Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Σε θέση άμυνας ο Μπενίτεθ

http://www.sport24.gr/ast/cov/ra/rafa_2010_4_9_8_37_10_b.jpgΠαρά την έντονη φημολογία για αποχώρηση του Ράφα Μπενίτεθ από την Λίβερπουλ ο Ισπανός τεχνικός δεν πτοείται, κάνοντας τον προγραμματισμό του για τη νέα σεζόν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου, ο Μπενίτεθ αποτελεί τον πρώτο υποψήφιο για ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ίντερ σε πιθανή αποχώρηση του Μουρίνιο.

Η 7η θέση στην Πρέμιερ Λιγκ άφησε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τους "ρεντς" αυξάνοντας την αγωνία των φιλάθλων της για το μέλλον της ομάδας, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της Λίβερπουλ.

"Υπάρχει ένας θρύλος ότι η Λίβερπουλ δεν έχει κερδίσει πολλά τρόπαια και ότι έχουμε αποτύχει. Έχουμε κερδίσει τέσσερα τρόπαια. Η Λίβερπουλ παραμένει ανταγωνιστική. Δεν μπορούμε κάθε χρόνο να κατακτούμε τίτλους", ήταν η απάντηση του Μπενίτεθ.

Αναφορικά με το μπάτζετ της ομάδας ο Ισπανός τεχνικός τόνισε: "Ο προπονητής δεν έχει την απόλυτη δύναμη στην Αγγλία. Εξαρτάται από το μπάτζετ, από τον τεχνικό διευθυντή και τις διαπραγματεύσεις με τους παίκτες. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα χρήματα και πως λειτουργείς στην αγορά. Αν δείτε τα ποσά που παίρνουν οι παίκτες στην Τσέλσι και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αξίζουν 4 εκατ. λίρες το χρόνο: Όμπι Μίκελ, Μάικλ Όουεν, Καλού, Μπερμπάτοφ και Κάρικ.

Όταν η Πόρτσμουθ στον Κράουτς πρόσφερε περισσότερα χρήματα απ' ότι δίναμε εμείς και του υποσχέθηκαν θέση βασικού τότε έγινε πολύπλοκο το θέμα και δεν μπορούσαμε να τον κρατήσουμε. Κάποιοι λένε ότι έχουμε ξοδέψει 280 εκατ. λίρες. Αλλά έχουμε ξοδέψει 220 και έχουμε έσοδα 160 εκατ. λίρες από πωλήσεις παικτών
".

Κόντης:"Δεν υπάρχει μαύρη λίστα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ar/aris2_2009_9_26_22_41_30_b.jpgΟ εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον ΑΡΗΣ FM 92,8 όπου αναφέρθηκε εκτός από την χρονιά που ολοκληρώθηκε και τις κινήσεις που θα γίνουν εν όψει της νέας, στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, τους Κριστιάν Νασούτι και Μιχάλη Σηφάκη αλλά και τον ίδιο.Αρχικά έκανε ένα σχόλιο για τη χρονιά που πέρασε λέγοντας: "Γενικά, έμεινε η εντύπωση ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάτι περισσότερο, ιδιαίτερα στο Κύπελλο, αλλά και στα πλέι οφ. Φάνηκε πως αν δεν είχαμε χάσει τους βαθμούς με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, θα μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσει και την πρώτη θέση. Την επόμενη χρονιά, η ομάδα θα είναι πιο σοβαρή και με τις προσθήκες που θα γίνουν, θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό".

Για τις μεταγραφές και τις κινήσεις που πρόκειται να γίνουν σημείωσε: "Νομίζω ότι βαδίζουμε αρκετά καλά, γιατί έχουν εντοπιστεί αυτοί που θα έρθουν στην ομάδα. Ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτά τα θέματα τα διαχειρίζονται άνθρωποι που ξέρουν. Θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα είναι σοβαροί και θα προσφέρουν τα μέγιστα στην ομάδα".

"Δεν υπάρχει μαύρη λίστα"

Ερωτηθείς για το αν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει δώσει μαύρη λίστα στη διοίκηση σχετικά με κάποιους παίκτες απάντησε: "Αυτό με τη μαύρη λίστα είναι μια μεγάλη γελοιότητα. Δεν υπάρχει μαύρη λίστα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κάνουν ή δεν κάνουν. Απλώς αξιολογείς κάποια πράγματα, την απόδοση του παίκτη, τα χρήματα που παίρνει. Πολύ απλά, υπάρχουν αξιολογήσεις παικτών.

Σε όλες τις ομάδες υπάρχει αξιολόγηση. Υπάρχουν παίκτες που τους έχουμε πολλά χρόνια εδώ. Μπορεί να υπάρχει παίκτης που να μη φαίνεται, να μην το δείχνει, αλλά να θέλει να φύγει ή να μην κάνει για τον προπονητή".

Σχετικά με τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει ο προπονητής τους ποδοσφαιριστές του, είπε: "Το πρώτο παράδειγμα το είχαμε με τον Αμπρέου. Ο προπονητής είχε δει κάποια άλλα πράγματα και γι’ αυτούς τους λόγους έφυγε. Υπήρχαν θέματα που είχαν να κάνουν με την προπόνηση, για παράδειγμα, και όχι μόνο με την απόδοση στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους παίκτες".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Ρονάλντο Γκιάρο για ακόμη ένα χρόνο, είχε να πει: "Ο προπονητής είπε ότι θέλει να τον κρατήσουμε ως βασικό παίκτη, ως κομμάτι του βασικού κορμού της ομάδας. Είναι κάτι παραπάνω από ένας παίκτης που παίζει καλά. Παίζει ρόλο η συμπεριφορά του στα αποδυτήρια, τον ακούν οι συμπαίκτες του, είναι συνεπείς και, με άλλα λόγια, είναι ο παίκτης του προπονητή. Μπορεί να συμβάλλει πολύ στην ομάδα".

"Δύσκολη η παραμονή του Νασούτι"


Για την περίπτωση του Κριστιάν Νασούτι και την παραμονή του στον Άρη, τόνισε: "Δε θέλουμε να λέμε λόγια του αέρα. Είχαμε πει και πέρσι, ότι εκ των πραγμάτων ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να αποκτηθεί αυτός ο παίκτης με τη ρήτρα που υπάρχει. Αν ο ίδιος πείσει με την εικόνα του, τότε αρχίζουν και οι διαδικασίες για μείωση της ρήτρας. Σε αυτό βοηθά και η στάση του παίκτη που αν θέλει να μείνει, έχεις ένα διαπραγματευτικό ατού. Εμείς τον πήραμε με λίγα χρήματα, κάτω από 200.000 ευρώ και πιστεύουμε ότι αν βοηθήσει και ο παίκτης, θα έρθει και το αποτέλεσμα. Δεν είναι εύκολο να εκταμιεύσεις τέτοια μεγάλα ποσά, όπως αυτό που ζητά η Ρίβερ. Ακατόρθωτο δεν είναι. Εμείς προσπαθούμε.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής βοηθάει και έχει εκφράσει τη θέληση του να μείνει στον Άρη. Είναι στο χέρι του να δείξει και στην ομάδα του αυτό που θέλει".

Αναφορικά με άλλους παίκτες που ίσως αποκτηθούν και αν ο κ. Κούπερ κρίνει μόνο, σημείωσε: "Θα ήταν αστείο να λέγαμε ότι δεν έχει άποψη ο προπονητής. Όλες οι περιπτώσεις είναι θέματα του προπονητή. Ό, τι συμβεί, θα έχει συμβεί με την εισήγηση του προπονητή".

Επίσης αναφέρθηκε και στην προετοιμασία της ομάδας τονίζοντας και στην λογική που θα επικρατήσει στην διάρκειά της: "Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου. Η επίτευξη του μεταγραφικού σχεδιασμού θα έχει ολοκληρωθεί σίγουρα πριν την προετοιμασία κατά 90 τοις εκατό περίπου. Και μετά, όμως, θα υπάρξουν κάποιες προσθήκες της τάξεως του 10 τοις εκατό. Σου δίνει το δικαίωμα αυτό η UEFA. Το μεγαλύτερο τμήμα των μεταγραφών, όμως, θα είναι έτοιμο πριν την προετοιμασία".

"Όλες οι προτάσεις που θα γίνουν θα τις εξετάσουμε"

Σχετικά με κάποιες φήμες που θέλουν το Μιχάλη Σηφάκη στο στόχαστρο άλλων ομάδων, σχολίασε: "Όλες οι προτάσεις θα συζητηθούν και θα αξιολογηθούν. Δεν ξέρω καμία περίπτωση πρότασης, όμως, προς το παρόν για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή ή και κάποιον άλλον".

Για την περίπτωση κάποιων παικτών που δεν προσέφεραν το αναμενόμενο ή και το αντίστροφο είπε: "Όταν παίρνουμε έναν παίκτη, περισσότερο εκπλησσόμαστε όταν δεν προσφέρει, παρά όταν προσφέρει, γιατί εξάλλου αποκτούμε έναν παίκτη για να δώσει στην ομάδα και, επομένως, κάτι τέτοιο δεν εκπλήσσει.

Πάντως, μας ευχαρίστησε η απόδοση του Κάμπορα, ο οποίος, για όσους δεν το ξέρουν, στα τελευταία 5 παιχνίδια έπαιζε με 2 ενέσεις σε κάθε αγώνα. Είναι πολύ φιλότιμος, κάνει τα πάντα για την ομάδα και βγάζει αυτά που περιμέναμε όταν τον πήραμε. Γι' αυτό και ανανεώσαμε το συμβόλαιό του".

Στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη, τόνισε: "Το πιο σίγουρο είναι ότι σε θέμα αποδεσμεύσεων και συμβολαίων ό, τι γίνεται, γίνεται με την πολύ καλή και σοβαρή μελέτη του υλικού. Η ομάδα θα παρουσιαστεί σοβαρή και με το πρόσωπο που θέλει ο προπονητής".

Ρωτούμενος για το αν ο Αργεντινός τεχνικός είναι ικανοποιημένος γενικότερα και για το αν έχει καλή σχέση με τον ίδιο απάντησε: "Αυτά τα ακούω εδώ και πολλά χρόνια. Αρχίζουν από εμπάθεια και κάποια δημοσιεύματα που τα βλέπω και γελάω. Εδώ υπάρχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο που τα βλέπει όλα και γνωρίζει ότι τα πράγματα είναι αλλιώς από ότι τα παρουσιάζουν. Για όποιον δεν ξέρει έχω και άλλους τομείς που ασχολούμαι και έχω ξαναπεί ότι αν υπάρχει ένας προπονητής που θα κάνει την ομάδα να λειτουργεί όπως θέλει, μακάρι να το δω να γίνεται. Προσωπικά, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για ό, τι γίνεται ως τώρα".

Ανέλαβε την Ουντινέζε ο Γκουϊντολίν


Ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν Στον πάγκο της Ουντινέζε επέστρεψε μετά από 11 χρόνια και συγκεκριμένα από τη σεζόν 1998-99, ο Φραντσέσκο Γκουιντολίν. Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των "φριουλιάνι", Τζιαμπάολο Πότσο, με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό κανάλι "Sportissimo".

O Γκουιντολίν ο οποίος μέχρι πρότινος καθόταν στον πάγκο της Πάρμα, σύμφωνα με πληροφορίες υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ρονάλντο: "Μπορούμε να το πάρουμε"


Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με δηλώσεις του στην εφημερίδα "As", αναφέρθηκε στις πιθανότητες που έχει η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε πως αν προσπαθήσει όλη η ομάδα συνολικά μπορεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιβηρικής χερσονήσου να πάει μακριά...

"Δεν έχουμε κατακτήσει ποτέ το Κύπελλο και για το λόγο αυτό δεν είμαστε φαβορί, αλλά τα φαβορί δεν κερδίζουν πάντα. Με αυτή τη νοοτροπία θα πάω στη Νότια Αφρική. Φυσικά και θέλω να είμαι στην καλύτερη κατάσταση και να έχω καλή απόδοση. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, όπως κάνω πάντα, και στη Ρεάλ και στην Εθνική. Ειμαι σε καλή φόρμα, αλλά δεν κάνω θαύματα. Δεν έχει σημασία εγώ, αν η ομάδα είναι καλά, μπορούμε να πάμε μακριά και με αυτή τη νοοτροπία θα πάμε στο Μουντιάλ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο 25χρονος Πορτογάλος.

Ποινές για εννέα παίκτες στην Ελβετία με αφορμή το στήσιμο αγώνων

http://www.contra.gr/images/m/matchfixing_220510_m.jpgΕκτός ποδοσφαίρου για τουλάχιστον ένα χρόνο θα βρεθούν εννέα ποδοσφαιριστές ελβετικών ομάδων που σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας συμμετείχαν στο "στήσιμο" αγώνων. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας δεν περίμενε τις χρονοβόρες διαδικασίες και τις αποφάσεις των πολιτικών αρχών. Ενήργησε αυτοβούλως και τιμώρησε τους "ενόχους" με παραδειγματικές ποινές.

Στους πέντε εξ αυτών, οι οποίοι ανήκαν σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, επιβλήθηκαν ποινές χωρίς χρονικό περιορισμό. Παράλληλα ένας παίκτης της Τουν τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, ένας συμπαίκτης του κι ένα μέλος της Φρίμπουργκ τιμωρήθηκαν με δύο χρόνια, ενώ ακόμη ένας, ο οποίος ανήκε στη Βιλ, θα εκτίσει ποινή ενός έτους.

Όπως ανέφεραν πηγές από την Ομοσπονδία, οι δύο εξ αυτών προσέγγιζαν άλλους παίκτες για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του εκάστοτε αγώνα. Οι υπόλοιποι απλώς ενεργούσαν ως στρατιώτες-πιόνια, δεχόμενοι χρήματα για να βοηθούσαν στην ολοκλήρωση της παράνομης αυτής πράξης.

Τα ονόματα των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών προτιμήθηκε να μην δοθούν στη δημοσιότητα.

Συμπαίκτης του Ριβάλντο ο μικρός Ετό

http://www.sport24.gr/ast/cov/ri/rivaldo_2010_5_22_13_6_13_b.jpgΣυμπαίκτης του Ριβάλντο στο Ουζμπεκιστάν είναι και επίσημα ο μικρός αδερφός του Σάμουελ Ετό, που κατά το παρελθόν πέρασε και από την ομάδα του Άρη. το Ουζμπεκιστάν και την ομάδα Μπουνιοντκόρ θα συνεχίσει την καριέρα του ο 23χρονος αδερφός του Σάμουελ Ετό, Ντάιβιντ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος κατά την άφηξη του στην χώρα της Ασίας.

"Τα πηγαίνω καταπληκτικά. Έχω αρχίσει να μαθαίνω την γλώσσα εδώ πέρα και όλα μοιάζουν να πηγαίνουν περίφημα. Το γεγονός μάλιστα πως θα παίξω μαζί με τον Ριβάλντο είναι μοναδικό.

Κατά το παρελθόν πέρασα από την Μαγιόρκα, όπου δεν με έβαζαν να παίξω, την Μούρθια, έπαιξα στην Ουκρανία και την Ελλάδα (Άρης, Ηλυσιακός)".

"Μπάσιμο" για Φερνάντες ο Πανιώνιος


Από τη συνέντευξη Τύπου του Ντάριο Φερνάντες Την ευκαιρία να κάνει και πάλι δικό του τον Ντάριο Φερνάντες έχει ο Πανιώνιος, καθώς ο Αργεντίνος δεν θα μείνει στον Αρη και δεν προτίθεται να την αφήσει να πάει χαμένη. Ηδη οι "κυανέρυθροι" κινούνται για να αποτήσουν και πάλι τα δικαιώματά του και να χαροποιήσουν τον κόσμο τους.

Δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι ο Ντάριο Φερνάντες λατρεύεται σαν θεός στην Νέα Σμύρνη και είναι το απόλυτα αγαπημένο παιδί της εξέδρας. Απόδειξη και η πρόσφατη αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Αρη, όπου στο τέλος της ο παίκτης αποθεώθηκε από τους οπαδούς των "κυανέρυθρων", ενώ και ο ίδιος είχε φορέσει την φανέλα του Μανιάτη.

Ο Φερνάντες είχε φύγει για το Ισραήλ από την Νέα Σμύρνη, μόνο και μόνο γιατί η πρόταση της Μπεϊταρ ήταν τέτοια που δεν μπορούσε, ούτε ο ίδιος να την αρνηθεί, αλλά ούτε και ο Πανιώνιος. Τότε όμως τόσο ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, όσο και ο ίδιος ο παίκτης είχαν τονίσει ότι στο μέλλον θα ξανασυναντηθούν οι δρόμοι τους.

Βέβαια ισχυρός άνδρας της ομάδας της Νέας Σμύρνης πλέον είναι ο Γιώργος Κιντής, όμως η αγάπη του κόσμου για τον παίκτη είναι γνωστή και στον ίδιο. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρξει αμέσως συμφωνία του Φερνάντες με τον Πανιώνιο και να επιστρέψει στην αγαπημένη του Πλατεία που θα τον υποδεχτεί με... ενθουσιασμό. Αλλωστε και οπαδοί της ομάδας έχουν στείλει μήνυμα προς την διοίκηση, πως με μία πιθανή επιστροφή του Φερνάντες, η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας θα... εκτοξευθεί.

Έκλαψε ο Μουρίνιο


Ο Μουρίνιο στον πάγκο Στην αποκάλυψη πως μετά την πρόκριση της Ίντερ σε βάρος της Τσέλσι, στη φάση των "16" του Tσάμπιονς Λιγκ, έκλαψε προχώρησε ο τεχνικός των "νερατζούρι", Ζοσέ Μουρίνιο. "Όταν επέστρεψα στο "Στάνφορντ Μπριτζ", έκλαψα. Δεν είναι εύκολο όταν αφήνεις φίλους πίσω, με τους οποίους έχεις μοιραστεί πολλά πράγματα. Είναι κάπως μελαγχολικό. Στο Λονδίνο έκλαψα γιατί δεν σκέφτηκα στα 90 λεπτά πως έπαιζα απέναντι σε φίλους.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης αντιλήφθηκα πως η πρώην ομάδα μου ήταν εκτός διοργάνωσης. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, έτσι είναι η ζωή. Νιώθω ότι ένα κομμάτι του εαυτού μου ανήκει στην Τσέλσι. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη συναισθηματικά κατάσταση. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού της Ίντερ....

Παρελθόν Φερνάντες και Ορτίθ?


Ο Φερναντές μαρκάρει τον Σκόκο Δύο ακόμα ποδοσφαιριστές αποτελούν παρελθόν από τον Αρη. Ο λόγος για τον Χοσέ Ορτίθ που, έτσι κι αλλιώς, δεν είχε βοηθήσει καθόλου και τον Νταρίο Φερνάντες που παρά την αρχική πολύ καλή του εικόνα όπου είχε δείξει ότι θα μπορούσε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, τελικά δεν ανήκει στα πλάνα του προπονητή. Ο Αργεντίνος μέσος επιστρέφει στο Ισραήλ και ο Αρης δεν θα προσπαθήσει να ανανεώσει τη συνεργασία ή να τον αποκτήσει έναντι ενός μικρού ποσού, περίπου 150 χιλιάδων ευρώ, όπως αναφέρει το περσινό συμβόλαιο (σ. σ. ίσως καταλήξει στον Πανιώνιο).

Ο Κούπερ βρίσκεται στην Ισπανία θα έχει συνεχείς επικοινωνία και ενημέρωση. Αυτό που θα κάνουν πρωτίστως οι διοικούντες είναι να ιεραρχήσουν τις κινήσεις του. Όπως διαπιστώθηκε και με την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου με τον Ρονάλντο Γκιάρο για ακόμη ένα χρόνο. Πρώτα θα ξεκαθαρίσει το υπάρχον ρόστερ και μετέπειτα θα πέσει το βάρος στην ενίσχυση με την απόκτηση ικανών ποδοσφαιριστών. Λογικά την επόμενη βδομάδα θα ξεκαθαρίσουν πολλά όσον αφορά τους παίκτες που ήταν δανεικοί φέτος. Πέραν του Γκιάρο δεν υπάρχει άλλος παίκτης που να τελειώνει το συμβόλαιό του.

Για τον Νασούτι και τον Τζόνσον είναι δεδομένο πως ο Αρης θα παλέψει τις περιπτώσεις τους. Τους θέλει δικούς του και παρά τις δυσκολίες θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Πάντως πολύ δύσκολα θα ξεκαθαρίσουν γρήγορα οι συγκεκριμένες υποθέσεις είτε θετικά είτε αρνητικά. Για τον Αμερικανό έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις με τη Φούλαμ. Η εισήγηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τον Αμερικανό είναι θετική. Λεπτομέρειες για το που βρίσκεται η υπόθεση δεν έχουν γίνει γνωστές.

Πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολη η περίπτωση του 25χρονου επιθετικού. Η αγγλική ομάδα μπορεί να μην τον έχει στα πλάνα της για τη νέα αγωνιστική περίοδο ωστόσο για να παραχωρήσει τον παίκτη αξιώνει περίπου ένα εκατομμύριο. Όσο για τον Αντού είναι ακόμη ένα χρόνο δανεικός στους "κίτρινους" οπότε το πιθανότερο είναι να παραμείνει.

Στη συνέχεια θα πάρουν σειρά οι παίκτες που ναι μεν έχουν συμβόλαιο με την ομάδα ωστόσο δεν λογίζονται στις επιλογές του προπονητή για τη νέα αγωνιστική περίοδο είτε γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν αγωνιστικά είτε γιατί έχουν υψηλές αποδοχές...

Η προετοιμασία
Στις 20 Ιουνίου έδωσε ραντεβού ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ με τους παίκτες του. Τις πρώτες δύο μέρες θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις, ενώ στις 22 Ιουνίου η αποστολή θα αναχωρήσει για την Αυστρία. Εκεί θα παραμείνει μέχρι τις 5 Ιουλίου και θα δώσει τέσσερα φιλικά.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση της κυπριακής Ομόνοιας και στις 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στο ΓΣΠ φιλικό παιχνίδι. Μέχρι και το πρώτο παιχνίδι για το Europa League θα υπάρξουν κι άλλοι φιλικοί αγώνες εντός και εκτός συνόρων. Τα ονόματα των αντιπάλων θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στοιχεία σοκ από την Deloitte


Τσαλακώθηκε ο... πολυμετοχικός Παναθηναϊκός Εκτός από τις διοικητικές εξελίξεις οι οποίες "σημάδεψαν" το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την Παρασκευή παρουσιάστηκε στους μετόχους και η οικονομική ανάλυση της εταιρείας Deloitte, για τα επόμενα τρία χρόνια. Στα 182,7 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν οι ζημιές στο τέλος της τριετίας...

Σε ότι αφορά τα ελλείματα το βασικό σενάριο αναφέρει ότι το μέσο ταμειακό έλλειμα εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 26,3 εκατ. ευρώ. Τα σωρευμένα ελλείμματα για την τριετία υπολογίζονται στα 79,8 εκατ. ευρώ.

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, με συμμετοχής μίας ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι ανάγκες χρηματοδότησης για την περίοδο 2010-2013 μειώνονται σε 74,8 εκατ. ευρώ. Στη χειρότερη, οι ανάγκες χρηματοδότησης για την περίοδο 2010-2013 αγγίζουν τα 91,9 εκατ. ευρώ.

Το βασικό σενάριο το οποίο αφορά της ζημιές την τριετία ανέρχονται σε 32,9 εκατ. ευρώ ανά έτος. Οι σωρευμένες ζημιές δε, θα ανέλθουν στα 182,7 εκατ. στο τέλος της περιόδου 2012/13 (συμπεριλαμβανομένων ζημιών που έχουν σωρευτεί έως 30.6.2009).

Από εκεί και πέρα, αν δεν πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, τα ίδια κεφάλαια στο τέλος της περιόδου 2012/13 θα είναι αρνητικά και συγκεκριμένα στα 78,4 εκατ. ευρώ!

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι προκειμένου να καλυφθούν τα ταμειακά ελλείμματα των χρήσεων 2009/10 έως και 2012/13, θα απαιτηθεί ΑΜΚ μιας και η ΠΑΕ στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα έχει έλλειμα 10 εκατ ευρώ.

Σε ότι αφορά στο νέο γήπεδο, σε περίπτωση που αυτό λειτουργήσει το τελευταίο έτος της υπό εξέταση περιόδου (2012/13) δεν αναμένεται (με βάση το Βασικό Σενάριο) να αλλάξει σημαντικά τις ανάγκες χρηματοδότησης της ΠΑΕ, καθώς το 2010/11 θα απαιτηθεί εκταμίευση από την ΠΑΕ ύψους 4,8 εκατ. για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής στο κόστος κατασκευής.

Το 2012/13 θα υπάρχει επιπλέον θετική χρηματορροή ύψους 4,1 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία του γηπέδου. Η τελική επίδραση στην ΠΑΕ λόγω Γηπέδου θα είναι 0,7 εκατ. ευρώ (4,1 εκατ. ευρώ - 4,8 εκατ. ευρώ).

Η αποτίμηση
Οπως και στο έλλειμμα έτσι και στην αποτίμηση του 100% της αξίας της ΠΑΕ παρουσιάζονται τρεις διαφορετικές εκδοχές. Το 2008 είχε αποτιμηθεί 180-200 εκατ. ευρώ και τώρα η Deloitte ανακοίνωσε την αποτίμηση της ΠΑΕ, η οποία κατά μέσο όρο υπολογίζεται στα 107 εκατ. ευρώ.

Στην παρένθεση σας αναφέρουμε πρώτα την αξία κάθε μετοχής εξαιρουμένου του ποσοστού 10% που έχει βάσει νόμου ο ερασιτέχνης και δεύτερον την αξία κάθε μετοχής με το ποσοστό του ερασιτέχνη. Στην αποτίμηση της εταιρείας για τον Παναθηναϊκό αναφέρεται: κατώτερη τιμή: 98,5 εκατ. ευρώ (5,0-4,5 ευρώ κάθε μετοχή). Κεντρική τιμή: 107 εκατ. ευρώ (5,4-4,9 ευρώ). Ανώτερη τιμή: 115,6 εκατ. ευρώ (5,9-5,3 ευρώ).

«Να τιμήσει το συμβόλαιο ο Ζοσέ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/55916dd31c2ee9631f9181fa746987ff_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Μάσιμο Μοράτι βρίσκεται ήδη στη Μαδρίτη και αδημονεί το βράδι να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο ίδιος μίλησε για πολλά θέματα της Ίντερ και για τον Ζοσέ Μουρίνιο. ναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Εξέδρα» ο πρόεδρος των «Νερατζούρι»

Για την παρουσία της Ιντερ στον τελικό: «Σαν ένας άνθρωπος που είχε την τύχη να φέρει εις πέρας ένα καθήκον. Νιώθω υπέροχα με τον εαυτό μου και με την οικογένειά μου. Αλλά σκέφτομαι και την απίστευτη ικανοποίηση των οπαδών της Ιντερ, 45 χρόνια μετά την τελευταία μας επιτυχία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών».

Για τον Ζοσέ Μουρίνιο κι αν αποτελεί στοίχημα: «Είναι από τα κερδισμένα στοιχήματα των τελευταίων χρόνων, μαζί με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, έναν άνθρωπο που δεν ξεχνάω για όσα πρόσφερε στην ομάδα και τον αγαπάω πολύ. Αλλωστε, ο συγκεκριμένος προπονητής χάρισε στην Ιντερ τρία πρωταθλήματα.

Ο Μουρίνιο πραγματικά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, τόσο στο Καμπιονάτο όσο και στο Champions League. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει είτε νικήσουμε ή όχι την Μπάγερν. Αυτή είναι η άποψή μου».

«Από την Ισπανία υπάρχουν συνεχώς δημοσιεύματα που σχετίζουν τον Μουρίνιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι όμως ένα θέμα που δεν θέλω να αναλύσω, γιατί με ενδιαφέρει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, το Champions League. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι προσωπικά θα επιθυμούσα να σεβαστεί το συμβόλαιό του με την Ιντερ, που λήγει το 2012».

Για τον πατέρα του: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη φιγούρα του πατέρα μου, ενός ανθρώπου σημαντικού, έξυπνου και πρακτικού. Θυμάμαι τον απίστευτο επαγγελματισμό του Ελένιο Ερέρα, θυμάμαι μοναδικές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, από τον Ματσόλα μέχρι τον Κόρζο, από τον Φακέτι μέχρι τον Μπούργκνιχ, από τον Σάρτι μέχρι τον Ντομενγκίνι.

Ηταν η δεκαετία του '60 και η Ιταλία προσπαθούσε ακόμα να επουλώσει τις πληγές της από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια ατμόσφαιρα μαγική, με την Ιντερ να κάνει εκατομμύρια ανθρώπων να ονειρεύονται».

Για τον τελικό κι αν τελικά έρθει η Κούπα: «Δεν σκέφτομαι τους πανηγυρισμούς, επειδή είμαι προληπτικός. Θα είναι μια μορφή δικαίωσης, που όμως δεν θα με εμποδίσει να συνεχίσω, καθώς νικώντας σου έρχεται η όρεξη για περισσότερα. Επίσης θεωρώ ότι θα είναι ένα δώρο για όλους όσοι τόσα χρόνια έρχονται στο γήπεδό μας για να δουν την ομάδα και να τη στηρίξουν».

«Περιμένω να δω μια ομάδα λειτουργική που θα παίζει χωρίς φόβο, όπως ακριβώς έκανε στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι, αλλά και με την Μπαρτσελόνα. Ενα σύνολο ποδοσφαιριστών που γνωρίζει την αξία του, σέβεται τον αντίπαλο, αλλά δεν τον φοβάται, ακόμα και αν το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό».

Πρόταση στον Ανρί η Γουέστ Χαμ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6db3abc57ea8642706568a9637b8e438_L.jpg?1274505584?1274505584?1274505584Βόμβα μεγατόνων είναι έτοιμη να σκάσει η διοίκηση της Γουέστ Χαμ. Ο πρόεδρος των «σφυριών» Ντέιβιντ Σάλιβαν έχει κάνει μια δελεαστική πρόταση στον Τιερί Ανρί για να τον πείσει να επιστρέψει στην Αγγλία.

Ο Σάλιβαν είναι διατεθειμένος να φέρει τον άσο της Μπαρτσελόνα προσφέροντάς του πάνω από 7,5 εκατομμύρια λίρες για τα επόμενα δύο χρόνια προκειμένου να τον πείσει, τα οποία μεταφράζονται σε 75.000 λίρες την εβδομάδα. «Προσπαθούμε να φέρουμε μια επιθετική δύναμη στην ομάδα και θα θέλαμε τον Ανρί μαζί μας», τόνισε αρχικά.

«Ο σύλλογος μας έχει υποχρεώσεις, αλλά χρειάζεται έναν επιθετικό με ποιότητα και ικανότητες. Ο Ανρί εξακολουθεί να τα έχει αυτά και είναι από τους καλύτερους. Του έχω κάνει μια προσφορά που θα τον έκανε το πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία του συλλόγου. Πρόκειται για σοβαρή πρόταση», πρόσθεσε ο Σάλιβαν.

Η έλευση του Αβραάμ Γκραντ στον πάγκο της ομάδας έχει αυξήσει τις απαιτήσεις και με τον πρόεδρο να ξεκαθαρίζει: «Δεν πρόκειται να φύγουν περισσότεροι από δύο παίκτες της βασικής ενδεκάδας. Το πλάνο μας είναι να πουλήσουμε δύο, ίσως και μερικούς αναπληρωματικούς παίκτες και φέρουμε πέντε νέους. Δεν θέλουμε να αποδεκατίσουμε την ομάδα, αλλά να φτιάξουμε μια νέα και ανταγωνιστική».

ΠΑΟΚ-«Θέλει τον προπονητή της Μπράγκα»!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_aq7mUihmcD.jpgΟ Ζόρζε Κόστα φάνταζε μέχρι και σήμερα το ακλόνητο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, όμως ένα δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας «Record» άναψε φωτιές!Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας, ο «Δικέφαλος» βρίσκεται σε επαφές με τον τεχνικό της Μπράγκα, Ντομίνγκος Πασιέντσια!

Ο παλιός παίκτης της Πόρτο φέρεται μάλιστα να έχει έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ το ρεπορτάζ προχωράει περαιτέρω αναφέροντας πως το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι το οικονομικό.

Ο προπονητής της Μπράγκα είναι πιο ακριβός από τον Ζόρζε Κόστα, αφού έχει ρήτρα που φτάνει το 1.2 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τον Ζόρζε Κόστα, τονίζει ότι ο τεχνικός της Ολιανένσε δεν επιθυμεί αυτή τη χρονική στιγμή να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στο εξωτερικό…

Αναλυτικά το δημοσίευμα της «Record»:

«Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ βρίσκονται στην Πορτογαλία όχι μόνο για τον φιλικό αγώνα προς τιμήν του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αλλά και για να κλείσουν το νέο προπονητή της ομάδας μετά τη φυγή του Σάντος.

Το όνομα που ακούγεται έντονα είναι αυτό του Ζόρζε Κόστα, όμως ο προπονητής της Ολιανένσε δεν είναι και τόσο θετικός να δουλέψει στο εξωτερικό. Το πρόβλημα με τον Ντομίνγκος δεν είναι το ίδιο, αλλά το οικονομικό. Οι Έλληνες έχουν κάνει τις πρώτες επαφές μαζί του από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Την Δευτέρα, καθώς αύριο (23/5) διεξάγεται το φιλικό προς τιμήν του Κονσεϊσάο, θα πρέπει η ελληνική αντιπροσωπεία να ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο. Ο προπονητής της Μπράγκα έχει ρήτρα που φτάνει τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο Ντομίνγκος από την πλευρά του γνωρίζει για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, όμως θα πρέπει να έχει μία πολύ ελκυστική πρόταση για να εγκαταλείψει το έργο που ξεκίνησε πέρυσι με την Μπράγκα. Ο Ντομίνγκος θα ήθελε να συνδέσει το όνομά του με την πρώτη είσοδο της Μπράγκα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενδιαφέρον αποτελεί και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους της Μπράγκα στον τρίτο προκριματικό γύρο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα αποφασίσει ο Ντομίνγκος, καθώς ο πρόεδρος της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ, επιθυμεί να συνεχίσει το πλάνο του με τον ίδιο προπονητή»

"Γερμανός" ο Γιαννούλης

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/cc2b09c26d313d6dec7d121236b9b456_L.jpg?1274506232?1274506232?1274506232Κάτοικος Κολωνίας θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Κώστας Γιαννούλης. Ο πρώην παίκτης του Ηρακλή, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την τοπική ομάδα. Σημαντικές απολαβές περιλαμβάνει το συμβόλαιο του νεαρού άσου.Ο 22χρονος αριστερός μπακ μετέβη στη γερμανική πόλη και υπέγραψε στην ομάδα του Μίκαελ Μάιερ με τις ετήσιες αποδοχές του να ανέρχονται στο ποσό των 150.000 ευρώ συν μπόνους που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμα και το ποσό ολόκληρου του συμβολαίου του

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο Ηρακλής θα βάλει στα ταμεία του το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ για τη μεταγραφή του νεαρού άσου στη γερμανική ομάδα.

«Κλείνει» Επστάιν η ΑΕΚ?

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3f69d0d0706286f481582b11090ffc84_L.jpg?1274501504?1274501504?1274501504Μία «ανάσα» από την απόκτηση του Ντένις Επστάιν βρίσκεται η ΑΕΚ, αφού όπως όλα δείχνουν ο Γερμανός άσος θα μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή και αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην «Ένωση». Σενάρια με Μπλάνκο και Σταντάρ Λιέγης. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει τονίσει αρκετές φορές την αναγκαιότητα απόκτησης νέων ποδοσφαιριστών για την ενδυνάμωση του ρόστερ και όπως όλα φαίνονται τα ...έργα ξεκινούν με την απόκτηση του Ντέβις Επστάιν που αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον Ηρακλή και ακολούθως να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον «Δικέφαλο».
Ο 24χρονος Ντένις Επστάιν αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια με την φανέλα του «Γηραιού» και έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία, ενώ πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό ποδοσφαιριστή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επστάιν διεκδικεί το ποσό των 480.000 ευρώ και την ελευθέρας του από τον Ηρακλή.Πηγη gazzetta.gr

Πατέρας «Δέχθηκα πόλεμο λάσπης»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_qBNBlRs3Gs.jpgΤην παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπέβαλε ενώπιον του Δ.Σ. ο Νικόλας Πατέρας!

Την είδηση ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ο υπεύθυνος του προσωπικού γραφείου του Νικόλα Πατέρα, Στέφανος Ησαϊας, ο οποίος διάβασε στους δημοσιογράφους τη δήλωση-παραίτηση του Νικόλα Πατέρα.

Η επιστολή του Νικόλα Πατέρα κάνει μεταξύ άλλων απολογισμό της θητείας του, ευχαριστεί τους μετόχους και ιδιαίτερα τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ενώ αναφέρεται στον «πόλεμο λάσπης» που δέχτηκε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με την παρούσα επιστολή υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του προέδρου της ΠΑΕ όπως προβλέπει το καταστατικό και καθήκοντα προέδρου μέχρι την εκλογή νέου ασκεί από σήμερα ο α' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αντώνης Αντωνιάδης.

Η πρώτη δημόσια εμφάνισή μου μετά από χρόνια στον Παναθηναϊκό ήταν την 13η Απριλίου του 2008 όταν ο κόσμος που διαδήλωνε εκτός του γηπέδου της Λεωφόρου ήταν υπερπολαπλάσιος όσων βρίσκονταν στις κερκίδες.

Η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνισή μου ήταν στις 2 Μαΐου 2010 όταν ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απένειμα στον αρχηγό της ομάδας μας το Κύπελλο του Πρωταθλήματος και 60.000 και πλέον φίλαθλοι γιόρταζαν μέσα στο ΟΑΚΑ το νταμπλ.

Πριν από 22 μήνες παρέλαβα μία ομάδα χωρίς σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, με αρνητική ψυχολογία εν μέσω κλίματος δυσπιστίας και αβεβαιότητας, χωρίς καμία προστασία από το παρασκήνιο που την αδικούσε κατάφωρα τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα, σας παραδίδω μια ομάδα Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχο Ελλάδας, με ψυχολογία νικητή, με εξασφαλισμένη συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με παίκτες που ανέβασαν την αξία του Παναθηναϊκού, με τους φιλάθλους ενωμένους, ρεκόρ εισιτηρίων, έχοντας κερδίσει αγωνιστικά τη θέση και το σεβασμό που αξίζει ο Παναθηναϊκός.

Για αυτά εισέπραξα την αγάπη και την αναγνώριση του κόσμου του Παναθηναϊκού, ταυτόχρονα δέχτηκα ένα πόλεμο επικοινωνιακής λάσπης, από εκείνους που δεν ανέχονταν την επιτυχία του Παναθηναϊκού όσο αυτή δεν έριχνε νερό στο μύλο των προσωπικών τους φιλοδοξιών και σκοπιμοτήτων. Η λασπολογία αυτή εντάθηκε τους τελευταίους μήνες με την "προεδρολογία", με την δήθεν "κακή διαχείριση" και με τους "όρους που θα δεχτώ για να παραμείνω πρόεδρος".

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ και φυσικά το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για τη συνεργασία μας. Ευχαριστώ επίσης τους μετόχους που στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια που κάναμε να μεγαλώσουμε τον Παναθηναϊκό και ειδικά τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, που ήταν πάντα δίπλα μου παραγκωνίζοντας και αυτός το οικονομικό και προσωπικό κόστος όποτε χρειαζόταν.

Περισσότερο από όλους ευχαριστώ τους φιλάθλους μας για τη στήριξη και την αγάπη τους γιατί αυτή υπήρξε για εμένα η κινητήριος δύναμη για την προσπάθειά μου να πετύχουμε τους στόχους μας. Ελπίζω να δικαίωσα τις προσδοκίες τους και τους παρακαλώ να καταλάβουν ότι η παρουσία μου στα διοικητικά του Παναθηναϊκού υπόκειται στα όρια της προσωπικής αξιοπρέπειας και τους καλώ για το καλό του Παναθηναϊκού να στηρίξουν τον επόμενο πρόεδρο.

Έχω την πεποίθηση ότι η νέα διοίκηση θα συνεχίσει τον δρόμο των επιτυχιών και της εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία.

Φιλικά, Νικόλας Πατέρας Αθήνα 21 Μαΐου 2010"

Πέφτουν οι «τίτλοι τέλους» για τον Ραούλ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_jRd5phTxGb.jpgΟ 33χρονος επιθετικός πήγε την Παρασκευή (21/5) στα γραφεία των «μερένχες», συνοδεία του μάνατζερ του, Χινές Καρβαλιάλ, για να συζητήσει τις λεπτομέρειες για το «διαζύγιο» του και αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

Σύμφωνα με την «AS», η διοίκηση της Ρεάλ αποφάσισε τιμής ένεκεν να αποδεσμεύσει τον παίκτη, παρότι έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο, προκειμένου να διαπραγματευτεί ελεύθερος τη μεταγραφή του σε ομάδα της αρεσκείας του.

Πιθανότερος προορισμός για τον εμβληματικό αρχηγό της «βασίλισσας» θα είναι οι ΗΠΑ, καθώς οι Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης του έχουν κάνει μια πλουσιοπάροχη προσφορά.

Ο Διλμπέρης προπονητής στην Δ' Εθνική


O Παναγιώτης Διλμπέρης... Ο Παναγιώτης Διλμπέρης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και στα 37 του αλλάζει πόστο στο ποδόσφαιρο: Αναλαμβάνει προπονητής σε ομάδα της Δ' Εθνικής. Πιο συγκεκριμένα ανέλαβε προπονητής στον Εθνικό Γαζώρου και αντικατέστησε τον Γιάννη Γεωργιάδη.

Ο Εθνικός Γαζώρου αποφάσισε την περασμένη βδομάδα να χωρίσει με τον Γεωργιάδη ύστερα από τρία χρόνια συνεργασίας με τον Εθνικό, και συμφώνησε με τον 37χρόνο, πρώην τερματοφύλακα του Ηρακλή που μέχρι πρότινος ανήκε στον Αγροτικό Αστέρα. Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Μετά από εισήγηση του προέδρου, το διοικητικό συμβούλιο προχώρησε στην πρόληψη του νέου προπονητή κ. Παναγιώτη Διλμπέρη. Έχει την πλήρη και αμέριστη συμπαράστασή μας και του ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του".

Με Σίσιτς και Ραντοσάβλιεβιτς η Σλοβενία


Ο Μίρνες Σίσιτς με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς με την ΑΕΛ Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σλοβενίας Ματίαζ Κεκ "έκοψε" τέσσερις παίκτες από τους 30 της προεπιλογής για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής. Ωστόσο, στους 26 παραμένει ο Αλεκσάνταρ Ραντοσάβλιεβιτς της Λάρισας και ο Μίρνες Σίσιτς του ΠΑΣ Γιάννινα κι έτσι οι πιθανότητες να δώσουν το "παρών" στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της τετραετίας, αυξήθηκαν.

Ο Κεκ άφησε εκτός αποστολής τον τερματοφύλακα Γιαν Κόπριβετς της Γκαλίπολι και τον αμυντικό Αλεκσάνταρ Ταϊτσεβιτς της Κόπερ, οι οποίοι δεν έχουν καμία συμμετοχή στην εθνική, καθώς επίσης και δύο βετεράνους, τον Ντάρε Βρσιτς της Κόπερ και τον Μίραν Μπούργκιτς της ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Ετσι, οι 26 που συνεχίζουν την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι οι:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Σαμίρ Χαντάνοβιτς Ουντινέζε
Γιάσμιν Χαντάνοβιτς Μάντοβα
Αλεξάντερ Σέλιγκα Σπάρτα Ρότερνταμ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Μπόγιαν Τζόκιτς Κιέβο
Μάρκο Σούλερ Γάνδη
Μπόστιαν Σέζαρ Γκρενόμπλ
Μπράνκο Ίλιτς Λοκομοτίβ Μόσχας
Ματέι Μάβριτς Κόμπλεντς
Ντέγιαν Κελχάρ Σερκλ Μπριζ
Ελβεντίν Τζίνιτς Μάριμπορ
Μίσο Μπρέτσκο Κολονία
Σουάντ Φιλέκοβιτς Μάριμπορ

ΜΕΣΟΙ
Αντραζ Κιρμ Βίσλα Κρακοβίας
Αντρέι Κόματς Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ρενέ Κρχιν Ίντερ
Μίρνες Σίσιτς ΠΑΣ Γιάννινα
Ντάριαν Μάτιτς Ραπίντ Βουκουρεστίου
Ντάλιμπορ Στεβάνοβιτς Φίτεσε
Ρόμπερτ Κόρεν Γουέστ Μπρομ
Αλεκσάνταρ Ραντοσάβλιεβιτς Λάρισα
Βάλτερ Μπίρσα Οσέρ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Μιλιβόγε Νοβάκοβιτς Κολονία
Ζλάτκο Ντέντιτς Μπόχουμ
Ζλάταν Λιουμπίγιανκιτς Γάνδη
Νέιτς Πέτσνικ Νασιονάλ
Τιμ Μάταβζ Γκρόνινγκεν

Η Σλοβενία έχει κληρωθεί στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αλγερία.

"Ροσονέρι" μέχρι το 2011 ο Ιντσάγκι


Ο Πίπο Ιντσάγκι πανηγυρίζει το υπ αριθμόν 300 γκολ του Δεν αλλάζει... γειτονιά ο Φιλίπο Ιντσάγκι. Ο έμπειρος επιθετικός ανανέωσε γι' άλλον ένα χρόνο το συμβόλαιο του με τη Μίλαν, γεγονός που τον διατηρεί στο δυναμικό των "ροσονέρι" για 10η συνεχόμενη χρονιά. Ο 36χρονος, πλέον, Ιντσάγκι υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και λίγο αργότερα ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου: "Η Μίλαν ανακοινώνει πως ο ποδοσφαιριστής Φιλίπο Ιντσάγκι ανανέωσε τη συνεργασία του μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011".

Ο "Πίπο", σύμφωνα με τα ιταλικά δημοσιεύματα, βρέθηκε πολύ κοντά στην Πάρμα, αλλά ο Αντριάνο Γκαλιάνι χειρίστηκε προσωπικά την υπόθεση και κράτησε τον παίκτη στο Μιλάνο.

1959-60: Η 25η αγωνιστική σαν σήμερα


Ο Ανδρέας Σταματιάδης άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ 22 Μαϊου 1960... Οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας οδήγησαν πάλι σε "κολοβή" αγωνιστική το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια.
Σαν σήμερα η ΑΕ Νίκαιας παίρνει μαζί της στην Β' Εθνική τον Μέγα Αλέξανδρο Κατερίνης, νικώντας τον με 3-2.
Τα σημαντικά παιχνίδια έγιναν στις 12 Ιουνίου, με την ΑΕΚ να νικά τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με κεφαλιά (!) του Σταματιάδη, και να κάνει το πρωτάθλημα υπόθεση για δύο.
Ο Παναθηναϊκός περνάει δύσκολα με τον Πανιώνιο, αλλά νικά με γκολ του αριστερού μπακ του, Γιώργου Ανδρέου στο 90'! Το παιχνίδι έγινε στη Λεωφόρο, μετά από πρόταση του Παναθηναϊκού και αποδοχή του Πανιωνίου, κάτι που όμως δεν άρεσε στις άλλες ομάδες!
Η νίκη του Παναιγιάλειου επί του Αρη, βάζει φωτιά στην ουρά για την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί.

Ο Ηρακλής απολύει τον Πάνο Μάρκοβιτς και μέχρι το τέλος της σεζόν αναλαμβάνει υπηρεσιακός ο βοηθός του Ιάκωβος Μαγουλάς.

  • Μετά από 25 αγωνιστικές η βαθμολογία ήταν:
    (Συνυπολογίζουμε και τα παιχνίδια που έγιναν μετά αρκετές μέρες, ώστε να έχουμε την εικόνα της αγωνιστικής, έστω και αν ημερολογιακά η βαθμολογία ήταν διαφορετική)
    ΑΕΚ 67
    Παναθηναϊκός 64
    Ολυμπιακός 59
    Απόλλων Αθηνών 56
    Αρης 53
    Δόξα Δράμας, ΠΑΟΚ και Ηρακλής 51
    Πανιώνιος 50
    Προοδευτική 48
    Εθνικός Πειραιά 47
    Απόλλων Καλαμαριάς 45
    Παγκορινθιακός 44
    Παναιγιάλειος 43
    Μ. Αλέξ. Κατερίνης 38
    ΑΕ Νίκαιας 33

    Ας δούμε αναλυτικά τα οκτώ φύλλα αγώνα...

  • Κυριακή 22.05.1960, 17.00
    Παγκορινθιακός - Εθνικός Πειραιά 1-1
    Γήπεδο: Στρατοπέδου Κορίνθου
    Εισιτήρια: 1829
    Διαιτητής: Γιάννης Κορκίδης (Αθήνα)
    Γκολ: 13' σουτ Μιχαλάκης - 75' σουτ Σιδέρης.
    Παγκορινθιακός (Γαβριήλ Γαζής): Χατζής, Γιαννακούλιας, Μήττας, Πατριαρχέας, Τασίνος, Νέζης, Αδαμαντίδης, Μαντάς, Κόης, Μιχαλάκης, Κόλλιας.
    Εθνικός Πειραιά (Ετόρε Τρεβιζάν): Δρακόπουλος, Κλικόπουλος, Πέστροβας, Κοζομπόλης, Γιαννίτσας, Τσερεγκώφ, Σιδέρης, Γράφας, Μελισσιάνος, Σπαθούλας, Γεωργούλης.

  • Κυριακή 22.05.1960, 17.00
    ΑΕ Νίκαιας - Μ. Αλέξ. Κατερίνης 3-2
    Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
    Εισιτήρια: 799
    Διαιτητής: (Αγνωστο μικρό όνομα) Ρηγόπουλος (αγνώστου συνδέσμου)
    Γκολ: 15' σουτ Κοσμίδης, 40' σουτ Μπάλκος, 65' σουτ Γιαννακός - 48' πέναλτι Β. Καραφουλίδης (Καραουλάνης από Σκαραμαγκά), 70' σουτ Ορφανίδης.
    ΑΕ Νίκαιας (Αλέκος Χατζησταυρίδης): Μάλλης, Λούμος, Σπετσιέρης, Σκαραμαγκάς, Φλωρέντζος, Δημητριάδης, Αναστασιάδης, Γιαννακός, Γιαγτζόγλου, Κοσμίδης, Μπάλκος.
    Μ. Αλέξανδρος Κατερίνης (Λέοπολντ Ρες): Δρανδάκης, Κεφαλίδης, Θ. Κυζίρογλου, Καρανταγλίδης, Β. Καραφουλίδης, Καρπούζας, Ορφανίδης, Ταξίδης, Μπίκας, Καραουλάνης, Τόνας.

  • Κυριακή 22.05.1960, 17.00
    Ηρακλής - Δόξα Δράμας 1-1
    Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
    Εισιτήρια: 2861
    Διαιτητής: Βαγγέλης Βερναρδάκης (Πειραιάς)
    Γκολ: 84' κεφαλιά Ράμμος - 40' κεφαλιά Χατζημιχαήλ.
    Ηρακλής (Ιάκωβος Μαγουλάς): Καραπατής, Μπερεδήμας, Παπαθανασίου, Θ. Χασεκίδης, Ράμμος, Τσίγκος, Ιωαννίδης, Λιάρος, Μπέλλης, Τουμπέλης, Κιλιάφης.
    Δόξα Δράμας (Δημήτρης Παπαρσενίου): Διονυσιάδης, Νικολαϊδης, Ανδρεάδης, Κοτρίδης, Γεωργιάδης, Πιστικός, Ν. Λουκανίδης, Ναλμπάντης, Χριστοφορίδης, Ιωάννου, Χατζημιχαήλ.

  • Κυριακή 12.06.1960, 17.30
    Απόλλων Αθηνών - Απόλλων Καλαμαριάς 4-1
    Γήπεδο: Νίκος Γκούμας
    Εισιτήρια: 532
    Διαιτητής: Αχιλλέας Γραμματικόπουλος (Πειραιάς)
    Γκολ: 16' σουτ Γ. Καμάρας, 30' σουτ Γ. καμάρας, 56' σουτ Μαστρακούλης, 62' σουτ Χολέβας - 59' αυτογκόλ Μπεχράκης.
    Απόλλων Αθηνών (Μιχάλης Στράτος): Διαμαντούλης,, Μαυρόπουλος, Μπεχράκης, Α. Καμάρας, Μουστάκας, Σκορδάς, Χολέβας, Γ. Καμάρας, Σεραφείδης, Σανιόγλου, Μαστρακούλης.
    Απόλλων Καλαμαριάς (Νίκος Αγγελάκης):Ξαρχάκος, Μαλιόγλου, Π. Σακελλαρίδης, Μαυρόπουλος, Σαλαπασίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Θ. Παπαδόπουλος, Κυπριανίδης, Νιφαδόπουλος, Αβραμίδης, Μυταριώτης.

  • Κυριακή 12.06.1960, 17.30
    Ολυμπιακός - ΑΕΚ 0-1
    Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
    Εισιτήρια: 20876
    Διαιτητής: Μανουέλ Μάρτιν Ασένσι (Ισπανία)
    Γκολ: 64' κεφαλιά Σταματιάδης
    Ολυμπιακός (Τζίνα Κίριλ Σιμονόφσκι): Θεοδωρίδης, Ξανθόπουλος, Ρωσσίδης, Στεφανάκος, Λαιμός, Γκαβέζος, Κοτρίδης, Σιδέρης, Κ. Παπάζογλου, Ψύχος, Υφαντής.
    ΑΕΚ (Λούκας Χάρι Αουρέντνικ): Σεραφείδης, Μαρδίτσης, Βερνέζης, Αναστασιάδης, Σοφιανίδης, Πολύζος, Παπαοστόλου, Πετρίδης, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Αμπος.

  • Κυριακή 12.06.1960, 17.30
    Παναιγιάλειος - Αρης 2-0
    Γήπεδο: Αιγίου Δημοτικό
    Εισιτήρια: 1328
    Διαιτητής: Μανώλης Πανάκης (Αθήνα)
    Γκολ: 52' σουτ Σοφιανός, 78' σουτ Χαλκιάς
    Παναιγιάλειος (Δημήτρης Κόλλιας): Θεοδώρου, Ζουμπούλης, Γρηγοριάδης, Νικολαϊδης, Μαργαρίτης, Καρακατσάνης, Χαλκιάς, Χαλδαιάκης, Ζευγώλης, Αγγελίνας, Σοφιανός.
    Αρης (Σβέτισλαβ Γκλίσοβιτς): Πετράκης, Νανάκος, Παπαδόπουλος, Γρηγοριάδης, Γιαννακόπουλος, Τριανταφύλλου, Χατζηκώστας, Παπουτσόπουλος, Καλλιοντζής, Πασχαλίδης, Σπανόπουλος.

  • Κυριακή 12.06.1960, 17.30
    Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 0-1
    Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης
    Εισιτήρια: 9118
    Διαιτητής: Ζόραν Γελένκοβιτς (Σερβία)
    Γκολ: 90' σουτ Ανδρέου
    Πανιώνιος (Γιάννης Χέλμης): Σώχος, Χρήστου, Καζαντζίδης, Π. Παπουλίδης, Μαυρίδης, Ερμείδης, Χάιτας, Σαραβάκος, Καρράς, Χρονόπουλος, Γ. Γιαννακόπουλος.
    Παναθηναϊκός (Αντώνης Μηγιάκης): Βουτσαράς, Τζουνάκος, Λινοξυλάκης, Αγγελόπουλος, Ανδρέου, Νεμπίδης, Θεοφάνης, Δομάζος, Μπενάρδος, Παπαεμμανουήλ, Πανάκης.

  • Κυριακή 12.06.1960, 17.30
    ΠΑΟΚ - Προοδευτική 2-1
    Γήπεδο: Τούμπας
    Εισιτήρια: 2021
    Διαιτητής: Γιάννης Καλοφυσούδης (Αθήνα)
    Γκολ: 29' σουτ Χαβανίδης, 53' σουτ Μουρατίδης - 35' σουτ Σουρούνης
    ΠΑΟΚ (Ζάρκο Μιχάιλοβιτς): Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Μαργαρίτης, Κεμανίδης, Κερμενίδης, Σεκερτζής, Μουρατίδης, Νικολαϊδης, Χαβανίδης, Κατηκαρίδης, Συμεωνίδης.
    Προοδευτική (Γιούρκας Σεϊταρίδης):Αναστασιάδης, Φίλιος, Χ. Βεργίδης, Γεωργιτσάκης, Γερμενής, Βαραμέντης, Σουρούνης, Μπέσης, Δαούτης, Μητώσης, Χριστοφίδης.
  • Απογοητευμένος και πικραμένος...


    Αποφασίζει ο Κόκκαλης Απογοητευμένος και πικραμένος εμφανίστηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» δήλωσε ευθέως ενώπιον των υπόλοιπων μελών πως δεν επιθυμεί να συνεχίσει στο «τιμόνι» της εταιρείας υπό αυτές τις συνθήκες ενώ στο σύνολο του Τύπου την Παρασκευή παρουσιάζονται όλα όσα είπα στα μέλη του ΔΣ.

    «Κουράστηκα. Κουράστηκα να είμαι μόνος μου. Να δίνω μόνος μου και να τα ακούω κιόλας. Οταν ανέλαβα το 1993 σε μια δύσκολη εποχή για τον Ολυμπιακό κάναμε κάποια πράγματα, πήραμε παίκτες, κάναμε αθλητικές εγκαταστάσεις, τον Ρέντη και το Καραϊσκάκη, και τώρα έχω φτάσει στο σημείο να ακούω 'κοίτα πώς κατάντησες τον Ολυμπιακό'. Εγώ είμαι μόνος μου. Οι άλλοι (σ.σ. ο Παναθηναϊκός) είναι τέσσερις μπροστά και έξι-επτά ακόμη. Δεν είναι ότι δεν έχω τη δυνατότητα, αλλά δεν θέλω να βάζω πάντα μόνος μου».

    «Οποιος θέλει να έρθει, ας έρθει. Και να γίνει αντιπρόεδρος, πρόεδρος. Εμένα δεν με πειράζει, δεν έχω πρόβλημα να μείνω και απλός φίλαθλος του Ολυμπιακού. Θα κάνουμε γενική συνέλευση (σ.σ.: βάσει νόμου πρέπει να προκηρυχθεί 22 μέρες νωρίτερα, εξ ου και προέκυψε η 14η Ιουνίου) και θέλω να κοιτάξετε κι εσείς να έρθουν άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν. Να βάλουν χρήματα».

    Η αποτίμηση
    Μια εταιρεία έκανε αποτίμηση της ΠΑΕ στα 70 εκατομμύρια ευρώ και μια άλλη στα 120 εκατομμύρια. Αυτά είναι υποκειμενικά, γι' αυτό και θα κάνουμε αποτίμηση και με τρίτη εταιρεία. Αν μείνουμε όπως ήμασταν, όσα έσοδα θα έχουμε τόσα θα είναι και τα έξοδά μας. Για το διάστημα που μεσολαβεί υπάρχει μηχανισμός που θα τρέξει κάποια πράγματα, άλλωστε ο κύριος Μπάντοβιτς δεν έχει παύσει».

    Tα λάθη
    «Φέτος κάναμε λάθη. Ο κόσμος φωνάζει και τον καταλαβαίνω, αλλά δεν γίνεται να απαξιωθούν τα πάντα. Πρέπει να παραδεχτούμε τα λάθη που κάναμε. Μη λέμε ότι μας φταίει όμως το ένα και το άλλο ή η διαιτησία. Με τα Γιάννενα νικούσαμε 2-0 και φάγαμε δύο γκολ στο τέλος, ποιος μας έφταιγε; Λέμε για τον Μήτρογλου που τον έκοψε ο διαιτητής, αλλά και οι άλλοι μπορούν να πουν για το γκολ που ακυρώθηκε στο πρώτο ματς. Δεν ήταν αυτό το πρόβλημα».

    Ο διάλογος με τον Σάββα και οι Αγγελόπουλοι...
    Ο Σάββας Θεοδωρίδης πήρε τον λόγο στο Δ.Σ. και είπε αρκετά πράγματα σε έναν διάλογο με τον Σωκράτη Κόκκαλη. «Νομίζω ότι χρειαζόμαστε έναν προπονητή-εργάτη. Σαν τον Βαλβέρδε ή τον Σάντος. Οπως το 1996 με τον Μπάγεβιτς, που πήρε νέα παιδιά Ελληνες, σαν τον Γιαννακόπουλο και τους άλλους, και έφτιαξε μια σπουδαία ομάδα. Ελληνική. Υπάρχουν θησαυροί στην Ελλάδα. Να αφήσουμε στην άκρη τους μάνατζερ και τις προτάσεις τους», είπε ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού.

    Για τα διοικητικά ο Θεοδωρίδης είπε πως «εγώ θέλω μόνο τους Αγγελόπουλους δίπλα σου, πρόεδρε. Οπως στο μπάσκετ. Κανέναν άλλον» και εκεί ο Σωκράτης Κόκκαλης απάντησε ότι «δεν θέλουν τώρα»...

    "Διαζύγιο" με την ΑΕΛ προανήγγειλε ο Κουζάν

    http://www.contra.gr/images/m/cousin_ael_220510_m.jpgΟ Γιάννης Παπακώστας σε κάθε του τοποθέτηση (από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και μετά) συνηθίζει να τονίζει ότι "ο παίκτης που προσωπικά θα ήθελα να καλύψει τη θέση του φορ τη νέα αγωνιστική περίοδο στην ΑΕΛ δεν είναι άλλος από τον Ντάνιελ Κουζάν". Σημείωνε ωστόσο ότι η περίπτωση του Γκαμπονέζου ήταν και παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, μιας και δεν είναι αποκλειστικά και μόνο στο "χέρι" της λαρισινής ομάδας.Η ΑΕΛ από την πλευρά της, μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, κατέθεσε μια ιδιαίτερα υψηλή οικονομικά πρόταση στο θηριώδη φορ, που όπως τουλάχιστον έλεγαν τότε οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του τον ικανοποίησε απόλυτα, ξεκαθαρίζοντάς του όμως ότι για να ισχύσει η πρόταση ο παίκτης θα πρέπει να μείνει ελεύθερος από τη Χαλ.

    Με βάση όλα αυτά τα δεδομένα οδηγούμασταν στο συμπέρασμα ότι ο Κουζάν ίσως να ήταν και μία από τις περιπτώσεις για τις οποίες η ΑΕΛ θα έδειχνε υπομονή και θα περίμενε να δει τις εξελίξεις για σημαντικό χρονικό διάστημα, από τη στιγμή άλλωστε που στην παρούσα φάση η Χαλ επιμένει ότι για να φύγει ο παίκτης θα πρέπει να πάρει κάποια χρήματα.

    Ξεκαθαρίζει...

    Πάντως πολλά πράγματα φαίνεται ότι ξεκαθαρίζουν πλέον μετά από σχετική τοποθέτηση του Ντάνιελ Κουζάν στην προσωπική ιστοσελίδα του αναφορικά με το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Εκεί ο Γκαμπονέζος έκανε ουσιαστικά μία και μόνη αναφορά στην ΑΕΛ και αυτή σε παρελθόντα χρόνο: "Ιδανικό για μένα θα ήταν να συνεχίσω την καριέρα μου για έναν χρόνο σε μία ομάδα της Γαλλίας που να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να την ολοκληρώσω στο πρωτάθλημα του Κουβέιτ".

    Αυτά έγραψε ο Κουζάν απαντώντας σε ερωτήσεις θαυμαστών του και καταδεικνύοντας πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή του στη Λάρισα που μάλλον θα πρέπει να αναζητήσει στο πρόσωπο άλλου παίκτη την κάλυψη της θέσης του φορ.

    Εστάλη ο φάκελος για την αδειοδότηση

    http://www.sport24.gr/ast/cov/ir/iraklis_2009_8_18_15_49_4_b.jpgΌπως το είχε προαναγγείλει μέσω ανακοίνωσής της η Διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ Ηρακλής στην διάρκεια της σημερινής ημέρας απεστάλη ο φάκελος στην επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ με σκοπό απόκτησης συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Super League.Η επιτροπή πρόκειται να εξετάσει τον φάκελο της ΠΑΕ Ηρακλής όπως και των υπολοίπων ελληνικών ομάδων την προσεχή Τρίτη (25/05) και μέχρι την Πέμπτη (27/05) θα γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα του ελέγχου.

    Μία εξέλιξη την οποία περιμένει και ο Σλοβάκος τεχνικός της ομάδας, Γιόζεφ Μπουμπένκο, από την πατρίδα του όπου βρίσκεται και συνεχίζει τον σχεδιασμό του Ηρακλή της νέας αγωνιστικής περιόδου.

    Φιλικό με Ομόνοια

    http://www.sport24.gr/ast/cov/ne/neto.JPG_b.jpgΔυνατό φιλικό με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Κύπρου Ομόνοια στο ΓΣΠ θα δώσει ο Άρης στις 6 Ιουλίου όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ η οποία αποδέχθηκε την πρόσκληση της κυπριακής ομάδας. Η αποστολή της ομάδας της Θεσσαλονίκης αμέσως μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία (22/06-05/07) έχει προγραμματίσει να μεταβεί στην Κύπρο στις 5 Ιουλίου για το φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την Ομόνοια του Τάκη Λεμονή.

    Κι όσο για την επιστροφή της στην Θεσσαλονίκη αυτή πρόκειται να γίνει την επομένη του αγώνα, στις 7 Ιουλίου, όπου και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα συνεχίσει την προετοιμασία της ομάδας του για την νέα αγωνιστική περίοδο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της παραμονής της αποστολής του Άρη στο αθλητικό κέντρο στην Αυστρία είναι προγραμματισμένο να δώσει 4 φιλικά παιχνίδια με τα δύο από αυτά να αναμένεται να γίνουνε με ομάδες της χώρας με ευρωπαϊκή εμπειρία.

    Λογική που έχει να κάνει για την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα μέχρι και το πρώτο παιχνίδι για το Europa League στις 29 Ιουλίου όπως και κάτι ανάλογο θα ισχύσει με τους φιλικούς αγώνες εντός αλλά και εκτός συνόρων μετά την επιστροφή της αποστολής στην Θεσσαλονίκη (07/07).

    Zεοβάνι: "Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα"

    http://www.sport24.gr/ast/cov/Ge/Geovanni_2009_9_25_16_37_48_b.jpgΗ ΑΕΚ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Ζεοβάνι και ο Βραζιλιάνος δεν μένει απαθής στην προοπτική να αγωνιστεί με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα. Μιλώντας στην εφημερίδα "SportDay", τόνισε ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος και ως φιλόδοξος ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Αποσπάσματα από την συνέντευξη:

    Είναι γεγονός ότι βρίσκεσαι σε επαφές με την ΑΕΚ;

    "Δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτό το θέμα. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζω τα πράγματά μου για να φύγω από την Αγγλία και να ταξιδέψω στη Βραζιλία. Θα ταξιδέψω μαζί με τον μάνατζέρ μου (σ.σ.: Ζιλμάρ Βελόζ) και θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για το μέλλον μου και να συζητήσουμε το ενδιαφέρον που υπάρχει για μένα".

    Ο πρόεδρος της ΑΕΚ βρέθηκε στην Αγγλία και πληροφορίες τον θέλουν να έχει ασχοληθεί και με την περίπτωσή σου. Ξέρεις κάτι γι' αυτό;

    "Η αλήθεια είναι ότι συναντήθηκαν αυτές τις ημέρες (σ.σ.: πιθανότατα προχθές). Εγώ δεν ήμουν παρών και δεν έτυχε σήμερα (σ.σ.: χθες) να μιλήσω με τον μάνατζέρ μου, διότι ασχολούνταν με την υπόθεση ενός άλλου παίκτη του. Ο μάνατζέρ μου συναντήθηκε πράγματι με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, αλλά δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί του για να μάθω αν έχει γίνει επίσημη πρόταση".

    Δεν μπορεί όμως να μην ξέρεις αν η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για σένα;

    "Για το ενδιαφέρον ξέρω εδώ και καιρό. Χαίρομαι πολύ μάλιστα γιατί η ΑΕΚ μου έχει δείξει ότι με θέλει πάρα πολύ κι αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα. Η ΑΕΚ μιλά εδώ και πολύ καιρό με τον μάνατζέρ μου. Θα μιλήσω αναλυτικά μαζί του για να μου πει τι ακριβώς έχει γίνει με την ΑΕΚ και ποιες άλλες επιλογές έχω. Δεν βιάζομαι όμως να αποφασίσω για το μέλλον μου. Σε ένα μήνα θα γυρίσω στην Αγγλία για να μιλήσω με τη Χαλ και τότε λογικά θα αποφασίσω".

    Τι σου έχει πει ο φίλος ο σου ο Μαντούκα για την ΑΕΚ;

    "Μιλάμε πολύ συχνά γιατί είμαστε φίλοι. Με έχει ενημερώσει για τα πάντα γύρω από την ΑΕΚ και με έχει προτρέψει να έρθω, αν μου γίνει επίσημη πρόταση. Μου έχει πει τα καλύτερα λόγια για τους οπαδούς της ΑΕΚ, που είναι ένθερμοι και δημιουργούν πολύ καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Γνωρίζω και άλλους παίκτες στην Ελλάδα όπως ο Μπέτο και ο Τζούνιορ, οι οποίοι μου έχουν πει τα καλύτερα γαι το πρωτάθλημα και την χώρα. Έχω παρακολουθήσει και κάποια παιχνίδια του πρωταθλήματος για να δω τους φίλους που έχω εκεί".

    Πολύ απλά, λοιπόν, ο Ζεοβάνι θα έλεγε "ναι" στην ΑΕΚ;

    "Μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή. Εχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπενφίκα, η Μάντσεστερ Σίτι. Τώρα είμαι στη Χαλ, παλαιότερα στην Κρουζέιρο. Θέλω να πάω σε μεγάλη ομάδα και θεωρώ ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, αν και ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια έχει μείνει μακριά από τους τίτλους.

    Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι το όνειρο των οπαδών της και δεν ανησυχώ. Αυτό είναι πρόκληση για μένα. Μου αρέσει να κερδίζω τίτλους. Θέλω να παίζω σε ομάδες με φιλοδοξίες γιατί είμαι φιλόδοξος. Τι καλύτερο θέλει κάποιος στο ποδόσφαιρο από το να παλεύει για να διεκδικεί τίτλους; Δεν μπορώ όμως να πω περισσότερα, διότι δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον μάνατζέρ μου για την τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΑΕΚ
    ".

    Για το δυναμικό της ΑΕΚ τι ξέρεις;

    "Λίγα πράγματα. Ξέρω γενικά ότι η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες, ειδικά στην επίθεση. Θέλω να επαναλάβω, ωστόσο, ότι δεν μπορώ να πω περισσότερα πράγματα για την προοπτική της ΑΕΚ μέχρι να μιλήσω με τον μάνατζερ μου και να μάθω τι ακριβώς συζήτησε με τον πρόεδρο της".

    «Ναι! Έρχομαι στον ΠΑΟΚ»

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8bd0f8be57389e0d8456204ca517500e_L.jpg?943912800?943912800?943912800την αποκάλυψη πως από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Τούμπα φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ, προέβη ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Τι είπε ο Έλληνας στράικερ σε συζήτηση με οπαδό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο Θεσσαλονικιός φορ είχε διάλογο με οπαδό του ΠΑΟΚ, κατά την αναχώρηση της εθνικής μας ομάδας για την Ελβετία, εκεί όπου θα λάβει χώρα η προετοιμασία των πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 για το επερχόμενο Μουντιάλ στη Νότια Αφρική.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΣΠΟΡ του Βορρά» ο διάλογος του φιλάθλου με τον «Σάλπι», είχε ως εξής:

    Φίλαθλος: «Δημήτρη έχω αγωνία για το αν θα επιστρέψεις πάλι στον ΠΑΟΚ. Σε παρακαλώ πες μου αν είναι αλήθεια ότι έχεις συμφωνήσει».

    Σαλπιγγίδης: «Ναι, είναι αλήθεια. Έρχομαι ξανά στον ΠΑΟΚ», είπε ο 28χρονος άσος.

    Για ποια διαφορετική φιλοσοφία μίλησε η Τάμι

    http://www.contra.gr/images/m/mourinhostkentr_210510_m.jpghttp://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_mov519Jtz.jpg

    Οποιος έχει διαβάσει, από την ημέρα που η Ιντερ απέκλεισε την Μπαρτσελόνα, τις δηλώσεις του Ζοσέ Μουρίνιο, μπορεί να ερμηνεύσει ανάλογα τις σκέψεις του ενόψει του σαββατιάτικου τελικού με την Μπάγερν Μονάχου.

    Η πρώτη σκέψη είναι βέβαια για… μετά τον τελικό, φως φανάρι πως έχει ήδη συμφωνήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

    Η δεύτερη είναι η ατέρμονη πίστη στην ομάδα του. Θεωρεί τον Καμπιάσο καλύτερο του Τσάβι και τον Μιλίτο καλύτερο του Μέσι, ίσως και να το πιστεύει αλλά το σημαντικό δεν είναι αυτό, το σημαντικό είναι πως το μεταδίδει και πείθει τους παίκτες του.

    Προ ετών, όταν ο Μουρίνιο εργαζόταν ακόμη στην Πόρτο και ήταν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, η σύζυγός του Τάμι σε συνέντευξή της θυμήθηκε γιατί ο Ζοσέ αποφάσισε να φύγει από την Μπαρτσελόνα:

    «Επέστρεψε στο σπίτι καπνίζοντας. Μύριζε αλκοόλ και ήταν πολύ θυμωμένος. Η Μπαρτσελόνα είχε χάσει από την Οβιέδο και εκείνος φώναζε κατά του Φαν Χάαλ. Πάντοτε τον συμπαθούσε ως άνθρωπο και τον εκτιμούσε ως προπονητή, ωστόσο είχαν εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και για τη ζωή και για το ποδόσφαιρο. Εγώ πάντοτε απορούσα για το πώς κατάφερνε να συνεννοείται μαζί του, αν του έκλεινες μέσα σε ένα δωμάτιο για περισσότερες από δύο ώρες, ο ένας θα έβγαινε έχοντας αποκτήσει κάποιο κουσούρι».

    Για ποια διαφορετική φιλοσοφία μίλησε τότε η Τάμι; Την απάντηση έδωσε πρόσφατα ο Φαν Χάαλ: «Μου αρέσει οι ομάδες μου να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο, σε αυτόν αρέσει οι ομάδες του να νικούν».

    Κατ’ εμέ, δεν είναι κατακριτέο. Με όποιον τρόπο και όποιο κόστος. Θυμηθείτε απλώς πώς η Ίντερ νίκησε δύο φορές την Τσέλσι που έκανε νταμπλ στην Αγγλία (!) ή με 3-1 την Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο. Εκανε ό,τι επιβαλλόταν για να νικήσει.

    Ας δούμε τι απάντησε (στον Φαν Χάαλ) ο ίδιος ο Ζοσέ: «Ο Φαν Χάαλ θυμάται μόνο ότι τον συμφέρει, γιατί αν θυμόταν τα παιχνίδια που κάναμε με την Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο και με την Τσέλσι δεν θα έλεγε ότι είπε ότι παίζω μόνο άμυνα. Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι μπορούν να θυμίσουν στον Φαν Χάαλ ότι η Μπάγερν ήταν κλεισμένη πίσω από τη σέντρα για μισή ώρα, μετά το 3-2 με τη Φιορεντίνα κι αν δεν υπήρχε η αποβολή του Ράφαελ στον αγώνα με τη Μάντσεστερ, η Μπάγερν δεν θα πέρναγε ποτέ στα προημιτελικά».

    Και συνεχίζει: «Στη ρεβάνς της Βαρκελώνης με την Μπαρτσελόνα παρκάραμε ένα αεροπλάνο μπροστά από την εστία, επειδή όμως είχαμε πάθει ζημιά με την αποβολή του Μότα. Ουδείς έπαιξε το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίξαμε εμείς απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και προκριθήκαμε δίνοντας στην έδρα τους τον δεύτερο ημιτελικό, ενώ κανείς δεν επιτέθηκε όμως εμείς στο Λονδίνο με την Τσέλσι και κάναμε δύο παιχνίδια τα οποία δεν έκανε κανένας άλλος. Αντιθέτως ο Φαν Χάαλ μπορεί να μου εξηγήσει γιατί αυτοί με τη Λιόν όταν ο Ριμπερί αποβλήθηκε αντικατέστησαν τον Όλιτς με τον Τίμοστσουκ, με στόχο να παίξουν μαζική άμυνα;».

    Είναι ο μικρός μου Θεός…

    Η διαφορά του Μουρίνιο με τον Φαν Χάαλ είναι πως ο Ολλανδός τοποθετεί έντεκα παίκτες με συγκεκριμένους ρόλους στο γήπεδο ενώ ο Πορτογάλος βάζει ισάριθμους αλλά ξέρει πως έχει τον παίκτη παραπάνω στις φάσεις που θα χρειαστεί. Το ότι νίκησε την Μπάρτσα με τον Πάντεφ στα χαφ (!) ήταν ένα από τα τρικ που βγάζει ο ευφυής Ζοσέ και προφανώς κάτι αντίστοιχο θα δούμε και το Σάββατο στη Μαδρίτη.

    Ναι, πιστεύω ότι τελικά ο μαθητής θα νικήσει τον δάσκαλο…Επιμελεια Koubanezos

    Ο δάσκαλος, ο μαθητής και το τρεμπλ...


    Λογότυπο του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μαδρίτη Μπάγερν Μονάχου και Ιντερ το Σαββάτο το βράδυ μάχονται για μία θέση στο βιβλίο της ιστορίας του ποδοσφαίρου, καθώς όποια ομάδα βγει νικήτρια θα έχει καταφέρει να κάνει το τρεμπλ, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στη χώρα της, αλλά και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ατό το έχουν πετύχει άλλες πέντε ομάδες μέχρι τώρα. Η Σέλτικ (1967), ο Αγιαξ (1972), η Αϊντχόφεν (1988), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1999) και η Μπαρτσελόνα (2009).

    Οι δύο ομάδες ποτέ δεν θεωρήθηκαν ακλόνητα φαβορί για να φτάσουν μέχρι το τέλος, ωστόσο κόντρα στα προγνωστικά κατάφεραν να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται. Τόσο οι "Βαυαροί" όσο και οι "νερατζούρι" τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του ομίλου τους, ενώ στα νοκ άουτ παιχνίδια μπροστά τους βρέθηκαν οι δύο ομάδες που πέρσι διεκδίκησαν τον τίτλο και ήταν τα φαβορί για να φτάσουν και πάλι μέχρι τον τελικό.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα κριθεί σε έναν Γερμανοϊταλικό τελικό. Και τις δύο προηγούμενες φορές νικητές ήταν οι Γερμανοί (1983: Αμβούργο-Γιουβέντους 1-0, 1997: Ντόρτμουντ-Γιουβέντους 3-1), παράδοση που θα προσπαθήσει να "σπάσει" το Σαββάτο η Ιντερ, η οποία σε τέσσερις αναμετρήσεις κόντρα στην Μπάγερν, δεν έχει καταφέρει ποτέ να πανηγυρίσει τη νίκη. Συγκεκριμένα, τα δύο παιχνίδια στη Γερμανία τελείωσαν ισόπαλα με 1-1, ενώ οι δύο αγώνες στο " Μεάτσα" βρήκαν την Μπάγερν νικήτρια.

    23.11.1988 Μπάγερν-Ιντερ 1-1 UEFA (Γ' γύρος)
    07.12.1988 Ιντερ-Μπάγερν 1-3 UEFA (Γ' γύρος)

    27.09.2006 Ιντερ-Μπάγερν 0-2 Τσάμπιονς Λιγκ (όμιλοι)
    05.12.2006 Μπάγερν-Ιντερ 1-1 Τσάμπιονς Λιγκ (όμιλοι)

    Φαν Χάαλ vs Μουρίνιο
    Οι δύο προπονητές συνδέονται από παλιά. Μάλιστα, μπορούμε να πούμε ότι ο Ολλανδός είναι ο δάσκαλος του Πορτογάλου, καθώς ο Φαν Χάαλ είχε για συνεργάτη του στην Μπαρτσελόνα τον Μουρίνιο. Ο τελευταίος εκτελούσε χρέη μεταφραστή, ωστόσο όπως έχει παραδεχθεί ο τεχνικός της Μπάγερν, πολλές ήταν οι φορές που ο Μουρίνιο τον επισκεπτόταν στο σπίτι του για να του παρουσιάσει τις ιδέες του και τις αναλύσεις του.

    Και οι δύο έχουν φτάσει στο παρελθόν στην κορυφή της Ευρώπης, ωστόσο μόνο ένας τους θα μπορέσει να προσθέσει το Σάββατο το βράδυ το όνομα του στη λίστα με τους προπονητές που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικούς συλλόγους. Αυτό το έχουν πετύχει οι Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ 1970, Αμβούργο 1983), Οτμαρ Χίτσφελντ (Ντόρτμουντ 1997, Μπάγερν 2001). Ο Φαν Χάαλ κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο το 1995 με τον Αγιαξ και ο Μουρίνιο το 2004 με την Πόρτο.

    Λουίς Φαν Χάαλ
    Οι διακρίσεις του Φαν Χάαλ με τον Αγιαξ:
    3 φορές πρωταθλητής Ολλανδίας: 1993-94, 1994-95, 1995-96
    3 φορές νικητής στο Σούπερ Καπ Ολλανδίας: 1992-93, 1993-94, 1994-95
    1 φορά Κυπελλούχος Ολλανδίας: 1992-93
    1 φορά νικητής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: 1991-92
    1 φορά νικητής στο Champions League: 1994-95
    1 φορά νικητής στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: 1995
    1 φορά νικητής στο διηπειρωτικό: 1995

    Οι διακρίσεις του Φαν Χάαλ με την Μπαρτσελόνα:
    2 φορές πρωταθλητής Ισπανίας: 1997-98, 1998-99
    1 φορά νικητής στο Κύπελλο Ισπανίας: 1997-98
    1 φορά νικητής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: 1997

    Οι διακρίσεις του Φαν Χάαλ με την Αλκμααρ:
    1 φορά πρωταθλητής Ολλανδίας: 2008-09

    Οι διακρίσεις του Φαν Χάαλ με την Μπάγερν Μονάχου:
    1 φορά πρωταθλητής Γερμανίας: 2009-10
    1 φορά Κυπελλούχος Γερμανίας: 2009-10

    Ζοζέ Μουρίνιο
    Οι διακρίσεις του Ζοζέ Μουρίνιο με την Πόρτο:
    2 φορές πρωταθλητής Πορτογαλίας: 2002-03, 2003-04
    1 φορά Κυπελλούχος Πορτογαλίας: 2002-03
    1 φορά νικητής στο Σούπερ Καπ Πορτογαλίας: 2003
    1 φορά νικητής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: 2002-03
    1 φορά νικητής στο Champions League: 2003-04

    Οι διακρίσεις του Ζοζέ Μουρίνιο με την Τσέλσι:
    2 φορές πρωταθλητής Αγγλίας: 2004-05, 2005-06
    1 φορά Κυπελλούχος Αγγλίας: 2006-07
    2 φορές νικητής στο Λιγκ Καπ Αγγλίας: 2004-05, 2006-07
    1 φορά νικητής στο Σούπερ Καπ Αγγλίας: 2005

    Οι διακρίσεις του Ζοζέ Μουρίνιο με την Ιντερ:
    2 φορές πρωταθλητής Ιταλίας: 2008-09, 2009-10
    1 φορά Κυπελλούχος Ιταλίας: 2009-10
    1 φορά νικητής στο Σούπερ Καπ Ιταλίας: 2008