Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ένταση στο Άρης-ΑΕΚ!! (pics)

Επεισόδια με επίκεντρο τον πάγκο της ΑΕΚ σημειώθηκαν στο ματς πλέι-οφ με τον Άρη. Η παρουσία οπαδών και η βροχή αντικειμένων οδήγησε σε προσωρινή διακοπή του αγώνα, ο οποίος ξεκίνησε πάντως και πάλι.

Ένταση στο Άρης-ΑΕΚ! (pics)
Επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του ΑΕΚ-Άρης για τα πλέι-οφ σημειώθηκαν στο «Nick Galis Hall».

Μετά το τέλος της πρώτης περιόδου που βρήκε προηγούμενη την «Ένωση» με 25-19, οπαδοί των γηπεδούχων κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του πάγκου της, ενώ εκτοξεύτηκαν και πολλά αντικείμενα προς την ίδια κατεύθυνση.

Δεδομένου λοιπόν και του ότι ο διαιτητής Γκόντας είχε δώσει νωρίτερα εντολή να εκκενωθεί ο χώρος πίσω από τη μια μπασκέτα κι αυτό δε συνέβη από τους οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν εκεί, το διαιτητικό τρίο και η ομάδα της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν στ’ αποδυτήρια.

Εκεί ακολούθησαν διαβουλεύσεις με τους παράγοντες των δυο ομάδων, στις οποίες οι διαιτητές αποφάσισαν τελικά το παιχνίδι να συνεχιστεί με τις υπάρχουσες συνθήκες.

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απαλλάχθηκε η Βέροια!!

Αθωωτική για τη Βέροια ήταν η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα της Ημαθίας (και οι Αρβανιτίδης-Λαναρής) απαλλάχθηκαν απ' τις κατηγορίες για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Απαλλάχθηκε η Βέροια
Καμία κύρωση για το περιβόητο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, το οποίο έχει θεωρηθεί ύποπτο προς χειραγώγηση, δεν θα έχει η Βέροια.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε την απαλλαγή της ομάδας της Ημαθίας, η οποία είχε διωχθεί ποινικά για το παιχνίδι του Ιανουαρίου του 2013.

Πέραν του συλλόγου, συνέπειες δεν θα έχουν ούτε οι Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργος Λαναρής, καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ και ο πρώην γενικός αρχηγός της απαλλάχθηκαν επίσης λόγω αμφιβολιών.

Κατόπιν όλων αυτών, η Βέροια θ' αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, εκτός κι αν ασκηθεί έφεση από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.


Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει

Α) ΠΑΕ Βέροια, Γ.Λαναρή (Γενικό αρχηγό), Γ.Αρβανιτίδη (Πρόεδρο): διότι: «Βάσει των αναφερομένων στην από 11/5/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένη στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 14-5-2015 και ώρα 13:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ κατ΄ άρθρα 20, 22, 38, 39 του Π.Κ. της ΕΠΟ έτους 2014. Απαλλάσσει τους 2ο και 3ο εγκαλουμένους λόγω αμφιβολιών.

«Ολυμπιακός για Βίντιτς και Ιντερ για δύο ερυθρόλευκους»

Σε μία «περιποιημένη» μεταγραφική υπόθεση μπλέκουν τον Ολυμπιακό και την Ίντερ οι Ιταλοί. Ιστοσελίδα υπονοεί πως οι περιπτώσεις Μαζουακού και Ρομπέρτο ενδέχεται να «ξεπαγώσουν» λόγω… Βίντιτς.

«Ολυμπιακός για Βίντιτς και Ιντερ για δύο ερυθρόλευκους»
Στοιχεία ικανά να δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον μεταγραφικό μείγμα βλέπουν οι Ιταλοί πως μπορούν να δημιουργήσουν Ολυμπιακός και Ίντερ.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας «tuttomercato» εμπλέκει τις υποθέσεις των Ρομπέρτο και Μαζουακού, όπου στο παρελθόν είχαν βρεθεί στα
ρεπορτάζ των «νερατζούρι», με αυτή του Νεμάνια Βίντιτς, που φημολογείται πως απασχολεί τους Πειραιώτες.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι έτοιμοι να ζητήσουν πληροφορίες για το μέλλον του Σέρβου στόπερ στο «Μεάτσα», τονίζοντας παράλληλα πως πλέον ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν υπάρχει μόνο η σχέση που αφορούσε τον Ισπανό γκολκίπερ και τον 21χρονου αριστερού μπακ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πανηγυρίζουν για την παραμονή στη Βέροια!!

Για την παραμονή τους και στα... χαρτιά πανηγυρίζουν στη Βέροια, αφού τονίζουν πως απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες για το ματς με τον Ολυμπιακό. Αναμένεται επιβεβαίωση από την ΕΠΟ.
Μετά την πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, η Βέροια κινδύνευε με υποβιβασμό. Η απόφαση για το μέλλον της στη Σούπερ Λίγκα αναμενόταν την Τρίτη (19/5) και σύμφωνα με όσα λένε στην ομάδα της Ημαθίας, αυτή είναι να απαλλαχθεί ο σύλλογος από τις κατηγορίες.
Βέβαια, αναμένεται και η επιβεβαίωση από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, όμως στη «βασίλισσα του Βορρά» ήδη πανηγυρίζουν για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία και στα... χαρτιά, αφού αυτή επετεύχθη στους αγωνιστικούς χώρους. Τέλος, να σημειώσουμε πως στη Βέροια υπήρχε εξ' αρχής αισιοδοξία ότι δε θα υπάρξει ενδεχόμενο υποβιβασμού.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Η ΑΕΚ τιμά την γενοκτονία των Ποντίων!! (pics)

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα μπορούσε να μην αποδώσει τιμή και φυσικά βρέθηκε στο γήπεδο του Αιγάλεω στο φιλικό ματς των παλαίμαχων της ΑΕΚ με την «Ελλάς Ποντίων».
Ήταν δεδομένο πως η ΑΕΚ θα τιμήσει με κάθε τρόπο την αποψινή μέρα και την γενοκτονία των Ποντίων με πρώτο και καλύτερο φυσικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη που δεν παρέλειψε να δώσει το παρών στο γήπεδο του Αιγάλεω όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε και προέρχονται από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.
Το αφεντικό της Aegean βρίσκεται στο πλευρό των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ και αυτών της ομάδας «Ελλάς Ποντίων» που προγραμμάτισαν καιρό πριν το συγκεκριμένο φιλικό με σκοπό -τι άλλο;- να αποδώσουν τιμή στην γενοκτονία των Ποντίων και με τον τρόπο τους να αποδείξουν για μια ακόμη φορά πως κανείς δεν ξεχνά...
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες (που έδωσε στη δημοσιότητα η ΑΕΚ) ο Μελισσανίδης και οι πρώην ποδοσφαιριστές (τόσο της ΑΕΚ όσο και εκείνοι της «Ελλάς Ποντίων») έγιναν μία μεγάλη παρέα μεταξύ τους πριν από τη σέντρα!






*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΟΚ: Μεμονωμένα στο Περιστέρι!!

Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, ύστερα από απόφαση της Αστυνομίας, δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν οργανωμένα στην Αθήνα για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Ωστόσο αποφασίστηκε μεταξύ των δύο διοικήσεων να υπάρχουν κάποια εισιτήρια για τους φιλάθλους του Δικεφάλου.
Αρνητική ήταν η θέση της Αστυνομία, στην πρώτη σύσκεψη, ως προς την οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο διοικήσεις αποφάσισαν λόγω και των καλών σχέσεων που έχουν, να δοθεί ένας μικρό αριθμό εισιτηρίων σε φιλάθλους του Δικεφάλου που θα έρθουν στο γήπεδο μεμονωμένα. Αύριο (20/5) είναι το πρωί η τελευταία σύσκεψη όπου και θα αποφασισθεί ο αριθμός των εισιτηρίων που θα παραχωρηθούν στον Δικέφαλο. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Αισιόδοξοι για την άδεια»!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το μέλος της διοίκησης του Ηρακλή, ο Χρήστος Αντωνέλης και μίλησε για όλα τα θέματα των «κυανολεύκων».
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Ήδη είναι εδώ ο κ. Κακαγιάννης. Αύριο είναι ένα κομβικό παιχνίδι και πιστεύω πως θα κλίσει η παρένθεση των τριών χρόνων. Ο κόσμος θα βοηθήσει και ο Ηρακλής θα επιστρέψει εκεί που του αξίζει. Η ομάδα έχει κάνει πάρα πολύ καλή χρονιά και όλοι έχουμε δώσει τα συγχαρητήρια μας στα παιδιά και στον προπονητή που ανταπεξήλθαν στις δυσκολίες».
Για την Γενική Συνέλευση:
«Είχαμε την Γενική Συνέλευση στο «Χάγιατ». Ο κ. Παπαθανασάκης έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο και όλα τα θέμα βρίσκονται στον δρόμο τους».
Για την συμβολή του Σπύρου Παπαθανασάκη στον Ηρακλή:
«Είναι καθοριστική η συμβολή του. Ο κ. Παπαθανασάκης αν και δεν ήταν Ηρακληδέας πολλά χρόνια, απέδειξε πως είναι πιο Ηρακλής από αυτούς που προϋπήρχαν. Το βασικό είναι να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα και ο κ. Παπαθανασάκης το εξασφάλισε αυτό και οικονομικά και ψυχολογικά».
Για το σχεδιασμό του Ηρακλή:
«Κάνουμε το πλάνο μας και θέλουμε ο Ηρακλής να γίνει ένας αυτόνομος σύλλογος που δεν θα χρειάζεται ενέσεις και σωτήρες. Μέχρι στιγμής ότι είχαμε πει, πραγματοποιήθηκε. Όλα είναι στο τραπέζι και συζητούνται. Ο κ. Παπαθανασάκης έχει γνώση απ’ όλα και βρισκόμαστε σε καλό σημείο».
Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο:
«Θα παρακαλούσα τον κόσμο να έρθει αύριο στο παιχνίδι, να στηρίξει την ομάδα και η συμπεριφορά μας να είναι όπως ήταν στα προηγούμενα παιχνίδια που όλοι άξιζαν συγχαρητήρια».
Για τα λεφτά που έχουν μπει φέτος στον Ηρακλή:
«Κάναμε ότι μπορούσαμε. Το κλειδί της επιτυχίας ήταν να αποκατασταθεί η αξιοπιστία μας».
Για το θέμα της αδειοδότησης:
«Έχει γίνει η έφεση και είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι πως θα πάρουμε την άδεια. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις και σύντομα θα έρθει και το αποτέλεσμα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Παπάζογλου: «Δεν θα αργήσουν να έρθουν οι επιτυχίες για τον ΠΑΟΚ»

Στο Μetropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Θανάσης Παπάζογλου και μίλησε για όλους και για όλα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Περιμένουμε ένα παιχνίδι που θα έχει μεγάλο ανταγωνισμό. Οι δύο ομάδες στηρίζονται κυρίως στην έδρα τους. Ο Ατρόμητος είναι πολύ δυνατός στο Περιστέρι και έχει να χάσει πολύ καιρό. Θα το παλέψουμε από το πρώτο λεπτό. Ξέρουμε τη δυναμική του ΠΑΟΚ τι στόχους έχει βάλει τη φετινή χρονιά άσχετο αν δεν τους πέτυχε. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παινχίδι και να είμαστε εμείς οι νικητές. Με την αλλαγή του προπονητή οι παίκτες νιώσανε πιο ελευθερωμένοι και βγάλανε την πραγματική τους αξια. Δεν νιώθανε τόσο πιεσμένοι. Ποιότητα υπήρχε ανέκαθεν στην ομάδα. Τα τελευταία χρόνια ο Ατρόμητος πρωταγωνιστεί στις πρώτες θέσεις, ο νέος προπονητής έβαλε τα δικά του στοιχεία, παίξαμε πιο επιθετικό ποδόσφαιρο και έτσι μπορέσαμε και μπήκαμε στα πλέι οφ που ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος».

«Ένας μήνας πολύ κομβικός για τον ΠΑΟΚ, είχε το πλεονέκτημα των βαθμών έναντι του Ολυμπιακού και έδειξε αδυναμία να κρατήσει το υπέρ του προβάδισμα. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά το τι έφταιξε το ξέρουν οι ίδιοι περισσότερο. Νομίζω ότι οφείλεται κυρίως σε αγωνιστικά θέματα. Έχασε πολύτιμους βαθμούς σε κρίσιμα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός ήταν σε καλή κατάσταση πήρε τα παιχνίδια και έτσι βρέθηκε πίσω».

«Ένα επαγγελματικό σωματείο για να κάνει επιτυχίες χρειάζεται διάρκεια και υπομονή. Δεν γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη ομάδες που αντιμετωπίζανε προβλήματα στο παρελθόν είτε αγωνιστικά είτε οικονιμικά να πετύχουν κάποιος στόχους όπως το πρωτάθλημα που κυνηγάει τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ. Αν υπάρχει υπομονή από τον κόσμο και βαδίσουν όλοι σε ένα σωστό πλάνο, όπως δείχνει ότι έχει μπει ο ΠΑΟΚ δεν θα αργήσουν να έρθουν οι επιτυχίες». 

«Αν πάμε με βάση τα ονόματα ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός είναι τα φαβορί. Με τη διαφορά των δύο βαθμών που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες και με μία νίκη δική μας αύριο όλα αρχίζουν από την αρχή».

«Πρέπει να προσπαθείς πάρα πολύ στο ποδόσφαιρο δεν βγαίνουν πάντα όπως τα θέλεις. Ήμουνα στον ΟΦΗ δύο χρόνια με πολλά προβλήματα αλλά πήγα πολύ καλά. Δοκίμασα την τύχη μου σε μία μεγαλύτερη ομάδα, όπως είναι ο Ατρόμητος. Σε άλλες ομάδες ταιριάζεις σε άλλες όχι. Το όνειρο μου ανέκαθεν είναι να παίξω στο εξωτερικό να πάω να δοκιμάσω την τύχη μου εκεί. Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι ώστε να βρούμε μια ομάδα στο εξωτερικό και μένει να δούμε τι θα γίνει».
*Πηγή: metrosport.gr*

Μακ: «Να μην χάσουμε στο Περιστέρι»

Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται στη μάχη των πλέι οφ και ο Μακ μιλώντας στο PAOKΤV τόνισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να προσέξει την άμυνα της και να μη δεχθεί γκολ στα εκτός έδρας ματς.
Για τη διαδικασία των πλέι οφ: «Ξέρω ότι υπάρχουν και άλλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη που έχουν τη διαδικασία των πλέι οφ για να κριθούν εκεί τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Δεν νομίζω ότι είναι κακό. Εκεί μπορείς να βελτιώσεις την τελική σου βαθμολογία. Εμείς οφείλουμε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι για αυτές τις έξι αγωνιστικές και θα περιμένουμε στο τέλος να δούμε τι θα έχουμε καταφέρει.»
Για τον αυριανό αγώνα στο Περιστέρι: «Έχουμε ένα πλεονέκτημα και αναφέρομαι στο ότι αρχίζουμε τη διαδικασία με δυο βαθμούς. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο παιχνίδι μας. Απέναντι στον Ατρόμητο το ζητούμενο είναι να μην χάσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να φύγουμε με βαθμούς από αυτό το ματς και στη συνέχεια έχουμε δυο παιχνίδια στην έδρα μας. Τα τρια πρώτα παιχνίδια ακόμη και αν είναι καλά για εμάς δε θα κρίνουν τη διοργάνωση αλλά θα μας βοηθήσουν πολύ για τη συνέχεια.»
Για το ότι η ομάδα θα παίζει δυο αγώνες κάθε τρεις μέρες: «Από την αρχή της χρονιάς παίζουμε Πέμπτη και Κυριακή και έτσι γνωρίζουμε πως είναι αυτή η διαδικασία. Τώρα είναι αλήθεια ότι είμαστε στο τέλος της σεζόν αλλά είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και πρέπει να παλέψουμε σε αυτά τα έξι ματς να δώσουμε τα πάντα και στη συνέχεια να σκεφτούμε τις διακοπές μας αφού όμως πρώτα πάρουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ»
Για το σημείο κλειδί που θα κρίνει την πρωτιά: «Δεν υπάρχει εύκολο ματς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τρεις καλές ομάδες και όλα τα ματς είναι σημαντικά. Όλα τα μικρά πράγματα μπορεί να κρίνουν ένα παιχνίδι. Εκτός έδρας είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας και στην έδρα μας να παίξουμε πιο επιθετικά μπροστά στους οπαδούς μας και να δείξουμε ότι θέλουμε το παιχνίδι. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε παιχνίδι με το παιχνίδι ξεχωριστά, να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα για να μην χάσουμε αυτό το πλεονέκτημα που μας δίνουν οι δυο βαθμοί με τους οποίους μπαίνουμε στα πλέι οφ.»
*Πηγή: metrosport.gr*

«Δεν ξεχνώ»!

Απόλλων και ποντιακό στοιχείο είναι έννοιες συνυφασμένες και ο ερασιτέχνης τίμησε τη σημερινή επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του ανέφερε λακωνικά: «Δ     Ε     Ν            Ξ    Ε     Χ     Ν     Ω!!!!!!!!!!!!!!!!  19η   ΜΑΙΟΥ. ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!!!!!!!».

Η ανάρτηση στο επίσημο σάιτ του ερασιτέχνη   ΕΔΩ
*Πηγή: metrosport.gr*

Γκιρτζίκης: «Το ποδόσφαιρο προχωρά μπροστά»

Το νέο σύστημα της ΕΠΟ εγκρίθηκε τη Δευτέρα 18/5 και είναι διευρυμένο το σύστημα για την εκλογή προέδρου της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, από τις 56 ψήφους ανεβαίνουμε στις 200 και κάθε Ένωση θα έχει δικαίωμα για τρεις (τον πρόεδρο και ακόμα δύο μέλη του Δ.Σ. της κάθε ΕΠΣ, που θα επιλέγονται ύστερα από ψηφοφορία). Μάλιστα, δύνανται να ψηφίζουν οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές και η Ένωση γυναικών ποδοσφαίρου.

Επ’ ευκαιρία της έγκρισής του από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει σε μια νέα εποχή, καθώς το καταστατικό της Ομοσπονδίας είναι πλέον σε όλο το εύρος του πλήρως εναρμονισμένο με τις καταστατικές διατάξεις της FIFA.

Πιστεύω ότι μπορούμε να αναπτυχθούμε και να βελτιωθούμε αν πλησιάσουμε περισσότερο τα διεθνή επιτυχημένα πρότυπα, αντί να ψάχνουμε για ελληνικές ευρεσιτεχνίες που θα μας απομακρύνουν και θα μας θέσουν εκτός διεθνούς ποδοσφαίρου.

Είναι καιρός το ελληνικό ποδόσφαιρο, στο σύνολό του, να πάψει να κοιτάζεται στον καθρέπτη της ελληνικής κοινωνίας μεμψιμοιρώντας για τις ατέλειές του. Πρέπει να αρχίσει να κοιτάζει το παράθυρο με θέα τον υπόλοιπο κόσμο, να δανειστεί τα παραδείγματα που του ταιριάζουν, να διορθώσει τις ατέλειές του και να προχωρήσει μπροστά".
*Πηγή: metrosport.gr*

Κατέθεσε έφεση και περιμένει!!

Η ΠΑΕ Ηρακλής, κατέθεσε σήμερα στην ΕΠΟ, την έφεση αναφορικά με το θέμα της αδειοδότησης και πλεόν περιμένει να ενημερωθεί για την ημερομηνίας εκδίκασής της.

Ο Ηρακλής σε πρώτο - τουλάχιστον - βαθμό δεν αδειοδοτήθηκε, ωστόσο οι "κυανόλευκοι", ετοίμασαν μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστμηα την έφεσή τους την οποία και κατέθεσαν σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ.

Απαντες, στο στρατόπεδο του Ηρακλή αισιοδοξούν, πως η ομάδα θα λάβει το τελικό ΟΚ της επιτροπής, προκειμένου να μην υπάρξουν περιορισμοί σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά σχέδια της νέας χρονιάς.

Η έφεση αναμένεται να εξεταστεί μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, με την τελική απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, να αναμένεται γύρω στα τέλη Μαϊου.
*Πηγή: metrosport.gr*

Άλλες καταστάσεις, πολύ διαφορετικές!

Γράφει ο  Δημήτρης Μπασμπαρέλας
Τις προηγούμενες δέκα μέρες, παρακολούθησα κάποια στιγμιότυπα από ορισμένες αναμετρήσεις στην Ευρώπη. Ηταν σκηνές, που σ’ έκαναν πραγματικά να μην πιστεύεις σε αυτό που βλέπεις, γιατί δεν μπορείς να το δεις στην Ελλάδα. Ας πάρουμε ωστόσο τα πράγματα με τη σειρά τους…

Η μία ομάδα έπαιζε τη σωτηρία της και η άλλη ήταν αδιάφορη, γιατί είχε υποβιβαστεί. Κι όμως επικράτησε η βαθμολογικά αδιάφορη. Αναφέρομαι στον αγώνα της ΚΠΡ με τη Νιούκαστλ, που έληξε με 2-1, υπέρ των «ρέιντζερς».

Δεν είναι όμως αυτό που ήθελα να θίξω. Απλά, το καταγράφω ως ένα επιπλέον γεγονός. Εκείνο, που πραγματικά μου έκανε εντύπωση, ήταν η αντίδραση των φιλάθλων της ΚΠΡ, μετά από το παιχνίδι.

Η ομάδα τους είχε ήδη υποβιβαστεί από την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά παρ’ όλα αυτά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά από την λήξη του παιχνιδιού, με σκοπό να βγάλουν φωτογραφίες με τους παίκτες, να πάρουν φανέλες, να τους αγκαλιάσουν. Και… είναι να αναρωτιέσαι, μερικές φορές. Άλλη φάση… Άλλες καταστάσεις, πολύ διαφορετικές.

Την πιο προηγούμενη εβδομάδα, η Μπέρνλι έπαιζε με τη Χαλ. Οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία υποβιβάστηκαν, παρά την εκτός έδρας νίκη τους, κι όμως οι φίλαθλοι της μετά από το φινάλε της αναμέτρησης ήταν όρθιοι όλοι τους και χειροκροτούσαν τους παίκτες, φωνάζοντας συνθήματα για την αγαπημένη τους ομάδα.

Και φυσικά, πάμε στο τελευταίο παιχνίδι, που επίσης μου θύμισε κάτι από την περσινή σεζόν, μόνο που αυτή τη φορά έγινε αντίστροφα. Η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Πρωτάθλημα της LaLiga στο Βιθέντε Καλντερόν.

Οι παίκτες της πανηγύριζαν δικαίως για την κατάκτηση του και ο κόσμος της Ατλέτικο εξακολουθούσε να είναι στις κερκίδες. Δεν έφευγαν και μάλιστα χειροκρότησαν την Μπαρτσελόνα για την πανάξια επίτευξη του στόχου της.

Κάτι που είχε γίνει την περσινή χρονιά, όταν οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα χειροκροτούσαν την αντίπαλο τους, για την κατάκτηση του τροπαίου μέσα στο… σπίτι τους.


*Πηγή: metrosport.gr*

Αντε και έδιωξαν τον Καλαϊτζίδη…!!

Γράφει ο  Δημήτρης Κανελλάκης
 Σας είχα πει από την προηγούμενη εβδομάδα τι πρόκειται να συμβεί αν ο Πανσερραϊκός δεν στραβοπατήσει πουθενά και ο Αρης τερματίσει δεύτερος.

Όχι ότι χρειαζόταν και πολύ μυαλό. Εξάλλου, πρόκειται για την ίδια ακριβώς ιστορία.

Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται κάθε φορά που ο Αρης αποτυγχάνει. Και τα τελευταία χρόνια ο Αρης δεν κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να αποτυγχάνει. Δεν κάνει τίποτε άλλο από το να πηγαίνει όλο και πιο χαμηλά.

Αυτό, όμως, δεν προβληματίζει κανέναν. Στον Αρη δεν ενδιαφέρονται να ψάξουν και να μάθουν, να καταλάβουν γιατί πάνε από το κακό στο χειρότερο. Απλά, ψάχνουν πάντα να βρούνε ποιος είναι ο τελευταίος, ώστε σ’ αυτόν να φορτώσουν την ευθύνη, να του ρίξουν όλο το ανάθεμα, να τον στείλουν κι αυτόν από κει που ήρθε και να ξεκινήσουν την διαδικασία αναζήτησης του καινούργιου.

Το ίδιο κάνουν και τώρα. Αποδοκιμάζουν τον Καλαϊτζίδη, τον κατηγορούν, του χρεώνουν την αδυναμία εξασφάλισης της πρώτης θέσης.

Και το κάνουν αυτό ενώ η περίοδος Καλαϊτζίδη –από τον Ιανουάριο και μετά, διότι αυτό είναι το διάστημα που είχε τον απόλυτο έλεγχο και μόνο γι’ αυτό θα πρέπει να κριθεί- ήταν η μοναδική τα τελευταία χρόνια που υπήρχε ένας άνθρωπος ο οποίος πλήρωνε, φρόντιζε για να υπάρχουν υγιείς συνθήκες στην ομάδα και έκανε ένα μόνο λάθος: την ήττα στη Δράμα από τη Δόξα.

Πράγματι, ήταν ένα λάθος καταδικαστικό. Ηταν το λάθος εξαιτίας του οποίου ο Αρης έχασε την πρώτη θέση. Εστω και έτσι, όμως, δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν συνεπής σε όσα υποσχέθηκε, ο οποίος δεν χρέωσε την ομάδα, ο οποίος έφερε ό,τι καλύτερο, από πλευράς παικτών, μπορούσε τον περασμένο Ιανουάριο;

Βέβαια, το ανάθεμα στον Καλαϊτζίδη δεν με εκπλήσσει, αφού κανείς από αυτούς που τον κατηγορούν δεν είναι ικανός να αξιολογήσει συνολικά, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί τι γινόταν πέρσι το καλοκαίρι, τι έγινε το τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2014, κανείς δεν τα συνυπολογίζει.

Κανείς δεν θυμάται ότι την εποχή που κάποιοι παραμύθιαζαν πως ο Αρης μπορεί να παίξει Β’ Εθνική, ο Πανσερραϊκός ετοιμαζόταν για να κάνει πρωταθλητισμό στη Γ’. Δεν ακούω κανέναν να ρωτάει γιατί δεν δόθηκε η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Οκτώβριο του 2014 στον Κάλας. Δεν βλέπω να υπάρχει ούτε ένας που να θίγει την παράμετρο των χτυπημάτων κάτω από τη μέση στον Καλαϊτζίδη, που δεν σταμάτησαν ούτε μία στιγμή αυτούς τους 4,5 μήνες.

Διότι είναι ξεκάθαρο, προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί στον Αρη που… χάρηκαν για την δεύτερη θέση, αφού έτσι μπορούν να δηλώνουν δικαιωμένοι για τον λυσσαλέο πόλεμο λάσπης που από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσαν εναντίον του.

Λες και αν φύγει ο Καλαϊτζίδης θα λυθούν τα προβλήματα του Αρη. Λες και υπάρχουν καμιά δεκαριά επενδυτές, οι οποίοι περιμένουν στη γωνία και δίνουν σκληρή μάχη για το ποιος θα βάλει τα περισσότερα χρήματα στον Αρη.

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν υπάρχει και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη μέρα, η οποία, βέβαια, επί του παρόντος, τουλάχιστον, είναι απολύτως απροσδιόριστη, καθώς θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα παίζουν την επόμενη σεζόν οι «κίτρινοι».     
*Πηγή: metrosport.gr*

Το κρίσιμο ραντεβού με Άλαρνταϊς!!

Την ερχόμενη Δευτέρα (25/5) αναμένεται να κριθεί το μέλλον του Σαμ Άλαρνταϊς στον πάγκο της Γουέστ Χαμ.  
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Skysports», ο Άγγλος τεχνικός θα έχει στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας ραντεβού με τους διοικούντες και σε αυτό αναμένεται να παρθεί η απόφαση για το αν οι δύο πλευρές συνεχίσουν την κοινή πορεία τους.
Παρόντες στη συνάντηση με τον Άλαρνταϊς (του οποίου το συμβόλαιο με τα «σφυριά» ολοκληρώνεται τον Ιούνιο) θα είναι οι πρόεδροι Ντέιβιντ Σάλιβαν και Ντέιβιντ Γκολντ και η αντιπρόεδρος, Κάρεν Μπράντι.
*Πηγή: England365.gr*

Πάει για Τρίπιερ η Μπόρνμουθ!!

Για την απόκτηση του Κιέραν Τρίπιερ της Μπέρνλι αναμένεται να κινηθεί η Μπόρνμουθ.  
Ο Άγγλος μπακ ήταν από τους διακριθέντες στη φετινή πορεία των «clarets», χωρίς όμως να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στην παραμονή.
Ο ίδιος, ωστόσο, ενδέχεται να έχει την ευκαιρία να συνεχίσει στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς σημερινά δημοσιεύματα θέλουν την Μπόρνμουθ να ενδιαφέρεται να τον κάνει δικό της.
Οι νεοφώτιστοι ψάχνουν τον τρόπο να ενισχυθούν ενόψει της νέας σεζόν, που θα τους βρει για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και ο 24χρονος άσος μπακ της Μπέρνλι αποτελεί την πρώτη τους επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας.
*Πηγή: England365.gr*

Mατιές σε Ανιά η Σέλτικ!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Σέλτικ βρίσκεται ο Ικέτσι Ανιά της Γουότφορντ.  
Οι πρωταθλητές Σκωτίας έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν τα πλάνα τους ενόψει της νέας σεζόν και ένα από τα ονόματα που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας τους είναι αυτό του Ανιά.
Ο γεννημένος στη Νιγηρία, Σκωτσέζος εξτρέμ, αποτέλεσε φέτος μία από τις βασικότερες μονάδες στην πορεία της Γουότφορντ για την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο, οι άνθρωποι της Σέλτικ θεωρούν πως με ένα ποσό κοντά στα 4 εκατομμύρια λίρες θα καταφέρουν να αποσπάσουν τη θετική απάντηση της ομάδας του Σλάβιτσα Γιοκάνοβιτς.
*Πηγή: England365.gr*

Βλέπει Ζάρατε η Μάλαγα!!

Λύση στο αγωνιστικό αδιέξοδο του Μάουρο Ζάρατε προτίθεται να δώσει η Μάλαγα. 
Όπως αναφέρουν τα διεθνή Μέσα, ο ισπανικός σύλλογος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο θέμα της συνεργασίας του Αργεντινού επιθετικού με τη Γουέστ Χαμ και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να κάνει την κίνησή του.
Η λογική λέει ότι ο 28χρονος άσος θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν, αφού δεν υπολογίζεται από το τεχνικό τιμ, ενώ ούτε η ΚΠΡ- ομάδα που αγωνίστηκε φέτος δανεικός- δεν παρουσιάζεται θερμή να τον κρατήσει.
Εκτός της Μάλαγα, ο πρώην άσος της Λάτσιο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον συλλόγων της Serie A.
*Πηγή: England365.gr*

Γυρνάει σελίδα ο Απόλλων Πατρών!

Το ΔΣ του Απόλλωνα Πάτρας συνεδρίασε για όλα τα θέματα που αφορούν τους «μελανόευκους» και αποφάσισε να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου της ομάδας, με τον Φίλιππο Καμίση να αναλαμβάνει χρέη προέδρου της ΚΑΕ.
Το δελτίο Τύπου αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ Απόλλων Πάτρας κατά τη συνεδρίασης της 18ης  Μαΐου 2015 συνήλθε σε πλήρη απαρτία και αποφάσισε τα παρακάτω:
1) Να γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Απόλλων Carna Πάτρας, τους οποίους ευχαριστεί για τη μεγάλη μέχρι τώρα προσφορά τους. Επίσης, αποφασίστηκε να συμπληρωθεί το Δ.Σ. με τους Φίλιππο Καμίση (πρόεδρο Α.Σ.), ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία της ΚΑΕ, και Βασίλη Γιαννόπουλο (παλιό αθλητή), ως μέλος.
2) Για την προώθηση όλων των επειγόντων θεμάτων του Απόλλωνα στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, συγκροτούνται από μέλη του Δ.Σ. οι παρακάτω επιτροπές: α) Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων, β) Επιτροπή Τεχνικών Θεμάτων, γ) Επιτροπή Εμπορικών θεμάτων, δ) Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου, δ) Επισκευή Κατασκευών και Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Οι λοιπές αναγκαίες επιτροπές (Ακαδημίες, λειτουργία αθλητικού κέντρου κ.λ.π.) θα συγκροτηθούν σε επόμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Όλα τα μέλη του Δ.Σ. δήλωσαν ότι βρίσκονται στη διάθεση του Συλλόγου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα ζητήματα που έχουν ανακύψει σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο.
Παρουσία παλαιών στελεχών το ΔΣ
Τη συνεδρίαση του Δ.Σ. παρακολούθησαν και παλαιά στελέχη (Νίκος Καλογερόπουλος, Μίμης Κανελλόπουλος, Αλέκος Δημητριάδης, Ντίνος Τσοκόλης. Σπύρος Καλυβάς), τα οποία οι ενημερώθηκαν για τα θέματα του Συλλόγου και ευχήθηκαν «καλή δύναμη» στη διοίκηση. Μετά το τέλος της συνεδρίασης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις εξηγήσεις που δόθηκαν.
Η διοίκηση του Απόλλωνα ευχαριστεί τα παλαιά στελέχη για την παρουσία τους και την ηθική στήριξη που της παρέχουν.
*Πηγή: superbasket.gr*

Ακόμα πασάρει ο Διαμαντίδης…!!

Ξεχωριστή ήταν η αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου (100-70) για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος με τις 13 ασίστ που μοίρασε έκανε ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα!
Βρίσκεται στο 35ο έτος της ηλικίας του, όμως εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στην αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου απέδειξε πως είναι ο φυσικός ηγέτης του συνόλου. Και παρά το γεγονός πως σκόραρε μόλις 3 πόντους, φρόντισε να κάνει τους συμπαίκτες του καλύτερους.
Τι έκανε; Τελείωσε το παιχνίδι με 13 ασίστ, όλες δείγμα της ποιότητάς του. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός είναι ρεκόρ για τον 3D, καθώς ποτέ ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μοίρασε τόσες ασίστ. Το ρεκόρ του, μέχρι τώρα ήταν οι 11 ασίστ, τις οποίες είχε σε παιχνίδι Παναθηναϊκός-Αιγάλεω τη σεζόν 2006-07, αλλά και σε ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός τη σεζόν 2009-10, αμφότερα τα παιχνίδια για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος!
*Πηγή: superbasket.gr*

Αμπρίνες… 2019 στην Μπαρτσελόνα!!

Η Μπαρτσελόνα ήθελε να κρατήσει τον Αλεξ Αμπρίνες στο ρόστερ της και η επιθυμία της έγινε πραγματικότητα, καθώς ο 21χρονος παίκτης την Τρίτη (19/05) υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο μέχρι το 2019. 
Ο Αλεξ Αμπρίνες θα φορά τη φανέλα της Μπαρτσελόνα μέχρι το 2019 και μετά την υπογραφή που έβαλε στο νέο του συμβόλαιο ανέφερε: ««Είμαι πολύ χαρούμενος. Χαίρομαι για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει ο σύλλογος , η διοίκηση και οι προπονητές. Θα δουλέψω σκληρά ώστε να παλεύω για το καλό της Μπαρτσελόνα». Ο 21χρονος Ισπανός θα παραμείνει στο δυναμικό της Μπαρτσελόνα μέχρι το 2019. Ο Αμπρίνες, τη φετινή σεζόν έχει 9 πόντους κατά μέσο όρο στο ισπανικό πρωτάθλημα.
*Πηγή: superbasket.gr*

Συνάντηση Βασιλακόπουλου με Κοντονή!!

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου είχε το μεσημέρι της Τρίτης (19/05) ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης.
Όπως ανάφερε η ανακοίνωση της ομοσπονδίας, η συζήτηση έγινε σε κλίμα κατανόησης και καλής διάθεσης και αφορούσε θέματα του μπάσκετ και του γενικότερου αθλητισμού.
«Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης, επισκέφτηκαν το υπουργείο όπου και συναντήθηκαν με τον αρμόδιο υφυπουργό Σταύρο Κοντονή και τον γενικό γραμματέα Ιούλιο Συναδινό.
Στην συνάντηση που ακολούθησε, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τον χώρο του μπάσκετ, αλλά και γενικότερο του αθλητισμού, τα οποία εξέθεσε η πλευρά της ΕΟΚ. Διαπιστώθηκαν πολλές κοινές σκέψεις με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού και συμφωνήθηκε να επαναλαμβάνονται ανά τακτά διαστήματα οι επαφές, αφού μέσω του διαλόγου γίνεται πιο εύκολη η εύρεση λύσεων», αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΕΟΚ.
*Πηγή: superbasket.gr*

Ωραίος Παναθηναϊκός!!


«Έσβησε» το λάθος του! Με τον Διαμαντίδη... «μαέστρο» (13 ασίστ) και τους Κούπερ-Μόργκαν-Παπαγιάννη να κλέβουν τις εντυπώσεις, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 100-70 του Κολοσσού και πέρασε στα ημιτελικά.

Ωραίος Παναθηναϊκός!
Με θεαματικό τρόπο πέρασε στα ημιτελικά της Α1 ο Παναθηναϊκός συνεχίζοντας την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του.

Οι πράσινοι -μετά την ήττα στη Ρόδο- δεν αστειεύτηκαν αυτή τη φορά και επικράτησαν με 100-70 του ελλιπούς Κολοσσού, παίρνοντας το εισιτήριο για την τετράδα (2-1 η σειρά) και περιμένοντας έναν εκ των ΠΑΟΚ-Ρεθύμνου στην επόμενη φάση.

Πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών ο Μαυροκεφαλίδης με 16 (όλους στο πρώτο μέρος), θραύση σε ασίστ ο Διαμαντίδης με 13, show απ' τον Παπαγιάννη με 7/7 δίποντα και 14 πόντους (συν τρία μπλοκ), έδειξε πολύ καλά στοιχεία οργανωτικά και εκτελεστικά ο Ντι Τζέι Κούπερ (9 πόντους, 4 ασίστ), ενώ μπήκε στο... κλίμα την τελευταία περίοδο ο Μόργκαν φτάνοντας τους 12.

Για τους Ροδίτες που κατέβηκαν με... 9άδα και τέλειωσαν τη σεζόν, 18 είχε ο Γουότερς. Πρόβλημα προέκυψε με τον Μπατίστα που εγκατέλειψε τον αγώνα και αναμένουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του στη γάμπα.


Το ματς

Για περίπου 2:30' ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς το καλάθι και φυσιολογικά ο Κολοσσός προηγήθηκε 4-0. Ένα μίνι ξέσπασμα (και δύο γκολ-φαουλ) του τριφυλλιού μέσα σε ένα λεπτό ανέτρεψε την κατάσταση και οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τα ηνία με 8-4. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν, αλλά ήταν άστοχες (συνολικά 0/10 τρίποντα) κι ως εκ τούτου μόνο οι βολές έδιναν σκορ εκατέρωθεν, με του πράσινους να διατηρούν το προβάδισμα (13-10). Σιγά-σιγά, ο Μανωλόπουλος έριξε στο παρκέ τα... βαριά χαρτιά (Διαμαντίδη, Μπατίστα, Κούπερ) και αυτόματα το τσιπάκι άλλαξε! Στο τελευταίο δίλεπτο, ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση απ' τα 6,75 και με τρία τέτοια σουτ (τα δύο του Φώτση), ξέφυγε για πρώτη φορά στον αγώνα με το 24-15 στο 10'.

Διαμαντίδης και Κούπερ άλλαξαν εξ' ολοκλήρου τη ροή του αγώνα (πληρώνοντας τη ζώνη των αντιπάλων τους). Ο πρώτος μοιράζοντας τη μία ασίστ πίσω απ' την άλλη και ο Αμερικανός με το... φαρμακερό χέρι του από μακριά. Κάπως έτσι με δύο τρίποντα του δεύτερου και «τάισμα» στον Μπατίστα (απ' τον αρχηγό) ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 15 (34-19). Το πείσμα του μαχητικού Κολοσσού (που κατέβηκε με εννιά παίκτες) προς στιγμήν δικαιώθηκε, με τους Στεφανίδη και Λίντεν να ευστοχούν από τα 6,75 (τα πρώτα των Ροδιτών) και να μειώνουν σε 37-26. Η χημεία που έβγαζαν Κούπερ (9 πόντους στο πρώτο μέρος) και Διαμαντίδης (8 ασίστ) ήταν σα να παίζουν μαζί χρόνια, ωστόσο η... υπογραφή στο πρώτο μέρος άνηκε στον Μαυροκεφαλίδη! Ο Έλληνας σέντερ έκανε θραύση κάτω απ' τη ρακέτα, έπαιρνε το ένα γκολ-φάουλ μετά το άλλο (λόγω και της λειψανδρίας του Κολοσσού) και με δέκα σερί δικούς του πόντους(!), ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια με 51-31!

Το ποιος θα νικούσε, το... γνωρίζαμε ήδη. Και η διαφορά στο σκορ (αλλά και ο τραυματισμός του Μπατίστα) έδωσε την ευκαιρία στον Μανωλόπουλο να ξεκινήσει βασικό στο δεύτερο μέρος τον Παπαγιάννη, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία απ' τα μαλλιά, τελειώνοντας άψογα τις φάσεις που του δημιουργούσε ο Διαμαντίδης, γράφοντας το 60-33. Οι παίκτες του Κολοσσού έβρισκαν λύσεις στην επίθεση (κυρίως με σουτ από μακρινή απόσταση), ωστόσο αυτό δεν ήταν δυνατό να ρίξει τη διαφορά για δύο λόγους. Αφενός διότι ο «3D» έφτασε τις 13 ασίστ(!), αφετέρου γιατί ο Παπαγιάννης έκανε θραύση και έγραφε (με 4/4 δίποντα) το 68-41. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 72-45 στο φινάλε της τρίτης περιόδου...

Με την πρόκριση στο... τσεπάκι, στόχος ήταν να βγουν κι άλλα συμπεράσματα για τον Παναθηναϊκό. Οι... νέοι, Κούπερ και Μόργκαν πέρασαν στο παρκέ και ο δεύτερος έκανε τη «ζημιά» με πέντε σερί πόντους (και ένα τρίποντο που δεν είναι το δυνατό του σημείο), γράφοντας το 80-48 με μίνι σερί 8-3. Ο Γουότερς πάλευε πλέον περισσότερο για τον Κολοσσό, αλλά ο Παπαγιάννης και ο Μόργκαν είχαν βαλθεί να κλέψουν τις εντυπώσεις. Με τον πρώτο να φτάνει τους 12 πόντους (6/6), έχοντας και τρία μπλοκ και τον Αμερικανό να φτάνει... από το πουθενά τους 10, στέλνοντας τη διαφορά στο +35 (89-54). Τυπική διαδικασία τα τελευταία τρία λεπτά, με αρκετές βολές εκατέρωθεν και τους Παπαγιάννη-Μόργκαν να μην σταματούν να σκοράρουν, με τον Αμερικανό μάλιστα να είναι αυτός που έφερε την... 100άρα, για το τελικό 100-70 του Παναθηναϊκού!

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 51-31, 72-45, 100-70 *Πηγή: sport-fm.gr*

Περιμένουν τα ευχάριστα στην ΑΕΚ!

Βάσιμες προσδοκίες ότι άμεσα θα μάθουν κι επισήμως τα ευχάριστα από το ΣτΕ έχουν στην ΑΕΚ. Η αποχώρηση του προέδρου (που δε θέλει ν’ αφήσει εκκρεμότητες) κάνουν πιθανότατη την ανακοίνωση της απόφασης.

Περιμένουν τα ευχάριστα στην ΑΕΚ
Το απολύτως σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ότι δικαιώθηκε στο ΣτΕ για το θέμα του γηπέδου. Ότι έπεσαν στο κενό οι προσφυγές του Δήμου και των λίγων πολιτών για την «Αγιά-Σοφιά».

Επίσης απαραίτητο όμως για να προχωρήσουν οι διαδικασίες είναι και ν’ ανακοινωθεί η απόφαση. Ευτυχώς λοιπόν για την «Ένωση», αυτό φαίνεται πλέον να είναι θέμα χρόνου.

Όπως επιβεβαιώθηκε κι επίσημα την Τρίτη, ο πρόεδρος του Συμβουλίου αποχωρεί από τη θέση του. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι «η τακτική συνεδρίαση της Ολομελείας της 5ης Ιουνίου 2015 θα αρχίσει, εκτάκτως, στις 11.00 π.μ. Θα προηγηθεί, στις 9.30 π.μ. πανηγυρική συνεδρίαση επί τη αποχωρήσει του Προέδρου του Δικαστηρίου κ. Σωτηρίου Αλ. Ρίζου».

Επειδή λοιπόν είναι εκπεφρασμένη η πρόθεση του προέδρου να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμότητες πριν αποχωρήσει και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται η υπόθεση της ΑΕΚ, υπάρχει αισιοδοξία ότι άμεσα (ίσως και μέσα στην εβδομάδα) ανακοινωθεί κι επίσημα η απόφαση. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Γάμος» με Λάμπρου!!

Στη Βίλεμ θα αγωνίζεται μέχρι το 2017 ο Κώστας Λάμπρου που πέρασε την τρέχουσα σεζόν στην ομάδα με τη μορφή δανεισμού από τη Φέγενορτ.

«Γάμος» με Λάμπρου
Σε… γάμο κατέληξε η σχέση του Κώστα Λάμπρου με τη Βίλεμ.

Ο νεαρός τερματοφύλακας ανήκει από το 2009 στη Φέγενορτ, όμως, μη βρίσκοντας χρόνο συμμετοχής σε αυτήν, παραχωρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με τη μορφή δανεισμού στη Βίλεμ.

Εκεί βρήκε θέση βασικού και αναντικατάστατου κάτω από τα δοκάρια, ενώ και οι άνθρωποι του συλλόγου έμειναν ικανοποιημένοι σε τέτοιο βαθμό από την παρουσία του ώστε να του προσφέρουν συμβόλαιο τη στιγμή που ολοκληρωνόταν το προηγούμενο που είχε υπογράψει με τη Φέγενορτ.

Έτσι ο διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες γκολκίπερ, ο οποίος θα έμενε ελεύθερος, συμφώνησε για διετές συμβόλαιο και θα παραμείνει μέχρι το 2017. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στέλνουν Κλοπ στη Ρεάλ!!


Όχι απλά ως υποψήφιος, αλλά ως νέος προπονητής της Ρεάλ παρουσιάζεται ο Γιούργκεν Κλοπ από ισπανικά ΜΜΕ. Ο τεχνικός της Ντόρτμουντ φέρεται να έχει συμφωνήσει για τρία χρόνια έναντι 24 εκατ. ευρώ.

Στέλνουν Κλοπ στη Ρεάλ!
Το όνομά του ακούγεται εδώ και καιρό. Απ’ τη μέρα σχεδόν που ανακοίνωσε την αποχώρησή του απ’ τη Ντόρτμουντ.

Υπήρχουν ΜΜΕ ωστόσο στη Γερμανία και την Ισπανία που πάνε ένα βήμα πιο πέρα τη φημολογία για τον Γιούργκεν Κλοπ και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως μετέδωσε το «Radio Deutschland» και αναπαράχθηκε έπειτα από τη «Mundo Deportivo» και άλλα Μέσα, ο Γερμανός τεχνικός έχει ήδη συμφωνήσει για ν’ αναλάβει τα ηνία της «βασίλισσας».

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρονται και σε οικονομικά στοιχεία του φερόμενου deal, υποστηρίζοντας πως έχει υπογραφεί συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2018 έναντι 8 εκατ. ευρώ ετησίως.

Πάντως, οι σχετικές πληροφορίες τονίζουν ότι δεν πρόκειται ν’ ανακοινωθεί τίποτα για το μέλλον του Κλοπ μέχρι να τελειώσουν οι υποχρεώσεις της Ντόρτμουντ, μιας και είναι απόλυτα αφοσιωμένος στον τελικό του Κυπέλλου με τη Βόλφσμπουργκ στις 30 του μήνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόβλημα με Μπατίστα!!

Τραυματίας αποχώρησε απ' το παρκέ του ΟΑΚΑ ο Εστέμπαν Μπατίστα, δίχως ακόμη να 'χει γίνει σαφής η κατάσταση του προβλήματος.

Πρόβλημα με Μπατίστα
Έχει ήδη πόσα προβλήματα, το νέο του λείπει... Μετά από 7' στο παρκέ του ΟΑΚΑ, ο Εστέμπαν Μπατίστα έγινε αναγκαστική αλλαγή απ' τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, στο εν εξελίξει ματς του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό Ρόδου.

Ο Ουρουγουανός σέντερ αποκόμισε ένα πρόβλημα στη γάμπα και για την ώρα δεν μπορεί να γίνει σαφές το μέγεθος της ζημιάς. Του τοποθετήθηκε πάγος και είναι ενδεικτικό πως δεν βγήκε απ' τα αποδυτήρια με την έναρξη του δεύτερου μέρους, καθώς θα πάει για εξετάσεις. Άλλωστε δεν υπάρχει και λόγος να ρισκάρουν στο τριφύλλι, δεδομένου ότι στο ημίχρονο προηγούνταν 51-31.

Υπενθυμίζεται πως οι πράσινοι έχουν ήδη χάσει τον Παππά για 5-6 μήνες, έχουν εκτός τον Γιάνκοβιτς λόγω θλάσης, ενώ τραυματισμούς αντιμετωπίζουν και οι «μικροί» Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντάκος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αυτά χρειάζονται, για να εμφανιστεί μια κανονική ΑΕΚ!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον μακρύ δρόμο που έχει μπροστά της η «Ένωση», ώστε να δημιουργήσει ανταγωνιστικό ρόστερ υψηλών στόχων τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αυτά χρειάζονται, για να εμφανιστεί μια κανονική ΑΕΚ
Μετά από τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της διαδικασίας των πλέι-οφ για την Football League, δε νομίζω πως υπάρχουν πράγματα, τα οποία ακόμα σηκώνουν συζήτηση, ως προς την ενίσχυση της ΑΕΚ, για τη νέα σεζόν. Δυστυχώς, αρκετοί ποδοσφαιριστές, με την αγωνιστική τους εικόνα (ορισμένοι δε και με την εξωαγωνιστική τους) δεν αφήνουν περιθώρια για επιπλέον ευκαιρίες και παρερμηνείες, πάνω στο πόσους και τι χρειάζεται η «Ένωση» για τη νέα σεζόν.

Ο δρόμος για να μπορέσει να δημιουργήσει ο «Δικέφαλος» ρόστερ που θα είναι ανταγωνιστικό για τα υψηλά πατώματα της Super League, θα είναι μακρύς. Mε επιπλέον δεδομένο, πως Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, είναι πολύ δύσκολο ως απίθανο, να έχουν τα χάλια που παρουσίασαν, την σεζόν που φεύγει.

Στη θέση του τερματοφύλακα, η ΑΕΚ χρειάζεται άμεσα μια έτοιμη λύση. Αν υποθέσουμε πως το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί, τότε μέσα στην εβδομάδα, δεν αποκλείεται η «Ένωση» να έχει τελειώσει με το θέμα του «άσου» και τον Μούλντερ. Επίσης η ΑΕΚ εκεί που φαίνεται να έχει καλυφθεί, είναι η θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, όπου με Μπακάκη και Γκάλο, φαίνεται πως υπάρχουν δύο αξιόπιστες λύσεις για τη συγκεκριμένη θέση. Από εκεί και μετά η αναζήτηση, έχει μέλλον.

Στη θέση του αριστερού μπακ, ούτε ο Σοϊλέδης έχει πείσει, ενώ ο Πεταυράκης, πέρα από την στασιμότητα του φέτος, νομίζω πως ουσιαστικά «κόβεται» μετά κι από τις πρόσφατες εξελίξεις. Επί της ουσίας η «Ένωση» αυτή τη στιγμή, καλείται να βρει δύο αξιόπιστες λύσεις για τη θέση του αριστερού μπακ, τουλάχιστον ισάξιες με τους ποδοσφαιριστές που έχει στα δεξιά.

Μπορεί να μην συζητιέται ή ν’ ακούγεται πολύ, άποψη μου είναι πως η ΑΕΚ, χρειάζεται ενίσχυση στη θέση των στόπερ. Απαραίτητος ένας ποδοσφαιριστής που θ’ αποτελέσει καθοδηγητή στην άμυνα, συν άλλη μια λύση που να μπορεί να είναι αξιόπιστη. Ειδικά για την καλή μεταγραφή στο κέντρο της οπισθοφυλακής, ο παίκτης αυτός, θα πρέπει να έχει παραστάσεις, ν’ αποτελέσει ένα είδος… καθηγητή για τον Κολοβέτσιο. Αλλά και η δεύτερη επιλογή, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον για βασικός.

Στα χαφ με την έλευση του Σιμόες, αλλά και την ύπαρξη του Γιόχανσον θεωρητικά φαίνεται να υπάρχει μια πληρότητα. Για τον Κορδέρο, με τους πολλούς τραυματισμούς φέτος, διατηρώ αμφιβολίες, για τον Ανάκογλου επίσης. Τη νέα χρονιά, πιστεύω πως ο Τζανετόπουλος θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο ως χαφ, παρά ως κεντρικός αμυντικός. Γι’ αυτόν τον νευραλγικό χώρο, μια ακόμα λύση θαρρώ πως είναι απαραίτητη.

Πάμε τώρα στα ακόμα πιο δύσκολα. Η ΑΕΚ, είναι σχεδόν δεδομένο, πως θα πάρει δύο επιθετικούς. Αν υποθέσουμε πως ο ένας είναι ο Τζεμπούρ, για να μην πάει σε τέσσερις μεταγραφές, τότε ο άλλος, θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πασπαρτού, είτε σε θέση ακραίου, είτε σε θέση πίσω από τον Αλγερινό.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι "κιτρινόμαυροι" θα πρέπει να βρουν έναν παίκτη που να μπορεί ν’ αναπληρώσει το κενό του Μάνταλου, ακόμα και αν ο άσος της «Ένωσης» καταφέρει να σπάσει όλα τα ρεκόρ για την επιστροφή του. Το φετινό πάθημα της ΑΕΚ, μετά τον τραυματισμό του, θεωρώ πως θα έπρεπε να έχει γίνει μάθημα και οι «κιτρινόμαυροι» να έχουν κάποιον επαρκή, ν’ αναπληρώσει το κενό του. Ο Αραβίδης πιθανολογώ πως θα μετακινηθεί αριστερά και θα διεκδικήσει τη θέση του βασικού στα αριστερά της επίθεσης για τη νέα σεζόν. Αν η ΑΕΚ αποκτήσει και κανονικό δεξί εξτρέμ (όπως οφείλει κανονικά), τότε η πιθανότητα να μην δούμε τον Μπαρμπόσα, στις αρχικές επιλογές, είναι ιδιαίτερα αυξημένες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ερυθρόλευκο» γεύμα πριν τον τελικό!!

Χαλάρωση με γεύμα στο Μικρολίμανο απόλαυσαν οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και μέλη της διοίκησης του Ολυμπιακού, με κυριότερο θέμα τον ερχόμενο τελικό Κυπέλλου με την Ξάνθη. Δείτε το βίντεο.

«Ερυθρόλευκο» γεύμα πριν τον τελικό
Διάλειμμα απ’ τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις έκαναν οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείου του Ολυμπιακού, απολαμβάνοντας γεύμα στο Μικρολίμανο στο μεσημέρι της Τρίτης.

inner


Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης οι παίκτες συγκεντρώθηκαν σε εστιατόριο στο Μικρολίμανο, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα εντός και εκτός ομάδας.

Το παρών έδωσαν ο Βίτορ Περέιρα μαζί με το τεχνικό επιτελείο, καθώς και οι Σάββας Θεοδωρίδης, Πιέρ Ισά, Κούλη Δουρέκα και Κώστα Καραπαπά και σύσσωμη την ομάδα.

inner

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, φυσικά, βρέθηκε ο ερχόμενος τελικός Κυπέλλου με την Ξάνθη, με την επιθυμία τους για την κατάκτηση να είναι το κυρίαρχο θέμα.

inner

Παρόλα αυτά, δεν περιορίστηκαν σ’ αυτό, με τέτοιες εκδηλώσεις να αποτελούν τον καλύτερο οδηγό για να διατηρηθεί ακμαίο το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου.

inner







*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Μπεργκ στην Τρίπολη!

«Παρών» θα δηλώσει στην Τρίπολη ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Παναθηναϊκού για την πρεμιέρα των πλέι-οφ με τον Αστέρα.

Με Μπεργκ στην Τρίπολη
Με ευχάριστα νέα για τον Γιάννη Αναστασίου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Ο Μάρκους Μπεργκ ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρεί και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή από τον Γιάννη Αναστασίου, αφού πρώτα προπονήθηκε κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Βέβαια, η συμμετοχή του στην ενδεκάδα είναι από αμφίβολη μέχρι απίθανη.

Ο άσος του «τριφυλλιού» έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τις τελευταίες μέρες από την ασθένεια, ο οργανισμός του εξουθενώθηκε και από τη στιγμή που έχασε προπονήσεις πολύ δύσκολα θα τον δούμε βασικό.

Εκτός αποστολής είναι οι τραυματίες Χουχούμης και Πέτριτς, αλλά και ο Μέντες. Ο Αναστασίου παίρνει μαζί του τους: Κοτσόλη, Στιλ, Αναγνωστόπουλο, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μπούρμπο, Ζέκα, Λαγό, Δώνη, Πράνιτς, Μαυρία, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Καρέλη, Κλωναρίδη, Νίνη και Μπερίσα

Στα της προπόνησης, μετά το καθιερωμένο ζέσταμα έγινε άσκηση πέντε εναντίον δυο, στη συνέχεια οικογενειακό δίτερμα και στο τέλος εξάσκηση στις στημένες φάσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ με… διαφορές!!

Όπως έγινε απολύτως κατανοητό κι απ’ την παρέμβαση Μελισσανίδη, η ΑΕΚ πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της. Γι’ αυτό στην προσπάθεια ν’ ανακατέψει την τράπουλα, ο Δέλλας ετοιμάζει αλλαγές την Τετάρτη.

ΑΕΚ με… διαφορές
Αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ -ψάχνοντας βελτίωση και την επιστροφή επιτέλους στις καλές εμφανίσεις- ετοιμάζει ο Τραϊανός Δέλλας.

Μετά και τον εξάψαλμο Μελισσανίδη (που έκανε σαφές ότι δεν αρκούν μόνο οι νίκες) η «Ένωση» αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Βόλου και θέλει, έστω και καθυστερημένα, ν’ αλλάξει την εικόνα της.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, ο «Κολοσσός» σκοπεύει να δώσει ευκαιρίες στο παιχνίδι της Τετάρτης.

Έτσι, ο Φαγέ μοιάζει επικρατέστερος για παρτενέρ του Γιόχανσον στα χαφ (αντί του Ανάκογλου). Κάτι που, εφόσον συμβεί, θα σημάνει την οπισθοχώρηση του Τζανετόπουλου στα στόπερ, δίπλα στον Κολοβέτσιο. Όσο για την «καταραμένη» (μετά τον τραυματισμό του Μάνταλου) θέση του επιτελικού, είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστεί σ’ εκείνη και ο Γροντής.

Κατά τ’ άλλα, δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της Λάρισας, με τον Ανέστη να παραμένει στο τέρμα, τους Σοϊλέδη-Μπακάκη στα άκρα της άμυνας, τους Μπαρμπόσα-Πλατέλλα μπροστά τους και προωθημένο τον Αραβίδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έδιωξαν τον Γκάτλιν απ’ το Πεκίνο!!

«Πόρτα» απ’ τους διοργανωτές του μίτινγκ στο Πεκίνο «έφαγε» ο Τζάστιν Γκάτλιν, αφού, ενώ προετοιμαζόταν για τους αγώνες, ενημερώθηκε πως καλύτερο θα ήταν να μην αγωνιστεί, για αδιευκρίνιστο λόγο.

Έδιωξαν τον Γκάτλιν απ’ το Πεκίνο
Χωρίς τον Τζάστιν Γκάτλιν θα πραγματοποιηθεί το μίτινγκ στο Πεκίνο, αφού οι διοργανωτές τον ενημέρωσαν πως ιδανικό θα είναι να μείνει εκτός.

Ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης των 100μ. προετοιμαζόταν για τον αγώνα, παρότι δεν ήταν σίγουρο πως θα αγωνιστεί λόγω μυϊκού τραυματισμού.

Όπως ανέφερε, όμως, στο «Reuters» του έστειλαν ένα μήνυμα με το οποίο τον ενημέρωσαν πως θα ήταν καλύτερο να μη δώσει το «παρών».

«Ήθελα να μείνω», δήλωσε ο Γκάτλιν στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο και συμπλήρωσε: «Είμαι σε φόρμα και έτοιμος να τρέξω. Είχα αρκετές κράμπες μετά τον τελευταίο αγώνα, ο οποίος ήταν ο γρηγορότερος που έχω τρέξει. Δεν με σεβάστηκαν, οπότε είπαν “καλύτερα να φύγεις” και με έδιωξαν».

Όσο για τους λόγους που θεωρεί πως ώθησε τους διοργανωτές να κάνουν κάτι τέτοιο, υποστήριξε: «Δεν έχω καμία ιδέα. Ίσως νόμιζαν πως θα παρατούσα τον αγώνα ή θα έτρεχα μόνο για να πάρω τα λεφτά. Δεν είμαι τέτοιος. Δεν είμαι ο τύπος που θα εξαπατήσει για λεφτά ή θα απογοητεύσει τους οπαδούς. Δεν λειτουργώ έτσι». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μια εναλλακτική αφετηρία για τα πλέι-οφ!!

Η αυλαία των πλέι οφ ανοίγει την Τετάρτη 20 Μαΐου και το sport-fm.gr δημιουργεί μια βαθμολογία που θα βασιζόταν αποκλειστικά στο τι έκαναν μεταξύ τους οι 4 μονομάχοι, στην κανονική διάρκεια.

Μια εναλλακτική αφετηρία για τα πλέι-οφ
Το συγκεκριμένο καρέ, θα συγκρουστεί για 2η συνεχόμενη σεζόν στα πλέι-οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Η εκκίνηση βρίσκει Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να έχουν από δύο πόντους, τον Αστέρα έναν πόντο και τον Ατρόμητο δίχως βαθμό. Στην περσινή σεζόν θυμίζουμε πως ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός άρχισαν από το ίδιο σημείο εκκίνησης με δύο βαθμούς, ενώ ο Αστέρας ήταν εκείνος που δεν είχε πόντο στη αφετηρία.

Tου Κώστα Μιαούλη

Τι θα γινόταν όμως αν οι τέσσερις μονομάχοι έμπαιναν στη διαδικασία των πλέι-οφ, με βάση τα αποτελέσματα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Τόσο με απόλυτο αριθμό βαθμών ή με μια βαθμολογία που θα προέκυπτε κατά τα πρότυπα αυτής που βγαίνει και τώρα, αλλά με βάση τα μεταξύ τους αποτελέσματα; Ποιος θα είχε το πάνω χέρι και πόσο θα άλλαζαν οι ισορροπίες;

Το πάνω χέρι ο ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που στα παιχνίδια μεταξύ των τεσσάρων ομάδων είχε τους περισσότερους πόντους. Νίκησε δύο φορές τον ΠΑΟΚ στην κανονική περίοδο, είχε δύο ισόπαλα αποτελέσματα με τον Αστέρα, ενώ με τον Ατρόμητο είχε μια νίκη εντός και μια ήττα εκτός έδρας. Εκεί που υπάρχει σημαντικότατη διαφοροποίηση στα δεδομένα, είναι από εκεί και κάτω. Ο Αστέρας και ο Ατρόμητος έχουν μαζέψει εννέα πόντους στα ματς μεταξύ των τεσσάρων ομάδων. Η ομάδα της Τρίπολης είχε δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόνο μια ήττα από τον Ατρόμητο εκτός. Από την άλλη η ομάδα του Περιστερίου είχε τρεις νίκες (όλες στην έδρα του) και τρεις ήττες (όλες εκτός έδρας) στα ματς με τους άλλους τρεις.

Εκείνος λοιπόν που φαίνεται να υστερεί πολύ είναι ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά κατάφερε να πάρει όλους κι όλους τέσσερις πόντους στα έξι παιχνίδια με τους άλλους τρεις των πλέι-οφ. Έχασε και τα δύο παιχνίδια από το «τριφύλλι», έχασε εκτός έδρας και από Ατρόμητο και από τον Αστέρα και είχε μόνο μια νίκη με τον Ατρόμητο εντός και μια λευκή ισοπαλία στην Τούμπα με τον Αστέρα.
Αν τα πλέι-οφ, ξεκινούσαν με τους πόντους που μάζεψαν οι τέσσερις ομάδες μεταξύ τους στο πρωτάθλημα σε απόλυτους αριθμούς, η βαθμολογία θα είχε ως εξής:

ΠΑΟ 11
ΑΣΤΕΡΑΣ 9
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 9
ΠΑΟΚ 4

Τώρα αν τα πλέι-οφ διεξάγονταν με κριτήριο την παραπάνω βαθμολογία και την διαίρεση με το 5 της απόστασης της κάθε ομάδας με τον τελευταίο σε συγκομιδή στους μεταξύ τους αγώνες ΠΑΟΚ, τότε Παναθηναϊκός, Αστέρας και Ατρόμητος θα ξεκινούσαν με έναν πόντο, ενώ εκείνος που θα ξεκινούσε δίχως πόντο θα ήταν ο ΠΑΟΚ.

ΠΑΟ 1
ΑΣΤΕΡΑΣ 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1
ΠΑΟΚ 0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δίνει και Κοεντράο για Ντε Χέα η Ρεάλ!!

Τρόπο να αποσπάσει το «ναι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίχως να διαθέσει 40 εκατ. για τον Νταβίντ Ντε Χέα ψάχνει η Ρεάλ, που σκέφτεται να προσφέρει και τον Φάμπιο Κοεντράο!
Η «Marca» αναφέρει ότι ο αγγλικός σύλλογος θα ζητήσει 40 εκατομμύρια ευρώ για να δώσει το «ok» και να μετακομίσει ο Νταβίντ Ντε Χέα στη Μαδρίτη, όμως, στη Ρεάλ, σκέφτονται τι «όπλα» θα έχουν μαζί τους στις διαπραγματεύσεις με τη Γιουνάιτεντ.
Τα 40 εκατ.ευρώ θεωρούνται πολλά από τους ανθρώπους της «βασίλισσας» που φέρονται να κάνουν σκέψεις για να προσφέρουν και τον Φάμπιο Κοεντράο μαζί με ένα συγκεκριμένο ποσό, «πατώντας» στο γεγονός πως στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ενδιαφερθεί για τον Πορτογάλο αριστερό οπισθοφύλακα.

*Πηγή: gazzetta.gr*