Τρίτη 19 Μαΐου 2015

«Η γενοκτονία συνεχίζεται και σήμερα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης και μίλησε για την σημασία της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Σήμερα γιορτάζουμε την μαύρη επέτειο της απόβασης του Μουσταφά Κεμάλ στην μαρτυρική Σαμψούντα και σηματοδοτείται η πιο σκληρή περίοδος της Ποντιακής γενοκτονίας. Το θέμα είναι σαφώς μνήμης που ανακτήθηκε το 1994 με την αναγνώριση της γενοκτονίας. Αν παρατηρήσουμε τα ιστορικά γεγονότα παρατηρούμε πως η πολιτική της γενοκτονίας συνεχίστηκε και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στη Κύπρο, στο Αιγαίο και στην Θράκη. Η Τουρκική κυβέρνηση με ντοκουμέντα εξοπλίζει τους Τζιχαντιστές και βλέπουμε τα εγκλήματα που κάνουν προς τους Ασσύριους και τους Κούρδους. Οι Τζιχαντιστές κάνουν αυτό που έκαναν και οι Τούρκοι και διαλύουν μνημεία για να μην υπάρχει μνήμη. Πρέπει να πείσουμε την κυβέρνηση και το κράτος πως αυτό το ζήτημα αφορά τα παιδιά και το μέλλον. Αυτός ο αγώνας υπονομεύεται πολλές φορές. Υπονόμευση υπάρχει από το κράτος των Αθηνών αλλά και από την Θεσσαλονίκη εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η ιερή υπόθεση δεν αφορά μόνο τους νεκρούς. Είναι ένα πολιτικό, Εθνικό και γεωπολιτικό ζήτημα και πρέπει να το κοιτάξουμε όλοι. Η άποψη του δήμαρχου Θεσσαλονίκης συμφωνεί με την άποψη αυτών που διέπραξαν της γενοκτονία. Εμείς είμαστε με αυτούς μέσα στο κράτος της Τουρκίας που είναι δημοκρατικοί και πιστεύουν στην ελευθερία και όχι σε αυτούς που επισκέπτονται το υποτιθέμενο σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ.
Ο Μουσταφά Κεμάλ έδωσε χρήματα και δύναμη για να συνεχίσουν οι σφαγές των Ελλήνων. Χιλιάδες Έλληνες χάθηκαν και άλλοι τόσοι αναγκάστηκαν να φύγουν. Πρέπει να πάψουν τις αθλιότητες οι υποστηρικτές της γενοκτονίας και πρέπει να συνταχθούν με τα καραβάνια του πολιτισμένου κόσμου. Ο δρόμος του κ. Μπουτάρη οδηγεί στην καταστροφή και με μοντέρνους τρόπους θα ζήσουμε ξανά μέρες γενοκτονίας. Υπάρχουν ντοκουμέντα. Που πήγαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης; Οι δημοκράτες Τούρκοι όταν ακούνε αυτά που έχουν γίνει δεν νιώθουν καλά και θέλουν να καθαρίσει το πρόσωπο τους και ορισμένοι Έλληνες συντάσσονται με την ντροπή της γενοκτονίας. Όλα αυτά φυσικά δεν διδάσκονται στα σχολεία γιατί οι κύκλοι που υπονομεύουν αυτές τις καταστάσεις είναι στην ελίτ του Ελληνικού κράτους. Όλοι αυτοί στηρίζονται από το βαθύ, βρώμικο κράτος. Είναι λάθος να δίνεται πως αυτό είναι υπόθεση των Ποντίων. Αυτό είναι υπόθεση της ανθρωπότητας. Από την μια πλευρά είναι ο πολιτισμός και από την άλλη οι αιματοβαμμένοι γενοκτόνοι».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: