Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Oι ξένοι ξέρουν καλύτερα από εμάς!!

Οσο πλησιάζουν οι τελικές εξελίξεις τόσο μεγαλώνει η αγωνία. Και επειδή έχουμε καεί ακόμη και σε... παγωμένο γιαούρτι, το πιάσατε έτσι, ακόμη κι όταν τα πράγματα δείχνουν να προχωρούν κανονικά και χωρίς εμπόδια πάντα η αμφιβολία μένει. Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου.
Oι ξένοι ξέρουν καλύτερα από εμάς
Αν δεν δούμε υπογραφές και χαμογελαστή συνέντευξη τύπου κανείς δεν θα ηρεμήσει. Κανείς δεν θα πιστέψει πως αυτό που έμοιαζε με άπιαστο όνειρο πριν ένα μήνα δεν παραμένει... άπιαστο όνειρο. Το να βρεθεί δηλαδή επενδυτής ή επενδυτική ομάδα για την ΑΕΚ.
@ Είναι λογικό να μας έχουν σχεδόν πείσει πως για την ΑΕΚ θα «ενδιαφερόταν» μόνο ψώνια τύπου Ξενιάδη ή Μπαϊρακτάρη ή τίποτα εξωτικοί επενδυτές που έψαχνε ο Σταύρος την εποχή που τα χρέη έτρεχαν παντού, είχαν ξεφύγει πλήρως από το έλεγχο και δεν είχε πάρει χαμπάρι κανείς. Και πως αυτοί που δεν πληρώνουν είναι δικαιολογημένοι, αν και ηθικά υποχρεωμένοι, επειδή δεν πληρώνει... κανείς και κανείς δεν ρίχνει λεφτά στην ΑΕΚ ή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Εκτός από τον βασικό λόγο, την σωτηρία της ομάδας για την οποία είναι μονόδρομος , ένας ακόμη λόγος για τον οποίο περιμένω με αγωνία να τελειώσει το ντιλ είναι για να αποδειχτεί πως η ΑΕΚ μια χαρά ομάδα είναι όχι μόνο για να την αγαπήσεις, όπως εμείς, αλλά και για να επενδύσεις. Γιατί η παρουσία του Κιθ Χάρις στην επενδυτική ομάδα, σε περίπτωση βέβαια που ολοκληρωθεί η δουλειά και μπουν τα εκατομμύρια ευρώ στην αύξηση Μ.Κ (από 10 εως 12), θα σημαίνει πως η ΑΕΚ έχει πραγματικά επενδυτικό ενδιαφέρον. Και κόντρα σε όλα εγώ θα επιμείνω πως δεν είναι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια το... τυρί που έκανε τον Αγγλο επιχειρηματία να ασχοληθεί με αυτό το πρότζεκτ.
Εδώ και καιρό έχω πει την άποψη μου, και επιμένω, πως το γήπεδο θα ισχυροποιήσει αγωνιστικά την ομάδα και θα φτιάξει τους οπαδούς της. Δεν θα βγάλει τρελά λεφτά όμως αυτός που θα το φτιάξει εκτός αν έχει την κατασκευαστική δική του. Ετσι τουλάχιστον πιστεύω.  Το χτίσιμο όμως του νέου γηπέδου θα είναι μέρος ενός συνολικού πακέτου που θα περιλαμβάνει την εξυγίανση και τον εξυγχρονισμό της εταιρίας, την ισχυροποίηση της ομάδας, την πραγματική ανάπτυξη των ακαδημιών για πραγματική παραγωγή παικτών έτοιμων να παίξουν στην ΑΕΚ,  και βέβαια ένα τμήμα σκάουτινγκ κανονικό. Αυτό το πακέτο όμως αν το τρέξουν άνθρωποι που ξέρουν μπορεί πράγματι να φέρει χρήματα πίσω και μετά να φέρει και περίσσευμα χρημάτων. Και θεωρώ δεδομένο πως αν ο Χάρις δώσει τελικά το οκ και προχωρήσει η ιστορία τότε όλα αυτά θα γίνουν. Και είμαι σίγουρος πως αυτή την φορά θα είναι οι περισσότερες πιθανότητες από ποτέ να γίνουν όλα αυτά με τον σωστό τρόπο.
@ Το αν θα πετύχουν δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα οι πιθανότητες θα είναι περισσότερες για έναν απλό λόγο που ισχύει για μένα. Επειδή οι ξένοι ξέρουν να κάνουν τα πράγματα καλύτερα από εμάς. Και επειδή για αυτούς τα απλά δεν φαίνονται τόσο δύσκολα και το σύστημα αξιοκρατίας είναι διαφορετικό. Ελπίζω οι δικοί μας να μην είναι... εξαιρέσεις.  Μέχρι τότε όμως το σημαντικό είναι να προχωρήσει το ντιλ. Να μπουν τα χρήματα με την αύξηση Μ.Κ και να γλυτώσει η ΑΕΚ την πτώχευση στην οποία βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια. Ολά τα άλλα είναι από δευτερεύοντα μέχρι ασήμαντα.  Το... πόκερ για τον πρόεδρο, οι μεταγραφές ή το αν ο Βιντιάδης εμπιστεύεται περισσότερο τον Βούρο ή τον Αδαμίδη...

πηγή: aek365.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: