Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

«Κρατάω επιφυλάξεις»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Απόστολος Οικονομίδης και μίλησε για την κατάσταση στον «Δικέφαλο» και το θέμα των χρεών.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το δάνειο που είχαν πάρει:
«Δεν υπήρχε άλλη λύση. Κάναμε συναντήσεις με τον Γιώργο Ορφανό, η ιστορία είχε πάει στα δικαστήρια και είχε παγώσει. Προχώρησε επί εποχής Ζαγοράκη μέχρι και σήμερα».
Για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε στον νόμο Ορφανού:
«Αν δεν είχαμε κάνει αυτή τη κίνηση ο ΠΑΟΚ δεν θα τελείωνε το πρωτάθλημα. Τηρούσαμε την ρύθμιση που υπήρχε και φτάσαμε μέχρι τον Ιούνιο του 2007 που παραδόθηκαν η διοίκηση. Από την ημέρα που ανέλαβε ο Ζαγοράκης δημιουργήθηκαν και άλλα χρέη. Εμείς είχαμε προβλήματα με θέματα δεσμεύσεων λογαριασμών. Μέχρι και που ανέλαβε ο κ. Σαββίδης υπήρχε πρόβλημα και υπάρχει ακόμα. Πριν από μερικούς μήνες που πήγα να πάρω κάποια χρήματα από κάποιον λογαριασμό μου το 50% ήταν δεσμευμένο. Από το 2007 που έφυγα μέχρι και σήμερα έχω προβλήματα με ένα θέμα που δεν έχει σχέση με εμένα. Όλο το χρέος Ζαγοράκη δεν πληρώθηκε από τον κ. Σαββίδη απλά ρυθμίστηκε. Πίσω από το όνομα του ΠΑΟΚ καλύπτονται πάρα πολλά πράγματα».
Για το αν θέλει να πληρώσει ο Σαββίδης:
«Πιστεύω πως ναι έχει την διάθεση να ξεκαθαρίσει. Διάβασα κάποια στιγμή ότι είναι σε θέση να εξοφλήσει το πρωτογενές κεφάλαιο. Κατά πόσο αν πουν ναι θα το κάνει, δεν μπορώ να το διαβεβαιώσω».
Για τη στάση της κυβέρνησης:
«Ανεξάρτητα το τι λέει η κυβέρνηση το θέμα είναι το τι κάνει ο ΠΑΟΚ. Έχουν παιχτεί διάφορα σενάρια και μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Είναι θέμα χειρισμού της ΠΑΕ και του Α.Σ. Τι είναι αυτό που δημιουργεί όλα τα προβλήματα εγώ δεν καταλαβαίνω. Με τις Ευρωεκλογές έγιναν πολλά και από το πουθενά ο κ. Ζαγοράκης έγινε Ευρωβουλευτής. Σήμερα δεν απαντάει και δεν λέει τίποτα. Δεν πρέπει να καλύπτονται κάποιοι πίσω από το όνομα του ΠΑΟΚ».
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει κάτι αλλά δεν το κάνει:
« Πίστευα πως αυτό το θέμα θα λυθεί μετά την δήλωση του κ. Σαββίδη. Υπάρχουν πολλά προβλήματα στη χώρα και είναι δύσκολο να βγει κάτι φωτογραφικά για τον ΠΑΟΚ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι τα χρέη του αλλά όλα τα προηγούμενα που έχουν γίνει με φέρνουν σε προβληματισμό. Περίμενα κάποια στιγμή μια παρέμβαση του ΠΑΟΚ που πάει πληρώνει και ξεκαθαρίζει την κατάσταση».
Για το αν έχει ευθύνη ο Α.Σ:
« Δεν μπορώ να πω πως έχει ευθύνη αλλά Α.Σ και ΠΑΕ πρέπει να συγχρονιστούν και να κάνουν τις ενέργειες που πρέπει. Το να πληρώσει ο ΠΑΟΚ χωρίς προσαυξήσεις πρώτη φορά το είχα πει εγώ».
Για τον τρόπο διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:
«Δεν θα ήθελα να πω κάτι πάνω σε αυτό και περιμένω κάποια πράγματα. Κρατάω κάποιες επιφυλάξεις για πολλούς λόγους».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: