Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Γιατί ο «νέος ΠΑΟΚ» χρειάζεται έναν άλλον Γκαρσία!!

Να σου πω μια πικρή και βαρειά αλήθεια για τον ΠΑΟΚ και είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσουν οι παληοσειρές παοκτσήδες. Ο Αποδυτηριάκιας αναλύει στον SportDog... Αυτοί που ξέρουν από μπάλλα. Να το λέμε κι αυτό. Κάθε ομάδα έχει και τους αχαχούχα οπαδούς. Που πάνε στο γήπεδο και ή, βρίζουν κατεβάζοντας πολυελαίους ή, φεύγουν τρισευτυχισμένοι από την Τούμπα, χωρίς να έχουν πάρει μυρωδιά από το παιχνίδι.
Ποια είναι η αλήθεια. Κάθε χρόνο ο ΠΑΟΚ κουράζει. Κάθε χρόνο ξεκινάει τη σαιζόν μ' έναν ενθουσιασμό που στη συνέχειαν ξεφουσκώνει επειδή ο «προγραμματισμός» ήταν μια προχειρότητα και μισή. Δεν φθάνει να πεις «Είμαστε ΠΑΟΚ», «Είμαστε Παναθηναϊκός», «Είμαστε Ολυμπιακός». Χαίρω πολύ για τη γνωριμία.
Ο ΠΑΟΚ είναι μέγεθος τεράστιο, όμως λειτουργεί σαν προσφυγικό σωματείο. Καμμία οργάνωση, λόγια πολλά, λεφτά στον αέρα. Ας αφήσουμε το κομμάτι το τεχνοκρατικό, το διοικητικό, που χαρακτηρίζει κατ' εξοχήν την εταιρεία, την ΠΑΕ. Να δούμε το αγωνιστικό κομμάτι. Το πως η ομάδα θα κάνει τη «νέα αρχή». Το πως θα κτίσει τον «νέο ΠΑΟΚ».
Βγαίνουν στον αέρα ονόματα παικτών, που κανένα δεν κάνει για τον πρώτο ρόλο στην ομάδα. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ότι δεν έχει ομάδα, δηλαδή δεν έχει ένα σκελετό ενδεκάδας, που θα χρειαστεί ενίσχυση. Και ο κορμός της ομάδας λείπει και ο καπετάν-ένας παίκτης απουσιάζει.
Έναν Πάμπλο Γκαρσία θέλει ο ΠΑΟΚ. Άσχετο αν θα είναι αμυντικός χαφ, όπως ήταν ο Ουρουγουανός ή, επιτελικός μέσος, ακόμα και σέντερ-μπακ. Η πρωταρχική ανάγκη του ΠΑΟΚ είναι ο παίκτης που θα δίνει κατεύθυνση και ρυθμό στην ομάδα. Όχι έναν Κάτσε, ένα καλό εργαλείο, ένας χρησιμότατος εργάτης, που θα τρέξει, που θα παλαίψει.
Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν ό, τι καλύτερο στον ΠΑΟΚ, διότι απειλούσε την καρδιά του και τον πνεύμονά του. Τέτοιον παίκτη να κόψει το λαιμό του να βρει ο ΠΑΟΚ, και γύρω απ' αυτόν να κτίσει την ομάδα. Με τους κατάλληλους περιφερειακούς, όχι να τραβάει κουπί ο νέος Γκαρσία και καεί μια ώρα αρχύτερα.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ για δωροδοκία τιμωρημένου παίκτη (!!!), γράφει ο apodytiriakias.gr

Το όνομα Φιλώτας Πέλλιος είναι συνδεδεμένο με την πιο μεγάλη τιμωρία σε μια από τις ομάδες που είχαν για δεκαετίες μόνιμη παρουσία στο μεγάλο πρωτάθλημα. Τον υποβιβασμό του Ηρακλή το 1980. Ο Πέλλιος του ΠΑΟΚ παραμονές του ημιτελικού του κυπέλλου κατήγγειλε ότι τον πλησίασε άνθρωπος της διοίκησης Κώστα Περτσινίδη. Συνέβη σα σήμερα, 17 Μαΐου και μέσα σε λίγες ημέρες, στις 2 Ιουνίου, η υπόθεση εκδικάστηκε στο αρμόδιο αθλητικό όργανο και ο Ηρακλής υποβιβάστηκε στην Β' εθνική.

Περίεργο. Ο Φιλώτας Πέλλιος (τον βλέπουμε στη φωτογραφία με τους Ιωσηφίδη και Τερζανίδη) ήταν τιμωρημένος και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγινε πράγματι η απόπειρα δωροδοκίας. Ούτε μπορεί να θεωρηθεί ηθική δικαίωση επειδή μετά από χρόνια απαλλάχθηκε στα πολιτικά δικαστήρια ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης.

Ο Πέλλιος, για χρόνια πρόεδρος των βετεράνων του ΠΑΟΚ, έπαιζε μπάλλα από 13 χρονών στο χωριό του και στα 16 βρέθηκε στην Τούμπα. Για 15 χρόνια ήταν σέντερ-μπακ στον
ΠΑΟΚ, με τον οποίο πήρε το κύπελλο το 1974 και το πρωτάθλημα το 1976. Ζήτησε περισσότερα χρήματα για την οκταετία του απ' όσα νόμιζε ότι έπρεπε να πάρει ο...
Παντελάκης και για δύο χρόνια μπήκε στο ψυγείο, πριν εγκαταλείψει απογοητευμένος το 1984.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Ράλλης αποδοκιμαζόταν στις προεκλογικές ομιλίες του στις πόλεις της Βορείου Ελλάδος, επειδή πριν ένα χρόνο είχε υποβιβαστεί ο Ηρακλής. Ο λαός είναι πάντα με την εξυγίανση.
*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: