Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ο Παναθηναϊκός όλα τα μπορεί!!

Ενθουσιασμός στις τάξεις του Παναθηναϊκού για την παλικαρίσια και κόντρα στα προγνωστικά νίκη επί του Ολυμπιακού. Καλύτερη συνέχεια υπόσχονται οι «πράσινοι» που όμως δεν παρασύρονται.

Ο Παναθηναϊκός όλα τα μπορεί

Κι όμως, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ακόμη κι αν βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές ή και στο -7 στο 1:55 πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να κερδίσει ξανά τον «αιώνιο» αντίπαλο. Χάρη στην τεράστια κλάση του Διαμαντίδη, που πέτυχε το τρίποντο της ισοφάρισης και σέρβιρε το νικητήριο καλάθι, το σθένος του Μπατίστα που αν και με λιγοστές ανάσες έτρεξε σαν… σπρίντερ και κάρφωσε την μπάλα για τη νίκη, την «έκρηξη» των Παππά και Γιάνκοβιτς που έδειξαν έτοιμοι να επωμιστούν περισσότερες ευθύνες, τα προσωπικά καλάθια από Σλότερ, Μπλουμς και Μποχωρίδη που κράτησαν όρθια την ομάδα όταν όλα έδειχναν να χάνονται, την αυταπάρνηση του Φώτση και το θράσος του Διαμαντάκου.

Ο Παναθηναϊκός έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως όποιος τον υποτιμήσει, θα το πληρώσει ακριβά. Κι αν υπό τέτοιες συνθήκες κερδίζει ένα ντέρμπι, άφησε υποσχέσεις πως μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα πράγματα όταν θα αποθεραπευτούν οι Γκιστ, Μαυροκεφαλίδης, Χαραλαμπόπουλος και Νέλσον, αλλά κι όταν θα αποκτηθεί ο αθλητικός ψηλός που αναζητείται.

Πάντως οι «πράσινοι» δεν παρασύρονται. Αντιλαμβάνονται πως αν η εξαιρετική τους αρχή στη σεζόν δεν έχει συνέχεια, ο θρίαμβος επί του Ολυμπιακού θα είναι άνευ αντικρίσματος. Όπως επίσης γνωρίζουν πως έχουν αγωνιστικές αδυναμίες, που δεν εξαλείφθηκαν ως δια μαγείας, καθώς και πολλά περιθώρια βελτίωσης, αλλά δεν διαθέτουν πολύ χρόνο αφού την Κυριακή αρχίζει το πρωτάθλημα με την επικίνδυνη Νέα Κηφισιά στο ΟΑΚΑ κι ακολουθεί (την Πέμπτη κόντρα στην Τουρόβ στο ΟΑΚΑ) η έναρξη της Ευρωλίγκας σε έναν όμιλο όπου ακόμη κι αυτή η πρόκριση στο Top 16 μόνο αυτονόητη δεν είναι. Ωστόσο αν μη τι άλλο η τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού έφερε την αυτοπεποίθηση στα ύψη, «έφτιαξε» τον κόσμο κι έδωσε ώθηση για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα.

*Στις τάξεις του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει ανησυχία για την ένσταση του Ολυμπιακού. Θεωρούν πως περίπτωση ακύρωσης της νίκης δεν υπάρχει, από τη στιγμή που οι παραβάσεις που σημειώθηκαν δεν αφορούν τον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει, ωστόσο, ορατό ενδεχόμενο νέας τιμωρίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα αθλητικά όργανα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: