Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ξέφυγε ο Οζιέ, ξέμεινε ο Λάτβαλα!

Το ατύχημα του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα στην ένατη ειδική διαδρομή επέτρεψε στον Σεμπαστιάν Οζιέ να διευρύνει το προβάδισμά του στο Ράλι Ουαλίας.

Ξέφυγε ο Οζιέ, ξέμεινε ο Λάτβαλα
Η πτώση του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα σε ένα χαντάκι στην ένατη ειδική διαδρομή του Ράλι Ουαλίας επέτρεψε στον Σεμπαστιάν Οζιέ να ξεφύγει στον αγώνα.

Ο άτυχος οδηγός της Volkswagen έχασε τουλάχιστον τρία λεπτά και ο ομόσταβλός του, που έχει κατακτήσει ήδη τον τίτλο, δίχως να πιεστεί διατηρεί την πρωτοπορία μετά το πρώτο λουπ του Σαββάτου, με τον Μίκο Χιρβόνεν, που τρέχει σε Ράλι για τελευταία φορά, να ακολουθεί σε απόσταση 70 δευτερολέπτων.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Οζιέ Volkswagen 1:58:45.0
2. Χιρβόνεν M-Sport Ford +1:10.5
3. Όστμπεργκ Citroen +:1:11.0
4. Μικ Citroen +1:12.4
5. Νουβίλ Hyundai +1:35.2
6. Έβανς M-Sport Ford +1:49.7
7. Σόλμπεργκ Ford Fiesta RS +2:47.2
8. Τάνακ Ford Fiesta RS WRC +2:52.2
9. Πρόκοπ Jipocar Czech National Team Ford Fiesta +3:18.1
10. Λάτβαλα Volkswagen +3:34.1

Οι νικητές των ειδικών διαδρομών

SS1: Οζιέ
SS2: Οζιέ
SS3: Λάτβαλα
SS4: Οζιέ
SS5: Λάτβαλα
SS6: Οζιέ
SS7: Λάτβαλα
SS8: Λάτβαλα
SS9: Μίκελσεν
SS10: Μίκελσεν
SS11: Μίκελσεν
SS12: δεν ολοκληρώθηκε
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός ο απείθαρχος Κάντζι!!

Ο Κένι Κάντζι τέθηκε εκτός ομάδας για το σημερινό ματς των Τρικάλων με τον Πανελευσινιακό λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Εκτός ο απείθαρχος Κάντζι
Χωρίς τον Κένι Κάντζι θα αγωνιστούν τα Τρίκαλα στο σημερινό ματς με τον Πανελευσινιακό (17:00) για την έκτη αγωνιστική της Α1.

Ο Καμερουνέζος σέντερ αποφασίστηκε από τον προπονητή Κώστα Φλεβαράκη και τον γενικό διευθυντή Ευθύμη Ρεντζιά να μείνει εκτός αποστολής λόγω αλλεπάλληλων πειθαρχικών παραπτωμάτων στα οποία υπέπεσε την τελευταία εβδομάδα.

Παράλληλα κλήθηκε σε απολογία για την προσεχή Δευτέρα και η θέση του στην ομάδα είναι επισφαλής.

Ο 29χρονος άσος (2,11μ.) είχε φέτος 10,4 πόντους και 6,2 ριμπάουντ σε 27 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρανιέρι… finito!!

Παρελθόν από την Εθνική αποτελεί οριστικά ο Κλαούντιο Ρανιέρι.Το πρωί του Σαββάτου συναντήθηκε με τον Γιώργο Σαρρή και επήλθε το αναμενόμενο διαζύγιο. Κοουτσάρει στο φιλικό με τη Σερβία και... φεύγει.

Ρανιέρι… finito
Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου ολοκληρώθηκε και τυπικά το πρωί του Σαββάτου. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αποτελεί οριστικά παρελθόν για την Εθνική ομάδα, καθώς το διαζύγιο με την ομοσπονδία επικυρώθηκε μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί του Σαββάτου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή.

Το ραντεβού έγινε σε καλό κλίμα και ο Γιώργος Σαρρής εξήγησε στον προπονητή πως μετά από τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας δεν είχε άλλη επιλογή από τη λύση της συνεργασίας τους. Πάντως αποφασίστηκε ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός να παραμείνει στον πάγκο για το φιλικό με τη Σερβία την ερχόμενη Τρίτη στα Χανιά κι εν συνεχεία να αποτελέσει παρελθόν.

Όσον αφορά στην αποζημίωσή του, παρότι το συμβόλαιό του προέβλεπε να πάρει όλο το ποσό του συμβολαίου του (1,5 εκατ. ευρώ), τελικά θα πάρει ένα μέρος από τα υπόλοιπα χρήματα και όχι ολόκληρο το ποσό.

Ο Ρανιέρι «χρεώθηκε» το κάκιστο ξεκίνημα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016, με μόλις έναν βαθμό σε τέσσερα ματς και τρεις εντός έδρας ήττες, με τελευταία και πιο οδυνηρή αυτή από τα Νησιά Φερόε χθες βράδυ.

Ήδη η ομοσπονδία έχει αρχίσει να αναζητεί τη διάδοχη κατάσταση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: Έμεινε στο 0-0 η Βελέζ!! (video)

Αμφότερες οι ομάδες έχασαν ευκαιρίες, αλλά η Ροζάριο Σεντράλ και η Βελέζ αρκέστηκαν σε 0-0.
Νωρίτερα, η Ντεφένσα Ι Χουστίσια ξέφυγε από την τελευταία θέση της κατάταξης κερδίζοντας με 2-1 την Ατλέτικο Ραφαέλα. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τέσσερις παραπάνω ομάδες δεν έχουν πλέον στόχους στην Inicial της Αργεντινής, αλλά μαζεύουν βαθμούς για την τριετή κατάταξη των επόμενων σεζόν.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ντεφένσα Ι Χουστίσια – Ατλέτικο Ραφαέλα 2-1 (50’ Σίρο Ρίους, 70’ Νικολάς Μπερτότσι – 81’ πέν. Γκιγέρμο Φερνάντεζ)
Ροζάριο Σεντράλ – Βελέζ Σάρσφιλντ 0-0
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
15
32
Λανούς
15
30
Ρασίνγκ Κλουμπ
15
29
Ιντεπεντιέντε
15
27
Μπόκα Τζούνιορς
15
26
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
15
26
Βελέζ Σάρσφιλντ
16
22
Ατλέτικο Ραφαέλα
16
22
Νιούελς Ολντ Μπόις
14
21
Τίγκρε
15
20
Μπελγκράνο
15
19
Άρσεναλ Σαραντί
15
19
Χιμνάσια Λα Πλάτα
15
17
Σαν Λορένζο
15
17
Ροζάριο Σεντράλ
16
17
Γοδόι Κρουζ
15
17
Μπάνφιλντ
15
16
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
15
15
Ολίμπο
15
13
Κίλμες
15
12
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.



*Πηγή: onsports.gr*

Μάντζαρης: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά»

Στην ψυχολογική τόνωση που προσέφερε στον Ολυμπιακό η νίκη κόντρα στην Γαλατάσαραϊ και στην αφομοίωση του νέου προπονητικού πλάνου, στάθηκε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μιλώντας στην «Sportday».

Μάντζαρης: «Κάναμε ένα βήμα μπροστά»
Κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, έκανε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια στον Ολυμπιακό, συμβάλλοντας σημαντικά στην πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς στην Ευρωλίγκα. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης, μίλησε στην Sportday για το παιχνίδι με την τουρκική ομάδα, αλλά και για πολλά άλλα, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η ηρεμία που έχει αποκτήσει η ομάδα μετά τη πρόσληψη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά και τα βήματα προόδου που κάνουν οι παίκτες στην αφομοίωση του πλάνου του νέου προπονητή.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης στον Νίκο Ζέρβα:

-Για τη νίκη κόντρα στην Γαλατάσαραϊ:

«Ήταν μία νίκη με μεγάλη διαφορά και καλή απόδοση, που μας βοηθάει κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Όμως το 5-0 στον όμιλο δε λέει επί της ουσίας κάτι. Κρατάμε τις νίκες και τίποτε άλλο. Νομίζω πως απλά κάναμε ένα μεγάλο βήμα προόδου αναφορικά με αυτά που μας ζητάει ο προπονητής. Παίξαμε σύμφωνα με τη φιλοσοφία του. Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα στην οποία έχει εστιάσει από την πρώτη προπόνηση. Όταν δέχεσαι 66 πόντους από την Γαλατάσαραϊ που βάζει 80-85 μέσο όρο, μόνο θετικό μπορεί να είναι».

-Για την απελευθέρωση που προσφέρει στην επίθεση η αποτελεσματική άμυνα

«Από την καλή άμυνα παίρνεις ενέργεια και βρίσκεις ρυθμό και στην επίθεση, γιατί σου δίνει την ευκαιρία να τρέξεις στον αιφνιδιασμό και να βάλεις εύκολα καλάθια. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε γιατί έχουμε πολλούς αθλητικούς παίκτες που τους αρέσει να παίζουν στο “ανοικτό” γήπεδο».

-Για τις 26 ασίστ και τα μόλις έξι λάθη, αλλά και το παιχνίδι στο χαμηλό ποστ:

«Είναι εντυπωσιακοί αριθμοί, που αντικατοπτρίζουν αυτό που έγινε στο γήπεδο. Οφείλονται στο ταλέντο που έχουμε στο να δημιουργούμε και τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης μας. Από εκεί και έπειτα, οι επιθέσεις είναι πιο ορθολογικές γιατί κυκλοφορούμε με μεγαλύτερη υπομονή τη μπάλα. Νομίζω πως είχαμε ισορροπία, γιατί πετύχαμε και τρίποντα, αλλά ψάξαμε και περισσότερο τους ψηλούς μας».

-Για το ότι ο Ολυμπιακός βελτιώνεται, παρά τις απουσίες:

«Δυστυχώς η… μαυρίλα μας δε σταματάει σε αυτό το θέμα, αλλά οφείλουμε να παίζουμε και γι’ αυτούς. Σίγουρα είναι σημαντικό το ότι έχουμε ανεβάσει την απόδοσή μας παρά την απουσία τόσο σημαντικών παικτών. Δίνουμε όλοι το 150% για να καλύψουμε τα κενά τους και μας γεμίζει αισιοδοξία το ότι όταν θα είμαστε όλοι υγιείς θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα πιο όμορφα πράγματα στο παρκέ».

-Για τις εμφανίσεις που «ζέσταναν» ξανά τον κόσμο της ομάδας:

«Νιώσαμε και την στήριξη του κόσμου, αλλά και το ότι ευχαριστήθηκε με αυτό που έβλεπε. Και εμείς το χαρήκαμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος. Γι’ αυτό ασχοληθήκαμε από μικροί με το μπάσκετ, για να το απολαμβάνουμε. Μπορεί να είναι για εμάς δουλειά, αλλά θέλουμε και να το διασκεδάζουμε. Ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό και όλα όσα ακολούθησαν επέφεραν ένα “μούδιασμα” στον κόσμο και σε εμάς. Πλέον όμως κάνουμε μία νέα αρχή με το νέο μας προπονητή και η ψυχολογία μας είναι σε καλύτερα επίπεδα. Κοιτάμε μπροστά. Δυστυχώς, ο,τι έγινε, έγινε και δε μπορούμε να το αλλάξουμε. Έχουν μείνει οι δύο βασικοί μας στόχοι και θα τους παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

* Ολόκληρη η συνέντευξη του Βαγγέλη Μάντζαρη, στη σημερινή Sportday

Όχι επιστροφή στα πέτρινα χρόνια!!

Η επομένη του ανεπανάληπτου κάζου από τα Νησιά Φερόε, βρίσκει την Εθνική με το ένα πόδι εκτός Euro 2016 και βασικό μέλημα πλέον να περιορίσει τη ζημιά. Εξελίξεις σήμερα, με τον Ρανιέρι να αποχαιρετά.

Όχι επιστροφή στα πέτρινα χρόνια
Ως ποδοσφαιρικό έθνος η Ελλάδα έχει βιώσει αρκετές βαριές ήττες, τις περισσότερες εξ αυτών από παραδοσιακές δυνάμεις και σε εποχές που η γαλανόλευκη δεν ήταν ανταγωνιστική. Η χθεσινή ήττα από τα Νησιά Φερόε, ωστόσο, έστω και με 1-0, μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα η πιο «μαύρη» σελίδα στην ιστορία της. Τόσο γιατί προήλθε από έναν ανίσχυρο αντίπαλο που αποτελείται από… χομπίστες ποδοσφαιριστές, όσο και γιατί ήρθε σε ένα καθοριστικό παιχνίδι και επί ελληνικού εδάφους.

Κακά τα ψέματα, η υπόθεση «πρόκριση στο Euro 2016», που μετά την κλήρωση, την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής των προκριματικών και με βάση την εικόνα της Εθνικής που είχαμε μέχρι και το Μουντιάλ, έμοιαζε εύκολη υπόθεση, έχει πλέον γίνει σχεδόν αδύνατη. Ο ένας βαθμός μετά από τέσσερα ματς και με τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στην Ελλάδα συνιστά ιστορικό χαμηλό, που φέρνει τη «γαλανόλευκη» στο -6 από την τρίτη Ουγγαρία για τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί στις έξι τελευταίες αγωνιστικές του ομίλου μοιάζει και είναι τεράστια και θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια από ελληνικής πλευράς, αλλά και… δώρα από τους αντιπάλους για να καλυφθεί.

Πάνω από όλα, ωστόσο, απαιτείται αγωνιστική μεταμόρφωση, γιατί με εμφανίσεις σαν τη χθεσινή μπορεί τα χειρότερα να μην έχουν έρθει ακόμη. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, που είναι ο βασικός αλλά όχι αποκλειστικός υπεύθυνος για το πιο εφιαλτικό δίμηνο στην ιστορία της Εθνικής, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Η ΕΠΟ θα χρυσοπληρώσει το λάθος της για να απαλλαγεί από το βαρύ συμβόλαιο του Ιταλού προπονητή, με το διαζύγιο να ανακοινώνεται ακόμη και μέσα στη μέρα, αλλά με άγνωστο ποιος θα βρίσκεται στον πάγκο στο φιλικό της Τρίτης στα Χανιά με τη Σερβία, που αυτή την ώρα μοιάζει με αγγαρεία.

Αυτοί που θα… μείνουν, η διοίκηση της ομοσπονδίας και οι παίκτες, οφείλουν να αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες και να διορθωθούν. Γιατί μεγαλύτερη ζημιά από την απουσία από το Euro 2016, θα είναι η απαξίωση της ομάδας και η επιστροφή στα πέτρινα χρόνια. Τότε που οι προκρίσεις σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων ήταν η… εξαίρεση κι όχι ο κανόνας που εφαρμοζόταν τα τελευταία δέκα χρόνια με παρουσία της Εθνικής σε πέντε από τα έξι μεγάλα τελευταία ραντεβού.

Στα έξι ματς που απομένουν για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης, η Εθνική οφείλει να θυμίσει κάτι από την ομάδα που αγάπησαν όλοι οι Έλληνες τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Εκείνη που κατέκτησε το Euro 2004, που έφτασε στα προημιτελικά το 2012, που άγγιξε την οκτάδα του Μουντιάλ το 2014, που κέρδιζε-έστω και με άγχος-τους μικρομεσαίους της Ευρώπης, που όρθωνε ανάστημα απέναντι στους ισχυρούς και χάρισε στιγμές χαράς και περηφάνιας σε έναν ταλαιπωρημένο λαό.

Ακόμη κι αν η Εθνική τελικά δεν καταφέρει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να φτάσει-κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πλέον-στην πρόκριση στα τελικά της Γαλλίας, δεν θα πρέπει… τελειώσει ο κόσμος. Η απουσία από μια μεγάλη διοργάνωση, έστω κι αν μοιάζει στην προκειμένη περίπτωση με αυτοχειρία, μπορεί να της… συγχωρεθεί. Συνέβη και σε χώρες με πολύ μεγαλύτερη ποδοσφαιρική παράδοση από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και δεν χάθηκαν.

Όμως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει στο υπόλοιπο της προκριματικής φάσης να περιοριστεί η ζημιά με την κατρακύλα της Εθνικής στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, προκειμένου οι επόμενες κληρώσεις να μη φέρουν στο δρόμο της απροσπέλαστα εμπόδια και να μη γυρίσει σε προ Euro 2004 εποχές, όταν το παιχνίδι έμοιαζε χαμένο πριν καν αρχίσει.

Η διακοπή που υπάρχει μέχρι τις 29 Μαρτίου και το παιχνίδι με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη προσφέρεται για αυτοκριτική, αναγκαίες αποφάσεις και ριζικές αλλαγές. Το μέλλον θα δείξει αν ο εφιάλτης που ζει η Εθνική Σεπτέμβρη, Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2014 θα γίνει μια κακή παρένθεση ή όσα ζήσαμε από το 2003 και μετά ήταν ένα όμορφο όνειρο από το οποίο ξυπνήσαμε απότομα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Εντός και εκτός έδρας «δοκιμασίες»

Αρκετά και σημαντικά παιχνίδι περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της προκριματικής φάσης του Euro 2016, με σημαντικότερα όλων το Αυστρία-Ρωσία και το Μαυροβούνιο-Σουηδία.

Εντός και εκτός έδρας «δοκιμασίες»
Οι αναμετρήσεις της Αυστρίας με τη Ρωσία και του Μαυροβουνίου με τη Σουηδία ξεχωρίζουν από το σημερινό – πλούσιο πρόγραμμα της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα παιχνίδια, όπως το εντός έδρας παιχνίδι της Αγγλίας με τη Σλοβενία και ο αγώνας της Ισπανίας με την Λευκορωσία, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να επιθυμούν να επιστρέψουν στις πειστικές και στη συνέχεια νικηφόρες εμφανίσεις.

Τέλος, υπάρχουν και τα ματς: ΠΓΔΜ-Σλοβακία και Ελβετία-Λιθουανία.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

3ος όμιλος

Λουξεμβούργο-Ουκρανία (19:00)
ΠΓΔΜ-Σλοβακία (21:45)
Ισπανία-Λευκορωσία (21:45)

Βαθμολογία

Σλοβακία 9 (6-2)
Ισπανία 6 (10-3)
Ουκρανία 6 (3-1)
ΠΓΔΜ 3 (4-8)
Λευκορωσία 1 (2-6)
Λουξεμβούργο 1 (3-8)

Επόμενη αγωνιστική (27 Μαρτίου 2015)

ΠΓΔΜ-Λευκορωσία (21:45)
Σλοβακία-Λουξεμβούργο (21:45)
Ισπανία-Ουκρανία (21:45)

5ος όμιλος

Αγγλία-Σλοβενία (19:00)
Σαν Μαρίνο-Εσθονία (19:00)
Ελβετία-Λιθουανία (21:45)

Βαθμολογία

Αγγλία 9 (8-0)
Σλοβενία 6 (3-1)
Λιθουανία 6 (2-3)
Ελβετία 3 (4-3)
Εσθονία 3 (1-2)
Σαν Μαρίνο 0 (0-11)

Επόμενη αγωνιστική (27 Μαρτίου 2015)

Αγγλία-Λιθουανία (21:45)
Σλοβενία-Σαν Μαρίνο (21:45)
Ελβετία-Εσθονία (21:45)

7ος όμιλος

Αυστρία-Ρωσία (19:00)
Μολδαβία-Λιχτενστάιν (19:00)
Μαυροβούνιο-Σουηδία (21:45)

Βαθμολογία

Αυστρία 7 (4-2)
Ρωσία 5 (6-2)
Σουηδία 5 (4-2)
Μαυροβούνιο 4 (2-1)
Μολδαβία 1 (2-5)
Λιχτενστάιν 1 (0-6)

Επόμενη αγωνιστική (27 Μαρτίου 2015)

Λιχτενστάιν-Αυστρία (21:45)
Μολδαβία-Σουηδία (21:45)
Μαυροβούνιο-Ρωσία (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Τάλιρο» η Χιλή, με… buzzer-beater η Παραγουάη!! (video)

Η Χιλή συνέτριψε 5-0 τη Βενεζουέλα, ενώ η Παραγουάη λύγισε στις καθυστερήσεις με 2-1 το Περού σε φιλικά που έγιναν τα ξημερώματα.

«Τάλιρο» η Χιλή, με… buzzer-beater η Παραγουάη (video)
Εντυπωσιακή ήταν η Χιλή στο φιλικό με τη Βενεζουέλα, την οποία και διέσυρε με 5-0 στην πόλη Ταλκαχουάνο.

Οι Αλέξις Σάντσες (17’), Χόρχε Βαλδίβια (45+2), Εδουάρδο Βάργκας (55’), Ροντρίγκο Μιγιάρ (78’) και Πάμπλο Ερνάντες (93’) βρήκαν δίχτυα για την ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι.















Η Παραγουάη επικράτησε 2-1 στις καθυστερήσεις του Περού στην πόλη Λούκε. Ο Άνχελ Ρομέρο είχε ανοίξει το σκορ στο 70’, ο Πάολο Γκερέρο ισοφάρισε στο 74’, αλλά το πέναλτι του Ντέρλις Γκονζάλες στο 92’ χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Φοβερό ντεμπούτο Μήτογλου στο NCAA!!

Ο Κώστας Μήτογλου έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο στο NCAA με το Wake Forest. Μικρή συμμετοχή από τον Γιώργο Τσαλμπούρη.

Φοβερό ντεμπούτο Μήτογλου στο NCAA
Το Wake Forest επικράτησε 80-69 του Asheville στην πρεμιέρα του κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ με τον Κώστα Μήτογλου να έχει εξαιρετική παρουσία. Ο 18χρονος Έλληνας πάουερ φόργουορντ/σέντερ, που μέχρι πρότινος ανήκε στον Άρη, είχε 17 πόντους (9/10 βολές, 4/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες και 2 λάθη σε 25 λεπτά.

Με νίκη επί του Oakland με 93-82 άρχισε και το Iowa State του Γιώργου Τσαλμπούρη, ο οποίος πάντως έπαιξε μόλις δύο λεπτά και είχε ένα ριμπάουντ χωρίς να πάρει επιθετική προσπάθεια. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρέπει να «ανέβει» για Σολάρι!!

Στο πρόσωπο του Εστέμπαν Σολάρι βλέπει ο Γιώργος Γαλανός την ηχηρή μεταγραφή που επιθυμεί να πραγματοποιήσει στον Άρη, αλλά χρειάζεται να ανεβάσει την προσφορά του για να πείσει τον Αργεντινό φορ.

Πρέπει να «ανέβει» για Σολάρι
Την επιθυμία να πραγματοποιήσει μία ηχηρή μεταγραφή την περίοδο του Ιανουαρίου έχει εκφράσει ο Γιώργος Γαλανός και για αυτό για αυτό τον λόγο έχει έρθει σε επαφή με τον Εστέμπαν Σολάρι.

Ο πρώην άσος της Skoda Ξάνθης ολοκλήρωσε πριν από μερικές ημέρες της υποχρεώσεις του στην Κίνα (Ντάλιαν Αερμπίν) και δεν έχει πρόβλημα να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό των Θεσσαλονικέων, αρκεί βεβαίως να ικανοποιηθεί οικονομικά.

Δηλαδή, να πάρει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, με τις απολαβές του να φτάσουν τις 50.000 ευρώ και να τοποθετηθεί οψιόν στην περίπτωση που η ομάδα πάρει την άνοδο για τη Football League.

Η απόφαση του Αρη να κινηθεί τον Γενάρη για την απόκτηση τουλάχιστον πέντε έμπειρων παικτών, έχει φέρει και άλλα ονόματα στο προσκήνιο όπως των Φραγκουλάκη, Δάρλα, Γόγολου αλλά και του Νέτο, που όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί στη Γ' Εθνική. *Πηγή: sport-fm.gr*

Λεπτές ισορροπίες…!!

Κρίσιμα ματς, ειδικά για την «ουρά» περιλαμβάνει η… λειψή έκτη αγωνιστική της Α1, που θα έχει πολλά νέα πρόσωπα, προπονητές και παίκτες.

Λεπτές ισορροπίες…
Το μεγάλο ντέρμπι των πρωτοπόρων και αήττητων ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού θα λείπει (λόγω αιτήματος της αστυνομίας εν όψει της επετείου της 17 Νοέμβρη), όχι όμως και το ενδιαφέρον από την έκτη αγωνιστική της Α1, που περιλαμβάνει παιχνίδια με λεπτές ισορροπίες και πολλά νέα πρόσωπα σε παρκέ και πάγκους.

Ο Κολοσσός Ρόδου με τον Άρη Λυκογιάννη για πρώτη φορά στον πάγκο αντί του Μιχάλη Κουταλιανού φιλοξενεί τη Νέα Κηφισιά που ενισχύθηκε με τον Νίκο Μπάρλο.

Ο ΚΑΟΔ, στον απόηχο της επέκτασης συμβολαίου του κόουτς Κώστα Μέξα μέχρι το 2016 αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο, που θα ψάξει την πρώτη του νίκη που ισχυροποιήθηκε με τις προσθήκες των Λουκ Χάνκοκ και Γουίλ Κόλεμαν.

Στην Αμαλιάδα ο Κόροιβος κοντράρεται με τον Άρη, που δεν θα έχει στις τάξεις του τον τραυματία Νίκο Γκίκα, ενώ σημαντικό είναι το ματς μεταξύ Τρικάλων και Πανελευσινιακού.

Την Κυριακή η ΑΕΚ με τον Ντράγκαν Σάκοτα για πρώτη φορά στον πάγκο της, αλλά χωρίς τον τραυματία Τσιάκο και τον ξένο σέντερ που αναζητείται, υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών σε ένα κρίσιμο ματς.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τον Ολυμπιακό να ταξιδεύει στο Ρέθυμνο για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα χωρίς τους Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Παπαπέτρου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής:

Σάββατο 15 Νοεμβρίου
17.00 Τρίκαλα-Πανελευσινιακός (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Κολοσσός Ρόδου-Νέα Κηφισιά (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Κόροιβος Αμαλιάδας-Άρης (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 ΚΑΟΔ-Πανιώνιος (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)

Κυριακή 16 Νοεμβρίου
15:00 ΑΕΚ-Απόλλων Πατρών (OTE Sport 3)
17:00 Ρέθυμνο-Ολυμπιακός (Novasports 1)

*Ο αγώνας ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός αναβλήθηκε λόγω της επετείου της 17 Νοεμβρίου και δεν έχει ακόμη οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Η επόμενη αγωνιστική (7η):

Σάββατο 15 Νοεμβρίου
17.00 Πανελευσινιακός-Ρέθυμνο (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Νέα Κηφισιά-ΑΕΚ (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Απόλλων Πατρών-Τρίκαλα (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Άρης-Κολοσσός Ρόδου (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)
17.00 Πανιώνιος-Κόροιβος Αμαλιάδας (Novasports 2-Λεπτό προς λεπτό)

Κυριακή 16 Νοεμβρίου
12:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (OTE Sport 3)

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου
18:00 Παναθηναϊκός-ΚΑΟΔ (Novasports 3)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συναντήσεις και… μηνύσεις!!

Ραντεβού με το Δήμο για το θέμα του γηπέδου θα έχουν στην ΑΕΚ, ενώ δεν ανησυχούν μετά τις φήμες για προσφυγή πολιτών στο ΣτΕ. Απαντά με μηνύσεις η πλευρά του Δ. Μελισσανίδη στον Β. Μαρινάκη.

Συναντήσεις και… μηνύσεις
Περιπετειώδης ήταν η Παρασκευή για την ΑΕΚ, καθώς άρχισε με τη φημολογία περί προσφυγής ομάδας πολιτών στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη νομιμότητα του σχεδίου για το γήπεδο της «Ένωσης» και συνεχίστηκε με τις καταγγελίες του Βαγγέλη Μαρινάκη κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Όσον αφορά στο πρώτο «μέτωπο», οι «κιτρινόμαυροι» δεν ανησυχούν. Διαβεβαιώνουν πως όλα τα βήματα για την «Αγια-Σοφιά» έχουν γίνει σε απόλυτα νόμιμα πλαίσια και οποιαδήποτε προσφυγή θα πέσει στο κενό και δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, πέρα από μια ίσως μικρή καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών. Πάντως προκάλεσε δυσαρέσκεια η δήλωση του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου πως θα προτιμούσε τα 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια να διατίθεντο για αντιπλημμυρικά έργα κι όχι για το γήπεδο.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ χρειάζονται ένα έγγραφο από το Δήμο για να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να εκδοθεί η άδεια οικοδομικών εργασιών. Αυτό αφορά την υψομετρική μελέτη κι έχει ζητηθεί από τον Αύγουστο από το Δήμο, ο οποίος ενώ καθυστέρησε σημαντικά να απαντήσει προ ημερών ζήτησε επιπλέον στοιχεία. Αυτά υπάρχουν στην κατοχή της «Ένωσης» και οι άνθρωποι που τρέχουν το πρότζεκτ ζήτησαν συνάντηση με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για να τα παραδώσουν και να απαντήσουν σε οποιαδήποτε απορία υπάρχει.

Αναφορικά, τώρα, με τις κατηγορίες του Βαγγέλη Μαρινάκη, η πλευρά του Δημήτρη Μελισσανίδη δεν θα μείνει στη χθεσινή ανακοίνωση/απάντηση και προτίθεται να προχωρήσει σε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση. Θα καλέσει τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός να παρουσιάσει αποδείξεις για όσα ισχυρίζεται και φαίνεται πως πλέον ξεκάθαρα έχει αρχίσει πόλεμος.

Αρχίζει το σκάουτινγκ

Σήμερα αρχίζει η παρακολούθηση παικτών από τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στη Βραζιλία, ενώ επόμενος σταθμός του θα είναι τις προσεχείς μέρες η Ουρουγουάη. Ως γνωστόν, η ΑΕΚ αναζητεί κατά βάσει αριστερό μπακ, αμυντικό χαφ, δεξί εξτρέμ και σέντερ φορ.

*Το προγραμματισμένο για σήμερα φιλικό με τη Νίκη Βόλου αναβλήθηκε μετά την απόφαση των διαιτητών να απέχουν. Αντ’ αυτού θα γίνει κανονικά προπόνηση, ενώ τις επόμενες μέρες ίσως γίνει φιλικό με την Κ20.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Του κάνει «κλικ» ο… Κλιχ!

Επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους αναμένεται να έχει τις επόμενες μέρες ο Ζήσης Βρύζας, με την περίπτωση του Ματέους Κλιχ να είναι στο προσκήνιο.

Του κάνει «κλικ» ο… Κλιχ
Στο Λονδίνο για επαφές μεταγραφικού περιεχομένου βρίσκεται ο Ζήσης Βρύζας, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η SportDay.

Το γεγονός ότι ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά» βρίσκεται στην Αγγλία δεν σημαίνει ότι ασχολείται με περιπτώσεις παικτών που παίζουν μόνο στη Βρετανία, αλλά θα έχει συζητήσεις με τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο «στόχαστρο» των Θεσσαλονικέων.

Σύμφωνα τώρα με το «Goal», στην κορυφή της σχετικής λίστας φαίνεται πως βρίσκεται ο Ματέους Κλιχ. Ο Πολωνός χαφ αγωνίζεται στη Βόλφσμπουργκ και το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να διαπραγματευτεί από την 1η Γενάρη με τον σύλλογο της αρεσκείας του.

Από την πλευρά του, ο διεθνής άσος δεν επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τις συγκεκριμένες πληροφορίες. Την ίδια τακτική, όμως, ακολουθεί και ο μάνατζέρ του, Μπαρλοτομιέι Μπόλεκ, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα:

«Δεν θα ήθελα να πω κάτι για τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Κλιχ. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Ματέους έχει συμβόλαιο με τη Βόλφσμπουργκ και πως τον Ιανουάριο θα είναι η κατάλληλη ώρα και στιγμή για να μιλήσουμε για αυτό το θέμα».

Την ίδια ώρα, στο εξωτερικό βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Ο Ιάκωβος Αγγελίδης, ο οποίος σκόπευε να κάνει κάποιες σημαντικές επαφές για την ΠΑΕ, τη λειτουργία της, το εμπορικό κομμάτι, ακόμη όμως και για θέματα που αφορούν γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αφού ολοκλήρωσε ένα πολύ μεγάλο κύκλο επαφών και γνωριμιών στην Ελλάδα, αφού είδε τα καλά και τα μειονεκτήματα της ΠΑΕ, αλλά και του ποδοσφαίρου μας γενικότερα, έχει προγραμματίσει το πλαίσιο των κινήσεων που θα κάνει για να δώσει λύσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λάμπει κι όταν χάνει ο Γιάννης!!

Οι Μπακς έχασαν στο Ορλάντο, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ με 19 πόντους. Άστοχος ο Παπανικολάου στη νίκη-θρίλερ των Ρόκετς. Όργια από Λεμπρόν, αρνητικό ρεκόρ από Κόμπι.

Λάμπει κι όταν χάνει ο Γιάννης
Την ήττα με 101-85 στο Ορλάντο γνώρισαν οι Μπακς, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έλαμψε και πάλι. Ο 19χρονος άσος κατέρριψε κατά έναν πόντο το ρεκόρ του στο ΝΒΑ έχοντας 19 (1/1 βολή, 9/13 δίποντα, 0/2 τρίποντα), καθώς επίσης 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 30:52.

Αντίθετα, ο Κώστας Παπανικολάου ήταν άστοχος στη δύσκολη νίκη των Ρόκετς επί των Σίξερς με 88-87, με καλάθι του Τζέιμς Χάρντεν (που είχε 35 πόντους) στα 9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο «Παπ» έπαιξε για 16:53 έχοντας 0/4 τρίποντα, αλλά παράλληλα 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Αυτή ήταν η όγδοη νίκη σε εννιά ματς για τους «ρουκέτες», ενώ η ομάδα της Φιλαδέλφεια παραμένει η μοναδική χωρίς νίκη (0-9) στο πρωτάθλημα.

Οι Καβαλίερς επιβλήθηκαν 122-121 των ανεβασμένων Σέλτικς στη Βοστώνη με τον Λεμπρόν Τζέιμς να έχει 41 πόντους και να βοηθά την ομάδα του να ανατρέψει διαφορά 19 πόντων στην τέταρτη περίοδο.

Οι Σπερς υποχρέωσαν τους Λέικερς στην όγδοη ήττα τους σε εννιά ματς, με 93-80 στο Λος Άντζελες. Μάλιστα ο Κόμπι Μπράιαντ με 1/14 σουτ έκανε αρνητικό ρεκόρ σε ποσοστό ευστοχίας σε ένα ματς.

Οι Πέλικανς διέσυραν 139-191 τους Τίμπεργουλβς με το +48 να αποτελεί τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην ιστορία τους. Οι Τζαζ με καλάθι του Τρέι Μπερκ στην εκπνοή υποχρέωσαν τους Νικς στην έβδομη συνεχή τους ήττα, 102-100 στη Νέα Υόρκη.

Αναλυτικά:

Ντένβερ Νάγκετς-Ιντιάνα Πέισερς 87-108 Πράις 14, Χιλ 12, Σλόαν 12, Άλεν 12, Χίμπερτ 9-Αφλάλο 17, Τσάντλερ 13, Χάρις 13, Φαρίντ 12, Γκαλινάρι 12, Λόσον 11 (10 ασίστ), Άρθουρ 11.

Ορλάντο Μάτζικ-Μιλγουόκι Μπακς 101-85 Χάρις 26 (10 ριμπ.), Βούτσεβιτς 18, Φουρνιέ 15, Ολαντίπο 13-Νάιτ 24, Αντετοκούνμπο 19, Χένσον 10, Ιλιασόβα 8, Πάρκερ 6, Μέιο 6.

Ατλάντα Χοκς-Μαϊάμι Χιτ 114-103 Μίλσαπ 19, Χόρφορντ 19, Τιγκ 16, Κόρβερ 12, Μακ 12, Σκοτ 11, Σρέντερ 10-Τσάλμερς 23 (11 ασίστ), Ουίλιαμς 21, Μπος 20, Ντενγκ 19, Κόουλ 6, Χάσλεμ 6.

Μπόστον Σέλτικς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 121-122 Όλινικ 21, Σάλιντζερ 19 (10 ριμπ.), Γκριν 19, Μπράντλεϊ 12, Μπας 12, Τέρνερ 12, Θόρντον 12, Ρόντο 6 (16 ασίστ)-Τζέιμς 41, Ίρβινγκ 27, Βαρεζάο 16, Λοβ 12 (15 ριμπ.), Γουέιτερς 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Γιούτα Τζαζ 100-102 Άντονι 46, Πριγκιόνι 13, Σμιθ 9, Λάρκιν 7, Έισι 6, Γουέρ 6-Χέιγουορντ 33, Φέιβορς 21 (12 ριμπ.), Μπερκ 13, Μπερκς 9, Καντέρ 6, Ινγκλς 6.

Χιούστον Ρόκετς-Φιλαδέλφεια 76ερς 88-87 Χάρντεν 35, Χάουαρντ 21 (16 ριμπ., 7 τάπες), Αρίζα 13, Κανάαν 9, Τέρι 6-Ρότεν 19, Σιμς 14, Κάρτερ-Ουίλιαμς 13, Τόμπσον 12, Νόελ 8.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 139-91 Χόλιντεϊ 24, Ντέιβις 22, Ρίβερς 17, Έβανς 16, Άντερσον 16, Μπάμπιτ 12, Γκόρντον 11, Ασίκ 8-Γουίγκινς 20, Μπρούερ 18, ΛαΒίν 13, Μπάντιντζερ 9.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Ντιτρόιτ Πίστονς 89-96 (κ.α. 82-82) Λαμπ 24 (10 ριμπ.), Τζάκσον 20 (12 ασίστ), Ιμπάκα 19 (12 ριμπ.), Άνταμς 11, Μόροου 10-Τζένινγκς 29, Σμιθ 18, Μονρό 14, Γερέμπκο 12, Ντράμοντ 9 (15 ριμπ.).

Φίνιξ Σανς-Σάρλοτ Χόρνετς 95-103 Μπλέντσο 22 (11 ριμπ.), Μάρκους Μόρις 17, Μαρκίφ Μόρις 12, Πλάμλι 12, Ντράγκιτς 12-Γουόκερ 19, Τζέφερσον 14, Νιλ 14, Στίβενσον 13, Μπιγιόμπο 11 (10 ριμπ.).

Λος Άντζελες Λέικερς-Σαν Αντόνιο Σπερς 80-93 Μπούζερ 19, Λιν 15, Χιλ 10 (11 ριμπ.), Μπράιαντ 9, Κλάρκσον 8-Τζόζεφ 14, Ντάνκαν 13 (11 ριμπ.), Λέοναρντ 12, Πάρκερ 11, Μπόνερ 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Για χαφ και φορ!

Τις μεταγραφικές προτεραιότητες του Παναθηναϊκού έθεσαν επί τάπητος ο Λεωνίδας Βόκολος, ο Γιάννης Αναστασίου και ο Τάκης Φύσσας, στη χθεσινή τους συνάντηση στο Κορωπί.

Για χαφ και φορ
Αρκετά θέματα είχαν να συζητήσουν στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από την απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού οι κ.κ. Αναστασίου, Φύσσας και Βόκολος.

Οι τρεις άνδρες είχαν την ευκαιρία να τα πουν για περίπου μία ώρα, έχοντας ως στόχο να βάλουν σε μία σειρά τις άμεσες προτεραιότητες του «τριφυλλιού», τόσο σε μεταγραφικό επίπεδο, όσο και σε εκείνο με τις ανανεώσεις των συμβολαίων.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι οι «πράσινοι» θα εντείνουν τις επαφές τους με τους μεταγραφικούς στόχους, με τον Αναστασίου να εκφράζει την επιθυμία της ενίσχυσης του υπάρχοντος ρόστερ της ομάδας με την απόκτηση ενός μέσου και ενεός επιθετικού.

Έτσι θα εξεταστεί ενδελεχώς η λίστα που άφησε ο Νίκος Νταμπίζας, ενώ παράλληλα θα γίνει «τσεκάρισμα» μήπως προκύψουν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν τα ονόματα των Μαυρία, Μαλανγκού και Καμαρά, αλλά είναι σίγουρο ότι υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι στο «στόχαστρο» του Παναθηναϊκού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο «κόλπο» για Τζιοβίνκο!

Την ώρα που στον Ολυμπιακό ετοιμάζονται να προχωρήσουν για την αγορά του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, στην Ιταλία επιμένουν ότι οι Πειραιώτες έχουν αρκετές πιθανότητες να αποκτήσουν τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο.

Στο «κόλπο» για Τζιοβίνκο
Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό φαίνεται πως αποτελεί η αγορά των δικαιωμάτων του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος αγωνίζεται στους «ερυθρόλευκους» με τη μορφή δανεισμού από την Άντερλεχτ.

Ωστόσο, στην Ιταλία συνεχίζονται τα δημοσιεύματα που θέλουν τους Πειραιώτες να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο, ο οποίος το καλοκαίρι μένει ελεύθερος τον Γενάρη.

Η συγκεκριμένη φημολογία έχει αναπτυχθεί πριν από το παιχνίδι με τους «μπιανκονέρι», όταν ο Μίτσελ είχε ερωτηθεί για την περίπτωση του διεθνούς άσου και είχε απαντήσει πως «ναι (μας ενδιαφέρει), μα φοβάμαι ότι είναι ένα όνειρο που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί».

Μέχρι στιγμής επίσημα η διοίκηση του συλλόγου δεν έχει επιβεβαιώσει ότι κινείται για την απόκτηση του 27χρονου παίκτη, αλλά οι πρωταθλητές Ιταλίας δείχνουν διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν έναντι 2 εκατ. ευρώ τον ερχόμενο Γενάρη.

Εκτός του Ολυμπιακού, ενδιαφέρον για την απόκτηση του Τζιοβίνκο φέρονται να έχουν εκδηλώσει επίσης η Αρσεναλ, η Βόλφσμπουργκ, η Φιορεντίνα και η Νάπολι.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός άσος δεν επιθυμεί να έχει «δεύτερο ρόλο» στη Γιουβέντους, αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνει τελικά στην ομάδα. Οι ετήσιες απολαβές του είναι 3 εκατ. ευρώ (προφανώς μεικτά, άρα κοντά στο 1,5 «καθαρά»).

Όσον αφορά την υπόθεση του Τζόελ Κάμπελ, η Αρσεναλ φέρεται αποφασισμένη να ξεκινήσει τις όποιες συζητήσεις από τα 6-7 εκατ. ευρώ. Στην Αγγλία θεωρούν αρκετά πιθανή την αποχώρηση του Κοσταρικανού άσου και εκτιμούν ότι θα καταλήξει στον Ολυμπιακό ή την Ίντερ.

Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε θέση να καταθέσουν μία πρόταση που θα ξεπερνάει τα 7 εκατ. ευρώ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έχει υπάρξει επίσημη πρόταση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στον εισαγγελέα Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Σαρρής για Ζωγράφο!!

Ενώπιον του αθλητικού εισαγγελέα, κ.Σιμιτζόγλου πρόκειται να βρεθούν οι Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Σαρρής για... συστάσεις, μετά από όσα ακούστηκαν για την επίθεση στον Χριστόφορο Ζωγράφο. 
Η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ το βράδυ της Πέμπτης, έφερε κύμα αντιδράσεων, με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού να "δείχνει" τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον "Τίγρη" να μην αφήνει αναπάντητα τα πυρά. 
ADVERTISEMENT
Μετά από όλα αυτά ο αθλητικός εισαγγλέας, Κωνσταντίνος Σημιτζόγλου έχει πάρει την απόφαση να καλέσει τόσο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον ηγέτη της ΑΕΚ, όσο όμως και τον Γιώργο Σαρρή για... συστάσεις, κάτι που πρόκειτια να γίνει την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη.
Ο κ.Σημιτζόγλου έκρινε ότι με τη συγκεκριμένη κίνηση θα εκτονωθεί η κατάσταση, κάτι άλλωστε που έπραξε και στην περίπτωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τους αδερφούς Αγγελόπουλους.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο «χασάπης» του ελληνικού ποδοσφαίρου…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον γιατρό στο επάγγελμα, Γιώργο Σαρρή που… κατακρεούργησε την Εθνική ομάδα και έστειλε στον τάφο, ότι ομορφότερο είχε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο…  
Ακόμη κι’ εμείς οι… λίγοι που από το περασμένο καλοκαίρι γράφαμε για τις ακατανόητες και επικίνδυνες επιλογές του προέδρου της ΕΠΟ, οι οποίες δημιουργούσαν σοβαρό κίνδυνο στα θεμέλια της Εθνικής ομάδας, αυτό δεν το είχαμε φανταστεί.
Ακόμη και πριν λίγες μέρες όταν για το ματς με τα Νησιά Φερόε έγραφα για μετατροπή της Εθνικής ομάδας σε κέντρο διερχομένων από τον Ρανιέρι, με την ανοχή του Σαρρή, δεν φανταζόμουν τι θα ακολουθούσε στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ζημιά που έχει προκληθεί είναι τόσο μεγάλη, ότι η κατάσταση ήταν οριστικά και αμετάκλητα μη αναστρέψιμη.
Κι όμως ήταν. Κι’ όμως ο Γιώργος Σαρρής κατάφερε σε 3 μήνες να διαλύσει τα πάντα. Κι όμως ο γιατρός στο επάγγελμα, πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι τόσο επικίνδυνος και ανίκανος που μία υγιέστατη Εθνική ομάδα, την άφησε στον τόπο, νεκρή, να κείτεται στο χόρτο του Καραϊσκάκη μπροστά στα μάτια μας και στους ερασιτέχνες ψαράδες των Νήσων Φερόε. Ενας γιατρός που… άνοιξε τον θώρακα της Εθνικής ομάδας για να την χειρουργήσει και την πετσόκοψε, την κατακρεούργησε, την έκανε κομμάτια και μας την άφησε νεκρή να την κοιτάμε αποσβολωμένοι ακόμηκαι εμείς που το βλέπαμε το κακό να έρχεται.
«Να ζήσουμε, να την θυμόμαστε» που είπε και ο Αλέξης Σπυρόπουλος στο φινάλε της μετάδοσής του. Αιωνία της η μνήμη, να συμπληρώσω εγώ, αλλά όταν συνέλθουμε από το κακό που μας βρήκε, να δούμε ποιος σκότωσε ότι ομορφότερο γνώρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο στην ιστορία του.
Να δούμε τις ευθύνες ενός ανίκανου παράγοντα που χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς ελάχιστο σεβασμό σε ότι ομορφότερο είχε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας ως πρόεδρος της ΕΠΟ. Η παραίτηση θα ήταν μία αρχή, η αλλαγή χώρας θα ήταν το καλύτερο. Στο ίδιο αεροπλάνο που σκέφτεται να βάλει τον Ρανιέρι, πρέπει να μπει και ο ίδιος. Διότι αυτός ο Ρανιέρι, που τώρα θέλει να τον διώξει, είναι αυτός ο Ρανιέρι που ο ίδιος δημιούργησε. Ο Ρανιέρι που οι μάνατζερ γύρω του αποφασίζουν σε μια νύχτα ποιοι θα γίνουν διεθνείς και ποιοι όχι, ο Ρανιέρι που μετέτρεψε την Εθνική ομάδα σε κέντρο διερχομένων, ο Ρανιέρι που ακούει τον Σαρρή και τον κάθε Σαρρή και τις ατάκες του «τράβα και κανά αυτί των παικτών, είσαι πολύ καλός μαζί τους».
Και τώρα του έμεινε το αυτί στο χέρι και το δικό του κεφάλι στο πιάτο, με τον Σαρρή ως άλλη Σαλόμη να το ζητάει θυσία για να γλιτώσει το δικό του.
Οσο όμως κι’ αν νομίζει ότι θα… ξεφύγει, η Ιστορία τον έχει καταγράψει ήδη τον κύριο Σαρρή. Όχι μόνο ως τον χειρότερο και πιο ανίκανο παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά ως «ο χασάπης της Εθνικής Ελλάδας…»
*Πηγή: gazzetta.gr*

Παναθηναϊκός: Κι όμως, μπορούσε ακόμη κι έτσι με τη Μπαρτσελόνα...!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την ανώδυνη ήττα του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη και το 10% στα τρίποντα που είναι εξίσου παράλογο με το 69% κόντρα στη Φενέρ δύο εβδομάδες νωρίτερα.
Υπάρχουν ήττες που «πονάνε», υπάρχουν ήττες που σε κάνουν σοφότερο, υπάρχουν κι αυτές που σε κάνουν να λες «καλά πάμε». Σ' αυτή την τρίτη, την σπάνια κατηγορία, κατατάσσεται το -9 του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη, απέναντι σε μία από τις καλύτερες και πληρέστερες ομάδες στην Ευρωλίγκα.
Οταν πας στο δυσκολότερο παιχνίδι σου μέχρι σήμερα με έναν ετοιμοπόλεμο ψηλό, με τον βασικό σου πλέι μέικερ να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο χέρι, τα γνωστά θέματα τραυματισμών να σε ακολουθούν και τους εναπομείναντες παίκτες να... σπάνε τα καλάθια με 2/20 τρίποντα, τότε το τελικό -9 είναι κάτι παραπάνω από τιμητικό.
Ο Παναθηναϊκός  γνώρισε μια ήττα «εντός προγράμματος» κι αντί να προβληματιστεί, μπορεί να καυχιέται ότι επιβεβαίωσε πως δικαιολογημένα ανέβασε τις προσδοκίες, μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις με την Φενέρ και την Αρμάνι. Οταν επί 40 ολόκληρα λεπτά διεκδικείς τη νίκη από την Μπαρτσελόνα, χωρίς να βρίσκεσαι σε καλή ημέρα, τότε έχεις κάθε λόγο να αισιοδοξείς, ειδικά αν η ήττα είναι ανώδυνη και εντός προγράμματος.
Το να εξηγήσουμε γιατί ο Παναθηναϊκός είχε 2/20 τρίποντα, δεν νομίζω ότι είναι εφικτό. Οσο παράλογο ήταν να σουτάρει με 69% στον αγώνα με τη Φενέρ, άλλο τόσο παράλογο είναι το 10% του αγώνα με την Μπάρτσα. Είναι γνωστό πως το τρίποντο είναι «ευχή και κατάρα» και ο Παναθηναϊκός δεν αποτελεί εξαίρεση αυτού του κανόνα.
Κανείς προπονητής δεν έχει εξήγηση για το τι φταίει, όταν η ομάδα του σουτάρει με άσχημα ποσοστά και η απάντηση που πάντα δίνουν είναι «πρέπει να δουλέψουμε στο σουτ». Με λίγα λόγια, το τρίποντο είναι θέμα ημέρας, θέμα ψυχολογίας, προσαρμογής του αντιπάλου που πολλές φορές «παίζει» με το μυαλό σου και αφήνει ελέυθερα σουτ, σαν να σου λέει «για να δω αν θα τα βάλεις...».
Το σημαντικό ωστόσο είναι πως ο Παναθηναϊκός, παρότι είχε 2/20, άντεξε μέχρι το φινάλε, δεν έχασε την επαφή με το σκορ και το βασικότερο όλων πως κατάφερε να βάλει την Μπαρτσελόνα στον δικό του ρυθμό. Δέχτηκε μεν 78 πόντους, αλλά μόλις 31 στο δεύτερο ημίχρονο και υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που αισθανόσουν πως οι Ισπανοί αναγκάζονταν να πάνε στην ατομική πρωτοβουλία για να λύσουν τον γόρδιο δεσμό στην αντίπαλη άμυνα.
Ενδεχομένως ο Παναθηναϊκός να είχε πολύ καλύτερη τύχη, παρά τα άσχημα ποσοστά του, αν ήταν πιο επιθετικός στην άμυνα του πρώτου ημιχρόνου ή έστω έβαζε ένα - δύο μεγάλου σουτ στην τελευταία περίοδο, όταν κατάφερε να πλησιάσει στους 6.
Σε ατομικό επίπεδο, Μπατίστα και Τόμιτς ήρθαν ισόπαλοι όπως και να το δει κανείς. Επαιξαν σχεδόν ίδιο χρόνο, ο πρώτος σκόραρε 14π., ο δεύτερος 16π., με λίγα λόγια ο Ουρουγουανός έβαλε όσα έφαγε και υπό αυτή την έννοια θεωρείται επιτυχημένος, αν σκεφτούμε πως είχε να τα βάλει με όλη τη φροντ λάιν της Μπαρτσελόνα. Ηταν απελπιστικά μόνος, ελλείψει του Ράιτ , της αδυναμίας του Μαυροκεφαλίδη να βοηθήσει και βεβαίως τα πήγε περίφημα για όσο διάστημα άντεξε να βρίσκεται στο παρκέ.
Ο Ιβάνοβιτς θα απορεί με το 1/15 τρίποντα των περιφερειακών του, αλλά δεν μπορεί να έχει κανένα παράπονο από τη μαχητικότητα και τη διάθεση όλων. Οσο η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να ξεφύγει, τόσο αυτοί αντιδρούσαν δείχνοντας χαρακτήρα στο δυσκολότερο παιχνίδι μέχρι σήμερα. Το γεγονός πως αυτή η ήττα κατατάσσεται στις «ανώδυνες» αποτελεί κατάκτηση των παικτών και του προπονητή που είχαν κάνει τα... κουμάντα τους με τις μεγάλες νίκες στο ΟΑΚΑ, δίνοντας έτσι το περιθώριο για μια ήττα σαν κι αυτή στη Βαρκελώνη.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Η Premier League «ακούει» τις φωνές για τον ρατσισμό!!

Η Premier League δείχνει να παίρνει σοβαρά το θέμα του ρατσισμού και ο Θάνος Σαρρής γράφει για τα νέα μέτρα και τη συζήτηση που γίνεται για τον κανονισμό Ρούνεϊ.

Ο θεσμικός ρατσισμός

Πρόσφατη έρευνα που έγινε από το Sports People και τη FARE έδειξε ότι μόλις το 3% σημαντικών θέσεων στα 93 επαγγελματικά κλαμπ του αγγλικού ποδοσφαίρου καλύπτεται από άτομα προερχόμενα από τη μαύρη κοινότητα ή από άλλες μειονότητες. Σε θέση πρώτου προπονητή, αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις δύο μαύροι, λιγότεροι από ότι πριν από 10 χρόνια.  Όσον αφορά τις διοικητικές θέσεις, το ποσοστό αυτό πέφτει στο 1%. Ο Ρίτσαρντ Τζουλιανότι, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει σημαντικές κοινωνιολογικές προσεγγίσεις πάνω στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα σε αυτό της Αγγλίας και χρησιμοποιεί τον όρο «institutional racism», «θεσμικό ρατσισμό» δηλαδή, προκειμένου να περιγράψει αυτή την περίπτωση ενός «αόρατου» φαινομενικά ρατσισμού που επικρατεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο εδώ και αρκετά χρόνια. «Μπορεί σε ό,τι αφορά τον ρατσισμό να έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες για την εξάλειψή του, ωστόσο αυτό που παραμένει είναι ότι που αποκτά μία θεσμική μορφή. Ελάχιστοι μη-λευκοί καταλαμβάνουν προπονητικές θέσεις. Τα ρατσιστικά στερεότυπα απέναντι σε ομάδες μειονοτήτων παραμένουν», γράφει μεταξύ άλλων ο Τζιουλιανότι σε σχετική έρευνά του.
Με το συγκεκριμένο ζήτημα έχει καταπιαστεί ένας από τους πιο γνωστούς κοινωνιολόγους του αθλητισμού, ο Ελις Κάσμορ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάφορντσαϊρ, ο οποίος επισημαίνει σε σχετική αναφορά του: «Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το γεγονός της ύπαρξης της θεσμικής μορφής του ρατσισμού είναι πως η μεγάλη συμμετοχή των έγχρωμων παικτών στο αγγλικό ποδόσφαιρο, δεν συνοδεύεται από ανάλογη συμμετοχή έγχρωμων στις διοικητικές θέσεις των ομάδων, τις οποίες τις καταλαμβάνουν αποκλειστικά λευκοί. Επίσης αν λάβουμε υπόψη τον μεγάλο αριθμό έγχρωμων ποδοσφαιριστών στο αγγλικό ποδόσφαιρο τη δεκαετία του 80ʼ, αυτό θα έπρεπε να σημαίνει τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους σε προπονητικές θέσεις στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η αναποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση του ρατσισμού υπάρχει και στην κοινή γνώμη. Σε περσινή έρευνα του Πανεπιστημίου του Λάφμπορο,  το 83% του δείγματος απάντησε ότι ο ρατσισμός δεν έφυγε ποτέ από τα αγγλικά γήπεδα, ενώ το 50% τόνισε ότι έχει βιώσει ανάλογο φαινόμενο σε ματς τουλάχιστον μία φορά από το 2010 μέχρι το 2012!

«Αόρατος» ρατσισμός και κανονισμός Ρούνεϊ

Στην επικαιρότητα, τους τελευταίους μήνες, έχει τεθεί η εισαγωγή του Rooney Rule στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ήταν κάτι για το οποίο μίλησε και ο εκπρόσωπος της FARE και πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, Πολ Έλιτον, στο συνέδριο για το Ρατσισμό στο Ποδόσφαιρο που έγινε στην Αθήνα.  Δεν πρόκειται για τον γνωστό Γουέιν Ρούνεϊ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά για τον Νταν Ρούνεϊ, τον πρόεδρο της ομάδας του αμερικανικού ποδοσφαίρου Πίτσμπουργκ Στίλερς, με πρωτοβουλία του οποίου εισήχθη στο NFL ο κανονισμός. Σύμφωνα με τον Rooney Rule, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να περνούν από συνέντευξη τους μαύρους τεχνικούς και γενικά τους προπονητές που προέρχονται από μειονότητες, καταρτίζοντας λίστες από υποψήφιους στις οποίες υποχρεωτικά πρέπει να συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον ένας μαύρος. Δεν τους υποχρεώνει να τους προσλαμβάνουν, απλά να εξετάζουν τις αιτήσεις τους. Κι όμως, αυτό αρκεί! Πριν τον κανονισμό, υπήρξαν μόλις 6 μαύροι προπονητές στα 80 χρόνια του NFL. Στην δεκαετία που ακολούθησε, προσλήφθηκαν 13! Αποκορύφωνα το Super Bowl του 2007, όπου συναντήθηκαν δύο ομάδες και Αφροαμερικανούς στο τιμόνι.
«Έχω  κάνει 30-40 αιτήσεις για δουλειά τα τελευταία χρόνια και νιώθω τυχερός όταν παίρνω έστω και μία απάντηση. Πρόκειται για έναν αόρατο ρατσισμό και νομίζω ότι αυτός είναι ο χειρότερος τύπος ρατσισμού. Αν με αποκαλέσεις κάπως, μπορώ να απαντήσω, να σε χτυπήσω ή να πάω στην αστυνομία. Αλλά ο αόρατος ρατσισμός είναι πραγματικά επικίνδυνος», είχε τονίσει ο Ερλ Μπάρετ, πρώην μαύρος παίκτης της Εθνικής Αγγλίας.
Ο πρώην άσος της Τότεναμ, Κάρεθ Κρουκς, ο οποίος έχει ρίζες από την Τζαμάικα και πλέον είναι σχολιαστής του BBC, είχε τονίσει για το γεγονός: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του. Δεν είμαστε σε θέση να αποκλείουμε ένα ολόκληρο κομμάτι της κοινωνίας από την προπονητική. Η άποψη που κυριαρχούσε στους μαύρους παίκτες ήταν ότι έπρεπε να είναι πολύ καλύτεροι από τους λευκούς ομόλογούς τους για να παίξουν. Η ίδια άποψη φαίνεται να κυριαρχεί τώρα για τους μαύρους προπονητές. Αποφάσισα πριν καιρό να προσπαθήσω να κάνω καριέρα στο ραδιόφωνο και όχι στην προπονητική. Δεν έβλεπα το γιατί έπρεπε να υποστώ όλη αυτήν την ταπείνωση».

Τα νέα μέτρα και οι ελπίδες

Η Premier League με τους νέους της κανονισμούς δείχνει ότι οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ τη σκυτάλη αναμένεται να πάρει και η FA με τις δικές της προτάσεις. Οι σύλλογοι της Premier ψήφισαν ομώνυμα τα νέα μέτρα για την ανάδειξη τεχνικών, τα οποία αφενός αναμένεται να φέρουν μια νέα φουρνιά καταρτισμένων προπονητών και αφετέρου να ανοίξουν το δρόμο για τη διαφορετικότητα. Το Πρωτάθλημα θα χρηματοδοτήσει 23 νέες θέσεις το χρόνο, εκ των οποίων οι έξι θα είναι από κοινότητες μειονοτήτων, ενώ τρεις επιπλέον θέσεις θα δοθούν σε γυναίκες. Κάθε σύλλογος θα προτείνει ένα πρώην παίκτη ή νέο αλλά υποσχόμενο coach, προκειμένου να πάρει το πτυχίο Pro. Όλα τα μαθήματα, μαζί με έναν μισθό, θα καλύπτονται από την Premier League, ενώ θα υπάρχει παρατήρηση και καθοδήγηση από τους συλλόγους, οι οποίοι στη συνέχεια θα απορροφήσουν τη νέα φουρνιά.
Από το 2009 έχει εισαχθεί στους βρετανικούς συλλόγους το «equality standard» και περικλείει τις εξής κατηγορίες: φύλο, θρησκεία, Ειδικές Ικανότητες, ηλικία, φύλο και σεξουαλική προτίμηση. Υπό την εποπτεία του Κick it out, το Πρότυπο προσφέρει στους συλλόγους  βοήθεια στην αναγνώριση μειονοτήτων, τους δίνει κίνητρα για να αναπτύξουν αντιρατσιστικές πολιτικές και δραστηριότητες και τους προσφέρει μία πλατφόρμα για συνεχή βελτίωση και οργάνωση.  «Πιθανότατα το πραγματικό προνόμιο για εμάς είναι η επικέντρωση στην ισότητα και την ποικιλία που μας προσφέρει το Πρότυπο της ισότητας. Το να έχεις ξεκάθαρα αντικείμενα από μία ευρεία γκάμα τομέων σου δίνει μια ουσιαστική κατεύθυνση και έναν σκοπό. Το Πρότυπο είναι ένα εξαιρετικό κίνητρο για όλους και σε βοηθάει να ενεργοποιήσεις του συναδέρφους σου στον ίδιο σκοπό», είχε τονίζει χαρακτηριστικά ο Λι Πρις, επιχειρησιακός διευθυντής της Άστον Βίλα. Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Premier League, το Πρότυπο της ισότητας θα πρέπει να φτάσει στο υψηλότερο σημείο μέχρι το 2018-19 και από την επόμενη σεζόν, κάθε ομάδα οφείλει να τηρεί τουλάχιστον τα βασικά. Επίσης, βασικός στόχος των ανθρώπων της Λίγκας είναι να σπάσουν τα παραδοσιακά μοντέλα που στηρίζονται στις γνωριμίες και να προωθηθούν οι πραγματικά ικανοί.
Όπως τονίζει ο Guardian, οι νέοι κανονισμοί βρίσκονται υπό συζήτηση εδώ και περίπου δύο χρόνια χωρίς να παίζει ρόλο η γενικότερη κουβέντα που έχει γίνει περί εισαγωγής του κανονισμού Ρούνεϊ στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αν και όλα δείχνουν ότι η πίεση για την εφαρμογή του θα συνεχιστεί. Προφανώς προσαρμοσμένης στα μέτρα του ποδοσφαίρου.
Πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε πει: «Δεν υπάρχει ρατσισμός στο ποδόσφαιρο. Αν είσαι καλός, παίρνεις τη δουλειά». Οι καταγγελίες όμως που υπάρχουν δείχνουν ότι ισχύει το αντίθετο. Καταθέσεις ανθρώπων που αισθάνονται «ξεχασμένοι» στις συνεντεύξεις τους, παρότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Ο καθηγητής Μπεν Κάρινγκτον ήταν σαφής: «Είναι ειρωνεία το ότι συζητάμε κάτι στην Αγγλία, το οποίο στις ΗΠΑ έχει θεσπιστεί εδώ και 20 χρόνια. Αν χρειαζόμαστε τον κανονισμό Ρούνεϊ; Τον χρειαζόμασταν πριν από 20 χρόνια!». Προφανώς, δεν υποστηρίζει κανείς να περνούν από συνεντεύξεις οι μη λευκοί προπονητές ή διοικητικοί που δεν έχουν τα προσόντα. Αντίθετα, το μέτρο στηρίζει την αξιοκρατία. Και οι κινήσεις που γίνονται δείχνουν ότι σύντομα η εφαρμογή του θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα....
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τραπατόνι για αντι-Ρανιέρι!!

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν έχει προλάβει να... αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής ομάδας, όμως ήδη ο γερμανικός Τύπος φέρνει τον Τζιοβάνι Τραπατόνι ως τον υποψήφιο να τον διαδεχθεί.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Kicker», ο συμπατριώτης του Ρανιέρι είναι ο βασικός υποψήφιος να αναλάβει τα ηνία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για τα επόμενα έξι ματς, με την ελπίδα να το οδηγήσει στα τελικά του Euro της Γαλλίας μέσω των play-offs.
Ιταλός τεχνικός που διανύει το 75ο έτος της ηλικίας του προπόνησε για τελευταία φορά την εθνική ομάδα της Ιρλανδίας, φαίνεται έτοιμος να ξαναπιάσει δουλειά και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά είχε υπάρξει επαφή με την ΕΠΟ πριν από την ήττα από τα Νησιά Φερόε. Στο τέλος του δημοσιεύματος, σημειώνεται ότι ο νέος τεχνικός διευθυντής της εθνικής Γιώργος Καραγκούνης μιλάει ιταλικά, ενώ εννέα ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στη Serie A.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Χαντάνοβιτς: Ο κορυφαίος όλων των εποχών!!

Ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς γράφει ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαιρο και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει  τις επιδόσεις και τα ρεκόρ του Σλοβένου που απλά δεν δέχεται γκολ από πέναλτι. Στην πρόσφατη αγωνιστική της Serie A η μπάλα στήθηκε για τρίτη φορά φέτος στα 11 βήματα από την εστία των Νερατζούρι και η κατάληξη ήταν ίδια. Ο 30χρονος πορτιέρε έπεσε σωστά και απέκρουσε. Τελευταίο θύμα του ήταν ο Λούκα Τόνι στον εντός έδρας αγώνα της Ιντερ με την Ελλάς Βερόνα ενώ είχαν προηγηθεί ο Μαρσέλο Λαρόντο της Τορίνο και ο Μάρκο Σάου της Κάλιαρι.
Μαζί με τα περσινά των Μάξι Λόπες στο ματς με την Σαμπντόρια και Αντόνιο Κασάνο με την Πάρμα, ο Χαντάνοβιτς έχει αποκρούσει 5 διαδοχικές εκτελέσεις, που συνιστά ρεκόρ όλων των εποχών στην Serie A. Από τη σεζόν 2013-14 μέχρι σήμερα έχει πιάσει τα 6 από τα 9 που του έχουν εκτελέσει, περισσότερα από κάθε άλλον τερματοφύλακα στα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη.
Η... μισή Λάτσιο τον έχει δει να της στερεί γκολ από τη βούλα, αφού έχει σταματήσει δύο φορές τον Εντινσον Καβάνι (2) και τους Γκόραν Πάντεφ, Μάρεκ Χάμσικ ενώ ο Σαμουέλ Ετό είναι μοναδικός που κατάφερε να σκοράρει μετά την απόκρουση.
Με την επέμβαση στον Τόνι, ο Σλοβένος -τον οποίο έφτιαξε η Ουντινέζε- έφτασε τις 20 σε πέναλτι στην Serie A και πλέον βρίσκεται μόλις πέντε μακριά από το να γίνει ο πρώτος όλων των εποχών. Στο Νο1 βρίσκεται ο τεράστιος, Τζανλούκα Παλιούκα με 24, ενώ από κάτω του, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Μαρκετζιάνι (18), Μόρο (15), Αντονιόλι (14). Ο Παλιούκα πάντως θεωρεί δεδομένο ότι ο Χαντάνοβιτς θα τον ξεπεράσει.

«Πιστεύω ότι σίγουρα θα σπάσει το ρεκόρ μου. Είναι μικρός και έχει πολλά χρόνια μπροστά του. Ο μέσος όρος του είναι ήδη καλύτερος από τον δικό μου» είπε ο πορτιέρε-θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου στο site του Gianluca Di Marzio. «Οι αποκρούσεις μου είναι περισσότερες λόγω των ηλικιών μας, όμως σύντομα θα με περάσει και σε αυτό. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και ο Χαντάνοβιτς είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Οπότε, όταν αυτό συμβεί, θα είναι τιμή μου να με ξεπεράσει».
Πέρα από το μελλοντικό Νο1 όλων των εποχών στην Serie A, ο Χαντάνοβιτς είναι αυτός που έχει πιάσει τα περισσότερα την τελευταία δεκαετία. Ακολουθούν οι αριθμοί των κορυφαίων.
20 Σαμίρ Χαντάνοβιτς
13 Ντιέγο Αλβες
11 Αντρές Πάλοπ
10 Ζούλιο Ζέζαρ
  8 Τέντι Ρίτσερτ
  8 Βίκτορ Βαλδές
  8 Στέφανο Σορεντίνο
  8 Μπερντ Λένο
  8 Στιβ Μανταντά
  8 Σεντρίκ Καρασό
  7 Αντρέα Καμπανιόλο
  7 Ρόμπερτ Γκριν
  7 Μισέλ Λαντρό
  7 Νικολάς Πενετό
  7 Αντρέα Κονσίλι
  7 Γιούσι Γιασκελάινεν
  7 Αντόνιο Μιράντε
  7 Τιμ Χάουαρντ
*Πηγή: gazzetta.gr*

Εθνική Ελλάδας: Άγριο κράξιμο από κόσμο!!

Η Εθνική απογοήτευσε για ακόμα μια φορά με την εμφάνιση και την ήττα από τα Νησιά Φερόε, με τον κόσμο ξεσπά σε αποδοκιμασίες...
Ντροπιαστική ήταν η εμφάνιση, πόσο μάλλον η ήττα, της Εθνικής μας κόντρα στα Νησιά Φερόε... Αυτό έφερε την αντίδραση και τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο που βρέθηκε στο Καραϊσκάκη, ο οποίος ωστόσο χειροκρότησε τους αντιπάλους!
ADVERTISEMENT
Τα πρώτα γιουχαρίσματα ακούστηκαν από νωρίς προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη. Τα Νησιά Φερόε απειλούσαν την Εθνική και έφτασαν και στο γκολ με τον κόσμο να αποδοκιμάζει έντονα, ενώ αμέσως μετά το γκολ ακούστηκε και το σύνθημα «αφήστε τις φανέλες και φύγετε από εδώ».
Στο τέλος του αγώνα οι αποδοκιμασίες ήταν ακόμα πιο έντονες, με τον κόσμο ωστόσο να χειροκροτεί τα Νησιά Φερόε για την πεντακάθαρη νίκη τους.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ομάδα παντός καιρού!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης εξηγεί το γιατί ο Παναθηναϊκός έχασε αλλά δεν... χάθηκε και βλέπει το ποτήρι των πρασίνων στην Ευρωλίγκα μισογεμάτο! Λένε πως στις ήττες χτίζεται ο χαρακτήρας μιας ομάδας και για να το λένε μάλλον δίκιο θα έχουν. Ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μπαρτσελόνα, χωρίς όμως να ηττηθεί. Κι αυτό, όχι μόνο γιατί πάλεψε μέχρι το τέλος (άλλωστε στο 34' η διαφορά ήταν πέντε πόντοι), αλλά γιατί πάλεψε χωρίς να στηριχθεί στο τρίποντο παιχνίδι του.
Η λογική σκέψη "πόσο διαφορετικό θα ήταν το ματς, αν είχε η ελληνική ομάδα λογικότερα ποσοστά από το 2/20 τρίποντα", έρχεται ως "απάντηση" στην εξίσου λογική σκέψη "πόσο διαφορετικό θα ήταν το ματς με τη Φενέρμπαχτσε, αν ο Παναθηναϊκός είχε λογικότερα ποσοστά από το 18/26 τρίποντα". C'est la vie, που λένε κι οι Γάλλοι, "That's life", που λένε κι οι Άγγλοι, "έτσι είναι η ζωή", που λέμε κι εμείς.
Βεβαίως, το μπάσκετ δεν είναι μόνο τρίποντα. Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα, παρότι έπαιξε χωρίς τον Ράιτ, άρα είχε περιορισμένες επιλογές στο "ζωγραφιστό", παρότι ο Σλότερ έμοιαζε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα σε λάθη παιδικής χαράς, διαχειρίστηκε μαεστρικά τα φάουλ και απορρόφησε με ευκολία τη φθορά τους, δεν αρνήθηκε τις μάχες στο "ζωγραφιστό", παρότι ο… εχθρός είχε αριθμητική υπεροπλία.
Η εικόνα ήταν καλύτερη του αναμενομένου. Γιατί πείτε μου, όσοι αρέσκεστε στη στοιχηματική αντιμετώπιση των σπορ, πόσα θα στοιχηματίζατε πάνω στη διψήφια διαφορά, αν με κάποιον… μαγικό τρόπο γνωρίζατε από πριν ότι οι "πράσινοι" θα σουτάρουν με το τραγικό 2/20 τρίποντα;
Ο Παναθηναϊκός παίζει πολλές φορές και κόντρα στη λογική. Λες, ο Τόμιτς είναι καλύτερος παίκτης από τον Μπατίστα, απ' όποια πλευρά κι αν το δεις, αλλά ο σέντερ του Παναθηναϊκού έφερε "μία η άλλη" τη μεταξύ τους μονομαχία. Λες, δεν μπορεί να αντέξει στη φθορά των φάουλ, αλλά ο Παναθηναϊκός έπαιξε άμυνα χωρίς να υποπέσει σε πολλά φάουλ. Λες δεν μπορεί να παίξει σπουδαία περιφερειακή άμυνα, με παίκτες που δεν έχουν ως βασική επιλογή τον αμυντικό προσανατολισμό, αλλά υποχρεώνει την Μπάρτσα σε σωρεία λαθών.
Όταν, με αυτά τα δεδομένα, κατορθώνει να σταθεί αξιοπρεπέστατα στη Βαρκελώνη, απέναντι σε μια ομάδα που παρέμεινε αήττητη στην Ευρωλίγκα, έχει υψηλές βλέψεις και πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, τότε δεν μπορεί παρά να δεις το ποτήρι κάτι παραπάνω από μισογεμάτο. Πόσο μάλλον όταν τα άλλα αποτελέσματα φέρνουν το "τριφύλλι" ακόμα πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης στους "16" (πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να χαθεί).
Συνολικά ο Παναθηναϊκός πήρε πολύ καλό βαθμό, σ' ένα τεστ που έγινε ακόμα πιο δύσκολο, λόγω της απρόβλεπτα κακής επιθετικής βραδιάς, όσον αφορά στο τρίποντο παιχνίδι. Κι αφού καταφέρνει και στέκεται σε τέτοιες βραδιές, τότε αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει ομάδα… παντός καιρού.
*Πηγή: sportdog.gr*

Ζουρνατζίδης: «Ο Ιβάν Σαββίδης θα αποφασίσει τον τρόπο εμπλοκής του στην ΚΑΕ»

Ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Τέλης Ζουρνατζίδης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», για την πορεία του συλλόγου, την αναβολή με τον Παναθηναϊκό και την αγωνιστική κατάσταση, αλλά και το πώς προχωράει το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις για το αγωνιστικό τουλάχιστον κομμάτι. Για το κομμάτι της βίας και για την επιρροή που έχουν τα κρούσματα βίας είναι ξεκάθαρα τα δεδομένα και θέλει μεγάλη προσοχή από όλους. Δεν ξέρω αν μας συμφέρει η αναβολή. Αλλάξαμε το πρόγραμμα και ρίχνουμε το βάρος στο EUROCUP. Δεν ξέρω πότε θα γίνει ο αγώνας με τον ΠΑΟ και δεν υπάρχουν καθόλου κενές ημερομηνίες. Λογικά θα αναβληθεί ολόκληρη αγωνιστική, για να γίνει ο αγώνας. Δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση και αυτό είναι το πιο εφικτό. Είναι μία δύσκολη κατάσταση και ψάχνει λύση ο ΕΣΑΚΕ».

Τι είπε όμως για το EUROCUP και τις σκέψεις Μπερτομέου. «Όσο για το αν θα πηγαίνουν οι τρεις πρώτες ομάδες από το EUROCUP στην Ευρωλίγκα, δεν ξέρουμε ακόμη. Το καλοκαίρι είχε τεθεί θέμα με τον προκριματικό όμιλο. Είχαμε πει τότε σε δύο ή σε τρεις ομάδες από το EUROCUP να παίξουν οι τρεις πρώτες ομάδες. Οπότε θα γνωρίζουν και οι ομάδες τι μπάτζετ θα κάνουν. Παράδειγμα η Βιλερμπάν, Το εξετάζει σοβαρά η ULEΒ και είναι ένα θέμα που εξετάζεται. Ελπίζουμε να γίνει σύντομα και να δούμε περισσότερες ομάδες να πηγαίνουν στην Ευρωλίγκα μέσω της διάκρισης στο EUROCUP».

Όσο για το Σαββίδη και το μπάσκετ. «Είχαμε μία πολύωρη συζήτηση μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο με τον Ιβάν Σαββίδη. Παρόντες εγώ, ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Νίκος Σταυρόπουλος. Του είπαμε κάποια πράγματα και μας ενημερώνεται συνέχεια. Βλέπει με πολύ καλό μάτι να βρίσκονται μπάσκετ και ποδόσφαιρο κάτω από την σκέπη και όλα τα σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην ΚΑΕ αποτελούν αντικείμενο μελέτης των συνεργατών του. Το ενδιαφέρον του είναι δεδομένο και όταν έχει όλα τα στοιχεία, θα μας ενημερώσει για την απόφαση του ή να αλλάξει τη σχέση που υπάρχει ή να τεθεί ακόμα και θέμα εμπλοκής στην ιδιοκτησία. Σύντομα θα μας ενημερώσει και να θεωρείτε δεδομένο ότι ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται για το μπάσκετ, είναι κοντά μας και μας έχει βοηθήσει.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε πάρει επίπονες αποφάσεις με συγκεκριμένο πλάνο. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Πάντα προσβλέπουμε να έρθει ένας ιδιοκτήτης. Α δεν έρθει όμως έπρεπε να είμαστε σφιχτοί, να τακτοποιήσουμε τα χρέη και να δημιουργήσουμε ανταγωνιστική ομάδα με λίγα χρήματα. Αυτά είναι τα εχέγγυα μας, για να πάμε καλά, όταν έχει λεφτά ένας σύλλογος. Όταν έχει λεφτά σου μεγαλώνει η δεξαμενή των επιλογών. Το σκεφτικό και η φιλοσοφία είναι οι επιλογές μας να αποδίδουν το μεγαλύτερο δυνατό. Και λεφτά να μας έρθουν, θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και να μετράμε όλα τα χρήματα όπως και τώρα. Δε θα αλλάξουμε φιλοσοφία και δε θα πάμε σε καμία σπατάλη.

Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει την αξιοπιστία του και έρχονται συνέχεια προτάσεις από μάνατζερ, για να παίξουν μπάσκετ και να αλλάξουν την παρουσία τους λόγω φιλοσοφίας και ανάδειξης παικτών μέσα από την ομάδα. Ξέρουμε τι να κάνουμε και δε φοβόμαστε τις επιλογές μας», ξεκαθαρίζοντας ότι τα χρήματα δε θα αλλάξουν.
*Πηγή: metrosport.gr*

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια με Αναγέννηση Γιαννιτσών!!

Σε κυκλοφορία θα τεθούν την Κυριακή το μεσημέρι (13:00) τα εισιτήρια για τον αγώνα με την Αναγέννηση Γιαννιτσών (16/11, 15:00) στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ στις θύρες 1 και 3, 10 ευρώ στη θύρα 2, 15 ευρώ στη θύρα 9 και 20 ευρώ στη θύρα 7 (επισήμων).
Τα εισιτήρια θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου.
 ** Ενημερώνουμε τους φιλάθλους της ομάδας μας ότι κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου της αναμέτρησης με την Αναγέννηση Γιαννιτσών οι πόρτες του γηπέδου θα παραμείνουν κλειστές. Εξαιρούνται οι σοβαροί λόγοι έκτακτης ανάγκης.

Τα δεδομένα για Βιεϊρίνια!!

Μπορεί οι τοποθετήσεις του Κλάους Άλοφς περί παραμονής του Αντελίνο Βιεϊρίνια στη Βόλφσμπουργκ να άλλαξαν κάπως το κλίμα στις σχέσεις του τεχνικού διευθυντή της γερμανικής ομάδας με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο ως προς την παραμονή του.
Η υπόθεση Βιεϊρίνια, όπως εκτιμούν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι δεν θα έχει σύντομα… happy end. Ο λόγος είναι πως στη Βόλφσμπουργκ δεν έχουν αποφασίσει αν ο διεθνής Πορτογάλος μπορεί λόγω των συχνών τραυματισμών του να διεκδικήσει ένα νέο συμβόλαιο στην παρούσα φάση. Οι «Λύκοι» είχαν ξοδέψει το Γενάρη του 2012 αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρουν στην ομάδα τους, όμως ο Βιερίνια δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στην ομάδα κι αυτό είναι ένα στοιχείο που τους προβληματίζει. Οι δύο πλευρές ακόμα δεν έχουν καθίσει στο ίδιο τραπέζι για να μιλήσουν για αριθμούς και χρόνια. Σίγουρα θα γίνει μία κουβέντα τις επόμενες ημέρες όπου θα φανούν οι προθέσεις του Κλάους Άλοφς. Γιατί άλλο είναι να μιλάς και να υπόσχεσαι και άλλο είναι οι πράξεις.
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια όπως και κάθε ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σ’ ένα προηγμένο πρωτάθλημα θα ήθελε ένα νέο συμβόλαιο με την Βόλφσμπουργκ έστω και με λιγότερα χρήματα. Ο Πορτογάλος γνωρίζει πως η προσφορά του στην ομάδα ήταν σε μικρή κλίμακα, όμως όπως λέει το περιβάλλον νιώθει δυνατός κι έτοιμος για μεγαλύτερα πράγματα. Όμως  στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει πάντα το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία. Γιατί σ’ έναν γάμο δεν αρκεί να θέλει μόνο ένας, αλλά και οι δύο.
Στον ΠΑΟΚ, όπως έχουμε αναφέρει στην «Α» γνωρίζουν πολύ καλά πως το θέμα δεν είναι στο χέρι τους. Εξαρτάται από άλλους αν ο Βιεϊρίνια καταλήξει στην Τούμπα, είτε τον Γενάρη, είτε το καλοκαίρι.  Αυτό που ήταν να κάνει η διοίκηση του Δικεφάλου το έκανε και με το παραπάνω. Δηλαδή ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ζήσης Βρύζας είχε κατ’ ιδίαν επαφές  με τον ίδιο τον αθλητή εκφράζοντας την επιθυμία της ΠΑΕ, αλλά και του μεγαλομετόχου που τόσα έχει ακούσει, αλλά και δει για τον Βιεϊρίνια, να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη.
Μεγάλο ρόλο στην παραμονή του θα παίξει και η οικογένειά του. Ο Βιεϊρίνια είναι παντρεμένος  με Ελληνίδα και έχει ένα μικρό κοριτσάκι. Σίγουρα η ζωή στη Γερμανία μπορεί να είναι πιο άνετη, όμως σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει μ’ αυτή στη Θεσσαλονίκη. Ο Πορτογάλος, επίσης,  πρόσφατα αγόρασε ένα σπίτι στην περιοχή της Θέρμης και το επισκέπτεται συχνά-πυκνά κάτι που σημαίνει πολλά, ενώ η οικογένεια Βιεϊρίνια θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες των Χριστουγέννων.
*Πηγή: arenafm.gr*

Σκέφτονται τις 100 δόσεις!!

Λύση μέσω του νέου νομοσχεδίου που τέθηκε σε ισχύ ενδέχεται να αναζητήσει η ΠΑΕ Ηρακλής, αναφορικά με τις οφειλές που υπάρχουν προς το δημόσιο ( ΙΚΑ και εφορία). Τα χρήματα που οφείλονται από τους «κυανόλευκους» είναι πολύ λιγότερα από το προβλεπόμενο όριο που έχει θεσπιστεί και αφορά το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Με τα υπάρχοντα δεδομένα και τις ρυθμίσεις που «τρέχουν» στη Μίκρα είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν κάθε μήνα περίπου 50-60 χιλιάδες ευρώ. Αν, τελικά, αποφασίσουν να αλλάξουν τη ρύθμιση και να εκμεταλλευτούν το νέο νομοσχέδιο για 100 δόσεις, τότε αυτόματα το ποσό θα μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Δεν είναι όμως και μία απόφαση που μπορεί αν παρθεί με ευκολία, γιατί ίσως να καθυστερήσει η διαδικασία και αυτό να έχει συνέπεια η ομάδα να μείνει χωρίς ενημερότητα για περισσότερο από ένα μήνα.
Αυτό μπορεί να προκαλεί δυσλειτουργία και αυτό δεν το θέλουν σε καμία περίπτωση στην ΠΑΕ, εν όψει μάλιστα της μεταγραφικής περιόδου. Πάντως, μέσα στις επόμενες μέρες θα κληθούν να αποφασίσουν και να ενημερώσουν τον Σπύρο Παπαθανασάκη , ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να επιλέξουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν στο συγκεκριμένο ζήτημα.
*Πηγή: arenafm.gr*

Τίμησε τον Ρατς η UEFA!!

Τις 100 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την φανέλα της Εθνικης Ρουμανίας συμπλήρωσε ο Ραζβάν Ρατς του ΠΑΟΚ με την UEFA να του δίνει σχετικό βραβείο πριν το αποψινό παιχνίδι της χώρας του κόντρα στην Β.Ιρλανδία.
Κατά την βράβευση του ο Ρουμανός ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου του Βορρά», δήλωσε: «Είναι τιμή για μένα να είμαι μέλος ενός τέτοιου γκρουπ Ρουμάνων παικτών που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο. Το βραβείο αυτό δείχνει ότι η UEFA αναγνωρίζει την σταδιοδρομία των πoδοσφαιριστών. Χρωστάω αυτό το βραβείο και όλα όσα έχω πετύχει σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Στους γονείς μου την σύζυγο μου και σε όλη την οικογένεια μου που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Και επίσης, σε όλους τους συμπαίκτες μου με την εθνική ομάδα και σε όλους όσους μου έδωσαν την ευκαιρία να συνεχίσω να παίζω σε αυτό το επίπεδο. Είμαι περήφανος και χαρούμενος που αυτή η τελετή λαμβάνει χώρα πριν από έναν αγώνα στον οποίο ο άνθρωπος στον πάγκο είναι ο ίδιος προπονητής που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω το ντεμπούτο μου το Φεβρουάριο του 2002. Ο Άνχελ Ιορντανέσκου τον οποίο τώρα θέλω να ευχαριστήσω με την πρόκριση στο EURO 2016″.
*Πηγή: arenafm.gr*

Στροφή στο νόμο Ορφανού!!

Με την νέα κοροϊδία της κυβέρνησης για την ρύθμιση των χρεών δεν ήρθε η καταστροφή. Η λύση υφίσταται ενσωματωμένη στο, ήδη, υπάρχον νομικό πλαίσιο, γι’ αυτό και οι επαΐοντες δεν ανησυχούν. 
Η στροφή στον νόμο Ορφανού είναι το βασικό σενάριο που εξετάζεται από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αφού αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα για την επίλυση του προβλήματος. Αλλά δεν ήρθε ακόμα η ώρα. Η υπαγωγή της ΠΑΕ στο εν λόγω νόμο θα γίνει όταν αυτό είναι νομικά εφικτό. Τελικά, οι συναντήσεις του Ιβάν Σαββίδη με τον ΥΜΑΘ Γιώργο Ορφανό, κάθε άλλο παρά τυχαίες και εθιμοτυπικές αποδεικνύονται.
Ο νόμος 3606, που έγινε Φ.Ε.Κ, στις 17 Αυγούστου του 2007, ισχύει για τις φορολογικές υποχρεώσεις των εταιρειών, που δημιουργήθηκαν, μέχρι τις 30/7/2007, ασχέτως του χρόνου βεβαίωσής τους. Δίνει δύο επιλογές. Την διαγραφή κατά 100% των προστίμων και προσαυξήσεων με εφάπαξ καταβολή της οφειλής και την διαγραφή κατά 80% των προστίμων και προσαυξήσεων για όποιον διαλέξει την αποπληρωμή της οφειλής του σε 120 δόσεις, δηλαδή, εντός δέκα ετών.
Ενδεικτικά, παραθέτουμε την παράγραφο 1 του άρθρου 86 του νόμου Ορφανού: «Υφιστάμενες οφειλές, από οποιαδήποτε αιτία, των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.), των Καλαθοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Κ.Α.Ε.), των Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) ή Αθλητικών Σωματείων που έχουν βεβαιωθεί κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.  στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, μπορούν να καταβληθούν, απαλλαγμένες από το ογδόντα τοις εκατό των πρόσθετων φόρων, προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής σε εκατόν είκοσι (120) μηνιαίες δόσεις. Το συνολικό ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των επτακοσίων (700) ευρώ». Στην παράγραφο 3 υπογραμμίζεται: «Σε περίπτωση εξόφλησης ολόκληρης της οφειλής μέχρι την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, παρέχεται ολική απαλλαγή από τους πρόσθετους φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής».
Για όσους υπήχθησαν με την ψήφιση του νόμου στην ρύθμιση, μεταξύ αυτών ήταν και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ένα ποσό βεβαιωμένου χρέους 1,9 εκατ. ευρώ, ίσχυε, όπως αναφέρει η παράγραφος 3 του ίδιου άρθρου, το εξής: «Για την υπαγωγή στη ρύθμιση αυτή απαιτείται αίτηση του Προέδρου της ενδιαφερόμενης Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε., Τ.Α.Α. ή Αθλητικού Σωματείου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέσα σε δύο (2) μήνες από τη δημοσίευση του νόμου αυτού και καταβολή της πρώτης δόσης, μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του μήνα που λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης».
Το «κλειδί» της μεταγενέστερης υπαγωγής
Στον νόμο, όμως, υπάρχει πρόβλεψη και για όσους μεταγενέστερα επιθυμούν την υπαγωγή τους στις ευεργετικές διατάξεις του. Το «κλειδί» της υπόθεσης, που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ, βρίσκεται στην παράγραφο 4, πάντα του άρθρου 86, η οποία λέει: «Στη ρύθμιση της παραγράφου 1 και με τον ίδιο τρόπο καταβολής, μπορεί να υπάγονται και τα χρέη προς το Δημόσιο της παραπάνω κατηγορίας οφειλετών, που θα βεβαιώνονται μετά από φορολογικούς ελέγχους, ή αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων και θα αφορούν υποχρεώσεις φορολογικών περιόδων μέχρι και 30.6.2007. Για την υπαγωγή των χρεών αυτών στη ρύθμιση του παρόντος νόμου απαιτείται αίτηση του Προέδρου της ενδιαφερόμενης Π.Α.Ε., Κ.Α.Ε., Τ.Α.Α. ή Αθλητικού Σωματείου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., μέσα σε ένα μήνα από τη βεβαίωση των οφειλών αυτών. Μετά την υπαγωγή και των χρεών αυτών αναπροσαρμόζονται τα ποσά των δόσεων που είχαν καθοριστεί αρχικά και καταβάλλεται υποχρεωτικά το σύνολο της διαφοράς, που προκύπτει και αφορά τις ληξιπρόθεσμες δόσεις μέχρι την ημερομηνία καταβολής της δόσης που ακολουθεί την αναπροσαρμογή».
Όλα τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το δημόσιο δημιουργήθηκαν μέχρι τις 30/7/2007. Βεβαιώθηκαν σε ελέγχους του 2008 και 2009, αλλά εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια. Ο νόμος αναφέρει σαφέστατα ότι μπορούν να υπάγονται στην ρύθμιση τα χρέη των οφειλετών «που θα βεβαιώνονται μετά από φορολογικούς ελέγχους, ή αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων και θα αφορούν υποχρεώσεις φορολογικών περιόδων μέχρι και 30.6.2007».
Θα του κοστίσει κάτι παραπάνω
Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Την Άνοιξη του 2015 προβλέπεται η εκδίκαση των υποθέσεων του ΠΑΟΚ. Μόλις εκδοθούν οι αποφάσεις από τα διοικητικά δικαστήρια, λίγους μήνες μετά, η ΠΑΕ θα νομιμοποιείται να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στον νόμο Ορφανού, με την υποχρέωση καταβολής του πρωτογενούς κεφαλαίου (εν προκειμένου, 10,5 εκατ. ευρώ για τον ΠΑΟΚ) και του 20% των προσαυξήσεων (άλλα 4,4, εκατ.), όπως προβλέπεται για τους μεταγενέστερα υπαχθέντες. Δηλαδή, σύνολο, κοντά στα 15 εκατ. ευρώ, θα απαιτείται για την εξόφληση του χρέους, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου πρέπει να καταβληθεί με την ένταξη στην ρύθμιση και το υπόλοιπο σε δόσεις. Και αυτό διότι, παρήλθαν, ήδη, εφτά χρόνια από την εφαρμογή του νόμου και συγκεντρώθηκαν πολλές ληξιπρόθεσμες δόσεις, που θα είναι άμεσα απαιτητές. Θα του κοστίσει κάτι παραπάνω του Σαββίδη, αλλά θα έχει «καθαρίσει» τα πάντα.
Ο νόμος ισχύει μέχρι το 2017
Σημειώνουμε, επίσης, ότι υπάρχει μία νομική διαφωνία για το εάν θεωρείται βεβαιωμένο το χρέος μετά από τον έλεγχο, ή αφού τελεσιδικήσει στα διοικητικά δικαστήρια. Έως τώρα οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου ΥΠΟΙΚ θεωρούν βεβαιωμένο το χρέος μετά τον έλεγχο, αλλά αυτό δεν αποκλείει την κατάθεση αιτήματος από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την υπαγωγή στο νόμο, ακόμα και τώρα, για να τελειώνει ο Σαββίδης γρηγορότερα. Κι ας απορριφθεί. Δεν χάνει τίποτα η ΠΑΕ. Ούτως ή άλλως, με την έκδοση των αποφάσεων, η υπαγωγή θεωρείται δεδομένη. Διευκρινίζουμε, επίσης,  ότι είναι αδύνατη η ανάκληση του νόμου μέχρι την ολοκλήρωσή του το 2017, αφού έχουν υπαχθεί εταιρείες σ’ αυτόν και πληρώνουν δόσεις εδώ και χρόνια.
*Πηγή: arenafm.gr*

Παιδιά να ξεκινήσουμε από τα βασικά: Πρώτος φεύγει ο Ρανιέρι…!!

Ο Γιώργος Χελάκης, γράφει στο www.sport-fm.gr για το ποιός πρέπει να φύγει πρώτος, αλλά και για το ποιό είναι το σημείο εκκίνησης γι' αυτή την Εθνική...

Παιδιά να ξεκινήσουμε από τα βασικά: Πρώτος φεύγει ο Ρανιέρι…
Διαβάζω και ακούω να παραιτηθεί ο Σαρρής. Κουβέντες του θυμού και της απόγνωσης. Τις λένε, αυτοί που εκτιμούσαν – όπως κι εγώ – ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι, ήταν μια καλή επιλογή. Κακή ήταν η νοοτροπία του. Κακές ήταν οι παρέες του. Στην ΕΠΟ το κατάλαβαν κι έβαλαν δίπλα του τον Καραγκούνη, για να του κόψει τις κακές παρέες και συναναστροφές. Όλοι είπαμε «κάλλιο αργά, παρά ποτέ». Τα «χώσαμε» στον Σαρρή, αλλά δεχτήκαμε πως στην παρούσα φάση, η τοποθέτηση του Καραγκούνη, δίπλα στον Ρανιέρι ήταν η μόνη λύση.

Τώρα μετά τη ντροπή με τα Νησιά Φερόε, ο Σαρρής έγινε πάλι το εύκολο θύμα για να ξεσπάσει η οργή και η απόγνωση μας. Να φύγει ο Σαρρής, αλλά την Τρίτη παίζουμε φιλικό με την Σερβία. Να πάμε στα Χανιά, με προπονητή τον Ρανιέρι; Ν’ αναβάλλουμε το φιλικό ή να το κλείσουμε το μαγαζί επ’ αόριστο όπως έγινε με τα εγχώρια πρωταθλήματα; Να παραιτηθεί και ν’ αντικατασταθεί ο Σαρρής και να υπάρξουν απαντήσεις για όλα αυτά δεν προλαβαίνουμε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά. Πρώτος φεύγει ο Ρανιέρι. Ας πάει στο καλό και ας παιδευτεί η ΕΠΟ μαζί του για την αποζημίωση.

Κατά τα λοιπά, ισχύει η δήλωση του Τοροσίδη. «Έτσι όπως παίζουμε, δεν μπορούμε να κερδίσουμε, ούτε χωριό». Δήλωση καταστροφική. Γιατί όταν σε «παίζει» μέσα στην έδρα σου, μια ομάδα ερασιτεχνών, δεν ωφελεί να ψάχνεις γωνία στο δεκάρικο. Όσα ξέραμε κι όσα ζήσαμε δέκα χρόνια τώρα, τα ξεχνάμε. Εκείνες οι Εθνικές ομάδες, δεν υπάρχουν. Τώρα ξεκινάμε από τα βασικά. Πως νικάς στην έδρα σου, μια ομάδα από ψαράδες!...*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενα ματς… προσεχώς!!


Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά από την ήττα από τους Καταλανούς έχει να μάθει πολλά.

Ενα ματς… προσεχώς
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Η ήττα από την Μπαρτσελόνα μόνο καταδικαστική δεν είναι. Αντιθέτως, ήταν μία ήττα μέσα στο πρόγραμμα και παρατηρώντας την γενικότερη εικόνα δεν είδαμε πολλές διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Το παιχνίδι ήταν «άχαρο» και τα συμπεράσματά του θα φανούν τους επόμενους μήνες. Η Μπαρτσελόνα είναι μία πλήρης ομάδα. Οι Καταλανοί παίζουν για χρόνια μαζί, είναι «δεμένοι» μεταξύ τους και κάθε χρόνο προσθέτουν και από μία «πινελιά» στο ρόστερ τους. Οι «πράσινοι» από την άλλη πλευρά τώρα φτιάχνονται και έχουν να μάθουν πολλά από αυτό τον αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τους «εκνευρίσει». Αυτό δεν φαίνεται μόνο στην αποβολή του Αμπρίνες με δύο τεχνικές ποινές. Θα έλεγε κάποιος πως το παιδί εκνευρίστηκε και αποβλήθηκε. Δεκτό. Αυτό, όμως, δεν ισχύει στην περίπτωση του αντιαθλητικού του Τόμας στον Μπατίστα. Ηταν ένα χτύπημα που θα μπορούσε να τιμωρηθεί και με ντισκαλιφιέ. Αν κάνει τέτοια εγκληματικά φάουλ στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκα, στο Top 16 τι θα κάνει; Θα ανοίγει κεφάλια; Αξίζει, όμως, να σημειωθεί η επιλογή του Πασκουάλ να μην τον χρησιμοποιήσει στη συνέχεια της αναμέτρησης.
Η Μπαρτσελόνα, όμως, έχει μεγαλύτερο ροτέισον από τον Παναθηναϊκό. Εκεί κρίθηκε το ματς και αυτό φάνηκε. Οι Χουέρτας, Ολεσον, Αμπρίνες και Σατοράνσκι έδωσαν λύσεις και το ματς ξέφυγε για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε πολλά από την περιφέρειά του, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση (2/20 τρ.). Ο Διαμαντίδης σε αυτά τα ματς χρειάζεται άλλο ρόλο και λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Οι Γιάνκοβιτς και Παππάς είχαν εκλάμψεις, ενώ ο Γκιστ ακόμα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο.
Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι πιο «σφικτός». Ο Παναθηναϊκός έχασε την ενέργεια του στην άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Βελτίωσε την άμυνά του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα που «φτιάχνεται» να αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα την συνοχή, γεγονός που δεν έμεινε ανεκμετάλλευτο από τους «μπλαουγκράνα». Το Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός  είναι ένα παιχνίδι… προσεχώς που θα το δούμε τους επόμενους μήνες.

Πηγή: superbasket.gr

Χριστοδουλόπουλος: «Να κάνουμε νέα αρχή»

Στη νέα αρχή που πρέπει να κάνει η Εθνική, μετά την ήττα απ’ τους Νήσους Φερόε στάθηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τα τελευταία αποτελέσματα ως «σφαλιάρες» ενόψει της συνέχειας

Χριστοδουλόπουλος: «Να κάνουμε νέα αρχή»
«Σφαλιάρες» χαρακτήρισε τις τελευταίες ήττες της Εθνικής -με αποκορύφωμα αυτή απ’ τα Νησιά Φερόε- ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Ο 27χρονος διεθνής μέσος ανέφερε πως οι παίκτες δεν έκαναν αυτά που διέταξε ο προπονητής, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει νέα αρχή.

«Θα τολμήσω να το πω ότι για ακόμη μια φορά δεν κάναμε αυτά που μας είπε ο προπονητής μας. Αν πούμε ότι όλα αυτά είναι σφαλιάρες για να… κατεβάσουμε τα αφτιά θα αδικήσει και μας τους ίδιους. Ας το δούμε έτσι όμως. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Δεν είναι δικαιολογία αλλά δυστυχώς η πικρή αλήθεια».

Μόρας: «Βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας»

«Το χειρότερο βράδυ για μας. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Δεν ξέρω αν φτάνει μια συγνώμη», τόνισε ο Βαγγέλης Μόρας μετά το τέλος του αγώνα με τα Νησιά Φερόε.

Μόρας: «Βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας»
«Το χειρότερο βράδυ για μας. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Δεν ξέρω αν φτάνει μια συγνώμη», τόνισε ο Βαγγέλης Μόρας μετά το τέλος του αγώνα με τα Νησιά Φερόε.

«Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Κοιτάμε μπροστά και προσπαθούμε για το καλύτερο. Βγάλαμε τα μάτια μας μόνοι μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι χειρότερο από αυτό. Ο καθένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του. Να κοιτάξουμε τι έφταιξε» τόνισε στην κρατική τηλεόραση.

Ο Βαγγέλης Μόρας σχολίασε και την επίθεση στον Ζωγράφο:

«Δεν πρόκειται να βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Θέλω να σταθώ στη δική μας εικόνα. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε και μας πικραίνει. Να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γι’ αυτή την ομάδα. Εξαρτάται από μας όσοι θα είναι στην επόμενη αποστολή να προσπαθήσουν για το καλύτερο», κατέληξε…