Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Καραγκούνης: «Μην γκρεμίσουμε τόσο εύκολα ό,τι χτίσαμε με κόπο και αίμα»

Τι κι αν κρέμασε τα παπούτσια του; Σαν γνήσιος αρχηγός ο Γιώργος Καραγκούνης έκανε έκκληση στους παίκτες της Εθνικής να μην γκρεμίσουν ό,τι χτίστηκε με αίμα και κόπο τα προηγούμενα χρόνια!

Καραγκούνης: «Μην γκρεμίσουμε τόσο εύκολα ό,τι χτίσαμε με κόπο και αίμα»
Μολονότι ήταν φανερά πικραμένος με την οδυνηρή ήττα (0-1) της Εθνικής από τις Νήσους Φερόε, ο Γιώργος Καραγκούνης έδωσε το σύνθημα για ανασύνταξη.

«Όλα αυτό το χτίσαμε με κόπο και αίμα. Και τώρα πάμε να το γκρεμίσουμε σχετικά εύκολα. Θα πρέπει τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και όλοι να κοιτάξουν μπροστά. Πρέπει να έχουμε σωστή νοοτροπία και να βγάζουμε χαρακτήρα και εγωισμό στο γήπεδο», δήλωσε ο «τυπάρας» που πλέον έχει αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γιώργος Καραγκούνης:

«Ήταν ένα οδυνηρό αποτέλεσμα, η εικόνα μας τα λέει όλα. Χάσαμε και χάσαμε δίκαια. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Κάθε μετάβαση είναι δύσκολη, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο. Υπάρχουν κύκλοι στο ποδόσφαιρο, στις ομάδες, αλλά δεν γίνεται να κλείσει ένας τέτοιος με τόσο άσχημα αποτελέσματα.

Τα δύσκολα παιχνίδια είναι με τις θεωρητικά μικρές ομάδες. Αυτά τα παιχνίδια δίνουν προκρίσεις. Κάποιος που μπορεί να ακούει ίσως να θεωρεί ότι λέμε άσχετα πράγματα, αλλά από την εμπειρία μου έχω μάθει ότι πρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τέτοια παιχνίδια.

Σε τέτοιες βραδιές όλα φταίνε όταν χάνεις και μάλιστα με αυτό τον τρόπο. Δεν είναι της παρούσης να πούμε τι φταίει. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να δείχνουμε χαρακτήρα.

Δεν νομίζω ότι είναι θέμα αν υπάρχει ή όχι αγάπη στην ομάδα. Το βασικό είναι να βγάζουμε χαρακτήρα στον αγώνα. Αυτό είναι το πιο βασικό, ο χαρακτήρας και η νοοτροπία. Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο.

Μερικά πράγματα στην Ελλάδα λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι ό,τι καλύτερο ο ευγενικός τρόπος. Είναι εύκολο να βρίσκουμε να πούμε οτιδήποτε αλλά η προσωπικότητα πρέπει να βγαίνει στο γήπεδο. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο. Δεν λειτουργεί ο ευγενικός τρόπος.

Θέλει εγωισμό. Ακόμα και ο πιο απαισιόδοξος δεν θα περίμενε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να σέβεσαι την κάθε στιγμή, το κάθε λεπτό, την κάθε λεπτομέρεια. Πρέπει να δείχνουμε χαρακτήρα και σωστή νοοτροπία στο γήπεδο και να βγάζουμε εγωισμό.

Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα. Θα καθίσουμε, θα τα βάλουμε κάτω και θα αναλύσουμε την κατάσταση με πιο καθαρό μυαλό.

Και σε αυτό το παιχνίδι η συμπεριφορά του κόσμου ήταν πρωτόγνωρη. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε. Παρόλο που δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε δεν μας αποδοκίμασε. Με αυτά που κάνουμε τείνουμε να γυρίσουμε πίσω σε άλλες εποχές.

Τώρα που το ζω απ’ έξω βλέπω ότι ο κόσμος στεναχωριέται με τα αποτελέσματα. Ενδιαφέρεται πραγματικά για την ομάδα και γι’ αυτό στεναχωριόμαστε διπλά καθώς κάναμε μεγάλο κόπο για να τους φέρουμε κοντά την προηγούμενη δεκαετία. Όλα αυτό το χτίσαμε με κόπο και αίμα.

Και τώρα πάμε να το γκρεμίσουμε σχετικά εύκολα. Θα πρέπει τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να κοιτάξουν όλοι μπροστά. Κρίνονται σε κάθε παιχνίδι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: