Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Σου θυμίζει κάποιον, Ζλάταν; (pic)

Βασικός και αναντικατάστατος! Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς θα είναι ο… μπροστάρης της Παρί στην πρεμιέρα του Champions League ενάντια στον Άγιαξ. Εκεί θα βρει όμως έναν παλιό γνώριμο… τον Ντάβι Κλάασεν.

Σου θυμίζει κάποιον, Ζλάταν; (pic)
Έτοιμη να μπει με το… δεξί στις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Champions League είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη εκτός έδρας με τον Άγιαξ.

Αναμφίβολα από την βασική ενδεκάδα των Παριζιάνων δε θα μπορούσε να λείπει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς που καλείται να… τρυπήσει τα δίχτυα της πρώην του ομάδας σε ένα γήπεδο που γνωρίζει πολύ καλά.

Πέραν των φιλάθλων του «Αίαντα» όμως, ο Σουηδός σούπερ-σταρ θα βρει απέναντί του κι έναν ακόμα παλιό γνώριμο. Ο λόγος για τον Ντάβι Κλάασεν που θα είναι και αυτός ενδεκαδάτος.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας σεζόν (2003-2004) του 32χρονου επιθετικού στην ολλανδική ομάδα, ο 11χρονος τότε μεσοεπιθετικός έκανε τα πρώτα του βήματα στις περίφημες ακαδημίες του συλλόγου.

Εκεί, παρακολουθούσε από κοντά τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας του Άγιαξ και βρήκε την ευκαιρία να βγάλει φωτογραφία με τον Ζλάταν…

Δείτε τους δύο αντιπάλους σε αυτό το σπάνιο στιγμιότυπο:

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πληρώνει 43.000 ευρώ κάθε μήνα!

Στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις αρχές Ιουλίου, είχε τονίσει μεταξύ των άλλων πως αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της ομάδας. Αυτό αποτέλεσε και έναν από τους όρους της συμφωνίας ανάμεσα στον ίδιο και τον Θόδωρο Παπαδόπουλο για τη μεταβίβαση των μετοχών.

Να αναλάβει δηλαδή τα χρέη προς το δημόσιο. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης προχώρησε σε πράξεις και έχει ήδη διακανονίσει τις οφειλές που είχαν δημιουργηθεί και υπάρχουν προς ΙΚΑ και Εφορία σε12 μηνιαίες δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ταμείο της ΠΑΕ «βγαίνει» κάθε μήνα ένα ποσό περίπου 43.000 ευρώ το οποίο αφορά στην τήρηση του διακανονισμού που βρίσκεται πλέον σε ισχύ!

Από αυτά η μηνιαία δόση στο ΙΚΑ φθάνει στις 31.000 ευρώ περίπου και στην Εφορία 12.000 ευρώ, ποσά που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία πιστοποίησης των οφειλών από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και τον καθορισμό τους έπειτα από σχετική συνεννόηση.


Η ΠΑΕ έχει ήδη πληρώσει την πρώτη δόση, γεγονός που οδήγησε στη χορήγηση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας (κανονικής κι όχι προσωρινής). Την ίδια στιγμή καταβάλλονται και οι τρέχουσες υποχρεώσεις προκειμένου να μην προκύψουν υποχρεώσεις.
*Πηγή: metrosport.gr*

Λίμνη η Τούμπα!! (pics)

Η έντονη βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη έχει δημιουργήσει μικρές… λίμνες στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας εν όψει του αγώνα με τη Ντιναμό Μινσκ την Πέμπτη.

Λίμνη η Τούμπα (pics)
Ο καιρός δεν είναι… βοηθός στην περίπτωση του ΠΑΟΚ και της Ντιναμό Μινσκ.

Την παραμονή του αγώνα των δύο ομάδων για το Europa League, η έντονη βροχόπτωση στη Θεσσαλονίκη επιβάρυνε πολύ τον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας μικρές λίμνες και δυσκολεύοντας το έργο ποδοσφαιριστών στην προπόνηση, εν όψει και του αγώνα της Πέμπτης.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ξεκινά η Football League!!

Αναβάλλεται επ’ αόριστο, όπως όλα δείχνουν, η πρεμιέρα της Football League που ήταν προγραμματισμένη για το διήμερο, 27-28 Σεπτεμβρίου. Τα οικονομικά προβλήματα των περισσότερων ΠΑΕ ο λόγος.

Δεν ξεκινά η Football League!
Θα... καθυστερήσουν να μπουν στα γήπεδα οι ομάδες της Football League! Αν και αρχικά η πρεμιέρα ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Σεπτεμβρίου, εν τέλει όλα δείχνουν πως πάμε ολοταχώς για αναβολή!

Στο σημερινό Δ.Σ της Λίγκας φαίνεται πως πάρθηκε η απόφαση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να αναβληθεί η εκκίνησή του, λόγω των αρκετών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες.

Η μείωση της χορηγίας του ΟΠΑΠ, αλλά και γενικά τα μειωμένα έσοδα για τις ΠΑΕ, κάνουν σχεδόν αδύνατο -βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων- το να βγει η χρονιά για τους περισσότερους συλλόγους και άπαντες ελπίζουν με την επ' αόριστο αναβολή να βρεθεί μια λύση.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση απ' τη διοργανώτρια αρχή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Καυταντζόγλειο με Καμπανιακό!!

Aris Fans
Πριν από λίγο η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι του Καμπανιακού με τον Άρη θα πραγματοποιηθεί στο Καυτανζόγλειο την Κυριακή στις 16:30.
Έτσι οι φίλοι του Άρη θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν βροντερό στο γήπεδο που πολλές φορές στο παρελθόν το έχουν κιτρινίσει από άκρη σε άκρη. Θυμίζουμε ότι ο Καμπανιακός έχει βάλει για το παιχνίδι γενική είσοδο 10 ευρώ.
*Πηγή: arenafm.gr*

Ελεύθερη είσοδος στο Καβάλα – Άρης!!

priftis
Το τέταρτο φιλικό του παιχνίδι θα δώσει η ομάδα του Άρη, όπου το πρωί της Τετάρτης (17/9) θα ταξιδέψει με προορισμό στην Καβάλα, όπου το απόγευμα στις 17:30 θα κοντραριστεί με την τοπική ομάδα.
Όπως έγινε γνωστό η είσοδος για τους φιλάθλους θα είναι δωρεάν, ενώ στην αναμέτρηση δεν θα αγωνιστούν ο Γιάννης Καραθανάσης, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και ο Στέλιος Πουλιανίτης, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμό.
*Πηγή: arenafm.gr*

Τρία χρόνια χωρίς τον Φαίδωνα Ματθαίου!!

mat6
Το ημερολόγιο έδειχνε 17/9 του 2011 όταν η είδηση του θανάτου του Φαίδωνα Ματθαίου σε ηλικία 87 ετών βύθιζε στη θλίψη όλο το ελληνικό μπάσκετ.
Από τότε συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια κι η απουσία του συνεχίζει να φαντάζει το ίδιο δυσβάστακτη, αν και το πλούσιο έργο που άφησε σε αυτά τα 60 χρόνια ενασχόλησης με το μπάσκετ συνεχίζει να αποτελεί οδηγό για τους Έλληνες προπονητές.
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι ο Φαίδωνας Ματθαίου ήταν ο πρώτος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Από τα προπονητικά του χέρια βγήκαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους παίκτες όπως ο Βασίλης Γκούμας κι ο Απόστολος Κόντος. Είναι ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε σε δύο διαφορετικά αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες όντας μέλος της ομάδας κωπηλασίας το 1948 και της ομάδας μπάσκετ στο Ελσίνκι το 1952. Παράλληλα διακρίθηκε και σε άλλα αθλήματα, όπως σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές της εποχής, στο τένις, στο πινγκ πονγκ, στη σκοποβολή, στη ξιφασκία μέχρι και σε αγώνες μοτοσικλέτας συμμετείχε.
Την καριέρα του ξεκίνησε και ολοκλήρωσε στον Άρη. Το 1945 φόρεσε για πρώτη φορά την «κίτρινη» φανέλα με το Νο1 στην πλάτη και τέσσερα χρόνια αργότερα «κατέβηκε» στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Πήρε τρία πρωταθλήματα (1950-51, 1954) και ένα χρόνο μετά τον τελευταίο τίτλο πήγε στον Πανιώνιο.
Ακολούθησε ο Σπόρτιγκ και φυσικά η θητεία του στην θρυλική ιταλική Ίνις Βαρέζε προτού επιστρέψει στην Ελλάδα για να τελειώσει την καριέρα του στον Άρη.
To 1955 μάλιστα αγωνίστηκε με τον Άρη στο διεθνές τουρνουά του Βιαρέτζιο κατακτώντας τη δεύτερη θέση και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 129 πόντους και πολυτιμότερος παίκτης. Αυτή είναι μια από τις ιστορίες που δημιούργησαν το «θρύλο» Ματθαίου μαζί με την ιστορία με τα ξυρισμένα κεφάλια των παικτών του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες έδωσαν όρκο νίκης και κατέκτησαν το κύπελλο το 1984 απέναντι στο μεγάλο φαβορί, τον Άρη.
Πρώτος σταθμός στην προπονητική του καριέρα ήταν οι γυναίκες του Άρη όσο αγωνιζόταν στην ανδρική ομάδα για να ακολουθήσουν ο Πανιώνιος, το Περιστέρι, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και φυσικά η αγαπημένη του εθνική ομάδα. Διατέλεσε προπονητής στην Εθνική Ενόπλων κι από τα χέρια του «πέρασαν» όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Ελληνική τραγωδία για Ατλέτικο»

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 της Ατλέτικο Μαδρίτης και το gazzetta.gr παρουσιάζει τι έγραψαν οι ισπανικές εφημερίδες για ελληνική τραγωδία και τον Μίτσελ που νίκησε τον Σιμεόνε.
Η φιναλίστ του περσινού Champions League, ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στους ομίλους, αφού ηττήθηκε με 3-2 από τον Ολυμπιακό του Μίτσελ.
ADVERTISEMENT
Όπως είναι λογικό, οι Ισπανοί ασχολήθηκαν με τον συμπατριώτη τους προπονητή που έδωσε μάθημα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας του Ντιέγκο Σιμεόνε.
H μαδριλένικη εφημερίδα Marca κυκλοφόρησε σήμερα έχοντας ως βασικό θέμα το 5-1 επί της Βασιλείας, ενώ στα δεξιά του πρωτοσέλιδου της γράφει (με μόνο δυο λέξεις) για το Ολυμπιακός – Ατλέτικο: «Ελληνική τραγωδία (Tragedia Griega)», ενώ σχολιάζει το πείραμα του «Τσόλο» με τον Όμπλακ να υπερασπίζεται την εστία των «ροχιμπλάνκος».
Η άλλη εφημερίδα της Μαδρίτης, η As «παίζει» και αυτή στο εξώφυλλο της την πεντάρα της Ρεάλ και ψηλά – ψηλά γράφει: «Ο Μίτσελ μπορούσε με τον Σιμεόνε», ρίχνοντας προφανώς μπηχτή και για την σαββατιάτικη ήττα της Ρεάλ από την Ατλέτικο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Πάντως, και η As ασχολείται με τον Ομπλακ που επιλέχτηκε από τον Σιμεόνε ως βασικός πορτιέρο.
Η καταλανική εφημερίδα Sport, ασχολείται με το σημερινό ματς της Μπαρτσελόνα με τον ΑΠΟΕΛ, όμως, έγραψε και για την ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Φάληρο. «Ο Μίτσελ και ο Αφελάι πίκραναν τον Σιμεόνε», αναφέρει στην πρώτη της σελίδα.
Από την άλλη, η «El Mundo Deportivo» γράφει πως ήταν άδικο για την Ατλέτικο Μαδρίτης που ηττήθηκε.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ένσταση από τον Εθνικό!

Να καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα του με τον Ηρόδοτο αποφάσισε ο Εθνικός μετά από συνάντηση του προέδρου και των νομικών συμβούλων της ομάδας.

Ένσταση από τον Εθνικό
Να καταθέσει ένσταση κατά του κύρους του αγώνα του με τον Ηρόδοτο αποφάσισε ο Εθνικός μετά από συνάντηση του προέδρου και των νομικών συμβούλων της ομάδας.

Οι Πειραιώτες στέκονται στα όσα έγιναν στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης με τον άγριο ξυλοδαρμό του Κώστα Κατσούλη, κάτι που επηρέασε ψυχολογικά άπαντες...

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι της ομάδας ο πρόεδρος της βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία της Κρήτης και τον υπεύθυνο Αντιστράτηγο αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα των συλλήψεων που έχουν γίνει και αυτών που επίκεινται ζήτησε ραντεβού και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ.Γιώργο Σαρρή .. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πετάει» για Τουρκία ο Αστέρας!

Για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης, η οποία σήμερα το απόγευμα έχει προπόνηση στην Τουρκία για τον αυριανό αγώνα με την Μπεσίκτας.

«Πετάει» για Τουρκία ο Αστέρας
Το πρωί της Τετάρτης αναχώρησε η αποστολή του Αστέρα από την Τρίπολη, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, όπου το βράδυ της Πέμπτης θα αντιμετωπίσει την Μπεσίκτας για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι Αρκάδες αναχώρησαν οδικώς για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα ταξιδέψουν αεροπορικώς για την τουρκική πόλη.

Το απόγευμα (18.45) έχει προγραμματιστεί η συνέντευξη Τύπου του Στάικου Βεργέτη και λίγη ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση του Αστέρα στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο αυριανός αγώνας.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ανεβαίνει» ο Μπαμ Μπαμ!

Μετά από αρκετό καιρό εκτός δράσης ο Μπαμ Μπαμ προπονήθηκε για πρώτη φορά κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του Εργοτέλη.

«Ανεβαίνει» ο Μπαμ Μπαμ
Σε μία… μεταγραφή εκ των έσω υπολογίζει από σήμερα ο Παύλος Δερμιτζάκης.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός είδε με ικανοποίηση τον Μπαμ Μπαμ να γυμνάζεται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του Εργοτέλη, ύστερα από τον πολύμηνο τραυματισμό του.

Πλέον ο Βραζιλιάνος, ο οποίος είχε μείνει εκτός δράσης από τα τέλη Οκτωβρίου, δείχνει ετοιμοπόλεμος και δεν αποκλείεται να είναι στην αποστολή των Κρητικών για το παιχνίδι στον Βόλο με τη Νίκη.

Από εκεί και πέρα, η σημερινή προπόνηση περιελάμβανε παιχνίδια με μπάλα σε μικρούς χώρους, ενώ όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στον χθεσινό αγώνα με τον Πλατανιά, έκαναν αποθεραπεία.

Από την πλευρά τους, ο Χαντί και ο Άλαν έκαναν θεραπεία.

Την Τετάρτη η προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 17.00. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το μέτρο σύγκρισης…!!

Μάντσεστερ Σίτι και Μπάγερν Μονάχου συγκρούονται -για άλλη μια φορά στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ- σε ένα παιχνίδι που δώσει ξεκάθαρη εικόνα για την αγωνιστική τους κατάσταση.

Το μέτρο σύγκρισης…
Το… ζέσταμα έγινε και τώρα, το δεύτερο μέρος της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ αρχίζει να καίει!

Παιχνίδι – φωτιά, αυτό του 5ου ομίλου ανάμεσα στην Μπάγερν και την Μάντσεστερ Σίτι στο Μόναχο, την στιγμή που ο φιλόδοξος ΑΠΟΕΛ θα δοκιμάζεται στο «Καμπ Νου» απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

5ος όμιλος
Δεν αποτελεί… είδηση η σημερινή τους κόντρα. Βλέπετε, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι έχουν κοντραριστεί πολλές φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ωστόσο αποτελεί ένα μέτρο σύγκρισης με την περσινή χρονιά και μια εικόνα για το τι θα πρέπει να περιμένουμε από αυτές.

Κυρίως για την Μάντσεστερ Σίτι κάθε χρονιά… διαπίστωνε την βελτίωσή της από τα αποτελέσματα της με την ομάδα του Μονάχου. Πέρσι μετά την ήττα 3-1 με κάτω τα χέρια από την Μπάγερν στην Αγγλία, απάντησε με τη νίκη 2-0 στην τελευταία αγωνιστική, έστω κι αν οι «βαυαροί» είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση. Η Μπάγερν Μονάχου θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ριμπερί ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο του και έμεινε εκτός αποστολής.

Στο άλλο παιχνίδι η Ρόμα, μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην Ιταλία μπαίνει στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ρούντι Γκαρσία στη συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών της. Από την άλλη πλευρά η ΤΣΣΚΑ Μόσχας καλείται να αντιμετωπίσει τους ρωμαίους στο «σπίτι» τους χωρίς τους Βέρνμπλουμ και Τζαγκόεφ οι οποίοι είναι τιμωρημένοι και τους Ράσμους Έλμ, Τσάουνα που είναι τιμωρημένοι.

Το πρόγραμμα
Ρόμα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι

Η επόμενη αγωνιστική
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάγερν Μονάχου
Μάντσεστερ Σίτι – Ρόμα

6ος όμιλος
Η πρώτη του Λουίς Ενρίκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση πέφτει επάνω στον ΑΠΟΕΛ του Γιώργου Δώνη. Προβλήματα δεν έχει να αντιμετωπίσει ο Ισπανός τεχνικός για την πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ, παρά μόνο το βάρος του φαβορί απέναντι στην κυπριακή ομάδα. Από την άλλη πλευρά τα πράγματα είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα για τον ΑΠΟΕΛ. Γνωρίζει που πηγαίνει και τι έχει να αντιμετωπίσει και πως κανείς δεν του ζητήσει τα… ρέστα σε μια ενδεχόμενη ήττα.
Στο άλλο παιχνίδι τα βλέμματα είναι στραμμένα και εκτός αγωνιστικού χώρου. Η UEFA φοβάται για επεισόδια μεταξύ των γάλλων και των ολλανδών και για τον λόγο αυτό οι Αρχές έχουν επιστρατεύσει μέχρι και βέλγους αστυνομικούς για το παιχνίδι αυτό. Η Παρί δεν θα έχει στην 11άδα της τους Νταβίντ Λουίζ και Τιάγκο Σίλβα στο κέντρο της άμυνας της.

Το πρόγραμμα
Μπαρτσελόνα – ΑΠΟΕΛ
Άγιαξ – Παρί Σεν Ζερμέν

Η επόμενη αγωνιστική
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα
ΑΠΟΕΛ – Άγιαξ

7ος όμιλος
Σε εξαιρετική κατάσταση η Τσέλσι στο αγγλικό πρωτάθλημα, καλείται να την… επιβεβαιώσει και στο πρώτο της εφετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι, το σημερινό απέναντι στην Σάλκε. Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ίσα-ίσα που οι Ντιέγκο Κόστα, Φάμπρεγας και Αζάρ είναι «δαιμονισμένοι». Από την άλλη πλευρά προβλήματα έχει η Σάλκε κυρίως στον ανασταλτικό τομέα. Εκτός οι Χέβεντες, Μάτιπ, Σαντάνα, Καλάσινατς, Κίρχοφ ενώ επιστρέφουν οι Μπόατενγκ, Ομπάσι και Χούντελααρ.
Λιγότερο… φώς στο άλλο παιχνίδι, αυτό των αουτσάιντερ του ομίλου. Η Μάριμπορ επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από 15 χρόνια, ενώ η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά από έξι. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, για τους γηπεδούχους που έχουν στα πόδια τους πολλά περισσότερα παιχνίδια από τους Πορτογάλους. Απών ο βασικός κεντρικός αμυντικός, Σούλερ για τους γηπεδούχους, την στιγμή που επιστρέφει ο Σίλβα για τη Σπόρτινγκ.

Το πρόγραμμα
Τσέλσι – Σάλκε
Μάριμπορ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Η επόμενη αγωνιστική
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Τσέλσι
Σάλκε – Μάριμπορ

8ος όμιλος
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και η Αθλέτικ Μπιλμπάο μπαίνουν στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από μια ήττα στο πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα λόγω αμυντικών λαθών στο παιχνίδι του Καμπ Νου. Τα λάθη αυτά δεν πρέπει να επαναληφθούν απέναντι στην επικίνδυνη επιθετικά Σαχτάρ. Απόντες για τους φιλοξενούμενους οι Ισμαϊλι (στόπερ), Ντεντίνιο (μέσος), Γουέλινγτον (επιθετικός).
Φαβορί η Πόρτο στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η οποία όμως προέρχεται από την ισοπαλία 1-1 στο εκτός έδρας ματς με την Γκιμαράες. Ο Λοπετέγκι ξεκαθάρισε ότι δεν είναι φαβορί η ομάδα του και ζήτησε προσοχή από τους παίκτες του ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Μεγάλο πλεονέκτημα για τους Λευκορώσους τα πολλά παιχνίδια που έχουν στο πρωτάθλημά τους.

Το πρόγραμμα
Πόρτο – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η επόμενη αγωνιστική
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Πόρτο
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Αθλέτικ Μπιλμπάο*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Φανάρι ο Αστέρας!!

Την ευλογία του Οικομενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα πάρουν στον Αστέρα Τρίπολης, λίγες ώρες πριν από το αυριανό παιχνίδι με την Μπεσίτκας.

Στο Φανάρι ο Αστέρας
Με την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη θα βγει στο τερέν αύριο το βράδυ ο Αστέρας Τρίπολης.

Βέβαια, οι Αρκάδες ενημερώθηκαν ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα τους δεχθεί αύριο στις 16:00. Κομμάτι δύσκολο, δηλαδή, λίγες ώρες πριν από τον αγώνα να μεταβούν οι παίκτες στο Φανάρι. Εστω και δι' αντιπροσωπίας, πάντως, οι ευχές πιάνουν.

Ετσι θεωρούν οι «κυανοκίτρινοι». Σε κάθε περίπτωση, οι ώρες είναι ιστορικές για τον πελοποννησιακό σύλλογο. Για πρώτη φορά σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, για πρώτη φορά στο Πατριαρχείο, για πρώτη φορά στην Ευρώπη σε μια τόσο «καυτή» έδρα, όπως της Μπεσίκτας.

Ιστορικό το ταξίδι και για τους 40 οπαδούς του Αστέρα που το ξη- μέρωμα της Τρίτης ξεκίνησαν οδικώς από την Τρίπολη για την Κωνσταντινούπολη κι έφτασαν στον προορισμό τους με διανυκτέρευση στην Κομοτηνή.

Η αποστολή

Κανονικά έβγαλε χθες ο Ρίκι Κιτοκό το πρόγραμμα και σήμερα το μεσημέρι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Πόλη, μαζί με τους Κοσίσκι, Θεοδωρόπουλο, Λούι, Παντελιάδη, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Μουνάφο, Ζησόπουλο, Τιέ Μπι, Ουσέρο, Τσοκάνη, Γιαννιώτα, Μάσα, Μπαράλες, Νίκο, Μπαντιμπανγκά, Ρόλε, Πάρα, Μπακασέτα.

Ο Αστέρας θα προπονηθεί για τελευταία φορά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το… μνημόνιο του Άρη!!

Την έγκριση του Ερασιτέχνη Άρη πήρε το μνημόνιο συνεργασίας του συλλόγου με τον Γιώργο Γαλανό. Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.

Το… μνημόνιο του Άρη
Στην ευθεία είναι η συμφωνία του Ερασιτέχνη Αρη με τον Γιώργο Γαλανό, στον οποίο έχει δοθεί η ευθύνη της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Οι δύο πλευρές συζητούν τα πάντα γύρω από το περίφημο μνημόνιο συνεργασίας, το κείμενο δηλαδή που θα διέπει τις σχέσεις τους και παράλληλα θα βάζει τα όρια και τους κανόνες.

Αυτό γίνεται για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και φυσικά να δοθούν οι αρμοδιότητες σε ζητήματα που σχετίζονται με την εκκαθάριση των αγώνων, τα τηλεοπτικά, εμπορικές συμφωνίες κτλ.

Όπως γράφει και η SportDay, πρόκειται για ένα πληρέστατο επιχειρηματικό πλάνο, απόλυτα ισορροπημένο και στη λογική να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του Άρη και του Έλληνα επιχειρηματία.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο συνεργασίας, ο κ. Γαλανός έχει υποχρέωση να καταβάλει τις 400.000 ευρώ για τις οποίες έχει δεσμευτεί, εντός πέντε μηνών ενώ περιλαμβάνει κι έναν πλήρη οδικό χάρτη για το τι θα χρειαστεί για να συσταθεί η νέα ΠΑΕ και πώς θα εξασφαλιστεί για τα χρήματα που θα βάλει.

Όσον αφορά τα έσοδα και πώς θα μοιράζονται, δίνεται λογιστική αυτοτέλεια στον Γαλανό αλλά την τελική έγκριση της κάθε δαπάνης την έχει ο Ερασιτέχνης που είναι και υπόλογος απέναντι στον νόμο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Απολογούνται για τον τραυματισμό του φιλάθλου!

Ενώπιον ανακρίτριας θα βρεθούν σήμερα οι τρεις κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτος-Εθνικός, που είχαν σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός φιλάθλου.

Απολογούνται για τον τραυματισμό του φιλάθλου
Ο 22χρονος, ο 27χρονος και ο 24χρονος πέρασαν τη Δευτέρα το κατώφλι του εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Σε βάρος τους υπάρχουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε χώρο γηπέδου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, στο οποίο και νοσηλεύεται ο 46χρονος οπαδός του Εθνικού, δεν προκύπτει ότι προκλήθηκε ανεύρισμα, το οποίο να προκάλεσε το εκτεταμμένο αιμάτωμα. Σύμφωνα με μαρτυρία οπαδού του Εθνικού, ο οποίος βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο κατά τη στιγμή του τραυματισμού, οι θερμοκέφαλοι φίλαθλοι του Ηροδότου, χτυπούσαν απρόκλητα τους οπαδούς του Εθνικού, οι οποίοι έφυγαν στο σύνολο τους με μελανιές ή και βαρύτερους τραυματισμούς από τη χρήση σιδερογροθιάς, αναφέρει το prismanews.gr.

Στο μεταξύ όμως αποκαλύπτεται, πως οι οπαδοί του Ηροδότου που προκάλεσαν τα επεισόδια δεν ήταν πολλοί, ενώ υπήρξε μεγάλη μερίδα φιλάθλων της Αλικαρνασού που προσπάθησε να σταματήσει τα επεισόδια προκειμένου να μην υπάρξουν τραυματισμοί.

Πηγή: newsbeast.gr

Αργότερα το ροτέισον!!

Οι συνεχόμενοι αγώνες και ο τραυματισμός του Τζαβέλλα προβληματίζουν ιδιαίτερα τον Άγγελο Αναστασιάδη, αλλά εκείνος δεν σκοπεύει να παρατάξει διαφορετικό τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ.

Αργότερα το ροτέισον
Είναι δεδομένο πως θα υπάρξει τουλάχιστον μία αλλαγή στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με την Ντιναμό Μινσκ σε σχέση με εκείνον με τη Νίκη Βόλου.

Ο λόγος είναι ο τραυματισμός του Γιώργου Τζαβέλλα, με τον Άγγελο Αναστασιάδη να σκέφτεται και το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς καλούνται να δώσουν έξι παιχνίδια μέχρι τις 5 Οκτωβρίου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παρόλα αυτά, ο έμπειρος προπονητής σκοπεύει να αφήσει το ροτέισον για αργότερα, ώστε να επιστρέψουν και οι τραυματίες και να ξεκουράσει στο Κύπελλο κάποιους παίκτες.

Το ερωτηματικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή αφορά το παρτενέρ του Μιγκέλ Βίτορ, με τον Κατσικά και τον Σκόνδρα να είναι οι βασικοί υποψήφιοι. Αν ο πρώτος παίξει στο κέντρο, τότε ο δεύτερος θα πάει στα αριστερά και θα παιχθεί μία θέση ανάμεσα στον Κίτσιου και τον Κωνσταντινίδη.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» ξέρουν ότι η Ντιναμό Μινσκ έχει αδυναμίες, αλλά δεν πρόκειται για μία αδύναμη ομάδα και χρειάζεται να επιδείξουν τη δέουσα προσοχή για να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο πέρα από τη νίκη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Καμία σχέση με την «Αγια-Σοφιά»

Τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους στην ΑΕΚ δεν ανησυχούν από το «μπλοκάρισμα» των χρημάτων της Περιφέρειας στον Παναθηναϊκό, κάτι που προκάλεσε απορίες σε σχέση με το χτίσιμο της «Αγια-Σοφιάς».

Καμία σχέση με την «Αγια-Σοφιά»

Συγκεκριμένα, η «Ώρα των Σπορ» αναφέρει τρεις λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι της «Ένωσης» δεν δείχνουν να προβληματίζονται από τις εξελίξεις για το «Απόστολος Νικολαΐδης», με το μπλοκάρισμα των χρημάτων της Περιφέρειας Αττικής από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Πρώτα από όλα, στην Λεωφόρο θα υπάρξει ανάπλαση του γηπέδου που ήδη υπάρχει, ενώ στον «Δικέφαλο» μιλάμε για ένα νέο γήπεδο. Δεύτερον, στο «τριφύλλι» έχουν το θέμα με τον Βοτανικό, που στα… χαρτιά είναι ένα πρότζεκτ που μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί να υλοποιηθεί.

Τέλος, υπάρχει το οικονομικό, αφού οι «πράσινοι» θα κάνουν τις όποιες εργασίες με το 100% της χρηματοδότησης, ενώ στην περίπτωση της ΑΕΚ πρόκειται για το 27%, δηλαδή το 1,3 του συνολικού κόστους του έργου.

Από εκεί και πέρα, στην «Ένωση» τονίζουν πως έχουν κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο για να είναι καθ’ όλα νόμιμοι και να καταφέρουν να εξασφαλίσουν μέσα στο μήνα την οικοδομική άδεια για να μπουν οι μπουλντόζες στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι επαφές με το αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΚΑ είναι καθημερινές, έτσι ώστε αν προκύψει κάποιο «κόλλημα» αυτό αμέσως να λυθεί και να μπορέσουν να πάρουν στα χέρια τους τα έγγραφα για να χτίσουν την «Αγια-Σοφιά».*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν το χάνει ο Σίλντενφελντ!!

Ανησυχία επικράτησε στον Παναθηναϊκό με τον τραυματισμό του Γκόρντον Σίλντενφελντ, αλλά ο Κροάτης είναι αποφασισμένος να δώσει το «παρών» κόντρα στη (πρώην ομάδα του) Ντιναμό Μόσχας.

Δεν το χάνει ο Σίλντενφελντ!
«Πάγωσαν» στον Παναθηναϊκό στην τελευταία φάση της χθεσινής προπόνησης στο Κορωπί.

Οι «πράσινοι» δούλευαν στα στημένα, όπως συνηθίζει να κάνει ο Γιάννης Αναστασίου παραμονές των αγώνων και σε μία ανύποπτη φάση ο Κοτσόλης έκανε έξοδο, φώναξε ότι βγαίνει για μπλοκάρει την μπάλα ο Σίλντενφελντ δεν έκανε και τον χτύπησε άθελά του.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν έπαθε τίποτα, αλλά ο Κροάτης από τη σύγκρουση διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπήσει στον τετρακέφαλο. Το πόδι του διεθνούς άσου είχε πρηστεί και δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του, πηγαίνοντας υποβασταζόμενος στα αποδυτήρια.

Εκείνο που εκτιμά το ιατρικό τιμ του «τριφυλλιού» είναι πως η κατάστασή του θα επανακτηθεί εντός της σημέρα, στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον «Σίφο».

Συγκεκριμένα, οι γιατροί έλεγαν ότι ο Κροάτης θα το παλέψει για να είναι ετοιμοπόλεμος (μπορεί να του δέσουν το πόδι) και είναι πιθανό να προλάβει, αφού δεν φαίνεται να έχει πάθει κάποια ζημιά πέρα από το πρήξιμο.

Από την πλευρά του, ο 29χρονος παίκτης έλεγε στους συμπαίκτες του: «Πονάω, αλλά θα κάνω τα πάντα για να παίξω την Πέμπτη. Το θέλω πολύ».

Από εκεί και πέρα, η τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού είναι προγραμματισμένη είναι στις 18:00, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου 16:45 στο γήπεδο της Λεωφόρου. Από τη μεριά του, ο προπονητής της Ντιναμό θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 19:30 και στις 20:00 θα γίνει η τελευταία προπόνηση των Ρώσων στο γήπεδο της Λεωφόρου.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έχει αλλάξει πια επίπεδο!!

Σπουδαία ήταν η χθεσινή επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους Πειραιώτες να εξηγούν τους λόγους γιατί – παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους – στόχος τους είναι η διάκριση!

Έχει αλλάξει πια επίπεδο!
Άγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης, Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μόνο μερικές από τις ομάδες που δεν κατάφεραν να «γλυτώσουν» από τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του, όντας «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι για να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Από χθες το βράδυ ανήκει σε αυτό το… κλαμπ και η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία την περσινή σεζόν κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ισπανία, έχασε στις λεπτομέρειες το Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης και φέτος ξεκίνησε φουριόζα τις υποχρεώσεις της.

Ο Μίτσελ είχε στήσει πολύ καλά τους Πειραιώτες, οι οποίοι ευτύχισαν να προηγηθούν στο 14’ με το εξαιρετικό γκολ του Μασουακού και ο Αφελάι σε μία αντεπίθεση για… σεμινάριο έκανε το 2-0. Όπως ήταν φυσικό οι «ροχιμπλάνκος» πίεσαν και κατάφεραν να μειώσουν, όμως στο δεύτερο ημίχρονο «μίλησε» ξανά ο Κώστας Μήτρογλου που επέστρεψε στα γκολ με τον ιδανικότερο τρόπο.

Παράλληλα, όλοι παίκτες παίρνουν άριστα στον ανασταλτικό τομέα, αφού διαχειρίστηκαν με υποδειγματικό τρόπο τις επιθέσεις των Ισπανών και δεν τους έδωσαν κενούς χώρους για να δράσουν.

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός τεχνικός έκανε τις απαραίτητες αλλαγές, βάζοντας στο παιχνίδι ποδοσφαιριστές που θα άντεχαν την πίεση που θα ασκούσαν οι παίκτες του Σιμεόνε και τελικά κατάφεραν να φτάσουν σε μία σπουδαία νίκη.

Εκείνο που προκύπτει από τη χθεσινή βραδιά είναι πως ο Ολυμπιακός, παρά τις πολλές αλλαγές που υπήρξαν και φέτος στο ρόστερ του και το λίγο διάστημα που είχε ο Μίτσελ στη διάθεσή του, κατάφερε να παρουσιάσει ένα «δεμένο» σύνολο που δείχνει όρεξη να συνεχίσει την περσινή επιτυχημένη πορεία μέχρι τους «16» του Champions League.

Αυτό από μόνο του φανερώνει ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν αλλάξει επίπεδο και θα παλέψουν κάθε παιχνίδι όποιο αντίπαλο κληθούν αντιμετωπίσουν, όπως και αν αυτός λέγεται και ό,τι και αν έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια.

Πλέον μετά το ιδανικό ξεκίνημα που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» στην πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καλούνται να δώσουν συνέχεια σε δύο εβδομάδες στη Σουηδία, όπου θα αντιμετωπίσουν τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του πρώτου ομίλου, τη Μάλμε. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κόπα Σουνταμερικάνα: Επεισοδιακή πρόκριση για Εστουντιάντες!! (videos)

Πέρασε στους «16» του Κόπα Σουνταμερικάνα η Εστουντιάντες ξεπερνώντας το εμπόδιο της Χιμνάσια με 1-0 μετά το 0-0 στο πρώτο ντέρμπι των δύο ομάδων.
Ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Βέρα πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα στο 50ό λεπτό, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη ο Λούκας Λικτ των φιλοξενούμενων στο πλαίσιο σύρραξης στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, τα νεύρα μεταφέρθηκαν άμεσα στο παθιασμένο κοινό, καθώς θεατές εισέβαλαν αρχικά στον αγωνιστικό χώρο και πέταξαν μπουκάλια σε ποδοσφαιριστές των ηττημένων με το πέρας του τοπικού ντέρμπι των δύο συλλόγων της Αργεντινής. Πάντως, οι «ποντικοσφάχτες» περιμένουν τον επόμενο αντίπαλό τους, που θα προκύψει από τον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας στην Κολομβία, όπου η Ντεπορτίβο Καλί θα υποδεχτεί την Πενιαρόλ έπειτα από το αποψινό 2-2 στην Ουρουγουάη.
Σημειώνουμε πως οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 48ο με τον Κάρλος Νούνιεζ και στο 58ο με τον Μαρσέλο Ζαλαγέτα, αλλά στο 54ο ο Σέρχιο Ερέρα ισοφάρισε σε 1-1 και στο 69ο με τρομερή προσπάθεια ο Κάρλος Ρίβας σε 2-2. Σε άλλο σημερινό ματς της δεύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, η Ντεπορτίβο Καπιατά μπήκε μπροστά με ωραίο γκολ του Κριστιάν Λόπεζ στο 42ο, αλλά παραχώρησε 1-1 στην Καράκας, που ισοφάρισε στο 90ό με τον Ρόμουλο Οτέρο, ενώ ακολούθησε απευθείας κόκκινη στον εκνευρισμένο γκολκίπερ των Παραγουανών, Τομπίας Βάργκας. Τέλος στο Εκουαδόρ, η Ιντεπεντιέντε Ντε Βάγιε εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα έδρας με 1-0 επί της Σέρο Πορτένιο χάρη σε κεφαλιά του Άρτουρ Μίνα στο 56ο.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Σουνταμερικάνα:
Δεύτερος γύρος
1 – Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία) – ΒΙΤΟΡΙΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 0-1 & 1-2
2 – Ντεπορτίβο Καπιατά (Παραγουάη) – Καράκας (Βενεζουέλα) 1-1 & 24/09
3 – Γοδόι Κρουζ (Αργεντινή) – Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 0-1 & 17/09
4 – Ουατσιπάτο (Χιλή) – Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή) 11-24/09
5 – Φλουμινένσε (Βραζιλία) – ΓΚΟΪΑΣ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 & 0-1
6 - Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) – Ντεπορτίβο Καλί (Κολομβία) 2-2 & 24/09
7 – Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) – Ουνιβερσιδάδ (Περού) 17-23/09
8 – Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) – ΜΠΑΪΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 0-2 & 1-1
9 – Ιντεπεντιέντε Ντε Βάγιε (Εκουαδόρ) – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 1-0 & 23/09
10 – Χιμνάσια Λα Πλάτα (Αργεντινή) – ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ ΛΑ ΠΛΑΤΑ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 0-0 & 0-1
11 – Έμελεκ (Εκουαδόρ) – Ρίβερ Πλέιτ (Ουρουγουάη) 18-25/09
12 – Κρισιούμα (Βραζιλία) – ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 2-1 & 0-2
13 – Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) – Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 1-0 & 17/09
14 – Ροζάριο Σεντράλ (Αργεντινή) – Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 1-1 & 18/09
15 – Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) – Τζένεραλ Ντίαζ (Παραγουάη) 0-2 & 25/09
Τρίτος γύρος
16 – Νικητής 15 – Βιτόρια (Βραζιλία)
17 – Νικητές 14-2
18 – Νικητές 13-3
19 – Σάο Πάολο (Βραζιλία) – Νικητής 4
20 – Νικητής 11 – Γκοΐας (Βραζιλία)
21 – Εστουντιάντες Λα Πλάτα (Αργεντινή) – Νικητής 6
22 – Νικητής 9 – Λανούς (Αργεντινή)
23 – Μπαΐα (Βραζιλία) – Νικητής 7
Προημιτελικοί
24 – Νικητές 23-16
25 – Νικητές 22-17
26 – Νικητές 21-18
27 – Νικητές 20-19
Ημιτελικοί
28 – Νικητές 27-24
29 – Νικητές 26-25
Τελικοί
Νικητές 28-29











*Πηγή: onsports.gr*

CONCACAF Champions League: Τρελάθηκε ο Εσπιντόλα στην Τζαμάικα!! (videos)

Απίθανο γκολ του Φαμπιάν Εσπιντόλα ξεχώρισε στο 2-1 της Ντι Σι Γιουνάιτεντ επί της Ουατερχάους στην Τζαμάικα.
Το γκολ της βραδιάς στο CONCACAF Champions League σημειώθηκε στο 38ο λεπτό, ενώ στο 51ο ο Αργεντινός φορ διαμόρφωσε το 2-0 με κεφαλιά. Ακολούθησε αποβολή του Τέιλορ Κεμπ με δεύτερη κίτρινη και μείωση του σκορ από τον Χιούγκαν Έντουαρντς Γκρέι, αλλά η ομάδα του MLS «επιβίωσε» και βρέθηκε ένα βαθμό μακριά από την πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής. Από την πλευρά της, η Κρουζ Αζούλ με 3-0 επί της Τσορίγιο διατήρησε ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Για τους Μεξικανούς σκόραραν ο Μάουρο Φορμίκα στο 15ο λεπτό, Ισμαέλ Βαλαντέζ στο 34ο και Μάρκο Φαμπιάν στο 95ο με πέναλτι, που συνδυάστηκε με δεύτερη κίτρινη στον τερματοφύλακα των πρωταθλητών του Παναμά, Τζούνιορ Τόρες. Τέλος, ο Μαξιμιλιάνο Ουρούτι βρήκε δίχτυα στο 11ο και στο 57ο του 4-2 των Πόρτλαντ Τίμπερς επί της Ολίμπια, που ισοφάρισε σε 1-1 με τον Κέβιν Αλβάρεζ στο 20ο και σε 2-2 με τον Ρομέλ Κουίοτο στο 44ο, ενώ στο 26ο σκόραρε ο κεφάτος Ουίλ Τζόνσον και στο 72ο ο Ρασόν Μακ Κένζι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του CONCACAF Champions League:
Πρώτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Πατσούκα (Μεξικό) 3 (1 αγ.), Μουνισιπάλ (Γουατεμάλα) 1 (1 αγ.), Ρεάλ Εσπάνια (Ονδούρα) 1 (2 αγ.).
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Σαπρίσα (Κόστα Ρίκα) 4 (2 αγ.), Ρεάλ Εστελί (Νικαράγουα) 2 (3 αγ.), Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι (ΗΠΑ) 1 (1 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) 6 (2 αγ.), Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς (ΗΠΑ) 1 (3 αγ.), Σαντανέκος (Ελ Σαλβαδόρ) 0 (3 αγ.)
Τέταρτος Όμιλος
Ουατερχάους – Ντι Σι Γιουνάιτεντ 1-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντι Σι Γιουνάιτεντ (ΗΠΑ) 6 (2 αγ.), Ουατερχάους (Τζαμάικα) 6 (4 αγ.), Τάουρο (Παναμάς) 0 (2 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
Πόρτλαντ Τίμπερς – Ολίμπια 4-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Πόρτλαντ Τίμπερς (ΗΠΑ) 6 (2 αγ.), Ολίμπια (Ονδούρα) 6 (3 αγ.), Άλφα Γιουνάιτεντ (Γουιάνα) 0 (3 αγ.).
Έκτος Όμιλος
Κρουζ Αζούλ – Τσορίγιο 3-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα) 4 (2 αγ.), Κρουζ Αζούλ (Μεξικό) 4 (3 αγ.), Τσορίγιο (Παναμάς) 3 (3 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ερεντιάνο (Κόστα Ρίκα) 3 (1 αγ.), Λεόν (Μεξικό) 3 (1 αγ.), Μεταπάν (Ελ Σαλβαδόρ) 0 (2 αγ.)
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό) 4 (2 αγ.), Κομουνικασιόνες (Γουατεμάλα) 4 (2 αγ.), Μπαγιαμόν (Πουέρτο Ρίκο) 0 (2 αγ.).








*Πηγή: onsports.gr*

Ο Μίτσελ έκανε αυτό που δεν έκανε κανείς!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον προπονητή του Ολυμπιακού που νίκησε την Ατλέτικο με τον τρόπο της, κυριάρχησε στη μάχη με τον πλέον ανερχόμενο προπονητή στον κόσμο και έβαλε το όνομα του στο "κάδρο" του πάγκου της Ρεάλ για τα καλά...
Είναι προφανές ότι για να νικήσεις μία πάρα πολύ καλύτερη ομάδα από την δική σου τα χρειάζεσαι όλα. Ναι και τύχη και το γράφω από την αρχή ότι ο Ολυμπιακός σε ορισμένα σημεία του ματς την είχε. Δεν ήταν βέβαια αυτό το σημαντικό στοιχείο. Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει στο πάγκο του, έναν προπονητή που από την μέρα που τον ανέλαβε μέχρι σήμερα όπως λέει και ο ίδιος έχει εξελιχθεί πάρα πολύ. Προσωπικά θα προσθέσω ότι πρόκειται για έναν προπονητή που μας δείχνει κάθε χρόνο, σε κάθε παιχνίδι ότι είναι έτοιμος για το υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ή για να μην φανώ υπερβολικός ότι του αξίζει, του πρέπει, μία ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο.
ADVERTISEMENT
Το θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι ο Μίτσελ κάποια στιγμή θα κάτσει στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και πιθανότατα αυτό να μην αργήσει να συμβεί...
Διότι αυτό που πέτυχε ο Μίτσελ στο ματς με την Ατλέτικο ήταν κάτι που δεν έχει κάνει κανείς άλλος προπονητής στην Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε. Οσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε ούτε μία ομάδα είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε στο Europa League που να έβαλε τρία γκολ στην Ατλέτικο όσο καιρό ο Σιμεόνε είναι στον πάγκο της, στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα. Ο Μίτσελ το έκανε και αυτό. Και το έκανε με μία ομάδα που την έχτισε μέσα σε ένα μήνα. Και το έκανε όπως ακριβώς είχε δηλώσει ότι θα το κάνει. "Η Ατλέτικο θα δει στο χόρτο τον καθρέπτη της" είπε ο Μίτσελ πριν το ματς και έγινε μέσα στο ματς. Στο χορτάρι του Καραϊσκάκη είδαμε μία πολύ βαριά υπόσχεση, να τηρείται στον απόλυτο βαθμό. Και δεν είδαμε μόνο αυτό.
Είδαμε επιλογές 100% επιτυχημένες! Ο Μίτσελ ξέρει τον Ολυμπιακό κι' ας έχει αρκετούς παίκτες στα χέρια του ελάχιστο καιρό, καλύτερα κι από την παλάμη του. Ο τρόπος που τον παρέταξε (είναι φανερό ότι όλο αυτό το διάστημα το σχήμα αυτό το έκρυβε από τον Σιμεόνε) και κυρίως ο τρόπος που σταμάτησε την Ατλέτικο ήταν απολαυστικός. Οπως απολαυστικός ήταν και ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το ματς. Οταν ο Τσόρι έβγαινε από το γήπεδο όλοι απορούσαν. Μετά το τέλος κανείς. Οσο ο Μήτρογλου έμενε στο ματς και δεν γίνονταν αλλαγή, όλοι απορούσαν γιατί; Οταν το ματς τελείωσε κανείς. Οταν ο Αφελάι έβγαινε για να μπει ο Ντινγκά πολλοί πίστευαν ότι ήταν νωρίς για να γυρίσει η ομάδα πίσω, μετά το τέλος του ματς δεν το πίστευε κανείς.
Ολα μελετημένα, όλα σχεδιασμένα στο χαρτί και βγαλμένα στο χόρτο. Ακούγεται εύκολο είναι τρομακτικά δύσκολο. Ο Μίτσελ τα είχε σχεδιάσει όλα εκ των προτέρων. Ακόμη και τις αλλαγές φαίνεται ότι τις είχε σχεδιασμένες αφού στο ημίχρονο είχε κρατήσει τους Φουστέρ και Ντινγκά και τους μιλούσε για αρκετή ώρα για το τι πρέπει να κάνουν στο δεύτερο μέρος.
Και δεν είναι μόνο τα όσα έκανε σε αυτό το ματς ο Μίτσελ. Είναι η σιγουριά με την οποία την έφτιαξε αυτή την ομάδα. Ακόμη και για τον Μιλιβόγιεβιτς, ο οποίος έκανε εξωπραγματική εμφάνιση, ο Μίτσελ όταν ήρθε είπε "ιδανικός διάδοχος του Σάμαρη, ίσως έπρεπε να τον έχουμε πάρει από πέρυσι". Την ίδια ώρα οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού γκρίνιαζαν για τον δανεικό αναπληρωματικό στην Αντερλεχτ αντικαταστάτη του παίκτη που έφυγε με 10 εκατ. ευρώ.
Ο Μίτσελ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δείχνει ικανός να πετύχει ένα δεύτερο συνεχόμενο θαύμα. Να φτιάξει μία δεύτερη νέα ομάδα σε χρόνο ρεκόρ ικανή να κάνει θαύματα σαν αυτό κόντρα στην Ατλέτικο. Μαγκιά του!
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Την έριξε... αναίσθητη ο Ολυμπιακός»

Μαύρα τα βλέπουν με το... καλημέρα οι Ισπανοί τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός του Μίτσελ έβαλε δύσκολα στην Ατλέτικο και στο θέμα της πρόκρισης! Πρώτο θέμα στην UEFA, για... κόλαση μιλά η ABC
Θρίαμβος του Ολυμπιακού και... πανικός στους Ισπανούς, αφού τονίζουν πως η ήττα της πρεμιέρας μπορεί να βάλει σε μπελάδες την Ατλέτικο, αναφορικά με την πρόκριση στην επόμενη φάση. O Mίτσελ έκανε εξαιρετικό κοουτσάρισμα, πήρε τα εύσημα, ενώ... κράξιμο πέφτει για την αμυντική λειτουργία της Ατλέτικο... Αξίζει να σημειωθεί, πως η νίκη του Ολυμπιακού αποτέλεσε πρώτο θέμα στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA. Αξίζει να σημειωθεί, πως η ABC τονίζει πως η Ατλέτικο υπέκυψε στην κόλαση της Αθήνας, ενώ παράλληλα αποθεώνει την τακτική του Μίτσελ. Οπως υποστηρίζει, ο Ισπανός κόουτς, παγίδευσε την ομάδα του Τσόλο και δεν την άφησε να παίξει το παιχνίδι που ξέρει.
ADVERTISEMENT
AS: «Η Ατλέτικο τα βρήκε δύσκολα στην Ελλάδα. Τρία γκολ του Ολυμπιακού και απογοητευτικό ντεμπούτο της Ατλέτικο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ενα γκολ του Γκριεζμάν στο τέλος έκανε λίγο πιο μικρό τον θρίαμβο του Μίτσελ»
Marca: «Ο Μίτσελ έβαλε πολύ δύσκολα στον Τσόλο. Η Ατλέτικο έπεσε στην Αθήνα και το μέλλον της στον όμιλο έγινε... εντυπωσιακά περίπλοκο. Είναι από αυτές τις ήττες που θα σε... ακολουθεί σε όλο τον όμιλο, αφού ήρθε από άμεσο ανταγωνιστή για την πρόκριση»
Mundodeportivo: «Η Ατλέτικο έπεσε στην Αθήνα. Τρία αμυντικά λάθη την καταδίκασαν από τον εξαιρετικό Ολυμπιακό. Τα γκολ του Μάντζουκιτς και του Γκριεζμάν αποδείχθηκαν μάταια...
Elconfidencial: «Ο Ολυμπιακός έκανε δύσκολα τα πράγματα για την ανήμπορη Ατλέτικο. Εξαιρετική η ομάδα του Μίτσελ, πολύ κακό ξεκίνημα για τους Μαδριλένους»
Sport: «Η Ατλέτικο έκανε λάθη και ο αποτελεσματικός Ολυμπιακός δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα. Η άμυνα δεν άφησε τη την Ατλέτικο να ξεκινήσει με νίκη το Τσάμπιονς Λιγκ»
El Pais: «Η Ατλέτικο έπεσε στην Αθήνα. Ο Σιμεόνε ηττήθηκε από τον Μίτσελ, αφού ήταν συνέχεια πίσω στο σκορ»
Lequipe: «Ο Ολυμπιακός νίκησε την Ατλέτικο σε ένα... αδέξιο ξεκίνημα των πρωταθλητών Ισπανίας. Πολύ καλός ο Ολυμπιακός, η Ατλέτικο «ξύπνησε» μετά την είδοδο του Γκριεζμάν»
Gazzetta dello Sport: «Η Γιούβε δεν πρέπει να ανησυχεί για την Ατλέτικο, αλλά για τον Ολυμπιακό ή καλύτερα, όχι μόνο για την Ατλέτικο, αλλά και για τον Ολυμπιακό. Εκπληκτικό αποτέλεσμα, με την Ατλέτικο να... κοιμάται στο πρώτο μισάωρο»
UEFA: «Ο Ολυμπιακός έριξε... αναίσθητη την Ατλέτικο, σε ματς θρίλερ με πέντε γκολ. Μαζουακού και Αφελάι σκόραραν νωρίς κόντρα στη φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ και ο Μήτρογλου εξασφάλισε τη νίκη. Το γκολ του Γκριεζμάν ήρθε πολύ αργά για την Ατλέτικο...»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Με αυτόν τον Μίτσελ πας παντού!!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για τον Μίτσελ που πετυχαίνει ιστορικές νίκες με τον Ολυμπιακό.
Μια παροιμία λέει πως όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Δεν ξέρουμε αν ο Ντιέγο Σιμεόνε γνωρίζει τα ελληνικά... αποφθέγματα, αποδείχθηκε όμως πως όσα ξέρει ο προπονητής, δεν τα ξέρουν οι μπαλαδογνώστες της γης. Θυμάστε τι είπε ο Αργεντίνος τεχνικός στη συνέντευξη τύπου; «Το πιο δύσκολο ματς είναι κόντρα στον Ολυμπιακό» και οι περισσότεροι προπονητές της εξέδρας, του καναπέ, αλλά και του πληκτρολογίου (μη βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω) κρυφογελάσαμε.
ADVERTISEMENT
Στην πρεμιέρα, λοιπόν, ο... άμπαλος Σιμεόνε δικαιώθηκε. Ή μάλλον ο Ολυμπιακός τον δικαίωσε. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ. Του τεχνικού που έγραψε στην ερυθρόλευκη ιστορία άλλη μια ιστορική νίκη. Όλοι μάτωσαν, παρά τα κενά διαστήματα. Παρά την εμφανή ανωτερότητα των Ισπανών που σε ορισμένα χρονικά σημεία έκαναν και τους άθεους γαύρους να προσεύχονται. Η ομάδα έκανε ό,τι έπρεπε με μαθηματική ακρίβεια και πέτυχε μια μεγάλη νίκη υπό την καθοδήγηση του 50άρη κόουτς.
Οι ερυθρόλευκοι ήταν διαβασμένοι. Και πέρασαν ένα δύσκολο και κρίσιμο τεστ. Παρατάχθηκαν απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας με υπομονή, μαχητικότητα, ζήλο, αγωνιστικότητα και θάρρος στα όρια της... πρόκλησης. Κόντρα στην περσινή καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, απέδειξαν πάλι ότι και δυνάμεις έχουν και δυνατότητες υπάρχουν και σοβαρότητα διαθέτουν, αλλά και ποιότητα 14-15 παικτών που κοιτάζουν στα μάτια τον ταύρο από τη Μαδρίτη και τον καρφώνουν.
Όλα αυτά είναι έργο Μίτσελ. Ο Ισπανός έδωσε το τέμπο, αυτός προετοίμασε με τόση πειθαρχία τον Ολυμπιακό που έκλεινε τους χώρους σα τανάλια, που δε δίσταζε να βγει μπροστά και να εκτελέσει με τη μία, που αντέδρασε αστραπιαία όταν έκανε το λάθος η αντίπαλη άμυνα, που έδωσε ψυχή και σώμα όταν τον πρόδιδαν σιγά-σιγά οι δυνάμεις του, που επανήλθε με την καρδιά πρωταθλητή που έχει στο κρίσιμο σημείο και καθάρισε το μεγάλο ματς. Αυτό που όλοι οι γνώστες είχαν χαμένο από χέρι.
Η ομάδα χρωστάει πολλά στον προπονητή κι αυτός με τη σειρά του στη διοίκηση που τον ακούει. Στη διοίκηση που τον πίστεψε και έφερε πίσω τον βαρύ Μήτρογλου. Με εθνική ο πιστολέρο απογοήτευσε. Το ίδιο και με τον ΟΦΗ. Εδώ αποδεικνύεται η μαγκιά του Μίτσελ. Στην άκρη ο φορμαρισμένος και με φόρα Διαμαντάκος, όχι ακόμα ο Μπενίτες που έδειξε καλά στοιχεία κόντρα στους Κρητικούς. Σε μια κρίσιμη αναμέτρηση (και) από ψυχολογικής πλευράς, ο προπονητής έριξε στην αρένα τον Μήτρογλου. Τον «ανέχθηκε», τον άφησε στο ματς κι ο Κώστας που -κατά τον Μάγκατ- δεν είναι ακόμα επιπέδου... Φούλαμ, σφράγισε τη νίκη και βούλιαξε το λιμάνι από τους πανηγυρισμούς.
Αυτός είναι ο Μίτσελ, που οδήγησε τον Ολυμπιακό σε άλλη μια ιστορική ευρωπαϊκή νίκη, σε άλλη μια βραδιά που πρόσθεσε στους 33.000 θεατές που την έζησαν από κοντά, μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Με αυτόν τον σοβαρό, άριστο επαγγελματία Μίτσελ ο Ολυμπιακός πάει μακριά. Και ο ίδιος ο πρώην αστέρας της Ρεάλ υπογραμμίζει το όνομά του στο καρνέ του Πέρεθ ως ένας μελλοντικός υποψήφιος της βασίλισσας. Χαλάλι του. Κοτζάμ εκδίκηση πήρε για την ήττα του Σαββάτου από τους ροχιμπλάνκος.
YΓ. Τώρα χρειάζεται προσοχή γιατί οι μεγάλες νίκες γίνονται εύκολα μεγάλες παγίδες. Κι ακόμα είναι αρχή...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Έτσι ξεκίνησε το Champions League!!

Δείτε όλα τα σκορ στους πρώτους τέσσερις ομίλους που άνοιξαν το φετινό Champions League. Πώς διαμορφώθηκαν οι βαθμολογίες. Το πρόγραμμα των άλλων τεσσάρων γκρουπ της Τετάρτης.

Έτσι ξεκίνησε το Champions League
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Τρίτης:

Γιουβέντους-Μάλμε 2-0
(59’, 90’ Τέβες)

Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-2
(13’ Μαζουάκου, 31’ Αφελάι, 73’ Μήτρογλου – 38΄Μάντζουκιτς, 86’ Γκριζμάν)

Ρεάλ Μαδρίτης-Βασιλεία 5-1
(14’ αυτ. Σουχί, 30’ Μπέιλ, 31’ Κριστιάνο, 37’ Χάμες, 79’ Μπενζεμά – 38’ Γκονζάλες)

Λίβερπουλ-Λουντογκόρετς 2-1
(82’ Μπαλοτέλι, 92’ πεν. Τζέραρντ – 91’ Αμπάλο)

Μονακό-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0
(61’ Μουτίνιο)

Μπενφίκα-Ζενίτ 0-2
(5’ Χουλκ, 22’ Βίτσελ)

Γαλατάσαραϊ-Άντερλεχτ 1-1
(90+1’ Γιλμάζ – 52’ Πραέτ)

Ντόρτμουντ-Άρσεναλ 2-0
(45’ Ιμόμπιλε, 48’ Ομπαμεγιάνγκ)

Οι βαθμολογίες:

1ος όμιλος

1. Γιουβέντους 3β. (2-0)
2. Ολυμπιακός 3β. (3-2)
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 0β. (2-3)
4. Μάλμε 0β. (0-2)

2ος όμιλος

1. Ρεάλ Μαδρίτης 3β. (5-1)
2. Λίβερπουλ 3β. (2-1)
3. Λουντογκόρετς 0β. (1-2)
4. Βασιλεία 0β. (1-5)

3ος όμιλος

1. Ζενίτ 3β. (2-0)
2. Μονακό 3β. (1-0)
3. Μπάγερ Λεβερκούζεν 0β. (0-1)
4. Μπενφίκα 0β. (0-2)

4ος όμιλος

1. Ντόρτμουντ 3β. (2-0)
2. Άντερλεχτ 1β. (1-1)
3. Γαλατάσαραϊ 1β. (1-1)
4. Άρσεναλ 0β. (0-2)

Το πρόγραμμα της Τετάρτης:

5ος όμιλος
Ρόμα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπάγερν Μονάχου-Μάντσεστερ Σίτι

6ος όμιλος
Μπαρτσελόνα-ΑΠΟΕΛ
Άγιαξ-Παρί Σεν Ζερμέν

7ος όμιλος
Τσέλσι-Σάλκε
Μάριμπορ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

8ος όμιλος
Πόρτο-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σαχτάρ*Πηγή: sport-fm.gr*

Πόσο «έγραψε» ο Μαζουάκου;

Η βολίδα του Αρτούρ Μαζουάκου άνοιξε το δρόμο για το θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο. Δείτε τι ταχύτητα «έπιασε» η μπάλα από το πόδι του.

Πόσο «έγραψε» ο Μαζουάκου;
Ότι είναι ταχύτατος, το γνωρίζαμε. Ότι η μπάλα μπορεί να πιάσει μεγάλη ταχύτητα φεύγοντας από το πόδι του το μάθαμε το βράδυ της Τρίτης. Και η Ατλέτικο από την… ανάποδη.

Ο Αρτούρ Μαζουάκου άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού επί των πρωταθλητών Ισπανίας με 3-2 σκοράροντας με δυνατό σουτ εκτός περιοχής.

Ξέρετε πόση ταχύτητα «έπιασε» η μπάλα από το αριστερό του Γάλλου μπακ καθιστώντας από δύσκολο ως αδύνατο για τον γκολκίπερ των «ροχιμπλάνκος» να αντιδράσει;

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας διαπιστώθηκε πως η ταχύτητα που καταγράφηκε ήταν 95 χιλιόμετρα την ώρα! *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκριεζμάν: «Χάσαμε από μια εξαιρετική ομάδα»

Στο γεγονός πως η Ατλέτικο έχασε από μια εξαιρετική ομάδα, στάθηκε ο Αντουάν Γκριεζμάν μετά την ήττα των «ροχιμπλάνκος» στο «Καραϊσκάκης».

Γκριεζμάν: «Χάσαμε από μια εξαιρετική ομάδα»
Ο διεθνής Γάλλος επιθετικός των φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ τόνισε πως αυτός και οι συμπαίκτες του δεν υποτίμησαν τους πρωταθλητές Ελλάδος, αφού ήταν προετοιμασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουν. Στάθηκε στα λάθη που έγιναν και θα πρέπει να διορθωθούν στα επόμενα ματς, ενώ «υποκλίθηκε» στους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους.

Αναλυτικά: «’Βγάζω το καπέλο’ στους φίλους του Ολυμπιακού. Δεν υποτιμήσαμε τον Ολυμπιακό, μας είχε προετοιμάσει ο προπονητής μας για το ότι πρόκειται για εξαιρετική ομάδα και φάνηκε στο γήπεδο αυτό.

Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη, πρέπει να διορθωθούμε και να επανέλθουμε στο επόμενο ματς».*Πηγή: sport-fm.gr*

Σιμεόνε: «Δυνατός ο Ολυμπιακός»

Στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού και στην αποτελεσματικότητα των επιθετικών του στάθηκε ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά το τέλος του ματς. «Για εμάς τα πράγματα περιπλέκονται», είπε ο τεχνικός της Ατλέτικο.

Σιμεόνε: «Δυνατός ο Ολυμπιακός»
Απογοητευμένος από την ήττα της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Καραϊσκάκη» απέναντι στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Αργεντινός τεχνικός των «ροχιμπλάνκος», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, στάθηκε στην αποτελεσματικότητα των παικτών του Μίτσελ, που είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί η ομάδα του τρία γκολ.

Όσον αφορά τις πιθανότητες των Ισπανών για πρόκριση δήλωσε πως πλέον οι Πειραιώτες είναι σε θέση ισχύος ενώ τα πράγματα για την Ατλέτικο περιπλέκονται.

Αναλυτικά :

- Κατά πόσο ήταν ρίσκο το να αλλάξετε τερματοφύλακα και κατά πόσο αυτό το ροτέισον στον «άσο» θα συνεχιστεί;

«Δεν το θεωρώ μεγάλο ρίσκο, διότι παίζουμε δύο ματς μέσα στην εβδομάδα, είχαμε έξι μήνες να παίξουμε δύο ματς μέσα σε μία εβδομάδα. Οπότε δεν θεωρώ ότι εμπεριείχε πολύ ρίσκο. Από εκεί και πέρα βλέπω τα παιχνίδια ξεχωριστά και κάθε φορά θα κρίνω τι πρέπει να κάνω σε κάθε περίπτωση».

- Στην αρχή του β' μέρους η ομάδα σας μπήκε δυνατά και κατά πόσο οι αλλαγές που έγιναν και κυρίως αυτή του Τσέτρσι έριξε τον ρυθμό;

«Δεν συμφωνώ με αυτό, θεωρώ ότι σε όλο το ματς είχε πολλές ευκαιρίες η Ατλέτικο. Ο Ολυμπιακός ήταν δυνατός, πήρε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη που θα τον βοηθήσει στο υπόλοιπο της διοργάνωσης και από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα ανταποκριθούμε».
- Τι έκανε τόσο καλά ο Ολυμπιακός και τι δεν έκανε η ομάδα σας;

«Εκείνο που έκρινε το παιχνίδι ήταν η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια την οποία είχε ο Ολυμπιακός και όχι εμείς».

- Χθες στη συνέντευξη Τύπου είχατε πει ότι το σημερινό (χθες) ματς θα ήταν το δυσκολότερο. Ειλικρινά είχατε φανταστεί ποτέ ότι θα πετυχαίνατε δύο γκολ και στο τέλος θα χάνατε το παιχνίδι;

«Φυσικά αφού η αντίπαλη ομάδα πέτυχε τρία γκολ. Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολο το ματς και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα φέρνει τον Ολυμπιακό σε θέση ισχύος και του δίνει πολλές πιθανότητες για το μέλλον του στη διοργάνωση για την πρόκριση. Εμάς τα πράγματα περιπλέκονται γιατί παίζουμε με την Γιουβέντους στο επόμενο ματς. Σημαντικό για τον Ολυμπιακό που νίκησε και μάλιστα την Ατλέτικο Μαδρίτης».

- Κατά πόσο είναι σπάνιο το γεγονός ότι η ομάδα σας δέχεται τρία γκολ και βάζει δύο γκολ. Πώς το αξιολογείτε αυτό;


«Προφανώς πρόκειται για ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Το καλό, αν μπορούμε να το πούμε «καλό», είναι ότι βάλαμε δύο γκολ και αυτό μας δίνει κάποιες πιθανότητες σε περίπτωση που κριθεί η πρόκριση με τον Ολυμπιακό στο goal average. Εκεί που χάθηκε το ματς ήταν σε συγκεκριμένες φάσεις. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γιατί ήταν πολύ καλά δουλεμένος ειδικά στο πρώτο γκολ. Στο δεύτερο είχε συνοχή και στο τρίτο η κίνηση ήταν πολύ καλή. Όταν χάνεις κατά τη διάρκεια του ματς ψάχνεις τρόπο να δεις πώς θα αντιδράσεις. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε στο μέλλον. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό».
- Κατά πόσο αυτό το αποτέλεσμα καθορίζει εν πολλοίς την εξέλιξη του ομίλου και πόσο θα επηρεάσει την ομάδα σας; Το ματς με την Γιουβέντους είναι τελικός;

«Προφανώς, η ομάδα που κέρδισε πλασάρεται πολύ καλύτερα όσον αφορά στο μέλλον του ομίλου. Το ίδιο ισχύει και για την Γιουβέντους. Αυτό μας γεμίζει με ευθύνες. Πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να καθορίσουμε συγκεκριμένα τα βήματά μας στο μέλλον γιατί το διακύβευμα είναι μεγάλο. Μην βιαζόμαστε όμως, μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα, έχει ακόμα δρόμο, αλλά όταν κερδίζεις το πρώτο ματς στην έδρα σου έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσεις».

Μίτσελ: «Παίξαμε… σαν την Ατλέτικο»

Στους τρόπους με τους οποίους εξουδετέρωσε την Ατλέτικο αναφέρθηκε ο Μίτσελ, αποθεώνοντας τους παίκτες του Ολυμπιακού για τη μεγάλη νίκη. Τα τηλέφωνα από τη… Ρεάλ και το μήνυμα για προσγείωση.

Μίτσελ: «Παίξαμε… σαν την Ατλέτικο»
Φανερά ικανοποιημένος από τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Ατλέτικο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Μίτσελ.

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» θύμισαν… την ομάδα του Σιμεόνε, ως προς τον τρόπου που αγωνίστηκαν στο ματς. Παράλληλα, τόνισε πως η επικράτηση αποτελεί έργο των παικτών του, τους οποίος θέλει προσγειωμένους ενόψει της συνέχειας.

Τέλος, μίλησε για τα συγχαρητήρια που του έδωσαν τα παιδιά του αλλά και στα τηλέφωνα που περιμένει αλλά και θα κάνει στους φίλους του από την Ρεάλ.

Αναλυτικά:

- Ο Σιμεόνε είπε ότι αυτό που έκανε καλά ο Ολυμπιακός ήταν η αποτελεσματικότητα.

«Πιστεύω ότι έχει δίκιο ως έναν βαθμό. Κάναμε σωστά τα τελειώματα. Ολοκληρώναμε τις φάσεις καλά. Όμως για να κερδίσεις την Ατλέτικο, πρέπει να κάνεις και άλλα πράγματα καλά. Είναι αλήθεια ότι ήμασταν αποτελεσματικοί, ότι πηγαίναμε αποφασισμένοι για να είμαστε αποτελεσματικοί και είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα κάναμε καλά».

- Ποια είναι αυτά που έκανε πολύ καλά ο Ολυμπιακός εκτός από το να ολοκληρώνει τις φάσεις;

«Πιστεύουμε ότι κάναμε την Ατλέτικο να χάσει την άνεση που έχει στο παιχνίδι της. Εκείνη κυρίως κάνει τους αντιπάλους να χάνουν την άνεση των παιχνιδιών της. Πιστεύω πώς σήμερα παίξαμε σαν ομάδα, μια ομάδα ενωμένη που μοιάζει πολύ με αυτή του Σιμεόνε όταν φαινομενικά παίζει κόντρα σε ανώτερές της. Πήραμε ανάσες κάνοντας πολύ καλά τις μακρινές μπαλιές μας, αναγκάζοντας την Ατλέτικο να τρέξει. Όλοι οι παίκτες μας κατάλαβαν πολύ καλά το παιχνίδι, το τι έπρεπε να κάνουμε και το έκαναν πολύ καλά».

- Η κατάσταση που φέρατε την Ατλέτικο είναι κάτι που το είχατε προετοιμάσει; Για την ήττα της Ατλέτικο φταίει το γρήγορο γκολ που βάλατε και ίσως ο τερματοφύλακας;
«Το είχαμε σχεδιάσει. Να προσπαθήσουμε να κάνουμε την Ατλέτικο να χάσει την άνεσή της. Οποιοσδήποτε και από τους δύο τερματοφύλακες να έπαιζε, θα έκανε το ίδιο καλά. Αυτό που κοιτάξαμε ήταν να χαλάσουμε το παιχνίδι της Ατλέτικο. Θέλω να σημειώσω ότι το να βάλει κάποιος στην Ατλέτικο τρία γκολ είναι κάτι που έχει να συμβεί πολύ καιρό. Οφείλεται στο ότι από την πρώτη στιγμή μπήκαμε πολύ καλά, έτοιμοι για να τρέξουμε, κρατήσαμε την μπάλα και όταν έπρεπε να αμυνθούμε το κάναμε με καλό τρόπο».
- Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής δημιουργούν ένα μεγάλο μπλέξιμο στον όμιλο και ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα προβάδισμα. Πώς το βλέπετε εσείς;

«Είναι ένα βήμα, ένα προβάδισμα, αλλά όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολα. Είμαστε ευχαριστημένοι στον Πειραιά, αλλά δεν είμαστε απόλυτα ευτυχισμένοι. Είμαστε πιο ευτυχισμένοι απ' ό,τι ήμασταν πριν από το ματς».
- Τι σας ευχαριστεί περισσότερο; Η ωριμότητα π.χ. του Μαζουάκου ή ότι ο Μήτρογλου εξαργυρώνει νωρίς ένα μέρος του δανεισμού του;

«Είμαι ευχαριστημένος από το σύνολο. Η Ατλέτικο είναι μία ομάδα που δεν παραδίνεται και αυτό αποδείχθηκε όταν έχανε με 3-1 δεν σταμάτησε μέχρι το τελευταίο λεπτό για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Οι παίκτες είναι αυτοί που κέρδισαν το ματς και όχι ο σχεδιασμός της ομάδας και του προπονητή. Οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που κάνουν τη δουλειά, αυτοί που πίστεψαν. Είναι πιο εύκολο να κάνεις τη δουλειά όταν έχεις παίκτες που έχουν πειστεί ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Ενας προπονητής δεν μπορεί να είναι τόσο έξυπνος για να κερδίζει τόσο εύκολα την φιναλίστ του Champions League. Σχετικά με τον Μαζουάκου, εκτός από τα όσα φαίνονται, υπάρχουν δύο στοιχεία που είναι σημαντικά. Είναι ένα παιδί που θέλει να μάθει και έχει καταλάβει ότι είναι στο κατάλληλο μέρος για να τα μάθει. Και ο Μήτρογλου ποτέ δεν έφυγε από την ομάδα. Μας έλειπε πολύ».


- Ποιο ήταν το μυστικό σας και για δεύτερη σερί χρονιά καταφέρνετε στο ξεκίνημα των ομίλων να παρουσιάζει τόσο έτοιμη την ομάδα;

«Οφείλεται στους παίκτες που πιστεύουν στον σχεδιασμό μας. Εχουμε πουλήσει αρκετούς ποδοσφαιριστές και μας έχουν λείψει γιατί είχαν δουλέψει μαζί μας. Για να τους καλύψεις είναι να βρεις νέα παιδιά και να συνεχίσουν τον δρόμο που είχαν ξεκινήσει εκείνοι. Σήμερα στον ισπανικό Τύπο διάβασα ότι η ομάδα μας ενισχύθηκε κατά 17 εκατομμύρια ευρώ και από αυτό βγάζω συμπέρασμα ότι άλλη αξία έχει το ευρώ στην Ισπανία από την Ελλάδα. Είμαστε όμως τυχεροί γιατί έχουμε παιδιά που θέλουν να εξελιχθούν και αυτό είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Βρισκόμαστε ακόμα στο 70%».

- Με αυτή τη νίκη έχει εξασφαλιστεί εν μέρει η πρόκριση στο Europa League και μετά να κοιτάξει και την πρόκριση στο Champions League;
«Πέρσι συγκεντρώσαμε 10 βαθμούς. Μας λείπουν 7. Όπως και να τα υπολογίσουμε δεν έχουμε προκριθεί σε καμία διοργάνωση. Πρέπει να πάμε στην Μαδρίτη, να αντιμετωπίσουμε την Γιουβέντους και την Μάλμε, που ο κόσμος πιστεύει ότι είναι μία ομάδα που μπορούμε να την κερδίσουμε, αλλά δεν την πολυξέρουμε».
- Σας προβληματίζει καθόλου ότι στο πρώτο μέρος σε 35 λεπτά δέχτηκε τέσσερις εύκολες κεφαλιές, άσχετα αν δεν κατέληξαν σε γκολ και τελικά με την πέμπτη έγινε το γκολ;

«Ναι, και πιστεύω ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαμε στο πρώτο μέρος. Γνωρίζαμε ότι ο Ανσάλντι θα μας δημιουργούσε πρόβλημα. Όμως έπρεπε εμείς να ήμασταν προσεκτικοί και με τους Κόκε, Τουράν. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι εμείς ήμασταν λιγότεροι από τη μία πλευρά, γιατί έπρεπε να προσέχαμε από την άλλη. Ήταν ένα ρίσκο που δεν θέλαμε να πάρουμε».


- Ποιος ήταν ο πρώτος που σας τηλεφώνησε από την Ισπανία και σας έδωσε συγχαρητήρια;

«Ο μικρός γιος μου γιατί είναι πολύ Ολυμπιακός και μετά ο μεγάλος μου γιος γιατί γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνει ευτυχισμένο τον πατέρα του. Σήμερα όμως εκτός από τους 33 χιλιάδες που ήταν στο γήπεδο, ήταν όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού».

- Σας πήρε κάποιος από την Ρεάλ;


«Δεν έχω τσεκάρει το τηλέφωνό μου, αλλά όλοι οι φίλοι μου θα με πάρουν. Κάποιους θα καλέσω, κάποιοι θα με πάρουν γιατί πρέπει να μοιραστούμε τον λογαριασμό».

- Μετά το περσινό ματς με την Μπενφίκα είχατε πει ότι χρωστάτε ένα τραπέζι στον Ρομπέρτο. Σήμερα μήπως χρωστάτε ένα τραπέζι στον Μιλιβόγεβιτς;

«Δεν τρώει ο Μιλιβόγεβιτς (γέλια). Είναι ένας παίκτης που από προχθές λέγαμε ότι θα μας βοηθήσει στο παιχνίδι μας».

- Είναι η μεγαλύτερη νίκη σας στον πάγκο του Ολυμπιακού;


«Ως πρώην ποδοσφαιριστής της Ρεάλ θέλω να τους κερδίζω όλους. Δεν μένω μόνο σε μία νίκη. Πάντα θέλω να κερδίζω τους πάντες. Είναι μία μεγάλη νίκη, με κάνει πολύ ευτυχισμένο, όμως ευτυχισμένο με έκαναν και οι περσινές, αλλά θα πρέπει να την ξεχάσουμε το συντομότερο δυνατό».

Πέρα από κάθε φαντασία...!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τον απίθανο θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και τη συνέχεια του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέρα από κάθε φαντασία...
Εγινε το για πολλούς αδιανόητο. Για την ίδια την Ευρώπη το απίθανο. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα που καθάρισε τη Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου» λύγισε στον Πειραιά. Οταν υποτιμάς τη δύναμη του αντιπάλου σου αυτά συμβαίνουν. Η φοβερή και τρομερή Ατλέτικο υποκλίθηκε.

Εφαγε τρια γκολ από τον Ολυμπιακού που πήρε ένα ακόμη σκαλπ. Ποιος το περίμενε. Ενας νέος Ολυμπιακός, με τη μισή του ομάδα να κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση και με δυο τρεις βασικούς να προέρχονται από τραυματισμό έκανε ονειρεμένη πρεμιέρα. Καλά η Μάντσεστερ πέρυσι. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Η Ατλέτικο; Μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, αλλά κι αυτή έχασε. Δεν είναι θέμα υπερβολών και εγκωμίων μετά από μια τόσο μεγάλη νίκη.

Πως μπορείς να υποτιμήσεις μια τέτοια νίκη. Για άνετο διπλό ερχόταν ο Σιμεόνε και η ομάδα του και στο φινάλε άρχισαν να ανησυχούν για το μέλλον τους στον όμιλο. Κυνικός, αποτελεσματικός και πολύ καλά προετοιμασμένος ο πρωταθλητής Ελλάδας προσγείωσε και την Ατλέτικο. Πλέον, δεν είναι θαύμα. Δεν είναι θέμα τύχης. Μια φορά μπορεί να γίνει. Αντε δυο. Τα τελευταία χρόνια κάτι καλό γίνεται, παρά τις πολλές αλλαγές, στον Πειραιά. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσεις ανεξάρτητα της κατάληξης του ομίλου. Θα σου έλεγαν ότι η Ατλέτικο θα βάλει δυο γκολ στην Ελλάδα και στο τέλος θα χάσει. Θα το πίστευες;


Θα πόνταρες έστω κι ένα ευρώ σε έναν τέτοιο συνδυασμό; Εγινε κι αυτό. Ο Μήτρογλου ξαναβρήκε τα πατήματά του και τον δρόμο προς τα δίχτυα έπειτα από δέκα μήνες. Η Ατλέτικο έφαγε τρια γκολ στην Ευρώπη έπειτα από τέσσερα χρόνια (από τον Αρη με 3-2 (!) η τελευταία της φορά με τριάρα στην πλάτη) κι έχασε έπειτα από 1,5 χρόνο στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Γίνεται; Κι όμως γίνεται και φαίνεται πως ο Ολυμπιακός έχει συνέχεια. Δεν είναι μια φορά και κατά τύχη. Γίνεται και ξαναγίνεται. Νίκη και μάλιστα κόντρα σε μια ομάδα πρώτου μεγέθους σε κανονικές συνθήκες δεν είχε κάνει (κανονικές συνθήκες εννοούμε να μην είναι αδιάφορα βαθμολογικά, να μην έχει καιρό να παίξει Ευρώπη ή να είναι λαβωμένη από σημαντικές απουσίες ή να είναι σε κακή κατάσταση όπως πέρυσι η Γιουναϊτεντ ή να κάνει το ματς της ζωής του παίκτης σου όπως πέρυσι ο Ρομπέρτο κόντρα στη Μπενφίκα).

Συνθήκες που να σε κάνουν να αμφισβητήσεις τη νίκη του. Αυτή είναι εδώ και πολλά χρόνια μια άνευ προηγουμένου νίκη. Το σίγουρο είναι πια ότι ο Ολυμπιακός σε ένα εξαιρετικά δύσκολο όμιλο μπαίνει με το δεξί και γίνεται διεκδικητής πρόκρισης. Θα το κυνήγησει ως το φινάλε και το σίγουρο είναι ότι έβαλε σε μπελάδες Γιουβέντους και Ατλέτικο. Πλέον, η Ευρώπη ξέρει καλά ότι στο «Γ. Καραϊσκάκης» κανείς δεν καθαρίζει ευκολα. Το αντίθετο... *Πηγή: sport-fm.gr*

Καρεμπέ: «Δύσκολο να μας νικήσει ομάδα εδώ μέσα»

Στη δυσκολία όλων των ομάδων να νικήσουν μέσα στο «Καραϊσκάκης» τον Ολυμπιακό στάθηκε μετά τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Ατλέτικο ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Καρεμπέ: «Δύσκολο να μας νικήσει ομάδα εδώ μέσα»
Ο Γάλλος, υπευθύνως των μεταγραφών, τόνισε πως η αποψινή είναι μια σπουδαία βραδιά για τους πρωταθλητές Ελλάδος, στάθηκε στο γεγονός πως υπάρχει πλέον ευρωπαϊκή κουλτούρα στην ομάδα και έδωσε το σύνθημα για νίκες στα επόμενα ματς.

Αναλυτικά: «Είναι μια σπουδαία βραδιά για τον Ολυμπιακό. Μέσα στο ‘Καραϊσκάκης’ δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να μας νικήσει, ακόμα και η φιναλίστ του θεσμού, Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τα τελευταία χρόνια προσπαθούμε να δώσουμε ευρωπαϊκή κουλτούρα στην ομάδα και είμαστε σε καλό δρόμο. Τώρα, έχουμε ένα ματς για το πρωτάθλημα με τη Βέροια και μετά θα πάμε στη Μάλμε να προσπαθήσουμε για μία ακόμα νίκη». *Πηγή: sport-fm.gr*

Αφελάι: «Ονειρικό αποτέλεσμα»

Πανευτυχής για τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Ατλέτικο εμφανίστηκε ο Ιμπραΐμ Αφελάι, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στους οπαδούς των ερυθρόλευκων για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν.

Αφελάι: «Ονειρικό αποτέλεσμα»
Χαρούμενος για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης εμφανίστηκε ο Ιμπραΐμ Αφελάι. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός, μιλώντας μετά το τέλος του ματς στη Nova, χαρακτήρισε ονειρικό το αποτέλεσμα απέναντι στους «ροχιμπλάνκος», ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων».

Παράλληλα, δήλωσε χαρούμενος στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως έχει έρθει σε μια μεγάλη ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

«Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, σήμερα ήμασταν εμείς καλύτεροι και φτάσαμε σε ένα ονειρικό αποτέλεσμα. Το ματς ήταν απίθανο το κοινό δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο να είναι δίπλα μας από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος, ακόμη και στο ζέσταμα.Αν κρίνουμε από τη σημερινή εμφάνιση σε συνδυασμό με τον κόσμο μας είμαστε μια ομάδα που δύσκολα μπορεί να τη νικήσει κανείς».

Για τη συνέχεια: «Πρέπει να δούμε παιχνίδι με το παιχνίδι δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι διαφορετικό, θα χαρούμε απόψε όμως έχουμε παιχνίδι πρωταθλήματος σε λίγες μέρες και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις: «Θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Είμαι χαρούμενος εδώ, έχουμε καλούς οπαδούς, έχω έρθει σε μεγάλη ομάδα, όλοι μου συμπεριφέρονται άψογα και απολαμβάνω την κάθε στιγμή».

Θρυλική νίκη, αλλάζει επίπεδο ο Ολυμπιακός!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, γράφει για την μαγική βραδιά του Ολυμπιακού με τη νίκη απέναντι στην Ατλέτικο, που του αλλάζει επίπεδο και ανεβάζει τις απαιτήσεις

Θρυλική νίκη, αλλάζει επίπεδο ο Ολυμπιακός
Τα είχα γράψει από προχθές, αλλά για να είμαι ειλικρινής, τέτοιο πράγμα, απέναντι στη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν το περίμενα. Ο Θρύλος, μέσα στο «Καραϊσκάκη» και με τέτοια εμφάνιση, μπορεί να «γονατίσει» οποιονδήποτε αντίπαλο. Αίσθηση μου, είναι πως από τις πάμπολλες επιτυχίες του Ολυμπιακού αυτά τα χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή η νίκη έχει μια παραπάνω αξία, αφού επιτεύχθηκε απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και φιναλίστ της διοργάνωσης. Κι ήρθε για πρώτη φορά σε πρεμιέρα ένα τρίποντο μετά από πέντε χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι», το τονίζω ξανά, μπορούν μέσα στην έδρα τους, να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα και το 3-2 απέναντι στην Ατλέτικο, το πιστοποιεί.

Μετά από μια τέτοια βραδιά, είναι δύσκολο να μιλήσεις για παίκτες που ξεχώρισαν, μιας και όλοι ήταν υπέροχοι. Ωστόσο, ορισμένοι παίκτες θα πρέπει να πάρουν και το αξίζουν, ορισμένους παραπάνω πόντους γι’ αυτή την εμφάνιση. Ο Κασάμι αξίζει τα εύσημα, ενώ ο Μιλιβόγιεβιτς, παρά το γεγονός πως έπαιξε για 2η φορά στην ενδεκάδα, έκανε ένα εξαιρετικό ματς. Όλοι στην άμυνα ήταν υπέροχοι, ακόμα και ο Ομάρ, τον οποίο οι Ισπανοί είχαν σημαδέψει, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν 4ακόμα και 5 παίκτες στην πλευρά του. Όμως όποτε είχε βοήθειες, τα πήγε περίφημα. Ο Μαζουάκου, σημείωσε ένα πολύ σπουδαίο γκολ που θέλει, θράσος και κότσια, ενώ ο Αφελάι είναι παίκτης κλάσης και το απέδειξε. Αυτό το γκολ θ’ απογειώσει τον Μήτρογλου και θα αποδειχθεί στη συνέχεια.

Μετά από αυτή τη νίκη, αλλάζουν και οι απαιτήσεις πλέον. Ο Ολυμπιακός, μπορεί και πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της Μάλμε, για να βάλει κατόπιν σε τεράστιους μπελάδες και την Ατλέτικο και την Γιουβέντους. Ειδικά οι «ροχιμπλάνκος» δεν θα έχουν την πολυτέλεια, να μην χτυπήσουν όλα τα παιχνίδια στη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός μπορεί την πρόκριση, από αυτόν τον εξαιρετικά δύσκολο όμιλο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσόρι: «Εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες»

Στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν στάθηκε ο Τσόρι Ντομίνγκες μιλώντας μετά το 3-2 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Τσόρι: «Εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες»
Χαρούμενος και υπερήφανος δήλωσε ο Τσόρι Ντομίνγκες μετά το 3-2 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Παίζαμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα που πολεμάει πολύ. Ήμασταν ενωμένοι, εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες και τρέξαμε ασταμάτητα. Αυτά ήταν τα μυστικά της νίκης. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που βάλαμε τρία γκολ στην Ατλέτικο, αλλά δεν πρέπει αν σταθούμε σε αυτό γιατί έχουμε κι άλλα δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και ο κόσμος. Είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο να παίξει εδώ με τον κόσμο να τραγουδάει και να μας στηρίζει ασταμάτητα και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός.

Θ’ ακούει Ελλάδα και θα… ιδρώνει η Ατλέτικο!

Φιναλίστ… ξε-φιναλίστ, όταν συναντά Έλληνες παθαίνει μπλακ-άουτ η Ατλέτικο! Η τελευταία φορά -πριν αυτή με τον Ολυμπιακό- που οι Μαδριλένοι έφαγαν τρία γκολ στην Ευρώπη ήταν στην αξέχαστη νίκη του Άρη

Θ’ ακούει Ελλάδα και θα… ιδρώνει η Ατλέτικο
Ακριβώς τέσσερα χρόνια πριν τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο (3-2) ο Άρης είχε γονατίσει (1-0) εκείνος τους «ροχιμπλάνκος», με γκολ του Χαβίτο.

Ανήμερα όμως αυτής της… επετείου, οι Μαδριλένοι έμελλε να θυμηθούν και το άλλο (ακόμα πιο οδυνηρό) παιχνίδι με τους «κίτρινους».

Διότι το να χάσουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ασφαλώς κι έχει ξαναγίνει. Το να χάσουν από ελληνική ομάδα -όχι απλά έχει ξαναγίνει, αλλά έχουν αποτελέσει και καλούς… πελάτες (με ήττες επίσης στο παρελθόν από Πανιώνιο και ΟΦΗ).

Η τελευταία φορά ωστόσο που δέχθηκαν τρία γκολ στην Ευρώπη ήταν στο… δεύτερο ματς των ομίλων του Europa League με τον Άρη, την 1η Δεκεμβρίου του 2010!

Τότε που οι «κίτρινοι», με προπονητή τον Κούπερ, πρωταγωνιστή τον Κόκε (που πέτυχε δυο γκολ) και χρυσό σκόρερ στο τέλος τον Λαζαρίδη άλωσαν το «Βιθέντε Καλντερόν»! *Πηγή: sport-fm.gr*

Καρέ καρέ ο θρίαμβος του Ολυμπιακού!

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό απ' το «πάρτι» που έστησε ο Ολυμπιακός στη μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Καρέ καρέ ο θρίαμβος του Ολυμπιακού
inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*