Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Ιμπραΐμοβιτς: «Δύσκολη νίκη λόγω… κούρασης»

Ιμπραΐμοβιτς: «Δύσκολη νίκη λόγω… κούρασης»
Απόλυτα ικανοποιημένος μετά τη νίκη κόντρα στην Τουλούζ εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ωστόσο, ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν υπογράμμισε πως αυτό μόνο εύκολο δεν ήταν, αφού εκτός από τους αντιπάλους έπρεπε αυτός και οι συμπαίκτες του να νικήσουν και τη κούραση, η οποία ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στην αρχή της αγωνιστικής σεζόν.

«Ήταν ένα δύσκολο ματς με την Τουλούζ, μετά από τις υποχρεώσεις που είχαμε με τις εθνικές μας ομάδες. Ωστόσο, ήταν σημαντική η νίκη για εμάς. Ένιωσα λίγο κουρασμένος, αφού έπαιξα 90 λεπτά με τη Σουηδία και άλλα 90’ με την Τουλούζ, όμως η νίκη μετράει περισσότερο απ' όλα», ήταν τα λόγια του Ιμπραΐμοβιτς.

Ο Σουηδός φορ δεν ξέχασε να μιλήσει και για την επιστροφή του βασικού στόπερ της Παρί, Τιάγκο Σίλβα και πόσο χρήσιμη μονάδα αποτελεί για την ομάδα, ενώ τόνισε πως από εδώ και πέρα αυτός και οι συμπαίκτες του θα έχουν να ανέβουν έναν αγωνιστικό Γολγοθά: «Τώρα ξεκινάμε ένα δύσκολο πρόγραμμα, αφού κάθε τρεις μέρες θα έχουμε παιχνίδια. Ο Τιάγκο Σίλβα επανήλθε την Τρίτη (11/9) και θα είναι μαζί μας. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα και την αμυντική της λειτουργία».



πηγή: sport-fm.gr
 

Μπελχαντά: «Θα φάμε οκτώ στο Champions League»

Μπελχαντά: «Θα φάμε οκτώ στο Champions League»
Τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της πρεμιέρας στο Champions League (με την Άρσεναλ) έκρουσε ο Γιουνές Μπελχαντά, μετά την ήττα (3-1) της Μονπελιέ από τη Ρεμς.

«Θα πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα, γιατί αλλιώς θα φάμε οκτώ γκολ», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Μαροκινός μέσος της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο δεύτερο όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Θα πρέπει να κοιτάξουμε τις αδυναμίες μας και να σταματήσουμε να δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ στην κόντρα. Για μένα το πρόβλημα είναι… εγκεφαλικό, καθώς η ομάδα είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι. Κάνουμε παιχνίδι, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Εκεί πονάμε φέτος. Θα πρέπει να αναδιοργανωθούμε γρήγορα, γιατί στον αγωνιστικό χώρο με τη Ρεμς, δεν έβλεπα άντρες, αλλά παιδιά! Εάν παίξουμε έτσι στο Champions League, θα φάμε οκτώ γκολ, γι’ αυτό πρέπει να συνέλθουμε πολύ γρήγορα», ήταν τα λόγια του Γιουνές Μπελχαντά, μετά τη βαριά ήττα της Μονπελιέ από τη Ρεμς, για την πέμπτη αγωνιστική της Ligue 1.



πηγή: sport-fm.gr
 

«Γκέλα» στο τέλος!!

«Γκέλα» στο τέλος
Δεν πάνε καλά τα πράγματα για τη Λιλ στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς για μία ακόμα αγωνιστική δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης.

Αυτή τη φορά οι Λιλουά έμειναν στην ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας με την Τρουά για την πέμπτη αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το… διπλό στα χέρια τους, αλλά το γκολ του Γκρα στο 88’ τους στέρησε τη νίκη.

Για τη Λιλ το σκορ άνοιξε στο πρώτο ημίχρονο ο Παγιέ στο 38ο λεπτό. Και ενώ όλα έδειχναν ότι για τους Λιλουά το τέρμα του πρώτου μέρους θα ήταν αρκετό για τη νίκη, ήρθε ο Γκρα δύο λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα και χάρισε τον ένα βαθμό στην ομάδα του.


Αναλυτικά η 5η αγωνιστική:

Παρασκευή, 14/9

Παρί Σεν Ζερμέν-Τουλούζ 2-0
(38’ Παστόρε, 69’ Ιμπραϊμοβιτς)

Ρεμς-Μονπελιέ 3-1
(38’ Ριγκονάτο, 70’ Γκλομπάρντ, 86’ Κουρτέ – 55’ Καμπελά)


Σάββατο, 15/9

Τρουά-Λιλ 1-1
(88’ Γκρα - 38’ Παγιέ)

Εβιάν-Μπαστιά (21:00)
Νις-Μπρεστ
Σεντ Ετιέν-Σοσό
Βαλενσιέν-Μπορντό

Κυριακή, 16/9

Ρεν-Λοριάν (15:00)
Λιόν-Αζαξιό (18:00)
Νανσί-Μαρσέιγ (22:00)

Η επόμενη (6η) αγωνιστική

Παρασκευή, 21/9

Μονπελιέ-Σεντ Ετιέν (21:45)

Σάββατο, 22/9

Μπαστιά-Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)
Λοριάν-Νις (21:00)
Ρεμς-Νανσί
Σοσό-Τρουά
Μπρεστ-Βαλενσιέν
Τουλούζ-Ρεν

Κυριακή, 23/9

Μπορντό-Αζαξιό (15:00)
Μαρσέιγ-Εβιάν (18:00)
Λιλ-Λιόν (22:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Η Μάριμπορ δεν είναι... θύμα!!

Η Μάριμπορ δεν είναι... θύμα!
Την ώρα που ο Παναθηναϊκός τα έβρισκε σκούρα κόντρα στον Πανθρακικό (1-0), η Μάριμπορ, προσεχής αντίπαλος των «πράσινων» στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ (20/9) και θεωρητικά η αδύναμη ομάδα του γκρουπ, έκανε πάρτι στο πρωτάθλημα Σλοβενίας.

Η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς πέρασε… αέρα με σκορ 5-1 από την έδρα της Αλουμίνιγ και με 23 πόντους βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τσβιγιάνοβιτς (64’, 79’), Ραϊτσεβιτς (14’), Μπέριτς (18’) και Πλόι (83’) οι σκόρερ των τερμάτων της. Ο Ντρέβενσεκ (33’) είχε μειώσει προσωρινά για τους γηπεδούχους.



πηγή: sport-fm.gr
 

Το «φάντασμα» του πρώην!!

Το «φάντασμα» του πρώην
Το γκολ του… πρώην ποδοσφαιριστή του, του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 83’ ήταν εκείνο που «ξέρανε» τον Παναθηναϊκό κι έδωσε στον Πανθρακικό μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στο «τριφύλλι».


Πρώτη νίκη για την ομάδα της Κομοτηνής στο φετινό πρωτάθλημα, στους δύο βαθμούς μένουν οι «πράσινοι» μετά από τρεις αγωνιστικές που βλέπουν τα πράγματα να γίνονται «σκούρα», όπως και οι φανέλες με τις οποίες έπαιξαν.

Καλύτεροι στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Φερέιρα, έχασαν αρκετές ευκαιρίες τις οποίες δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο τους έλειψε φρεσκάδα και καθαρό μυαλό με συνέπεια να μην καταφέρουν να πάρουν τίποτα από το ματς.

Πήρε αυτό που ήθελε από το ματς η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, που κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλό της.



Είχε κατοχή μπάλας με… «σταλινικά» ποσοστά που άγγιξαν το 70%. Διέθετε ποδοσφαιριστές με δεδομένη ποιότητα, όπως ο Σισοκό, ο Χριστοδουλόπουλος ή ο Κουΐνσι. Είχε περίπου 2.000 φίλους του στο πλευρό του. Κι όμως, σε ακόμη ένα ματς ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και -το χειρότερο- δεν έπειθε μέσω ξεκάθαρης ανωτερότητάς του πως θα μπορούσε να κάνει το γκολ. Όχι πως δεν δημιούργησαν ευκαιρίες οι παίκτες του Φερέιρα, κατάφεραν όμως να σπαταλήσουν όσες δημιούργησαν είτε λόγω της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού του Κουΐνσι (ο Γκανέζος έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ σε μία περίπτωση και σε μια δεύτερη κλώτσησε αέρα), είτε επειδή ο Κουτσόπουλος αποδείχθηκε «βράχος» κάτω από τα δοκάρια, είτε επειδή ο Σισοκό αστόχησε σε εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο τέλος του πρώτου μέρους.

Έτσι, οι «πράσινοι» δεν είδαν το πλεχτό να κουνιέται για 45 λεπτά, κάτι που βάσει ευκαιριών θα μπορούσε να έχει συμβεί, όμως η αλήθεια είναι πως –έστω σε μικρότερη κλίμακα- κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό να έχει συμβεί και με τους γηπεδούχους. Απέναντι στην παλιά του ομάδα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά, ενώ σε αστοχία τον μιμήθηκε αργότερα και ο Μπαϊκαρά αργότερα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ευκαιρίες δεν βγήκαν με την ίδια ευκολία για καμία από τις δύο ομάδες. Για τον Πανθρακικό αυτό έμοιαζε περισσότερο με αγωνιστικό πλάνο του Σάββα Παντελίδη, που παρέταξε τους γηπεδούχους με διπλή ζώνη άμυνας ελπίζοντας -αν δεν καταφέρει να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη, τουλάχιστον να πανηγυρίσει τον παρθενικό βαθμό. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι –που λογικά ήταν εκείνοι που καίγονταν περισσότερο- σταδιακά έμπαιναν και σε ένα ολοένα και πιο βαθύ αγωνιστικό λήθαργο, αδυνατώντας να δημιουργήσουν κάποια καλή φάση.

Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στη φάση του 83’, όταν ο Παπαδόπουλος βγήκε στην αντεπίθεση (και από τη ναφθαλίνη των γκολ) και κατάφερε να σκοράρει μετά από πολύ καιρό και μάλιστα κόντρα στην ομάδα με την οποία γνώρισε μεγάλες δόξες. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-0 που με λίγα λόγια σημαίνει πως για τον Παναθηναϊκό που μετά από τρεις αγωνιστικές μένει στους δύο βαθμούς, τα πράγματα είναι… σκούρα. Πολύ σκούρα, όπως και η φανέλα με την οποία αγωνίστηκε στην Κομοτηνή.

Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Στάθης (67’ Μίνγκα), Βαϊρουά, Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σερφά, Μακροδημήτρης, Χρήστου, Μπαϊκαρά (67’ Σπυλιοπείδης), Σαρακατσάνος, Λαδάκης.

Στον πάγκο: Αντίλοβιτς, Μελίσσης, Κοντουγουλίδης, Μουνάφο, Κυβελίδης.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σισοκό, Πίντο, Ζέκα, Βιτόλο, Χριστοδουλόπουλος (68’ Μαυρίας), Σεϊταρίδης (59’ Μαρίνος), Φορναρόλι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κουίνσι (70’ Τοτσέ).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Πετρόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος.



πηγή: sport-fm.gr