Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Zεοβάνι: "Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα"

http://www.sport24.gr/ast/cov/Ge/Geovanni_2009_9_25_16_37_48_b.jpgΗ ΑΕΚ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον Ζεοβάνι και ο Βραζιλιάνος δεν μένει απαθής στην προοπτική να αγωνιστεί με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα. Μιλώντας στην εφημερίδα "SportDay", τόνισε ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος και ως φιλόδοξος ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Είναι γεγονός ότι βρίσκεσαι σε επαφές με την ΑΕΚ;

"Δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτό το θέμα. Αυτή τη στιγμή ετοιμάζω τα πράγματά μου για να φύγω από την Αγγλία και να ταξιδέψω στη Βραζιλία. Θα ταξιδέψω μαζί με τον μάνατζέρ μου (σ.σ.: Ζιλμάρ Βελόζ) και θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για το μέλλον μου και να συζητήσουμε το ενδιαφέρον που υπάρχει για μένα".

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ βρέθηκε στην Αγγλία και πληροφορίες τον θέλουν να έχει ασχοληθεί και με την περίπτωσή σου. Ξέρεις κάτι γι' αυτό;

"Η αλήθεια είναι ότι συναντήθηκαν αυτές τις ημέρες (σ.σ.: πιθανότατα προχθές). Εγώ δεν ήμουν παρών και δεν έτυχε σήμερα (σ.σ.: χθες) να μιλήσω με τον μάνατζέρ μου, διότι ασχολούνταν με την υπόθεση ενός άλλου παίκτη του. Ο μάνατζέρ μου συναντήθηκε πράγματι με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, αλλά δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί του για να μάθω αν έχει γίνει επίσημη πρόταση".

Δεν μπορεί όμως να μην ξέρεις αν η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για σένα;

"Για το ενδιαφέρον ξέρω εδώ και καιρό. Χαίρομαι πολύ μάλιστα γιατί η ΑΕΚ μου έχει δείξει ότι με θέλει πάρα πολύ κι αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα. Η ΑΕΚ μιλά εδώ και πολύ καιρό με τον μάνατζέρ μου. Θα μιλήσω αναλυτικά μαζί του για να μου πει τι ακριβώς έχει γίνει με την ΑΕΚ και ποιες άλλες επιλογές έχω. Δεν βιάζομαι όμως να αποφασίσω για το μέλλον μου. Σε ένα μήνα θα γυρίσω στην Αγγλία για να μιλήσω με τη Χαλ και τότε λογικά θα αποφασίσω".

Τι σου έχει πει ο φίλος ο σου ο Μαντούκα για την ΑΕΚ;

"Μιλάμε πολύ συχνά γιατί είμαστε φίλοι. Με έχει ενημερώσει για τα πάντα γύρω από την ΑΕΚ και με έχει προτρέψει να έρθω, αν μου γίνει επίσημη πρόταση. Μου έχει πει τα καλύτερα λόγια για τους οπαδούς της ΑΕΚ, που είναι ένθερμοι και δημιουργούν πολύ καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Γνωρίζω και άλλους παίκτες στην Ελλάδα όπως ο Μπέτο και ο Τζούνιορ, οι οποίοι μου έχουν πει τα καλύτερα γαι το πρωτάθλημα και την χώρα. Έχω παρακολουθήσει και κάποια παιχνίδια του πρωταθλήματος για να δω τους φίλους που έχω εκεί".

Πολύ απλά, λοιπόν, ο Ζεοβάνι θα έλεγε "ναι" στην ΑΕΚ;

"Μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή. Εχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπενφίκα, η Μάντσεστερ Σίτι. Τώρα είμαι στη Χαλ, παλαιότερα στην Κρουζέιρο. Θέλω να πάω σε μεγάλη ομάδα και θεωρώ ότι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, αν και ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια έχει μείνει μακριά από τους τίτλους.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι το όνειρο των οπαδών της και δεν ανησυχώ. Αυτό είναι πρόκληση για μένα. Μου αρέσει να κερδίζω τίτλους. Θέλω να παίζω σε ομάδες με φιλοδοξίες γιατί είμαι φιλόδοξος. Τι καλύτερο θέλει κάποιος στο ποδόσφαιρο από το να παλεύει για να διεκδικεί τίτλους; Δεν μπορώ όμως να πω περισσότερα, διότι δεν έχω μιλήσει ακόμη με τον μάνατζέρ μου για την τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΑΕΚ
".

Για το δυναμικό της ΑΕΚ τι ξέρεις;

"Λίγα πράγματα. Ξέρω γενικά ότι η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες, ειδικά στην επίθεση. Θέλω να επαναλάβω, ωστόσο, ότι δεν μπορώ να πω περισσότερα πράγματα για την προοπτική της ΑΕΚ μέχρι να μιλήσω με τον μάνατζερ μου και να μάθω τι ακριβώς συζήτησε με τον πρόεδρο της".

Δεν υπάρχουν σχόλια: