Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ο Γιώργος Λυσσαρίδης στον Arena FM!!

Στο στούντιο του Arena FM 89,4 και στην εκπομπή του Περικλή Στέλλα φιλοξενήθηκε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Λυσσαρίδης. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη μίλησε για τον ΠΑΟΚ, το Ελληνικό ποδόσφαιρο και όλη την επικαιρότητα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το γεγονός πως έχει απομακρυνθεί από το προσκήνιο:
«Υπήρξα μέλος των κοινών επί 30 χρόνια. Είναι πάρα πολλά και πρέπει να διαδέχονται νέοι άνθρωποι με νέες εμπειρίες. Είμαι σε μια ευγενική αποστρατεία έχοντας κλείσεις κάποιους κύκλους. Τα παρακολουθώ όλα από απόσταση ασφαλείας».
Για την επίθεση στον διαιτητή Ζωγράφο:
«Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έχουν προηγηθεί πολλές επιθέσεις. Το ερώτημα είναι γιατί έχουν αποσιωπηθεί αυτές οι επιθέσεις. Νομίζω πως και τώρα θα υπάρξει η ίδια ένοχη σιωπή. Υπάρχει ένα ένοχο παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο που συμβαίνουν συνεχώς παρόμοια γεγονότα. Τα ίδια πρόσωπα, ή υποκατάστατα τους βρίσκονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για το πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο:
«Καμιά κυβέρνηση δεν θα έδινε αυτό το ελεύθερο αλλά δεν θεωρώ και τον εαυτό μου ικανό. Πλήρης αναγέννηση του τοπίου δεν μπορεί να υπάρξει με κανένα πρόσωπο που έμεινε έστω και ελάχιστα στο τοπίο. Πρέπει δυστυχώς να θυσιαστούν και αυτοί που αποτελούν την εξαίρεση. Αυτό που φαίνεται ως πολιτικό κόστος με λίγη προσοχή μπορεί να μετατραπεί σε πολύ όφελος. Δεν ξέρω γιατί δεν το έχουν αντιληφθεί οι προηγούμενοι».
Για το θέμα των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών:
«Επιτηδευμένα τείνει να εξαφανιστεί ένα θέμα. Αυτή τη σιωπή των πάντων την θεωρώ ένοχη. Ή υπάρχει πλήρης έλλειψη στρατηγικής ή υπάρχει λάθος στρατηγική. Δεν λέω πως φοβούνται όλοι αλλά φοβούνται όλοι οι υπολογίσιμοι. Στο όνομα της διαφύλαξης των συμφερόντων υπάρχει αυτή η στρατηγική της συγκάλυψης και μιας πλήρης υποκρισίας. Συνάντησα άτομα που έκαναν τον επαναστάτη ενώ υπήρχε υποτέλεια στους ισχυρούς».
Για την στάση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι ευγνώμονες γιατί αν δεν ήταν κ . Σαββίδης δεν θα ξέραμε σήμερα που θα βρισκόταν η ομάδα. Αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί. Από εκεί και πέρα η στρατηγική της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή η έλλειψη στρατηγικής οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε απώλεια χρημάτων και χρόνου. Ο ΠΑΟΚ ξεκινά τώρα από εκεί που θα μπορούσε να ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια».
Για τους λόγους που δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Ιβάν Σαββίδη:
« Ήταν πολύ τιμητική η πρόταση που έγινε από τον κ. Σαββίδη όπως και οι 4 συναντήσεις που είχαν γίνει. Είχα απέναντι μου έναν αποφασιστικό άνθρωπο, είχε ένα σχέδιο για τη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και μια γενικότερη συγκρότηση. Δεν ευοδώθηκε εκείνο το σενάριο γιατί πιστεύω πως όταν προτείνεται σε έναν άνθρωπο μια ευθύνη θα πρέπει πρώτον να έχει την αυτογνωσία να δει αν είναι ικανός να βρεθεί σε εκείνη την θέση αλλά και να αξιολογήσει και να δει αν θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις να πετύχει σε αυτά που θα αναλάβει. Για αυτούς τους λόγους είπα όχι. Το διοικητικό μοντέλο που είχε στο μυαλό του ο κ. Σαββίδης δεν ήταν αυτό που είχα εγώ στο μυαλό μου. Εγώ πίστευα σε μια ομάδα ανθρώπων μέσα από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Είχα διαλέξει επίλεκτα μέλη της οικογένειας της Θεσσαλονίκης και του ΠΑΟΚ».
Για τους χειρισμούς της τωρινής ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Η εύκολη κριτική δεν είναι πάντα και η σωστή. Είναι μια καινούρια περίοδος για τον ΠΑΟΚ και όλοι θα κριθούν όταν κλείσει ο πρώτος χρονικό κύκλος».
Για το διάστημα που ήταν πρόεδρος ο Ζήσης Βρύζας:
«Είχαν γίνει όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Εκείνα υποβίβασαν την εικόνα του ΠΑΟΚ. Σε αυτό βέβαια, δεν είναι κυρίως υπεύθυνος ο κ. Βρύζας. Από εκεί και πέρα ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και κάθε μεγάλης ομάδας πρέπει να επωμίζεται το βάρος της ευθύνης του. Θα πρέπει να αισθάνεται πως κληρονόμησε μια τεράστια ιστορία και θα πρέπει να την κληροδοτεί στους επόμενους ακέραια».
Για τον Πάμπλο Κοντρέρας:
«Ο ερχομός του Κοντρέρας, με τον Βιερίνια και τον Γκαρσία ήταν μια αγωνιστική έκλαμψη. Κάποιοι λένε ότι ακόμα και 2 από αυτούς να βρισκόντουσαν στην ομάδα να ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ο Κοντρέρας σαν μάνατζερ δεν ξέρω πως λειτουργεί, αν λειτουργεί σαν τους άλλους θα κάνει και θα λέει ότι θέλει. Ο ΠΑΟΚ σε 3 αγωνιστικές αγόρασε 58 ποδοσφαιριστές και περίπου 30.000.000 ευρώ ήταν χαμένα».
Για τα όσα βιώνει η ελληνική κοινωνία:
«Όλοι τα βιώνουν και είναι μια επώδυνη κατάσταση».
Για το θέμα των χρεών:
«Δεν μπορώ να αποδώσω κακή πρόθεση σε όσους υποσχέθηκαν. Σίγουρα υπήρχε λανθασμένη εκτίμηση ή υπερβολική αισιοδοξία. Από τη στιγμή που υπάρχει έλεγχος από την Τρόικα η σιγουριά για το αποτέλεσμα αγγίζει τα όρια της υποκρισίας. Συμφωνώ στον καταλογισμό των ευθυνών σε όσους έδωσαν υποσχέσεις. Δεν υπάρχει όμως ευθύνη και σε αυτόν που δέχεται τις υποσχέσεις χωρίς να έχει οργανώσει το σχέδιο του; Πρέπει να κρίνουμε τους πολιτικούς αλλά και να κάνουμε κριτική και να μοιράζουμε τις ευθύνες όπου πρέπει. Έχει τεράστιες ευθύνες ο πολιτικός κόσμος αλλά γιατί να αγνοήσουμε τη δική μας ευθύνη; Εμείς δεν τους ψηφίζουμε και εμείς δεν τους οδηγούμε να κάνουν αυτά που μας βολεύουν; Ας κάνουμε την αυτοκριτική μας έστω και αν το μερίδιο ευθύνης είναι μικρότερο».
Για την επόμενη κίνηση του Ιβάν Σαββίδη:
«Δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορο τον οποιοδήποτε το πώς δημιουργήθηκαν τα χρέη. Σίγουρα δεν μπορώ να προδικάσω την αντίδραση του κ. Σαββίδη. Ελπίζω να υπήρχε μια τέτοια στρατηγική. Πιστεύω πως θα γίνει μια νέα διαπραγμάτευση».
Για την πιθανότητα να ασχοληθεί ο Ιβάν Σαββίδης με την πολιτική:
«Αν μπορούσα να συμβουλεύσω τον Ιβάν Σαββίδη θα του έλεγα να μην ασχοληθεί με την πολιτική. Κάτω από την κατάρρευση την πολιτική του θα αναιρεθεί η όποια προσφορά του στον ΠΑΟΚ. Κατηγορηματικά θα τον συμβούλευα να μην ασχοληθεί. Είναι επικίνδυνο και σε καμιά περίπτωση επωφελές. Είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας αλλά δεν υπάρχουν ούτε θετικές ούτε αρνητικές ενδείξεις πως μπορεί να είναι μια εξαιρετική, πολιτική προσωπικότητα. Το να αναβιώσει την ιστορία του ΠΑΟΚ και το να γίνει συνένοχος στα θετικά της Θεσσαλονίκης μπορεί να τον αφήσει στην ιστορία. Το να ασχοληθεί με την πολιτική, αποκλείω την περίπτωση του να τον αφήσει στην ιστορία».
Για την έκτακτη συνεδρίαση μετά την επίθεση στον διαιτητή Ζωγράφο:
«Είναι η αποθέωση της υποκρισίας. Ξυλοκοπήθηκε δύο φορές ο Αριστείδης Σταθόπουλος αλλά επικράτησε Ομερτά. Πιστεύω πως το ίδιο θα γίνει και τώρα. Το ίδιο που έγινε στον κ. Μπάκα και στον κ. Κωσταντινέα. Δεν είδα την ΕΠΟ να παίρνει μέτρα. Η ΟΥΕΦΑ έχει κάποιους μετρητές για όλα τα πρωταθλήματα και στο σύνολο των χωρών η Ελλάδα είναι 302 δεύτερη. Στα εισιτήρια υπολειπόμαστε στην δεύτερη κατηγορίας της Τουρκίας και της Γ’ της Γερμανίας. Με αυτά θα ασχοληθεί ποτέ η ΕΠΟ; Όταν τα αγνοεί αυτά πως θα με πείσει πως η ευαισθησία της στο θέμα Ζωγράφου είναι αληθινή»;
Για τη σιωπή που κράτησε ο ΠΑΟΚ και τη ψήφο στον άνθρωπο που πρότεινε ο Ολυμπιακός ως πρόεδρο της Σούπερ Λίγκ:
«Ήταν βιασύνη ο ΠΑΟΚ να σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης όταν αρχικά δεν την είχε οργανώσει. Αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να βρεθεί σε μία ακραία αντίφαση. Θα ήθελα ο ΠΑΟΚ να είχε τον δικό του υποψήφιο ακόμα και αν είχε μονάχα τη δική του ψήφο. Οι όποιοι προβληματισμένοι θα ήταν και οι σύμμαχοι του. Δεν πρέπει να αποκαλύπτεις αμέσως τα σχέδια σου. Θα έπρεπε να υπάρχουν οργανωμένοι στόχοι, χρονοδιαγράμματα και όχι να απλά να θες να γίνεις ο χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Η δυναμική του ΠΑΟΚ είναι τέτοια που μπορεί να τον οδηγήσει στη πρώτη θέση. Από το 2004 στο 16μελές συμβούλιο της ΕΠΟ δεν υπάρχει ούτε ένας από τη Θεσσαλονίκη. Πότε θα πάρει πρωτοβουλία ο ΠΑΟΚ να ενισχύσει τη Θεσσαλονίκη σε τέτοια όργανα»;
Για την Θεσσαλονίκη:
«Η Θεσσαλονίκη γενικώς κινείται κάτω από ένα σύνδρομο πως πρέπει να γίνει πρωτεύουσα στη θέση μια πρωτεύουσας. Έπρεπε από καιρό η Θεσσαλονίκη να κοιτάξει το πώς θα εκμεταλλευτεί την περιοχή της αλλά αντί αυτών κυνηγάει μάγισσες. Οι τίτλοι από εφημερίδες πριν από 30 χρόνια είναι και σήμερα οι ίδιοι. Οι παράγοντες της Θεσσαλονίκης δεν έμπαιναν στον κόπο να επεξεργαστούν ένα σχέδιο ή γινόντουσαν δορυφόροι αυτού που κατήγγειλαν. Σίγουρα υπήρξαν και οι φωτεινές εξαιρέσεις. Οφείλει και η Θεσσαλονίκη να διεκδικεί αυτά που θέλει και εγώ αυτό δεν το βλέπω».
Για την παρουσία του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ:
«Η αλλαγή είναι εμφανής. Υπήρχε ευστοχία στην επιλογή του γιατί είναι ένας άνθρωπος ακέραιος, έντιμος, με εμπειρία από την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Θα τον κρίνουμε ως προπονητή στο τέλος της περιόδου. Προσδοκώ πως θα είναι ένας θετικός απολογισμός. Δεν πρέπει να κρίνουμε διαφορετικά έναν προπονητή ή έναν ποδοσφαιριστή κάθε Κυριακή. Περιμένω στο τέλος της περιόδου ο καθένας να εκλάβει αυτά που του αξίζουν. Η παρουσία του Στέφενς δεν είχε θετικό πρόσημο ενώ κουβαλούσε πάνω του μια μεγάλη καριέρα».
Για την έκτακτη συνάντηση του ΠΑΟΚ μετά από την ήττα με τον Παναθηναϊκό:
«Αν επεσήμανα σημάδια διοικητικής αρρυθμίας θα επιδίωκα μια συνάντηση χωρίς να δίνω αφορμές. Έχει να μάθει πολλά ακόμα ο κ. Σαββίδης για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν αρκούν τα λεφτά».
Για τον Τζακ Αγγελίδη:
«Ο κ. Αγγελίδης δεν είναι από την οικογένεια του ΠΑΟΚ και δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη. Βέβαια, οι άλλες ικανότητες του μπορούν να υπερκαλύψουν αυτή την αρνητική αφετηρία. Του έχω ευχηθεί καλή επιτυχία και από κοντά και γραπτά. Φτάνουν οι ατσίδες, οι επιτήδειοι και αυτοί που γνωρίζουν την πιάτσα, η ηρεμία του κ. Αγγελίδη δείχνει πως είναι πανέξυπνος».
Για το γεγονός πως δεν έχουν τιμηθεί από τον ΠΑΟΚ οι Κούδας και Σκαρτάδος:
«Πολλές φορές η σιωπή είναι η πιο σωστή απάντηση. Χθες και με τους δύο έπινα ούζο. Είναι υποχρέωση να τιμηθούν αυτοί οι άνθρωποι και όσοι άλλοι έγραψαν ιστορία στον ΠΑΟΚ. Με πληγώνει που δεν έχει βραβευτεί ειδικά ο Γιώργος. Στο κόσμο που γνωρίζει τη προσφορά τους δημιουργείται μια πικρία. Σε αυτούς που δεν γνωρίζουν αυτή τη ιστορία, οφείλουμε να τους τα διδάξουμε όλα αυτά».
Για όταν διεκδίκησε την προεδρία της Ελληνικής ομοσπονδίας:
«Τότε το κριτήριο της επιλογής ήταν κομματικό. Εγώ θα προτιμούσα το κομματικό καθεστώς από την σημερινή κατάσταση όπου υπάρχει ακόμα και ο χρηματισμός. Η υποψηφιότητα μου συγκέντρωνε στις 51 ψήφους τις 28. Στην επόμενη ψηφοφορία αντιστράφηκε ακριβώς το αποτέλεσμα. Τα 5 μέλη που άλλαξαν ήταν κορυφαία στελέχη κομματικών παρατάξεων. Δεν έχουν σημασία τα πρόσωπα αλλά οι νοοτροπίες και οι λογικές».
Για την πιθανότητα ο νεκρός στην Αμφίπολη να είναι ο Μέγας Αλέξανδρος:
«Μια τέτοια αποκάλυψη θα ήταν συγκλονιστική. Δεν θα θεωρούσα όμως μια τέτοια θεωρία ασφαλή. Θα περιμένω το σωστό αποτέλεσμα από τα κατάλληλα χείλη».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: