Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Είναι μια μέρα δύσκολη…!

Βαρύ κι ασήκωτο το κλίμα στον Ολυμπιακό μετά το κάζο από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Λαϊκά δικαστήρια στο ΣΕΦ, πιθανές και εξελίξεις στην ομάδα. Οργή για Γιαννακόπουλο.

Είναι μια μέρα δύσκολη…

Ο Ολυμπιακός πήγε στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς σαν φαβορί, πληρέστερος, συμπαγέστερος, με λιγότερες απουσίες, ίδιο κορμό και προπονητή, αλλά και σε ένα περιβάλλον όχι ακριβώς… φιλόξενο, αλλά σε καμία περίπτωση ανάλογο με προηγούμενες επισκέψεις του στο ΟΑΚΑ. Και παρά το κακό του ξεκίνημα στον αγώνα, έδωσε γρήγορα την αίσθηση πως είναι η καλύτερη ομάδα, ξέφυγε στο σκορ στην τρίτη περίοδο και φάνηκε να «καθαρίζει» το παιχνίδι χάρη στα τρίποντα του Λοτζέσκι στο τέλος. Όμως σε μια ανεπανάληπτη καθίζηση και θαρρείς και προσπάθησε να χάσει, είδε τον ελλιπέστατο και νεανικό Παναθηναϊκό να του κλέβει τη νίκη.

Οι «διακόπτες» στο +7 του 1:55 πριν το τέλος έπεσαν και με τρεις σερί λάθος επιθέσεις κι αντίστοιχες άμυνες ο Ολυμπιακός απέδειξε πως δεν έχει εξαντλήσει όλους τους τρόπους αυτοχειρίας απέναντι στον Παναθηναϊκό στους περσινούς τελικούς της Α1. Θαρρείς και κατέβαλε προσπάθεια για να χάσει, με αβίαστα λάθη, ανορθολογικές επιθετικές επιλογές, άστοχα σουτ και κάκιστες άμυνες. Αποκορύφωμα, το φάουλ που αν και υπήρχε σχετική εντολή από τον πάγκο δεν έγινε ποτέ στον Διαμαντίδη (θα ήταν το τέταρτο ομαδικό και δεν θα υπήρχαν βολές) επιτρέποντάς του να σερβίρει το καλάθι της νίκης στον Μπατίστα με κάρφωμα στον… αιφνιδιασμό!

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός είδε να χάνεται πρόωρα-και πάλι δια χειρός του «αιωνίου» του αντιπάλου-ο πρώτος από τους τρεις στόχους της σεζόν.

Και τώρα τι;

Ο Ολυμπιακός είναι ακόμη στην αρχή της σεζόν και έχει τους δύο μεγάλους στόχους του μπροστά του. Όμως ο κόσμος του είναι αγανακτισμένος. Πάνω που ξεπέρασε το περσινό πάθημα στους τελικούς της Α1, ήρθε ένα ακόμη πιο «ηχηρό» χαστούκι. Οι περίπου 100 οπαδοί του που υποδέχτηκαν με άγριες διαθέσεις την αποστολή στο ΣΕΦ αργά το βράδυ αντιπροσωπεύουν το αίσθημα της πλειοψηφίας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας άκουσε τα περισσότερα, δίχως-ωστόσο-να γλιτώσουν και οι παίκτες. Άλλωστε η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τη μία πλευρά ή την άλλη, αλλά και τις δύο.

Το θέμα είναι τι ξημερώνει στον Ολυμπιακό… Σαφής απάντηση για την ώρα δεν υπάρχει. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος δεν συνηθίζουν να «ξηλώνουν» προπονητές, ειδικά αυτούς που έχουν παρουσιάσει έργο, έστω κι αν κάνουν λάθος. Όμως είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσουν τα αφεντικά της ΚΑΕ αν οι κραυγές ορισμένων αγανακτισμένων οπαδών γίνουν κύμα οργής στα προσεχή παιχνίδια στο ΣΕΦ.

Σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο, οι «ερυθρόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά. Αρχικά στην πρεμιέρα της Α1 την Κυριακή, όπου υποδέχονται τον Απόλλωνα Πατρών κι αφετέρου στη δύσκολη αφετηρία της Ευρωλίγκας με τη Βαλένθια στην Ισπανία την επόμενη Παρασκευή. Στα παιχνίδια αυτά, αλλά και συνολικά για περίπου ένα μήνα, ο Γιώργος Πρίντεζης θα είναι εκτός μάχης καθώς θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση για καθαρισμό στον αστράγαλό του.

Οργή για Γιαννακόπουλο

Στον Ολυμπιακό δεν αναζητούν δικαιολογίες για την ήττα τους, αλλά υπάρχει οργή για τη στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Καταγγέλλουν φραστικές κι όχι μόνο επιθέσεις του προς ανθρώπους της αποστολής (τον αντιπρόεδρο Γιώργο Σκινδήλια και τον γενικό διευθυντή Χρήστο Σταυρόπουλο), αλλά και απειλές προς τους διαιτητές. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν ένσταση για την παρουσία του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο γήπεδο αν και τιμωρημένος από την ΕΦΙΠ, αλλά και για τους πάνω από 30-40 οπαδούς που με κάποιον τρόπο μπήκαν στο ΟΑΚΑ με όχι ειρηνικές διαθέσεις και… φίλαθλο πνεύμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: