Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

«Είχε το πλεονέκτημα ο Άρης»

Το πλεονέκτημα ανήκε στον Άρη για τον αγώνα με την Κηφισιά, σύμφωνα με τον προπονητή της δεύτερης, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αν και εντέλει οι παίκτες του ήταν αυτοί που βγήκαν νικητές.

«Είχε το πλεονέκτημα ο Άρης»
Ο Άρης ήταν αυτός που είχε το πλεονέκτημα κόντρα στην Κηφισιά, σύμφωνα με τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο προπονητής της ομάδας των Βορείων Προαστίων, λίγο μετά τη νίκη της ομάδας του επί των «κίτρινων» (73-69) για το Κύπελλο, τόνισε πως μπορεί οι Θεσσαλονικείς να ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα, όμως οι παίκτες του ισορρόπησαν την αναμέτρηση.

Επίσης, ο έμπειρος τεχνικός, χαρακτήρισε ρίσκο την απόκτηση του εκ των κορυφαίων σήμερα, Μαυροειδή, το όποιο όμως άξιζε να παρθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έγινε πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, το οποίο ήταν και το πρώτο επίσημο τεστ, απέναντι σε μια ομάδα που έχει το πλεονέκτημα να είναι πολύ καλή αμυντικά και πολύ συγκροτημένη, να εκμεταλλεύεται τις καλές της άμυνες και να τρέχει πολύ καλά το γήπεδο.

Αυτό το πληρώσαμε στο 1ο δεκάλεπτο όπου δεχτήκαμε 20 πόντους με 3-4 αιφνιδιασμούς. Ισορροπήσαμε αυτό το κομμάτι, ξέραμε ότι ο Άρης έχει κάποια θέματα σε σετ παιχνίδι στην επίθεση του και προσπαθήσαμε να του σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό. Νομίζω ότι το ματς κρίθηκε στο γεγονός ότι καταφέραμε στο τέλος να περιορίσουμε τα πλεονεκτήματα του Άρη.

Εάν εξαιρέσουμε τον Πάσαλιτς που στο 2ο ημίχρονο μας δημιούργησε πολλά προβλήματα, στην επίθεση δεν υπήρχε άλλος παίκτης με συνέπεια για να μας απειλήσει. Περιορίσαμε τη δράση του Τόμας στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και νομίζω πως αυτό ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα.

Στην επίθεσή μας είχαμε καλές επιλογές αλλά χάσαμε και πολλά εύκολα καλάθια. Στο τέλος το ματς πήγε μια επίθεση εμείς, μια επίθεση ο Άρης.

Εκεί εμείς έχουμε την εμπειρία να διαχειριστούμε τέτοιες φάσεις και καταφέραμε να κερδίσουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι που μας φέρνει για πρώτη φορά στην ιστορία μας στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για μας κερδίζοντας και την ομάδα που πέρσι ήταν φιναλίστ του τελικού
».

Αναφερόμενος στην απόδοση του Δημήτρη Μαυροειδή, ο κόουτς της Κηφισιάς σχολίασε: «Όταν πήραμε το Μαυροειδή ξέραμε ότι παίρναμε ένα μεγάλο ρίσκο που όμως αν βγει θα μας δώσει έναν παίκτη άλλου επιπέδου αφού είναι παίκτης Ευρωλίγκας.

Το παιδί μέχρι τώρα έχει δουλέψει πολύ, δεν πονάει και το πόδι του είναι σε καλή κατάσταση και παιχνίδι με το παιχνίδι θα είναι καλύτερος. Σήμερα ήταν πολύ καλός και στις δυο πλευρές του γηπέδου
».

Καταλήγοντας ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε: «Ο τελικός είναι κάτι πολύ μακρινό καθώς θα παίξουμε ημιτελικό το Δεκέμβριο. Αυτό που προέχει τώρα είναι το πρωτάθλημα και να βρεθούμε σε καλή κατάσταση, καθώς έχουμε πολλούς νέους παίκτες οι οποίοι έχουν απαίτηση να έχουν χρόνο συμμετοχής καθώς είναι καλοί παίκτες.

Θέλουμε ένα ξένο ακόμα κοντά στο καλάθι και νομίζω ότι χρειαζόμαστε 3 με 4 βδομάδες ακόμα για να αρχίσουμε να κάνουμε νίκες στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα είναι ο στόχος μας να κάνουμε μια καλή πορεία. Πιστεύω ότι ο χρόνος θα είναι σύμμαχός μας
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: