Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Δεν ήθελε ο «Σόφο»

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αγωνίστηκε στα πρώτα 3'08'' του τρίτου τελικού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Η μη χρησιμοποίησή του στη συνέχεια οφείλεται στην άρνηση του ίδιου να ξαναπεράσει στο παρκέ. Στα μισά της τέταρτης περιόδου στην αναμέτρηση της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ ο Παναγιώτης Γιαννάκης έχασε με 5 φάουλ τον Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά ο Σέρβος γκαρντ δεν ήταν ο πρώτος παίκτης των «ερυθρολεύκων» που κάθισε στον πάγκο και δεν ξανασηκώθηκε μετά. Είχε προηγηθεί σχεδόν από τα μισά της πρώτης περιόδου ο Σοφοκλή Σχορτσιανίτης.

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ο «Σόφο» δεν ξαναπέρασε στο παρκέ έπειτα την αρχική χρησιμοποίησή του για 3'08''. Ο λόγος είναι πως δεν ήθελε ο ίδιος να αγωνιστεί στη συνέχεια. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης του ζήτησε να περάσει και πάλι στο παιχνίδι, αλλά ο διεθνής σέντερ αρνήθηκε, με τον Ολυμπιακό από εκείνο το σημείο κι έπειτα να χάνει μία πολύτιμη λύση κοντά στο καλάθι.

Ιταλικές “σειρήνες” για Μπάριος

Στο «στόχαστρο» της Μίλαν έχει μπει ο επιθετικός της Ντόρτμουντ, Λούκας Μπάριος.Οι «ροσονέρι» βρίσκονται σε αναζήτηση… γκολτζή, μιας και ο Χούντελαρ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους και ο Παραγουανός στράικερ αποτελεί μια από τις πιθανές ιδανικές λύσεις για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της ιταλικής ομάδας.

Ο Μπάριος μεταγράφηκε στη Ντόρτνμουντ το προηγούμενο καλοκαίρι από την Κόλο-Κόλο, έναντι του ποσού των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ και έκανε δυναμική είσοδο σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπως αυτό της Μπουντεσλίγκα, πετυχαίνοντας 19 γκολ (τρίτος σκορερ στη Γερμανία).

Αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται με την Εθνική Παραγουάης για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, όπου ευελπιστεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα και φυσικά να αυξήσει το κασέ του.

Καθαίρεσαν τον Παπά Χρήστο…

Την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και το ποδόσφαιρο φαίνεται πως πλήρωσε ο Παπά Χρήστος, ο οποίος καλείται να βρει πλέον νέα ενορία για να λειτουργήσει.Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Κασσανδρίας Νικόδημος αποφάσισε να τοποθετήσει άλλον ιερέα στον ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τρίλοφου καθώς και στο εκκλησιαστικό συμβούλιο στην θέση του Παπά Χρήστου.

Η απόφαση αυτή ήταν η κατάληξη ενός προαναγγελθέντος, από τον Απρίλιο, γεγονότος, όταν τότε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος είχε δείξει την δυσαρέσκεια του για τις δημόσιες εμφανίσεις του Παοκτσή ιερέα.

Πάει ΝΒΑ ο Σπάχια;

Ο Νέβεν Σπάχια ανέβασε τις μετοχές του κατακτώντας το EuroCup, όμως πριν από λίγες μέρες παραιτήθηκε από τη Βαλένθια και πλέον αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ακόμα και του ΝΒΑ! Ο Κροάτης κόουτς δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση στο ισπανικό πρωτάθλημα αφού η ομάδα του γνώρισε τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο των playoffs από τη Μάλαγα ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει στους Λεβαντίνους. Από τότε το όνομα του έχει συνδεθεί με πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, ακόμα και με τον Παναθηναϊκό! Παρ’ όλα αυτά ο Σπάχια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει στο ΝΒΑ και να γίνει ασίσταντ κόουτς στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο.

«Έχω προσφορές από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως για παράδειγμα από την Εφές Πίλσεν και τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Μην αποκλείσετε ωστόσο, το ενδεχόμενο να πάω στις ΗΠΑ και να γίνω ασίσταντ στο ΝΒΑ. Ούτε πως κάποια μέρα, έπειτα από καμιά διετία, μπορεί να επιστρέψω στη Βαλένθια» τόνισε με νόημα ο πρώην προπονητής των «νυχτερίδων».

«Έχουμε τον καλύτερο Έλληνα προπονητή!»

Μέλι στάζει ο Κώστας Νεμπεγλέρας, μιλώντας για τον τεχνικό του Γιώργο Δώνη, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον καλύτερο Έλληνα προπονητή! Μάλιστα επισημαίνει πως ένας από τους βασικούς λόγους που έμεινε στον Ατρόμητο ήταν ο Δώνης. Ο μέσος του Ατρομήτου, Κώστας Νεμπεγλέρας μίλησε στο atromitosfc.gr για την ανανέωση του συμβολαίου του καθώς και για πολλά άλλα θέματα ενώ έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του, Γιώργου Δώνη. «Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε, κατάλαβα ότι η ομάδα ήθελε να με διατηρήσει στο δυναμικό της. Εγώ όλο αυτό το διάστημα του 1,5 χρόνου που είμαι στο Περιστέρι έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος, πετύχαμε όλους τους στόχους μας και δεν είχα κανένα ενδοιασμό. Θαρρώ πως η ανανέωση του συμβολαίου μου ήταν περισσότερο μια τυπική διαδικασία», τόνισε αρχικά.

Ένα επιπλέον κριτήριο για την παραμονή του στην ομάδα, ήταν πάντως και η ανανέωση της συνεργασίας του Ατρόμητου με τον προπονητή Γιώργο Δώνη: «Και αυτό το κομμάτι ήταν πράγματι πολύ σημαντικό ώστε να μείνω. Ο προπονητής με γνωρίζει και ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνεργασία που είχαμε. Το έχω πει στο παρελθόν και το ξαναλέω: Έχουμε τον καλύτερο Έλληνα προπονητή και δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στα 35 μου έμαθα πολλά για τη θέση που αγωνίζομαι σε θέματα τακτικής. Είναι άλλο να τα ξέρεις σε θεωρητικό επίπεδο και άλλο να τα βλέπεις δουλεύοντας στο γήπεδο».

Αλήθεια όμως πως βλέπει ο Κώστας Νεμπεγλέρας το μέλλον του; «Για μένα δεν παίζουν ρόλο τα χρόνια αλλά πόσο δείχνεις μέσα στο γήπεδο άμα μπορείς και πόσο να βοηθήσεις την ομάδα σου. Έχω έμαθα να δουλεύω και να δείχνω κάθε Κυριακή τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Σίγουρα μεγαλώνοντας πρέπει να βλέπεις την πραγματικότητα όμως αυτό που κοιτάω σε μένα είναι ότι όσο μεγαλώνω γίνομαι τόσο και καλύτερος».

Άραγε υπάρχει κανένα μυστικό στην συνταγή της επιτυχίας; «Το μυστικό είναι απλό. Πρέπει να κάνεις καλή ζωή, να μην έχεις τραυματισμούς και πάνω απ' όλα δουλειά. Χωρίς δουλειά δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα κι εγώ ότι έχω καταφέρει είναι επάνω στη δουλειά».

Η Εθνική ομάδα ίσως να είναι ένα από τα… απωθημένα του Κώστα Νεμπεγλέρα που κλήθηκε μόλις μια φορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: «Σίγουρα ευχαριστώ τον Θεό για όσα έχω πετύχει μέχρι τώρα. Πολλοί παίκτες θέλουν να παίζουν στην Εθνική. Είχα κληθεί μια φορά με προπονητή τον Δανιήλ κι έπαιξα σε φιλικό με την Κροατία. Δεν μπορώ να πω ότι το έχω απωθημένο, ίσως να μην ήμουν τόσο καλός».

Για τους στόχους που πρέπει να βάλει ο Ατρόμητος ο Κώστας Νεμπεγλέρας λέει: «Είναι σημαντικό που έμεινε ο προπονητής. Όταν χτίζεις μια ομάδα πρέπει να έχεις προπονητή που μπορεί να έρθει κοντά στα νέα παιδιά και να τα βοηθήσει να εξελιχθούν. Η περσινή χρονιά ήταν πετυχημένη και την επόμενη χρονιά πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για ακόμη πιο ψηλά παίζοντας ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο και πιο αποτελεσματικό.

Πέρσι μας έλειψε σε αρκετά παιχνίδια η αποτελεσματικότητα αλλά δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να το διορθώσεις. Βλέπεις αυτά που θέλει ο προπονητής, εμείς μαθαίνουμε τι θέλει από προπονητής και τι μπορεί να πάρει από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά ώστε η χημεία να ταιριάξει και να βγει πετυχημένη η συνταγή. Στη νέα χρονιά θα είμαστε πιο σοφοί για να παίρνουμε αποτελέσματα μαζί με το καλό θέαμα».

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας εκτιμά ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η ομάδα δεν χρειάζεται μεγάλες ανατροπές στο ρόστερ:« Είναι ότι το καλύτερο που δεν χρειαζόμαστε πολλές αλλαγές. Όσο πιο πολύ είμαστε μαζί τόσο το καλύτερο. Ήδη έχουμε αποκτήσει τον Καμαρά που έχει 100 συμμετοχές στην Εθνική Σενεγάλης και αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Φαντάζομαι θα γίνουν ακόμη κάποιες προσθήκες και δουλεύοντας στην προετοιμασία θα δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Ο μέσος της ομάδας πιστεύει ότι ο Ατρόμητος έχει τη δυνατότητα να κρατήσει στο μέλλον δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη: «Πιστεύω ότι από την στιγμή που η ομάδα έχει δείξει αυτά τα θετικά στοιχεία και με δεδομένο ότι θα συνεχιστεί η σοβαρή δουλειά νομίζω ότι στα επόμενα χρόνια θα μπορεί να κοιτάει για ένα στόχο όπως είναι η Ευρώπη αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας, όχι όμως από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή».

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη στο επίσημο site της ομάδας ο Κώστας Νεμπεγλέρας στάθηκε στην εξαιρετική σχέση του με τους φιλάθλους: «Καταρχήν θέλω εκ μέρους των συμπαικτών μου να εκφράσω τα συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια του φιλάθλου μας που χάθηκε πρόσφατα σε τροχαίο. Από εκεί και πέρα, από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο Περιστέρι, ο κόσμος έδειξε ότι με αγαπάει κι εγώ προσπαθώ μέσα στο γήπεδο να τα δίνω όλα και να ικανοποιώ τους φιλάθλους με την παρουσία μου. Φέτος είχαμε τους φιλάθλους κοντά μας και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Του χρόνου όλοι μαζί, σαν μια γροθιά και σαν Ατρόμητος που είμαστε, εύχομαι να έχουμε ακόμη πιο δυναμική παρουσία στη Σούπερ Λίγκα».

Ανακοίνωσε Μπόατενγκ η Σίτυ

Μία μεταγραφή που ήταν γνωστή εδώ και καιρό ανακοίνωσε επίσημα η Μάντσεστερ Σίτυ, της οποίας παίχτης για τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι ο Ζερόμ Μπόατενγκ. Ο Γερμανός αμυντικός, μέλος της τελικής 23άδας της χώρας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα των “Πολιτών” για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο που αναμένεται και πάλι είναι “γεμάτη” για την Αγγλική ομάδα, την πλουσιότερη του πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Ο Μπόατενγκ που έχει ρίζες από τη Γκάνα και μάλιστα θα αντιμετωπίσει τον αδερφό του, Κέβιν Πρινς, στο Παγκόμσιο Κύπελλο καθώς ο δεύτερος επέλεξε να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της Γκάνας, είναι 21 ετών, προέρχεται από το Αμβούργο και έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της αμυντικής γραμμής. Η μεταγραφή του αναμένεται να κοστίσει περίπου 12 εκ ευρώ, ενώ ο τεχνικός της ομάδας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, δε σταματά να μιλά με κολακευτικά λόγια για το νέο απόκτημα της Σίτυ. Τα νέα όμως για τον Μίκα Ρίτσαρντς δεν είναι καλά, καθώς μετά και από αυτή την εξέλιξη το μέλλον του στην ομάδα μοιάζει δυσοίωνο...

Φουλάρει για Ρέντναπ

Για την απόκτηση του Χάρι Ρέντναπ φέρεται να κινείται η Λίβερπουλ σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο.Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του «Sky Sports» κάνει λόγο για επαφές των «κόκκινων» με τον 63χρονο τεχνικό και συγκεκριμένα για μια άκρως δελεαστική πρόταση που ετοιμάζει η διοίκηση της Λίβερπουλ, προς τον τεχνικό της Τότεναμ. Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο Ρέντναπ θεωρείται από τους ιθύνοντες του αγγλικού συλλόγου ως ο ιδανικός αντικαταστάτης του Ράφα Μπενίτεθ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Στα θετικά για τον Άγγλο τεχνικό είναι η πολύ καλή εφετινή πορεία που έκανε με την Τότεναμ, με την οποία κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή στο Champions League. Τις επαφές έχουν αναλάβει οι Κένι Νταλγκλίς και Κρίστιαν Πέρσλοου (τεχνικός διευθυντής). Στα αρνητικά των έως τώρα επαφών είναι το μικρό μετεγγραφικό μπάτζετ των «κόκκινων» τη νέα αγωνιστική περίοδο, το οποίο όπως αναφέρει το δημοσίευμα θα είναι κατά 5,5 εκατομμύρια ευρώ μικρότερο από αυτό των «σπιρουνιών».

Ο Ρέντναπ έχει καθίσει κατά το παρελθόν στους πάγκους των Μπόρνμουθ, Γουέστ Χαμ (βοηθός προπονητή έως το 1994 και μετά πρώτος τεχνικός), Πόρτσμουθ, Σαουθάμπτον και Τότεναμ.

Κεϊρόζ: «Δεν με ενδιαφέρει αν θα παίξει ο Ντρογκμπά»

Η απουσία του Ντρογκμπά από το εναρκτήριο ματς της Ακτής Ελεφαντοστού με την Πορτογαλία (13 Ιουνίου) θεωρείται σχεδόν δεδομένη και δεν είναι λίγοι που πιστεύουν ότι ο Κάρλος Κείρόζ,… τρίβει τα χέρια του.Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τον προπονητή της Εθνικής Πορτογαλίας, ο οποίος επιμένει ότι δεν θα αλλάξει τα σχέδιά του ενόψει της αναμέτρησης με τους Αφρικανούς.

«Δεν θα αλλάξουμε τίποτα στα πλάνα μας», ήταν το αρχικό σχόλιο του Κεϊρόζ. «Όταν κορυφαίοι παίκτες τίθενται εκτός Μουντιάλ - όπως συνέβη με τον σπουδαίο φίλο μου, Ρίο Φέρντιναντ - είναι κρίμα γιατί πλήττεται το θέαμα», συμπλήρωσε.

«Αλλά η στρατηγική μας είναι να συγκεντρωνόμαστε στον εαυτό μας. Όσο προσαρμόζουμε το παιχνίδι μας σε αυτό του αντιπάλου τόσο περισσότερα προβλήματα δημιουργούμε στην ομάδα», τόνισε ο τεχνικός της Εθνικής Πορτογαλίας.

«Οι παίκτες γνωρίζουν ποιο είναι το στυλ του παιχνιδιού μας, το οποίο είναι και το κύριο όπλο μας. Πρέπει να αγωνιστούμε όπως οι πορτογαλικές ομάδας. Θα περπατήσουμε σε αυτή την οδό», πρόσθεσε.

Και καταλήγοντας επισήμανε: «Δε με ενδιαφέρει αν παίξει ο Ντρογκμπά ή όχι».

Μπίαρσμιρ θέλει η Φούλαμ! «Δίνει 3 εκατ. λίρες».

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Φούλαμ φαίνεται πως βρίσκεται ο Ματίας Μπίαρσμιρ σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ.Ο αγγλικός σύλλογος με βάσει τα δημοσιεύματα και συγκεκριμένα την ιστοσελίδα «eyefootball.com» παρακολουθεί εδώ και αρκετό καιρό τον Σουηδό αμυντικό, ο οποίος αρέσει πάρα πολύ στον τεχνικό της ομάδας Ρόι Χόγκτσον.

Μάλιστα, στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται πως ο τεχνικός των «κότατζερς» έχει στην διάθεσή του για την προσεχή μεταγραφική περίοδο 10 εκατομμύρια λίρες, από τα οποία σκέφτεται να δαπανήσει 3 για την απόκτηση του Μπίαρσμιρ!

Οι Άγγλοι συμπληρώνουν ότι ο Σουηδός αμυντικός έχει βάσιμες αμφιβολίες για τον χρόνο συμμετοχής που θα έχει στον Παναθηναϊκό την επόμενη χρονιά, για αυτό και εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το «τριφύλλι».

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, πως αν ισχύει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και η Φούλαμ κάνει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Μπίαρσμιρ με αυτά τα χρήματα, τότε είναι πολύ πιθανό οι «πράσινοι» να απαντήσουν θετικά.

Ρολάν Γκαρός: Στην κορυφή η Σκιαβόνε

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε η Φραντσέσκα Σκιαβόνε την έκπληξη της στο Ρολάν Γκαρός, κατακτώντας τον τίτλο του τουρνουά.Η Ιταλίδα επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 7-6) της Σαμάνθα Στόσουρ στον τελικό της διοργάνωσης σε 1 ώρα και 28 λεπτά αγώνα, στο κατάμεστο «Philippe Chatrier».

Η 29χρονη αθλήτρια έγινε η πρώτη Ιταλίδα που κερδίζει τουρνουά της σειράς των γκραν σλαμ, βρισκόμενη μάλιστα στην 17η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ την Δευτέρα που θα ανακοινωθούν οι νέες βαθμολογίες αναμένεται να «σκαρφαλώσει» στην 6η θέση του ταμπλό.

Μαϊκόν: «Φεύγω μόνο αν με πουλήσουν»

Τα σενάρια θέλουν τον Μαϊκόν να ακολουθεί τον Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος μπακ ξεκαθάρισε τη στάση του.«Με παρεξήγησαν. Δεν είπα ότι θέλω να φύγω από την Ίντερ. Εχω συμβόλαιο ως το 2014 και αν η ομάδα αποφάσιζε να με πουλήσει, τότε θα πήγαινα στη Ρεάλ», τόνισε ο Μαϊκόν.

«Αυτό γιατί είναι πολύ σημαντική ομάδα και ο Μουρίνιο είναι πολύ ξεχωριστός προπονητής για μένα. Είμαι χαρούμενος στην Ίντερ και δεν θα φύγω, εκτός και αν ο Πρόεδρος Μοράτι θελήσει να με πουλήσει», κατέληξε ο Μαϊκόν.

Ενδιαφέρον της Μίλαν για Μπάριος

Η Μίλαν βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού και ο Λούκας Μπάριος φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων της ομάδας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής, Bild, η Μίλαν έχει βάλει στο στόχαστρό της τον επιθετικό της Ντόρτμουντ, Λούκας Μπάριος. Ο Παραγουανός επιθετικός, ο οποίος μάλιστα σκόραρε εναντίον της Εθνικής μας ομάδας στο πρόσφατο φιλικό, πέτυχε 19 γκολ σε 33 αγώνες στη φετινή Μπουντεσλίγκα και έχει ανεβάσει κατακόρυφα την ποδοσφαιρική του αξία.

Οι «pοσονέρι» από το περυσινό καλοκαίρι προσπαθούν να αποκτήσουν έναν επιθετικό που να έχει επαφή με τα δίχτυα, προχώρησαν στην απόκτηση του Γιαν Κλας Χούντελααρ ο οποίος δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, και βρίσκονται ξανά φέτος στην αγορά για αναζήτηση επιθετικού με πρώτο στόχο αρχικά τον Βόσνιο επιθετικό της Βόλφσμπουργκ, Εντίν Τζέκο. Όσο όμως οι απαιτήσεις της Γερμανικής ομάδας δεν υποχωρούν κάτω από τα 40 εκ ευρώ η Μίλαν δεν πρόκειται να κινηθεί για την απόκτησή του. Έτσι στρέφεται στη λύση Μπάριος, με την τιμή του τελευταίου να κινείται κάπου στα 20 εκ ευρώ.

Χιετάνεν : Φοβήθηκα με τον Αρη

Ηταν ένας από τους καλύτερους και πολυτιμότερους παίκτες του φετινού ΠΑΟΚ. Παρά τα συνεχή προβλήματα στην ομάδα, αλλά και τον ίδιο προσωπικά, αφού σε πολλά παιχνίδια στα μέσα της σεζόν έπαιζε με ένεση στη μέση, ο Μάτι Χιετάνεν προσέφερε τα μέγιστα στον Δικέφαλο και μετά από μια χρονιά στην Ελλάδα αποφάσισε να αποχωρήσει. Ο φινλανδός ακραίος μιλάει στο sport.gr και αναλύει την φετινή σεζόν, αλλά και τα πράγματα που του άρεσαν ή δεν του άρεσαν στη χώρα μας.

Αξίζαμε την πρώτη θέση
Αρχικά, σχολιάζοντας την πορεία της Εθνικής ομάδας Φινλανδίας, την οποία αντιμετώπισε η Ελλάδα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, ο ακραίος του ΠΑΟΚ ανέφερε: "Την θέλαμε πολύ την πρώτη θέση και πιστεύω την αξίζαμε. Εμείς και η Ελλάδα ήμασταν τα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, σίγουρα όμως δεν περιμέναμε να ήταν τόσο εύκολο".

Νεανική ομάδα ο ΠΑΟΚ
Αναφορικά με την φετινή χρονιά στον ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα της Α1, ο Χιετάνεν τόνισε: "Μου άρεσε πολύ η φετινή χρονιά. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και υπάρχουν τέσσερις κυρίως ομάδες που είναι πολύ δυνατές και μπορούν να παίξουν σε αρκετά ψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Εμείς από την άλλη ήμασταν μια πολύ νεανική ομάδα, χωρίς πολλή εμπειρία και γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση".

"Ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς"
Σχετικά με το παιχνίδι του Δικεφάλου κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο 27χρονος φινλανδός έκανε λόγο για δύσκολες στιγμές, οι οποίες ταλαιπώρησαν την ομάδα: "Είχαμε και εμείς σαν ομάδα τις δύσκολες στιγμές μας, ειδικά στα μέσα της σεζόν, όταν έφυγε από την ομάδα ο Μποζίδης. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στον τρόπου που παίζαμε, κάναμε και αρκετές αλλαγές, ώστε να βρούμε ένα σχήμα που θα αποδίδει καλά και γι’ αυτό έγινε αυτή η κοιλιά στα μισά".

Η απίστευτη ανατροπή
Ερωτώμενος για τις καλές και τις κακές στιγμές που είχε τη φετινή σεζόν, ο άσος του ΠΑΟΚ σχολίασε: "Στον αγώνα με τον Αρη, στον πρώτο γύρο ήταν απίστευτα. Τη στιγμή που χάναμε 14-8 στο τάι μπρέικ ανατρέψαμε το σκορ και φύγαμε νικητές. Ηταν ένας απίστευτος αγώνας. Γενικά όλες οι νίκες μας χαροποιούσαν. Τώρα κακές στιγμές σίγουρα είχα εγώ προσωπικά λόγω του τραυματισμού μου, που πέρασα πολύ δύσκολα. Ευτυχώς το έχω ξεπεράσει και πλέον είμαι μια χαρά".

"Φανατισμός στα γήπεδα"
Στην ερώτηση γιατί φεύγει τότε από τον ΠΑΟΚ, αφού όλα ήταν μια χαρά, ο Μάτι Χιετάνεν είχε να πει: "Είναι κάτι που ήθελα. Με ευχαρίστησε το γεγονός ότι έπαιζα βασικός, αφού στην Ιταλία που ήμουν δεν έπαιζα πολύ, παρόλα αυτά κάποια πράγματα δεν μου ταιριάζουν. Αυτός ο φανατισμός στα γήπεδα, αυτό το πάθος και πολλές φορές αυτά τα έκτροπα που γίνονται με φόβισαν πολύ. Ειδικά στον αγώνα με τον Αρη μέσα στο Παλατάκι, φοβήθηκα πραγματικά με όλα αυτά που πετούσαν στο γήπεδο.

Οι έλληνες φίλαθλοι δεν είναι σαν τους φιλανδούς. Δεν μπορούν να κάθονται ήρεμα και να χειροκροτούν. Εχουν πολύ έντονο ταμπεραμέντο".

"Εχετε πολύ ωραίο φαγητό..."
Τέλος, ρωτώντας τον τι θα του λείψει από την Ελλάδα τώρα που φεύγει, ο διεθνής της Φινλανδίας απάντησε γελώντας... "Η θερμοκρασία και το φαγητό σας... Εχετε πραγματικά πολύ ωραίο φαγητό!".

Στην τετράδα Βίκυ/Μαρία

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη τη δεύτερη ευκαιρία που τους δόθηκε για την πρόκριση στα ημιτελικά και με νίκη πέρασαν στην τετράδα του Athens Golden Cup. Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας επικράτησαν στον γύρο διπλού αποκλεισμού των Κύπριων Μανωλίνας Κωνσταντίνου και Μαριότας Αγγελοπούλου με 2-0 (21-13, 21-14) εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση, ενώ οι αντίπαλές τους κατετάγησαν 5ες στην τελική κατάταξη.

Το ελληνικό δίδυμο θα βρει απέναντί του στο δρόμο για τον τελικό τις Νάστου / Παπαφωτίου, οι οποίες πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά από το ταμπλό των ηττημένων νικώντας διαδοχικά τις Πόλα Κίτσου / Αρετή Τέζα με 2-1 (21-19, 16-21, 15-11) και τις Αθηνά Δηλαβέρη / Μαριάννα Χούντα με 2-0 (21-16, 21-18). Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και στον πρώτο γύρο του τουρνουά με τις Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη να επικρατούν με 2-0 (21-10, 21-16).

Στον άλλον ημιτελικό οι Βραζιλιάνες Ελίζε Μάϊα & Σαϋλύν αντιμετωπίζουν τις Φινλανδές δίδυμες αδελφές Εμιλία & Έρικα Νύστρομ.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου (5/6)
19:00: Ελίζε Μάϊα / Σαϋλύν (Βραζιλία) - Εμιλία Νύστρομ / Έρικα Νύστρομ (Φινλανδία)
19:00 Γιώργος Κοτσιλιάνος / Μάνος Ξενάκης - Μανώλης Παπαδημητρίου / Θοδωρής Παπαδημητρίου
21:00: Βίκυ Αρβανίτη / Μαρία Τσιαρτσιάνη - Ντίντα Νάστου / Αθηνά Παπαφωτίου
21:00: Παρά / Ρομπέρτο Πίττα (Βραζιλία) - Καρλ Γιάανι / Ρίβο Βέσικ (Εσθονία)

Φιλικό με Βάκερ

Ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι για την ομάδα του Αρη οριστικοποιήθηκε. Για την ακρίβεια θα είναι το πρώτο φιλικό που θα διεξαχθεί στις 25/6 κόντρα στην Βάκερ Μπουργκχάουζεν, ομάδα Γ` εθνικής της Γερμανίας.Ο τεχνικός του Αρη έχει ζητήσει τα δύο πρώτα φιλικά παιχνίδια να είναι με θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους, αφού πρόκειται για το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Έτσι και το δεύτερο φιλικό της ομάδας θα διεξαχθεί πιθανότατα στις 28 Ιουνίου με μία ομάδα ανάλογης δυναμικής με τους Γερμανούς.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν οριστικοποιηθεί δυνατά φιλικά με την πρωταθλήτρια Αυστρίας Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ στις 30 Ιουνίου, την πρωταθλήτρια Ρωσίας Ρούμπιν Καζάν στις 3 Ιουλίου και την πρωταθλήτρια Κύπρου Ομόνοια στις 6 Ιουλίου στο ΓΣΠ.

Ρεχάγκελ: Δεν θα πάμε απλά για τη συμμετοχή

Στο γεγονός πως η Εθνική ομάδα θα δώσει το 100% των δυνατοτήτων της και δεν αρκεστεί στη συμμετοχή της στο Μουντιάλ, στάθηκε ο Ότο Ρεχάγκελ.Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στο πλαίσιο εκδήλωσης χορηγού εταιρίας της ομάδας στο ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει η αποστολή.

«Είναι μια μοναδική εμπειρία η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν θα πάμε εκεί απλά για να χαρούμε τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση», τόνισε ο Ρεχάγκελ.
Σε ερώτηση για την κατάσταση της υγείας του Βαγγέλη Μόρα, είπε ότι «περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων».
Για το ματς της πρεμιέρας απέναντι στη Ν. Κορέα, ο 72χρονος προπονητής εξήγησε πως «πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα και όπως και σε κάθε παιχνίδι του Μουντιάλ, έτσι και σε αυτό θα πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας».

Τέλος, όσον αφορά την προηγούμενη συμμετοχή της Ελλάδας σε Μουντιαλ το 1994 και το τι έχει άλλάξει, ανέφερε πως «έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Δεν έχει καμία σχέση το τότε με το σήμερα. Όπως και κάθε προηγούμενο ματς δεν έχει σχέση με το επόμενο».

Επίθεση... αγάπης Κακά σε Μουρίνιο

Τέλος στις φήμες που ήθελαν τον Κακά να μην έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον Ζοζέ Μουρίνιο, έβαλε ο Βραζιλιάνος άσος, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του νέου προπονητή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 27χρονος μέσος τόνισε: «Θέλω στα αλήθεια να συνεργαστώ μαζί του. Έχει κατακτήσει τα πάντα με τις ομάδες που έχει κατά καιρούς δουλέψει και είμαι πολύ χαρούμενος που πλέον είναι προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης».

Στη συνέχεια ο Κακά ο οποίος βρίσκεται με την αποστολή της εθνικής Βραζιλίας στη Νότιο Αφρική εν όψει του Μουντιάλ πρόσθεσε: «Ελπίζω να κάνει το καλύτερο που μπορεί και να κερδίσω μαζί του πολλούς τίτλους ως παίκτης της Ρεάλ».

Στην λίστα της Μαρσέιγ ο Ανρί

Η Μαρσέιγ μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της και στο Τσάμπιονς Λιγκ και για το λόγο αυτό επιθυμεί να κάνει μεταγραφές σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Ένας από αυτούς είναι και ο Τιερί Ανρί, το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα στην Μασσαλία. Στην λίστα της Μαρσέιγ βρίσκεται ο Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος σούπερσταρ δεν υπολογίζεται από την Μπαρτσελόνα για τη νέα σεζόν και στην Μασσαλία εξετάζουν την περίπτωσή του. Η Μαρσέιγ κατέκτησε το πρωτάθλημα και θέλει να φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα ενόψει της νέας σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μάλιστα, ο αδερφός του Ανρί, με δηλώσεις του ευχήθηκε να γίνει πραγματικότητα η φήμη αυτή. «Αυτή την στιγμή ο Τιερί είναι απόλυτα αφοσιωμένος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ελπίζω να έρθει στην Μαρσέιγ. Εάν ο Ντεσάμπ τον καλέσει τότε θα έρθει».

Κάταγμα ο «Doctor»

Με την τύχη του τα έχει βάλει ο Βαλεντίνο Ρόσι, καθώς μετά τον τραυματισμό του στον ώμο, χτύπησε στο δεξί του πόδι, έπειτα από πέσιμο του στις ελεύθερες δοκιμές στην πίστα της Ιταλίας. Σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις ο Ιταλός αναβάτης έχει υποστεί κάταγμα στην κνήμη κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει το γκραν πρι της Ιταλίας.

«Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε πτώση με τη Fiat Yamaha, στη στροφή 13, το πιο γρήγορο τμήμα της πίστας και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ακτινογραφίες. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στο κοινό, όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Παραμένει στην «Μπάρτσα» ο Ρούμπιο

Την φανέλα της Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να φορά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Ρίκι Ρούμπιο, με τον διεθνή γκαρντ των «μπλαουγκράνα» να τοποθετεί χρονικά την «μετακόμισή» του στο ΝΒΑ με την έναρξη της σεζόν 2011-12. Ο 20χρονος πλέι-μέικερ των Πρωταθλητών Ισπανίας, που μέτρησε φέτος στον... δρόμο μέχρι την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκα 6.8 πόντους, 4.1 ασίστ και 2.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, μιλώντας στο «Associated Press» για το επαγγελματικό του μέλλον, τόνισε: «Δεν θα φύγω από την Μπαρτσελόνα, τουλάχιστον όχι μέχρι και το τέλος της επόμενης σεζόν».

Ανακοινώνει Μπενίτεθ η Ίντερ

Μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ στο πάγκο της Ίντερ. Ο Ισπανός τεχνικός αποχώρησε από την Λίβερπουλ και όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ μέχρι την Δευτέρα θα έχει συμφωνήσει με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Μάσιμο Μοράτι φαίνεται πως έχει καταλήξει στον Μπενίτεθ μετά και την αρνητική απάντηση του Φάμπιο Καπέλο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα, οι Ιταλοί το προχωράνε ακόμα περισσότερο λέγοντας ότι εκτός από τον Μπενίτεθ από την Λίβερπουλ θα έρθουν και παίκτες τους οποίους έχει ζητήσει ο ίδιος.

Συγκεκριμένα οι Μασχεράνο και Κούιτ είναι οι δύο παίκτες που έχει ζητήσει και μάλιστα ετοιμάζεται πρόταση ύψους 40 εκατ. ευρώ στους «κόκκινους» για την απόκτησή τους, μία πρόταση που δεν αποκλείεται να γίνει δεκτή αφού η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Tenorio-Στοίχημα...Δυάδα με κριτήριο την φόρμα...

Επιμέλεια-Tenorio


Την καλησπέρα μού στη παρέα.


Λίγα πράμματα γιά το πρόγραμμα τού Σαββατοκύριακου το οποίο δεν παρουσιάζει καί πολύ μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον είναι η αλήθεια.

Πάμε ευθύς αμέσως να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα.


Stromsgodset - Tromso (2)

Aπό το κακό στό χειρότερο πηγαίνει η γηπεδούχος Strømsgodset η οποία γνώρισε 4η συνεχόμενη ήττα.Μάλιστα η 3 από αυτές είναι σερί με το ίδιο σκόρ (1-3).Αν καί ξεκίνησε καλά κυρίως μέσα στην έδρα της με ένα εντυπωσιακό σερί 5 νικών, τελευταία καί εκεί δείχνει να μήν είναι πολύ καλά.Προέρχεται από 2 σερί εντός έδρας ήττες δεχόμενη μάλιστα 7 γκόλ.Διαθέτει την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 29 τέρματα παθητικό σε 13 αγώνες.Στατιστικά δέχεται 2 τέρματα ανά παιχνίδι..

Εντελώς αντίθετη πορεία γιά την φιλοξενούμενη Tromsø η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς.Σε πολύ δυνατή φόρμα οί φιλοξενούμενοι παραμένουν γιά 11 σερί αγώνες αήττητοι.Πάρα πολύ καλή η αμυντική λειτουργεία της Tromsø καθώς σε 13 παιχνίδια μέχρι τώρα δεν έχει δεχτεί γκόλ στα 7 από αυτά

Παράδοση αγώνα : (11-5-6)... η προϊστορία ανεξαρτήτως έδρας, υπέρ της Τρόμσο

Αν πάρουμε σαν βάση την εικόνα των δύο ομάδων καθώς καί τα δεδομένα τού αγώνα θεωρώ πως προβάδισμα γιά την νίκη έχει η Tromsø.

Θα ρισκάρω στο διπλό της πρωτοπόρου Tromso σε απόδοση (2.65)


Avai - Fluminense (2)

Καθόλου καλή την περασμένη αγωνιστική η Avaí έχασε φυσιολογικά εκτός έδρας από την ομάδα της Seara με σκόρ 2-0.Μάλιστα ήταν τόσο κακή πού χαρακτηριστικά όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ τού αγώνα η Avaí δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την αντιπαλό της.Aν καί ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα τελευταία βρίσκεται σε αγωνιστική πτώση.Γιά τον σημερινό αγώνα είναι καί πάλι εκτός δύο από τούς καλύτερους θεωρητικά παίκτες της Avaí.

Νέα νίκη γιά την Fluminense την περασμένη αγωνιστική πού συμπλήρωσε αισίως 3 σερί νίκες και βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με βλέψεις καί γιά την πρωτιά αν περάσει νικηφόρα σήμερα από την έδρα της Avaí. Το κλίμα γενικώς στην ομάδα είναι πολύ καλό από της συνεχόμενες νίκες της ομάδας καί ο τεχνικός της Fla έκανε λόγο για το ομαδικό πνεύμα πού υπάρχει της τελευταίες αγωνιστικές.Χωρίς νέα προβλήματα τραυματισμών οι φιλοξενούμενοι.

Σε πολύ κατάσταση η Flu πάει γιά το 4 στα 4. Θα ρισκάρω στο καλοπληρωμένο διπλό σε απόδοση (3,15)


Aνακεφαλαιώνοντας οί σημερινές μού επιλογές σε δυάδα με : Tromso - Fluminense

Kαλά να είστε , καλά να περνάτε , τα σέβη μου...

Φοβού τον Ρούνεϊ

Μπορεί τα βλέμματα στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής να είναι στραμμένα προς το Λιονέλ Μέσι, όμως ο Αργεντινός άσος τονίζει ότι ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι ο παίκτης που μπορεί να οδηγήσει την Αγγλία στην κορυφή.Ο 23χρονος άσος της Μπαρτσελόνα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρόσθεσε ότι μαζί με τους Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ μπορούν να συνθέσουν μια τριάδα που είναι ικανή να φτάσει στην κορυφή της διοργάνωσης. «Νομίζω ότι ο Γουέιν είναι πολύ μεγάλος παίκτης, όχι μόνο για όσα πέτυχε φέτος», τόνισε ο Μέσι.

Για να προσθέσει: «Εδώ και αρκετά χρόνια δείχνει ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της γενιάς του και χρόνο με το χρόνο παρουσιάζει τρομερή βελτίωση. Είναι ένας πλήρης παίκτης, καλός με την μπάλα στα πόδια, φοβερή δύναμη και αποτελεσματικός στο σκοράρισμα. Νομίζω ότι κάνει τους αντιπάλους του να τον φοβούνται. Τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και με την Αγγλία. Κάθε αμυντικός που καλείται να τον αντιμετωπίσει, δείχνει μεγάλο σεβασμό».

Τέλος ο Μέσι αναφέρθηκε και στα άλλα δύο μεγάλα αστέρια της Αγγλίας, τους Τζέραρντ και Λάμπαρντ λέγοντας: «Οι Τζέραρντ και Λάμπαρντ είναι πολύ καλοί παίκτες. Εκτός από το να πιάνουν σπουδαία απόδοση ξέρουν πότε θα κουβαλήσουν την ομάδα στις πλάτες τους και παράλληλα σκοράρουν πολλά γκολ. Είναι δύο από τους καλύτερους στις θέσεις τους».

Mε 10 εκατ. το συζητάμε...

Πρόθυμοι είναι στον Παναθηναϊκό να διαπραγματευθούν το ενδεχόμενο παραχώρησης του Σεμπαστιάν Λέτο στην Μπενφίκα, σύμφωνα με δηλώσεις του Γιάννη Βεκρή στον πορτογαλικό Τύπο. Δελεαστικό ποσό χαρακτήρισε τα 10 εκατ. ευρώ. Ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, ξεκαθάρισε στην «A Bola» ότι δεν έχει γίνει επίσημη πρόταση από την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας για τον Αργεντινό άσο, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης του 23χρονου παίκτη.

«Γνωρίζω ότι κυκλοφορούν κάποιες φήμες και πιθανότατα να έχει υπάρξει κάποια προσέγγιση, αλλά δεν υπάρχει ακόμη επίσημη πρόταση από την Μπενφίκα για τον Λέτο. Πάντως, τα 10 εκατομμύρια ευρώ είναι δελεαστικό ποσό», τόνισε αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Βεκρής, για να προσθέσει: «Οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας, αν η Μπενφίκα κάνει τέτοια πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον Λέτο, τότε είναι πολύ πιθανό να αποκτήσει τον παίκτη καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας θα επιδιώξουν να βάλουν κάποια χρήματα στα ταμεία τους. Σε περίπτωση πάντως, που παραχωρηθεί ο Αργεντινός, τότε η Λίβερπουλ δικαιούται ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Μην ρίξετε τον Ηρακλή

Οπαδοί του Ηρακλή εισέβαλαν στο κτήριο της ΕΟΕ, όπου διεξάγεται η Γ.Σ. της ΕΠΟ. Πέταξαν φέιγ βολάν και έστειλαν μηνύματα προς όλους. "Μη ρίξετε τον Ηρακλή στη Β' Εθνική", η απαίτηση... Οι φίλοι του Ηρακλή, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις και θα φτάσουν στα άκρα για να “κρατήσουν” την ομάδα τους στην Α' Εθνική. Μια από αυτές, ήταν η παρουσία 6 οπαδών, σήμερα(5/6) το πρωί στα γραφεία της ΕΟΕ, όπου διεξάγεται η Γ.Σ. της ΕΠΟ.

Οι οπαδοί του Γηραιού εισέβαλαν κατά τις 9.30 στο κτήριο της ΕΟΕ και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το χώρο, όπου ήδη ήταν συγκεντρωμένοι κάποιοι παράγοντες της ομοσπονδίας. Ο φύλακας τους σταμάτησε (έτσι κι αλλιώς, δεν είχαν άγριες διαθέσεις, απλά ήθελαν να διαμαρτυρηθούν) πριν φτάσουν στον προορισμό τους.

Πέταξαν, πάντως, φέιγ βολάν που έλεγαν: “Μη ρίξετε τον Ηρακλή στη Β' Εθνική, η Ελλάδα θα καεί...” και απείλησαν τους υπεύθυνους του κτηρίου, ότι αν τα μαζέψουν, τότε θα επιστρέψουν δριμύτεροι και περισσότεροι!

«Σάλπι, η επιστροφή»

Αυτός είναι ο τίτλος του νέου τεύχους του «ΠΑΟΚ magazine» που θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τρίτη και επισημοποιεί πλέον τη συμφωνία με τον διεθνή επιθετικό. Στο εξώφυλλο θα υπάρχει η φωτογραφία του Σαλπιγγίδη με την μαυρόασπρη φανέλα.
Ετσι το σίγουρο είναι ότι μέχρι την Τρίτη που θα κυκλοφορήσει το περιοδικό θα ανακοινωθεί και η συμφωνία του «Σάλπι» με τον ΠΑΟΚ για τετραετές συμβόλαιο με περίπου 3.000.000 συνολικά.
Οι διοικούντες του ΠΑΟΚ είχαν σκοπό να τον ανακοινώσουν νωρίτερα, αλλά η καθυστέρηση στο θέμα του προπονητή, κράτησε φυλαγμένη και την ανακοίνωση για τον διεθνή επιθετικό, αλλά πλέον το σίγουρο είναι ότι θα ανακοινωθεί άμεσα η επιστροφή του.

Ξεπέρσαν ήδη τα 1000 διαρκείας

Πιστοί στο καθήκον τους οι φίλοι του Άρη, έχουν ήδη αποκτήσει περισσότερα από 1.000 εισιτήρια διαρκείας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.Στη διοίκηση των 'κίτρινων' υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για το γεγονός, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει γίνει κάποια 'μεγάλη' μεταγραφή.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξηθεί ο ρυθμός πώλησης των καρτών διαρκείας, δεδομένων των προνομίων που έχουν όσοι τις προμηθευτούν μέχρι τα τέλη του μήνα.

Απομακρύνεται κι άλλο ο Νασούτι, πρόταση από Μπάνφιλντ για Μπατιόν

Κάθε μέρα που περνάει απομακρύνεται περισσότερο από τον Άρη ο Κριστιάν Νασούτι, αφού οι άνθρωποι της Ρίβερ Πλέιρ δεν είναι διατεθειμένοι να ρίξουν τις απαιτήσεις τους για την παραχώρησή του.Ο Αργεντινός αμυντικός θέλει να μείνει στους 'κίτρινους', παρόλα αυτά αν οι διοικήσεις των δύο ομάδων δεν τα βρουν, δεν γίνεται να επιστρέψει στην Ελλάδα. Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, σκέφτονται να 'κλείσουν' από τώρα για το καλοκαίρι του 2011 τον παίκτη, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τη Ρίβερ.

Μπάνφιλντ για Ματιόν

Την ίδια ώρα που η Μπάνφιλντ φαίνεται διατεθειμένη να καταθέσει πρόταση για την αγορά του 50% των δικαιωμάτων του Ρομπέρτο Μπατιόν. Ο 28χρονος αμυντικός δεν υπολογίζεται από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και οι 'κίτρινοι' δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τον παραχωρήσουν στην ομάδα με την οποία αγωνίστηκε φέτος δανεικός.

Στην Ιταλία ο Βρύζας

Στη γείτονα χώρα βρίσκεται ήδη από την Παρασκευή (4/6) το απόγευμα ο Ζήσης Βρύζας προκειμένου να «κλείσει» το θέμα προπονητή για τον ΠΑΟΚ.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος του «Δικεφάλου» φέρεται να είχε συνάντηση με τον ατζέντη του Μάριο Μπερέτα, Φεντερίκο Παστορέλο.

Ο πρώην τεχνικός της Τορίνο φέρεται αυτή τη στιγμή να έχει το προβάδισμα έναντι του Βάλτερ Νοβελίνο, καθώς ο Βρύζας θεωρεί πως η προπονητική του φιλοσοφία ταιριάζει περισσότερο στον ΠΑΟΚ.

Πάντως, ο παράγοντας της ομάδας της Θεσσαλονίκης αναμένεται να προσπαθήσει να συναντηθεί και με τον Νοβελίνο, αν φυσικά «στραβώσει» το θέμα του Μπερέτα.

Αν όλα πάνε καλά, ο Βρύζας, αναμένεται να επιστρέψει την Κυριακή, έτσι ώστε να ενημερώσει τον Θοδωρή Ζαγοράκη και να προχωρήσουν σε υπογραφές.

Πρόταση σε Καρντόζο

Επίσημη πρόταση στον Οράσιο Καρντόζο κατέθεσε η Λάρισα. Ο Αργεντινός άσος έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης και βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής περιμένει πρόταση από κάποια μεγάλη ομάδα της χώρας, αλλά σε περίπτωση που δεν υπάρξει εξέλιξη μέχρι το τέλος της εβδομάδας τότε θα δεχτεί την πρόταση των «βυσσινί». Ο Καρντόζο όμως, δεν είναι ο μοναδικός παίκτης του Αστέρα Τρίπολης που βρίσκεται στο στόχαστρο της Λάρισας.

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τους Αρκάδες, αλλά πρωταρχικός του στόχος είναι να βρει ομάδα στο εξωτερικό.

«Τυχερός που πάω στο Τρεβίζο»

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος θα συμμετάσχει στο φημισμένο καμπ του Τρεβίζο, με τον 18χρονο γκαρντ/φόργουορντ του Άρη να αναφέρεται στις προσδοκίες του σχετικά με το επικείμενο ταξίδι του στην Ιταλία. Ο νεαρός γκαρντ/φόργουορντ των «κίτρινων», Λίνος Χρυσικόπουλος, μίλησε στον «ΑΡΗΣ FM» για...

... την επικείμενη παρουσία του στο καμπ του Τρεβίζο:

«Νιώθω πολύ τυχερός που θα βρεθώ εκεί, γιατί θα βρίσκονται αθλητές που είναι πολύ πιθανό να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ σε λίγα χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συναντήσω αυτά τα παιδιά που βλέπω στην τηλεόραση, ανυπομονώ να τους γνωρίσω από κοντά και να παίξω ως αντίπαλος τους».

... τις ατομικές προπονήσεις που έκανε:

Κάναμε καθημερινά προπόνηση και δεν σταματήσαμε καθόλου όλο αυτό τον καιρό. Θα συνεχιστούν σίγουρα οι προπονήσεις αυτές μόλις επιστρέψω από το Τρεβίζο, καθώς θα έχω υποχρεώσεις με την Εθνική Εφήβων».

... την Εθνική Εφήβων:

«Φέτος είναι η τελευταία μου χρονιά στην εθνική εφήβων. Πέρσι ομολογώ πως δεν είχαμε ιδιαίτερα καλή πορεία, όμως ελπίζουμε φέτος να έχουμε καλύτερη τύχη και θα παλέψουμε γι αυτό».

... τους ΄Ελληνες παίκτες:

«Ελπίζω φέτος με την οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα να κοιτάξουν οι ομάδες του Ελληνικού πρωταθλήματος περισσότερο τους Ελληνες παίκτες και ιδιαίτερα τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές».

Ζεοβανι για ΑΕΚ

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΖΕΟΒΑΝΙ ΓΙΑ THN ΑΕΚ. «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ, ΘΑ ΔΟΥΜΕ». «ΣΥΝΕΧΗΣ Η ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΜΟΥ». «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ».Την επίσημη πρόταση της ΑΕΚ περιμένει ο Ζεοβάνι, προκειμένου να 'προχωρήσει' το θέμα της μεταγραφής του στην ελληνική ομάδα. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος άσος, συμπληρώνοντας ότι γνωρίζει το ενδιαφέρον των 'κιτρινόμαυρων', αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι επίσημο στα χέρια του μάνατζέρ του, δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει κάτι.

«Ο μάνατζέρ μου βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΑΕΚ, η οποία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για μένα, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα η επίσημη πρόταση που απαιτείται. Αν ο μάνατζέρ μου δεν έχει γραπτή πρόταση, δεν μπορεί να πάει στη Χαλ και να τους ζητήσει να μείνω ελεύθερος», είπε αρχικά στην εφημερίδα 'Sportday' ο άσος της Χαλ και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να έχει κάτι επίσημο στα χέρια του και στην παρούσα φάση εγώ συνεχίζω τις διακοπές μου και περιμένω. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται, αλλά ακόμα δεν έχω κάτι επίσημο από καμία ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να γνωρίζω όσο το δυνατόν πιο σύντομα πού θα αγωνίζομαι τη νέα περίοδο. Να ξέρω αν θα μείνω στη Χαλ ή αν θα φύγω».

Συμβόλαιο με τη Χαλ

Ο Ζεοβάνι αναφέρθηκε και στον προσωπικό του προγραμματισμό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου:

«Μέσα σ' όλα, θα ήθελα να φροντίσω και για το σχολείο της κόρης μου (Ζεοβάνα) και να προχωρήσω σε διάφορα ζητήματα. Πρέπει να επιστρέψω στην Αγγλία στις αρχές Ιουλίου για να ξεκινήσω προετοιμασία με τη Χαλ, με την οποία δεσμεύομαι με συμβόλαιο. Προφανώς και δεν θέλω να παίζω σε β' κατηγορία, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεσμεύομαι με συμβόλαιο».

Τέλος, για τη στασιμότητα που υπάρχει στο θέμα το τελευταίο διάστημα, σχολίασε: «Εχω πει ότι ενδιαφέρομαι και θα δούμε. Ελπίζω ό,τι είναι να γίνει, να γίνει άμεσα».

Ανοιχτή συγκέντρωση στο Ιβανώφειο. «Να λήξει αυτή η φάρσα»

Χιλιάδες ήταν οι φίλοι του Ηρακλή που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης κι έδωσαν το παρών στην ανοιχτή συγκέντρωση στο «Ιβανώφειο».Ο Γιάννης Τάκης μαζί με τον Αλέξιο Κεσόπουλο ενημέρωσαν τους παραβρισκόμενους για τις εξελίξεις στο επίμαχο θέμα και όπως έγινε γνωστό την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθεί έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης της επιτροπής αδειοδότησης με την αισιοδοξία να είναι έκδηλη στα... πρόσωπα των ανθρώπων της ΠΑΕ.

Ο Γιάννης Τάκης παίρνοντας τον λόγο, είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας πω το εξής. Για να μην ξεχνιόμαστε. Τα μέλη της επιτροπής είναι ο Χρήστος Σάββας, ο Ιωάννης Θεοφίλου και ο Ιωάννης Ρεσέλης. Αυτοί αποφάσισαν ότι ο Ηρακλής δεν ανήκει στο τίμιο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένας από τους λόγους που δεν πήραμε την αδειοδότηση είπε ότι η απόφαση είναι γραμμένη στο γόνατο επειδή ο Κεσόπουλος λέει ότι δεν έχει πτυχίο Α. Ναι, αλλά η επιτροπή εξετάζει το διάστημα μέχρι τις 31/12 του 2009 και όχι τώρα. Εκείνη την ημερομηνία ο Κεσόπουλος δεν υπήρχε. Ανέλαβε 5/5/2010. Κι αν πιστεύει η επιτροπή ότι ο Πολύκαρπος ή ο κάθε Πολύκαρπος δεν έχει πτυχίο Α’ ή Β’ και μπορούν να ρίξουν τον Ηρακλή είναι βαθιά νυχτωμένη. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε καθαρουπογεγραμμένη τη δήλωση ότι τηρούμε το φερ-πλέι. «Μας είπαν ότι χρωστάμε» Με λίγα λόγια δηλαδή ότι δεν είναι καθαρή η υπογραφή στο fax. Οι οφειλές προς το προσωπικό στις 31/12 του 2009 είναι μηδενικές. Μας είπανε ότι χρωστάμε στον Ντιέ, στον Κοβαλέσφκι και στον Ντάλα Μπόνα. Η επιτροπή λέει ότι αυτά τα χρέη εμφανίζονται ως ρυθμισμένα με ιδιωτικά συμφωνητικά αλλά αυτοί ζητάνε παραστατικά εξόφλησης. Ολοι ξέρουν ότι είχανε συναλλαγματικές που τις είχανε και τις επιστρέψανε αφού εξοφληθήκανε. Ζητάμε από την Ε.Π.Ο. να μας πει ποια είναι η σύνθεση της επιτροπής εφέσεων. Δεν μας τη λέει μέχρι σήμερα. Κάναμε εξώδικο και τη ζητάμε. Φαίνεται ότι δεν μπορούμε να επικοινωνούμε αλλιώς παρά μόνο με εξώδικο. Το σκεπτικό π.χ. της απόφασης δεν μας το έδιναν παρά μόνο όταν τους το ζητήσαμε με εξώδικο. «Να λήξει η φάρσα» Θα ζητήσουμε ταχύτατα να λήξει αυτή η φάρσα γιατί πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με την ομάδα μας. Κι αυτό θέλουν να κάνουν, ένα τέτοιο πλήγμα. Ο προπονητής και οι παίκτες επειδή υπάρχουν διάφοροι καλοθελητές νιώθουν λίγο άσχημα αλλά τους μιλάμε, το εξηγούμε και έχουν καταλάβει. Δεν σταματά η λειτουργία της ΠΑΕ, λειτουργεί κανονικά. Μέχρι την επόμενη Παρασκευή που πιστεύω ότι θα έχει τελειώσει αυτή η φάρσα θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις. Δεν πρέπει και δεν μας αξίζει να δημιουργήσουμε αρνητικό κλίμα γύρω. «Ο Ηρακλής δεν είναι μέρος του… σάπιου παζλ» Αυτό που θα κάνουμε τη Δευτέρα (7/6) πιστεύω ότι θα είναι πιο έντονο και πιο ζωντανό. Θα κάνουμε μια μεγάλη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο. Αυτό που δεν είχαν πάρει χαμπάρι και θα το βλέπουνε μπροστά τους κάθε μέρα είναι ότι τον Ηρακλή πήγαν να τον τραυματίσουν και κατάφεραν να τον συσπειρώσουν. Ο Ηρακλής δεν είναι μέρος αυτού του σάπιου παζλ που δημιουργείται γύρω από το ποδόσφαιρο και δεν θα γίνει μέρος».