Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Χιετάνεν : Φοβήθηκα με τον Αρη

Ηταν ένας από τους καλύτερους και πολυτιμότερους παίκτες του φετινού ΠΑΟΚ. Παρά τα συνεχή προβλήματα στην ομάδα, αλλά και τον ίδιο προσωπικά, αφού σε πολλά παιχνίδια στα μέσα της σεζόν έπαιζε με ένεση στη μέση, ο Μάτι Χιετάνεν προσέφερε τα μέγιστα στον Δικέφαλο και μετά από μια χρονιά στην Ελλάδα αποφάσισε να αποχωρήσει. Ο φινλανδός ακραίος μιλάει στο sport.gr και αναλύει την φετινή σεζόν, αλλά και τα πράγματα που του άρεσαν ή δεν του άρεσαν στη χώρα μας.

Αξίζαμε την πρώτη θέση
Αρχικά, σχολιάζοντας την πορεία της Εθνικής ομάδας Φινλανδίας, την οποία αντιμετώπισε η Ελλάδα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, ο ακραίος του ΠΑΟΚ ανέφερε: "Την θέλαμε πολύ την πρώτη θέση και πιστεύω την αξίζαμε. Εμείς και η Ελλάδα ήμασταν τα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, σίγουρα όμως δεν περιμέναμε να ήταν τόσο εύκολο".

Νεανική ομάδα ο ΠΑΟΚ
Αναφορικά με την φετινή χρονιά στον ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα της Α1, ο Χιετάνεν τόνισε: "Μου άρεσε πολύ η φετινή χρονιά. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και υπάρχουν τέσσερις κυρίως ομάδες που είναι πολύ δυνατές και μπορούν να παίξουν σε αρκετά ψηλό επίπεδο στην Ευρώπη. Εμείς από την άλλη ήμασταν μια πολύ νεανική ομάδα, χωρίς πολλή εμπειρία και γι’ αυτό δεν μπορέσαμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο από την έκτη θέση".

"Ταλαιπωρήθηκα από τραυματισμούς"
Σχετικά με το παιχνίδι του Δικεφάλου κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο 27χρονος φινλανδός έκανε λόγο για δύσκολες στιγμές, οι οποίες ταλαιπώρησαν την ομάδα: "Είχαμε και εμείς σαν ομάδα τις δύσκολες στιγμές μας, ειδικά στα μέσα της σεζόν, όταν έφυγε από την ομάδα ο Μποζίδης. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στον τρόπου που παίζαμε, κάναμε και αρκετές αλλαγές, ώστε να βρούμε ένα σχήμα που θα αποδίδει καλά και γι’ αυτό έγινε αυτή η κοιλιά στα μισά".

Η απίστευτη ανατροπή
Ερωτώμενος για τις καλές και τις κακές στιγμές που είχε τη φετινή σεζόν, ο άσος του ΠΑΟΚ σχολίασε: "Στον αγώνα με τον Αρη, στον πρώτο γύρο ήταν απίστευτα. Τη στιγμή που χάναμε 14-8 στο τάι μπρέικ ανατρέψαμε το σκορ και φύγαμε νικητές. Ηταν ένας απίστευτος αγώνας. Γενικά όλες οι νίκες μας χαροποιούσαν. Τώρα κακές στιγμές σίγουρα είχα εγώ προσωπικά λόγω του τραυματισμού μου, που πέρασα πολύ δύσκολα. Ευτυχώς το έχω ξεπεράσει και πλέον είμαι μια χαρά".

"Φανατισμός στα γήπεδα"
Στην ερώτηση γιατί φεύγει τότε από τον ΠΑΟΚ, αφού όλα ήταν μια χαρά, ο Μάτι Χιετάνεν είχε να πει: "Είναι κάτι που ήθελα. Με ευχαρίστησε το γεγονός ότι έπαιζα βασικός, αφού στην Ιταλία που ήμουν δεν έπαιζα πολύ, παρόλα αυτά κάποια πράγματα δεν μου ταιριάζουν. Αυτός ο φανατισμός στα γήπεδα, αυτό το πάθος και πολλές φορές αυτά τα έκτροπα που γίνονται με φόβισαν πολύ. Ειδικά στον αγώνα με τον Αρη μέσα στο Παλατάκι, φοβήθηκα πραγματικά με όλα αυτά που πετούσαν στο γήπεδο.

Οι έλληνες φίλαθλοι δεν είναι σαν τους φιλανδούς. Δεν μπορούν να κάθονται ήρεμα και να χειροκροτούν. Εχουν πολύ έντονο ταμπεραμέντο".

"Εχετε πολύ ωραίο φαγητό..."
Τέλος, ρωτώντας τον τι θα του λείψει από την Ελλάδα τώρα που φεύγει, ο διεθνής της Φινλανδίας απάντησε γελώντας... "Η θερμοκρασία και το φαγητό σας... Εχετε πραγματικά πολύ ωραίο φαγητό!".

Δεν υπάρχουν σχόλια: