Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ημαρτον πια με τα νομοσχέδια της βίας!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος εξοργίζεται με το παραμύθι του νέου νόμου που θα έρθει και θα πατάξει τη βία από μια ακόμη κυβέρνηση που παίζει με τη νοημοσύνη των φιλάθλων.
Ακόμη μια ομιλία υφυπουργού Αθλητισμού, του Γιάννη Ανδριανού, στην Βουλή που τάζει στον Ελληνα ότι θα του λύσει το πρόβλημα της γηπεδικής βίας, δηλαδή ότι θα του δημιουργήσει περιβάλλον που θα επιτρέπει την επίσκεψη στην κερκίδα δίχως φόβο για την σωματική και την ψυχική ακεραιότητά του.. Δηλαδή ακόμη μια φορά που ένας υφυπουργός Αθλητισμού υπόσχεται από τη Βουλή δράση για την πάταξη της βίας, ακόμη μια φορά που προαναγγέλλεται ένας νόμος που θα πατάξει τη γηπεδική βία. Ακόμη ένας υφυπουργός που μιλά για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και προαναγγέλλει ότι θα λειτουργήσει κύκλωμα παρακολούθησης, ότι θα λειτουργήσουν οι κάμερες. Φτάσαμε στο 2014, στην εποχή που ο καθένας μας κουβαλά πάνω του μια κάμερα τελευταίας τεχνολογίας, κι ακούμε ακόμη το παραμύθι με τις κάμερες που σε όλο τον πλανήτη δουλεύουν εδώ και δύο δεκαετίες και στην Ελλάδα δεν δούλεψαν ποτέ.
ADVERTISEMENT
Ακόμη ένα πολιτικό πρόσωπο που δεν εννοεί να καταλάβει ότι με όλα αυτά τα “θα” όχι απλώς δεν πείθει αλλά δημιουργεί αποστροφή στον μέσο Ελληνα φίλαθλο, δηλαδή στον μέσο Ελληνα πολίτη.
Αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, πρέπει να έχει την εντύπωση ότι απευθύνεται σε μωρόμυαλους, σε ηλίθιους και άβουλα όντα. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως οι προηγούμενες, υπόσχεται λύση στο θέμα της γηπεδικής βίας όταν επί των ημερών της γίνονται μόνο βήματα προς τα πίσω και ούτε ελάχιστο βήμα προς τα εμπρός. Τολμά να μιλά για την πάταξη της βίας μόλις λίγες μέρες μετά τον θάνατο ενός ανθρώπου που έκανε το λάθος να πάει σε ένα γήπεδο για να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Προφανώς η ντροπή έχει μεταναστεύσει αλλού, δεν ζει σε αυτή την χώρα, δεν υπάρχει πια ούτε για δείγμα.
Δεν πείθονται ούτε μωρά παιδιά για την ανάγκη ύπαρξης νέου νόμου προκειμένου να παταχθεί η βία. Ακόμη και τα μωρά έχουν καλά αντιληφθεί ότι δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από εφαρμογή των νόμων. Αυτό και μόνον αυτό. Αλλά όπως και οι προηγούμενες η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει ούτε το όραμα ούτε τα κότσια για να πάει κόντρα στα συμφέροντα που όχι μόνο συντηρούν τη βία αλλά και την προκαλούν. Αφού δεν έχει ούτε κότσια, ούτε όραμα, ούτε την ελευθερία να λειτουργήσει για να πατάξει την αθλητική βία, ας κάνει τουλάχιστον το ελάχιστο: δηλαδή αυτό που ξέρει να κάνει καλά: το κορόιδο.
Η στάση αυτής της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, απέναντι στην βία και την διαφθορά στον αθλητισμό, και ειδικά στο ποδόσφαιρο, είναι – το λιγότερο – εξοργιστική. Προκαλεί τον μέσο Ελληνα, όταν του μιλά για την ανάγκη νέων νόμων και του κρύβει ότι δεν έχει τα κότσια να εφαρμόσει τους ισχύοντες. Είναι μια κυβέρνηση που επιμένει να μας κοροϊδεύει κατάμουτρα.
Ημαρτον, λοιπόν, με τους νέους νόμους που θα μας φέρουν την ειρήνη και τον πολιτισμό στα γήπεδα. Σταματήστε επιτέλους την κοροϊδία. Διότι πλέον δεν παίζετε μόνο με την υπομονή, αλλά και με την οργή του μέσου Ελληνα. Και θα πετύχετε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιδιώκετε. Οχι απλώς δεν θα κοιμίσετε για ακόμη μια φορά το ποίμνιο, αλλά θα ξυπνήσετε και θα εξοργίσετε ακόμη και αυτούς τους ελάχιστους που επιμένουν να αψηφούν τους κινδύνους και να κλείνουν τη μύτη στην κακοσμία, αυτούς τους λίγους που επιμένουν να πηγαίνουν στο γήπεδο. Θα καταφέρετε να κόψουν το γήπεδο και αυτοί. Θα τα παίζετε όλα τα ματς με άδειες κερκίδες. Και τότε ναι, θα πανηγυρίσετε ότι λύσατε το πρόβλημα της βίας. Αυτό τελικά επιδιώκετε.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: