Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ζουρνατζίδης: «Ο Ιβάν Σαββίδης θα αποφασίσει τον τρόπο εμπλοκής του στην ΚΑΕ»

Ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Τέλης Ζουρνατζίδης μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», για την πορεία του συλλόγου, την αναβολή με τον Παναθηναϊκό και την αγωνιστική κατάσταση, αλλά και το πώς προχωράει το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις για το αγωνιστικό τουλάχιστον κομμάτι. Για το κομμάτι της βίας και για την επιρροή που έχουν τα κρούσματα βίας είναι ξεκάθαρα τα δεδομένα και θέλει μεγάλη προσοχή από όλους. Δεν ξέρω αν μας συμφέρει η αναβολή. Αλλάξαμε το πρόγραμμα και ρίχνουμε το βάρος στο EUROCUP. Δεν ξέρω πότε θα γίνει ο αγώνας με τον ΠΑΟ και δεν υπάρχουν καθόλου κενές ημερομηνίες. Λογικά θα αναβληθεί ολόκληρη αγωνιστική, για να γίνει ο αγώνας. Δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση και αυτό είναι το πιο εφικτό. Είναι μία δύσκολη κατάσταση και ψάχνει λύση ο ΕΣΑΚΕ».

Τι είπε όμως για το EUROCUP και τις σκέψεις Μπερτομέου. «Όσο για το αν θα πηγαίνουν οι τρεις πρώτες ομάδες από το EUROCUP στην Ευρωλίγκα, δεν ξέρουμε ακόμη. Το καλοκαίρι είχε τεθεί θέμα με τον προκριματικό όμιλο. Είχαμε πει τότε σε δύο ή σε τρεις ομάδες από το EUROCUP να παίξουν οι τρεις πρώτες ομάδες. Οπότε θα γνωρίζουν και οι ομάδες τι μπάτζετ θα κάνουν. Παράδειγμα η Βιλερμπάν, Το εξετάζει σοβαρά η ULEΒ και είναι ένα θέμα που εξετάζεται. Ελπίζουμε να γίνει σύντομα και να δούμε περισσότερες ομάδες να πηγαίνουν στην Ευρωλίγκα μέσω της διάκρισης στο EUROCUP».

Όσο για το Σαββίδη και το μπάσκετ. «Είχαμε μία πολύωρη συζήτηση μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο με τον Ιβάν Σαββίδη. Παρόντες εγώ, ο Μπάνε Πρέλεβιτς και ο Νίκος Σταυρόπουλος. Του είπαμε κάποια πράγματα και μας ενημερώνεται συνέχεια. Βλέπει με πολύ καλό μάτι να βρίσκονται μπάσκετ και ποδόσφαιρο κάτω από την σκέπη και όλα τα σχετικά με την οικονομική κατάσταση στην ΚΑΕ αποτελούν αντικείμενο μελέτης των συνεργατών του. Το ενδιαφέρον του είναι δεδομένο και όταν έχει όλα τα στοιχεία, θα μας ενημερώσει για την απόφαση του ή να αλλάξει τη σχέση που υπάρχει ή να τεθεί ακόμα και θέμα εμπλοκής στην ιδιοκτησία. Σύντομα θα μας ενημερώσει και να θεωρείτε δεδομένο ότι ο Ιβάν Σαββίδης ενδιαφέρεται για το μπάσκετ, είναι κοντά μας και μας έχει βοηθήσει.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε πάρει επίπονες αποφάσεις με συγκεκριμένο πλάνο. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Πάντα προσβλέπουμε να έρθει ένας ιδιοκτήτης. Α δεν έρθει όμως έπρεπε να είμαστε σφιχτοί, να τακτοποιήσουμε τα χρέη και να δημιουργήσουμε ανταγωνιστική ομάδα με λίγα χρήματα. Αυτά είναι τα εχέγγυα μας, για να πάμε καλά, όταν έχει λεφτά ένας σύλλογος. Όταν έχει λεφτά σου μεγαλώνει η δεξαμενή των επιλογών. Το σκεφτικό και η φιλοσοφία είναι οι επιλογές μας να αποδίδουν το μεγαλύτερο δυνατό. Και λεφτά να μας έρθουν, θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και να μετράμε όλα τα χρήματα όπως και τώρα. Δε θα αλλάξουμε φιλοσοφία και δε θα πάμε σε καμία σπατάλη.

Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει την αξιοπιστία του και έρχονται συνέχεια προτάσεις από μάνατζερ, για να παίξουν μπάσκετ και να αλλάξουν την παρουσία τους λόγω φιλοσοφίας και ανάδειξης παικτών μέσα από την ομάδα. Ξέρουμε τι να κάνουμε και δε φοβόμαστε τις επιλογές μας», ξεκαθαρίζοντας ότι τα χρήματα δε θα αλλάξουν.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: