Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

«Έχασε δυο χρόνια ο Σαββίδης»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Λυσσαρίδης και αναφέρθηκε στα διοικητικά του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα τόνισε:

Για τον ξυλοδαρμό του άτυχου οπαδού στην Κρήτη: «Ήταν, αναμφισβήτητα, ένα τραγικό συμβάν, ωστόσο, αυτό που με ανησυχεί είναι η σιωπή και η παντελής απουσία όλων των φορέων από την πολιτεία μέχρι και τις αθλητικές αρχές. Η σιωπή αυτή σημαίνει συγκάλυψη και για το παρόν περιστατικό και για ενδεχομένως όσα συμβούν στο μέλλον».

Για τον Κώστα Κουκοδήμο και την πιθανότητα να συνδράμει διοικητικά στον ΠΑΟΚ: Είναι φίλος μου ο Κώστας και για να έκανε τέτοια δήλωση είμαι βέβαιος πως στάθμισε όλες τις παραμέτρους. Θα λυπόμουν ιδιαίτερα αν για δεύτερη φορά έμπαινε σε διαδικασία παραίτησης, καθώς θυμίζω πριν λίγες μέρες παραιτήθηκε από την υπουργική του θέση. Είναι γνώστης του αθλητισμού και της ελληνικής πραγματικότητας, άρα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να πετύχει. Όσον αφορά αυτό που συζητιέται περί ασυμβίβαστου είναι δεδομένο πως δεν υπάρχει προς το παρόν και πιστεύω πως ο Κώστας υπολόγισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει και στο μέλλον».

Για τις συνθήκες που υπάρχουν στον ΠΑΟΚ: «Ο ερχομός Σαββίδη απέτρεψε έναν ολισθηρό κατηφορο για την ομάδα και αυτό με ευγνωμοσύνη πρέπει να το αναγνωρίσουν όλοι οι φίλοι της ομάδας. Μακάρι και οι άλλες ομάδες της πόλης να βρουν έναν τέτοιον άνθρωπο. Χωρίς να συνιστά κακοπροαίρετη κριτική θα επαναλάβω αυτό που έχει ειπωθεί και από άλλους, ότι δηλαδή δεν έγινε αισθητή η αξιοποίηση της παρουσίας του Σαββίδη ώστε ο ΠΑΟΚ να εδραιωθεί ως ένας από τους απόλυτους πρωταγωνιστές του ελληνικού πρωταθλήματος. Για όσο διάστημα είχε συγκετρώσει την απόλυτη εξουσία στο πρόσωπό του, δεν φάνηκε ασιθητή μια τέτοια στρατηγική. Από την στιγμή που παρέδωσε αρμοδιότητες στον Αγγελίδη το... πεδίο δόξης ανήκει πλέον στον Αγγελίδη, ο οποίος βέβαια χρειάζεται πίστωση χρόνου. Υπάρχει υστέρηση διετίας, μπορούσε να εκπονηθεί ένα σχέδιο από τους πρώτους μήνες. Θεωρώ πως είναι κοινή συνείδηση όλων αυτό».

Για τις αιτίες που ο Σαββίδης έχασε δύο χρόνια: «Ασφαλώς δεν ήταν μια συνειδητή επιλογή. Υπήρξαν αβλεψίες και έγιναν λάθη. Υπήρξε μια απώλεια χρόνου λόγω της έλλειψης στοχοθεσίας. Δεν ξέρω αν υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες ή έφταιξε η έλλειψη αποδοτικότητας του διοικητικού σχήματος, το οποίο σίγουρα δεν πέτυχε για αυτό και αναθεωρείται».

Για την παρουσία Αγγελίδη: «Θα προτιμούσα να ήταν στην θέση του ένας Θεσσαλονικιός, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, γιατί αυτό θα ήταν ωφέλιμο για τον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ όμως να αμφισβητήσω τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του τα οποία αποτελούν εγγύηση ότι θα πετύχει στο έργο του. Ούτε μπορούμε να απαιτούμε αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα».

Για την μείωση του μπάτζετ: «Ένας άνθρωπος που έχει χάσει τόσα χρήματα χωρίς να υπάρχει αντίκρυσμα δικαιούται να ανεθεωρήσει την πολιτική και να ασκήσει μια πιο συντηρητική πολτιική».

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ μακροπρόθεσμα: «Απόλυτος στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι η συμμετοχή του σε ένα υγιές και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον που ο ΠΑΟΚ με την δυναμική του μπορεί να το πετύχει, τότε θα μπορέσει να εξαντλήσει τις δυνατότητες για να είναι εκ των πραγμάτων πρωταγωνιστής».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: