Σάββατο 22 Μαΐου 2010

«Να τιμήσει το συμβόλαιο ο Ζοσέ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/55916dd31c2ee9631f9181fa746987ff_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Μάσιμο Μοράτι βρίσκεται ήδη στη Μαδρίτη και αδημονεί το βράδι να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ο ίδιος μίλησε για πολλά θέματα της Ίντερ και για τον Ζοσέ Μουρίνιο. ναλυτικά τα όσα είπε στην εφημερίδα «Εξέδρα» ο πρόεδρος των «Νερατζούρι»

Για την παρουσία της Ιντερ στον τελικό: «Σαν ένας άνθρωπος που είχε την τύχη να φέρει εις πέρας ένα καθήκον. Νιώθω υπέροχα με τον εαυτό μου και με την οικογένειά μου. Αλλά σκέφτομαι και την απίστευτη ικανοποίηση των οπαδών της Ιντερ, 45 χρόνια μετά την τελευταία μας επιτυχία στο Κύπελλο Πρωταθλητριών».

Για τον Ζοσέ Μουρίνιο κι αν αποτελεί στοίχημα: «Είναι από τα κερδισμένα στοιχήματα των τελευταίων χρόνων, μαζί με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, έναν άνθρωπο που δεν ξεχνάω για όσα πρόσφερε στην ομάδα και τον αγαπάω πολύ. Αλλωστε, ο συγκεκριμένος προπονητής χάρισε στην Ιντερ τρία πρωταθλήματα.

Ο Μουρίνιο πραγματικά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, τόσο στο Καμπιονάτο όσο και στο Champions League. Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει είτε νικήσουμε ή όχι την Μπάγερν. Αυτή είναι η άποψή μου».

«Από την Ισπανία υπάρχουν συνεχώς δημοσιεύματα που σχετίζουν τον Μουρίνιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι όμως ένα θέμα που δεν θέλω να αναλύσω, γιατί με ενδιαφέρει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, το Champions League. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι προσωπικά θα επιθυμούσα να σεβαστεί το συμβόλαιό του με την Ιντερ, που λήγει το 2012».

Για τον πατέρα του: «Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη φιγούρα του πατέρα μου, ενός ανθρώπου σημαντικού, έξυπνου και πρακτικού. Θυμάμαι τον απίστευτο επαγγελματισμό του Ελένιο Ερέρα, θυμάμαι μοναδικές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, από τον Ματσόλα μέχρι τον Κόρζο, από τον Φακέτι μέχρι τον Μπούργκνιχ, από τον Σάρτι μέχρι τον Ντομενγκίνι.

Ηταν η δεκαετία του '60 και η Ιταλία προσπαθούσε ακόμα να επουλώσει τις πληγές της από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια ατμόσφαιρα μαγική, με την Ιντερ να κάνει εκατομμύρια ανθρώπων να ονειρεύονται».

Για τον τελικό κι αν τελικά έρθει η Κούπα: «Δεν σκέφτομαι τους πανηγυρισμούς, επειδή είμαι προληπτικός. Θα είναι μια μορφή δικαίωσης, που όμως δεν θα με εμποδίσει να συνεχίσω, καθώς νικώντας σου έρχεται η όρεξη για περισσότερα. Επίσης θεωρώ ότι θα είναι ένα δώρο για όλους όσοι τόσα χρόνια έρχονται στο γήπεδό μας για να δουν την ομάδα και να τη στηρίξουν».

«Περιμένω να δω μια ομάδα λειτουργική που θα παίζει χωρίς φόβο, όπως ακριβώς έκανε στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι, αλλά και με την Μπαρτσελόνα. Ενα σύνολο ποδοσφαιριστών που γνωρίζει την αξία του, σέβεται τον αντίπαλο, αλλά δεν τον φοβάται, ακόμα και αν το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: