Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Κόντης:"Δεν υπάρχει μαύρη λίστα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ar/aris2_2009_9_26_22_41_30_b.jpgΟ εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον ΑΡΗΣ FM 92,8 όπου αναφέρθηκε εκτός από την χρονιά που ολοκληρώθηκε και τις κινήσεις που θα γίνουν εν όψει της νέας, στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, τους Κριστιάν Νασούτι και Μιχάλη Σηφάκη αλλά και τον ίδιο.Αρχικά έκανε ένα σχόλιο για τη χρονιά που πέρασε λέγοντας: "Γενικά, έμεινε η εντύπωση ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κάτι περισσότερο, ιδιαίτερα στο Κύπελλο, αλλά και στα πλέι οφ. Φάνηκε πως αν δεν είχαμε χάσει τους βαθμούς με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, θα μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσει και την πρώτη θέση. Την επόμενη χρονιά, η ομάδα θα είναι πιο σοβαρή και με τις προσθήκες που θα γίνουν, θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό".

Για τις μεταγραφές και τις κινήσεις που πρόκειται να γίνουν σημείωσε: "Νομίζω ότι βαδίζουμε αρκετά καλά, γιατί έχουν εντοπιστεί αυτοί που θα έρθουν στην ομάδα. Ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτά τα θέματα τα διαχειρίζονται άνθρωποι που ξέρουν. Θα αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα είναι σοβαροί και θα προσφέρουν τα μέγιστα στην ομάδα".

"Δεν υπάρχει μαύρη λίστα"

Ερωτηθείς για το αν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει δώσει μαύρη λίστα στη διοίκηση σχετικά με κάποιους παίκτες απάντησε: "Αυτό με τη μαύρη λίστα είναι μια μεγάλη γελοιότητα. Δεν υπάρχει μαύρη λίστα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που κάνουν ή δεν κάνουν. Απλώς αξιολογείς κάποια πράγματα, την απόδοση του παίκτη, τα χρήματα που παίρνει. Πολύ απλά, υπάρχουν αξιολογήσεις παικτών.

Σε όλες τις ομάδες υπάρχει αξιολόγηση. Υπάρχουν παίκτες που τους έχουμε πολλά χρόνια εδώ. Μπορεί να υπάρχει παίκτης που να μη φαίνεται, να μην το δείχνει, αλλά να θέλει να φύγει ή να μην κάνει για τον προπονητή".

Σχετικά με τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει ο προπονητής τους ποδοσφαιριστές του, είπε: "Το πρώτο παράδειγμα το είχαμε με τον Αμπρέου. Ο προπονητής είχε δει κάποια άλλα πράγματα και γι’ αυτούς τους λόγους έφυγε. Υπήρχαν θέματα που είχαν να κάνουν με την προπόνηση, για παράδειγμα, και όχι μόνο με την απόδοση στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλους παίκτες".

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Ρονάλντο Γκιάρο για ακόμη ένα χρόνο, είχε να πει: "Ο προπονητής είπε ότι θέλει να τον κρατήσουμε ως βασικό παίκτη, ως κομμάτι του βασικού κορμού της ομάδας. Είναι κάτι παραπάνω από ένας παίκτης που παίζει καλά. Παίζει ρόλο η συμπεριφορά του στα αποδυτήρια, τον ακούν οι συμπαίκτες του, είναι συνεπείς και, με άλλα λόγια, είναι ο παίκτης του προπονητή. Μπορεί να συμβάλλει πολύ στην ομάδα".

"Δύσκολη η παραμονή του Νασούτι"


Για την περίπτωση του Κριστιάν Νασούτι και την παραμονή του στον Άρη, τόνισε: "Δε θέλουμε να λέμε λόγια του αέρα. Είχαμε πει και πέρσι, ότι εκ των πραγμάτων ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να αποκτηθεί αυτός ο παίκτης με τη ρήτρα που υπάρχει. Αν ο ίδιος πείσει με την εικόνα του, τότε αρχίζουν και οι διαδικασίες για μείωση της ρήτρας. Σε αυτό βοηθά και η στάση του παίκτη που αν θέλει να μείνει, έχεις ένα διαπραγματευτικό ατού. Εμείς τον πήραμε με λίγα χρήματα, κάτω από 200.000 ευρώ και πιστεύουμε ότι αν βοηθήσει και ο παίκτης, θα έρθει και το αποτέλεσμα. Δεν είναι εύκολο να εκταμιεύσεις τέτοια μεγάλα ποσά, όπως αυτό που ζητά η Ρίβερ. Ακατόρθωτο δεν είναι. Εμείς προσπαθούμε.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής βοηθάει και έχει εκφράσει τη θέληση του να μείνει στον Άρη. Είναι στο χέρι του να δείξει και στην ομάδα του αυτό που θέλει".

Αναφορικά με άλλους παίκτες που ίσως αποκτηθούν και αν ο κ. Κούπερ κρίνει μόνο, σημείωσε: "Θα ήταν αστείο να λέγαμε ότι δεν έχει άποψη ο προπονητής. Όλες οι περιπτώσεις είναι θέματα του προπονητή. Ό, τι συμβεί, θα έχει συμβεί με την εισήγηση του προπονητή".

Επίσης αναφέρθηκε και στην προετοιμασία της ομάδας τονίζοντας και στην λογική που θα επικρατήσει στην διάρκειά της: "Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου. Η επίτευξη του μεταγραφικού σχεδιασμού θα έχει ολοκληρωθεί σίγουρα πριν την προετοιμασία κατά 90 τοις εκατό περίπου. Και μετά, όμως, θα υπάρξουν κάποιες προσθήκες της τάξεως του 10 τοις εκατό. Σου δίνει το δικαίωμα αυτό η UEFA. Το μεγαλύτερο τμήμα των μεταγραφών, όμως, θα είναι έτοιμο πριν την προετοιμασία".

"Όλες οι προτάσεις που θα γίνουν θα τις εξετάσουμε"

Σχετικά με κάποιες φήμες που θέλουν το Μιχάλη Σηφάκη στο στόχαστρο άλλων ομάδων, σχολίασε: "Όλες οι προτάσεις θα συζητηθούν και θα αξιολογηθούν. Δεν ξέρω καμία περίπτωση πρότασης, όμως, προς το παρόν για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή ή και κάποιον άλλον".

Για την περίπτωση κάποιων παικτών που δεν προσέφεραν το αναμενόμενο ή και το αντίστροφο είπε: "Όταν παίρνουμε έναν παίκτη, περισσότερο εκπλησσόμαστε όταν δεν προσφέρει, παρά όταν προσφέρει, γιατί εξάλλου αποκτούμε έναν παίκτη για να δώσει στην ομάδα και, επομένως, κάτι τέτοιο δεν εκπλήσσει.

Πάντως, μας ευχαρίστησε η απόδοση του Κάμπορα, ο οποίος, για όσους δεν το ξέρουν, στα τελευταία 5 παιχνίδια έπαιζε με 2 ενέσεις σε κάθε αγώνα. Είναι πολύ φιλότιμος, κάνει τα πάντα για την ομάδα και βγάζει αυτά που περιμέναμε όταν τον πήραμε. Γι' αυτό και ανανεώσαμε το συμβόλαιό του".

Στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη, τόνισε: "Το πιο σίγουρο είναι ότι σε θέμα αποδεσμεύσεων και συμβολαίων ό, τι γίνεται, γίνεται με την πολύ καλή και σοβαρή μελέτη του υλικού. Η ομάδα θα παρουσιαστεί σοβαρή και με το πρόσωπο που θέλει ο προπονητής".

Ρωτούμενος για το αν ο Αργεντινός τεχνικός είναι ικανοποιημένος γενικότερα και για το αν έχει καλή σχέση με τον ίδιο απάντησε: "Αυτά τα ακούω εδώ και πολλά χρόνια. Αρχίζουν από εμπάθεια και κάποια δημοσιεύματα που τα βλέπω και γελάω. Εδώ υπάρχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο που τα βλέπει όλα και γνωρίζει ότι τα πράγματα είναι αλλιώς από ότι τα παρουσιάζουν. Για όποιον δεν ξέρει έχω και άλλους τομείς που ασχολούμαι και έχω ξαναπεί ότι αν υπάρχει ένας προπονητής που θα κάνει την ομάδα να λειτουργεί όπως θέλει, μακάρι να το δω να γίνεται. Προσωπικά, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για ό, τι γίνεται ως τώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: