Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ποινές για εννέα παίκτες στην Ελβετία με αφορμή το στήσιμο αγώνων

http://www.contra.gr/images/m/matchfixing_220510_m.jpgΕκτός ποδοσφαίρου για τουλάχιστον ένα χρόνο θα βρεθούν εννέα ποδοσφαιριστές ελβετικών ομάδων που σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας συμμετείχαν στο "στήσιμο" αγώνων. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας δεν περίμενε τις χρονοβόρες διαδικασίες και τις αποφάσεις των πολιτικών αρχών. Ενήργησε αυτοβούλως και τιμώρησε τους "ενόχους" με παραδειγματικές ποινές.

Στους πέντε εξ αυτών, οι οποίοι ανήκαν σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, επιβλήθηκαν ποινές χωρίς χρονικό περιορισμό. Παράλληλα ένας παίκτης της Τουν τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, ένας συμπαίκτης του κι ένα μέλος της Φρίμπουργκ τιμωρήθηκαν με δύο χρόνια, ενώ ακόμη ένας, ο οποίος ανήκε στη Βιλ, θα εκτίσει ποινή ενός έτους.

Όπως ανέφεραν πηγές από την Ομοσπονδία, οι δύο εξ αυτών προσέγγιζαν άλλους παίκτες για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του εκάστοτε αγώνα. Οι υπόλοιποι απλώς ενεργούσαν ως στρατιώτες-πιόνια, δεχόμενοι χρήματα για να βοηθούσαν στην ολοκλήρωση της παράνομης αυτής πράξης.

Τα ονόματα των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών προτιμήθηκε να μην δοθούν στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: