Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Χαντάνοβιτς: Ο κορυφαίος όλων των εποχών!!

Ο Σαμίρ Χαντάνοβιτς γράφει ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαιρο και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει  τις επιδόσεις και τα ρεκόρ του Σλοβένου που απλά δεν δέχεται γκολ από πέναλτι. Στην πρόσφατη αγωνιστική της Serie A η μπάλα στήθηκε για τρίτη φορά φέτος στα 11 βήματα από την εστία των Νερατζούρι και η κατάληξη ήταν ίδια. Ο 30χρονος πορτιέρε έπεσε σωστά και απέκρουσε. Τελευταίο θύμα του ήταν ο Λούκα Τόνι στον εντός έδρας αγώνα της Ιντερ με την Ελλάς Βερόνα ενώ είχαν προηγηθεί ο Μαρσέλο Λαρόντο της Τορίνο και ο Μάρκο Σάου της Κάλιαρι.
Μαζί με τα περσινά των Μάξι Λόπες στο ματς με την Σαμπντόρια και Αντόνιο Κασάνο με την Πάρμα, ο Χαντάνοβιτς έχει αποκρούσει 5 διαδοχικές εκτελέσεις, που συνιστά ρεκόρ όλων των εποχών στην Serie A. Από τη σεζόν 2013-14 μέχρι σήμερα έχει πιάσει τα 6 από τα 9 που του έχουν εκτελέσει, περισσότερα από κάθε άλλον τερματοφύλακα στα 5 μεγαλύτερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη.
Η... μισή Λάτσιο τον έχει δει να της στερεί γκολ από τη βούλα, αφού έχει σταματήσει δύο φορές τον Εντινσον Καβάνι (2) και τους Γκόραν Πάντεφ, Μάρεκ Χάμσικ ενώ ο Σαμουέλ Ετό είναι μοναδικός που κατάφερε να σκοράρει μετά την απόκρουση.
Με την επέμβαση στον Τόνι, ο Σλοβένος -τον οποίο έφτιαξε η Ουντινέζε- έφτασε τις 20 σε πέναλτι στην Serie A και πλέον βρίσκεται μόλις πέντε μακριά από το να γίνει ο πρώτος όλων των εποχών. Στο Νο1 βρίσκεται ο τεράστιος, Τζανλούκα Παλιούκα με 24, ενώ από κάτω του, την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Μαρκετζιάνι (18), Μόρο (15), Αντονιόλι (14). Ο Παλιούκα πάντως θεωρεί δεδομένο ότι ο Χαντάνοβιτς θα τον ξεπεράσει.

«Πιστεύω ότι σίγουρα θα σπάσει το ρεκόρ μου. Είναι μικρός και έχει πολλά χρόνια μπροστά του. Ο μέσος όρος του είναι ήδη καλύτερος από τον δικό μου» είπε ο πορτιέρε-θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου στο site του Gianluca Di Marzio. «Οι αποκρούσεις μου είναι περισσότερες λόγω των ηλικιών μας, όμως σύντομα θα με περάσει και σε αυτό. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και ο Χαντάνοβιτς είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας. Οπότε, όταν αυτό συμβεί, θα είναι τιμή μου να με ξεπεράσει».
Πέρα από το μελλοντικό Νο1 όλων των εποχών στην Serie A, ο Χαντάνοβιτς είναι αυτός που έχει πιάσει τα περισσότερα την τελευταία δεκαετία. Ακολουθούν οι αριθμοί των κορυφαίων.
20 Σαμίρ Χαντάνοβιτς
13 Ντιέγο Αλβες
11 Αντρές Πάλοπ
10 Ζούλιο Ζέζαρ
  8 Τέντι Ρίτσερτ
  8 Βίκτορ Βαλδές
  8 Στέφανο Σορεντίνο
  8 Μπερντ Λένο
  8 Στιβ Μανταντά
  8 Σεντρίκ Καρασό
  7 Αντρέα Καμπανιόλο
  7 Ρόμπερτ Γκριν
  7 Μισέλ Λαντρό
  7 Νικολάς Πενετό
  7 Αντρέα Κονσίλι
  7 Γιούσι Γιασκελάινεν
  7 Αντόνιο Μιράντε
  7 Τιμ Χάουαρντ
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: