επωμιστούν περισσότερες ευθύνες, τα προσωπικά καλάθια από Σλότερ, Μπλουμς και Μποχωρίδη που κράτησαν όρθια την ομάδα όταν όλα έδειχναν να χάνονται, την αυταπάρνηση του Φώτση και το θράσος του Διαμαντάκου.

Ο Παναθηναϊκός έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως όποιος τον υποτιμήσει, θα το πληρώσει ακριβά. Κι αν υπό τέτοιες συνθήκες κερδίζει ένα ντέρμπι, άφησε υποσχέσεις πως μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα πράγματα όταν θα αποθεραπευτούν οι Γκιστ, Μαυροκεφαλίδης, Χαραλαμπόπουλος και Νέλσον, αλλά κι όταν θα αποκτηθεί ο αθλητικός ψηλός που αναζητείται.

Πάντως οι «πράσινοι» δεν παρασύρονται. Αντιλαμβάνονται πως αν η εξαιρετική τους αρχή στη σεζόν δεν έχει συνέχεια, ο θρίαμβος επί του Ολυμπιακού θα είναι άνευ αντικρίσματος. Όπως επίσης γνωρίζουν πως έχουν αγωνιστικές αδυναμίες, που δεν εξαλείφθηκαν ως δια μαγείας, καθώς και πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά δεν διαθέτουν πολύ χρόνο αφού την Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα με την επικίνδυνη Νέα Κηφισιά στο ΟΑΚΑ κι ακολουθεί (την Πέμπτη κόντρα στην Τουρόβ στο ΟΑΚΑ) η έναρξη της Ευρωλίγκας σε έναν όμιλο όπου ακόμη κι αυτή η πρόκριση στο Top 16 μόνο αυτονόητη δεν είναι. Ωστόσο αν μη τι άλλο η τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού έφερε την αυτοπεποίθηση στα ύψη, «έφτιαξε» τον κόσμο κι έδωσε ώθηση για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα.

*Στις τάξεις του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει ανησυχία για την ένσταση του Ολυμπιακού. Θεωρούν πως περίπτωση ακύρωσης της νίκης δεν υπάρχει, από τη στιγμή που οι παραβάσεις που σημειώθηκαν δεν αφορούν τον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει, ωστόσο, ορατό ενδεχόμενο νέας τιμωρίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα αθλητικά όργανα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Λαϊκά δικαστήρια στο ΣΕΦ!

Μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού περίμενε αγριεμένη –δίχως όμως να υπάρξουν παρατράγουδα- την αποστολή της ομάδας, μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ απ’ τον Παναθηναϊκό. Αποδοκιμασίες σε Μπαρτζώκα και παίκτες.

Λαϊκά δικαστήρια στο ΣΕΦ

Περίπου 100 οπαδοί των ερυθρολεύκων περίμεναν... καρτερικά την αποστολή να επιστρέψει απ' το ΟΑΚΑ μετά τη νέα ήττα απ' τους πράσινους και υπήρξαν αρκετά συνθήματα κατακραυγής, αγανάκτηση, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες πετάχθηκαν και κάποια αντικείμενα.

Οι φίλοι των Πειραιωτών ήταν κάτι παραπάνω από δυσαρεστημένοι με την εικόνα της ομάδας τους και ζητούσαν ουσιαστικά από τον καθένα να αναλάβει τις ευθύνες του για την χαμένη ευκαιρία απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε πολλές απουσίες και αρκετούς μικρούς.

«Μπαρτζώκα... τελείωσες, φύγε μόνος σου. Μας αρρωστήσατε, μας κάνουν πλάκα τα πιτσιρίκια, ξεφτίλα»! ήταν κάποια απ' τα λεγόμενα του πικραμένου κόσμου, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να δέχεται... ανοικτά «πυρά».

Ευτυχώς η κατάσταση δεν ξέφυγε και λίγη ώρα αργότερα οι παίκτες και το τεχνικό τιμ αποχώρησαν για τα σπίτια τους. Είναι δεδομένο πως το κλίμα στον Ολυμπιακό είναι πολύ βαρύ και πιθανώς να τρέξουν και εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες, αφού το σοκ είναι μεγάλο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μποχωρίδης: «Δεν θα κατεβάζαμε το κεφάλι»

Αποφασισμένοι να κάνουν μία καλή εμφάνιση και να πάρουν τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, ήταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον Λευτέρη Μποχωρίδη.

Μποχωρίδης: «Δεν θα κατεβάζαμε το κεφάλι»
Σε καμία περίπτωση δεν θα παρατούσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Λευτέρης Μποχωρίδης μετά τη μεγάλη νίκη και πρόκριση επί των «ερυθρολεύκων».

«Έλεγαν όλοι το φαβορί ήταν ο Ολυμπιακός. Δεν επηρεαστήκαμε, δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα. Πήρε ο αντίπαλος μια διαφορά αλλά την καλύψαμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι. Τέτοιες νίκες δίνουν ψυχολογία. Δεν έχει σημασία αν στο παρκέ βρίσκονται παιδιά ή έμπειροι παίκτες. Θέλαμε απλώς να κάνουμε ό,τι πει ο προπονητής. Και να χάναμε, δεν θα κατεβάζαμε το κεφάλι. Θέλαμε το γήπεδο να είναι γεμάτο», τόνισε ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Μπατίστα: «Θυμάμαι μόνο τον Διαμαντίδη…»

Ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει ο Εστεμπάν Μπατίστα πως εκείνος ήταν που έκρινε τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού.

Μπατίστα: «Θυμάμαι μόνο τον Διαμαντίδη…»
Λίγα… πράγματα θυμάται από το νικητήριο κάρφωμα που έκανε ο Εστεμπάν Μπατίστα και έδωσε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό επί του Ολυμπιακού, στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

«Θυμάμαι μόνο το πρόσωπο του Διαμαντίδη να με κοιτά και να μου δίνει τη μπάλα κι έπειτα ήμουν μόνος μου. Δεν είδα το καλάθι, είδα κάτι κόκκινες φανέλες να 'ρχονται προς το μέρος μου, αλλά δε σκεφτόμουν τίποτε άλλο, παρά μόνο να τρέξω, να πηδήξω και να βάλω τη μπάλα στο καλάθι, αφού ήξερα πως απέμεναν λίγα δευτερόλεπτα. Νομίζω ήταν και λίγο τυχερό», δήλωσε σχετικά ο Εστεμπάν Μπατίστα.

«Θα έρθω στο σπίτι σας το βράδυ!»


Απίστευτες εκφράσεις και απειλές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έχουν καταγράψει στο φύλλο αγώνα οι τρεις διαιτητές του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ!

«Θα έρθω στο σπίτι σας το βράδυ!»
Αρκετό… μελάνι χρησιμοποίησαν οι τρεις διαιτητές του ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, προκειμένου να κλείσουν το φύλλο αγώνα, το οποίο «καίει» το «τριφύλλι».

Συγκεκριμένα, οι Σπύρος Γκόντας, Παναγιώτης Αναστόπουλος και Ηλίας Κορομηλάς έχουν αναφέρει παράνομη είσοδο οπαδών στο κλειστό, καθώς επίσης ύβρεις και απειλές προς το πρόσωπό τους από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Σύμφωνα με τα όσα γράφτηκαν και υποστηρίζουν οι τρεις διαιτητές, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου εισήλθαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ άτομα που δεν είχαν δικαίωμα και τα οποία έβριζαν τους παίκτες του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια και για έξι λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος είναι τιμωρημένος από την ΕΦΙΠ, κατέβηκε στις θέσεις που είναι στο παρκέ και συνεχώς έβριζε και απειλούσε τους τρεις διαιτητές της αναμέτρησης με εκφράσεις όπως: «τι σφυράτε ρε π…..ς γιοι;», αλλά και «θα έρθω στο σπίτι σας το βράδυ!».

Τέλος, στο φύλλο αγώνα αναφέρθηκε και η ένταση που δημιουργήθηκε στη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και την αστυνομία.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος το μπάσκετ για φέτος στον Ολυμπιακό...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για την πελατειακή σχέση που έχει αναπτύξει ο μπασκετικός Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό, τις ανύπαρκτες δικαιολογίες και το ουσιαστικό φινάλε της χρονιάς για τους Πειραιώτες.

Τέλος το μπάσκετ για φέτος στον Ολυμπιακό...

Τι άλλο μπορεί να του συμβεί του Ολυμπιακού; Εχει χάσει με όλους τους τρόπους όλους τους τίτλους στην Ελλάδα από τον ΠΑΟ; Τώρα τι φταίει; Η διαιτησία, οι είκοσι παραπάνω που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ; Τι; Τώρα ποιος θα μιλήσει; Ναι, μπάσκετ είναι και όλα γίνονται. Αυτό όμως είναι κάτι το διαφορετικό. Κάποιοι θα μιλήσουν για τα σαλιγκάρια που βγαίνουν στη βροχή, για κόμπλεξ όσων τα βάζουν με την ομάδα και που περιμένουν την κακή στιγμή για να φωνάξουν.

Δεν είναι έτσι. Επίσης δεν πρόκειται για απόψεις εν θερμώ. Ούτε χρειάζεται ψυχραιμία και να το ξαναδούμε. Να δούμε τι; Το κεκλεισμένων; Τον Παναθηναϊκό να παίζει με το εφηβικό; Με μόλις δυο παλιοσειρές; Να έχει έξω Γκιστ, Μαυροκεφαλίδη και σε όλα σχεδόν τα φιλικά να μην ξέρει που πατάει και που βρίσκεται; Με νέο προπονητή; Να χάνει στο 30΄με 13 πόντους; Να είναι πίσω με επτά στα 100 δευτερόλεπτα για το φινάλε; Να είναι ο Ολυμπιακός πιο έτοιμος και με ίδιο κορμό και να κοντρολάρει το ρυθμό για αρκετή ώρα; Τι άλλο; Τι παραπάνω; Ποια δικαιολογία να ψάξεις να βρεις για τον Ολυμπιακό;

Ο Παναθηναϊκός δεν έβαλε δέκα τρίποντα από τη σέντρα για να γυρίσει το ματς. Ο Ολυμπιακός έφυγε από το γήπεδο χωρίς να καταλάβει κανείς το γιατί. Ξεπερνάει τα όρια του κόμπλεξ. Είναι κάτι άλλο που η επιστήμη δεν μπορεί να το εξηγήσει. Το μπάσκετ είναι άθλημα όπου όλα μπορούν να συμβούν. Σωστά. Εχει συστήματα, ατυχίες και όλα τα παρελκόμενα. Αυτό όμως δεν γίνεται. Ακόμη και να μην έβαζε το καλάθι ο Μπατίστα η διαχείριση του Ολυμπιακού ήταν λάθος. Αν κέρδιζε στο τέλος θα ήταν όλα καλά; Προφανώς όχι. Απλά, θα έβαζε τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι.

Τώρα όμως δεν γίνεται αυτό. Ο Ολυμπιακός έχασε όχι μόνο ένα παιχνίδι και ένα κύπελλο. Ουσιαστικά έχασε όλη του τη χρονιά. Όχι αγωνιστικά. Ψυχολογικά. Εχασε τον κόσμο του. Ποιος φίλαθλός του θα τον εμπιστευθεί ξανά στη διάρκεια τη σεζόν; Μόνο αν πάει φαϊναλ φορ στην Ευρωλίγκα θα ασχοληθεί κανείς μαζί του όσο κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό. Ποιος θα τον πιστέψει ακόμη και αν πάει με 2-0 νίκες στους πρώτους τελικούς και έχει και το αβαντάζ έδρας; Ο Ολυμπιακός απόψε έχασε κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι με – έστω - απίστευτο τρόπο αυτοχειρίας. Γύρισε ακόμη περισσότερα χρόνια πίσω και θα χρειασθεί πάρα πολλά πράγματα ώστε να ξανακερδίσει τον κόσμο και τον ίδιο του τον εαυτό. Για φέτος, ας τον ξεχάσουμε… *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκέλα ολκής για Μαυροβούνιο – Χ στο Σουηδία-Ρωσία!

Το ματς ανάμεσα στη Σουηδία και τη Ρωσία, έληξε ισόπαλο, όμως η μεγάλη έκπληξη έγινε στο Βαντούζ, όπου το Μαυροβούνιο ήρθε ισόπαλο με το Λιχτενστάιν. Στην πρώτη θέση και η Αυστρία 2-1 στη Μολδαβία.

Γκέλα ολκής για Μαυροβούνιο – Χ στο Σουηδία-Ρωσία
Οι Μαυροβούνιοι σταμάτησαν πάνω στους δύο πορτιέρο του Λιχτενστάιν και υπέπεσαν σε αναπάντεχη γκέλα. Ισόπαλο το Σουηδία – Ρωσία (1-1), με τον Ντουρμάζ να φτιάχνει το γκολ των Σκανδιναβών. Σπουδαία νίκη 2-1 για την Αυστρία επί της Μολδαβίας, εκτός έδρας και αυτή στην κορυφή του 7ου ομίλου για τα προκριματικά του Euro 2016.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΡΩΣΙΑ 4
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 4
ΑΥΣΤΡΙΑ 4
ΣΟΥΗΔΙΑ 2
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ 1
ΜΟΛΔΑΒΙΑ 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/10):
ΡΩΣΙΑ – ΜΟΛΔΑΒΙΑ
ΑΥΣΤΡΙΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

ΣΟΥΗΔΙΑ – ΡΩΣΙΑ 1-1
(49’ Τοϊβόνεν – 10’ Κοκόριν)

Ο Τζίμι Ντουρμάζ αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά και ήταν εκείνος που έβγαλε την ασίστ στον Όλα Τοϊβόνεν για το γκολ της ισοφάρισης των Σκανδιναβών. Οι Ρώσοι κατόρθωσαν να προηγηθούν μόλις στο 10ο λεπτό με ένα περισσότερο τεχνικό και λιγότερο δυνατό σουτ από τον Αλεξάντερ Κοκόριν που νίκησε τον Ίσακσον. Το ματς έμεινε ισόπαλο μέχρι το τέλος (1-1), με τους Ρώσους πλέον να βάζουν θεμέλια για την πρωτιά στον όμιλο, την ώρα που οι Σουηδοί έφεραν δεύτερη ισοπαλία.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ – ΑΥΣΤΡΙΑ 1-2
(27΄ Ντέντοφ (πεν.) – 12’ Αλάμπα (πεν.) 51΄ Γιάνκο)

Οι Αυστριακοί πήραν πολύ σημαντική νίκη στο Κισινάου, αφού επικράτησαν με 2-1 και πλέον βρίσκονται και αυτοί στην κορυφή του ομίλου με τέσσερις. Ο Αλάμπα από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό, ενώ ο Ντέντοφ ισοφάρισε στο 27ο λεπτό με τον ίδιο τρόπο. Ο Γιάνκο στο 51ο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φουκς έδωσε τη νίκη στην Αυστρία, που πλέον μπαίνει για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 0-0

Οι δύο τερματοφύλακες του Λιχτενστάιν σταμάτησαν το Μαυροβούνιο. Ο Πίτερ Γέλε, που αγωνίστηκε στα πρώτα 60 λεπτά, πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων, αφού σταμάτησε σε μεγάλη φάση τον Γιόβετιτς και τον Νταμιάβιτς, ενώ στο δεύτερο μέρος, τραυματίστηκε στο 60, για να αντικατασταθεί από τον Μπίσερ. (στην 2η περίπτωση βοήθησε και το δοκάρι_ Αυτός ζήλεψε τη δόξα του πρώτου πορτιέρο και σταμάτησε τους Βούσινιτς και Τομάσεβιτς για να κρατήσει το μηδέν για την εστία του. Παρά το 26-2 στις τελικές, το Μαυροβούνιο, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα συγχαρητήρια και η ευχή του Γιαννακόπουλου!

Τα εύσημα σε όλο το τιμ του Παναθηναϊκού για τη νίκη πρόκριση απέναντι στον Ολυμπιακό έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. «Τελευταία φορά χωρίς κόσμο», το μήνυμα από τον ισχυρό άνδρα των «πράσινων».

Τα συγχαρητήρια και η ευχή του Γιαννακόπουλου

Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ, μέσω δήλωσής του μετά το τέλος του ματς, έδωσε συγχαρητήρια σε όλoυς τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο, ενώ ευχήθηκε να μην ξαναμείνει η ομάδα χωρίς κόσμο.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο και σε όλους τους αθλητές μας. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που θα στερηθούν οι φίλαθλοί μας την δυνατότητα να πανηγυρίσουν από κοντά, τις μαγικές αυτές στιγμές».

Ιβάνοβιτς: «Παίξαμε πάνω από το όριό μας»

Ξεπέρασε τον εαυτό του και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός για να φτάσει στη νίκη επί του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ιβάνοβιτς: «Παίξαμε πάνω από το όριό μας»

«Ίσως σήμερα να παίξαμε πάνω από το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Παίξαμε αυτό το παιχνίδι με πολλή αυτοπεποίθηση. Είχαμε πολύ καθαρές ιδέες στην άμυνά μας, που ήταν το κλειδί, και πάθος στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός ξέραμε πως παίζει καλά στο ανοιχτό γήπεδο και μπορεί να πετυχαίνει εύκολα παιχνίδια. Εμείς παίξαμε καλή άμυνα στο τρανζίσιον στο πρώτο ημίχρονο. Αρχίσαμε πολύ άσχημα στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν είχαμε ένταση κι ενέργεια και δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα στο τρανζίσιον. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι. Εμείς όμως βρήκαμε τον τρόπο να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά πιο σημαντικό ακόμη είναι ότι κερδίσαμε κάποιους παίκτες. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έχουμε πολύ δρόμο για να βελτιωθούμε περισσότερο», ανέφερε ο Μαυροβούνιος τεχνικός.

Μιλώντας για τα σχήματα ανάγκης που χρησιμοποίησε, είπε: «Ξέραμε από χθες πως ο Γκιστ δεν ήταν σε θέση να παίξει. Από εκείνο το σημείο ήταν ξεκάθαρο για μας πως ο Διαμαντάκος θα έπαιρνε χρόνο στο ‘4’ και ο Γιάνκοβιτς στο ‘4’».

Σχολιάζοντας την απουσία του κόσμου και πώς επέδρασε στην ομάδα του, είπε: «Δεν έχει σημασία πώς γίνονται αυτοί οι αγώνες. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που μπορεί να δώσει ένας παίκτης στην Ευρώπη. Όλοι οι παίκτες έχουν κίνητρο, δεν έχει σημασία αν το γήπεδο είναι γεμάτο ή όχι».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν είπε: «Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να γυμναστούμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Δεν ξέρω ακριβώς τι ομάδα έχω στα χέρια μου».*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαρτζώκας: «Απογοητευτικός ο τρόπος που χάσαμε»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αναζήτησε δικαιολογίες για την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό. Σε αρθροσκόπηση θα υποβληθεί ο Πρίντεζης.

Μπαρτζώκας: «Απογοητευτικός ο τρόπος που χάσαμε»

«Ήταν πολύ απογοητευτικός ο τρόπος που χάθηκε η νίκη. Δεν έχω λογική εξήγηση για αυτό που συνέβη. Όλοι βρίζουν. Κι εμείς έτσι θα βρίζαμε. Αυτή είναι η ομορφιά του μπάσκετ, αλλά είναι πολύ σκληρό για τον τρόπο που χάνεις. Συνέβη ό,τι έπρεπε για να χάσουμε αυτό το ματς. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο ματς με την αναπληρωματική του πεντάδα. Υπήρξε μια χαλάρωση στον αμυντικό τομέα και συνέβη ό,τι μπορούσε να συμβεί για να χάσουμε το ματς. Κάναμε δύο λάθη σε μις ματς, δύο πικ εν ρολ άμυνες τραγικές, χάσαμε το ριμπάουντ από air ball τρίποντο, χάσαμε μια βολή από παίκτη με ευστοχία 90%, ενώ παρότι έπρεπε να κάνουμε ένα φάουλ, δεν έγινε από κανέναν και το παιχνίδι κρίθηκε. Είναι πολύ σκληρό και απογοητευτικό. Κανείς δεν είχε την αίσθηση πως θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Και πριν πολλά χρόνια, που ο Ολυμπιακός είχε πολύ χειρότερη ομάδα, έτσι ήταν αυτά τα παιχνίδια. Πρέπει να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, αν και ξεκινάμε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Η ευθύνη είναι όλων μας, και των προπονητών που δεν μπορέσαμε να πείσουμε τους παίκτες ποιος είναι ο τρόπος για να κερδίσουμε το παιχνίδι», τόνισε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει πνευματικό πρόβλημα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, απάντησε: «Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει στο ΟΑΚΑ, και πέρσι και πρόπερσι. Σήμερα κατέβηκε με το πρέπει και το άγχος του φαβορί εκτός έδρας, αλλά στο τελευταίο τρίλεπτο ήταν απογοητευτικός ο τρόπος που ενεργήσαμε εμείς, ενώ οι παίκτες του Παναθηναϊκού ενήργησαν καλύτερα».

Για το χρόνο συμμετοχής του Σπανούλη (21 λεπτά) είπε: «Πήρα μια απόφαση για το κοουτσάρισμα κι αυτό είναι όλο».

Για την επόμενη μέρα, είπε: «Είναι σίγουρα πολύ δύσκολη. Όλοι έχετε δει πώς κινήθηκε ο Ολυμπιακός και το αν έχει πρόοδο στο παιχνίδι του. Όσοι είναι στον Ολυμπιακό, όμως, πρέπει να ξεπεράσουν αυτόν τον τοίχο που είναι μπροστά τους».

Τέλος, ανέφερε πως ο Γιώργος Πρίντεζης οδεύει στο χειρουργείο. «Ο Πρίντεζης θα κάνει αρθροσκόπηση στον αστράγαλο και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον ένα μήνα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει από την ημέρα που γύρισε από την Εθνική».