Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Αντε και έδιωξαν τον Καλαϊτζίδη…!!

Γράφει ο  Δημήτρης Κανελλάκης
 Σας είχα πει από την προηγούμενη εβδομάδα τι πρόκειται να συμβεί αν ο Πανσερραϊκός δεν στραβοπατήσει πουθενά και ο Αρης τερματίσει δεύτερος.

Όχι ότι χρειαζόταν και πολύ μυαλό. Εξάλλου, πρόκειται για την ίδια ακριβώς ιστορία.

Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται κάθε φορά που ο Αρης αποτυγχάνει. Και τα τελευταία χρόνια ο Αρης δεν κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να αποτυγχάνει. Δεν κάνει τίποτε άλλο από το να πηγαίνει όλο και πιο χαμηλά.

Αυτό, όμως, δεν προβληματίζει κανέναν. Στον Αρη δεν ενδιαφέρονται να ψάξουν και να μάθουν, να καταλάβουν γιατί πάνε από το κακό στο χειρότερο. Απλά, ψάχνουν πάντα να βρούνε ποιος είναι ο τελευταίος, ώστε σ’ αυτόν να φορτώσουν την ευθύνη, να του ρίξουν όλο το ανάθεμα, να τον στείλουν κι αυτόν από κει που ήρθε και να ξεκινήσουν την διαδικασία αναζήτησης του καινούργιου.

Το ίδιο κάνουν και τώρα. Αποδοκιμάζουν τον Καλαϊτζίδη, τον κατηγορούν, του χρεώνουν την αδυναμία εξασφάλισης της πρώτης θέσης.

Και το κάνουν αυτό ενώ η περίοδος Καλαϊτζίδη –από τον Ιανουάριο και μετά, διότι αυτό είναι το διάστημα που είχε τον απόλυτο έλεγχο και μόνο γι’ αυτό θα πρέπει να κριθεί- ήταν η μοναδική τα τελευταία χρόνια που υπήρχε ένας άνθρωπος ο οποίος πλήρωνε, φρόντιζε για να υπάρχουν υγιείς συνθήκες στην ομάδα και έκανε ένα μόνο λάθος: την ήττα στη Δράμα από τη Δόξα.

Πράγματι, ήταν ένα λάθος καταδικαστικό. Ηταν το λάθος εξαιτίας του οποίου ο Αρης έχασε την πρώτη θέση. Εστω και έτσι, όμως, δικαιολογείται αυτή η συμπεριφορά απέναντι σε έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν συνεπής σε όσα υποσχέθηκε, ο οποίος δεν χρέωσε την ομάδα, ο οποίος έφερε ό,τι καλύτερο, από πλευράς παικτών, μπορούσε τον περασμένο Ιανουάριο;

Βέβαια, το ανάθεμα στον Καλαϊτζίδη δεν με εκπλήσσει, αφού κανείς από αυτούς που τον κατηγορούν δεν είναι ικανός να αξιολογήσει συνολικά, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί τι γινόταν πέρσι το καλοκαίρι, τι έγινε το τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2014, κανείς δεν τα συνυπολογίζει.

Κανείς δεν θυμάται ότι την εποχή που κάποιοι παραμύθιαζαν πως ο Αρης μπορεί να παίξει Β’ Εθνική, ο Πανσερραϊκός ετοιμαζόταν για να κάνει πρωταθλητισμό στη Γ’. Δεν ακούω κανέναν να ρωτάει γιατί δεν δόθηκε η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Οκτώβριο του 2014 στον Κάλας. Δεν βλέπω να υπάρχει ούτε ένας που να θίγει την παράμετρο των χτυπημάτων κάτω από τη μέση στον Καλαϊτζίδη, που δεν σταμάτησαν ούτε μία στιγμή αυτούς τους 4,5 μήνες.

Διότι είναι ξεκάθαρο, προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί στον Αρη που… χάρηκαν για την δεύτερη θέση, αφού έτσι μπορούν να δηλώνουν δικαιωμένοι για τον λυσσαλέο πόλεμο λάσπης που από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσαν εναντίον του.

Λες και αν φύγει ο Καλαϊτζίδης θα λυθούν τα προβλήματα του Αρη. Λες και υπάρχουν καμιά δεκαριά επενδυτές, οι οποίοι περιμένουν στη γωνία και δίνουν σκληρή μάχη για το ποιος θα βάλει τα περισσότερα χρήματα στον Αρη.

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν υπάρχει και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη μέρα, η οποία, βέβαια, επί του παρόντος, τουλάχιστον, είναι απολύτως απροσδιόριστη, καθώς θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα παίζουν την επόμενη σεζόν οι «κίτρινοι».     
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: