Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Με αυτόν τον Μίτσελ πας παντού!!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για τον Μίτσελ που πετυχαίνει ιστορικές νίκες με τον Ολυμπιακό.
Μια παροιμία λέει πως όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Δεν ξέρουμε αν ο Ντιέγο Σιμεόνε γνωρίζει τα ελληνικά... αποφθέγματα, αποδείχθηκε όμως πως όσα ξέρει ο προπονητής, δεν τα ξέρουν οι μπαλαδογνώστες της γης. Θυμάστε τι είπε ο Αργεντίνος τεχνικός στη συνέντευξη τύπου; «Το πιο δύσκολο ματς είναι κόντρα στον Ολυμπιακό» και οι περισσότεροι προπονητές της εξέδρας, του καναπέ, αλλά και του πληκτρολογίου (μη βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω) κρυφογελάσαμε.
ADVERTISEMENT
Στην πρεμιέρα, λοιπόν, ο... άμπαλος Σιμεόνε δικαιώθηκε. Ή μάλλον ο Ολυμπιακός τον δικαίωσε. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ. Του τεχνικού που έγραψε στην ερυθρόλευκη ιστορία άλλη μια ιστορική νίκη. Όλοι μάτωσαν, παρά τα κενά διαστήματα. Παρά την εμφανή ανωτερότητα των Ισπανών που σε ορισμένα χρονικά σημεία έκαναν και τους άθεους γαύρους να προσεύχονται. Η ομάδα έκανε ό,τι έπρεπε με μαθηματική ακρίβεια και πέτυχε μια μεγάλη νίκη υπό την καθοδήγηση του 50άρη κόουτς.
Οι ερυθρόλευκοι ήταν διαβασμένοι. Και πέρασαν ένα δύσκολο και κρίσιμο τεστ. Παρατάχθηκαν απέναντι στην πρωταθλήτρια Ισπανίας με υπομονή, μαχητικότητα, ζήλο, αγωνιστικότητα και θάρρος στα όρια της... πρόκλησης. Κόντρα στην περσινή καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, απέδειξαν πάλι ότι και δυνάμεις έχουν και δυνατότητες υπάρχουν και σοβαρότητα διαθέτουν, αλλά και ποιότητα 14-15 παικτών που κοιτάζουν στα μάτια τον ταύρο από τη Μαδρίτη και τον καρφώνουν.
Όλα αυτά είναι έργο Μίτσελ. Ο Ισπανός έδωσε το τέμπο, αυτός προετοίμασε με τόση πειθαρχία τον Ολυμπιακό που έκλεινε τους χώρους σα τανάλια, που δε δίσταζε να βγει μπροστά και να εκτελέσει με τη μία, που αντέδρασε αστραπιαία όταν έκανε το λάθος η αντίπαλη άμυνα, που έδωσε ψυχή και σώμα όταν τον πρόδιδαν σιγά-σιγά οι δυνάμεις του, που επανήλθε με την καρδιά πρωταθλητή που έχει στο κρίσιμο σημείο και καθάρισε το μεγάλο ματς. Αυτό που όλοι οι γνώστες είχαν χαμένο από χέρι.
Η ομάδα χρωστάει πολλά στον προπονητή κι αυτός με τη σειρά του στη διοίκηση που τον ακούει. Στη διοίκηση που τον πίστεψε και έφερε πίσω τον βαρύ Μήτρογλου. Με εθνική ο πιστολέρο απογοήτευσε. Το ίδιο και με τον ΟΦΗ. Εδώ αποδεικνύεται η μαγκιά του Μίτσελ. Στην άκρη ο φορμαρισμένος και με φόρα Διαμαντάκος, όχι ακόμα ο Μπενίτες που έδειξε καλά στοιχεία κόντρα στους Κρητικούς. Σε μια κρίσιμη αναμέτρηση (και) από ψυχολογικής πλευράς, ο προπονητής έριξε στην αρένα τον Μήτρογλου. Τον «ανέχθηκε», τον άφησε στο ματς κι ο Κώστας που -κατά τον Μάγκατ- δεν είναι ακόμα επιπέδου... Φούλαμ, σφράγισε τη νίκη και βούλιαξε το λιμάνι από τους πανηγυρισμούς.
Αυτός είναι ο Μίτσελ, που οδήγησε τον Ολυμπιακό σε άλλη μια ιστορική ευρωπαϊκή νίκη, σε άλλη μια βραδιά που πρόσθεσε στους 33.000 θεατές που την έζησαν από κοντά, μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Με αυτόν τον σοβαρό, άριστο επαγγελματία Μίτσελ ο Ολυμπιακός πάει μακριά. Και ο ίδιος ο πρώην αστέρας της Ρεάλ υπογραμμίζει το όνομά του στο καρνέ του Πέρεθ ως ένας μελλοντικός υποψήφιος της βασίλισσας. Χαλάλι του. Κοτζάμ εκδίκηση πήρε για την ήττα του Σαββάτου από τους ροχιμπλάνκος.
YΓ. Τώρα χρειάζεται προσοχή γιατί οι μεγάλες νίκες γίνονται εύκολα μεγάλες παγίδες. Κι ακόμα είναι αρχή...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: