Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Οι αριθμοί της 4ης αγωνιστικής

Μετά από εννέα μήνες ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της Σούπερ Λίγκα. Οι επιδόσεις του Μπάγεβιτς στην τρίτη του θητεία στην ΑΕΚ και το μείον τέσσερα του Παναθηναϊκού σε σχέση με πέρυσι.

Για πρώτη φορά μετά τις 13 Δεκεμβρίου του 2009, η κορυφή απέκτησε και πάλι "ερυθρόλευκο" χρώμα στο πρωτάθλημα.

Όπως και το περασμένο Σάββατο, οι Πειραιώτες είχαν νικήσει με 3-0, τότε τον Πανθρακικό και τώρα τον Αστέρα Τρίπολης και βρέθηκαν στην πρώτη θέση.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο έχει ένα βαθμό λιγότερο.


Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και ενώ είχαν προηγηθεί μία ισοπαλία και μία ήττα από τους Αρκάδες στα πρώτα παιχνίδια των ομάδων.


Ο Μάρκο Πάντελιτς σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ενώ με επτά γκολ, οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν την καλύτερη επίθεση μετά από τέσσερις αγώνες στην Σούπερ Λίγκα.

Ο Αστέρας Τρίπολης από την άλλη πλευρά γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα ενώ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν σκόραρε.


Το...αγαπημένο σκορ
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε τη θετική παράδοση που έχει με αντίπαλο τον Πανιώνιο εντός έδρας καθώς αυτή ήταν η δέκατη συνεχόμενη νίκη επί των "κυανέρυθρων". Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις τελευταίες είναι με το ίδιο σκορ(2-1).

Ο Σωτήρης Νίνης απέναντι στον Πανιώνιο είχε πετύχει το πρώτο του επίσημο γκολ με τους "πράσινους", τον Ιανουάριο του 2007 ενώ αποβλήθηκε για πρώτη φορά κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες.


Ο Κωστας Κατσουράνης εξάλλου σκόραρε για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Δεκέμβριο ενώ το "τριφύλλι" έχει τέσσερις βαθμούς λιγότερους σε σχέση με πέρυσι μετά την 4η αγωνιστική.


Το τρίτο αντίο
Η τρίτη θητεία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο της ΑΕΚ, κράτησε 22 μήνες και στο διάστημα αυτό με τον Σερβοέλληνα τεχνικό, η "Ενωση" γνώρισε 22 ήττες, 23 ισοπαλίες και 39 νίκες.


Οι "κιτρινόμαυροι" όπως και πέρυσι παρουσιάζουν αδυναμίες εκτός Αττικής και πλέον μετρούν δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες ενώ έχουν δεχτεί επτά γκολ, έχοντας τη δεύτερη χειρότερη άμυνα μετά από αυτή του Πανσερραϊκού(8).


Παράλληλα βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι είναι στο μείον τρία. Ο Λυμπερόπουλος εξάλλου σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά τον Μαϊο του 2008.


Ο Ολυμπιακός Βόλου από την άλλη πλευρά συνεχίζει να εντυπωσιάζει και νίκησε την ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 1974 όταν και είχαν επικρατήσει τότε με 2-1. Μάλιστα έχουν τρεις νίκες στην έδρα τους απέναντι στην "Ενωση" έναντι δύο της αντιπάλου τους ενώ τέσσερις αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι.


Με οδηγό τον Παράσχο

Όπως και την περίοδο 2008-2009 όπου είχε νικήσει με 1-0 την Λάρισα εκτός έδρας, έτσι και τώρα ο Γιώργος Παράσχος ξεκίνησε με νίκη στον πάγκο της Ξάνθης.

Ο Έλληνας τεχνικός ως προπονητής του ΠΑΟΚ είχε απολυθεί μετά την ήττα από την Ξάνθη στο παρελθόν.


Ο "Δικέφαλος του Βορρά" στην αντίπερα όχθη δεν σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και μακριά από τη βάση του παραμένει χωρίς νίκη.Οι "ασπρόμαυροι" πάντως έχουν τους ίδιους βαθμούς σε σχέση με πέρυσι.


Οι "μπαλωθιές" του Τσέζαρεκ

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ έχει δημιουργήσει τη δική του παράδοση σε βάρος του Εργοτέλη καθώς σε πέντε παιχνίδια κόντρα στους Κρητικούς πλέον έχει σημειώσει επτά τέρματα.


Στα αξιοσημείωτα ήταν πως αυτό ήταν το δεύτερο μόλις γκολ των "κίτρινων" φέτος οι οποίοι όπως και ο Εργοτέλης σε όλα τους τα παιχνίδια το σκορ είναι 1-0 υπέρ τους ή σε βάρος τους!

Οι Θεσσαλονικείς σημείωσαν την πρώτη τους νίκη στην έδρα τους στο πρωτάθλημα ενώ έχουν ένα βαθμό λιγότερο σε σχέση με πέρυσι την 4η αγωνιστική.

Οι Κρητικοί εξάλλου μετρούν μόλις μία νίκη σε βάρος του Άρη σε 11 παιχνίδια, την οποία είχαν πετύχει το 2008.


Ρεκόρ με ήττα

Ο Ηρακλής έγινε η πέμπτη ομάδα που συμπλήρωσε 1600 παιχνίδια στην Α΄Εθνική αλλά δεν κατάφερε να συνδυάσει αυτή την επίδοση, με νίκη.


Η Καβάλα νίκησε για πρώτη φορά τον "Γηραιό" μετά από τέσσερις αγώνες ενώ παρέμεινε αήττητη για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και ήταν και το πρώτο παιχνίδι που δεν σκόραρε.


Απώλειες εντός έδρας

Τρεις αγώνες στην έδρα της έχει δώσει η Λάρισα αλλά μετράει μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Η ΑΕΛ πάντως σε σχέση με πέρυσι έχει τρεις βαθμούς περισσότερους μετά την 4η αγωνιστική.


Η Κέρκυρα συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα καθώς μετράει μόλις μία ήττα από τον Ολυμπιακό ενώ βρίσκει λύσεις στην επίθεση έχοντας σημειώσει έξι τέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: