Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

«Έχουμε τον καλύτερο Έλληνα προπονητή!»

Μέλι στάζει ο Κώστας Νεμπεγλέρας, μιλώντας για τον τεχνικό του Γιώργο Δώνη, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον καλύτερο Έλληνα προπονητή! Μάλιστα επισημαίνει πως ένας από τους βασικούς λόγους που έμεινε στον Ατρόμητο ήταν ο Δώνης. Ο μέσος του Ατρομήτου, Κώστας Νεμπεγλέρας μίλησε στο atromitosfc.gr για την ανανέωση του συμβολαίου του καθώς και για πολλά άλλα θέματα ενώ έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του, Γιώργου Δώνη. «Από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε, κατάλαβα ότι η ομάδα ήθελε να με διατηρήσει στο δυναμικό της. Εγώ όλο αυτό το διάστημα του 1,5 χρόνου που είμαι στο Περιστέρι έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος, πετύχαμε όλους τους στόχους μας και δεν είχα κανένα ενδοιασμό. Θαρρώ πως η ανανέωση του συμβολαίου μου ήταν περισσότερο μια τυπική διαδικασία», τόνισε αρχικά.

Ένα επιπλέον κριτήριο για την παραμονή του στην ομάδα, ήταν πάντως και η ανανέωση της συνεργασίας του Ατρόμητου με τον προπονητή Γιώργο Δώνη: «Και αυτό το κομμάτι ήταν πράγματι πολύ σημαντικό ώστε να μείνω. Ο προπονητής με γνωρίζει και ήμασταν απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνεργασία που είχαμε. Το έχω πει στο παρελθόν και το ξαναλέω: Έχουμε τον καλύτερο Έλληνα προπονητή και δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στα 35 μου έμαθα πολλά για τη θέση που αγωνίζομαι σε θέματα τακτικής. Είναι άλλο να τα ξέρεις σε θεωρητικό επίπεδο και άλλο να τα βλέπεις δουλεύοντας στο γήπεδο».

Αλήθεια όμως πως βλέπει ο Κώστας Νεμπεγλέρας το μέλλον του; «Για μένα δεν παίζουν ρόλο τα χρόνια αλλά πόσο δείχνεις μέσα στο γήπεδο άμα μπορείς και πόσο να βοηθήσεις την ομάδα σου. Έχω έμαθα να δουλεύω και να δείχνω κάθε Κυριακή τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Σίγουρα μεγαλώνοντας πρέπει να βλέπεις την πραγματικότητα όμως αυτό που κοιτάω σε μένα είναι ότι όσο μεγαλώνω γίνομαι τόσο και καλύτερος».

Άραγε υπάρχει κανένα μυστικό στην συνταγή της επιτυχίας; «Το μυστικό είναι απλό. Πρέπει να κάνεις καλή ζωή, να μην έχεις τραυματισμούς και πάνω απ' όλα δουλειά. Χωρίς δουλειά δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα κι εγώ ότι έχω καταφέρει είναι επάνω στη δουλειά».

Η Εθνική ομάδα ίσως να είναι ένα από τα… απωθημένα του Κώστα Νεμπεγλέρα που κλήθηκε μόλις μια φορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: «Σίγουρα ευχαριστώ τον Θεό για όσα έχω πετύχει μέχρι τώρα. Πολλοί παίκτες θέλουν να παίζουν στην Εθνική. Είχα κληθεί μια φορά με προπονητή τον Δανιήλ κι έπαιξα σε φιλικό με την Κροατία. Δεν μπορώ να πω ότι το έχω απωθημένο, ίσως να μην ήμουν τόσο καλός».

Για τους στόχους που πρέπει να βάλει ο Ατρόμητος ο Κώστας Νεμπεγλέρας λέει: «Είναι σημαντικό που έμεινε ο προπονητής. Όταν χτίζεις μια ομάδα πρέπει να έχεις προπονητή που μπορεί να έρθει κοντά στα νέα παιδιά και να τα βοηθήσει να εξελιχθούν. Η περσινή χρονιά ήταν πετυχημένη και την επόμενη χρονιά πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για ακόμη πιο ψηλά παίζοντας ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο και πιο αποτελεσματικό.

Πέρσι μας έλειψε σε αρκετά παιχνίδια η αποτελεσματικότητα αλλά δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να το διορθώσεις. Βλέπεις αυτά που θέλει ο προπονητής, εμείς μαθαίνουμε τι θέλει από προπονητής και τι μπορεί να πάρει από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά ώστε η χημεία να ταιριάξει και να βγει πετυχημένη η συνταγή. Στη νέα χρονιά θα είμαστε πιο σοφοί για να παίρνουμε αποτελέσματα μαζί με το καλό θέαμα».

Ο Κώστας Νεμπεγλέρας εκτιμά ότι είναι θετικό το γεγονός ότι η ομάδα δεν χρειάζεται μεγάλες ανατροπές στο ρόστερ:« Είναι ότι το καλύτερο που δεν χρειαζόμαστε πολλές αλλαγές. Όσο πιο πολύ είμαστε μαζί τόσο το καλύτερο. Ήδη έχουμε αποκτήσει τον Καμαρά που έχει 100 συμμετοχές στην Εθνική Σενεγάλης και αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Φαντάζομαι θα γίνουν ακόμη κάποιες προσθήκες και δουλεύοντας στην προετοιμασία θα δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Ο μέσος της ομάδας πιστεύει ότι ο Ατρόμητος έχει τη δυνατότητα να κρατήσει στο μέλλον δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη: «Πιστεύω ότι από την στιγμή που η ομάδα έχει δείξει αυτά τα θετικά στοιχεία και με δεδομένο ότι θα συνεχιστεί η σοβαρή δουλειά νομίζω ότι στα επόμενα χρόνια θα μπορεί να κοιτάει για ένα στόχο όπως είναι η Ευρώπη αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας, όχι όμως από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή».

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη στο επίσημο site της ομάδας ο Κώστας Νεμπεγλέρας στάθηκε στην εξαιρετική σχέση του με τους φιλάθλους: «Καταρχήν θέλω εκ μέρους των συμπαικτών μου να εκφράσω τα συλλυπητήρια μας προς την οικογένεια του φιλάθλου μας που χάθηκε πρόσφατα σε τροχαίο. Από εκεί και πέρα, από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο Περιστέρι, ο κόσμος έδειξε ότι με αγαπάει κι εγώ προσπαθώ μέσα στο γήπεδο να τα δίνω όλα και να ικανοποιώ τους φιλάθλους με την παρουσία μου. Φέτος είχαμε τους φιλάθλους κοντά μας και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Του χρόνου όλοι μαζί, σαν μια γροθιά και σαν Ατρόμητος που είμαστε, εύχομαι να έχουμε ακόμη πιο δυναμική παρουσία στη Σούπερ Λίγκα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: