Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τα… παιδιά απ’ την Πάτρα!

Στα ημιτελικά του κυπέλλου μπάσκετ προκρίθηκαν τα… παιδιά του Απόλλων Πατρών, που επικράτησαν 81-63 των... αμούστακων εφήβων του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης.

Τα… παιδιά απ’ την Πάτρα
Ο νικητής τα παίρνει όλα και ο χαμένος τίποτα λέει ο θυμόσοφος λαός, όμως στη περίπτωση του προημιτελικού Πανιώνιος-Απόλλων Πατρών, υπήρχαν δύο νικητές. Ο ουσιαστικός, που ήταν ο Απόλλωνας λόγω του ότι πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά με σκορ 81-63, αλλά και ηθικός Πανιώνιος, που πάλεψε σαν ίσος προς ίσο για 25 λεπτά, παίζοντας με δέκα έφηβους και μόλις τρεις ενήλικους (17,2 ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας) που είχαν χρόνο συμμετοχής πέρυσι, αλλά και τον Βαγγέλη Δεγάιτα (προπονητής των εφήβων), αντί του Θανάση Παπαχατζή στον πάγκο.

Οι «μελανόλευκοι» πήραν λοιπόν τη πρόκριση χάρη στον εκπληκτικό Ελ Αμίν που σταμάτησε στους 29 πόντους, ενώ στους 15 και στους 13 σταμάτησαν οι Γκάλογουεί και Σκορδίλης αντίστοιχα. Εξαιρετική παρουσία για τους «κυανέρυθρους» από τον Μοντσενίγο (22π. 6/8 τριπ.)

Ο αγώνας:

Ο Απόλλωνας μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και με μεγαλύτερο επιθετικό πλουραλισμό (Γκαλογουεϊ, Ελ Αμίν) και 3/3 τρίποντα, προηγήθηκε 13-4 στο 4΄. Οι «μελανόλευκοιι» έπαιρναν σκορ στο «ζωγραφιστό» με τον Σκορδίλη, αλλά έχαναν αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες στους γηπεδούχους. Έτσι ο Πανιώνιος αντέδρασε άμεσα και μείωσε σε 20-19 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, καθώς βρήκε λύσεις με τους Μοντσενίγο, Σπυρόπουλο και Πετρόπουλο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε θεαματικά και η μία άστοχη επίθεση διαδεχόταν την άλλη. Το… ντέρμπι όμως καλά κρατούσε, (25-26 τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο). Με τρίποντο του 15χρονου (!) Μωραϊτη, ο Πανιώνιος πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα (29-28) τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με βραχεία κεφαλή στο εικοσάλεπτο.

Με τον Μοντσενίγο να εκτελεί έξω από τα 6.75 και με αρκετό… νεανικό ενθουσιασμό, ο Πανιώνιος προηγήθηκε 38-34 μετά από τέσσερα λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάπου εκεί όμως οι δυνάμεις των νεαρών παικτών των γηπεδούχων εξαντλήθηκαν, ο Απόλλωνας σοβαρεύτηκε και η πλάστιγγα έγειρε εμφατικά προς τη μεριά των πατρινών. Με σερί 20-0 (!) και μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ελ Αμίν και Σκορδίλη πήραν προβάδισμα δεκαέξι πόντων (54-38), δυόμιση λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Το τέταρτο δεκάλεπτο διεξήχθη χωρίς ενδιαφέρον για τον νικητή, με τους δύο προπονητές να δοκιμάζουν ουσιαστικά πράγματα και να δίνουν ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες. Οι Ελ Αμίν και Σκορδίλης βρήκαν συμπαραστάτη στο σκοράρισμα στους Γκάλογουεϊ και Πεν, ο Πανιώνιος προσπαθούσε με Μοντσενίγο, Σταμάτη και Πετρόπουλο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας στους 18 πόντους…

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 29-30, 49-62, 63-81.

Πανιώνιος (Δεγάιτας): Γεωργιάδης, Μωραίτης 3 (1), Σταμάτης 14 (1), Μοντσενίγος 22 (6), Μπίρης, Μελισουργός 2, Μπιλής 2, Καράμπελας, Καπρής, Δούκας, Σπουρόπουλος 8, Πετρόπουλος 12 (1).
Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Μαστρογιαννόπουλος, Αργυρόπουλος 6, Γκαλογουεϊ 15 (1), Σκορδίλης 13, Πεν 11 (3), Φιτσπάτρικ 3 (1), Αντωνάκης, Μπατής 4 (1), Ελ Αμίν 4 (1), Πελεκούδας, Μολφέτας, Νιφόρας.

* Ο Απόλλων Πατρών θα περιμένει πλέον τον αντίπαλό του στα ημιτελικά από την κλήρωση που θα γίνει τις προσεχείς ημέρες στα γραφεία της ΕΟΚ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: