Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ολυμπιακός Καβάλα 92-73

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση του, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες για την 16η αγωνιστική της Α1. Το σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη αν και τα βρήκε σκούρα στο πρώτο ημίχρονο με την Καβάλα, νίκησε σχετικά εύκολα με 92-73 και πλέον ευελπιστεί σε στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού την Κυριακή (14/2) με τον Αρη για να επανέλθει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Εξαιρετικός από πλευράς νικητών ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έχοντας 16 πόντους σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής!

Χωρίς τον Τζος Τσίλντρες στη βασική του πεντάδα, ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα στον αγώνα, εν αντιθέσει με την παθιασμένη και καλά διαβασμένη, Καβάλα. Οι ερυθρόλευκοι παρουσίαζαν συνολικά μία απογοητευτική εικόνα σε άμυνα και επίθεση, δείγμα νευρικότητας, αλλά και της κακής τους αγωνιστικής κατάστασης στα τελευταία παιχνίδια.

Αντίθετα οι αργοναύτες εκμεταλλεύτηκαν άριστα τον αγωνιστικό λήθαργο των αντιπάλων τους και προηγήθηκαν αρχικά με 4-0, ενώ παρέμειναν εξίσου απειλητικοί μέχρι το τέλος της περιόδου.

Οδοστρωτήρας ο Σόφο

Για καλή τύχη των γηπεδούχων ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης έχει βαλθεί να αποδείξει ότι πλέον μπορεί σε σταθερή βάση να αποτελεί έναν από τους παίκτες-βαρόμετρα της ομάδας. Ο θηριώδης σέντερ πέτυχε 14 πόντους και με κάρφωμα έδωσε… αέρα 7 πόντων (24-17). Η Καβάλα όμως δεν γύρισε και το άλλο… μάγουλο μετά το χαστούκι του big Σόφο και μείωσε σε 23-26 (10').

Δεν έπεισαν οι αναπληρωματικοί

Η αντεπίθεση της όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ισοφάρισε σε 26-26 και προσπέρασε στο σκορ με 31-29 χάρη σε γκολ φάουλ του Αλέξη Κυρίτση. Παρά την εξέλιξη του αγώνα, ο Παναγιώτης Γιαννάκης συνέχισε να εμπιστεύεται παίκτες με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και έριξε τον Κώστα Σλούκα στο παρκέ.

Εκ του αποτελέσματος ο ταλαντούχος πόιντ γκάρντ δικαίωσε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του, φέρνοντας τη διαφορά εκ νέου στο +7 (40-33), αλλά ο Ολυμπιακός και πάλι… παραπατούσε και ως εκ τούτου μπήκε πάλι σε μπελάδες (45-41, 20')

Αλλος Ολυμπιακός

Ασύγκριτα καλύτερος παρουσιάστηκε στην επανάληψη ο Ολυμπιακός. Βελτίωσε αισθητά την άμυνα του, ήταν συγκεντρωμένος στην εκδήλωση των επιθέσεων και έβγαλε περισσότερα εύκολα καλάθια. Με αυτά και μ’ αυτά η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 18 με τον Σκούνι Πεν ( 70-52, 39').

Και αν η ζυγαριά είχε γείρει ξεκάθαρα προς την μεριά των γηπεδούχων, η Καβάλα κατάφερε να τους αναστατώσει, καθώς πέτυχε σερί 6-0 για το 60-72. Η συνέχεια ωστόσο ανήκε εξ’ ολοκλήρου στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Θοδωρή Παπαλουκά, που σε συνεργασία με τον Μίλος Τεόντοσιτς εξασφάλισαν δια περιπάτου το ροζ φύλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: