Τρίτη 19 Μαΐου 2015

«Υπάρχει ηθικό ζήτημα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Βαγγέλης Γραμμένος και μίλησε μεταξύ άλλων για τα πρόσωπα της ΕΠΟ που βρίσκονται στον ανακριτή αλλά και για τις εκλογές της Δευτέρας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί:
«Δεν αλλάζουν τα πράγματα όσο θα ήθελε η κοινή γνώμη. Είχε ληφθεί μια απόφαση πως κάθε Ένωση θα εκπροσωπείται από τρεις εκπροσώπους. Μια Ένωση που διοργανώνει πρωταθλήματα και διοργανώνει άλλες συνθήκες δεν γίνεται να έχει ίδια εκπροσώπησή με οποιαδήποτε ένωση ποδοσφαιριστών. Δεν αλλάζει τίποτα ουσιαστικότερο και δεν υπάρχει ισορροπία. Εμείς έχουμε 220 σωματεία, κάποια άλλη Ένωση μπορεί να έχει 20 όμως αυτό δεν επηρεάζει κάτι. Εμείς θέλουμε οι εκπρόσωποι να είναι ανάλογα με την δύναμη και αυτό είχαμε προτείνει. Το πρωτοδικείο αρχικά νομίζω πως είχε απορρίψει τις συγκεκριμένες διατάξεις και δεν έχω κάποια απόφαση δικαστηρίου αυτή την στιγμή. Χρειάζομαι κάτι χειροπιαστό για να μπορώ να σχολιάσω παραπάνω πράγματα».
Για το γεγονός πως πολλοί άνθρωποι της ΕΠΟ βρίσκονται στον ανακριτή:
«Δεν θέλω να είμαι κομψός. Όταν η μισή ΕΠΟ βρίσκεται στα ανακριτικά γραφεία υπάρχει ηθικό ζήτημα. Πιστεύω στο τεκμήριο της αθωότητας υπάρχει όμως πρόβλημα. Είχα διαβάσει πως διαιτητές ήθελαν να κάνουν αποχή επειδή οι συνάδελφοι τους βρισκόντουσαν στον ανακριτή. Αντί να επικροτήσουν αυτές τις κινήσεις σκεφτόντουσαν την αποχή. Όποιος βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή θα έπρεπε να πει πως είναι εκτός. Για ποιους λόγους ο ανακριτής λέει να μην ασχολούνται με το ποδόσφαιρο; Γιατί είναι κάποιοι είναι ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων».
Για τα πληρεξούσια που έχει η παράταξη του:
«Έχω 145 πληρεξούσια. Μας στηρίζουν άνθρωποι που ανέρχονται στον αριθμό 145. Εγώ δεν επιχειρώ να πείσω κάποιον πως έχουμε εκλεγεί, απλά λέω ένα γεγονός. Μένουν και κάποια άλλα σωματεία που θα εκπληρώσουν την πρόθεση τους και πιστεύω μερικά από αυτά θα στηρίξουν την δική μας παράταξη».
Για την ανανέωση που υπάρχει:
«Υπάρχει ένα ποσοστό ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο γύρω στο 47%».
Για το γεγονός πως η ΕΠΣΜ δεν έχει πρόεδρο στην ΕΠΟ:
«Θα μπορούσε η ΕΠΣΜ να έχει και πρόεδρο και αναπληρωτή πρόεδρο στην ΕΠΟ αλλά με ποιες συνθήκες; Αν ήμουν πρόεδρος σε όλα αυτά που ακούγονται θα είχα παραιτηθεί την επόμενη μέρα. Όλα αυτά τα χρόνια καταψηφίζαμε και κατακρίναμε διάφορες κινήσεις και αποφάσεις. Η ΕΠΣΜ δεν μπορεί να συνυπάρξει με ένα τέτοιο σύστημα. Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν δεχόμαστε τέτοιες επιλογές. Από την επόμενη μέρα των εκλογών η ΕΠΣΜ ξεκινάει να κοιτάει την επόμενη μέρα του Ελληνικού ποδοσφαίρου όμως για αυτό θα μιλήσουμε μετά τις εκλογές».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: