Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

«Μπορεί ο ΠΑΟΚ να τερματίσει πρώτος»

Την πεποίθηση του, πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να παραμείνει πρώτος μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος, εξέφρασε ο Μάαρτεν Μάρτενς. Ο Ολλανδός τονίζει πως θα εμφανιστεί καλύτερος στη συνέχεια.

«Μπορεί ο ΠΑΟΚ να τερματίσει πρώτος»
Πρωταθλητής μπορεί να αναδειχθεί ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον ποδοσφαιριστή της ομάδας, Μάαρτεν Μάρτενς.

Ο μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά», μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero», τόνισε πως η ομάδα μπορεί να συνεχίσει να βγάζει καλή εικόνα σαν και αυτή με τη Ντιναμό Μινσκ.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως η αγωνιστική του εικόνα θα βελτιωθεί σύντομα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν μαθαίνει ελληνικά: «Έχω ξεκινήσει μαθήματα, βοηθάει στην προσαρμογή μου και στην συνεννόηση. Έχουμε Έλληνα προπονητή που στην προπόνηση μιλάει σχεδόν μόνο ελληνικά. Επίσης μου αρέσει να μιλάω αρκετές γλώσσες. Το ότι άρχισα μαθήματα τον τελευταίο μήνα είναι γιατί το πρώτο διάστημα στην Ελλάδα είχα υποχρεώσεις και δεν ήταν να ξεκινήσω μαθήματα αλλά και γιατί πέρυσι είχαμε ξένο προπονητή. Τώρα έχω ξεκινήσει να μάθω ελληνικά και μου αρέσει».

Για το ποια πιστεύει πως είναι η πιο... κοντινή εικόνα του ΠΑΟΚ, με την έννοια πως εντυπωσίασε απέναντι στην Ντιναμό Μινσκ αλλά δεν άρεσε κόντρα στην Γκινγκάμπ: «Φυσικά η εικόνα που θέλουμε να βγάζουμε είναι αυτή κόντρα στην Ντιναμό. Θέλουμε να δείχνουμε αυτή την εικόνα αλλά δεν είναι εύκολο να έχουμε αυτή την εικόνα που θα είναι σε υψηλό επίπεδο. Γνώριζα και είχαμε πει πως το ματς με την Γκινγκάμπ ήταν δύσκολο. Ήταν λάθος μας το πώς αγωνιστήκαμε και ελπίζουμε να την κερδίσουμε εδώ».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ πέρυσι έχοντας καλούς παίκτες, δεν παρουσίασε ένα καλό σύνολο:«Δεν θέλω να πω τι έγινε πέρυσι. Κοιτάμε τώρα τι θα γίνει στο εξής. Θέλουμε να κοιτάμε μπροστά, δουλεύουμε πολύ. Δείχνουμε πάθος. Είμαστε μια ομάδα, ένα σύνολο που όλοι μαζί αμυνόμαστε και όλοι μαζί κάνουμε επίθεση. Έχει σημασία να βγάζουμε ένα καλό σύνολο και θα κοιτάξουμε να μην έχουμε άσχημα αποτελέσματα που θα μας επηρεάσουν».

Για την κατάστασή του και τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε (σ.σ. είχε πρόβλημα στο πέλμα): «Με βοήθησε η ειδική εξέταση που έκανα. Γι' αυτό έκανα αυτή την εξέταση. Νιώθω καλύτερα, έχω ενοχλήσεις κάποιες στιγμές. Νιώθω καλά όμως και χαίρομαι γι' αυτή την εξέταση».

Για το ότι πέρυσι δεν έδειξε τις δυνατότητές του: «Δεν θέλω να σκέφτομαι τι έγινε πέρυσι. Κοιτάω μπροστά, δουλεύω σκληρά. Δεν είμαι ικανοποιημένος, πιστεύω πως μπορώ να τα πάω καλύτερα. Είναι διαφορετικό το ελληνικό με το ολλανδικό πρωτάθλημα. Αυτό μου στοίχισε σε χρόνο προσαρμογής. Δουλεύω και όσο καλύτερα πηγαίνω εγώ, πηγαίνει και η ομάδα».

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να παραμείνει πρώτος και τον Μάιο: «Φυσικά και το πιστεύω. Πιστεύω στις δυνατότητές μας. Αν δεν το πιστεύαμε, δεν θα ήμασταν τώρα πρώτοι. Δεν είναι εύκολος στόχος. Πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε εβδομάδα πως είμαστε καλοί. Θα έρθουν και κακές μέρες. Μπορούμε όμως να φτάσουμε σε υψηλό επίπεδο».

Για το ότι ο κόσμος έχει την αίσθηση πως λόγω του μη «γεμάτου» ρόστερ του ΠΑΟΚ, η ομάδα μπορεί στο εξής να έχει πολλές δυσκολίες στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της: «Είναι δύσκολο να συμμετέχεις σε πολλές διοργανώσεις μαζί. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Όσο περνά η σεζόν κάθε ομάδα μπορεί να προσαρμόζει τις προτεραιότητές της δίνοντας βάρος σε κάποια διοργάνωση. Εμείς κυνηγάμε και τους τρεις στόχους. Κάνουμε καλή ζωή. Όταν έχεις συνεχόμενα ματς, κάνεις διαφορετική προετοιμασία. Εμείς προσπαθούμε και κοιτάμε να τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: