Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Επόμενος προπονητής στην ΑΕΚ θα είναι…

Ξένος «άφθαρτος» ή Έλληνας που θα γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην ΑΕΚ. Υπηρεσιακή λύση για τον πάγκο ο Χριστόφορος Κόλα, με άμεσο βοηθό τον Άρναρ Γκρέταρσον, όμως οι διοικούντες την ΠΑΕ αναμένεται να κινηθούν ταχύτατα για την ανεύρεση του νέου τεχνικού.

Η παραίτηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος της αναμέτρησης του «Δικεφάλου» με τον Ολυμπιακό Βόλου γυρίζει πλέον μια νέα σελίδα για τον σύλλογο. Οι επιλογές είναι δύο για πολύ απλούς λόγους.

Πρώτη επιλογή για να αναλάβει το τιμόνι της ΑΕΚ είναι προπονητής από το εξωτερικό, αφού στην Ένωση θέλουν έναν αναγνωρισμένο τεχνικό, ο οποίος δεν θα έχει φθαρεί από τεκταινόμενα στον ελληνικό χώρο. Η εμπειρία ενός τέτοιου προπονητή μπορεί να προσφέρει ηρεμία, αλλά και να δώσει νέα πνοή ακολουθώντας συστήματα και τακτικές… Ευρώπης.

Η έτερη λύση είναι η ελληνική. Ο προπονητής που θα έρθει δηλαδή να μπορεί να ενσωματωθεί γρήγορα στην ομάδα, να ξέρει τις ιδιαιτερότητες την ΑΕΚ και ει δυνατόν να έχει αι «κιτρινόμαυρο» παρελθόν. Με αυτήν την επιλογή μειώνεται το ρίσκο χάσει κι άλλο πολύτιμο έδαφος ο «Δικέφαλος» στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Το βέβαιο είναι πως στον αγώνα της Πέμπτης με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη για το Europa League, την ευθύνη της ομάδας θα έχει το υπηρεσιακό δίδυμο Χριστόφολος Κόλα και Άρναρ Γκρέταρσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: