Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ιορδανίδης: «Το φετινό πλάνο του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερο από το περσινό»

Στο «Αθλητικό Μetropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Μιχάλης Ιορδανίδης , ο οποίος αναφέρθηκε στο επικείμενο αγώνα του Δικεφάλου με τη Μινσκ από τη Λευκορωσία.

Για την εικόνα του  ΠΑΟΚ: «Μια εικόνα που μας ευχαριστεί όλους. Θεωρώ ότι οι μεταγραφές ήταν πετυχημένες. Βλέπουμε ότι και ο Μακ και ο Γκολάσα , και ο Φακούντο Περέιρα και ο Ρατς  μπήκαν αμέσως στην ομάδα και προσφέρουν. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι επιλογές ήταν πολύ καλές. Βλέπουμε μια ομάδα και από καλούς  Έλληνες παίκτες , και από νέους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από την Κ20. Όλοι μαζί συνθέτουν μια ομάδα που μέχρι στιγμής εκφράζει μια υγεία και  Παρουσιάζει και καλό θέαμα . Το είδαμε αυτό και στο ματς με τον Πλατανιά που έληξε  4-0 αλλά και στο πρόσφατο με τη Νίκη Βόλου που τελείωσε  3-1. Βλέπουμε ότι η ομάδα είναι αποτελεσματική παίζει καλό ποδόσφαιρο ποιοτικό , ελκυστικό.

Την Πέμπτη μπαίνουμε στα βαθιά καθώς παίζουμε με τη Μινσκ, που μπορεί να είναι  δεύτερη αυτή τη στιγμή  στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας ,αλλά  έχει το ρώσικο στιλ με  παίκτες γρήγορους και καλούς ποδοσφαιριστές. Δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε. Το παιχνίδι θέλει μεγάλη προσοχή, επειδή η Μινσκ έχασε πρόσφατα μέσα στην έδρα της με 4-1 και θα έρθει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Ευελπιστώ ότι ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να πάρει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, και ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα τα πάει καλά. Βέβαια το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και οι βασικοί αντίπαλοι θα είναι ο Ολυμπιακός,  ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης. O ΠΑΟΚ θα πάει πολύ καλά  πλασαριστεί στη 2η θέση και να φθάσει στον τελικό του κυπέλλου. Αυτοί είναι οι στόχοι που κυνηγάει ο ΠΑΟΚ».

Για την ανανέωση του Αθανασιάδη:

«Ο Κλάους είναι από 8 χρονών στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.  Αυτό δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ τον σεβάστηκε. Ίσως αν ήταν άλλες εποχές ο ποδοσφαιριστής να έπαιρνε περισσότερα χρήματα, αλλά βλέπουμε ότι τα χρήματα που έδωσε ο ΠΑΟΚ είναι αρκετά καλά. Ο Κλάους έπρεπε να μείνει . Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ καλά έκανε και τον κράτησε γιατί πρέπει να τιμάει τα παιδιά που έρχονται από τα σπλάχνα. Είναι σε μια ηλικία 26 ετών που μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερα. Είναι κάθε χρόνο ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και η ψυχολογία τον βοηθάει μέσα στην Τούμπα να πετυχαίνει αρκετά γκολ. Δεν έχει δώσει δικαιώματα. Είναι μια καλή συμφωνία και για τα δύο μέρη για. Οι ομάδες πρέπει να σέβονται αυτούς τους ποδοσφαιριστές».

Για την προώθηση παιδιών από τις ακαδημίες:

«Από ότι δείχνει ο κύριος Αναστασιάδης εμπιστεύεται τα νέα παιδιά. Ήδη στην προετοιμασία πήρε αρκετά παιδιά. Φυσικά δεν μπορούσε να τους κρατήσει όλους. Δειλά δειλά αναλόγως το αποτελέσματα  αρχίζει και βάζει αυτά τα παιδιά όπως είναι ο Πόζογλου, ο Κουλούρης ο Τζανδάρης. Ο προπονητής είναι αυτός που ξέρει πότε να τους χρησιμοποιήσει. Mην ξεχνάμε ότι έρχονται και οι αγώνες Κυπέλλου και νομίζω θα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια που μπορεί ο προπονητής να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς. Ακολουθεί ένα παιχνίδι κυπέλλου με τον Απόλλωνα και μπορεί να τους δοθούν ευκαιρίες. Και αυτά τα παιδιά όμως  πρέπει να καταλάβουν ότι η φανέλα του ΠΑΟΚ είναι πολύ βαριά και όποτε τους δίνεται η ευκαιρία να την εκμεταλλεύονται.  Πρέπει να αποδεικνύουν στον κ.Αναστασιάδη ότι δίκαια βρίσκονται στον ΠΑΟΚ. Μην μένουν ότι επειδή υπογράψανε ένα συμβόλαιο τελείωσε η καριέρα τους. Πολλά ταλέντα χάθηκαν επειδή υπογράφοντας ένα συμβόλαιο νόμιζαν ότι τελείωσε η καριέρα τους. Πρέπει αυτά τα παιδιά να προσέξουν και να αποδεικνύουν καθημερινά ότι πρέπει να είναι στον ΠΑΟΚ. Πρέπει να είναι έτοιμοι».

Για τις μεταγραφές:

«Πέρυσι υπήρχε ο κ.Τσιτσιακόφ του οποίου οι μεταγραφές δεν ήταν πετυχημένες. Φέτος οι μεταγραφές που έγιναν ήταν καλύτερες και πιο στοχευμένες. Ενεργοποιήθηκε περισσότερο ο κ.Βρύζας, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα το κομμάτι των μεταγραφών καθώς  και στο παρελθόν έκανε πολύ καλές μεταγραφές. Φέτος δεν ήρθαν τα μεγάλα ονόματα όπως πέρυσι που ήρθαν οι Λούκας, Νάτχο , Ολίσε μερικοί εκ των οποίων ήρθαν ως δανεικοί και έβλεπαν τον ΠΑΟΚ ως μαξιλαράκι έτσι ώστε είτε να φύγουν ή να πάρουν τα χρήματα τους και τίποτα παραπάνω. Φέτος οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν είναι πολύ καλύτεροι. Όλες οι κινήσεις που έγιναν φέτος είναι πολύ καλύτερες από τις περσινές. Καλύτεροι ποδοσφαιριστές, πιο νεαροί , στις σωστές θέσεις που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.  Το φετινό πλάνο του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερο από το περσινό».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: