Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται ο θάνατος του αθλητή

Το πόρισμα που ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Λουτζ, αλλά και οι αξιωματούχοι των Χειμερινών Ολυμπιακών του Βανκούβερ έδειξε ότι ο θάνατος του άτυχου γεωργιανού πρωταθλητή του λουτζ, Νοντάρ Κουμαριτασβίλι, οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος κι όχι σε τυχόν προβλήματα που παρουσιάζει η συγκεκριμένη πίστα.

Ο γεωργιανός πρωταθλητής κυριολεκτικά απογειώθηκε με 90 μίλια την ώρα στην 16η στροφή χτυπώντας σε μια κολόνα με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στο ιατρικό κέντρο που μεταφέρθηκε.

Πάντως οι ιθύνοντες της διοργάνωσης μπορεί να μην παραδέχονται ότι η πίστα είναι επικίνδυνη και φοβερά δύσκολη, σε επίπεδο τεχνικής για τους αθλητές, αλλά αποφάσισαν να κάνουν κάποιες... διορθώσεις. Ετσι λοιπόν θα υψώσουν ένα προστατευτικό τείχος εκεί που χτύπησε ο γεωργιανός αθλητής, ενώ θα κάνουν και κάποιες μετατροπές στην επιφάνεια του πάγου που καλύπτει την επιφάνεια.

Το σίγουρο είναι ότι το δυστύχημα του Κουμαριτασβίλι προκάλεσε πολλές συζητήσεις για την πίστα, που κόστισε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστηρίξει ότι είναι μια πίστα απαιτήσεων και κυρίως η 13η στροφή, η οποία εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

"Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το τελευταίο δυστύχημα που γίνεται. Είναι μια μεγάλη τραγωδία για το άθλημα", τόνισε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας λουτζ της Λετονίας, Ατις Στρένγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: