Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Καλύτερο γκολ ο Φουστέρ, MVP ο Ούμπιδες

Ο Νταβίντ Φουστέρ ψηφίστηκε σκόρερ του ομορφότερου γκολ της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, ενώ ο Χαβιέ Ούμπιδες πολυτιμότερος παίκτης των αγώνων που έγιναν το Σαββατοκύριακο.

Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού συγκέντρωσε το 48% με το τέρμα που πέτυχε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αφήνοντας δεύτερο με 47,2% τον Σωτήρη Νίνη του Παναθηναϊκού και τρίτο με διαφορά τον Εμανουέλ Περόνε (4,8%).

Ο Ούμπιδες οδήγησε τον Ολυμπιακό Βόλου στη νίκη επί της ΑΕΚ και ψηφίστηκε από το 53,1%, ενώ ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι της Καβάλας ακολούθησε με 41,9% αφήνοντας τρίτο τον Μάουρο Πόι της Skoda Ξάνθης με 5%.

Παναιτωλικός για άνοδο!

«Πλώρη» για Σούπερ Λίγκα βάζει ο Παναιτωλικός, αφού κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό στο Αγρίνιο και έκανε το… 3x3 στο πρωτάθλημα της Football League, πιάνοντας στην κορυφή τον ΠΑΣ Γιάννινα!
Στο κατάμεστο γήπεδο του Αγρινίου οι «κυανοκίτρινοι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έκλεισαν τον Λεβαδειακό στα καρέ του. Σε μια από τις φάσεις της… πολιορκίας, με εξαιρετική ενέργεια ο Παπάς τροφοδότησε τον Καραμαλίκη, ο οποίος στο 30' σκόραρε και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε.
Οι γηπεδούχοι αδικαιολόγητα κλείστηκαν και ο Λεβαδειακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έψαξε την ισοφάριση. Μάλιστα έφτασε μια ανάσα από το 1-1, αλλά το σουτ του Μουλόπουλου εξουδετέρωσε εκπληκτικά ο Τζενάμο!
Τελικά… κόντρα στη ροή του αγώνα στο 77' ο Καούνος (μπήκε στη θέση του Καραμαλίκη που τραυματίστηκε) πήρε την ασίστ από τον Μουμίν, πρόλαβε τον Στρατηλάτη στην έξοδο και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Πλέον οι Αγρινιώτες έκαναν το «3 στα 3» και μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην πρώτη θέση της Football League  με 9 βαθμούς. Από την άλλη έντονα προβληματισμένοι οι  Βοιωτοί (είχαν δοκάρι στο 6' με τον Ζαχαρία), που ύστερα από τρία ματς δεν έχουν βαθμό. Δικαιολογημένα τα παράπονα των γηπεδούχων για τον διαιτητή Τοπούζη, μια και στο πρώτο ημίχρονο δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Θεοδωρίδη.
Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Παλαιολόγος, Γκόλιας, Αναστασιάδης, Εντζενγκουέλε, Μουμίν, Γκούνκελ, Παππάς (78' Ρότσα), Θεοδωρίδης, Μπουμάλ (73' Δέντσας), Καραμαλίκης (63' λ.τ Καούνος).

Λεβαδειακός (Βασίλης Βούζας): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Αλεξίου, Κόλτζος, Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Μουρατίδης (46' Πόποβιτς), Τάσιτς, Ζαχάρια (60' Σερζίνιο), Ναπολεόνι (73' Βασιλείου).

Αμφίβολοι Μιλίτο και Πάντεφ εναντίον της Βέρντερ

Απόντες θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, από την αναμέτρηση της Τετάρτης εναντίον της Βέρντερ Βρέμης οι Ντιέγκο Μιλίτο και Γκόραν Πάντεφ, οι οποίοι δεν προπονήθηκαν σήμερα εξαιτίας κάποιων προβλημάτων με τραυματισμούς. Ο τεχνικός της Ίντερ, Ράφα Μπενίτεθ, έχει πολλά προβλήματα να επιλύσει, καθώς εκτός από τους προαναφερόμενους ποδοσφαιριστές δεν θα έχει στη διάθεσή του για το ματς με τους Γερμανούς τους Μάρκο Ματεράτσι, Τιάγκο Μότα και Βάλτερ Σάμουελ, ενώ η επιστροφή του Χαβιέ Ζανέτι προσδιορίζεται για ύστερα από το ντέρμπι με τη Γιουβέντους.

Έτσι, στην κορυφή της επίθεσης το βράδυ της Τετάρτης θα περάσει ο Σαμουέλ Ετό, τον οποίο ο Ίβηρας τεχνικός συνηθίζει μέχρι τώρα να χρησιμοποιεί πίσω από τον εκάστοτε "φουνταριστό" του.

Τσιώλης: "Μας βόλεψε η τακτική της ΑΕΚ"

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "NOVAΣΠΟΡ FM 94.6" για τη νίκη της ομάδας του επί της ΑΕΚ, αλλά και για την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, για την οποία δήλωσε ότι θα δώσει άλλη πνοή στην ομάδα της Αθήνας.

-Για την χθεσινή νίκη:
"Διατηρήθηκε ο κορμός από την περσινή ομάδα και χθες η αλλαγή του Μπρέσκα έγινε γιατί ξέραμε πως θα αντιδράσει η ΑΕΚ. Ήταν σίγουρο ότι θα μας έδινε χώρο και εκεί είχαμε ετοιμάσει τον Μπρέσκα. Από εκεί και πέρα έπρεπε να κλείσουμε περισσότερο τις γραμμές. Παρά την ισοφάριση και την πίεση καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα παίρναμε το αποτέλεσμα. Οι προπονητές αντιδρούν ανάλογα με την εικόνα της ομάδας και είναι ή δεν είναι ήρεμοι. Εγώ είδα στους παίκτες μου ότι συνέχιζαν την εικόνα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Εγώ ήμουν προετοιμασμένος για να απολαύσω το παιχνίδι.

Όταν έχεις ένα αποτέλεσμα προσαρμόζεσαι. Το θέμα είναι να ξέραμε πώς θα παίξουμε όταν η ΑΕΚ θα πιέζει. Μας βόλεψε η τακτική της ΑΕΚ να βγει ψηλά. Μας έδωσε περισσότερους χώρους. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και ένα δεύτερο γκολ νωρίτερα".

-Για το εάν θεωρεί ότι χθες η ΑΕΚ ήταν προβλέψιμη:
"Και εμείς ήμασταν προβλέψιμοι. Εμείς οι προπονητές στη Σούπερ Λίγκα ξέρουμε περίπου τη αλλαγή ή πως θα σκεφτεί ο αντίπαλος προπονητές σε κάθε περίπτωση. Το θέμα είναι να δουλέψουμε το "πως" θα αντιμετωπίσουμε την κάθε κατάσταση".

-Για την παραίτηση του Μπάγεβιτς και το τι φταίει στην ΑΕΚ:
"Δεν έδινε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να είναι συγκεντρωμένη. Αν και λυπάμαι που έφυγε ένας προπονητής, νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη κίνηση και πλέον ίσως δώσει άλλη πνοή στην ομάδα".

Στην αποστολή ο Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι θα ακολουθήσει την αποστολή της Μπαρτσελόνα στη Ρωσία για την αναμέτρηση της Τετάρτης με τη Ρούμπιν Καζάν για τον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο μετέχει και ο Παναθηναϊκός. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν έχει πάρει ακόμη το "πράσινο φως" από το ιατρικό επιτελείο των "μπλαουγκράνα" για να αγωνιστεί, ωστόσο τη Δευτέρα προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα και θα μεταβεί με τη 19μελή αποστολή στη Ρωσία. Ο Μέσι τραυματίστηκε στους συνδέσμους της ποδοκνημικής μετά το τάκλιν του Ουιφαλούσι στον αγώνα με την Ατλέτικο στη Μαδρίτη και απουσίασε από τις τελευταίες δύο αναμετρήσεις των Καταλανών για το πρωτάθλημα.

Στην αποστολή της "Μπάρτσα" επιστρέφει και ο Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος είχε πάρει ολιγοήμερη άδεια για ένα προσωπικό πρόβλημά του, όχι όμως και ο Αντριάνο, καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο μηρό.

Χωρίς Πιζάρο, Φρινγκς και Φριτς η Βέρντερ στο Μιλάνο

Χωρίς τον αρχηγό Τόρστεν Φρινγκς, καθώς και τους Κλαούντιο Πιζάρο και Κλέμενς Φριτς θα παραταχθεί την Τετάρτη η Βέρντερ Βρέμης στο «Τζουζέπε Μεάτσα» για τον αγώνα με την Ίντερ. «Αυτοί οι τραυματισμοί είναι μεγάλο πλήγμα για μας» δήλωσε ο τεχνικός των «πράσινων», Τόμας Σάαφ, στην ιστοσελίδα του γερμανικού συλλόγου, και πρόσθεσε: «Χάνουμε πολλή ποιότητα ενόψει των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε».

Ο Περουβιανός στράικερ και ο Γερμανός οπισθοφύλακας τέθηκαν εκτός αποστολής λόγω μυικών τραυματισμών, ενώ ο Φρινγκς έχει ένα μεγάλο αιμάτωμα στον γοφό, «ενθύμιο» από τη σαββατιάτικη νίκη επί του Αμβούργου με 3-2. Ο Πιζάρο, μάλιστα, είχε μόλις επιστρέψει στη δράση, έχοντας μείνει αρκετές εβδομάδες εκτός αγώνων, λόγω μυικού προβλήματος.

«Ελπίζουμε ότι οι τρεις τους θα μπορέσουν να επιστρέψουν γρήγορα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να χάσουν τους επόμενους δύο αγώνες» κατέληξε ο Σάαφ, ο οποίος βλέπει το απουσιολόγιό του να... μεγαλώνει επικίνδυνα. Και αυτό γιατί ο έμπειρος τεχνικός κατέστρωνε τα πλάνα του για τον αγώνα με τους πρωταθλητές Ευρώπης, χωρίς να υπολογίζει στους τραυματίες αμυντικούς, Νάλντο, Πέτρι Πάσανεν και Σεμπάστιαν Μπένις.

ΠΑΟΚ: Ζήτησαν εξηγήσεις οι φίλαθλοι στη Σουρωτή

ΠΑΟΚ: Ζήτησαν εξηγήσεις οι φίλαθλοι στη Σουρωτή
Με περίπου μία ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, μιας και σχεδόν πενήντα φίλοι του «Δικεφάλου» βρέθηκαν στη Σουρωτή και ζήτησαν εξηγήσεις για τις τελευταίες -συνεχόμενες- κακές εμφανίσεις της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η προπόνηση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 16:00, αλλά αρχικά τα τετ-α-τετ του τεχνικού Παύλου Δερμιτζάκη με τους αρχηγούς, αλλά και τους Ίβιτς-Σαλπιγγίδη και έπειτα η είσοδος των φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, καθυστέρησε την έναρξη του προγράμματος. Στους φιλάθλους ανέλαβε να μιλήσει αρχικά ο Πάμπλο Γκαρσία, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης που ανέλαβε την ευθύνη της πορείας του «Δικεφάλου».

Χοσέμι: «Η έλλειψη τύχης έφερε την ήττα»

Χοσέμι: «Η έλλειψη τύχης έφερε την ήττα»
Ο Ισπανός αμυντικός του Ηρακλή Χοσέμι φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και αναφέρθηκε τόσο στην ήττα από την Καβάλα που «έσπασε» το φετινό αήττητο του «Γηραιού», όσο και στην προσεχή αναμέτρηση απέναντι στην Κέρκυρα που θα διεξαχθεί στην Πάτρα.
Σχολιάζοντας την ήττα από την Καβάλα ανέφερε: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, όμως μετά από ένα σερί νικών που είχαμε, χθες η κακή τύχη μας έφερε το κακό αποτέλεσμα. Σε μια μόλις φάση που πραγματοποίησε ο αντίπαλος δεχθήκαμε το γκολ της ήττας. Ασφαλώς υπάρχει ψυχολογική ζημιά, αλλά από τα λάθη μαθαίνεις. Άλλωστε υπάρχει αρκετός χρόνος να γίνουμε η ομάδα που θέλουμε. Στο ματς με την Καβάλα δεν υπήρχε κανένα θέμα πίεσης, αλλά ατυχία. Αυτή ήταν που μας στέρησε και το γκολ. Συνήθως ο αντίπαλος στα εντός έδρας παιχνίδια κλείνεται στην άμυνα και ειδικά η Καβάλα που διαθέτει πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές κατάφερε να πετύχει το σημαντικό γκολ. Στα εντός πρέπει να πετυχαίνεις γρήγορα το γκολ για να ανοίγεις διαδρόμους στις αντίπαλες άμυνες».
Για το παιχνίδι απέναντι στην Κέρκυρα τόνισε: «Αυτές τις μέρες θα μελετήσουμε καλά το προηγούμενο παιχνίδι για να συγκεντρωθούμε στα λάθη που έχουν γίνει. Η υπόλοιπη προετοιμασία θα εστιάσει στον αντίπαλο, καθώς χρειαζόμαστε διαρκή βελτίωση. Είμαστε μια ομάδα με νέους παίκτες και προπονητή, οπότε θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να δέσει η συνταγή. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο για αυτό, όμως υπόσχομαι πως κάθε βδομάδα θα είμαστε βελτιωμένοι. Όλοι θέλουμε να δείξουμε πως είμαστε καλή ομάδα και χρειαζόμαστε κοινή νοοτροπία για να εφαρμόσουμε αυτά που μας λέει ο προπονητής».
Ολοκληρώνοντας ο έμπειρος αμυντικός του «Γηραιού» υπογράμμισε: «Ήθελα εδώ και καιρό να αλλάξω αέρα και περιβάλλον, ώστε να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Ο Ηρακλής ήταν η πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για μένα και μάλιστα έδειξε πολύ σοβαρό ενδιαφέρον, κάτι το οποίο εκτίμησα πάρα πολύ τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια μου. Όλοι θέλουμε να κάνει ο Ηρακλής την υπέρβαση, αυτό που θέλουμε είναι να αλλάξει η εικόνα της ομάδας τα τελευταία χρόνια και επιθυμούμε να φτάσουμε να κυνηγάμε κάτι».

Τσέζαρεκ: «Μια νίκη που αξίζει διπλά»

Τσέζαρεκ: «Μια νίκη που αξίζει διπλά»
Αναμφίβολα ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ ήταν ο «ήρωας» του χθεσινού Άρη. Ο Κροάτης κατάφερε να «σπάσει» την άμυνα του Εργοτέλη στο 91΄, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Δασκαλάκη και τον κόσμο των «κίτρινων» στα…ουράνια. Ο 27χρονος επιθετικός, λίγα λεπτά μετά την λήξη του αγώνα, μίλησε μέσα από τον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή η νίκη αξίζει διπλά. Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Είμαι σίγουρα ικανοποιημένος από τη σπουδαία νίκη. Μια νίκη που αξίζει διπλά, αφού έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ο Εργοτέλης έπαιξε καλή άμυνα και ήταν δύσκολο να την τρυπήσουμε. Ο κόσμος μας, μας δίνει δύναμη και καταφέραμε να πάρουμε μια μεγάλη νίκη…»
«Δήμιος» του Εργοτέλη
«Κακός μπελάς» είναι τελικά για τον Εργοτέλη, Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ. Ο Κροάτης επιθετικός έχει γίνει ο «δήμιος» των Κρητικών, καθώς όποτε τους αντιμετωπίζει πάντα φροντίζει να αφήνει την «σφραγίδα» του. Μέχρι χθες είχε σκοράρει απέναντι τους με την φανέλα του Αιγάλεω και του Αστέρα Τρίπολης. Πλέον το έκανε και με αυτήν του Άρη, «εκτελώντας» τους στις καθυστερήσεις. Με το χθεσινό τέρμα μετράει επτά γκολ κατά του Εργοτέλη, συνεχίζοντας απτόητος την παράδοση.
Τρίτο γκολ
Ακόμη ένα στατιστικό του χθεσινού αγώνα είναι ότι ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ σημείωσε το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα με την φανέλα του Άρη. Συνολικά έχει σκοράρει τρεις φορές με τον «θεό του πολέμου» στο στήθος. Οι άλλες δύο ήταν στην Ευρώπη και στο εντός έδρας 2-2 με την Γιαγκελόνια.

Ο πρίγκηπας που δεν έγινε ποτέ βασιλιάς...

Ήταν Δεκέμβριος του 1977 όταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Α.Ε.Κ.. Ο Δικέφαλος κατακτά το νταμπλ, ενώ την επόμενη χρονιά διατηρεί τα κεκτημένα αλλά μόνο στο πρωτάθλημα. Το 1988, η Α.Ε.Κ. υποδέχεται και πάλι τον Μπάγεβιτς αυτή τη φορά όμως ως προπονητή. Στη θέση αυτή ο Σέρβος θα μείνει μέχρι και το 1996. Συγκομιδή, ακόμη τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο Ελλάδας, ένα Super cup και ένα league cup. Συγχρόνως, γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που πέρασε στους ομίλους του Champions League. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, επικαλούμενος λόγους ή δικαιολογίες αποχωρεί από την ομάδα με την οποία κατέκτησε δέκα τίτλους και πολλές ευρωπαϊκές επιτυχίες. Ο Μπάγεβιτς την τελευταία δεκαετία ήρθε και έφυγε άλλες δύο φορές από τον κιτρινόμαυρο πάγκο χωρίς όμως αυτή τη φορά να επαναλάβει προηγούμενους άθλους. Σε 86 χρόνια ιστορίας, η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως κατέκτησε 27 τίτλους εκ των οποίων οι δέκα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο φέρουν και το όνομα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Τον άνθρωπο που κάποιοι τόλμησαν να σηκώσουν το χέρι τους και να τον χτυπήσουν, να τον σπρώξουν. Τον άνθρωπο που κάποιοι τόλμησαν να ανοίξουν το στόμα τους και να τον βρίσουν. Τον άνθρωπο που αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της Α.Ε.Κ. Τον άνθρωπο που ζήτησε συγγνώμη.. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δε φεύγει ως αποτυχημένος από την Α.Ε.Κ. γιατί η ομάδα βρίσκεται στον "πάτο" του βαθμολογικού πίνακα με μόλις τέσσερις βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές. Φεύγει ως αποτυχημένος γιατί ο τέως πλέον και όχι πρώην προπονητής της Α.Ε.Κ. όπως τις προηγούμενες φορές, φεύγει από την ομάδα χωρίς να καταφέρει να γίνει από πρίγκιπας, βασιλιάς στο βασίλειο του.. την Α.Ε.Κ.

Επιμέλεια : Πέτρος Πετρούσης

Ετοιμο το σεντόνι για τη δεύτερη αγωνιστική

Με τις αναμετρήσεις της δεύτερης αγωνιστικής, συνεχίζεται το επόμενο διήμερο το Τσάμπιονς Λιγκ. Από το πρόγραμμα της Τρίτης και για τους ομίλους 5-8, ξεχωρίζουν οι αγώνες Βασιλεία-Μπάγερν (5ος όμιλος), Τσέλσι-Μαρσέιγ (6ος), Οσέρ-Ρεάλ Μαδρίτης και Αγιαξ-Μίλαν (7ος) και Παρτιζάν Βελιγραδίου-Αρσεναλ (8ος).

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Βασιλεία - Μπάγερν
Ρόμα - Κλουζ

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Τσέλσι - Μαρσέιγ
Σπαρτάκ Μόσχας - Ζίλινα

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Οσέρ - Ρεάλ Μαδρίτης
Αγιαξ - Μίλαν

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Παρτιζάν Β. - Αρσεναλ
Μπράγκα - Σαχτάρ Ντόνετσκ

«Το μαύρο βράδυ του Κοντρέρας»

Την εμφάνιση του Πάμπλο Κοντρέρας στο παιχνίδι με την Ξάνθη ανέλυσε η ιστοσελίδα της Χιλής «latercera.com». Οι συμπατριώτες του αμυντικού του ΠΑΟΚ χαρακτήρισαν «μαύρο βράδυ» την απόδοσή του στα Πηγάδια!«Ήταν μια μέρα που πρέπει να ξεχάσει ο αμυντικός Πάμπλο Κοντρέρας. Διέπραξε μια ποινή (σ.σ. πέναλτι), αποβλήθηκε και η ομάδα του, ο ΠΑΟΚ, έχασε από την Ξάνθη στην τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Σε αυτό το μαύρο βράδυ, όλα ξεκίνησαν στο 25', μετά την παράβαση του Χιλιανού παίκτη (σ.σ. πέναλτι). Ο διαιτητής έδωσε την εσχάτη των ποινών και ο Μάουρο Πόι πέτυχε το 1-0 για τους γηπεδούχος. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά δεν δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ένα ακόμη λάθος του Κοντρέρας στο 73', οδήγησε στη δεύτερη κίτρινη και στην αποβολή από το παιχνίδι. Με 10 παίκτες, η ομάδα του δεν θα μπορούσε να κάνει πολλά και έχασε το αήττητο, καθώς είχε μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Έτσι, ο ΠΑΟΚ έμεινε με 5 βαθμούς στη βαθμολογία και στην όγδοη θέση, 4 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό
».

Βέλλιος: «Να διορθώσουμε τα λάθη μας»

Στην έλλειψη τύχης αποδίδουν στον Ηρακλή την ήττα (1-0) από την Καβάλα στο «Ανθή Καραγιάννη». Επίσης, οι παίκτες του «Γηραιού» τονίζουν πως χρειάζεται να διορθώσουν τα λάθη που έκαναν απέναντι στη μακεδονική ομάδα για να παρουσιαστούν καλύτεροι στη συνέχεια.

Ο Νίκος Αραμπατζής δήλωσε: «Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί και είχαμε τουλάχιστον δύο καθαρές φάσεις για γκολ. Η τύχη, όμως, δεν ήταν με το μέρος μας σ' αυτές τις δύο συγκεκριμένες φάσεις και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Η Καβάλα είναι μία πολύ καλή ομάδα, δημιούργησε και αυτή ευκαιρίες και εκμεταλλεύτηκε μία δική μας ολιγωρία στο κέντρο, σκόραρε και πήρε το παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Βέλλιος ανέφερε: «Τα αποτελέσματα δεν μπορεί να είναι πάντα θετικά. Γνώμη μου είναι ότι και μία ήττα μπορεί να φανεί ωφέλιμη, αν σταθεί αφορμή να διορθώσουμε τα λάθη μας, τα οποία ήταν αρκετά. Δεν σκοράραμε στο καλό διάστημα που είχαμε και η μπάλα μάς τιμώρησε».

Φιλική νίκη του ΠΑΟΚ

Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη σήμερα κεκλεισμένων των θυρών στο κλειστό της Πυλαίας, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε της Καβάλας με 74-65. Για τον "Δικέφαλο", που παρουσιάστηκε κατά διαστήματα αποτελεσματικός αμυντικά και επιθετικά και προηγήθηκε μέχρι και με δεκαπέντε πόντους (35', 69-54), χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι παίκτες, πλην του Τοντόρ Γκετσέφσκι (ήταν με πολιτικά στον πάγκο).

Κορυφαίοι για την Καβάλα ήταν οι Σον Χαφ, Σέντρικ Σίμονς. Στο 19΄, σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ με τον Γιαννακίδη, τραυματίστηκε στο γόνατο για την Ενωση ο Θόδωρος Ζάρρας. Ο 23χρονος γκαρντ αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μαγνητική για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Τραυματίας αγωνίστηκε, ακόμη, για τους "κυανόλευκους" ο Νέναντ Στραντ (ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό στη γάμπα), ενώ θεατής στον πάγκο ήταν ο επίσης τραυματίας στη γάμπα, Χριστόφορος Στεφανίδης. Χρησιμοποιήθηκε, όμως, ο Μίλτον Παλάσιο, ο οποίος έχει ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα στους προσαγωγούς του.

«Με τα φιλικά που δώσαμε τις δύο τελευταίες μέρες, με τον Ηρακλή και την Καβάλα, είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα. Στις λεπτομέρειες έχουμε αδυναμίες με όλους τους παίκτες και είναι φυσικό αυτό τη δεδομένη στιγμή. Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε για τον ΜακΓκράθ. Διαθέτει καλά στοιχεία, έχει αρχίσει, όμως, να του βγαίνει και η κούραση», δήλωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Ο Δημήτρης Πρίφτης, με τη σειρά του, τόνισε: «Βασικός στόχος μας με το σημερινό παιχνίδι ήταν να δούμε τον Παλάσιο και να φύγουμε υγιείς από το γήπεδο. Δυστυχώς χάσαμε τον Ζάρρα. Εχουμε ελλείψεις, είναι θέμα ημερών να καλύψουμε μεταγραφικά τις ανάγκες μας».

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 47-37, 61-49, 74-65

ΠΑΟΚ: ΜακΓκράθ 3 (1), Γκρέι 9 (1), Παπαδόπουλος 11, Μάρσαλ 9 (1), Σιμς 13, Γιαννακίδης 4, Καλλές 3, Δέδας 11 (3), Αποστολίδης 11, Αράπης
ΚΑΒΑΛΑ: Χαφ 15 (3), Σίμονς 17, Λιούις 5 (1), Σίμτσακ, Ζάρρας 5 (1), Παλάσιο 8, Γεωργάκης 2, Κοστόφ 4, Στραντ 9 (3)

Νικοπολίδης: "Τελευταία χρονιά"

Ο Αντώνης Νικοπολίδης ανακοίνωσε πως η φετινή σεζόν είναι η τελευταία του σαν ποδοσφαιριστής, ενώ σχολίασε την μεταμόρφωση του Ολυμπιακού και την παράιτηση του Μπάγεβιτς.

Την αποχωρήσή του από την ενεργό δράση ανακοίνωση σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ, ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Ο έμπειρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, τόνισε πως η φετινή σεζόν είναι η τελευταία του, ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχουν γίνει στον Ολυμπιακό και την μεταμόρφωσή της ομάδας προς το καλύτερο, αλλά και στην παράιτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ.

Για τις χειρότερες στιγμές του τόνισε πως: "Είναι αυτές που σε κρατούν σε εγρήγορση και μετά ξεκινάς κάτι καλύτερο" ενώ για το γεγονός πως στο ρόστερ του Ολυμπιακού είναι λίγοι οι Έλληνες απάντησε:

"Ο κύριος Μαρινάκης μπήκε πολύ δυνατά. Ήθελε να κάνει μία ομάδα που θα έκανε άμεσα πρωταθλητισμό και ο πιο γρήγορος τρόπος ήταν αυτός. Πήρε λοιπόν πολύ καλούς ξένους παίκτες για να φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο τόσο για φέτος όσο και για τα επόμενα χρόνια".

Στη συνέχεια ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στις πολλές αλλαγές, που έγιναν την περίοδο του καλοκαιριού τόσο σε επίπεδο μεταγραφών, όσο και σε αυτό της τεχνικής ηγεσάις, με την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε.

"Από ένα σημείο και μετά ήταν λογικό η ομάδα μέχρι πρότινος να μην δείχνει το καλό αγωνισιτκό της πρόσωπο. Έγινε ένα πραγματικό κομφούζιο το καλοκαίρι. Μην ξεχνάμε ότι έγιναν 14 μεταγραφές, ενώ πολλοί παίκτες άργησαν να εγκλιματιστούν και έχασαν σημαντικό κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Ξεκινήσαμε προεοτιμασία με άλλον προπονητή, τον κύριο Λίνεν και στη διάρκεια της προεοτιμαίας επέστρψε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Πρόκειται για έναν προπονητή, που γνωρίζει την νοοτροπία της ομάδας και έχει τον τρόπο να περάσει την αγωνισιτκή του φιλοσοφία στους παίκτες.

Είναι ανερχόμενος και φιλόδοξος και αυτό δίχνει η πορεία του στην Εσπανιόλ, με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στον Ολυμπιακό έχει την ευτυχή συγκυρία να δουλεύει κυρίως με παίκτες ισπανόφωνους πολλούς από τους οποίους έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν κα φυσικά είναι ευκολότερο για τον ίδιο να τους μεταδώσει αυτά, που ο ίδιος επιθυμεί, αλλά και να «κτίσει» την ομάδα των επόμενων χρόνων. Μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες για να κτιστούν χρειάζονται χρόνο και δεν γίνονται μεγάλες από τη μία στιγμή στην άλλη
".

"Παίξαμε πολύ καλά"
Ερωτηθείς να σχολιάσει το αγωνισιτκό πρόσωπο, που παρουσίασε ο Ολυμπαικός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης τόνισε: "Ο Ολυμπιακός έχει τη τύχη να διαθέτει στο ρόστερ του πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης παίξαμε πολύ καλά. 

Νομίζω ότι αυτή η μεταμόρφωση σε αγωνισιτκό επίπεδο ήρθε πολύ νωρίς. Θεωρώ ότι στην έδρα μας γενικότερα θα παρουσιάζουμε το καλό μας πρόσωπο. Βοηθάει σαν γήπεδο τους ποδοσφαιριστέ,ς που έχουμε στο ρόστερ μας, αφού πρόκειται για παίκτες παγκοσμίου εμβέλειας. Το ζητούμενο για την ομάδα είναι το τί πρόσωπο θα παρουσιάσει στα παιχνίδια, που θα δώσει στην επαρχία, όπου χρειάζεται να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή.

Κανένα παιχνίδι στην επαρχία δεν είναι εύκολο. Εμείς δυσκολευτήκαμε να κερδίσουμε τον Πανσερραϊκό, ενώ ένα κακό δεκάλεπτο στην πρεμιέρα στάθηκε ικανό, ώσετ να χάσουμε από τον Ηρακλή. Ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς στην Καβάλα, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Ξάνθη και γενικά έχουξε δει ότι κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί εκ των προτέρων κερδισμένο
".

Επίσης, ο Νικοπολίδης αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα, χαρακτηρίζοντας την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Πορτογαλίας ως κορυφαία στιγμή της ποδοσφαιρικής του διαδρομής. "Καταφέραμε να ενώσουμε τόσο κόσμο, που ακολουθεί πιστά την Εθνική ομάδα και να τον κάνουμε ευτυχισμένο".

Τέλος, με αφορμή την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον πάγκο της ΑΕΚ ο Νικοπολίδης τόνισε: "Πρόκειται καθαρά για ελληνικό φαινόμενο, αφού μέσα σε δύο μήνες μπορεί να αλλάξουν 6 ή 7 προπονητές", θυμίζοντας παράλληλα ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός έκανε ουκ ολίγες αλλαγές στον πάγκο του.

Βαχίντ Βαλίλχοτζιτς: «Σημαίνει πολλά μία νίκη με τον ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Βαχίντ Βαλίλχοτζιτς, αφού μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του μετά τη νίκη επί της Λοκομοτίβα, τόνισε ότι μία νίκη την Πέμπτη στην Τούμπα, θα σημαίνει πάρα πολλά για την Ντινάμο.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, που δούλεψαν πολύ για τη νίκη επί της Λοκομοτίβα. Ημασταν καλοί και είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Ο αντίπαλος έπαιζε έξυπνα στις αντεπιθέσεις, αλλά θέλω να πω ένα «μπράβο» στους παίκτες μου για την εμφάνισή τους», είπε αρχικά ο Βόσνιος τεχνικός.

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του... «Είχαμε μία ντουζίνα ευκαιρίες. Οταν δημιουργείς τόσες φάσεις έχεις κάνει ένα καλό παιχνίδι. Θα γίνουμε πιο ρεαλιστές ποδοσφαιρικά όσο περνάει ο καιρός. Είχαμε καλή δραστηριότητα και στην άμυνα και στην επίθεση, κάτι δύσκολο, δεδομένου και του κακού αγωνιστικού χώρου. Ο Ρουκάβινα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, αλλά νομίζω ότι γρήγορα θα επιστρέψει σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Θέλει λίγο χρόνο».

Κλείνοντας ρωτήθηκε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και υπογράμμισε. «Μία νίκη στην Τούμπα θα σημαίνει πολλά για εμάς, αλλά ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Τώρα το μυαλό μας είναι στραμμένο μόνο σε αυτό το παιχνίδι» είπε ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς.

ΑΕΚ: Οι πρώτοι υποψήφιοι…

Η παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει γίνει δεκτή από την διοίκηση της ΑΕΚ, η οποία ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου τεχνικού. Μάλιστα, στις πρώτες του δηλώσεις ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε πως οι «κιτρινόμαυροι» θα ψάξουν για τον καλύτερο, ενώ πρόσθεσε πως προσωρινός αντικαταστάτης θα είναι ο Κόλα, με βοηθό τον Γκρέταρσον.
Η φημολογία ξεκίνησε…
Λίγα λεπτά μετά την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, άρχισαν να ακούγονται τα πρώτα ονόματα σχετικά με τον αντικαταστάτη του. Ο πρώτος που ακούστηκε και ο οποίος «παίζει» πολύ δυνατά είναι ο Λάζλο Μπόλονι, σενάριο που στηρίζεται στην πληροφορία πως ο… επόμενος θα είναι ξένος και γνωστός. Ο Μπόλονι πάντως αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος και σίγουρα, μόνο αρνητικός δεν θα ήταν στο ενδεχόμενο να εργαστεί στην Ένωση. Ωστόσο, αργά το βράδυ υπήρξε η πληροφορία, πως η ΑΕΚ κοιτάει περισσότερο για Ισπανόφωνο τεχνικό!
Από εκεί και πέρα, έντονα ακούγονται και τα ονόματα των Βαγγέλη Βλάχου και Νίκου Κωστένογλου από την ελληνική αγορά. Ο Κωστένογλου είναι ελεύθερος και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θετικός στο να επιστρέψει στην ΑΕΚ, ενώ για τον Βλάχο υπάρχει το… εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης.
Βέβαια, η φημολογία περιλαμβάνει και τα ονόματα των Σαβέφσκι και Κετσπάγια, οι οποίοι πάντως δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.
Από αύριο… φουλάρουν
Ο Σταύρος Αδαμίδης φυσικά δεν μπορεί να πάρει μόνος του την απόφαση για τον επόμενο προπονητή. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ οφείλει να επικοινωνήσει με τους μετόχους, δηλαδή με τους Πέτρο Παππά και Νίκο Νοτιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πρώτη επικοινωνία έχει γίνει (ενημερώθηκαν για Μπάγεβιτς), ωστόσο εντός της ημέρας θα… φουλάρουν για τον αντικαταστάτη.
Άλλωστε, στο εκτός έδρας ματς με την Ζενίτ για το Γιουρόπα Λιγκ στον πάγκο θα βρίσκεται ο Κόλα μαζί με τον Γκρέταρσον. Από εκεί και πέρα, μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες να βρίσκεται ο καινούριος προπονητής στον πάγκο στο ματς με την Ξάνθη.
Αμίλητος ο Μπάγεβιτς
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αφού κάθισε για αρκετή ώρα έξω από τα αποδυτήρια μαζί με τον Γεωργαμλή, είκοσι λεπτά πριν από τις 12.00 αποφάσισε να αποχωρήσει από το γήπεδο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Ντούσκο αν και πέρασε μπροστά από τους δημοσιογράφους δεν έκανε καμία δήλωση, ωστόσο όπως έχει πει στα αποδυτήρια στους παίκτες του, τις επόμενες ημέρες θα εξηγήσει τους λόγους που φεύγει από την Ένωση.
Ο Μπάγεβιτς πάντως, αν και πλέον έχει αποχωρήσει από την ΑΕΚ, κάθισε στην πρώτη θέση του πούλμαν, χωρίς όμως να έχει διάθεση για κουβέντες.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Δεν υπάρχει θέμα Κοκότοβιτς

Δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Ντράγκαν Κοκότοβιτς από την τεχνική ηγεσία του Πανσερραϊκού. Χθες αναπτύχθηκε έντονη φημολογία, η οποία ανέφερε πως οι διοικούντες την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ σκέφτονται να αντικαταστήσουν τον Σέρβο τεχνικό με τον Νίκο Κωστένογλου - λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων που έχει η ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

Όπως γράφει η «SportDay», ο 57χρονος προπονητής απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πέτρου Θεοδωρίδη. Πάντως, αν οι νεοφώτιστοι δεν καταφέρουν να νικήσουν τη Λάρισα στις Σέρρες, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για εκείνον. Από την πλευρά του, ο κ. Κοκότοβιτς εμφανίστηκε αγνώριστος στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας. «Κάποιοι που παίξατε προχθές μπορεί να μείνετε ακόμα και εκτός αποστολής», είπε ο Σέρβος στους παίκτες και αναμένονται αλλαγές.

Τσιώλης: «Η σωστή κίνηση (η παραίτηση του Μπάγεβιτς)»

Ως ''σωστή'' για τον ίδιο και την ΑΕΚ χαρακτήρισε την παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς ο Σάκης Τσιώλης μιλώντας στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6. «Ήταν σίγουρο ότι θα μας έδινε χώρους και ήμασταν προετοιμασμένοι», σχολίασε για τη χθεσινή νίκη ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος πρόσθεσε για τους στόχους της ομάδας… «Στα μέσα του δευτέρου γύρου θα δούμε που είμαστε και εκεί θα οριοθετήσουμε στόχους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκη Τσιώλη στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6:

-Για την χθεσινή νίκη: 

«Διατηρήθηκε ο κορμός από την περσινή ομάδα και χθες η αλλαγή του Μπρέσκα έγινε γιατί ξέραμε πως θα αντιδράσει η ΑΕΚ. Ήταν σίγουρο ότι θα μας έδινε χώρο και εκεί είχαμε ετοιμάσει τον Μπρέσκα. Από εκεί και πέρα έπρεπε να κλείσουμε περισσότερο τις γραμμές. Παρά την ισοφάριση και την πίεση καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.
Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα παίρναμε το αποτέλεσμα. Οι προπονητές αντιδρούν ανάλογα με την εικόνα της ομάδας και είναι ή δεν είναι ήρεμοι. Εγώ είδα στους παίκτες μου ότι συνέχιζαν την εικόνα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Εγώ ήμουν προετοιμασμένος για να απολαύσω το παιχνίδι.
Όταν έχεις ένα αποτέλεσμα προσαρμόζεσαι. Το θέμα είναι να ξέραμε πώς θα παίξουμε όταν η ΑΕΚ θα πιέζει. Μας βόλεψε η τακτική της ΑΕΚ να βγει ψηλά. Μας έδωσε περισσότερους χώρους. Θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και ένα δεύτερο γκολ νωρίτερα».

-Για το εάν θεωρεί ότι χθες η ΑΕΚ ήταν προβλέψιμη:
«Και εμείς ήμασταν προβλέψιμοι. Εμείς οι προπονητές στη Σούπερ Λίγκα ξέρουμε περίπου τη αλλαγή ή πως θα σκεφτεί ο αντίπαλος προπονητές σε κάθε περίπτωση. Το θέμα είναι να δουλέψουμε το «πως» θα αντιμετωπίσουμε την κάθε κατάσταση».

-Για τον Μπρέσκα και τα παραπανίσια του κιλά:
«Τα κιλά του τον δυσκολεύουν στο να έχει διάρκεια και αντοχές. Όχι όμως στην ταχύτητά του. Βέβαια, είναι ένας παίκτης που έχει μεγάλη μυϊκή μάζα»

-Για την παραίτηση του Μπάγεβιτς και το τι φταίει στην ΑΕΚ:
«Δεν έδινε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να είναι συγκεντρωμένη. Αν και λυπάμαι που έφυγε ένας προπονητής, νομίζω ότι ήταν η σωστή κίνηση και πλέον ίσως δώσει άλλη πνοή».


-Για την μέχρι τώρα συγκομιδή βαθμών:
«Θα λέγαμε ότι δεν είναι δίκαιο το αποτέλεσμα με τον Εργοτέλη. Μας αδικεί. Δικαιούμασταν τους βαθμούς. Όταν κοιτάξαμε στην αρχή το πρόγραμμα και είδαμε ότι στα έξι παιχνίδια τα τέσσερα είναι εκτός έδρας και τα δύο εντός δεν θα πρέπει να σταθούμε στους αντιπάλους».

-Για τους στόχους της ομάδας στο πρωτάθλημα:
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να το ευχαριστιέμαι εγώ, τα παιδιά και ο κόσμος μας. Στα μέσα του Β’ γύρου θα δούμε τι γίνεται εκεί και θα οριοθετήσουμε τους στόχους μας. Θέλουμε να μιλάμε για μια καλή ομάδα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ χειροκρότησε την ομάδας μας. Χθες το ίδιο έκανε και ο κόσμος της ΑΕΚ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό». 

Νοκ-άουτ ο Χαριστέας

Με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς αποχώρησε χθες (27/9) από τον αγώνα Αρλ-Μονπελιέ ο Αγγελος Χαριστέας και οι πρώτες εκτιμήσεις τον θέλουν εκτός για 10 περίπου μέρες κάτι που σημαίνει πως δύσκολα θα προλάβει τα ματς της Εθνικής.

Η πρώτη προτεραιότητα του Χαριστέα με την μεταγραφή του στην Αρλ, ήταν να πάρει χρόνο συμμετοχής για να επιστρέψει στην Εθνική ομάδα.

Την ώρα όμως που ο Φερνάντο Σάντος σκεφτόταν να τον επαναφέρει μετά και την αποχώρηση του Φάνη Γκέκα, η πόρτα της ατυχίας χτύπησε τον 'Ελληνα στράικερ.

Ο Χαριστέας σήμερα θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς και αν επαληθευθούν οι αρχικές εκτιμήσεις, δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την Ελλάδα στα ματς με Λετονία και Ισραήλ (στις 8 και 12/10 αντίστοιχα).

Θυμίζουμε ότι μέσα στην εβδομάδα ο Σάντος θα ανακοινώσει τους παίκτες που θα καλέσει με την πρώτη συγκέντρωση να έχει προγραμματιστεί για τις 4/10.

Θα μιλήσει ο Ντούσκο!

Σύμφωνα με πληροφορίες  από το περιβάλλον του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο πρώην πλέον τεχνικός της ΑΕΚ θα σπάσει την σιωπή του και θα εξηγήσει τους λόγους της παραίτησης του. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς απέφυγε να πει οτιδήποτε για τους λόγους της παραίτησης του και απλώς μετά το ματς ανακοίνωσε την απόφαση του. Ωστόσο δεν πρόκειται να μείνει βουβός!

Παρακολουθεί από το πρωϊ όλες τις αντιδράσεις για την απόφαση του, διαβάζει τι γράφει ο Τύπος ώστε να έχει μια πλήρη εικόνα. Και ήδη στριφογυρίζει στο μυαλό του, το πως θα απαντήσει σε όλα που ακούει.

Μια ανοιχτή συνένετευξη Τύπου θα την αποφύγει και δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στα επόμενα 24ώρα να μιλήσει σε κάποιο Μ.Μ.Ε. εφ όλης της ύλης!

Διαγωνισμός - Δωροεπιταγή !


Το blog μας "Αθλητικοί Ψίθυροι" προσφέρει σε 3 άτομα από μία δωροεπιταγή των 150 ευρώ για τις μπουτίκ του ΠΑΟΚ, του Άρη και του Ηρακλή.
Εσείς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή γράφοντας ένα όνομα, το e-mail σας και την ομάδα της αρεσκείας σας είτε στα σχόλια αυτής της ανάρτησης είτε μέσω του e-mail apsithyroi@yahoo.gr .
Η κλήρωση θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου 2010. Κάθε δωροεπιταγή αντιστοιχεί σε μία ομάδα.

Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός

Οι αριθμοί της 4ης αγωνιστικής

Μετά από εννέα μήνες ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα. Οι επιδόσεις του Μπάγεβιτς στην τρίτη του θητεία στην ΑΕΚ και το μείον τέσσερα του Παναθηναϊκού σε σχέση με πέρυσι.

Για πρώτη φορά μετά τις 13 Δεκεμβρίου του 2009, η κορυφή απέκτησε και πάλι "ερυθρόλευκο" χρώμα στο πρωτάθλημα.

Όπως και το περασμένο Σάββατο, οι Πειραιώτες είχαν νικήσει με 3-0, τότε τον Πανθρακικό και τώρα τον Αστέρα Τρίπολης και βρέθηκαν στην πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο έχει ένα βαθμό λιγότερο.


Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και ενώ είχαν προηγηθεί μία ισοπαλία και μία ήττα από τους Αρκάδες στα πρώτα παιχνίδια των ομάδων.


Ο Μάρκο Πάντελιτς σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ενώ με επτά γκολ, οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν την καλύτερη επίθεση μετά από τέσσερις αγώνες στην Σούπερ Λίγκα.

Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη πλευρά γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα ενώ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν σκόραρε.


Το...αγαπημένο σκορ
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τη θετική παράδοση που έχει με αντίπαλο τον Πανιώνιο εντός έδρας καθώς αυτή ήταν η δέκατη συνεχόμενη νίκη επί των "κυανέρυθρων". Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις τελευταίες είναι με το ίδιο σκορ(2-1).

Ο Σωτήρης Νίνης απέναντι στον Πανιώνιο είχε πετύχει το πρώτο του επίσημο γκολ με τους "πράσινους", τον Ιανουάριο του 2007 ενώ αποβλήθηκε για πρώτη φορά κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες.


Ο Κωστας Κατσουράνης εξάλλου σκόραρε για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ το "τριφύλλι" έχει τέσσερις βαθμούς λιγότερους σε σχέση με πέρυσι μετά την 4η αγωνιστική.


Το τρίτο αντίο
Η τρίτη θητεία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ, κράτησε 22 μήνες και στο διάστημα αυτό με τον Σερβοέλληνα τεχνικό, η "Ενωση" γνώρισε 22 ήττες, 23 ισοπαλίες και 39 νίκες.


Οι "κιτρινόμαυροι" όπως και πέρυσι παρουσιάζουν αδυναμίες εκτός Αττικής και πλέον μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες ενώ έχουν δεχτεί επτά γκολ, έχοντας τη δεύτερη χειρότερη άμυνα μετά από αυτή του Πανσερραϊκού(8).


Παράλληλα βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι είναι στο μείον τρία. Ο Λυμπερόπουλος εξάλλου σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά τον Μαϊο του 2008.


Ο Ολυμπιακός Βόλου από την άλλη πλευρά συνεχίζει να εντυπωσιάζει και νίκησε την ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 1974 όταν και είχαν επικρατήσει τότε με 2-1. Μάλιστα έχουν τρεις νίκες στην έδρα τους απέναντι στην "Ενωση" έναντι δύο της αντιπάλου τους ενώ τέσσερις αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι.


Με οδηγό τον Παράσχο

Όπως και την περίοδο 2008-2009 όπου είχε νικήσει με 1-0 την Λάρισα εκτός έδρας, έτσι και τώρα ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε με νίκη στον πάγκο της Ξάνθης.

Ο Έλληνας τεχνικός ως προπονητής του ΠΑΟΚ είχε απολυθεί μετά την ήττα από την Ξάνθη στο παρελθόν.


Ο "Δικέφαλος του Βορρά" στην αντίπερα όχθη δεν σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και μακριά από τη βάση του παραμένει χωρίς νίκη.Οι "ασπρόμαυροι" πάντως έχουν τους ίδιους βαθμούς σε σχέση με πέρυσι.


Οι "μπαλωθιές" του Τσέζαρεκ

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση σε βάρος του Εργοτέλη καθώς σε πέντε παιχνίδια κόντρα στους Κρητικούς πλέον έχει σημειώσει επτά τέρματα.


Στα αξιοσημείωτα ήταν πως αυτό ήταν το δεύτερο μόλις γκολ των "κίτρινων" φέτος οι οποίοι όπως και ο Εργοτέλης σε όλα τους τα παιχνίδια το σκορ είναι 1-0 υπέρ τους ή σε βάρος τους!

Οι Θεσσαλονικείς σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στην έδρα τους στο πρωτάθλημα ενώ έχουν ένα βαθμό λιγότερο σε σχέση με πέρυσι την 4η αγωνιστική.

Οι Κρητικοί εξάλλου μετρούν μόλις μία νίκη σε βάρος του Άρη σε 11 παιχνίδια, την οποία είχαν πετύχει το 2008.


Ρεκόρ με ήττα

Ο Ηρακλής έγινε η πέμπτη ομάδα που συμπλήρωσε 1600 παιχνίδια στην Α΄Εθνική αλλά δεν κατάφερε να συνδυάσει αυτή την επίδοση, με νίκη.


Η Καβάλα νίκησε για πρώτη φορά τον "Γηραιό" μετά από τέσσερις αγώνες ενώ παρέμεινε αήττητη για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και ήταν και το πρώτο παιχνίδι που δεν σκόραρε.


Απώλειες εντός έδρας

Τρεις αγώνες στην έδρα της έχει δώσει η Λάρισα αλλά μετράει μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Η ΑΕΛ πάντως σε σχέση με πέρυσι έχει τρεις βαθμούς περισσότερους μετά την 4η αγωνιστική.


Η Κέρκυρα συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα καθώς μετράει μόλις μία ήττα από τον Ολυμπιακό ενώ βρίσκει λύσεις στην επίθεση έχοντας σημειώσει έξι τέρματα.

Τι ψιθύρισε ο Μουρίνιο στο αυτί του Γκουαρδιόλα

Kατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο Ζοζέ Μουρίνιο αποκάλυψε επίσημα τι ψιθύρισε στο αυτί του Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μπαρτσελόνα και την Ιντερ στο Καμπ Νου.
Ο Τιάγκο Μόττα είχε μόλις αποβληθεί και στον πάγκο της Μπαρτσελόνα πανηγύριζαν σαν να είχε μπει γκολ. Τότε, ο Μουρίνιο πλησίασε τον ομολογό του και όπως αποκάλυψε του είπε το εξής: “Σκέφτεστε ότι είναι εύκολο αλλά το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει ακόμα”.
Κατά τα άλλα ο προπονητής της Ρεάλ φρόνιτσε να αφήσει ανοιχτό το μέτωπο με την Μπαρτσελόνα σε επικοινωνιακό επίπεδο: “Δεν υπάρχει ούτε μία συνέντευξη παίκτη της Μπαρτσελόνα που να μην μιλά για μένα. Αυτοί με κάνουν σημαντικό” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πορτογάλος τεχνικός

Πήγε Σεβίλλη ο Μανθάνο

Πριν καλά καλά μπει στη λίστα των υποψηφίων για την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ,το όνομα του Γκρεγκόριο Μανθάνο διαγράφηκε αφού ο Ισπανός προπονητής συμφώνησε κι αναλαμβάνει τη Σεβίλλη.
Ο 54χρονος τεχνικός θα παραλάβει από τον Αντόνιο Αλβάρεζ που χρεώθηκε το πολύ κακό ξεκίνημα των Σεβιλιάνων τόσο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν όσο και στην Ευρώπη.
Αποκορύφωμα η εκτός έδρας ήττα από την Έρκουλες για την 5η αγωνιστική που συνδυάστηκε με απογοητευτική εμφάνιση για ακόμη ένα παιχνίδι. Η αντίστροφη μέτρηση για τον Αλβέρεζ ξεκίνησε με το αποκλεισμό της Σεβίλλης στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπράγκα μια πορεία αντίθετη από την περσινή όπου η Σεβίλλη έφτασε ως τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και κατέκτησε το Κόπα Ντελ Ρέι κερδίζοντας 2-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό.

Πλέον ο Μανθάνο , που για τέσσερα χρόνια βρισκόταν στον πάγκο της Μαγιόρκα, καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά . Το απόγευμα (27/9) θα κάνει την πρώτη προπόνηση με τους Σεβιλιάνους ενώ το ντεμπούτιο του στον πάγκο θα το κάνει την Πέμπτη (30/9) στη γερμανία κόντρα στην Ντόρτμούντ για την 3η αγωνιστική των Ομίλων του Europa League.

8η αγ.: Πέρασε πρώτη η Βελέζ, "αυτοκτόνησε" η Ρίβερ

Η Βελέζ εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Σαν Λορέντσο από την Κολόν και πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Νέα βαθμολογική απώλεια για τη Ρίβερ που ισοφαρίστηκε από την Κίλμες στο 92'.
Η ομάδα του Ρικάρντο Γκαρέκα επιβλήθηκε με 3-0 της Ολίμπο χάρη σε τέρματα των Μαρτίνες (22'), Μοράλες (27') και Ντομίνγκες (73'), συνεχίζοντας τις πολύ καλές εντός έδρας εμφανίσεις της.
Αντίθετα, φαίνεται πως η κορυφή "ζάλισε" την Σαν Λορέντσο, η οποία ηττήθηκε από την Κολόν Σάντα Φε με 2-0. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ντίας στο 35' και Λαριβέι στο 91'.
Η βαθμολογία (σε 8 αγ.)

1. Βελέζ Σάρσφιλντ 17
2. Εστουδιάντες 16 *
3. Σαν Λορέντσο 15
4. Άρσεναλ Σαραντί 14
5. Ρίβερ Πλέιτ 14
6. Μπάνφιλντ 13
7. Νιούελς Ολντ Μπόις 13
8. Γοδόι Κρουζ 12
9. Λανούς 12
10. Τίγκρε 11
11. Ρασίνγκ Κλουμπ 10
12. Μπόκα Τζούνιορς 10
13. Ολ Μπόις 10
14. Κολόν Σάντα Φε 9
15. Ουρακάν 9
16. Αρχεντίνος Τζούνιορς 6
17. Ιντεπεντιέντε 6
18. Ολίμπο 6
19. Χιμνάσια λα Πλάτα 5 *
20. Κίλμες 5
Την ευκαιρία να πλησιάσει στην πρώτη θέση έχασε η Ρίβερ που παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στην Κίλμες. Ο Παβόνε άνοιξε το σκορ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο Κανέο με κοντινή κεφαλιά στο 92' "πάγωσε" το "Μονουμεντάλ", χαρίζοντας στην ομάδα του (που βρίσκεται στην "ουρά" της βαθμολογίας) έναν πολύτιμο βαθμό.
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Φωτο Ημερας

Καβαλάρα για... φίλημα!

Ψιθυροι..........


  • Ο Αχιλλέας Μπέος έπεσε διάνα στο πόσα γκολ θα δεχόταν η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό που δε μπορούσε να προβλέψει ήταν η παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς μετά το τέλος του αγώνα...

  • Θερμό εναγκαλισμό είχαν ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σάκης Τσιώλης και ο παίκτης της ΑΕΚ, Λεονάρντο. Οι δυό τους είχαν συνυπάρξει στην ομάδα του Θρασύβουλου...

  • O Ζεράρ Ουγιέ... ορέγεται τον Τζιμπρίλ Σισέ για την Αστον Βίλα. "Ο απελπισμένος Ουγιέ αναζητά τρόπους για να δυναμώσει την ομάδα του και στους στόχους του βρίσκεται και ο Σισέ, ο οποίος κοστολογείται στα έξι εκατομμύρια", αναφέρει το "People". Με την... όρεξη θα μείνει ο γάλλος τεχνικός.

  • Συνεχίζει να παίρνει... εκδίκηση ο Νίκος Λυράκης από τους πρώην συνεργάτες του. Μετά τη νίκη που πέτυχε η Κέρκυρα επί του Ατρόμητου του Γιώργου Δώνη, οι Φαίακες έκοψαν δύο βαθμούς μέσα στο Αλκαζάρ από την Λάρισα του Κώστα Πηλαδάκη και του Κώστα Κωνστάντου...

  • Πριμ 20.000 ευρώ από Πανόπουλο

    Οι… προειδοποιήσεις του Χρήστου Πανόπουλου προς τους παίκτες του έπιασαν τόπο και η Ξάνθη πέτυχε χθες την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στα Πηγάδια.Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ήταν απόλυτα ευχαριστημένος, καθώς η ομάδα του πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον «δικέφαλο του βορρά». Γι’ αυτό και θέλησε να ανταμείψει τους Ακρίτες για την προσπάθειά τους.

    Ο Πανόπουλος ενημέρωσε τους παίκτες μέσω των συνεργατών του ότι θα πάρουν και ένα έξτρα πριμ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ποσό θα είναι κοντά στις 20.000 ευρώ.

    Tρίτη σερί νίκη για τη Βόλφσμπουργκ

    Μετά από τις τρεις σερί ήττες, η Βόλφσμπουργκ πέτυχε ισάριθμες νίκες! Οι "λύκοι" στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα, επικράτησαν με 2-1 της Φράιμπουργκ στη "Φολκσβάγκεν Αρένα". Για την ομάδα του Στιβ ΜακΛάρεν δύο γκολ πέτυχε ο Γκραφίτε (25' και 64'), μετά από ισάριθμες ασίστ του Ντιέγκο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 36', με τον Σισέ.

    Στο μεταξύ, με γκολ του Αμπντελάουε στο 33', το Ανόβερο πέρασε νικηφόρα από το Καϊζερσλάουτερν και «σκαρφάλωσε» στην 3η θέση της βαθμολογίας.

    Αναλυτικά



  • Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 2-1
    (25', 64' Γκραφίτε - 36' Σισέ)





  • Καϊζερσλάουτερν-Ανόβερο 0-1



  • Σειρά έχει η Ρόζενμποργκ

    Αποστολή εξετελέσθη για τον Άρη, ο οποίος επικράτησε με σκορ1-0 του Εργοτέλη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα, όμως δεν έχουν χρόνο να χαρούν την επιτυχία τους και στρέφουν την προσοχή στον αγώνα με τη Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία.

    Άλλωστε, μετά τους «Βίκινγκς» η ομάδα του Έκτορ Κούπερ φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Αργεντινός τεχνικός τόνισε πως «αυτό που θα επιθυμούσα, πάντως, είναι οι παίκτες μου να είχαν περισσότερη ηρεμία. Το καλό ήταν πως καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους, αφού κάπως έτσι ήρθε και το γκολ. Φυσικά είμαστε ικανοποιημένοι από τη νίκη, αφού αν κατακτάς τους τρεις βαθμούς, μπορείς να βελτιώνεσαι και να αλλάζεις αυτά που πρέπει».

    Στη διάθεση του 55χρονου προπονητή επιστρέφουν ο Σηφάκης και ο Τσεσνάουσκις, οι οποίοι προφυλάχθηκαν στο παιχνίδι με τους Κρητικούς. Εν τω μεταξύ, ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ εξελίσσεται σε... δήμιο του Εργοτέλη. Με το χθεσινό του τέρμα έφθασε τα επτά απέναντι στην κρητική ομάδα, τα περισσότερα εκ των οποίων με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Πέτυχε το πρώτο με το Αιγάλεω, ακολούθησαν ακόμη πέντε με τον Αστέρα, για να φθάσουμε στο χθεσινό πολύτιμο γκολ στις καθυστερήσεις.

    Ουζουνίδης: «Χρειάζεται πολύ δουλειά»

    Ουζουνίδης: «Χρειάζεται πολύ δουλειά»
    Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά την ήττα από την Καβάλα. Ο τεχνικός του Ηρακλή μεταξύ των άλλων τόνισε: «Συγχαρητήρια στην Καβάλα. Εμείς θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε το καλύτερο διάστημα μέχρι τώρα, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα σωστά, δημιουργήσαμε ευκαιρίες αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μπορεί να κάνεις κλασικές ευκαιρίες και να μην το βάλεις. Το άσχημο για μας ήταν ότι λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, έπειτα από μια δική μας ασυνεννοησία εκεί που προσπαθούσαμε να αναπτυχθούμε κάναμε το λάθος και το εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος». Για την απόδοση του δευτέρου μέρους είπε: «Το πραγματικό πρόβλημα μας ήταν στο δεύτερο ημίχρονο, όπου η μεγάλη θέληση των παιδιών να γυρίσουν παιχνίδι οδήγησε σε βεβιασμένες ενέργειες και κυρίως μετά την αποβολή του αντιπάλου, ενώ έπρεπε να ανοίξουμε το παιχνίδι, εμείς βιαζόμασταν και απλά προσπαθούσαμε να βάλουμε πολύ γρήγορα την μπάλα στην περιοχή. Δεν φάνηκε η αριθμητική υπεροχή, δεν δημιουργήσαμε κλασική ευκαιρία. Ξέρουμε τις δυνατότητές μας, δεν παρασυρόμαστε, ξέρουμε πως θα είναι δύσκολη χρονιά και πως χρειάζεται πολύ δουλειά. Είμαι σίγουρος για τους παίκτες μου».

    Στο -10 από την κορυφή η Σπόρτινγκ

    Η Σπόρτινγκ έμεινε στο 1-1 με την Νασιονάλ στο "Ζοζέ Αλβαλάδε" και ήδη απέχει 10 βαθμούς από την πρωτοπόρο, Πόρτο.Η ομάδα της Λισαβόνας άνοιξε το σκορ στο 64' με τον Σαλέιρο, αλλά ισοφαρίστηκε στο 79' από τον Ντάνιελσον, ενώ και τα δύο γκολ ήταν εντυπωσιακά με γυριστό σουτ.Η σύνθεση της Σπόρτινγκ...
    Ρουΐ Πατρίσιο, Ζοάο Περέιρα, Καρίσο, Νούνο Κοέλιο, Εβάλντο, Αντρέ Σάντος (82' Ματίας Φερνάντες), Θαπατέρ, Βούκτσεβιτς, Γιανίκ Ντιαλό (46' Σαλομάο), Λίεντσον (46' Σαλέιρο), Έλντερ Ποστίγκα.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

    Παρασκευή
    Μπράγκα - Ναβάλ 3-1 (27' Μοσορό, 50' αυτ. Ορέστες, Πάουλο Σέζαρ / 89' Φάμπιο Ζούνιορ)

    Σάββατο
    Ακαντέμικα - Γκιμαράες 3-1 (53' Ντιόγκο, 80' Σούγκου, 90' Λαϊονέλ / 55' Έντγκαρ)
    Μαρίτιμο - Μπενφίκα 0-1 (58' Φάμπιο Κοεντράο)
    Πόρτο - Ολαλένσε 2-0 (23' Οταμέντι, 45'+1 Χουλκ)

    Κυριακή
    Λεϊρία - Ρίο Άβε 1-0 (94' πέν. Καρλάο)
    Πορτιμονένσε - Μπέιρα-Μαρ 1-0 (54' Πένια)
    Σπόρτινγκ - Νασιονάλ 1-1 (64' Σαλέιρο / 79' Ντάνιελσον)

    Δευτέρα
    Σετούμπαλ - Πάσος Φερέιρα (22:15)

    Η βαθμολογία

    1. Πόρτο 18
    2. Ακαντέμικα 11
    3. Μπράγκα 11
    4. Γκιμαράες 11
    5. Μπενφίκα 9
    6. Ολαλένσε 9
    7. Λεϊρία 8
    8. Σπόρτινγκ 8
    9. Πάσος Φερέιρα 7
    10. Πορτιμονένσε 7
    11. Νασιονάλ 7
    12. Μπέιρα-Μαρ 6
    13. Σετούμπαλ 6
    14. Ναβάλ 4
    15. Μαρίτιμο 2
    16. Ρίο Άβε 2

    Ο πίνακας των σκόρερς

    5 γκολ

    Χουλκ (Πόρτο)

    4 γκολ
    Σούγκου (Ακαντέμικα)

    3 γκολ

    Τοσκάνο (Γκιμαράες)
    Σιλβέστρε Βαρέλα (Πόρτο)
    Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

    «Ίδρωσε» αλλά νίκησε η Ατλέτικο

    Αγχωτική νίκη με σκορ 1-0 πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα στην Σαραγόσα. Η αντίπαλος του Άρη στους ομίλους του Europa League, άνοιξε το σκορ μόλις στο 20’ με τον Κόστα, ενώ αναγκάστηκε να παίξει και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρέγες στο 60’.

    Η σύνθεση της Ατλέτικο: Ντε Γκέα, Τιάγκο (63’ Σουάρες), Φορλάν (75’ Αγκουέρο), Ασουνσάο, Φελίπε, Γκοντίν, Ντομίγκες, Ρέγες, Σιμάο, Περέα, Κόστα(81’ Χουάν).

    Άλωσε το «Φελίξ Μπολάρ» η Παρί!

    Ένα αυτογκόλ του Μπεντιμό στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και ένα γκολ του Νενέ στις καθυστερήσεις, έδωσαν τη νίκη στην Παρί Σεν Ζερμέν στην εκτός έδρας αναμέτρησή της κόντρα στη Λανς, με την οποία ολοκληρώθηκε η έβδομη αγωνιστική του Championnat.

    Oι «Παριζιάνοι» ήταν πιο αποτελεσματικοί και κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο», που τους ανέβασε ακόμα πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

    Απογοήτευση στη Λανς για την κακή εμφάνιση που την κρατά «καθηλωμένη» στην βαθμολογία.

    Η Παρί με τη νίκη της αυτή διατήρησε την πολύ καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει στην έδρα της Λανς, καθώς παρέμεινε αήττητη για έκτη συνεχή χρονιά.

    Πλέον οι «Παριζιάνοι» στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Καρπάτι για το Γιουρόπα Λιγκ. Πέμπτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη για τη Λανς, που έμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού με πέντε μόλις πόντους.

    Στο... λιμάνι ο Χαλπερίν, στον Άρη ο Σλούκας

    Ο Ολυμπιακός προχωράει στις τελευταίες ανακατατάξεις του ρόστερ του. Όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει προσθήκη μόνο αν βρεθεί κάτι πολύ ιδιαίτερο, οπότε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς προχωρά σε αλλαγές με γνώμονα τους γκαρντ. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, ο Γιοτάμ Χαλπερίν θα μείνει στον Πειραιά συμπληρώνοντας παράλληλα τις έξι θέσεις ξένων(Τεόντοσιτς, Νεστέροβιτς, Κέσελι, Λούκας, Νίλσεν) για την Α1 και αφήνοντας τον Έρτσεγκ κατ' αρχήν για την Ευρώπη. Αργότερα θα φανεί το μέλλον του.
    Στην Θεσσαλονίκη επιστρέφει ο Κώστας Σλούκας για λογαριασμό του Άρη όμως, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" προτιμούν να τον παραχωρήσουν δανεικό στους "κιτρινόμαυρους", όπου θα πάρει λεπτά συμμετοχής σε υψηλό επίπεδο.

    Τελευταίο ερωτηματικό παραμένει ο Μιχάλης Πελεκάνος που έμεινε εκτός αποστολής για το ταξίδι στην Τουρκία και φαίνεται ότι δεν υπολογίζεται από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.
    Η αποστολή του Ολυμπιακου, η οποία θα αναχώρησει το πρωί της Δευτερας (10.30) για την Κωνσταντινουπολη, αποτελείται από τους Παπαλουκά, Νεστέροβιτς, Λούκας, Σπανούλη, Χαλπερίν, Κέσελι, Μαυροκεφαλίδη, Γλυνιαδάκη, Νίλσεν, Παπανικολάου, Τεόντοσιτς.

    "Γκέλα" για την Ρόζενμποργκ


      Απώλεια βαθμών για τη Ρόζενμποργκ, η οποία στο πλαίσιο της 25ης ημέρας του νορβηγικού πρωταθλήματος αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Στρόμσγκοντσετ. Λίγες ημέρες πριν υποδεχθεί τον Αρη στο Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Τροντχάιμ προηγήθηκε στο 31' με γκολ του Ρόαρ Στραντ, μετά από ασίστ του Ιβερσεν, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 76΄ από τον Ολά Καμαρά, που είχε μπει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή.

    Η Ρόζενμποργκ παραμένει αήττητη, αλλά πέντε αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος δεν έχει εξασφαλίσει τον τίτλο, καθώς έχει προβάδισμα οκτώ βαθμών από τη Βαλερένγκα, η οποία όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

    Ο Νιλς Αρνε Εγκεν χρησιμοποίησε τους Ορλουντ, Λούστιγκ, Βάνγκμπεργκ, Ντεμίντοφ, Ντόρσιν, Χένρικσεν, Ανάν, Σκιέλμπρεντ, Ιβερσεν (67΄ Ολσεν), Στραντ (61΄ Βίνσνες), Γιάμτφαλ (56΄ Πρίτσα).

    Σούπερ έκπληξη στην Κύπρο

    Εκπληξη μεγατόνων στο πρωτάθλημα Κύπρου καθώς η Ομόνοι ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από τον ΑΠΟΠ Κινύρας με 1-0. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή μετρούσε τρία στα τρία μέχρι τώρα, ενώ οι φιλοξενούμενοι πήραν τους πρώτους τους βαθμούς για τη φετινή σεζόν!





  • Ένωση Παραλιμνίου-ΑΕΛ 1-1
    (85' Ντε Γουλφ- 72' Φρέντι)





  • Ομόνοια-ΑΠΟΠ 0-1
    (7 Ταλ)





  • Απόλλων Λεμεσού-Αλκή 1-2
    (44 Σεμέδο-83 87(πεν.) Σερζάο)

  • "Πεντάρα" η Αντερλεχτ

    Στη δεύτερη θέση του βελγικού πρωταθλήματος επανήλθε η Αντερλεχτ, μετά την επικράτησή της με 5-0 επί της Μαλίν στο Κονστάντ Βαν ντεν Στοκ», στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Ο Μπουσούφα στο 17', ο Ζιλέτ στο 70', ο Σουάρες στο 74', ο Ντεσάχτ στο 79' και ο Λεζέρ στο 90' πέτυχαν τα γκολ για την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, της οποίας το έργο έγινε ευκολότερο μετά τις αποβολές των Γκόμσι στο 25' και Μπισέτ στο 50' από τους φιλοξενούμενους.

    H εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, Κλαμπ Μπριζ, βγαίνει νωρίς, νωρίς εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος Βελγίου, καθώς ηττήθηκε 2-1 εκτός έδρας από την Γκέρμιναλ. Το γκολ του Γκέρετς στο 32' δεν στάθηκε αρκετό στην Μπριζ να πάρει το "τρίποντο", αφού στο 67' ο Φαρούν έφερε το ματς στα ίσια και στο 85' ο Νεγκράο ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους γηπεδούχους.

    Πρώτος στη Σιγκαπούρη ο Αλόνσο

    Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ο νικητής του βραδινού γκραν πρι της Σιγκαπούρης. Ο Ισπανός οδηγός της Φεράρι άφησε πίσω του τους δύο οδηγούς της Red Bull, τον Σεμπάστιαν Φέτελ που τερμάτισε 2ος και τον Μαρκ Γουέμπερ που τερμάτισε 3ος, ωστόσο ο Γερμανός πιλότος συνεχίζει να προηγείται στη βαθμολογία της Φόρμουλα Ένα.

    Ομως πίσω του δεν έχει πλέον τον Λιούις Χάμιλτον, που σήμερα συγκρούστηκε με τον Γουέμπερ και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, αλλά τον Αλόνσο, στους 11 βαθμούς διαφορά.

    Με ποινή 20 δευτερολέπτων για αντικανονικό προσπέρασμα τιμωρήθηκε ο Αντριαν Σούτιλ και έτσι από 8ος που τερμάτισε, βρέθηκε στην 10η θέση.

    Ως εκ τούτου, η βαθμολογούμενη δεκάδα στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, καθώς και οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών διαμορφώθηκαν ως εξής:

    1. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1 ώρα 57:53.579
    2. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) + 00:00.293
    3. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 00:29.141
    4. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 00:30.384
    5. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP) 00:49.394
    6. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Γουίλιαμς) 00:56.101
    7. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ρενό) 01:26.559
    8. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς) 01:52.791
    9. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 01:53.297
    10. Αντριαν Σούτιλ (Γερμανία/Force India) 02:12.416

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ
    1. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 202 βαθμοί
    2. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 191
    3. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 182
    4. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 181
    5. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 177
    6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 125
    7. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP) 122
    8. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ρενό) 114
    9. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Mercedes GP) 46
    10. ’ντριαν Σούτιλ (Γερμανία/Force India) 46
    11. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Γουίλιαμς) 39
    12. Καμούι Κομπαγιάσι (Ιαπωνία/BMW Sauber) 21
    13. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Ρενό) 19
    14. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Γουίλιαμς) 18
    15. Βιταντόνιο Λιούτσι (Ιταλία/Force India) 13
    16. Σεμπαστιάν Μπουεμί (Ελβετία/Toro Rosso) 7
    17. Πέδρο Ντε λα Ρόσα (Ισπανία/BMW Sauber) 6
    18. Χαϊμέ Αλγκερσουάρι (Ισπανία/Toro Rosso) 3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
    1. Red Bull-Ρενό 383 βαθμοί
    2. ΜακΛάρεν-Μερτσέντες 359
    3. Φεράρι 316
    4. Mercedes GP 168
    5. Ρενό 133
    6. Force India-Μερτσέντες 59
    7. Γουίλιαμς-Κόσγουορθ 57
    8. BMW Sauber-Φεράρι 27
    9. Toro Rosso-Φεράρι 10

    «Μανούρα» Μπέου-Δημητριάδη!

    Έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον Αχιλλέα Μπέο και τον Βασίλη Δημητριάδη, σημειώθηκε μετά τη λήξη του Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΚ.

    Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες στα αποδυτήρια -με τις πληροφορίες, μάλιστα, να αναφέρουν ότι το θέμα πήγε προς στιγμή να ξεφύγει από το πλαίσιο της λεκτικής αντιπαράθεσης.

    Όπως και να ‘χει, η παρέμβαση των ψυχραιμότερων εκτόνωσε την κατάσταση και δεν επέτρεψε στο περιστατικό να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

    Επόμενος προπονητής στην ΑΕΚ θα είναι…

    Ξένος «άφθαρτος» ή Έλληνας που θα γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ΑΕΚ. Υπηρεσιακή λύση για τον πάγκο ο Χριστόφορος Κόλα, με άμεσο βοηθό τον Άρναρ Γκρέταρσον, όμως οι διοικούντες την ΠΑΕ αναμένεται να κινηθούν ταχύτατα για την ανεύρεση του νέου τεχνικού.

    Η παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης του «Δικεφάλου» με τον Ολυμπιακό Βόλου γυρίζει πλέον μια νέα σελίδα για τον σύλλογο. Οι επιλογές είναι δύο για πολύ απλούς λόγους.

    Πρώτη επιλογή για να αναλάβει το τιμόνι της ΑΕΚ είναι προπονητής από το εξωτερικό, αφού στην Ένωση θέλουν έναν αναγνωρισμένο τεχνικό, ο οποίος δεν θα έχει φθαρεί από τεκταινόμενα στον ελληνικό χώρο. Η εμπειρία ενός τέτοιου προπονητή μπορεί να προσφέρει ηρεμία, αλλά και να δώσει νέα πνοή ακολουθώντας συστήματα και τακτικές… Ευρώπης.

    Η έτερη λύση είναι η ελληνική. Ο προπονητής που θα έρθει δηλαδή να μπορεί να ενσωματωθεί γρήγορα στην ομάδα, να ξέρει τις ιδιαιτερότητες την ΑΕΚ και ει δυνατόν να έχει αι «κιτρινόμαυρο» παρελθόν. Με αυτήν την επιλογή μειώνεται το ρίσκο χάσει κι άλλο πολύτιμο έδαφος ο «Δικέφαλος» στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος.

    Το βέβαιο είναι πως στον αγώνα της Πέμπτης με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη για το Europa League, την ευθύνη της ομάδας θα έχει το υπηρεσιακό δίδυμο Χριστόφολος Κόλα και Άρναρ Γκρέταρσον.