Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Στην Galaxy ο Καστίγιο;

Μπορεί ο Νέρι Καστίγιο να μην τα βρήκε με τον Ολυμπιακό, αλλά βρήκε ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες του γνωστού site συμφώνησε σε όλα με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι και θα είναι συμπαίκτης του Μπέκαμ από τον Μάρτιο. Στο MLS και τους Λος Άντζελες Γκάλαξι θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικανός άσος αφού δεν κατάφερε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, αποφάσισε να δεχτεί το κάλεσμα των Γκάλαξι και να μετακομίσει στις ΗΠΑ.

Ο 25χρονος άσος που απολαμβάνει στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες διακοπών πριν μετακομίσει στο Λος Άντζελες, έψαχνε για ομάδα όπου θα μπορούσε να αγωνιστεί και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να διεκδικήσει μία θέσησ την αποστολή του Μεξικού για το επερχόμενο Μουντιάλ.

Το πρωτάθλημα του MLS ανοίγει την αυλαία του τον Μάρτιο.

Ο Πασχάλης ζητάει συγνώμη


Το αντιαθλητικό χτύπημα του Κώστα Πασχάλη στον Βασιλόπουλο, όπως ήταν φυσικό έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον άσο του Ρεθύμνου να παραδέχεται πως είχε πρόθεση να κάνει φάουλ, αλλά όχι τόσο σκληρό. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να περιγράψω πόσο άσχημα νιώθω για το πόσο ηλίθια φέρθηκα. Ήταν μια πολύ κακή αντίδραση, ζητώ συγγνώμη από όλους και πρώτα από όλα από τον Φώτη», δήλωσε ο Πασχάλης, μετά το παιχνίδι, στην κρατική τηλεόραση για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Υπήρχε μια αψιμαχία στο παιχνίδι. Από δικό μου λάθος ξεπέρασα τα όρια, έκανα ένα σκληρό φάουλ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να τον χτυπήσω έτσι άσχημα. Απλά ήθελα να κάνω ένα δυνατό φάουλ. «Να ευχηθώ να είναι γερός στην υγεία του, περιμένω να μάθω τι θα γίνει, για να πάω να του ζητήσω προσωπικά συγγνώμη. Ήταν μια κακιά στιγμή, ένα λάθος που δεν έχω ξανακάνει, ελπίζω μόνο να είναι καλά το παιδί».

Μετά το περιστατικό, ο Κώστας Πασχάλης πήγε στο αστυνομικό τμήμα Δάφνης, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης, όπου και παρέμεινε για αρκετές ώρες, μαζί με τον μάνατζερ του Ρεθύμνου. Ο πατέρας του Βασιλόπουλου για την ώρα δεν έχει υποβάλλει μήνυση, επιφυλάχθηκε ωστόσο του δικαιώματός του, και ο παίκτης του Ρεθύμνου αφέθηκε ελεύθερος.

Την ίδια ώρα ο ΠΣΑΚ μελετάει την υπόθεση, είναι αποφασισμένος να μην την αφήσει να περάσει έτσι ενώ υπάρχουν σκέψεις για διαγραφή του Πασχάλη από τα μητρώα του συνδέσμου.

Τον πέθαναν πριν την ώρα του!

Οι Μπίσοπ Όκλαντ αποτελούν έναν από τους πιο παραδοσιακούς ερασιτεχνικούς συλλόγους στην Αγγλία έχοντας ιδρυθεί το 1886. Το Σάββατο στις 13 Ιανουαρίου υπέστησαν μία από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της ιστορίας στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Νιουκάστλ Μπένφιλντ.

Και αυτό γιατί ο σύλλογος αποφάσισε να κρατήσει ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του αγώνα, προς τιμή του άλλοτε παίκτη της ομάδας Τόμας Φάρερ. Από τα μεγάφωνα ακούστηκε η δυσάρεστη είδηση ότι ο Φάρερ, ο οποίος αγωνίστηκε στο σύλλογο από το το 1945 μέχρι το 1953, δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Μάλιστα, την επόμενη ημέρα η τοπική εφημερίδα είχε και ολόκληρο αφιέρωμα στον 86χρονο.

Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά στο σύλλογο υπολόγιζαν χωρίς τον Φάρερ, ο οποίος αποδείχτηκε ότι χαίρει άκρας υγείας! Ο πρόεδρος των Μπίσοπ Όκλαντ, Τέρι Τζάκσον, την επομένη του αγώνα αποφάσισε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του Φάρερ για να εκφράσει τα συλληπητήρια του, αλλά προς μεγάλη του έκπληξη ανακάλυψε ότι το είδωλο της ομάδας βρίσκεται ζωντανός στο σπίτι του!

Ο Τόμι Φάρερ ζει με την γυναίκα του περίπου 500 χιλιόμετρα μαρκιά από το Μπίσοπ έχοντας κόψει οποιαδήποτε επαφή με την ομάδα με συνέπεια να βγει η φήμη ότι πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή.

«Για τον Πάμπλο»

Τόσο ο Σάντος όσο και οι παίκτες του ΠΑΟΚ αφιέρωσαν τη νίκη στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ στον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός άσος περνάει ένα δράμα μετά το χαμό της πολυαγαπημένης του μητέρας και από την Παρασκευή βρίσκεται στην Ουρουγουάη για να παραστεί στην κηδεία.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Στέλιου Μαλεζά: «Θέλω να δώσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Πάμπλο και να του αφιερώσω τη νίκη που πετύχαμε. Ξέρω ότι περνάει δύσκολα, αλλά ξέρω πως θα γυρίσει κοντά μας και θα είναι πάλι δυνατός», είπε αρχικά ο 25χρονος αμυντικός, ενώ για την παρουσία του Σνάουτσνερ στο κέντρο της άμυνας σημείωσε: «Ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε κάθε στιγμή. Ηξερα πως έχει ξαναπαίξει, το είχαμε δοκιμάσει και σε προπόνηση. Όλα πήγαν όπως τα θέλαμε».

Φωτάκης: Δεν έχει σημασία ο σκόρερ

Ο Γιώργος Φωτάκης από τη μεριά του σκόραρε το νικητήριο γκολ της ομάδας του και είπε: «Δεν έχει σημασία ο σκόρερ, αλλά το ότι κερδίσαμε. Εχω μάθει να παλεύω κάθε μέρα στην προπόνηση και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό είτε παίζω ένα λεπτό είτε 90. Στο ποδόσφαιρο κερδίζει το καλό σύνολο και εμείς ήμασταν ομάδα σε ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Κάναμε ευκαιρίες και πήραμε αυτό που θέλαμε».

Ίβιτς: «Κρατάμε τους βαθμούς»

Όσον αφορά τον Ίβιτς τόνισε: «Αυτή η νίκη σημαίνει τρεις βαθμούς. Κι αυτούς κρατάμε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ο,τι έγινε έγινε και δεν αλλάζει», είπε αρχικά ο Σέρβος μέσος και πρόσθεσε:

«Παίξαμε σε έναν απαράδεκτο αγωνιστικό χώρο και είναι ντροπή να γίνονται παιχνίδια σε τέτοια γήπεδα. Και όταν λέω παίξαμε, εννοώ όλοι οι παίκτες, όχι μόνο εμείς. Είχαμε πάθος, ψυχή, πιέσαμε, κάναμε φάσεις. Ήμασταν σε όλο τον αγώνα καλύτεροι και πήραμε δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Όσον αφορά το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Βλάνταν Ιβιτς τόνισε: «Εχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην πρώτη ομάδα της βαθμολογίας. Αυτό τα λέει όλα. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι και εμείς από τη Δευτέρα θα ετοιμαστούμε γι’ αυτό».

Αντάλλαξαν Χάουαρντ με Μπάτλερ οι Μάβερικς!


Σημαντική ενίσχυση στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τον τίτλο του ΝΒΑ έκαναν οι Μάβερικς!Η ομάδα του Ντάλας έδωσε στους Ουίζαρντς τους Τζος Χάουαρντ, Ντρου Γκούντεν, Τζέιμς Σίνγκλετον και Κουίντον Ρος, παίρνοντας ως αντάλλαγμα τους Κάρον Μπάτλερ, Μπρένταν Χέιγουντ και ΝτεΣον Στίβενσον.

Οι Μάβερικς αλλάζουν έτσι το βασικό τους «τριάρι», αντικαθιστώντας τον προβληματικό -λόγω τραυματισμών και συμπεριφοράς- Χάουαρντ με τον Μπάτλερ, έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και ο οποίος στο φετινό πρωτάθλημα έχει 16,9 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ κατά μέσο όρο.

Παράλληλα, με την απόκτηση των Χέιγουντ και Στίβενσον προσθέτουν στο ρόστερ τους δύο καλούς αμυντικούς σε ρακέτα και περιφέρεια αντίστοιχα, και αποκτούν παίκτες έμπειρους και ικανούς να βοηθήσουν στα πλέι-οφ.

Από την πλευρά τους, οι Ουίζαρντς κινούνται με γνώμονα το μέλλον και στόχο τη δημιουργίας μίας νέας ομάδας, αφού βρίσκονται για δεύτερη σερί χρονιά στις τελευταίες θέσεις, ενώ ο Γκίλμπερτ Αρίνας έχει τιμωρηθεί με αποκλεισμό ως το τέλος της σεζόν, μετά το επεισόδιο που είχε στα αποδυτήρια με τον συμπαίκτη του, Τζαβάρις Κρίτεντον.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η Ουάσινγκτον τις προσεχείς ημέρες να κάνει κι άλλες ανταλλαγές, παραχωρώντας πιθανά και τον Αντόν Τζέιμισον.

Ολυμπιακός Καβάλα 92-73

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση του, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες για την 16η αγωνιστική της Α1. Το σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη αν και τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο με την Καβάλα, νίκησε σχετικά εύκολα με 92-73 και πλέον ευελπιστεί σε στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού την Κυριακή (14/2) με τον Αρη για να επανέλθει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Εξαιρετικός από πλευράς νικητών ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έχοντας 16 πόντους σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής!

Χωρίς τον Τζος Τσίλντρες στη βασική του πεντάδα, ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα στον αγώνα, εν αντιθέσει με την παθιασμένη και καλά διαβασμένη, Καβάλα. Οι ερυθρόλευκοι παρουσίαζαν συνολικά μία απογοητευτική εικόνα σε άμυνα και επίθεση, δείγμα νευρικότητας, αλλά και της κακής τους αγωνιστικής κατάστασης στα τελευταία παιχνίδια.

Αντίθετα οι αργοναύτες εκμεταλλεύτηκαν άριστα τον αγωνιστικό λήθαργο των αντιπάλων τους και προηγήθηκαν αρχικά με 4-0, ενώ παρέμειναν εξίσου απειλητικοί μέχρι το τέλος της περιόδου.

Οδοστρωτήρας ο Σόφο

Για καλή τύχη των γηπεδούχων ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έχει βαλθεί να αποδείξει ότι πλέον μπορεί σε σταθερή βάση να αποτελεί έναν από τους παίκτες-βαρόμετρα της ομάδας. Ο θηριώδης σέντερ πέτυχε 14 πόντους και με κάρφωμα έδωσε… αέρα 7 πόντων (24-17). Η Καβάλα όμως δεν γύρισε και το άλλο… μάγουλο μετά το χαστούκι του big Σόφο και μείωσε σε 23-26 (10').

Δεν έπεισαν οι αναπληρωματικοί

Η αντεπίθεση της όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ισοφάρισε σε 26-26 και προσπέρασε στο σκορ με 31-29 χάρη σε γκολ φάουλ του Αλέξη Κυρίτση. Παρά την εξέλιξη του αγώνα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης συνέχισε να εμπιστεύεται παίκτες με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και έριξε τον Κώστα Σλούκα στο παρκέ.

Εκ του αποτελέσματος ο ταλαντούχος πόιντ γκάρντ δικαίωσε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του, φέρνοντας τη διαφορά εκ νέου στο +7 (40-33), αλλά ο Ολυμπιακός και πάλι… παραπατούσε και ως εκ τούτου μπήκε πάλι σε μπελάδες (45-41, 20')

Αλλος Ολυμπιακός

Ασύγκριτα καλύτερος παρουσιάστηκε στην επανάληψη ο Ολυμπιακός. Βελτίωσε αισθητά την άμυνα του, ήταν συγκεντρωμένος στην εκδήλωση των επιθέσεων και έβγαλε περισσότερα εύκολα καλάθια. Με αυτά και μ’ αυτά η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 18 με τον Σκούνι Πεν ( 70-52, 39').

Και αν η ζυγαριά είχε γείρει ξεκάθαρα προς την μεριά των γηπεδούχων, η Καβάλα κατάφερε να τους αναστατώσει, καθώς πέτυχε σερί 6-0 για το 60-72. Η συνέχεια ωστόσο ανήκε εξ’ ολοκλήρου στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Θοδωρή Παπαλουκά, που σε συνεργασία με τον Μίλος Τεόντοσιτς εξασφάλισαν δια περιπάτου το ροζ φύλλο.

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται ο θάνατος του αθλητή

Το πόρισμα που ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Λουτζ, αλλά και οι αξιωματούχοι των Χειμερινών Ολυμπιακών του Βανκούβερ έδειξε ότι ο θάνατος του άτυχου γεωργιανού πρωταθλητή του λουτζ, Νοντάρ Κουμαριτασβίλι, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος κι όχι σε τυχόν προβλήματα που παρουσιάζει η συγκεκριμένη πίστα.

Ο γεωργιανός πρωταθλητής κυριολεκτικά απογειώθηκε με 90 μίλια την ώρα στην 16η στροφή χτυπώντας σε μια κολόνα με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο ιατρικό κέντρο που μεταφέρθηκε.

Πάντως οι ιθύνοντες της διοργάνωσης μπορεί να μην παραδέχονται ότι η πίστα είναι επικίνδυνη και φοβερά δύσκολη, σε επίπεδο τεχνικής για τους αθλητές, αλλά αποφάσισαν να κάνουν κάποιες... διορθώσεις. Ετσι λοιπόν θα υψώσουν ένα προστατευτικό τείχος εκεί που χτύπησε ο γεωργιανός αθλητής, ενώ θα κάνουν και κάποιες μετατροπές στην επιφάνεια του πάγου που καλύπτει την επιφάνεια.

Το σίγουρο είναι ότι το δυστύχημα του Κουμαριτασβίλι προκάλεσε πολλές συζητήσεις για την πίστα, που κόστισε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστηρίξει ότι είναι μια πίστα απαιτήσεων και κυρίως η 13η στροφή, η οποία εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

"Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το τελευταίο δυστύχημα που γίνεται. Είναι μια μεγάλη τραγωδία για το άθλημα", τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας λουτζ της Λετονίας, Ατις Στρένγκα.