Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η τέλεια επιστροφή!! (vids)

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την εντυπωσιακή επιστροφή του Σίνζι Καγκάβα στην Ντόρτμουντ.
Δεν ήμουν ποτέ υπέρ των επιστροφών για διάφορους λόγους. Φαίνεται, όμως, ότι του Καγκάβα ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν ο ίδιος, αλλά και η Ντόρτμουντ. Ο Ιάπωνας δεν οδήγησε απλά την Μπορούσια στη νίκη επί της Φράιμπουργκ (3-1), αλλά έφερε στην πράξη αυτό που έφεραν στη θεωρία οι μεταγραφές του καλοκαιριού. Τον ενθουσιασμό ξανά στους Βεστφαλούς.
ADVERTISEMENT
Ο Καγκάβα αγωνίστηκε ξανά στην Bundesliga με την κίτρινη φανέλα μετά από 861 ημέρες και σκόραρε μετά από 875. Ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα... «Δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς ότι είναι νέος», σχολίασε ο τεχνικός διευθυντής Τσορκ.
Κι όμως, κατά κάποιον τρόπο είναι. «Τα δύο χρόνια που πέρασα στην Αγγλία δεν ήταν... μάταια. Έμαθα πολλά. Τώρα, επέστρεψα και θέλω να δείξω τον νέο Καγκάβα», είπε ο 25χρονος μέσος στην derwesten. Οι οπαδοί δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να τραγουδούν το όνομά του. Μετά το τέλος του ματς, τη στιγμή που οι υπόλοιποι είχαν πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια, εκείνος επέστρεψε για να πει το δικό του «ευχαριστώ» μπροστά από το Κίτρινο Τείχος.

«Σήμερα ένιωθα συνεχώς ανατριχίλα», αποκάλυψε. Στον πανηγυρισμό του για το 2-0 φάνηκε ότι όλη η ένταση είχε φύγει. Ο ίδιος γύρισε στο Ντόρτμουντ και μαζί μοιάζει να γύρισε και η αυτοπεποίθησή του. Πλέον ήταν... σπίτι του. «Όταν έφυγα, είχα πει ότι το κεφάλαιο Ντόρτμουντ δεν έχει κλείσει. Η Μπορούσια είναι σαν οικογένεια και είμαι πολύ περήφανος που δεν με ξέχασαν», σχολίασε. «Κλαίγαμε ο ένας στον ώμο του άλλου για 20' όταν έφυγε. Έχει από τις... καλύτερες μύτες για γκολ που έχω δει», είχε πει ο Κλοπ τον Μάιο του 2013 στην Guardian. Δεν έχουν μία σχέση που βασίζεται μόνο στην εκτίμηση και στον σεβασμό. Τα ξαπερνά.
«Ο τέλειος γάμος», ήταν ο τίτλος του ματς στο Sport1. «Η αγάπη είναι παντού» σε... 2-3 τοπικές εφημερίδες. Ο Τσορκ είχε αφήσει ανοιχτό το «παράθυρο» για μεταγραφή της τελευταίας στιγμής και κράτησε το καλύτερο για το τέλος. «Έμεινα έκπληκτος όταν έμαθα ότι είναι διαθέσιμος. Είδαμε την ευκαιρία, την εκμεταλλευτήκαμε και όλοι είναι ευχαριστημένοι», είπε ο Κλοπ πριν το ματς με την Άρσεναλ για το Champions League.
*Στο γράφημα ο χώρος που κινήθηκε ο Καγκάβα (πηγή: Squawka)

Η μεταγραφή βοήθησε σε πολλούς τομείς. Από τη μία ο Κλοπ μοιάζει να βρήκε επιτέλους τη... σταθερά που έψαχνε. Με τον Ράμος να δείχνει ότι μπορεί να δώσει πολλές λύσεις, παίζοντας μόνος στην επίθεση, και τον Γιόγιτς να «χτίζεται» για τον άξονα, η Ντόρτμουντ γύρισε στο αγαπημένο 4-2-3-1 του προπονητή της, το οποίο πλέον μπορεί να υποστηρίξει και με το παραπάνω. Και με τον Καγκάβα στην αγαπημένη του θέση πίσω από τον Κολομβιανό. Έστω και αν δεν είναι ακόμα έτοιμος και βγήκε με αρκετές θλάσεις.

Από την άλλη, όπως αποκάλυψε ο Βάτσκε μέσα σε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής στην Ασία πουλήθηκαν περισσότερες από 10.000 φανέλες του Ιάπωνα. «Kagawa Fever», έγραφε το επίσημο site της Μπορούσια στην αγγλική του έκδοση.
Σε μία εποχή που οι Βεστφαλοί βλέπουν το ένα αστέρι τους μετά το άλλο να αποχωρεί κάθε καλοκαίρι, ήταν πολύ σημαντικό να δουν και έναν από τους αγαπημένους τους να επιστρέφει. Η ήττα από την Λεβερκούζεν την 1η αγωνιστική και τα... καρδιοχτύπια στο τέλος στη νίκη επί της Άουγκσμπουργκ για την 2η, είχαν προσγειώσει παίκτες και οπαδούς μετά τη μεγάλη εμφάνιση με την Μπάγερν στο Σούπερ Καπ.

«Ήλπιζα σε τέτοια επιστροφή», σχολίασε ο Κλοπ. «Ήταν πολύ αναζωογονητικό», ο Καγκάβα, που ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης της 3ης αγωνιστικής από τους οπαδούς. Το μήνυμα της επιστροφής, της δεύτερης μετά από εκείνη του Σαχίν, ίσως τελικά αποδειχθεί πιο δυνατό από ό,τι ήλπιζαν ο ίδιος, ο Κλοπ και η ηγεσία της Μπορούσια...





*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: