Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Τους έκανε πλάκα με τη μισή ομάδα!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ.

Τους έκανε πλάκα με τη μισή ομάδα!
Αφού δεν τα κατάφεραν ούτε τώρα δεν θα τα καταφέρουν ποτέ. Όπως και να τους πετυχαίνει το «τριφύλλι» θα τους γονατίζει.

Αυτό που έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ δεν εξηγείται με αγωνιστικούς όρους μόνο, εξηγείται και με ψυχοπαθολογικούς. Η νίκη είναι μεγάλο επίτευγμα για την ελλιπέστατη κι ανέτοιμη ομάδα του Παναθηναϊκού. Η νέα ήττα στο ΟΑΚΑ είναι μεγάλη κατραπακιά για τον Ολυμπιακό. Και για τον προπονητή του Ολυμπιακού αν πρέπει να λογίζεται ως τέτοιος ο Μπαρτζώκας την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

Οι νεαροί Έλληνες παίκτες του «τριφυλλιού» πήραν το παιχνίδι. Άξιος συμπαραστάτης τους ο σέντερ Μπατίστα. Ο Ουρουγουανός πέταξε μέσα στο καλάθι τους ψηλούς του Ολυμπιακού. Το κάρφωμα του που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό θα προβάλλεται από ‘δω και πέρα σε όλες τις αθλητικές εκπομπές.

Με μόλις τρεις παλιούς ο Παναθηναϊκός εξέθεσε τον «αιώνιο» αντίπαλο. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πήρε την επαγγελματική ταυτότητα του Μπαρτζώκα.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν μπλαζέ στο παρκέ. Συνήλθαν πήραν κεφάλι στο σκορ κι έγιναν πάλι μπλαζέ. Ο Παναθηναϊκός στηριγμένος στην άμυνά του έφερε τα πάνω κάτω στην τέταρτη περίοδο και πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή.

Αποδείχτηκε πεντακάθαρα. Απέναντι στους πράσινους οι κόκκινοι μειονεκτούν ψυχολογικά. Δεν το ‘χουν. Το τεχνικό επιτελείο αδυνατεί να τους αλλάζει ψυχολογία.

Ο εξάστερος του έχει πάρει τον αέρα. Η πράσινη φανέλα –αποδείχτηκε- μετράει περισσότερο. Αυτοί που τη φορούν παίρνουν ενέργεια κι αυτοπεποίθηση. Η ιστορία καταγράφει δύο «αιώνιους» μόνο που ο ένας μετράει χρόνια κούπες, νίκες, και διακρίσεις πολύ περισσότερο. Εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός κυριαρχεί ακόμα κι όταν παίζει με τη μισή ομάδα. Υποκλινόμαστε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: