Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Φταίνε, φόβος και λοιπές πνευματικές αδυναμίες!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες θεωρεί πως αποδείχτηκε ότι το πρόβλημα του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν είναι αγωνιστικό, αλλά φόβου, κόμπλεξ και άλλων πνευματικών αδυναμιών. 
Το ζήσαμε κι αυτό... Ο εμφανέστατα ποιοτικότερος (σε ό,τι αφορά το ρόστερ) Ολυμπιακός έχασε από τον Παναθηναϊκό των 11:27 του Διαμαντάκου, των 14:53 του Μποχωρίδη, των 29:27 του Γιάνκοβιτς, των 24:55 του Παππά.
ADVERTISEMENT
Λάθος ξεκίνησα ή μάλλον άδικα. Πάμε πάλι...
Μπράβο στον Παναθηναϊκό για τη νίκη του. Μπράβο στους παίκτες του οι οποίοι προσπάθησαν από το 1' έως και το 40' και όχι από το 1' έως και το 38'. Ο Παναθηναϊκός με το σκορ στο 49-60 γύρισε το ματς με την εξής πεντάδα: Μποχωρίδης, Παππάς, Μπλουμς, Γιάνκοβιτς και Διαμαντάκος.
Πάμε και στα δικά μας....
Δε ξέρω αν είναι κόμπλεξ ή φόβος. Μπορεί και τα δύο. Αν έχετε απάντηση μου την δίνετε. Μπάσκετ πάντως δεν είναι η αιτία. Δεν το ξεχνούν ξαφνικά όταν βλέπουν τον Παναθηναϊκό απέναντί τους. Κάτι άλλο πάντως δεν μπορεί να είναι. Κόμπλεξ ή φόβος. Ή και τα δύο.
Για τι μπάσκετ να μιλήσουμε; Για συστήματα; Για pick 'n' roll; Για λάθη; Για τρίποντα;
Όχι φίλοι και φίλες. Δε θα μιλήσω για μπάσκετ. Αρνούμαι.
Σε ματς το οποίο μετά από εύστοχη βολή, δέχεσαι κάρφωμα στον αιφνιδιασμό είναι ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Να έχεις φάουλ να δώσεις (τρία ομαδικά) και να μην το κάνεις είναι ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.
Δε μπορώ να διανοηθώ πως ο Βασίλης Σπανούλης δεν έκανε φάουλ στον Διαμαντίδη με 2,6 δευτερόλεπτα για την λήξη και ενώ τον είχε δίπλα του. Ανεπίτρεπτο!
Βασικά τα ομαδικά φάουλ θα έπρεπε να είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί όταν ο Έι Τζέι Σλότερ έκανε περίπατο στη ρακέτα του Ολυμπιακού σα να βγάζει το σκύλο του βόλτα στο πάρκο και με άνεση μετέτρεπε το 68-75 (1'26'' για την λήξη) σε 72-75. Στην προθέρμανση πιο δύσκολα σκόραρε....
ΜΕ ΤΟ «ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ»
Για όλα τα παραπάνω ΟΥΔΕΜΙΑ ευθύνη φέρει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Οι παίκτες όφειλαν να τα κάνουν διότι τους είχε δώσει σχετική εντολή. Το ανέφερε άλλωστε προς τιμήν του και ο Κώστας Σλούκας ο οποίος δήλωσε, «Η ομάδα ήταν άψογα προετοιμασμένη, το τεχνικό τιμ έκανε άψογα τη δουλειά του, αλλά παρότι είχαμε διαφορά χάσαμε. Οι παίκτες αναλαμβάνουμε την ευθύνη αυτής της τεράστιας αποτυχίας. Θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι κάνοντας ένα φάουλ, αλλά παρότι ο πάγκος ωρυόταν δεν έγινε φάουλ και δεχτήκαμε το καλάθι. Η χρονιά αρχίζει με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Οι παίκτες αναλαμβάνουμε 100% την ευθύνη της ήττας. Αυτό που μας απομένει είναι να επικεντρωθούμε στους άλλους δύο μας στόχους. Το παιχνίδι ήταν δικό μας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να κράξει κάποιος τους προπονητές. Στο τελευταίο δίλεπτο έπεσαν πλερέζες χωρίς λόγο. Εκεί δεν μπορεί να κάνει κάτι ο προπονητής, η ευθύνη είναι των παικτών».
Για να το λέει κάτι περισσότερο θα ξέρει, ΑΛΛΑ...
Αλλά ο Μπαρτζώκας έχει τεράστια ευθύνη για το γεγονός ό,τι το ματς έφτασε εκεί που έφτασε. Στα τελευταία 3΄ο Ολυμπιακός έχει πετύχει ένα τρίποντο από νορμάλ επίθεση. Οι υπόλοιπες είναι για τα πανηγύρια. Ένα σουτ του Σλούκα από τα πέντε μέτρα γλιστρώντας, 3 ποσταρίσματα του Πρίντεζη με την μπάλα να καταλήγει σε αντίπαλα χέρια (ναι μεν στοχευμένη επίθεση, αλλά αφού δε σου πάει την αλλάζεις). Το μοναδικό σωστό ήταν το pick 'n' roll με το οποίο κέρδισε το φάουλ ο Σλούκας, αλλά αυτό δεν είναι σύστημα. Το «ανοικτά και pick 'n' roll» δεν είναι σύστημα!
Νομίζω πως ο coach πλέον καλείται να ζήσει με την έντονη αμφισβήτηση η οποία θα του ασκείται συνεχώς ακόμη και με αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του στα εντός έδρας ματς του ΣΕΦ.
Το συγκεκριμένο παιχνίδι δε θα στοιχίσει στον Μπαρτζώκα τη θέση του στον πάγκο (και σωστά για μένα), αλλά η σχέση του με τον κόσμο της ομάδας θα φτιάξει μόνο (και εάν) τον Μάιο του 2015. Για οκτώ μήνες θα βιώνει την αμφισβήτηση καθημερινά ακόμη κι αν νικήσει την Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία με 60-130.
ΥΓ: Πόση στεναχώρια να αντέξει αυτός ο κόσμος από τη συγκεκριμένη ομάδα στα ματς με τον Παναθηναϊκό; Γιατί να πάει στο γήπεδο;
ΥΓ 2: Αντί να σημαδέψει ο Ολυμπιακός τον Μπατίστα, ο Ουρουγουανός σημάδεψε όλους τους ψηλούς του Ολυμπιακού. ΗΜΑΡΤΟΝ!
ΥΓ 3: 14-4 στο ξεκίνημα. Μάλλον για τα καφέ σορτσάκια θα έφταιγαν τα δυναμιτάκια. Όχι, θα έφταιγαν αυτοί πίσω από τον πάγκο. Ίσως οι διαιτητές. Οκ, έφταιγαν 20.000 οπαδοί που φώναζαν και έβριζαν. Τι; Άδειο ήταν το ΟΑΚΑ; Κάτι cheerleaders έσκουζαν...
ΥΓ 4: Πλέον σε ματς στο οποίο θα δω δέκα κώνους (αυτούς της τροχαίας) να φορούν πράσινες φανέλες, το χέρι μου στη φωτιά για νίκη του Ολυμπιακού δε θα το βάλω.
ΥΓ 5: Σλούκας και Λαφαγέτ άλλαξαν τον ρυθμό. Λοτζέσκι σούπερ στην επίθεση, αλλά στην άμυνα του βάζω καλάθι κι εγώ. Ο Σπανούλης με την τρίτη περίοδο που έκανε έπρεπε να παίξει τουλάχιστον 28 λεπτά και όχι 21:25.
ΥΓ 6: Αγγελόπουλοι τα έχετε κάνει όλα για αυτή την ομάδα. «Ματώνετε» οικονομικά με εκατομμύρια. Είστε οι μόνοι που δεν φταίτε. Κρατήστε μέρος του μισθού των παικτών και προσλάβετε ΑΜΕΣΑ έναν ψυχολόγο. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΛΑΚΑ. Θα είναι τεράστια μεταγραφή και βοήθεια για την ομάδα. Στο ΝΒΑ έχουν όλες. Δεν είναι ντροπή.
ΥΓ 7: Στη ζωή μας (Σίλι) τίποτα και κανένας δεν είναι δεδομένος.
ΥΓ 8: Η παρακάτω φωτογραφία ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και λόγος για να χαμογελάς. Δυστυχώς απόψε, είναι και ο μοναδικός.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: